Dodaj do ulubionych

Milczenie!

21.11.12, 22:18
Założyłem wątek na temat ZŁA.
I nadałem mu tytuł: "Nie podałem definicji ZŁA."
I zaproponowałem forumowym top-elitom, aby to zło zdefiniowały.
Wychylił się bling.bling i bockworm. I zanim zdążyłem ich zdopingować do intelektualnego wysiłku ADMIN ekspediował wątek na "OŚLĄ ŁAWKĘ".
Z jakiego powodu? Nie wiadomo. Idę o duży zakład, że ADMIN nie kuma ZŁA.

Dlatego uprzejmie informuje wszystkich kłapi-naśladowców, że minimalnym dowodem zła, jest MILCZENIE. Bo tak mówi Nauka Ojca Wszystkich Ludzi, a w ślad za Nią LOGIKA.
(Są jedno komórkowcy, którzy powtarzają z upodobaniem kretyńską pseudo maksymę: "Milczenie jest złotem.....")

To, dla ułatwienia odpowiedzi forumowej top-elicie sformułowania definicji ZŁA.
Może tym razem Wam się uda.
Obserwuj wątek
    • skuter44 Re: Milczenie! 21.11.12, 22:36
      Admin kuma a Ty nie ku?masz , że zakladając takie wątki i ubliżając forumowiczom naruszasz
      zasady forum ? Takiś mądry ?
      • nehsa Re: Milczenie! 21.11.12, 22:41
        Przytocz moje słowa obrazy z wątku usuniętego na oślą.
        • skuter44 Re: Milczenie! 22.11.12, 20:58
          Co mam przytaczać. Niez znam treści Twoich wypowiedzi ale wierzę moderatorom. Nie jestem moderatorem na tym forum. Widziałem jakie Twoje wpisy i wątki były usuwane na innych forach . Zgadzam się z moderatorami. Nie mają oni żadnego interesu w tym, że zablokują wypowiedzi lub udział w forum , jakiegoś forumowicza.
    • pytajnik007 Re: Milczenie! 21.11.12, 22:50
      >(Są jedno komórkowcy, którzy powtarzają z upodobaniem kretyńską pseudo maksymę: "Milczenie jest złotem.....")

???
      • nehsa Re: Milczenie! 22.11.12, 06:36
        pytajnik007 napisał:

> >(Są jedno komórkowcy, którzy powtarzają z upodobaniem kretyńską pseudo mak
        > symę: "Milczenie jest złotem.....")

***Skutera jakoś nie widzę. A co do twojego wskazania paluszkiem.
        Milczenie, jest czynem materialnym, tak jak każde zło, które tez musi być materialne w przeciwieństwie do grzechu, który to grzech, jest czynem niematerialnym.

Wyjaśniam tę różnicę w książce.
        Bzdyczenie, że milczenie złotem, już chociażby z tego względu, jest przejawem braku racjonalnej oceny rzeczywistości.
    • bling.bling Re: Milczenie! 22.11.12, 07:11
      przyznaję że również i mnie to zdziwiło.
      Ktoś na nowo zdefiniował zło, podejmując decyzję o odesłaniu tego wątku na oślą
      • nehsa Re: Milczenie! 22.11.12, 14:04
        bling.bling napisał:

> przyznaję że również i mnie to zdziwiło.
        > Ktoś na nowo zdefiniował zło, podejmując decyzję o odesłaniu tego wątku na oślą.

Bling!
        Mnie już niewiele dziwi. Ale jednak dziwię się, że NIKT z moich adwersarzy, którzy "już chyba powiesili na mnie wszystkie psy", nie błyśnie intelektem i poda prościutką, jak konstrukcja cepa definicję ZŁA.
        A wystarczy przeczytać "żadko napisaną" moją książkę, aby uzyskać racjonalną definicję ZŁA.

Szanowne, Drogie FORUMOWE ELYTY!
        Podzielcie się z bliźnimi swoją wiedzą na temat ZŁA, a można przypuszczać, że będzie go mniej.
    • konto-bez-limitu Zło 22.11.12, 12:14
      Złem jest krzywdzenie, zabijanie i zjadanie zwierząt. Kto je mięso, nie może siebie nazywać dobrym.
      • nehsa Re: Zło 22.11.12, 16:08
        No i jak ma w Polsce być DOBRZE, skoro nikt nie wie, jak jest ŹLE?
    • mjot1 Re: Milczenie! 22.11.12, 17:59
      Hm… powiadasz, że: Złoto = milczenie
      Onegdaj jednoznacznie przecie je zdefiniowano ;-)
      Zżeranie bułek dzieciom złem jest.
      Tak na stronie: Polubu gdzież jest?
      • nehsa Re: Milczenie! 22.11.12, 20:46
        "Ale mowa wasza niech będzie: Tak, tak; nie, nie,
        a co nadto jest, złem jest."

Mowa z ust, to udźwiękowienie niematerialnego sensu, dlatego jest czynem niematerialnym, bo o jej wartości stanowi niematerialny sens, a nie materialny dźwięk.
        No to milczenie jest materialne.
        A ponieważ wartość cech milczenia, do wartości cech mowy ma się tak, jak śmierci do życia, to milczenie jest minimalnym dowodem zła.
        Ale definicję ZŁA pozostawiam Szanownym.
        • mjot1 Re: Milczenie! 22.11.12, 21:34
          ...jak światło białe alfą jest i omegą tęczy, tak cisza najdoskonalszym jest uosobieniem muzyki wszelakiej. Jest jej prapoczątkiem i końcem jednocześnie…
          • nehsa Re: Milczenie! 22.11.12, 21:39
            Reasumując najbardziej optymistycznie: cisza, jest prapoczątkiem końca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka