Dodaj do ulubionych

Polska potrzebuje imigracji

19.09.11, 00:47
Polska potrzebuje imigracji:
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,10311420,Bauman___30_mln_nowych_imigrantow_albo_upadek_cywilizacji.html
Obserwuj wątek
    • ultimate.strike Re: Polska potrzebuje imigracji 19.09.11, 09:16
      Niekoniecznie, taniej siły roboczej nam nie brakuje, eksportujemy masowo a zasoby wciąż są nieprzebrane.
      • imponeross Brakuje taniej sily roboczej 20.09.11, 16:52
        ultimate.strike napisał:

> Niekoniecznie, taniej siły roboczej nam nie brakuje,

Wlasnie brakuje! Polacy nie chca pracowac w Polsce za tanie pieniadze, dlatego uciekaja za granice. W Polsce wola Polacy nie pracowac w ogole, i zyc na garnuszku np. kogos z bliskich, niz pracowac

> eksportujemy masowo a zaso
        > by wciąż są nieprzebrane.

Nie eksportujemy - sami uciekaja!
    • feel_good_inc Mówił o Europie, a nie Polsce per se... 19.09.11, 10:13
      imponeross napisał:
      > Polska potrzebuje imigracji:
      > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,10311420,Bauman___30_mln_nowych_imigrantow_albo_upadek_cywilizacji.html

...co nie zmienia faktu, że jego zdanie to kompletny debilizm. Przyjąć 30mln imigrantów, którzy będą się mnożyć, obciążać budżet wykorzystując wysokie dopłaty socjalne w krajach zachodnich i tworzyć zamknięte religijne/etniczne enklawy? Ta, świetny pomysł na ratowanie Europy.
      • nehsa Re: Mówił o Europie, a nie Polsce per se... 19.09.11, 20:57
        Dlatego niegdyś założyłem wątek o uchodźcach, i zgodnie z Nauką Ojca, Która nie nakłania ludzi do rodzenia dzieci, a wręcz przeciwnie, odradza - poinformowałem:

Udzielmy gościny UCHODŹCOM, ale musimy im uświadomić, że będąc w naszej gościnie, nie mają prawa do prokreacji, płodzenia potomstwa, a jeżeli nie będą tego prawa przestrzegać, to ich ciężarne niewiasty i oni, zostaną deportowani tam, skąd przybyli.
        • bling.bling Re: Mówił o Europie, a nie Polsce per se... 19.09.11, 21:17
          my? Ci MY to nawiedzeni wyznawcy nauki papy światło czy jacyś inni MY?
          Poza tym ten twój papa jakiś mało sprawiedliwy jest skoro uzależnia prawo do prokreacji od pochodzenia etnicznego.
          • nehsa Re: Mówił o Europie, a nie Polsce per se... 20.09.11, 06:55
            bling.bling napisał:

> my? Ci MY to nawiedzeni wyznawcy nauki papy światło czy jacyś inni MY?
            > Poza tym ten twój papa jakiś mało sprawiedliwy jest skoro uzależnia prawo do pr
            > okreacji od pochodzenia etnicznego.

***Co ty Blinguś pieprzysz, jakby Ci ząbki szły?
            • bling.bling Re: Mówił o Europie, a nie Polsce per se... 20.09.11, 09:44
              moje pieprzenie ma przynajmniej powód w ząbkach... a twoje?
      • klosowski333 Re: Mówił o Europie, a nie Polsce per se... 23.09.11, 11:15
        Facet, gdybys Ty potrafil z siebie cos wykrzesac poza debilizmami... Bauman jest jednym z najwybitniejszych zyjacych Polakow, ktory na szacunek po stokroc zasluzyl i sie powszechnym szacunkiem cieszy, w przeciwienstwie do takich jak Ty. Tacy jak Ty umieja tylko tych lepszych od siebie za nogawki szarpac.
        Pieprzenie, ze w Polsce mamy w brud taniej sily roboczej i wiecej nam nie potrzeba to tez debilizm czystej wody, bo tu wszak nie chodzi o tania sile robocza. Nie tylk Baumana, ale i ekonimisci sa zgodni co do tego, ze kontrolowana imigracja jest przeznaczeniem takich krajow jak Polska, o ile te kraje zamierzaja przetrwac kataklizm demograficzny.
        Z innej manki zgodze sie tez z opinia Sabinac, ze Polsce przydaloby sie ciut wiecej roznorodnosci.
    • Gość: Energal Re: Polska potrzebuje imigracji IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.11, 22:43
      Niektórzy z Watykańczyków w Polsce nadaliby się do uczciwej roboty tylko im się nie chce.
    • sabinac-0 Re: Polska potrzebuje imigracji 19.09.11, 23:42
      Przydaloby sie w PL troche roznorodnosci. Tak dla przewietrzenia.
      • nehsa Re: Polska potrzebuje imigracji 20.09.11, 06:57
        Dla przewietrzenia rury.
        • sabinac-0 Re: Polska potrzebuje imigracji 20.09.11, 10:52
          nehsa napisał:

> Dla przewietrzenia rury.

Moglbys sprecyzowac jaka to rure masz na mysli?
          • nehsa Re: Polska potrzebuje imigracji 20.09.11, 16:04
            Tę, która tego wymaga. Sabinko-0.
    • misiu-1 A kto to jest Bauman? 20.09.11, 08:19
      Były oficer KBW, politruk, kapuś Informacji Wojskowej w czasach największego stalinowskiego terroru. Komunista z przekonania. Typowy przykład żydokomuny.
      • nehsa Re: A kto to jest Bauman? 20.09.11, 08:53
        Mnie na tych forach, nie raz zarzucano antysemityzm. Bezpodstawnie.
        Prof Zygmunt Bauman, to dzisiaj, stary człowiek. Dalej błyskotliwie inteligentny, podobnie jak fenomenalny Władysław Bartoszewski.

ROZUM, zależy od Istot Boskich.
        A skoro Ci, wymienieni wyżej profesorowie, pomimo upływu czasu, dysponują tak imponującym kapitałem intelektualnym, wypada uszanować ten fakt Boskiego błogosławieństwa, i zastanowić się, czy ich przeszłość nie jest aby świadomie przerysowana na czarno.

Ludzka zawiść, a przede wszystkim, zawiść polityków, nienawidzi mądrzejszych od siebie.
        • sabinac-0 Re: A kto to jest Bauman? 20.09.11, 10:56
          nehsa napisał:

> ROZUM, zależy od Istot Boskich.

Jak chcesz robic za proroka, to daruj sobie riposty o zabkach i rurach.
          Mieszanie misji z chamstwem nie dodaje ci wiarygodnosci i nasuwa podejrzenie, iz cierpisz na jakies zaburzenia.
          • nehsa Re: A kto to jest Bauman? 20.09.11, 16:21
            Sabinko-0!
            Ja, dosyć często słyszę słowa pełne zachwytu: "Ale rura", "Ale rureczka", które odnoszą się do urodziwych, wystrzałowych babek.

I chociaż nie robię za "proroka" , i za żadnego guru-szuru-buru, wykorzystałem te słowa, w Twoim przekonaniu, jednoznacznie pejoratywnie. Zrugałaś mnie z powodów znanych Tobie. I nie jestem ich ciekaw. Rurkowo pozdrawiam!

• mg2005 Bauman jak motyl... :) 20.09.11, 09:38
        komunistyczna glista w 1 noc zamieniła się w pięknego "europejczyka"... Jak wielu innych komuszków...

misiu-1 napisał:

> Były oficer KBW, politruk, kapuś Informacji Wojskowej w czasach największego st
        > alinowskiego terroru. Komunista z przekonania. Typowy przykład żydokomuny.
        >
      • matylda1001 Re: A kto to jest Bauman? 20.09.11, 11:09
        misiu-1 napisał:

> Były oficer KBW, politruk, kapuś Informacji Wojskowej w czasach największego stalinowskiego terroru. Komunista z przekonania. Typowy przykład żydokomuny.<

A co mnie to obchodzi? Dla mnie ważne jest, co powiedział tu i teraz, na omawiany temat. Mam dosyć roztrząsania bieżących spraw w kontekście tego, co już dawno minęło.
        • Gość: balbina Re: A kto to jest Bauman? IP: *.bayern.de 20.09.11, 11:21
          W zasadzie tak, ważne co się mówi, a nie kto, ale akurat w tym przypadku należałoby oczekiwać więcej powściągliwości w publicznym zabieraniu głosu przez kogoś, kto ma na sumieniu tak paskudną przeszłość. Trochę wstydu trzeba mieć.
        • misiu-1 Re: A kto to jest Bauman? 20.09.11, 11:29
          matylda1001 napisała:

> A co mnie to obchodzi? Dla mnie ważne jest, co powiedział tu i teraz, na omawiany temat.
          > Mam dosyć roztrząsania bieżących spraw w kontekście tego, co już dawno minęło.

Ale może dla kogoś innego będzie ważne. Dla mnie jest ważne, czy słucham człowieka prawego, czy kanalii. Zwłaszcza, jeśli po staremu stręczy mi recepty lewicowej inżynierii społecznej.
    • mg2005 Re: Polska potrzebuje imigracji 20.09.11, 09:34
      Jeszcze jak !...
      forum.gazeta.pl/forum/w,29,128943152,128943152,Spoleczenstwo_rownolegle.html
    • Gość: balbina Re: Polska potrzebuje imigracji IP: *.bayern.de 20.09.11, 11:24
      Pominąwszy, że kto jak kto, ale Zygmunt Bauman to raczej powinien siedzieć cicho, zamiast wymaszerowywać nam tu z pouczeniami, to racji w tym co twierdzi nie ma grosz.
      • ladiaa Re: Polska potrzebuje imigracji 20.09.11, 12:30
        Oj, trochę racji w tym jest... A jeśli nawet jeszcze jakoś sobie Europa radzi, to w najbliższej przyszłości będzie coraz większa dziura demograficzna... Oczywiście - z pomysłem Baumana wiąże się masa problemów, kłopotów do rozstrzygnięcia, ale problem jest - i temu trudno zaprzeczyć...
      • imponeross Re: Polska potrzebuje imigracji 21.09.11, 23:25
        Gość portalu: balbina napisał(a):

> Pominąwszy, że kto jak kto, ale Zygmunt Bauman to raczej powinien siedzieć cich
        > o, zamiast wymaszerowywać nam tu z pouczeniami, to racji w tym co twierdzi nie
        > ma grosz.

Dlaczego powinien siedziec cicho?...
    • oszolom-z-radia-maryja wystarczy sprwoadzić Polaków zza Buga! 23.09.11, 12:39
      z kazachstanu z Ukrainy Białorusi może tez i Litwy, Rosji i sprawa załatwiona!
      • nehsa Re: wystarczy sprwoadzić Polaków zza Buga! 23.09.11, 13:23
        Słusznie Oszołomie.
        I należy uświadomić polskiemu społeczeństwu, a przede wszystkim rządzącej swołoczy, jakie postępowanie jest dowodem bycia człowiekiem, i sprawiedliwości, o czym ta swołocz, nie ma pojęcia.

Zachęcanie do imigracji, bez odmowy uchodźcom prawa do prokreacji, to zachęcanie ciemnoty do bydlęcego, bo nieodpowiedzialnego rozmnażania się.
    • ramatoulaye wystarczy zakaz aborcji... 23.09.11, 20:03
      ...i zaprzestanie promocji homoseksualizmu. A problem sam się rozwiąże :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka