Dodaj do ulubionych

Głodne dzieci .

11.03.13, 13:20

"Są w naszym kraju takie miejsca, gdzie dzieci rodzi się dla pieniędzy z opieki społecznej - czytamy w najnowszym "Newsweeku". "Przy dziecku i ty się pożywisz" - powtarzają sobie nastoletnie matki, które mieszkają w niewielkich wioskach Warmii i Mazur. Wychodzą one z założenia, że skoro mają dziecko, to im się należy zasiłek od gminy, państwa, Europy. "

wiadomosci.onet.pl/kraj/dzieci-becikowego-to-makabryczny-dziki-swiat,1,5441493,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • polska_tuska_na_sprzedaz Re: Głodne dzieci . 11.03.13, 13:25
      m.c.hrabia napisał:

>
      >
      > "Są w naszym kraju takie mie

... tego nie rozumiesz matole, dzieci to przyszłość każdego narodu!
      A jak to funkcjonuje w Platformie, sprawa głodujących - wszyscy dobrze wiedzą...'
      Nażryj się szczawiu razen z niesiołem i piterą a potem pomyśl choć trochę.
      • wujaszek_joe Re: Głodne dzieci . 11.03.13, 13:31
        co to za przyszłość taka dziedziczona bieda?
        Czemu wyśmiewasz Niesiołowskiego za to że wie co to jest być głodnym?
        • Gość: rossdarty Re: Głodne dzieci . IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.03.13, 19:48
          wujaszek_joe napisał:

> co to za przyszłość taka dziedziczona bieda?
          > Czemu wyśmiewasz Niesiołowskiego za to że wie co to jest być głodnym?

Jaja sobie robisz???
          Bo nie mogę uwierzyć w to że tak przyjąłeś wypowiedź tego dupka...
          Że niby chodził głodny i żarł szczaw???
          Boszszsze... Jak ta ciemnota w Polsce się rozszerza...

Poczytaj szczawiu, (to takie określenie młodych ludzi).
          Sam żarłem szczaw, marchew wyrwaną komuś z ogródka i otartą zgrubnie o portki aby piach zbytnio w zębach nie chrzęścił, posrałem się po truskawkach obsypanych jakimś świństwem aby choć w ten sposób zemścić się na takich jak ja nieproszonych gościach, siedziałem na drzewie obżerając się niedojrzałymi jabłkami, piekłem wyrwane z pola ziemniaki w ognisku, wpieprzałem nawet brukiew ze smakiem...

Z głodu???

Bynajmniej. To był sport dzieciaków wyrywających się spod kontroli dorosłych. Chodziło się na tzw. "dzierżawę", forsowało ogrodzenia ogródków pracowniczych wyżerając jak szarańcza wszystko co nam smakowało, lub nie, ale spróbować trzeba było wszystkiego...

Sól w dupie też miałem po wyprawie na winogrona...

Gdybym twierdził że robiłem to z głodu - musiałbym nazywać się stefek bajerant...

Jeśli Taki problem istnieje: dzieci niedożywionych, a wiem że tak, po szczaw może ich wysyłać matka czy ojciec, a nie polityk gwarantujący w kampanii wyborczej poprawę warunków życia WSZYSTKICH!.
      • mariner4 Moją przyszłoscią są moje dzieci, 11.03.13, 13:34
        moje wnuki i tak dalej, Naród to ja p,,,,,, Tak jak naród mnie.
        Jasne?
        M
    • mariner4 To że prymitywy szantażuję dziećmi 11.03.13, 13:32
      społeczeństwo, da się przynajmniej zrozumieć, ale jak lekarze z tytułami profesorskimi (CZD) to robią? Jak ktoś chce ukrócić ich radosne szastanie pieniędzmi, to mordy prują: Rząd dzieciom żałuje! A opozycja zaraz się ciesz z kolejnej wpadki rządu.
      M.
      • m.c.hrabia Re: To że prymitywy szantażuję dziećmi 11.03.13, 13:35
        właśnie i te gęby pełne "dzieci"

a sami jakoś nie przejmują co ze swoimi jak się model żony znudzi i zmieniają na młodszy.
      • polska_tuska_na_sprzedaz Re: To że prymitywy szantażuję dziećmi 11.03.13, 13:40
        człowieku! ... jakie wpadki ? ... jaki rząd ? ... a gdzie ten rząd ?!
        jaja sobie robisz, przecież wszystko pada - mam ci wyliczać ?
        umiesz jedynie pisać bzdury i kłamstwa na opozycję poza tym nic...
        A... jeszcze umiesz... by wszystko szło na osła.
        • pis_da_deby Re: To że prymitywy szantażuję dziećmi 11.03.13, 13:46
          polska_tuska_na_sprzedaz napisał(a):

> człowieku! ... jakie wpadki ? ... jaki rząd ? ... a gdzie ten rząd ?!

www.radiomaryja.pl/informacje/sejm-odrzucil-wniosek-pis-o-wotum-nieufnosci-wobec-rzadu/
        • yoma Re: To że prymitywy szantażuję dziećmi 11.03.13, 20:46
          Gołde, a wyliczcie no, co tak pada. Poza śniegiem, oczywiście.
    • zbysio45 Re: Głodne dzieci to rzeczywistosc a nie wirtual 11.03.13, 13:49
      propaganda.Jednak panstwo Tuska nie zakłada ze rodzina polska powinna zarabiac tyle aby miec dzieci i stac ich powinno aby te dzieci wyżywic i wychowac.Dlatego oszołomy z PO wynajduja rozne tłumaczenia ze poanstwo nie ma obowiazku prowadzic polityke prorodzinna i dbac aby dzieci nie były GŁODNE.
      • m.c.hrabia Re: Głodne dzieci to rzeczywistosc a nie wirtual 11.03.13, 14:05
        ile mieć ,ile wychować ? 1 czy 12 .

• piwi77.0 Re: Głodne dzieci . 11.03.13, 15:34
      m.c.hrabia napisał:

Wychodzą one z założenia, że skoro mają dziecko, to im się należy zasiłek od gminy, państwa, Europy.

W tym akurat mają rację, należy im się.
    • olalalalaaa Re: Głodne dzieci . 11.03.13, 22:19
      w nawiązaniu do artykułu, STEK BZDUR!!! Jak można ośmielić się sugerować, że dziewczyna, kobieta , dla zachodzi w ciążą dla kasy, DLA TAKIEJ KASY. Autor artykułu nie ma najwidoczniej zielonego pojęcia o tym jaki jest koszt miesięczny utrzymania takiego małego człowieka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka