Dodaj do ulubionych

JP2 nie jest przedmiotem!

16.10.12, 18:36
skandal!
Jak żyć w takim kraju, gdzie zmarłego człowieka nie chcą traktować przedmiotowo!?
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12677474,Umorzono_sprawe_ws__obrazania_papieza_Jana_Pawla_II.html
Obserwuj wątek
    • karkowiak2plus Obłęd 16.10.12, 18:55
      Tworzenie nowych praw na bazie starego porządku musiało wytworzyć podobną sytuację. Dziś każdy Kowalski może się poczuć dotknięty jak się ruszy jego przedmiot kultu. W tej mnogości prawo się zatraciło i straciło sens. Wiara nie przystaje do dzisiejszych realiów.
      A jeśli dla kogoś JPII jest *przedmiotem kultu* to jest on bardziej zacofany niż talib.
      Kult jest czymś zgoła złym. Choćby dlatego,że poróżnia ludzi.
      • nehsa Re: Obłęd - prawie. 16.10.12, 21:06
        No i widzicie dobrzy ludzie. Ja, proponuje Wam od lat. Uszanujcie jedyną, nieskończenie racjonalną, ponad polityczną, i ponad religijną Naukę Ojca Wszystkich Ludzi, Którego to Ojca, zwiecie tak religijni, jak i ateiści, Bogiem.
        Ale wy, jak zaściankowy, polski kołtun, macie swoją sprawiedliwość, swoje prawo, i swoje fakty, i za żadne skarby świata nie wyrzekniecie się swojego załganego religijno-ateistycznego kołtuństwa. A doszliście już w tym swoim załganiu do ściany.
        • bling.bling Re: Obłęd - prawie. 16.10.12, 21:12
          nehsa napisał:

> No i widzicie dobrzy ludzie. Ja, proponuje Wam od lat. Uszanujcie jedyną, niesk
          > ończenie racjonalną, ponad polityczną, i ponad religijną Naukę Ojca Wszystkich
          > Ludzi, Którego to Ojca, zwiecie tak religijni, jak i ateiści, Bogiem.

Cześć mesjaszu. Kołtuństwo nie widzi różnicy pomiędzy tobą a panem J.
          • nehsa Re: Obłęd - prawie. 16.10.12, 21:25
            No i to jest porażające. Kłamać nie mogę, bo się po prostu, nie da. Podaje sprawdziany, którymi każdy może się posłużyć. I każdy może lepiej, mądrzej, kulturalniej. I zewsząd wrogi odzew.
            To dopiero dzicz.
            • bling.bling Re: Obłęd - prawie. 16.10.12, 22:00
              najważniejsze to dać ci głos. Musisz mieć takie same szanse jak J. Masz już osioła? Aha i gdybyś miał nadwyżki wina z działalności to daj znać na priva.

Tylko co zrobić z J? On nie miał internetu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka