Dodaj do ulubionych

Oszoł się napracował -cenzura prewencyjna

05.03.12, 13:34

forum.gazeta.pl/forum/w,396,133957739,133957739,kolejna_tragedia_za_rzadow_PO.html
Oszoł nie należy do moich ulubieńców,ale zainicjował ciekawy(moim zdaniem) wątek. Wylał litr potu by zredagować opasły post inicjujący. Kilka osób podjęło rękawicę i w tym momencie zadziałała ośla ręka sprawiedliwości forumowej.
Skoro Oszołek jest be,to ja spróbuję przedłużyć dyskusję ,którą on zapoczątkował. Jeśli też okażę się be to jakoś to przełknę. Ale niech administracja ma świadomość,że niektóre tematy wracają niczym bumerang.

Jaka według Was drodzy forumowicze jest wina rządu za zaistniałe w czasie ostatniej kadencji katastrofy?
Obserwuj wątek
    • k_a_p_p_a Waść żartować raczy 05.03.12, 13:49
      oszoł i praca??
      www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20120305&typ=po&id=po04.txt
      • piwi77.0 Re: Waść żartować raczy 05.03.12, 13:59
        Z zalinkowanego artykułu
        Teraz Bronisław Komorowski już orzekł, że pod Szczekocinami zawinił człowiek. A skąd niby prezydent to wie?

Ano prezydent, jako człowiek głęboko wierzący, starał się niedopuścić, aby podejrzenie spadło na Boga i to się nie podoba Naszemu Dziennikowi?

• k_a_p_p_a Re: Waść żartować raczy 05.03.12, 14:01
          piwi77.0 napisał:

> Z zalinkowanego artykułu
          > Teraz Bronisław Komorowski już orzekł, że pod Szczekocinami zawinił człowiek
          > . A skąd niby prezydent to wie?

>
          > Ano prezydent, jako człowiek głęboko wierzący, starał się niedopuścić, aby pode
          > jrzenie spadło na Boga i to się nie podoba Naszemu Dziennikowi?

Nie, to jest sugestia, iż był to zamach, a bul zaciemnia, zwija mgłę i wycina brzozy.
          • piwi77.0 Re: Waść żartować raczy 05.03.12, 14:14
            Rząd jest zmęczony rządzeniem, kapryszeniem niesfornego społeczeństwa na plany dobroczynnych reform i studniówką, gdzie miałby teraz głowę się jeszcze zamachiwać.
            • karkowiak2plus Re: Waść żartować raczy 05.03.12, 14:21
              Ale ten rząd,czy wszystkie możliwe do wybrania rządy w Polsce?
    • Gość: inkwizytor Oszołom jest moim ulubieńcem IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.03.12, 13:51
      Już dawno dawałem temu wyraz. Inicjuje większość wątków i bez niego to forum byłoby martwe. Tym niemniej, nazywanie naszego premiera "ryżym chamem" jest co najmniej niewłaściwe, i w tym upatruję przyczyny osadzenia wątku na oślej ławce. Są pewne granice. których przekraczać nie wolno, i tyle.
      • voxave Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 13:55
        Karkowiak--tworzysz koalicje z Oszołomem--dosiadasz sie do jego stolika ?
        • karkowiak2plus Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 14:14
          O co Ci Voxi chodzi z tym stolikiem? Jakaś forma dyskryminacji Cię opętała? Jak Oszoł pisze bzdury to nie wchodzę w dyskusję,jak dotyka ciekawego tematu,to nie zwracam uwagi na jego personalia. Nie żywię do niego złych emocji. A jakby ten wątek był autorstwa Matyldy to co byś napisała?
          • voxave Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 14:29
            kArkowiak--ja cie nie dyskryminuje, ale powidz mi dlaczego tak nienawidzisz premiera.Jak ty sie o nim wyrażasz-jest może w twoim wieku i zrobił błyskawiczna kariere i zżera cie zazdrośc czy co--
            • karkowiak2plus Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 14:35
              Niech złagodnieją Twoje emocje. Tusk jest ode mnie sporo starszy. Nie zazdroszczę mu niczego,nie żywię do niego nienawistnych uczuć,a moja krytyka jest wyważona. Nie zarzucam mu dziadka i ryżego koloru owłosienia.Czy Ty Voxi czytasz mnie czy kogoś innego?
              • voxave Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 14:41
                Karkowiak ---ciebie czytam---bluzgającycvh omijam.Zapamietalam twoja awersję.
                • karkowiak2plus Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 14:58
                  Mam conajmniej ambiwalentny stosunek do polityki ,którą uprawia Tusk-do jego samego w sumie nic nie mam. Jako Donek w niczym mi nie uchybił i jakby postawił Pliską tudzież Słoneczny Brzeg to bym usiadł i się z nim napił. A na ten przykład z Palikotem bym nie usiadł. I co Ty na to?
                  • voxave Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 15:06
                    Ja na to: ja w ogóle nie cierpię politykow bo uważam,że trzeba byc nielichym klamca aby sie w tej pracy utrzymac.
                    Teraz jest w miare spokój---duzo mozna w takim czasie zrobic---może troche cierpliwości---zobaczymy co z tych rządow Tuska wyniknie
                    Jak tak jeżdzę po Polsce to widze,że ona kwitnie, duzo sie buduje, porządkuje wyglada o wiel lepiej---więc gdzie to nieszczęście ?
                    • karkowiak2plus Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 15:18
                      Zawsze się budowało. Budowa jest takim elementem krajobrazu,że przebojem wchodzi w pole widzenia. Z drugiej połowy lat osiemdziesiątych pamiętam jak budowano wielkie stodoły ,które ni z tego,ni z owego stawły się świątyniami.
                  • kolter Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 15:28
                    karkowiak2plus napisał:

jakby postawił Pliską tudzież Słoneczny Brzeg to bym usiadł i się z nim napił. A na ten przykła
                    > d z Palikotem bym nie usiadł. I co Ty na to?

Boże chroń od Słonecznego Brzegu , ze trzy dni odchorowałem ino małe 0,7 litra :(((
                    • karkowiak2plus Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 15:30
                      Bo CI sprzedali ROJALA z bejcą do drzewa HAHAHA.
                      Ostatnio pojawiła się Pliska czerwona. Palce lizać.
                      • piwi77.0 Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 15:34
                        Nie widziałem jeszcze czerwonej pliski, taki komuchowaty akcent nawet by mi odpowiadał.
                      • kolter Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 15:37
                        karkowiak2plus napisał:

> Bo CI sprzedali ROJALA z bejcą do drzewa HAHAHA.
                        > Ostatnio pojawiła się Pliska czerwona. Palce lizać.

Nie, zawsze kiepsko na te koniaki reaguje
                        • piwi77.0 Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 15:46
                          Widocznie, podobnie jak ja, nie pochodzisz z wyższych sfer i czysta wódka jest Ci bliższa.
                          • kolter Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 15:48
                            piwi77.0 napisał:

> Widocznie, podobnie jak ja, nie pochodzisz z wyższych sfer i czysta wódka jest Ci bliższa.

Coś mi fajnie Nemiroff i Ruski Standard dobrze wchodzi , po tym nie mam ochoty na popełnienie seppuku.
                    • piwi77.0 Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 15:32
                      Powinieneś się przebadać. Po 0,7 l to człowiek dopiero zaczyna normalnie funkcjonować.
                      • kolter Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 15:35
                        piwi77.0 napisał:

> Powinieneś się przebadać. Po 0,7 l to człowiek dopiero zaczyna normalnie funkcjonować.

Do znachora nie pójdę ale już wiem żeby tych bułgarskich wynalazków nie tykać .
                        • karkowiak2plus Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 15:44
                          W Kauflandzie po 32 zł jest Kilkuletnia Pliska. Sama rozkosz,a i dedejafter jest lżejszy.
                          • kolter Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 15:46
                            karkowiak2plus napisał:

> W Kauflandzie po 32 zł jest Kilkuletnia Pliska. Sama rozkosz,a i dedejafter jes
                            > t lżejszy.

Fujjjjjjjjjjjj sam się tym truj .
                            • piwi77.0 Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 15:49
                              Bo jak do brandy palisz paczkę, to nic dziwnego, że wymagasz potem reanimacji.
                              • kolter Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 15:51
                                piwi77.0 napisał:

> Bo jak do brandy palisz paczkę, to nic dziwnego, że wymagasz potem reanimacji.

Szluga nie zajarałem od 1989 roku .
                          • piwi77.0 Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 15:47
                            To drogo, za mniej więcej tyle jest Wyborowa.
                            • karkowiak2plus Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 16:14
                              NIe mam żadnej weny do bezbarwnych płynów. To czyste destylaty. W brandy jest coś więcej.
                              • kolter Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 16:27
                                karkowiak2plus napisał:

> NIe mam żadnej weny do bezbarwnych płynów. To czyste destylaty. W brandy jest coś więcej.

Wal Whisky .
                                • karkowiak2plus Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 16:44
                                  Łyski jest zbyt gorzkie dlamnie. Podła bugarska brendy jest w sam raz.
                                  • kolter Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 16:47
                                    karkowiak2plus napisał:

> Łyski jest zbyt gorzkie dlamnie. Podła bugarska brendy jest w sam raz.

Sie nie znasz , wal czystą ale jak ci smak nie wchodzi to zapij multiwitaminą
                                    • karkowiak2plus Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 16:55
                                      Przednia myśl. Następnym razem zmieszam wyborową z witaminą B2. Będzie odlot?
                                      • kolter Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 17:07
                                        karkowiak2plus napisał:

> Przednia myśl. Następnym razem zmieszam wyborową z witaminą B2. Będzie odlot?

Nie , taki drink to murowana rygafka , j ci mówię o piciu czystego i zapijaniu tym
                                        • karkowiak2plus Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 18:07
                                          Dziś jestem pod wrażeniem bułgarskiego wina.
                                          • kolter Re: Oszołom jest moim ulubieńcem 05.03.12, 20:53
                                            karkowiak2plus napisał:

> Dziś jestem pod wrażeniem bułgarskiego wina.

Fuj , do dziś czuje smak takiego napoju z lat osiemdziesiątych :(
      • gucio71.2 kopiuj-wklej 05.03.12, 13:55
        oszolom-z-radia-maryja napisał:

> nie sam fakt modernizacji jest zly co jakość wykonania tej modernizacji! Widac
        > zrobiono to byle jak po łebkach jak najtańszym kosztem i mamy tego efekt

skoro takie oszołomy w pracy zamiast pracowac, marnują pieniądze podatnika siejąc propagande. De facto rząd by ciebie utrzymac musiał zaoszczedzic na koleji, w związku z tym pośrednio ty zabiłeś te osoby darmozjadzie
        • karkowiak2plus Re: kopiuj-wklej 05.03.12, 14:01
          Cenna uwaga,jednakże to rząd zdecydował by utrzymuwać nierobów,zamiast stworzyć miejsca pracy.
          Jest taka kolej wąskotorowa z Rogowa do Białej Rawskiej. W dawnych czasach bezrobotni chadzali wzdłuż torów i zbierali papierki.
          • gucio71.2 Re: kopiuj-wklej 05.03.12, 14:06
            karkowiak2plus napisał:

> Cenna uwaga,jednakże to rząd zdecydował by utrzymuwać nierobów,zamiast stworzyć
            > miejsca pracy.
            > Jest taka kolej wąskotorowa z Rogowa do Białej Rawskiej. W dawnych czasach bezr
            > obotni chadzali wzdłuż torów i zbierali papierki.

no i tam jest jego miejsce, skoro musze go utrzymywac to przynajmniej niech czysto bedzie
            • karkowiak2plus Re: kopiuj-wklej 05.03.12, 14:09
              Więc w imię jakiej ideologii wszystkie rządy skupiają się na pomocy polegającej na wypłacaniu zasiłków? O ile tańsze byłoby odśnieżanie przy pomocy bezrobotnych?
              • gucio71.2 Re: kopiuj-wklej 05.03.12, 15:54
                wiesz, ostatnio z powodu justyny cały kwiat szklarskoborebskiej elity do śniegu pogonili, parzyły ich te łopaty ale widok był cudny
                • karkowiak2plus Re: kopiuj-wklej 05.03.12, 16:16
                  A co to za okazja była?
                  • gucio71.2 Re: kopiuj-wklej 05.03.12, 16:23
                    gwizdek24.se.pl/sporty-zimowe/to-najpiekniejszy-dzien-w-mojej-karierze_228485.html
                    • karkowiak2plus Re: kopiuj-wklej 05.03.12, 16:43
                      A kto miałmoc sprawczą by leniów zagonić do roboty?
                      • gucio71.2 Re: kopiuj-wklej 05.03.12, 16:46
                        karkowiak2plus napisał:

> A kto miałmoc sprawczą by leniów zagonić do roboty?
                        >

pojecia nie mam, razem ze zajomymi rozglądaliśmy sie czy aby ZOMO nie reaktywowali
                        • karkowiak2plus Re: kopiuj-wklej 05.03.12, 16:53
                          Hyba im chonorarium wypłacili.
                          • gucio71.2 Re: kopiuj-wklej 05.03.12, 17:20
                            pewnie tak, ale ja nie mam nic przeciwko takiej aktywizacji i wydawaniu w taki sposób moich pieniedzy
                            • gucio71.2 Re: kopiuj-wklej 05.03.12, 17:22
                              ps. oszołomowi też bym nie załował
      • karkowiak2plus Fakt-przekroczył nie tylko granicę dobrego smaku 05.03.12, 13:57
        MOże wyszła mu słoma z butów,ale wątek był obiecujący.
        • k_a_p_p_a Re: Fakt-przekroczył nie tylko granicę dobrego sm 05.03.12, 13:59
          Smignij na forum Ich Nocnika:)
    • gadagad Re: Oszoł się napracował -cenzura prewencyjna 05.03.12, 15:17
      Ludzie, skierowanie dwóch jadących pociągów na przeciwko siebie, w Europie, w strefie schengen, powinno być możliwe tylko przy działaniu terrorystycznym. Należało by mieć cel, pracowicie pozmieniać oprogramowania, przesterować system zabezpieczająco ostrzegawczy, w sferze komunikacyjnej i technicznej. Jeżeli taka katastrofa, była wynikiem i była możliwa, tylko dlatego, że jeden był rozkojarzony, znaczy, że system jest roz****lony. Żeby wyeliminować wszystkie zazębiające się trybiki, zacinające się przy nieprawidlowym działaniu i nie pozwalające na kontynuację zlego działania mechanizmu, trzeba pracy od podstaw. I ta byla wykonywana od dwudziestu lat, bez względu na ekipę. Na zasadzie, jeżeli komuniści uznawali prawo grawitacji, to jest do olania i trzeba robić wszystko odwrotnie.
      • karkowiak2plus Re: Oszoł się napracował -cenzura prewencyjna 05.03.12, 15:21
        Może wniosek za daleo idący,jednak logicznie słuszny.Byle automatyk ze średnim wykształceniem jest w stanie skonstruować system zapewniający bezpieczeństwo na torach. Jeśli takiego systemu nie było to nie jesteśmy technologicznie w strefie Schengen.
        • piwi77.0 Re: Oszoł się napracował -cenzura prewencyjna 05.03.12, 15:29
          A jeżeli takiego systemu nie było, systemu blokującego ewentualność jazdy naprzeciwko dwóch pociągów, a chyba go nie było lub był wyłaczony, to winę ponosi ten co tego systemu nie wprowadził lub go wyłączył. Bezpieczeństwo na torach nie może zależeć wyłącznie od koncentracji dyżurnego ruchu, takie stawianie sprawy to skrajna nieodpowiedzialność. Jeżeli wsadzą dyżurnego ruchu, to w mojej ocenie, jedynie wyżyją się na kimś, kto sam jest ofiarą tej katastrofy, na kimś, kto sam wymaga pomocy. To nie będzie sprawiedliwość jak ja ją rozumiem.
          • karkowiak2plus Re: Oszoł się napracował -cenzura prewencyjna 05.03.12, 15:32
            Jeśłi nie wystąpi casus CYGANA(kowal zawinił -cygana powiesili) to powinno być dobrze.
            • voxave Re: Oszoł się napracował -cenzura prewencyjna 05.03.12, 17:11
              Juz aresztowali jednego z dyżurnych ruchu to on poprowadzil niewlasciwie---drugi cos usiłował tuszować--ale tego dowiemy sie z dzienników wieczornych.
              • kolter Re: Oszoł się napracował -cenzura prewencyjna 05.03.12, 17:20
                voxave napisała:

> Juz aresztowali jednego z dyżurnych ruchu to on poprowadzil niewlasciwie---drug
                > i cos usiłował tuszować--ale tego dowiemy sie z dzienników wieczornych.

Juz po Słonecznym Brzegu ,czy w trakcie ??
                • voxave Re: Oszoł się napracował -cenzura prewencyjna 05.03.12, 17:47
                  kolter napisał:

> voxave napisała:
                  >
                  > > Juz aresztowali jednego z dyżurnych ruchu to on poprowadzil niewlasciwie-
                  > --drug
                  > > i cos usiłował tuszować--ale tego dowiemy sie z dzienników wieczornych.
                  >
                  > Juz po Słonecznym Brzegu ,czy w trakcie ??
                  pierwszy raz nie pojęlam o co ci chodzi ?:)
                  • gadagad Re: Oszoł się napracował -cenzura prewencyjna 05.03.12, 17:57
                    Nie biegał drań z chorągiewką przed pociągiem.
                  • karkowiak2plus Re: Oszoł się napracował -cenzura prewencyjna 05.03.12, 18:23
                    Koler tego w usta nie bierze. To ja jestem fascynatem bułgarskiej sztuki bimbrowniczej.
                    • kolter Re: Oszoł się napracował -cenzura prewencyjna 05.03.12, 20:54
                      karkowiak2plus napisał:

> Koler tego w usta nie bierze. To ja jestem fascynatem bułgarskiej sztuki bimbrowniczej.

No tak to jest ze z kolorowych to ino Whisky.
                  • kolter Re: Oszoł się napracował -cenzura prewencyjna 05.03.12, 20:52
                    voxave napisała:

> kolter napisał:
                    >
                    > > voxave napisała:
                    > >
                    > > > Juz aresztowali jednego z dyżurnych ruchu to on poprowadzil niewlas
                    > ciwie-
                    > > --drug
                    > > > i cos usiłował tuszować--ale tego dowiemy sie z dzienników wieczorn
                    > ych.
                    > >
                    > > Juz po Słonecznym Brzegu ,czy w trakcie ??
                    > pierwszy raz nie pojęlam o co ci chodzi ?:)

Czyli juz po :))
              • karkowiak2plus Re: Oszoł się napracował -cenzura prewencyjna 05.03.12, 17:59
                Dlaczego skupisz się na najmniej ważnym?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka