Dodaj do ulubionych

Wylawianie

09.08.13, 16:11
Mam wrazenie, ze internet wciaz nie jest skutecznym narzedziem do wylawiania z sieci patologicznych jednostek, ktore znecaja sie nad dziecmi. Swiadczy o tym chocby poczucie bezkarnosci niektorych osobnikow, ktorzy publicznie wyglaszaja swoje chore poglady.
Gdyby jakis forumowicz napisal np., ze kazdy obywatel ma prawo wysadzic jakis budynek i innym wara do tego, istnieje duze prawdopodobienstwo, ze kims takim zajelby sie natychmiast organa scigania.
A teraz popatrzymy na inna sytuacje. Dziecko zostalo bestialsko zakatowane i na pytanie, czy ktos mogl zapobiec tej smierci, padla odpowiedz "Nawet jesli dzieccko zrobil sasiad, to jako ojciec mial obiwiazek sie nim zajac. Podobnie matka. Sasiadom wara, tym bardziej biurwom i biurfolsom." Czyli wedlug Tlenka Wegla jesli ojciec czy matka ma ochote zakatowac dziecko, nic obcemu do tego. Oczywiscie mozna pomyslec, ze to Tlenek to skrajnie zakompleksiony osobnik, ktory na tle tragedii dziecka chcial zwrocic na siebie uwage. Albo mozna pomyslec, ze to zwykly nieszkodliwy przyglup. A najczesciej konczy sie na tym, ze nikt nie przywiazuje wiekszej uwagi co tam jakis abstrakcyjny nick wypisuje. Zatrzymajmy sie tu jednak na moment. Zalozmy hipotetycznie, ze Tlenek Wegla wyrazil szczera opinie, ze mozna zakatowac dziecko i nikt nie ma prawa interweniowac. Nawet jesli sie pojawi sie taka refleksja, trudno ja przeprocesowac wlasciwie, nadac jej kontekst, bo kto co wie o jakims tam Tlenku Wegla? Ale - zalozmy - ze Tlenek Wegla, ktory wyrazil owa chora opinie, ma dzieci. Czy to nie powinno wywolac glebokiego niepokoju? Wowczas jego poglady nabralby niepokojacej realnosci. Nie sugeruje, ze Tlenek ma potencjal na morderce, ale jego wypowiedz sugeruje, ze sa przeslanki, aby podejrzewac go o jakas forme przemocy wobec dzieci.
Takich jak Tlenek jest znacznie, znacznie wiecej. U wiekszosci ich chore poglady oczywiscie nie koncza sie torturowaniem, zamordowaniem dziecka, zazwyczaj koncza sie "jedynie" na regularnym biciu czy innej formie przemocy. Ale co jakis czas, ostatnio coraz czesciej, wiecej rodzicow zamienia chore teorie w czyn. Dlaczego zatem nie wykorzystuje sie internetu w walce z patologia przemocy wobec dzieci? Niekiedy przeciez internet w pewnych domach jest jedynym oknem, ktore moze odslonic przemoc wobec dzieci. Dlaczego nie wykonuje sie czesciej prewencyjnych kontroli na podstawie niektorych wpisow?
Czy sa jakies organizacje, ktore wspolpracuja z policja i ktore maja wykwalifikowanych pracownikow, ktorzy moga na podstawie niby niewinnego postu uznac, ze warto sprawdzic, co sie dzieje z dziecmi jego autora?
Dlaczego w cywilizowanym kraju ktos moze bezkarnie twierdzic, ze "wara sasiadom", ktorzy mogliby zapobiec smierci dziecka? Przeciez podobne zwyrodniale poglady bezkarnie napedzaja przemoc wobec dzieci i w pewnym sensie sa wspolodpowiedzialne za okrucienstwo wobec dzieci.
Obserwuj wątek
    • tlenek_wegla Re: Wylawianie 10.08.13, 21:57
      To chyba obsesja....
      • k_a_p_p_a Re: Wylawianie 10.08.13, 23:02
        Doczytałeś do końca?? Masz zdrowie!
        • biala.stokrotka Re: Wylawianie 10.08.13, 23:13
          >Doczytałeś do końca?? Masz zdrowie!

Nie trolluj mi w watku edukacyjno-uswiadamiajacym, tylko zakasaj rekawy i rob jakas lapanke na nowych zwolennikow Palikota. Bo na razie jest was tam w tym Ruchu dwa czy trzy procent.
          A propos, jak Twoj guru zapatruje sie na bicie dzieci?
          • k_a_p_p_a Re: Wylawianie 10.08.13, 23:20
            biala.stokrotka napisała:

>
            > Nie trolluj mi w watku edukacyjno-uswiadamiajacym, tylko zakasaj rekawy i rob j
            > akas lapanke na nowych zwolennikow Palikota. Bo na razie jest was tam w tym Ruc
            > hu dwa czy trzy procent.

Bzdurzysz szczurku, w ruchu Palikota jest 100 procent zwolenników Palikota.
            • biala.stokrotka Re: Wylawianie 10.08.13, 23:32
              >Bzdurzysz szczurku, w ruchu Palikota jest 100 procent zwolenników Palikota.

Kappa, ostatnio niezle sie usmialem, jak sie dowiedzialem, ze Palikot nie dowierza oficjalnym sondazom, wietrzy jakis spisek i teraz sami sobie robicie sondaze.
        • tlenek_wegla Re: Wylawianie 10.08.13, 23:28
          TO pierwszy post osobisty o mnie. Musialem :P
          • k_a_p_p_a Re: Wylawianie 10.08.13, 23:32
            Zrób sobie screena, bo to wbrew regulaminowi forum, prywata, powinno wylecieć w niebyt.
            • tlenek_wegla Re: Wylawianie 10.08.13, 23:34
              Mma nadzieje, ze admin sie zlituje. to pierwszy raz od jakis 6-7 lat. Kilka tysiecy postow i dopiero teraz, doglebna analiza ze strony stokrotki.

Badzcie ludzmi, dajcie sie nacieszyc :P

• biala.stokrotka Re: Wylawianie 10.08.13, 23:47
                >Mma nadzieje, ze admin sie zlituje. to pierwszy raz od jakis 6-7 lat. Kilka tysiecy postow i dopiero teraz, doglebna analiza ze strony stokrotki.

Badzcie ludzmi, dajcie sie nacieszyc :P

Nie brandzluj sie, to nie o tobie, tylko o pewnym zjawisku. Posluzyles jako przyklad.
    • mila2712 Re: Wylawianie 10.08.13, 22:09
      masz poważny problem ....
      pojmujesz to ?
      • biala.stokrotka Re: Wylawianie 10.08.13, 22:32
        > masz poważny problem ....
        > pojmujesz to ?

Wstretem mnie napawacie. Co za dzikusy.
        Wasz stosunek do dzieci jest lajdacki, mentalnie jestescie w XIX wieku.
        • mila2712 Re: Wylawianie 10.08.13, 22:40
          za przeproszeniem PIERDOLISZ
          a dziecko jest dla mnie najważniejsze
          • k_a_p_p_a Re: Wylawianie 10.08.13, 23:01
            Polska jest najważniejsza!
            • mila2712 Re: Wylawianie 11.08.13, 10:15
              jak rozumiem dla ciebie.....dla mnie dziecko
              i co Ci ta Polska dała co ?
          • biala.stokrotka Re: Wylawianie 10.08.13, 23:03
            Bilas albo bijesz dziecko?
            Tylko uczciwie!
            • k_a_p_p_a Re: Wylawianie 10.08.13, 23:22
              Okradam.
              • tlenek_wegla Re: Wylawianie 10.08.13, 23:27
                I zagladzasz, bo dziecko gloduje tylko dlatego... itp, itd...

PS
                Teraz wiem jak czuje sie oszolek! Ktos docenil moje pitoleie na forum i zatytulowal mi swoj wlasny post! Ach!!!!
                • k_a_p_p_a Re: Wylawianie 10.08.13, 23:30
                  Osioł to nie jest jedna osoba, to nick dyżurny obsługiwany przez wiele osób. A Ty nie bij dzieci, chyba że cudze.
                  • tlenek_wegla Re: Wylawianie 10.08.13, 23:33
                    Sadzac po wpisach tutaj musialem zakatowac minimum czworo... kto wie. Moze wiecej.

Co robia moi sasiedzi?

Dlaczego nikt nie przymknal mnie za znecanie nad dziecmi za posty na forum? Doprawdy zwyrodniale to spoleczensto, ze nie widzi tak jaskrawego zagrozenia z mojej strony.

No i najwazniejsze. Kto bedzie placil na nasze emerytury, jesli nadal bede pisal na tym forum?
              • biala.stokrotka Re: Wylawianie 10.08.13, 23:35
                >Okradam.

No wlasnie, Kappa. A czy Ty biles swoje dzieci?
                Mili jakos braklo odwagi, aby odpowiedziec.
                • k_a_p_p_a Re: Wylawianie 10.08.13, 23:53
                  Szczurku, zrob nam laske, wez zainstaluj ogonki, bo jezyk kaleczysz.
                  • biala.stokrotka Re: Wylawianie 11.08.13, 00:07
                    > Szczurku, zrob nam laske, wez zainstaluj ogonki, bo jezyk kaleczysz.

Za jakis czas wroce tu z ogonkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka