Dodaj do ulubionych

Bardzo śmiesznie jest umierać ...

20.10.12, 23:25
kiedy żyć byś chciał.
I odszedł. To przykre…
Obserwuj wątek
    • nehsa Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 20.10.12, 23:29
      Nie widzę w tym nic śmiesznego. Życie doczesne, jest natomiast b.śmieszne.
      Słusznie napisałeś, że odszedł, bo ludzie są istotami nieśmiertelnymi.
      • mjot1 Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 28.10.12, 18:07
        nehsa napisał:
        > Nie widzę w tym nic śmiesznego.

Bądź zdrów śmiertelnie ranny
    • massaranduba Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 20.10.12, 23:32
      " Wiele dokonal kto w pore skonal"
    • k_a_p_p_a Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 20.10.12, 23:42
      Tylko czas nie chodzi spać
      Bo ma czas
      • pinkink3 Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 21.10.12, 00:54

"Nie bój się nic
        Bo życie nic nie znaczy
        Bo śmierć jak rydz
        Zdrowa dla umieraczy"....
        • voxave Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 21.10.12, 05:12
          Nie bardzo śmieszne-----umieranie to często ciężka praca,ostatnia jaka nam przyjdzie wykonać.

A potem nas nie ma---obserwuję, jak szybko nas sie zapomina.

Powstajemy ze związków chemicznych i rozsypujemy sie na atomy.....
          • nehsa Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 23.10.12, 20:47
            Czym jest człowiek?
            Człowiek, jest istotą niematerialną, nieśmiertelną Cząstką Światłości=Rozumu, która posługuje się materialnym, śmiertelnym cielskiem.
            Czego dowodami są:
            Niematerialny, dlatego niepostrzegalny dla nikogo innego poza człowiekiem, proces myślenia.
            Dowodem niematerialności procesu myślenia, jest niemożliwa do zaprzeczenia niematerialność sensu mowy człowieka.
            Niematerialny sens słowa, nie tworzy z materialną energią fali akustycznej struktur wspólnych.

Jest to dowód na wykorzystywanie przez człowieka PRACY niematerialnej Cząstki Światłości.
            I nie słyszałem nigdy, aby ktokolwiek stwierdził śmierć tej niematerialnej Cząstki, tym samym tego niematerialnego człowieka. Zdycha cielsko, i pies go j.....
            Dlatego jestem za eutanazją na życzenie - uzasadnione np. niedostępnością leków.
            • Gość: angel Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 20:57
              Twoje tezy które sam wymyslasz , sam popierasz , sa nazdwyczaj smieszne
              • nehsa Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 25.10.12, 17:34
                Gość portalu: angel napisał(a):

> Twoje tezy które sam wymyslasz , sam popierasz , sa nazdwyczaj smieszne

***Dla paranoika , TAK!
                Trzeba być kretynem skretyniałym, aby nie postrzegać faktu niematerialności sensu mowy.
                Ale dodam. Niematerialny sens, zawarty na przykład: w słowie naszej mowy, nie tworzy z materialną energią lali akustycznej, czyli dźwiękiem, żadnych struktur wspólnych.
                Jest to fakt niezaprzeczalny. Ale intelektualiści twojego pokroju, za ch ... bożka nie mogą tego faktu pojąc. A przecież fizyka, w ślad za słowami Nauki Jedynego Ojca sprzed 2000 lat mówi:
                materialne z niematerialnym nie tworzy struktur wspólnych.

Jeżeli przeczysz niematerialności sensu, to podaj przykład na materialność. Jeden. Chichichi!
                • mjot1 Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 25.10.12, 21:08
                  Bywa też krzyk niemy… najbardziej przejmujący, bo odbierany wszystkimi zmysły…
                  • nehsa Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 29.10.12, 22:51
                    mjot1 napisał:

> Bywa też krzyk niemy… najbardziej przejmujący, bo odbierany wszystkimi zm
                    > ysły…

***Ale bądź łaskaw dostrzedz, że minimalnym, postrzegalnym fakto-dowodem naszego pobytu na tym świecie, jest słowo z ust. A łza, czy np. stroszenie włosów ze strachu, czy obrzydzenia, czy niemy krzyk Munka, to już materialna wartość.
    • bling.bling Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 23.10.12, 20:53
      życie jest przereklamowane
      • 8ar8ara Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 23.10.12, 21:33
        bling.bling napisał:

> życie jest przereklamowane

A smierc niedoceniania? Czy jak?
        • bling.bling Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 23.10.12, 21:35
          8ar8ara napisała:

> bling.bling napisał:
          >
          > > życie jest przereklamowane
          >
          > A smierc niedoceniania? Czy jak?

wprost przeciwnie, jest nieodparcie atrakcyjna
    • matylda1001 Re: Mjot... 23.10.12, 22:23
      A cóż to za zaduszki Waść dziś zarządziłeś? ;)
      • mjot1 Re: Mjot... 23.10.12, 22:38
        matylda1001 napisała:
        > A cóż to za zaduszki Waść dziś zarządziłeś? ;)

Nie dziś Matyldo jeno trzy dni temu.
        Ot zeszło się komuś. i tak jakoś mgiełka wspomnień i nostalgii za czasy minionymi mnie osnuła…
        "Karłom wyznaczyć trzeba wzrost by stał się człowiek piękny"
        • matylda1001 Re: Mjot... 24.10.12, 10:39
          mjot1 napisał:

>Nie dziś Matyldo jeno trzy dni temu.
          Ot zeszło się komuś. i tak jakoś mgiełka wspomnień i nostalgii za czasy minionymi mnie osnuła…<

Prawda... Współczuję, bo sama niedawno pożegnałam Mamę, i chociaż śmierć nie jest dla mnie pierwszyzną, to zawsze pozostaje bolesną tajemnicą... i tak sobie myślę, że jednak szczęśliwsi są ci, którzy bezgranicznie wierzą, że gdzieś tam... kiedyś...
          • piwi77.0 Re: Mjot... 24.10.12, 10:58
            matylda1001 napisała:

i tak sobie myślę, że jednak szczęśliwsi są ci, którzy bezgranicznie wierzą, że gdzieś tam... kiedyś...

Niby co konkretnie, jeszcze raz ten sam numer? Nie, ja dziekuję, nie piszę się na to.
            • matylda1001 Re: Mjot... 24.10.12, 11:50
              piwi77.0 napisał:

> Niby co konkretnie, jeszcze raz ten sam numer? Nie, ja dziekuję, nie piszę się
              na to.

Miałam na myśli to, że bezgranicznie wierzący w życie wieczne mają pewność, że kiedyś spotkają się z tymi co odeszli. Ja tej pewności nie mam, a Ty nie masz nawet nadziei...
              A gdyby tak trzeba było jeszcze raz powtórzyć dokładnie ten sam numer, to ja bardzo chętnie. Tylko, że Ty też byś wtedy musiał, bo nasze losy zahaczyły się na tym forum, i bez Ciebie już nie byłoby tak samo ;)
              • Gość: inkwizytor Matyldo IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.10.12, 23:06
                matylda1001 napisała:

> Miałam na myśli to, że bezgranicznie wierzący w życie wieczne mają pewność, że
                > kiedyś spotkają się z tymi co odeszli. Ja tej pewności nie mam, a Ty nie masz n
                > awet nadziei...

Pięknie to napisałaś....
                W tych dwóch zdaniach ujęłaś sens życia, wiary i nadziei...

• lidka449 czym jest ... 25.10.12, 23:59

Śmierć jest snem bez snów.

autor: Napoleon I
        • wuzet21 Re: Mjot... 24.10.12, 21:43
          mjot1 napisał:

> "Karłom wyznaczyć trzeba wzrost by stał się człowiek piękny"
          Karłom i kurduplom mówimy nie!
    • piwi77.0 Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 24.10.12, 08:55
      Najgorsze w śmierci jest to, że wygląda syficznie i to wcale nie jest śmieszne.
      • Gość: station Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... IP: *.pools.arcor-ip.net 24.10.12, 18:52
        znow szescdziesieciolatek zmarl - to polska medycyna stresy i po ptokach mlodo schodza zus sie raduje alleluja
        • nehsa Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 25.10.12, 17:50
          Jeszcze raz człowieku powtarzam. Żaden człowiek, nie umiera.
          Jesteśmy istotami nieśmiertelnymi, czyli wiecznie odpowiedzialnymi za Boski Dar Człowieczeństwa.
          Skoro minimalnym, postrzegalnym dowodem życia człowieka, jest niematerialny sens, którego nośnikiem=bagażowym, jest materialna energia dźwięku, a nie ciało człowieka, którego możesz nigdy nie widzieć - to chcąc autorytatywnie orzec o śmierci człowieka, należy przedłożyć dowód śmierci źródła emitującego ten niematerialny sens.

Przecież małpa by to zrozumiała. Ale np. gwiazdy intelektualne tego forum. za buca tego nie mogą pojąć.
          Niematerialny sens mowy, jest tylko jednym z faktów dowodzących nieśmiertelności.
          I chociaż od lat o tym piszę, to kołtuństwo tego NIE CHCE FAKTU UZNAĆ.
          Mnie łaski nie robi. Kołtun chce zdychać, to niech zdycha, i niech wierzy, że go diabeł na widły weźmie. Chyba, że się załapie na rozgrzeszenie

Aha! Nie ma istotnej różnicy pomiędzy ateistą, a religijnym. Obaj są WIERZĄCYMI.
          Bo obaj przeczą rzeczywistości, faktom.
          • matylda1001 Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 25.10.12, 18:19
            nehsa napisał:

> Przecież małpa by to zrozumiała<

Srutu - tutu - majtki - z - drutu !! Zresztą małpy też umierają...

• nehsa Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 25.10.12, 21:55
              matylda1001 napisała:

> nehsa napisał:
              >
              > > Przecież małpa by to zrozumiała<
              >
              > Srutu - tutu - majtki - z - drutu !! Zresztą małpy też umierają...

***Po pierwsze primo. Małpy zdychają.
              A po drugie primo. Poza niematerialnością sensu mowy człowieka, jest jeszcze niematerialny proces myślenia, którego do dowodem niematerialności, jest właśnie niematerialny sens mowy.
              I żadne majtaski, na zgrabne pupaski tych faktów nie zmienią.

A kolejnym dowodem zależności naszego bycia człowiekiem od Stwórcy, czyli Syna Ojca, jest obarczenie nas OBOWIĄZKIEM, POWINNOŚCIĄ SOLIDARNOŚCI, którego żadne ciało na czarno, żółto i biało, nie ma, i nie ma o nim pojęcia.

Dlatego MATYLDO JAWNO-GRZESZNICO, żebyś nawet bardzo, bardzo chciała umrzeć, to nie umrzesz, i to ja nehsa Wam i Ci, powiadam. (Chichichi)

Żadna nauka, nie może przedłożyć dowodu na śmierć NIEMATERIALNEGO człowieka.
              Każda nauka, przedkłada dowód na śmierć materialnego ciała, czyli narzędzia człowieka.
              A ludzie, jak to ludzie, są nieśmiertelni, nieśmiertelnie odpowiedzialni.
              • inkwizy Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 29.10.12, 16:13
                niematerialny człowiek w materilnym ciele ? po cholerę mu ciało niech sobie bytuje w kosmosie pasożyt jeden
                • nehsa Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 29.10.12, 23:13
                  inkwizy napisał(a):

> niematerialny człowiek w materilnym ciele ? po cholerę mu ciało niech sobie b
                  > ytuje w kosmosie pasożyt jeden

***Przecie ludzie Szanowne wyjaśniałem to dziesiątki razy.
                  Pracują Istoty Boskie. A ponieważ są duchami, to Ich praca, polega na SAMOOFIERZE.

I Istoty Boskie, Ojciec i Syn Ojca, stworzyły RODZAJ LUDZKI, poprzez SAMOOFIARĘ.
                  I nie mogły tego RODZAJU zainfekować śmiertelnością i śmiercią, bo nie maja takowych w Boskich zasobach.
                  My, ludzie, nie jesteśmy zdolni do Samoofiary, chociażby z tego względu, że Cząstka Światłości=ROZUMU, która stanowi o naszym byciu "ludziem", nie jest naszą własnością.
                  Dlatego MOŻEMY NAŚLADOWAĆ SAMOOFIARĘ NASZEGO STWÓRCY, i czynić miłosierdzie, oraz współofiary i ofiary, ale nie z tej CZĄSTKI ŚWIATŁOŚCI=ROZUMU, tylko z naszego, materialnego, śmiertelnego ciała, które jest naszym narzędziem.
                  I dlatego też, ci, co zmartwychwstaną, zostaną obdarzeni nowym, pozbawionym zdolności rozrodczych ciałem. A dlatego pozbawionym zdolności rozrodu, ale nie płci, bo już ciałem materialnym i nieśmiertelnym.
                  Dlatego ci, co zmartwychwstaną niewiasty i mężczyźni, będą super atrakcyjnymi, urodziwymi ludźmi. Będą móc i chcieć. A ponieważ wszelkie prostactwo na zmartwychwstanie się nie załapie, będzie po co żyć, i współżyć.
    • mjot1 Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 29.10.12, 18:48
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114877,12761720,Warszawa_Pozegnano_Przemyslawa_Gintrowskiego.html
      i koniec wątku…
    • Gość: Sou Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... IP: *.gizycko.mm.pl 29.10.12, 22:42
      Papież kiedy umarł miał 85 lat - 8+5=13
      Godzina śmierci: 21:37 - 2+1+3+7=13
      Data śmierci: 02.04.2005 - 0+2+0+4+2+0+0+5=13
      Postrzelony 13 Maja
      9301 dni pontyfikatu - 9+3+0+1=13

Zmarł w 13 tygodniu roku.
      JAN PAWEŁ DRUGI - 13 liter
      czy to zbieg okoliczności ?

prześlij to dalej niech inni myślą...
      Sorry, ale musi się spełnić. ...
      Pomyśl sobie życzenie a zobaczysz co sie stanie...
      Zacznij myśleć o czymś czego naprawdę pragniesz,
      To funkcjonuje.
      Osoba, która mi wysłała ta wiadomość powiedziała, ze jej życzenie
      spełniło sie w 2 dni po odczytaniu tej wiadomości.

Wypowiedz życzenie jak skończy sie
      odliczanie:
      10...
      09...
      08...
      07...
      06...
      05...
      04...
      03...
      02...
      01...

*Wypowiedz życzenie*

Wklej te wiadomość w ciągu 10 minut do 10 komentarzy
      Jeśli tego nie zrobisz stanie się
      przeciwność Twojego życzenia

• nehsa Re: Bardzo śmiesznie jest umierać ... 29.10.12, 23:26
        Karol Wojtyła, Jan Paweł II, to bez wątpienia patriota, i przyzwoity człowiek, ale jak każdy Polak, NAIWNY DO BÓLU.
        Urodził się w Wadowicach. Nazwa ze zbitki słownej: :"wade wicie", czyli błędnie wiecie.
        Urodził się w sadybie żydowskiej rodziny o nazwisku nomen omen: BAŁAMUTY.
        Nosił nazwisko: Wojtyła: czyli pochodzące od woja, który podał tyły, cofnął się.
        Rozpoczął posługę kapłańską we wsi NIEGOWICI, czyli "nie jego wici", nie słuchajcie jego wiadomości.
        Przy całym moim, niekłamanym do Niego szacunku, był największym bałwochwalcą w kościele rzymsko-katolickim, na co zapewne miało wpływ jego wczesne sieroctwo w następstwie śmierci Jego matki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka