tanebo 07.01.13, 14:31 Gdy czytam zeznania świadków to włos jeży mi się na głowie. Nic dziwnego że Blida wolała kulkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiu-1 Re: IV RP = neostalinizm? 07.01.13, 14:43 Nie wiem, czy IV RP = neostalinizm. Wiem, że III RP vel II PRL to prosta kontynuacja stalinizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: IV RP = neostalinizm? 07.01.13, 14:45 Pamiętaj że kto wiatr sieje ten burzę zbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: IV RP = neostalinizm? 07.01.13, 14:54 Ty akurat wielu rzeczy nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: IV RP = neostalinizm? 07.01.13, 18:09 ee tam stalinizm, stalinizm jest dobry dla panienek. Kaczyzm to żadne tam modernistyczne neo-cośtam. To jakość sama w sobie. Tchnienie geniusza. Wizja proroka. Tradycyjnie spie...na, ale w Polsce wszystko da się spie...ć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus Re: IV RP = neostalinizm? IP: *.dip.t-dialin.net 07.01.13, 18:33 Naduzywasz terminow, o ktorych najwidoczniej pojecia nie masz.Podobnie jak ten sedzia, ktory tez w szkole najwidoczniej niczego o Stalinie sie nie uczyl. Inflacyjne uzywanie terminow faszystowski, nazistowski czy stalinizm jest obraza ofiar tych strasznych rezimow. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: IV RP = neostalinizm? 08.01.13, 08:26 Albo używanie terminu "reżim Tuska" albo "walka z wolnością słowa", "inwigilacja". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus Re: IV RP = neostalinizm? IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.13, 18:05 Skoro Polska pod rzadami Tuska bije wszelkie rekordy w inwigilacji rozmow telefonicznych i polaczen internetowych swoich obywateli, to dlaczego nie nalezy tego terminu uzywac?jesli sie robi wszystko,zeby ograniczac wolnosc slowa,to tez to nalezy nazywac po imieniu.Nie jest to jednak jednoznaczne z faszystowskim czy stalinowskim rezimem,bo jak narazie PO obozow koncentracyjnych nam nie zafundowala. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: IV RP = neostalinizm? 09.01.13, 08:09 Rekordy w inwigilacji rozmów telefonicznych? na czym to niby polega? A połączenia internetowe? O jakim rekordzie tutaj siejesz propagandę? Poza tym wolność słowa nie jest ograniczana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus Re: IV RP = neostalinizm? IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.13, 16:38 Ponad milion sprawdzanych billingow to rekord Europy.Wchodzenie do autora antykomor.pl o 6 rano, dzwonienie z kancelarii prezydenta do PAP,zeby nie zadawala niewygodnych pytan Komorowskiemu,informowanie Grasia przez wydawce o krytycznych artykulach, zwalnianie z TVP wszystkich dziennikarzy o konserwatywnych pogldach, brak licencji dla niewygodnej rzadowi Telewizji-przyklady ograniczania wolnosci slowa pod rzadami PO mozna mnozyc bez konca. Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: IV RP = neostalinizm? 09.01.13, 17:39 Gość portalu: Magnus napisał(a): > Ponad milion sprawdzanych billingow to rekord Europy. Wchodzenie do autora antyk > omor.pl o 6 rano, dzwonienie z kancelarii prezydenta do PAP... Odpowiem jak odpowiadalem na inne tego rodzaju wpisy. Nie jest to problem Tuska czy Kaczora. Jest to problem ogolu Polakow ktorzy zgadzaja sie na podsluchy, akcje CBA, nocne przesluchania i inne tego typu rzeczy. Wydawalo by sie ze ludzie ktorzy sami doswiadczyli ubeckich metod w wymiarze sorawiedliwosci beda unikac tego jak ognia. Tyle ze to tak nie dziala. Ludzie ktorzy byli bici jako dzieci, bija wlasne. Ludzie ktorzy wyrosli buntujac sie przeciw cenzurze po objeciu wladzy sami cenzuruja, posluchuja, i torturuja. Cale polskie spoleczenstwo jest chore i to trzeba zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Hej magnus 08.01.13, 09:13 a nazwanie Garlickiego drem Mengele było ok? Myślę że jesteś właściwą osobą do udzielenia odpowiedzi bo Mengele to był twój rodak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus Re: Hej magnus IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.13, 18:01 A ja mysle,ze to byl twoj rodak.Bo moj napewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Hej magnus 09.01.13, 08:08 To był syn twej niemieckiej ojczyzny. I co, nie przeszkadza ci ten kryptonim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus Re: Hej magnus IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.13, 16:34 Ja wiem,ze ty nigdy swojego blokowiska nie opusciles i dla ciebie kazdy,kto przebywal jakis czas za granica jest obcym.No ale to twoj problem,nie moj.Jakbym sie czul Niemcem,Chinczykiem czy Eskimosem, to bym sie do tego przynwal.Nie czuje sie,wiec tego nie robie.Proste?Swoja droga nawiaz moze znajomosci z ludzmi z innych krajow, to zobaczysz,ze tam tez normalni ludzie zyja, ktorych sie nie trzeba bac. Odpowiedz Link Zgłoś
zaretpug Ktos w ogole kontroluje sluzby specjalne? 07.01.13, 18:40 tanebo napisał: > Gdy czytam [url=https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13155829,_Skoja > rzenia_z_przesluchaniami_w_czasach_stalinowskich__.html#MT]zeznania świadków[/u > rl] to włos jeży mi się na głowie. Nic dziwnego że Blida wolała kulkę. Ktos w ogole kontroluje sluzby specjalne? Ktos w ogole zostanie za to wszystko pociagniety do odpowiedzialnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: Ktos w ogole kontroluje sluzby specjalne? 07.01.13, 19:01 zaretpug napisał(a): > Ktos w ogole kontroluje sluzby specjalne? Ktos w ogole zostanie za to wszystko > pociagniety do odpowiedzialnosci? Tak. Za karę immunitet poselski albo zsyłka na europosła Odpowiedz Link Zgłoś
zaretpug Sa jeszcze sedziowie w Rzeczypospolitej! 07.01.13, 19:06 tanebo napisał: > Gdy czytam [url=https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13155829,_Skoja > rzenia_z_przesluchaniami_w_czasach_stalinowskich__.html#MT]zeznania świadków[/u > rl] to włos jeży mi się na głowie. Nic dziwnego że Blida wolała kulkę. Uzasadnienie wyroku budzi lekki optymizm co do polskiej demokracji. Sa jeszcze sedziowie w Rzeczypospolitej! Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Nie. Narodowy socjalizm, czyli nazizm /nt 07.01.13, 21:36 Może i tak. Czytałem zeznania oskarżonych - jeden przyjechał z wakacji, CBA wjechało za nim samochodami na podwórko, nie przedstawili się, grozili że wybiją szyby... Sorry, ale to brzmi jak jakiś horror. Dla CBA każdy obywatel jest od razu winny. Kiedyś ktoś użył brzydkiego sformułowania że "chwasty trzeba wyrywać". Przegięcie ale w tym przypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 A czy gdzie indziej jest lepiej? 09.01.13, 10:54 Jan Maria Rokita chciał tylko położyć swoje wdzianko na fotelu w klasie biznes, a od razu dopadła go niemiecka policja, powaliła, skuła i powiedziała, że jest arszloch. Taki sam stalinizm, tyle że w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
demokrator Re: IV RP = neostalinizm? 09.01.13, 16:58 na szczęście to przeszłość. Dzisiaj służby odnoszą się z należnym szacunkiem do członków establishmentu. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: ....i judeokracja. 09.01.13, 17:14 judaizm = nazizm = narodowy socjalizm= judeokracja w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś