Dodaj do ulubionych

Pochylona głowa Polaka to efekt tresury

04.08.12, 14:29
Cyt:

Bezkarnosc ksiezy w Polsce jest zdumiewajaca : To efekt tresury. Polaczki od małego tresowane są na watykańskich niewolników. Nawet jeśli zdobędą wykształcenie i zostają lekarzami, prokuratorami, sędziami, to i tak karku nie prostują. Najzabawniejsze, że zginają go przed wsiowym przygłupem, który wyszedł z gnoju jedynie dzięki wdzianiu czarnej kiecy.

ponad 50 % w tym kraju nie ma godności.
Obserwuj wątek
    • andrzej.sawa Re: Pochylona głowa Polaka to efekt tresury 04.08.12, 14:34
      A Ty smarkaczu,gdzie Twoja godność.Czy tylko chamstwo i głupota spływa Ci na klawiaturę?A może piszesz gównem?
      • 6burakow Re: Pochylona głowa Polaka to efekt tresury 04.08.12, 15:04
        Dalczego smarkaczu? dlaczego to co napisal jest glupota?
        • voxave Re: Pochylona głowa Polaka to efekt tresury 04.08.12, 15:08
          A mnie sie podoba co napisal Angel--ja tez tak myślę.Ten strach przed funkcjonariuszem koscielnym jest powszechny.
          A nóż niepokornemu dentyscie zagrozi z ambony dobrodziej i nie u niego zęby beda leczyc.
          A tak bywa nagminnie.
          • massaranduba Re: Pochylona głowa Polaka to efekt tresury 04.08.12, 15:51
            voxave napisała:

> Ten strach przed funkcjona
            > riuszem koscielnym jest powszechny.

Ja mysle, ze jest duzo gorzej, ze Polska jest panstwem wyznaniowym.
            Nasz prezydent, glowa niepodleglego panstwa, nezaleznego od jakiejkolwiek wladzy koscielnej, caluje dlon glowy panstwa watykanskiego. W szkolach lektura obowiazkowa staja sie dziela JPII, a w instytucjach panstwowych panosza sie kapelani. Sejm przyznaje dotacje na budowe Swiatyni Opatrznosci Bozej, a w mediach w godzinach najwiekszej ogladalnosci zwykle mozna zobaczyc jakiegos ksiedza albo relacje z religijnego wydarzenia. Swieta panstwowe i koscielne zreszta i tak juz sa nie do odroznienia, bo zawsze obok siebie, ramie w ramie, stoja dostojnicy koscielni i panstwowi.
            Moze sie myle, ale wedlug mnie, to co mowi Konsytytucja zupelnie nie ma pokrycia w rzeczywistosci...
          • Gość: rossdarty Re: Pochylona głowa Polaka to efekt tresury IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 04.08.12, 18:54
            Voxi.
            Mimo opinii o panującym na tym Forum chamstwie i grubiaństwie widzę że w Twoim przypadku panuje niepisana zgoda nie reagowania na to co piszesz.
            Nie będę oceniał tego co piszesz, do jakich tematów sie dopisujesz, i jakie gł... hm... hm... hmmmm....
            Dedykuję Ci ten hymn.

Posłuchaj, pomyśl, przeanalizuj...
            3XP.... hehehe...
            • voxave Re: Pochylona głowa Polaka to efekt tresury 05.08.12, 09:36
              koGość portalu: rossdarty napisał(a):

> Voxi.
              > Mimo opinii o panującym na tym Forum chamstwie i grubiaństwie widzę że w Twoim
              > przypadku panuje niepisana zgoda nie reagowania na to co piszesz.
              > Nie będę oceniał tego co piszesz, do jakich tematów sie dopisujesz, i jakie gł.
              > .. hm... hm... hmmmm....
              > Dedykuję Ci ten hymn.
              >
              > Posłuchaj, pomyśl, przeanalizuj...
              > 3XP.... hehehe...

Dziękuje za troske i sekundowe zainteresowanie-----mam wiele typów na forum których postow nie czytam bo nudne ,ale nikogo nie oceniam---bo co dla kogos nudne i mało warte dla innych cos znaczy.
              Dlaczego mnie nie atakują-----bo jestem pod ochrona jak stara marudzaca matka----jej sie odpuszcza-----dla mnie malutka satysfakcja jest jak ktos mnie zacytuje.....
              Na atak albo niemoralna postawę na forum odpowiadam tez atakiem---moje prawo.
              Może mądrale traktuja mnie jak nieszkodliwego trolla , albo jak niekochaną przez nikogo Ofelię....
              Zawsze mówie to co myślę i nie liczę na nic.:)

• kolter-xl Re: Pochylona głowa Polaka to efekt tresury 04.08.12, 16:07
          6burakow napisał:

> Dalczego smarkaczu? dlaczego to co napisal jest glupota?

On nie wie , ot tak za plebanem palnął .
          • 40angel Re: Pochylona głowa Polaka to efekt tresury 01.09.12, 09:59
            klepiac go po dupie
            • rozkoszny_bobasek Re: Pochylona głowa Polaka to efekt tresury 01.09.12, 11:03
              Jan stachniuk 65 lat temu opisal taka postawe w "Dziejach bez dziejow"...
              a jego wspolpracownik Antoni WAcyk tak to przetworzyl na poezje..
              a te uwagi do siebie zastosuj bo ty wlasnie jestes tym katolakiem o ktorego tu
              chodzi..

Jak do was wołać - o skatoliczeni!
              Co was obudzi, poruszy?
              Jakie zaklęcie odmieni
              Chore, spaczone dusze?

Z klęczeństwa kto was uleczy
              I piękno życia ukaże,
              Tęsknot nauczy człowieczych,
              Lęk zdejmie z waszych twarzy?

Człowiek zdobywca zuchwały
              Wszechświat wypisał na tarczy,
              A wam, niewdałym,
              Wisinakrzyżu wystarczy.

Prawdy z niemocy zrodzone
              Bojaźń wam szepce niemęska,
              Jedno wam zawsze sądzone -
              Klęska, klęska, klęska
              • rozkoszny_bobasek Oskarżam 01.09.12, 11:04

Oskarżam wszystko co jezuickie
                A Polsce wrogie i katolickie,
                Wszystko, co trąci rzymską kabałą.
                Przez nią Rzecz Wielka stała się małą.
                Ileż to wieków polakatolik
                Bity po twarzy, pląsał w niewoli?
                Po całym świecie poniewierany,
                Po dziś dzień nosi ducha kajdany.
                O to wielebnych oskarżam drani
                Ja, jako Polak, jako Słowianin.
                I zadrużanin.
      • kolter-xl Re: Pochylona głowa Polaka to efekt tresury 04.08.12, 16:05
        andrzej.sawa napisał:

> A Ty smarkaczu,gdzie Twoja godność.Czy tylko chamstwo i głupota spływa Ci na kl
        > awiaturę?A może piszesz gównem?

Zabolała prawda ? Przecież nikt cię nie zmusza do klękania przed facetem z głową na wysokości jego rozporka .
        • Gość: angel Re: Pochylona głowa Polaka to efekt tresury IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.12, 18:16
          Trafiony zatopiony ,

Pan Andrzej człek pokroju 40-50 latka który ma wszyte niczym esperal STRACH i POCZUCIE winy nawet nie mrugnie okiem bez pozwolenia, nie ma mowy o słowach krytyki dla KLERU który sie panoszy po tym kraju od setek lat , bezkarnie .

To idealny przykład .

A słowa zacytowałem z któregoś wątka , dla mnie są HITEM .
          • pinkink3 dla porzadku 04.08.12, 20:17

Gość portalu angel napisał(a): :

>> A słowa zacytowałem z któregoś wątka , dla mnie są HITEM .[/b],<<

Pomoge. To stad. Autorem jest l.george.l :

forum.gazeta.pl/forum/w,29,137584819,137597157,Re_Bezkarnosc_ksiezy_w_Polsce_jest_zdumiewajaca.html

Tez uwazam, ze to trafiona diagnoza.
            • Gość: angel Re: dla porzadku IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.12, 14:36
              masz rancje pikink3

z tym ze wątek był o molestowaniu , a mi chodzi o całokształt panoszenia ...

KARTOFLE uwazaja ze gdy ktoś jest temu przeciwny odrazu wspiera islamistów ... heheh
              smieszne ale kartofel musi sobie sobie coś wymyśleć aby mieć do czego sie przyczepic
          • Gość: rossdarty Re: Pochylona głowa Polaka to efekt tresury IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 06.08.12, 18:36
            Gość portalu: angel napisał(a):
            (...)(...)

CÓŚ dużo, aż za wiele tych janiołów jak na ateistów...
      • Gość: angel Re: Pochylona głowa Polaka to efekt tresury IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.12, 19:43
        andrzej.sawa napisał:

> A Ty smarkaczu,gdzie Twoja godność.Czy tylko chamstwo i głupota spływa Ci na kl

Po 1 wsiowy andrzejku z pod lipy, smarkaczu mozesz sobie do swojego dziecka strzelić tekstem.
        Po 2 moja godność ma sie bardzo dobrze , nie ulega fanatycznym stereotypom i mam odwage powiedzieć to głośno !!
        Po 2 czasami glupota mnie odwiedza , jak każdego .... ale mam sie z nią nie widuje .
        • bling.bling Re: Pochylona głowa Polaka to efekt tresury 04.08.12, 20:00
          to typowy kargul z wschodniej wioski, jego jedynym wkładem na tym forum jest agresja.
      • 8macek Re: Pochylona głowa Polaka to efekt tresury 06.08.12, 18:53
        andrzej.sawa napisał:

• 8macek Re: Pochylona głowa Polaka to efekt tresury 06.08.12, 19:07
          andrzej.sawa napisał:

> awiaturę
          ?A może piszesz gównem?

ty PiSdogłowy debilu, jeśli zarzucasz komuś chamstwo i brak godności hipokryto śmierdzący, to jak śmiesz śmieciu pisać do forowicza w ten sposób, gnoju katolibski?!

wiadomość dla tych, którzy się ewentualnie poczują oburzeni moją wypowiedzią:
          otóż informuję, że do PiSdogłowego bydła trzeba zwracać się tylko takim tonem bo inaczej bydło nie zrozumie.
          • Gość: angel Re: Pochylona głowa Polaka to efekt tresury IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.12, 17:55
            8macek napisał:

do PiSdogłowego bydła trzeba zwracać się tylko takim tonem b
            > o inaczej bydło nie zrozumie.

dobre :D
    • rozkoszny_bobasek Re: Pochylona głowa Polaka to efekt tresury 06.08.12, 13:40
      to efekt postkolonializmu.
      Proszę przeczytać parę artykułów na ten temat, autorstwa prof. Ewy Thomson, nawet jeżeli ona explicite nie mówi o stosunku do kleru kat..
      • Gość: pies bulgot Re: Pochylona głowa Polaka to efekt tresury IP: *.versanet.de 15.08.12, 18:14
        Hi!
        Ja widze te...pochylona glowe Polaka...z troche innej perspektywy.
        Gdyby nie instytucja Kosciola Katolickiego, ktora - nie zapominajac o swych zyskach - nie trzymala Polaka za morde, Polak juz dawno by zostal zmielony w mlynie historii.
        Genetycznie uformowana natura Polaka - warchola, klocacego sie o zdzblo trawy na miedzy, pijaka i cudzoluznika - nie udalaby sie kierowac bez nacisku autorytetu instytusji Kosciolem Katolickim zwanego.
        Polak lizal dupe zaborcom, potem komunistom w ukochanym Kraju Rad, potem tym importowanym rodakom z Moskwy - i bylo wsjo w parjatke. Ale co to towarzystwo trzymalo? Katolicyzm. Sekretarz PZPR chrzcil swe dzieci, bral slub koscielny - a ze stal na mszy z tylu nawy kosciola - tam stali tez jego komitetowi wspolpracownicy!
        No wiec nie pierd...cie, ze znowu wam ktos leb pochylil. W koncu burak szkajacy wspolziomkow, zawsze patrzyl w glebe!
        Pozdrawiam!
        • 40angel Re: Pochylona głowa Polaka to efekt tresury 15.08.12, 18:24
          Zadaj sobie 1 pytanie
          Dlaczego Polak jest warchołem , kłucący sie , pijak, duren i czesto tepak....

bo własnie był za morde trzymany i ogłupiany straszeniem piekłem .

Dlaczego w środowisku " mniej sprytnych" idealnie sprzedaje sie te bzdury ? bo jest łatwiej nimi kierować .... zamiast wierzyć w durnoty wykształcić było by troche inaczej....

Polak nie był nauczony walczyc o swoje ,, jedynie po szkodzie dalej popełniac błedy ... jakie to Polskie ...

2 dni temu oglądałem superwizjera . Ksiądz Natanek buduje legalna sekte i kto ją buduje a no ludzie ze wsi , dają mu pola , swoje ręce do pracy ... to idealny przyklad
    • Gość: inkwizytor Polacy IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.08.12, 20:02
      40angel napisał:

> Cyt:
      >
      > [i]Bezkarnosc ksiezy w Polsce jest zdumiewajaca : To efekt tresury. Polaczki od
      > małego tresowane są na watykańskich niewolników....

Jest w tym dużo racji, a jednak...
      Jak przeczytam słowo: Polaczki to trafia mnie szlag. Jesteśmy Polakami, do jasnej ciasnej, a niespodziewanej...
      Dlaczego godzimy się na takie nazewnictwo? Czy to nie efekt tresury, tym razem ludzi poniżających Polaków?
      To jedna strona medalu, a druga...
      Wydaje mi się, że taką a nie inna postawę wykształciły w Polakach lata niewoli, rozbiorów, okupacji. Polak pozornie zgadza się na narzucane wzorce, ale swoje wie i swoje robi. Przez stulecia koncentrował sie na jednym zadaniu, na przetrwaniu. Pozornie zginał kark, pozornie sie zgadzał, pozornie był uległy. Wyrobił w sobie rzadką cechę, a mianowicie elastycznego dostosowywania się do rzeczywistości, z której czerpał tylko korzystne dla siebie wartości.
      Nie dajmy się omamić pozorom. I nie pozwalajmy, by nas obrażano. Bo dumę i honor wysysamy z mlekiem matki, ot co.
      • 40angel Re: Polacy 15.08.12, 20:09
        Jeżeli Cie uraziłem tym Polaczkiem to przepraszam.

Zgadzam sie z drugą częscią twojej wypowiedzi.
        • Gość: inkwizytor Re: Polacy IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.08.12, 20:34
          40angel napisał:

> Jeżeli Cie uraziłem tym Polaczkiem to przepraszam.

OK, nie ma sprawy.

> Zgadzam sie z drugą częscią twojej wypowiedzi.

Bardzo mi miło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka