Dodaj do ulubionych

Lato musi odejść !

18.06.12, 19:39
Tytuł wątku nie ma nic wspólnego z latem prawdziwym...

Nie będę tu analizował powodów zakończenia udziału polskiej drużyny piłkarskiej w EURO 2012 - zrobił to już "Skuter" w innym wątku, a my wszyscy, widzieliśmy to z zaciśniętymi zębami w telewizorach.
Nie będę się tu również wymądrzał, ale jeszcze przed turniejem, przewidywałem, że nie wyjdziemy z grupy - ranking drużyn nie bierze się z niczego.

Lato musi odejść - i to w niesławie.
A Listkiewicz (i nie tylko on...) ma brązowe policzki... pewnie od lizania...
Obserwuj wątek
    • jutrzenka.3 Re: Lato musi odejść ! 18.06.12, 19:48
      .....gorzkiej czekolady !!!
      • nehsa Re: Lato musi odejść ! 18.06.12, 21:03
        Ja, twierdziłem tak samo, że nie wyjdą z grupy, i pisałem o rym na forach w maju.
        "Ale to już było, i nie wróci więcej...."

Ale co może z mafijną organizacją, czyli Polskim Związkiem Piłki Nożnej krajową delegaturą mafijnej struktury UEFA i FIFA, zrobić Państwo Polskie?

Aby prymitywni mafiosi z POLSKIEGO ZWIĄZKU PIŁKI NOŻNEJ, nie ośmieszali bezkarnie polskiego społeczeństwa. nie drwili z elementarnej ludzkiej przyzwoitości.

Rozwiązanie jest b.proste i nadzwyczaj skuteczne.

Zakazać piłkarskiej centrali posługiwania się w nazwie mafijnej związkowej struktury przymiotnikiem: POLSKI .

I niech tym związkiem rządzi kto chce, i jak chce.
        Piłkarskie sukcesy nie umywają się do sukcesów przedstawicieli w dziesiątkach innych dyscyplin sportowych. Przecież ta szmaciarnia, nie będzie widoczna nigdzie, a ich zapowiedzi
        o sukcesach na Mistrzostwach Świata, są obiecankami bez pokrycia, dla naiwnej polskiej publisi.

Ten, zasadny zakaz posługiwania się przez skompromitowaną piłkarską centralę przymiotnikiem, POLSKI, de facto pozbawi tę hołotę prawa do reprezentowania POLSKIEJ PIŁKI NOŻNEJ, i pozwoli na powołanie do życia prawdziwie POLSKIEGO Związku Piłki Nożnej z sensownym statutem, który wyeliminuje "terenową swołocz wspierającą mafijną centralę".
        • skuter44 Re: Lato musi odejść ! 18.06.12, 23:35
          Prawnicy rządowi powinni znaleźć jakieś rozwiązanie na to by państwo polskie miało istotny wpływ na funkcjonowanie PZPN. Choćby przyszło uchwalić specjalną ustawę.

Prawdopodobnie "uporządkowanie" i podporządkowanie państwu PZPN sprawy nie rozwiąże, bo w piłce nożnej rządzi UEFA. I bez tej federacji nie będziemy w stanie wejść do imprez i lig europejskich.
          • skuter44 Re: Lato musi odejść ! 19.06.12, 06:45
            Mielibyśmy przynajmniej wpływ jakiś na sprawy polskiej piłki. Obecnie tą ważną dziedziną sportu
            kieruje nieudacznik i bufon oraz dziadkowie leśni. A piłkę kopią młodzi wykształceni Polacy
            (vide premier).
            • skuter44 Lato musi odejść ????? 19.06.12, 08:57
              Są różne zdania nt. co i jak zmieniać w PZPN. Tu nutka pesymistyczna autorki blogu.

natemat.pl/19527,pzpn-juz-zawsze-zostanie-panstwem-w-panstwie-zdaniem-politykow-po-euro-bedzie-nie-do-ruszenia
              • nehsa Re: Lato, lada dzień! 19.06.12, 16:47
                Mnie się nie chce zajmować sportowymi biurwami, typu "lato".
                I nie warto tracić czasu na analizowanie nie-dorobku polskich sportowych biurw, które usadawiają się w tak zwanych związkach sportowych.

Ja, podnoszę kwestię nabywania prawa do unaradawiania nazewnictwem związków sportowych.

Jeżeli jakikolwiek związek sportowy chce reprezentować POLSKI NARÓD, czy POLSKIE SPOŁECZEŃSTWO i posiadać prawo do reprezentowania POLSKIEGO NARODU, czy SPOŁECZEŃSTWA, to nakłada to na organizatorów takiego związku sportowego precyzyjnie określone OBOWIĄZKI, przede wszystkim, związane ze szkoleniem i selekcją młodzieży.

I takie obowiązki, powinien precyzyjnie określić ustawodawca.
                Po utracie, "POLSKOŚCI", dochodami związkowych biurw, powinien zająć się aparat podatkowy.

A aparat państwa, powinien wspomóc organizacje nowego, już Polskiego Związku Piłki Nożnej, którego statut powinien skutecznie eliminować, tak "leśnych dziadków", jak i innych pieczeniarzy i wazeliniarzy piłkarskiej centrali.

A gdyby UEFA nie uznała, nowego związku?

To pies mordę lizał UEFIE i FIFIE z Sepem Blatterem i Michelem Platinim na czele.
                Najzdolniejsi piłkarze i tak trafiają do zagranicznych klubów. A gdyby chcieli grać w piłkę, to co to przeszkadza, gdyby przyjmowali obywatelstwo słowackie, czeskie, czy niemieckie, i grali sobie pod inną banderą.
                I co by się stało, gdybyśmy nie mieli piłkarskiej narodowej?
                A co mamy z tego, że mamy reprezentację "smudzianolatową" przypisaną do nas?

Byłbym zapomniał:Mamy KOMRPOMITACJĘ, WSTYD, ŻENADĘ, GORYCZ, które jednak bardzo NARÓD cieszą - "Polacy, nic się nie stało!!!!!!!!!!!!!!!

No to wypada skończyć: "Grzegorz! Tak trzymać!!!!" Franek, trener DEKADY!

• wuzet21 Re: Lato, lada dzień! 19.06.12, 17:27
                  Nehsa - masz rację w całej rozciągłości - Związek Piłki Nożnej nie powinien mieć w nazwie "Polski", bo to kłóci się z podległością związku od UEFA.
                  Lato musi odejść, a potem porządki...
                  • nehsa Re: Lato, lada dzień! 19.06.12, 20:31
                    WUzecie!
                    Tylko, że takie parcie na biurwę Lato, momentalnie zaognia sytuację. A po co się żreć z półgłówkami.

Zabrać im, dla nich zabawkę - "POLSKI". Zostanie im, i ich poplecznikom Związek Piłki Nożnej, prywatny, pozbawiony prawa do posługiwania się godłem, flagą, i nazwą POLSKI.

Na koszulkach zamiast godła, piktogram zblatowanej mafii Blattera i Platiniego, albo zdjęcie Laty, czy Kręcimy.
                    Będą zobowiązani do wyposażenia wszystkich miejsc rozgrywek w sprzęt monitorujący, i do horrendalnych opłat dla firm zabezpieczających organizowane imprezy, gdyby ich zaplecze z "leśnymi dziadygami", pokusiło się o udowodnienie, że tu rządzi mafia UEFA ze Związkiem.

I będą skrupulatnie rozliczani przez fiskusa.

• czuk1 Re: Lato, lada dzień! 19.06.12, 21:11
                      Oj. Panowie chyba to tak prosto nie jest. Trzeba znaleźć podstawy prawne. Kontrola Min. Sportu nie daje podstaw do rozwiązania PZPN.
                      Stąd Pani Minister działa wielokierunkowo, w tym prowadzi rozmowy z Platinim nt. wymiany władz PZPN i w terenie (wśród przedstawicieli lig + w dużych klubach) prowadzona jest kampania
                      przekonania delegatów na Zjazd PZPN by odnowili PZPN.
                      Potrzebna jest jednak wielka kampania medialna i nacisk kibiców, fanów piłki, na działaczy PZPN i presja ozna, by opamiętali się i zaczęli działać w PZPN w interesie Polski, a nie wodzów związku.
                      • skuter44 Samodzielność PZPN... do potęgi n 20.06.12, 08:57
                        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11968718,Tym__Komisarz_do_PZPN__To_tak_jak_kurator_do_Episkopatu_.html
                        • nehsa Re: Samodzielność PZPN... do potęgi n 20.06.12, 18:56
                          Ja czytam i , co się mówi na temat jakiegoś tam biurwy o nazwisku Lato, i mi to po prostu "lato".
                          Nie widzę żadnego powodu do grzebania się w piłkarskim szambie reprezentowanym przez "dobroczyńców", którzy się posługują nazwiskiem; "LATO".

I proponuję, trzymać ręce jak najdalej od łajna, którym rządzi Lato. I nawet nie chce wysłuchiwać opinii i ocen na temat piłkarskiej centrali, i firmy "Sportszajs", która jest wykonawcą poleceń dotychczasowych wodzów z "pezetpeen".

Proponuję POLSKIM KIBICOM płci obojga, i urzędasom POLSKIEGO POLSKIEGO PAŃSTWA, aby pozbawili nieodpowiedzialne towarzystwo z "pezetpeenu", prawa do posługiwania się, przymiotnikiem: "POLSKI" w nazwie związku, aby pozbawili związek prawa do posługiwania się na oraganizowanych przez siebie imprezach sportowych HYMNEM POLSKIM i FLAGĄ POLSKĄ i GODŁEM POLSKIM.

I niech sobie będą pieszczochami dowolnej centrali piłkarskiej, i niech sobie zarabiają ile chcą, byle zgodnie z polskim prawem.

A nowy związek, niech założą zgodnie ze znowelizowanym polskim prawem ludzie, którzy szanują młodych ludzi uprawiających piłkarstwo, i posiadają wiedzę i umiejętności, które chcą zaangażować, aby pomóc młodym piłkarzom.

Zajmowanie się reanimacją "pezetpeenu", to rzecz gorsza, niż grzebanie w gównie.

• skuter44 Re: Samodzielność PZPN... do potęgi n 22.06.12, 17:42
                            Nie masz racji. Siłowych rozwiązań nie da się tu zastosować.
                            • nehsa Re: Samodzielność PZPN... do potęgi n 24.06.12, 01:35
                              Wskaż mi, gdzie w mojej propozycji jest to "siłowe rozwiązanie"?
                              • skuter44 Re: Samodzielność PZPN... do potęgi n 24.06.12, 08:47
                                To jest siłowe rozwiązanie:
                                aby pozbawili nieodpowiedzialne towarzystwo z "pezetpeenu", prawa do posługiwania się, przymiotnikiem: "POLSKI" w nazwie związku, aby[u] pozbawili związek prawa do posługiwania się na oraganizowanych przez siebie imprezach sportowych HYMNEM POLSKIM i FLAGĄ POLSKĄ i GODŁEM POLSKIM. [/u]

Jeśli kogoś czegoś chcę pozbawić bezprawnie to nie jest rozwiązanie siłowe ? . Patrz prawo o stowarzyszeniach. Nie można bezpodstawnie rozwiązać stowarzyszenia gdy w działalności nie narusza prawa. Czy ludzie w stowarzyszeniu są nieodpowiedzialni o tym decydują członkowie i władze stowarzyszenia. Jeśli tak uznają, dokonują zmiany swojej władzy. A ustawy o fladze i godle państwowym na pewno nie zabraniają PZPN -wi posługiwania się nimi. To jest polska organizacja, choć powiązana z międzynarodową. Najpierw czytaj, myśl a potem coś pisz i wnioskuj. To jest trudniejsze od transmisji nauki Ojca.
                                Pozdrawiam
                                • nehsa Re: Samodzielność PZPN... do potęgi n 24.06.12, 11:17
                                  skuty filozofie!
                                  Z ustawy przekopiowałem:
                                  Wizerunku orła ustalonego dla godła używają:
                                  1) organy władzy państwowej,
                                  2) organy administracji rządowej,
                                  3) gminy, związki międzygminne oraz ich organy,
                                  4) powiaty, związki powiatów oraz ich organy,
                                  5) samorządy województw oraz ich organy,
                                  6) sądy, prokuratury i komornicy sądowi,
                                  7) samorządowe kolegia odwoławcze,
                                  8) regionalne izby obrachunkowe,
                                  9) jednostki organizacyjne Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej,
                                  10) jednostki organizacyjne Policji, Straży Granicznej, Państwowej Straży Pożarnej i Obrony Cywilnej Kraju,
                                  11) jednostki organizacyjne Służby Więziennej,
                                  12) szkoły publiczne, szkoły niepubliczne o uprawnieniach szkół publicznych, państwowe szkoły wyższe, niepaństwowe szkoły wyższe,
                                  13) inne podmioty, jeżeli przepisy szczególne uprawniają je do używania wizerunku orła.

I nie wymieniono w tej ustawie t.zw. "Polskiego" Związku Piłki Nożnej.

Zatem t.zw. "Polski" Związek Piłki Nożnej MUSIAŁ uzyskać uprawnienia do używania wizerunku orła. A jak sobie przypominam, to "mędrcy polscy", do grona których zaliczam i ciebie, przymusili ustawą zarząd tego związku, do eksponowania wizerunku godła na odzieży roboczej reprezentantów-mutantów.

Nie chce mi się szukać kolejnych aktów normatywnych, które precyzują, kto, kiedy, i w jaki sposób ma prawo posługiwać się godłem, flagą i hymnem państwowym, ale np. tobie, jako reprezentantowi Polski na kongresie filozofów takiego prawa do posługiwania się w/w. insygniami bym odmówił.

W moim przekonaniu, stowarzyszenia i związki, tylko z mocy prawa mają zezwolenie na posługiwanie się symbolami narodowymi, a nie z mocy uchwały swoich zarządów.
                                  I w państwie rządzonym przez ludzi, którzy dla tej symboliki odnoszą się z szacunkiem, takie zezwolenia winny być wydawane tylko tym, którzy swoimi osiągnięciami na ich eksponowanie zasługują.

Być może w Polsce, niedługo i Agencje Towarzyskie, czyli Polskie Burdele, i zatrudnione w nich prostytutki, będą przymuszane tak, jak i piłkarze do noszenia odzieży roboczej z godłem.
                                  W końcu, częściej mają kontakty międzynarodowe, i zawsze odnoszą sukcesy.

Ciemniaku Skuterze!
                                  Ty, nie postrzegasz faktów, które podaje najprostsza Nauka Jedynego OJCA, dlatego o nich nie myślisz. Zatem nie sil się bido na złośliwości.

A jak chcesz zaimponować RODAKOM płci obojga, bądź chociażby mnie, to ośmiesz którąkolwiek z moich propozycji usprawnienia międzyludzkiej współpracy, albo błyśnij efektywniejszą.
                                  Wiem, wiem. Nie zrobisz tego, bo nie potrafisz. Ani jednego, ani drugiego.
                                  Cieplutko pozdrawiam!

Posługiwanie się prawem, czyli np. wydawanie pozwoleń, i cofanie tychże, nie jest rozwiązaniem siłowym. Tego też nie kumasz.

• skuter44 Re: Samodzielność PZPN... do potęgi n 24.06.12, 15:18
                                    A Kościół wymieniono ? PZPN , KK i inne organizacje mieszczą się w pkt. 13. Niewątpliwie.
                                    Na co dzień PZPN godła nie używa choć traktowany jest jako stowarzyszenie reprezentujące Polskę w międzynarodowych organizacjach piłkarskich. Poza tym przecież PZPN został przymuszony do użycia godła na koszulkach. Z własnej inicjatywy tego nie zrobił. Przepisy szczególne go do tego upoważniły, wręcz zmusiły. Czyli przymuszając go siłami społecznymi, przy presji mediów i partii politycznych do nałożenia przez piłkarzy koszulek z godłem, nie tylko mu na to przyzwolono (vide pkt. 13) ale nakazano. Tym samym faktycznie zaliczono PZPN do grona używających wizerunku godła. Przypominam, że PZPN był głównym organizatorem ME , jest w Polsce, w nazwie używa słowa "Polski.." ale nic by znaczył (bez słowa "Polski") i gdyby nie był członkiem federacji związków krajowych skupionych w UEFA i FIFA. Światowe znaczenie federacji związków krajowych, znaczenie FIFA i UEFA przesadzają o znaczeniu PZPN w Polsce. Nie może roli PZPN-u przejąć jakiś inny powołany ew. teraz (jako drugi) inny ZPN, bo nie będzie w FIFA i UEFA, nikt z takim związkiem nie będzie chciał rozmawiać nt. udziału Polski w imprezach międzynarodowych. Dopóty takie organizacje krajowe (jaką jest w Polsce PZPN) są jedynymi uznawanymi przez FIFA i UEFA jako przedstawicielami państw w tych federacjach, dopóty Polska może być reprezentowana w Europie i Świecie jedynie przez PZPN. Każde inne pozaprawne rozwiązanie jest siłowe. Twoje też.
                                    A idiotyzmy jakie piszesz o mnie są nie na miejscu. Nic i nikt nie jest w stanie mnie obrazić.
                                    Mojego dorobku zawodowego, wiedzy fachowej i poglądów przed takim jołopem-oszołomem religijnym uzewnętrzniał nie będę. Nie mogę zniżać się do bruku.
                                    Ale też Cię pozdrawiam i szanuję za poglądy i walkę , choć prowadzoną w sposób godny kloszarda. Na podstawie Twoich wypowiedzi widać jak na dłoni , że w d... byłeś, figę... robiłeś, g... widziałeś a teraz durnoty tu wciskasz. To, że bezskutecznie uczysz Nauki Boga jest dowodem szerokiej i negatywnej oceny Twojej osoby.
                                    Jeszcze raz powiem - Nauka Ojca nie może być głoszona przez osoby niekulturalne, pozbawione podstawowej wiedzy o społeczeństwie, życiu, prawie i gospodarce. Całe szczęście , że społeczność internetowa łagodzi wpływ takowych na życie społeczne , nie akceptując wirtualnych idei.
                                    Piszesz:
                                    Posługiwanie się prawem, czyli np. wydawanie pozwoleń, i cofanie tychże, nie
                                    jest rozwiązaniem siłowym. Tego też nie kumasz.

Chłopie. Nie mając prawa wycofania pozwolenia nie mogę go cofnąć.
                                    Co tu do kumania.
                                    Stan prawny i sytuacja faktyczna PZPN nie pozwala na zlikwidowanie tego Związku, odebranie mu praw nabytych lub wynikających z ustaw o stowarzyszeniach. Poza tym były już takie próby. A w ogóle nie jest w interesie Polski by zniszczyć PZPN. PZPN i piłkarstwo polskie można zmienić poprzez zmianę prawa,w ramach możliwości i w trosce o polski interes narodowy a od zaraz poprzez pracę organiczną w ogniwach związku , ligach , samorządach i
                                    w szkołach. Bez wsparcia finansowego nie jest to możliwe.
                                    A tak w ogóle. Nie ucz ojca dzieci robić. Czytaj, ucz się, bo to warto bardziej niż powielanie nauki boga bogów.
                                    Przecież każdy temat z życia codziennego (nie ten o bogach) tak stawiasz na głowie, że
                                    inaczej nie mogę ocenić Cię, jak gorzej i niżej niż Ty mnie.

• skuter44 Do marnej tuby o Nauce Ojca 25.06.12, 07:12
                                      Gdy świadczymy o prawdzie, o której wiemy, powinniśmy stosować się do ostrzeżenia, by mówić „w łagodności i potulności” (NiP 38:41). Nigdy nie powinniśmy starać się wywyższać się, krytykować innych lub obrażać ich. Apostoł Paweł nauczał, że powinniśmy mówić o prawdzie w sposób pełen miłości (List do Efezjan 4:15). Ktoś może nie zgadzać się z naszym osobistym świadectwem, ale nikt nie może go podważyć.
                                      Gdy składamy świadectwo, musimy unikać arogancji i pychy. Powinniśmy pamiętać, że Księga Mormona zganiła ludzi, którzy do tego stopnia chełpili się tym, że Bóg dał im wspanialsze rzeczy niż innym, że krzywdzili swych bliźnich (zob. Jakub 2:20). Jakub powiedział, że to jest „wstrętne Temu, który stworzył wszystkich ludzi”, ponieważ „każda istota jest [Mu] równie droga” (Jakub 2:21). Potem Alma ostrzegał: „Wszystkich ludzi będzie- cie uważali za równych i nikt nie będzie się wywyższał ponad innych” (Mosjasz 23:7).

Tak uważają Chrześcijanie wyznawcy Boga spełniającego potrzeby i oczekiwania człowieka. Potrafiącą oni mądrze i skutecznie przekazać naukę o Bogu Ojcu w Trójcy jedynym. I o dziwo korzystają z tych samych "świadectw" .
                                      • skuter44 Re: Do marnej tuby o Nauce Ojca 25.06.12, 10:36
                                        W formie stylizowanej godło i flagi wykorzystywane są powszechnie.
                                        Zresztą zgodnie ustawą o godle.......
                                        Vide
                                        Art. 16.
                                        1. Symbole Rzeczypospolitej Polskiej nie mogą być umieszczane na przedmiotach przeznaczonych do obrotu handlowego.
                                        2. Dozwolone jest umieszczanie na przedmiotach przeznaczonych do obrotu handlowego godła lub barw Rzeczypospolitej Polskiej w formie stylizowanej lub artystycznie przetworzonej.
                                        • skuter44 Umieszczanie flagi w sporcie jest uporządkowane. 25.06.12, 10:43
                                          Nowelizacja ustawy o godle, barwach i hymnie Rzeczypospolitej Polskiej oraz ustawy o sporcie była inicjatywą prezydenta Bronisława Komorowskiego. Wydawało się, że jest sprawą absolutnie oczywistą, by na piersiach polskich sportowców, na kaskach była podkreślana przynależność i duma z faktu występowania pod biało-czerwoną, pod pięknym polskim orłem. Wydawało się, że to jest oczywiste i naturalne, ale czasami oczywistość należy potwierdzić prawem - mówił o zmianie ustaw prezydent.
                                          Zgodnie z wprowadzanymi przepisami polskie godło ma być umieszczane na strojach polskich reprezentacji. Polskie związki sportowe będą miały obowiązek umieszczania godła na koszulkach reprezentantów "chyba że przepisy międzynarodowej organizacji sportowej działającej w danym sporcie, do której należy polski związek sportowy, przepisy Międzynarodowego Komitetu Olimpijskiego lub przepisy Międzynarodowego Komitetu Paraolimpijskiego stanowią inaczej".
                                          Projekt w tej sprawie prezydent skierował do Sejmu w pierwszej połowie grudnia zeszłego roku. Sejm uchwalił zmianę w kwietniu, zaś prezydent podpisał ją w Dniu Flagi - 2 maja. - To się rzadko zdarza, aby jakakolwiek ustawa przechodziła bez większych kontrowersji w Sejmie, a tu się zdarzyło - zaznaczył wtedy Komorowski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka