Dodaj do ulubionych

"Orientacja seksualna" pedofilii

18.08.13, 18:11
Z tych doniesien mozna by wywnioskowac, ze pedofilia ma twarz heteroseksualna:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14455110,Wielka_Brytania__Najwiekszy_gang_pedofilow_rozbity_.html#BoxWiadTxt
Podczas gdy tak powszechna pedofilia ksiezy jest zazwyczaj heteroseksualna (choc nie zawsze)...
Obserwuj wątek
    • tigertiger Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 18.08.13, 19:43
      Sama w sobie heteroseksualność tak jak i homoseksualność nie implikuje szczególnej predyspozycji do wykorzystywania seksualnego dzieci. Pedofilia jest to pociąg erotyczny wobec cech niedojrzałości płciowej, a więc nie do dojrzałych osobników określonej płci, pleć tu nie odgrywa żadnej roli, za to wiek tak. Pedofilne traktują dziecko jak fetysz i często nie ma to związku z płcią dziecka. Znakomita większość przypadków wykorzystywania dzieci jest popełniana przez heteroseksualnych mężczyzn i ma miejsce w rodzinie i są to najczęściej ojcowie, ojczymi, dziadkowie lub wujkowie (dane z PTS). To że większość aktów pedofilskich dopuszczaj się heteroseksualni mężczyźni wynika to jedynie z faktu, że zdecydowana większość mężczyzn jest heteroseksualna. Nie można doszukiwać się czegoś takiego jak pedofilii homoseksualnej czy pedofilii heteroseksualnej bo to dowód na ignorancję. Orientacja seksualna oznacza stałą tendencję do odczuwania pociągu o charakterze emocjonalnym, romantycznym i/lub seksualnym w stosunku do mężczyzn (nie chłopca u którego nie wykształciły się jeszcze cechy trzeciorzędowe), kobiet (nie dziewczynki u której nie rozwinęły się jeszcze cechy trzeciorzędowe) lub obu płci. Cechy płciowe trzeciorzędowe to cechy warunkujące odmienność postaci osób należących do płci żeńskiej lub męskiej. Tak więc pedofile, poprzez swoje zafiksowanie popędu seksualnego na dzieciach, nie wpisują się w prostą dychotomię homo lub heteroseksualności.
      Księża częściej mają dotyczenia z chłopcami, to chłopcy asystują do mszy, wyjeżdżają z księdzem na wycieczki, biorą udział w organizowanych mecze piłki nożnej między parafiami więc i oni stają się częściej ofiarami pedofilii w sutannie.
      • aiwom Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 18.08.13, 19:50
        tigertiger napisała:

> Sama w sobie heteroseksualność tak jak i homoseksualność nie implikuje szczegól
        > nej predyspozycji do wykorzystywania seksualnego dzieci. Pedofilia jest to poci
        > ąg erotyczny wobec cech niedojrzałości płciowej, a więc nie do dojrzałych osobn
        > ików określonej płci, pleć tu nie odgrywa żadnej roli, za to wiek tak.
        ...

Niezupelnie. Bardzo wileu mezczyzn lubi mlode dziewczyny, jeszcze niedorosle - 13-14 letnie... Ale wcale nie musi lubic takich chlopcow.
        • pocoo Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 18.08.13, 21:19
          aiwom napisała:

> Niezupelnie. Bardzo wileu mezczyzn lubi mlode dziewczyny, jeszcze niedorosle -
          > 13-14 letnie... Ale wcale nie musi lubic takich chlopcow.

Tatusiowie heteroseksualni prawie zawsze gwałcą córki. Najczęściej do pierwszej miesiączki ponieważ boją się konsekwencji.
          Tatusiowie bawią się z córkami,kąpią,usypiają.Dziewczynki nie mają pojęcia o tym co tatusia podnieca.No i...
          Trudno znaleźć dorosłą kobietę,która nie zna złego dotyku lub gwałtu ,kiedy była dzieckiem.
          Nie przesadzam.
          • piwi77.0 Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 19.08.13, 12:34
            pocoo napisała:

Tatusiowie heteroseksualni prawie zawsze gwałcą córki.

Ta teza jest kompletnie absurdalna i zalatuje książkowym seksizmem.
            • tigertiger Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 19.08.13, 13:01
              Jakim "książkowym seksizmem" ? ani pogląd ten nie jest przykładem książkowym, ani twierdzenie takie nie ma nic wspólnego z dyskryminacją ze względu na płeć. Jeżyli już to prędzej ze względu na orientację seksualna, wszak niesłusznie oskarżeni są jednie heteroseksualni mężczyźni, ojcowie dziewczynek. Jest to zupełnie odosobniony pogląd jednostkowy, kompletnie nie upowszechniony i oczywiście nieuzasadniony.
              • piwi77.0 Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 19.08.13, 13:06
                Dzięki za uściślenie.
          • aiwom Urlop ojcowski 19.08.13, 17:38
            pocoo napisała:

> aiwom napisała:
            >
            > > Niezupelnie. Bardzo wileu mezczyzn lubi mlode dziewczyny, jeszcze niedoro
            > sle -
            > > 13-14 letnie... Ale wcale nie musi lubic takich chlopcow.
            >
            > Tatusiowie heteroseksualni prawie zawsze gwałcą córki. Najczęściej do pierwszej
            > miesiączki ponieważ boją się konsekwencji.
            > Tatusiowie bawią się z córkami,kąpią,usypiają.Dziewczynki nie mają pojęcia o ty
            > m co tatusia podnieca.No i...
            > Trudno znaleźć dorosłą kobietę,która nie zna złego dotyku lub gwałtu ,kiedy był
            > a dzieckiem.
            > Nie przesadzam.

To czy powinien byc w ogole wprowadzany urlop ojcowski?
        • tigertiger Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 19.08.13, 06:00
          > Niezupelnie. Bardzo wileu mezczyzn lubi mlode dziewczyny, jeszcze niedorosle -
          > 13-14 letnie... Ale wcale nie musi lubic takich chlopcow.

Nie należy mylić pedofilii z aktami pedofilskimi oraz parafilii seksualnej jaką jest pedofilia z prawem karnym zakazującym stosunków seksualnych z nieletnimi wówczas wszystko staje się zupełnie jasne. Pedofilie to mężczyźni, którzy osiągają satysfakcję seksualną jedynie przez kontakty z dziećmi w okresie przedpokwitaniowym lub wczesnej fazie pokwitania. Zaś dziewczynki w wieku 13- 14 lat są już w wieku kiedy zaczyna się pokwitanie właściwe (dojrzewanie płciowe) pojawiają się cechy drugorzędne i trzeciorzędne, a więc owłosienie łonowe, pachowe, wyraźnie zarysowują się piersi i ciemnieją brodawki, dziewczęta w tej fazie zaczynają również miesiączkować. Biologicznie są one przygotowane do rozpoczęcia życia płciowego. Upodobanie do lolitek czyli dziewczynek w fazie pokwitania to nie jest z punktu medycyny pedofilia. Owszem w świetle prawa mężczyzna dopuszczający się aktu na nieletniej dopuścił się karalnego czynu pedofilskiego, ale fakt ten nie czyni z niego pedofila. Przestępca dopuszczający się czynu pedofilnego nie musi być dotknięty pedofilią w znaczeniu medycznym, a już na pewno nie mamy z nią do czynienia gdy ofiarą jest nastolatka o wyraźnych cechach trzeciorzędnych. Możemy mieć do czynienia natomiast z nimfofilią (skłonność mężczyzn do dziewczynek, będących na pograniczu wieku dziecięcego i młodzieńczego), hebefilią (skłonność do osób w okresie dojrzewania) albo partenofilią (skłonność do osób, które nie przeszły jeszcze inicjacji seksualnej). Granica wieku dozwolonego dla osoby dorosłej dopuszczającej się czynności sekularnych z nieletnią w większości krajów ustalona jest pomiędzy 14 a 18 rokiem życia, a więc są kraje gdzie seks z 14 łatką nie jest karany, ba może ona zostać legalnie poślubiona. Niezależnie od stanowionego prawa karnego z punktu medycznego pedofil nie ma skłonności do nastolatek. Na ofiary pedofile wybierają najczęściej dziewczynki w wieku 8 -10 lat i nieco starsi chłopcy bowiem ich cykl pokwitania następuje później.
          Z badań wynika, że mężczyźni homoseksualni, a więc odczuwający pociąg seksualny do dorosłych mężczyzn, nie są bardziej zainteresowani seksualnie chłopcami (młodzieńcami) niż mężczyźni heteroseksualni odczuwający pociąg seksualny do dorosłych kobiet dziewczętami.
          O czym więc chciałeś dyskutować inicjując ten temat ?
          • pocoo Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 19.08.13, 08:31
            Nie musisz przepisywać encyklopedii.
            Który mężczyzna (ilu ich jest?)nie dotykał dziewczynki tam,gdzie mu tej zafajdanej łapy wyciągnąć nie wolno?No ku..rwa który?
            Którego ojca nie podnieca nagie ciałko jego córeczki? Ilu to podniecenie prowokuje do gwałtu?
            No ku..rwa ilu?
            Ze mną o pier....dolonych pedofilach nie podyskutujesz.
            Jedź do Tajlandii i zobacz ten przerażający strach w oczach 4-letniej dziewczynki,którą do zabawy bierze białe byczysko.
            • tigertiger Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 19.08.13, 09:25
              Bardzo ci współczuję, ale nie obwiniaj wszystkich ojców z powodu traumatycznych doświadczeń własnych. Z badan wynika, że najwyżej 10% ojców dopuszcza się czynów pedofilskich i nawet jeśli jest ich więcej to z pewnością nie jest to coś powszechnego. Tak samo jak nie każdy mężczyzna jest zdolny do gwałtu. Więc czasem dobrze wesprzeć się raportami, a nie tworzyć mit ojca który nie potrafi zapanować nad zwierzęcą chucią tylko dla tego że jest mężczyzną. Może warto więc oprzeć się na badaniach i wiedzy encyklopedycznej zamiast leczyć swoje tramy na forum dyskusyjnym. Dyskusja polega wymianie poglądów ale popartych racjonalnymi argumentami. U ciebie argumentów zabrakło jest tylko bezpodstawne oskarżenie wszystkich facetów za przewinienie jednego.
              Jeśli nie chcesz dyskutować na ten temat, to co robisz na forum dyskusyjnym w tym wątku? Zrób coś dobrego dla siebie poszukaj odpowiedniej terapii, może metoda behawioralno-poznwcza będzie odpowiednia dla ciebie. Jak chcesz koniecznie porozmawiać o swoich przeżyciach z ojcem to forum psychologia będzie stosowniejsze.
              • pocoo Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 19.08.13, 10:15
                tigertiger napisała:

> Bardzo ci współczuję, ale nie obwiniaj wszystkich ojców z powodu traumatycznych
                > doświadczeń własnych.
                Kiciu.To nie są moje przeżycia.Znam to doskonale ,ponieważ zajmowanie się zgwałconymi dziećmi było moją pracą zawodową.
                Wiesz ,gdzie możesz wsadzić sobie "te" raporty?Może 10% nie gwałci swoich dzieci.
                Zmieniłeś nick? Wiem .Spadaj.
                • tigertiger Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 19.08.13, 11:36
                  Mam ten nick od 2006 roku, wystarczy sprawdzić. Jeśli reagujesz aż tak emocjonalnie na temat pedofilii ignorujesz racjonalne argumenty i robisz personalne ataki atakujesz to bez wątpienia masz jakiś osobisty problem. Jeśli twój ojciec zachowywał się bez zarzutu w stosunku do ciebie to skąd u ciebie wzięło się przeświadczenie, że wszyscy heteroseksualni ojcowie to krypto pedofile. Osoba z podobny nastawieniem, problemami emocjonalnymi nie powinna mieć do czynienia z dziećmi - ofiarami pedofilii, nie sądzisz ? Chamstwo i wulgaryzmy oraz brak w edukacji w tym temacie też nie są najlepszą rekomendacją do pracy z dziećmi.
                  Jest prosta zasada jeśli dany temat nie jest dla ciebie godny podjęcia to go nie podejmuj. Moje wpisy nie był adresowany do Ciebie mimo to, ty postanowiłaś na niego odpisać, dla czego skoro dyskutować jak piszesz nie chcesz, nie możesz, nie potrafisz? Odpowiedziałam wprawdzie na twoją zaczepkę, ale tylko dla tego, że za takim emocjami i brakiem obiektywizmu muszą się kryć twoje osobiste przeżycie, a w konsekwencji problemy z którymi sobie nie poradziłaś. Jest mi zwyczajnie ciebie żal, tak jak wszystkich innych ofiar pedofilii. Na przyszłość radzę, jak nie chcesz prowadzić dyskusji na jakiś temat lub sposób prowadzenia dyskusji przez kogoś ci nie odpowiada to jej sama nie zaczynaj.
                • piwi77.0 Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 19.08.13, 12:49
                  pocoo napisała:

Znam to doskonale ,ponieważ zajmowanie się zgwałconymi dziećmi było moją pracą zawodową.

To, że zajmowałaś się wyłącznie dziećmi zgwałconymi przez pedifili nie oznacza, że wszystkie dzieci zostały zgwałcone, wynika tylko z tego, że tak zdefiniowano Twoje zajęcie.
                • voxave Trzymam z Pocoo 20.08.13, 03:52
                  Nie wszyscy mężczyźni to robią .Temat wywołuje taka wściekłość bo jest okrutny i nieprawdopodobny.
                  Mechanizmy obrony dzieci przed molestowaniem dopiero sie tworzą----w niektórych krajach nigdy nie powstaną bo tam przemoc seksualna jest wpisana w religię.....:(
                  • tigertiger Re: Trzymam z Pocoo 20.08.13, 07:06
                    Człowieku komu to tłumaczysz, mi ? to tłumacz to komuś kto tego nie przeżył w wieku dziecięcym ok. Natomiast z tego powodu, że jakieś procent facetów ma popaprane w głowie, nie można oskarżać wszystkich w czambuł. Bez względu na to jak wielkie wzburzenie budzi to nie tylko u samych ofiar ale i osób które są na krzywdę dziecka wrażliwi, nie ma żadnego racjonalnego powodu uważać, że każdy mężczyzna jest skłony do molestowania własnych lub cudzych dzieci, ani do tego by uważać, że każdy to potencjalny gwałciciel. Kubeł zimnej wody dla tych, którym złość zaćmiła logiczne myślenie. W ten sposób dojdziemy do jakieś paranoi jak będziemy każdego mężczyznę podejrzewać o to, że jest on potencjalnym przestępcą seksualny. Bo każdy jest tylko go jeszcze nie przyłapano? No nie tak nie jest, a kobieta,która w coś podobnego wieży ma poważny problem ze sobą. Jaki z tej obsesji na temat meżczyn hetero wynika morał ? jaką radę dla kobiet można przez straszenie zboczeńcami wysnuć? Niech się nie wiążą ze zboczeńcami ? niech nie wychowują wspólnie dzieci no chyba, że spłodzą chłopców? a może jeszcze inaczej niech wychowują swoje potomstwo z innymi kobietami, a spermę pobierają z banku spermy i odizolują całkowicie od pederastów, gwałcicieli i notorycznych ku...arzy ?
                    • pocoo Re: Trzymam z Pocoo 20.08.13, 08:59
                      tigertiger napisała:
                      > Natomiast z tego powodu, że jakieś procent facetów ma popap
                      > rane w głowie, nie można oskarżać wszystkich w czambuł.

Oczywiście.Nie wszyscy.

> Bez względu na to jak wielkie wzburzenie budzi to nie tylko u samych ofiar ale i osób które są >na krzywdę dziecka wrażliwi, nie ma żadnego racjonalnego powodu uważać, że każdy mężcz
                      > yzna jest skłony do molestowania własnych lub cudzych dzieci

Jest skłonny.Nie wierzysz? Czy łapanie za ledwie rosnące piersi dziewczynki jest złym dotykiem?Przecież nic się nie stało.A za krocze? Tylko dotykanie.Przecież nic się nie stało.

> Kubeł zimnej wody dla tych, którym złość zaćmiła logiczne myślenie.
                      Fakt.
                      Nie kazdy facet...nie każdy...
                      Pisz co chcesz,największe głupoty aby zdyskredytować to co piszę i o czym piszę.Nie walczę z wiatrakami.
                      Zamknij oczy,zatkaj uszy i ciesz się cudownym światem ,w którym tatusiowie kochają swoje dzieci tak mocno jak powinni.Przez zamknięte oczy nie zobaczysz niemego krzyku.Nie zobaczysz nic.
                      • piwi77.0 Re: Trzymam z Pocoo 20.08.13, 09:09
                        Kiedy to właśnie twierdzenie, że prawie wszyscy, utrudnia walkę ze zboczonym zjawiskiem. Bo skoro prawie wszyscy są winni, a prawie wszystkie dziewczynki są ofiarami i źródłem niemego krzyku, to trzeba w pokorze przyjąć, że zboczenie jest tak rozpowszechnione, że jest normą. A z normą nie da się walczyć.
                        • pocoo Re: Trzymam z Pocoo 20.08.13, 09:42
                          piwi77.0 napisał:

> Kiedy to właśnie twierdzenie, że prawie wszyscy, utrudnia walkę ze zbocz
                          > onym zjawiskiem. Bo skoro prawie wszyscy są winni, a prawie wszystkie
                          >
                          dziewczynki są ofiarami i źródłem niemego krzyku, to trzeba w pokorze przy
                          > jąć, że zboczenie jest tak rozpowszechnione, że jest normą. A z normą nie da si
                          > ę walczyć.

Chciałeś aby to co napisałeś okazało się bzdurą a masz bardzo dużo racji.
                          Kiedy byłam dzieckiem(nie obracałam się wśród nizin społecznych)nie miałam koleżanki(zbyt dużo imion aby je wymieniać),której by nie gwałcił ojciec.O sąsiadach,wujkach i innych psach pisać nie będę.
                          Kiedy widziałam ojca koleżanki stojącego w oknie,na balkonie lub rozglądającego się dookoła kiedy szedł do domu,to wiedziałam,że matki nie ma w domu.Wypatrywał ofiary.Dziewczynki się chowały aby ich nie wypatrzył.Ale ojciec jest cierpliwy...
                          Na wołanie ojca siostry wypychały się wzajemnie;"idź ty...idź ty...idź ty..." Po co?Dlaczego?
                          Kiedy byłam dzieckiem,było to zjawisko tak rozpowszechnione,że było niemal normą.
                          Wszystkie matki wiedziały...co się dzieje u sąsiadów.
                          • piwi77.0 Re: Trzymam z Pocoo 20.08.13, 09:56
                            Od dawna wiem, że świat jest ch...owy, a ten co to zaprojektował zasługuje na wieczne potępienie, do czego mam nadzieję, dojdzie, ale to co opisujesz jest zbyt potworne, abym przyjął to do wiadomości. Mimo wszystko muszę jakoś chronić swoją równowagę psychiczną (albo przynajmniej jej resztki).
                      • tigertiger Re: Trzymam z Pocoo 20.08.13, 09:19
                        > Oczywiście.Nie wszyscy.

Uff.:)

> Jest skłonny.Nie wierzysz? Czy łapanie za ledwie rosnące piersi dziewczynki jes
                        > t złym dotykiem?Przecież nic się nie stało.A za krocze? Tylko dotykanie.Przecie
                        > ż nic się nie stało.

Nie trywializuję złego dotyku, wiem czym jest i jakie są skutki takiego "niewinnego dotyku" na całe życie. jednocześnie zdaje sobie sprawę, że mowa o 30 -35 % mężczyzn, którzy mają takie inklinację, przy czym nie wszyscy mimo takich dopuszczą się czynów pedofilskich wobec własnych córek. Z twojej wypowiedzi wynika, że skala tego zjawiska jest znacznie większa, a skłonności pedofilskie wręcz powszechne. I tylko z tak wyolbrzymioną skalą zjawiska się nie mogę zgodzić, a nie że nie nie istnieje.
                        > Pisz co chcesz,największe głupoty aby zdyskredytować to co piszę i o czym piszę
                        > .Nie walczę z wiatrakami.
                        Nic podobnego. Tego, że pedofilskie zjawiska mają miejsce w rodzinie z kazirodczymi na czele jestem nazbyt świadoma. Znam osobiście dziewczynę którą ojciec gwałcił i jeszcze zmuszał do tego jej brata, proceder trwał latami za przyzwoleniem cichym matki. Gdy ta w końcu poszła do sądu, matka spytała "chcesz, żeby tatusia zamknęli?" Znam też dziewczynę, którą molestowała w dzieciństwie ciotka, mnie molestował mąż ciotki, znam też chłopaka, którego molestował brat ojca. Niczego nie dyskredytuję, nie piszę , że tego nie ma, że należy bagatelizować czy przymykać oczy, natomiast nie zgadzam się z formułowaniem "prawie każdy ojciec GWAŁCI sową córkę".
            • piwi77.0 Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 19.08.13, 12:53
              pocoo napisała:

Którego ojca nie podnieca nagie ciałko jego córeczki?

Gwoli ścisłości, nagie ciało córki, jeżeli nagość ma swoje uzasadnienie sytuacyjne (higiena niemowlęcia płci żeńskiej, przejście dziewczyny z łazienki do pokoju w domu, w którym nagość nie jest tabu) wcale nie jest podniecająca. I tym razem to ja wiem o czym piszę.
              • aiwom tabu 19.08.13, 17:30
                piwi77.0 napisał:

> pocoo napisała:
                >
                > Którego ojca nie podnieca nagie ciałko jego córeczki?
                >
                > Gwoli ścisłości, nagie ciało córki, jeżeli nagość ma swoje uzasadnienie sytuacy
                > jne (higiena niemowlęcia płci żeńskiej, przejście dziewczyny z łazienki do poko
                > ju w domu, w którym nagość nie jest tabu) wcale nie jest podniecająca. I tym ra
                > zem to ja wiem o czym piszę.

Pod warunkiem, ze nagosc nie jest tabu? A jesli jest?
                • piwi77.0 Re: tabu 19.08.13, 18:51
                  aiwom napisała:

Pod warunkiem, ze nagosc nie jest tabu? A jesli jest?

Wtedy najczęściej nagość jest stygmatyzowana, traktowana jako coś niewłaściwego, nienaturalnego, a obrona przed nią polega na udawaniu, że jej nie ma. A jak jej nie ma, to i nie ma problemu. Gdyby jednak przez nieuwagę lub omyłkę mimo wszystko się wydarzyła, to sytuacja wymyka się z pod kontroli i wszystko staje się możliwe. Od paniki po podniecenie.
                • informatyk31 Re: tabu 21.01.14, 00:23
                  o nas może i jest nagość traktowana jako tabu czyli zakazane ale zarazem intrygujące i interesujące. Traktowanie tego zjawiska jest warunkowane naszymi warunkami atmosferycznymi czyli niskimi temperaturami.

Zobaczcie jak w cieplejszych krajach nagość jest normalna tam w ubraniu nie da się wytrzymać.
              • pocoo Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 19.08.13, 23:49
                piwi77.0 napisał:

> Gwoli ścisłości, nagie ciało córki, jeżeli nagość ma swoje uzasadnienie sytuacy
                > jne (higiena niemowlęcia płci żeńskiej, przejście dziewczyny z łazienki do poko
                > ju w domu, w którym nagość nie jest tabu) wcale nie jest podniecająca. I tym ra
                > zem to ja wiem o czym piszę.

Zgadza się.Masz rację.Gdzie napisałam,że wszyscy ojcowie gwałcą swoje córki?Napisałam "prawie".
                Co to znaczy i ile?Tego nie wie nikt.Ja też nie,ale wiem doskonale o czym piszę.
                • piwi77.0 Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 20.08.13, 07:31
                  pocoo napisała:

Gdzie napisałam,że wszyscy ojcowie gwałcą swoje córki?Napisałam "prawie".

W tym przypadku prawie nie robi żadnej różnicy. Proponowałbym też przy okazji rewizję oceny i poszerzenie kręgu winnych. Nie tylko prawie wszyscy mężczyźni zasługują na negatywną ocenę, ale także prawie wszystkie kobiety. Bez ich współudziału prawie wszyscy mężczyźni nie mieli by możliwości uprawiania pedofilii z własnymi córkami.

• pocoo Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 20.08.13, 08:43
                    piwi77.0 napisał:

> W tym przypadku prawie nie robi żadnej różnicy.

Robi ,piwi.

Proponowałbym też przy o
                    > kazji rewizję oceny i poszerzenie kręgu winnych. Nie tylko prawie wszysc
                    > y mężczyźni zasługują na negatywną ocenę, ale także prawie wszystkie kob
                    > iety. Bez ich współudziału prawie wszyscy mężczyźni nie mieli by możliwo
                    > ści uprawiania pedofilii z własnymi córkami.
                    >
                    Nie całkowicie, ale chyba nie zdajesz sobie sprawy ile w tej paranoi jest racji.

Na rozprawie o gwałty na trzech córkach sędzina zapytała kobietę;"gdzie jest mąż"?
                    W odpowiedzi usłyszała-"został w domu z 10-letnią chorą córką".
                    Rozprawę przełożono,ponieważ sędzina nie była w stanie prowadzić jej dalej.
            • aiwom Czyli pedofilia jest powszechna? 19.08.13, 17:29
              pocoo napisała:

> Nie musisz przepisywać encyklopedii.
              > Który mężczyzna (ilu ich jest?)nie dotykał dziewczynki tam,gdzie mu tej zafajda
              > nej łapy wyciągnąć nie wolno?No ku..rwa który?
              > Którego ojca nie podnieca nagie ciałko jego córeczki? Ilu to podniecenie prowok
              > uje do gwałtu?
              > No ku..rwa ilu?
              > Ze mną o pier....dolonych pedofilach nie podyskutujesz.
              > Jedź do Tajlandii i zobacz ten przerażający strach w oczach 4-letniej dziewczyn
              > ki,którą do zabawy bierze białe byczysko.

Czyli pedofilia jest powszechna? Czy jak?
          • aiwom Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 19.08.13, 17:35
            tigertiger napisała:

> > Niezupelnie. Bardzo wileu mezczyzn lubi mlode dziewczyny, jeszcze niedoro
            > sle -
            > > 13-14 letnie... Ale wcale nie musi lubic takich chlopcow.
            >
            > Nie należy mylić pedofilii z aktami pedofilskimi oraz parafilii seksualnej jaką
            > jest pedofilia z prawem karnym zakazującym stosunków seksualnych z nieletnimi
            > wówczas wszystko staje się zupełnie jasne. Pedofilie to mężczyźni, którzy osiąg
            > ają satysfakcję seksualną jedynie przez kontakty z dziećmi w o
            > kresie przedpokwitaniowym lub wczesnej fazie pokwitania
            .

Czyli jesli zonaty i dzieciaty facet dobiera sie do 11-latki, to to z definicji nie jest pedofilia? Aha.
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14401292,Egipt__Dziecieca_prostytucja_pod_przykrywka_malzenstw_.html
            > Zaś dziewczynki w
            > wieku 13- 14 lat są już w wieku kiedy zaczyna się pokwitanie właściwe (dojrzewa
            > nie płciowe) pojawiają się cechy drugorzędne i trzeciorzędne, a więc owłosienie
            ...

Czyli powyzej seks z osoba 14-letnia to tez nie jest pedofilia? Aha.

> Z badań wynika, że mężczyźni homoseksualni, a więc odczuwający pociąg seksualny
            > do dorosłych mężczyzn, nie są bardziej zainteresowani seksualnie chłopcami (mł
            > odzieńcami) niż mężczyźni heteroseksualni odczuwający pociąg seksualny do doros
            > łych kobiet dziewczętami.
            > O czym więc chciałeś dyskutować inicjując ten temat ?

O tym, ze w artykule wylacznie mowa o dziewczynkach, a nie o obiekcie seksualnym dowolnej plci ponizej 11 rz. Jakos jednak plec nie zawsze jest obojetna...
            • tigertiger Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 19.08.13, 18:30
              > Czyli jesli zonaty i dzieciaty facet dobiera sie do 11-latki, to to z definicji
              > nie jest pedofilia? Aha.

Powtórzę po raz kolejny należy rozróżnić pedofilię od czynu pedofilskiego. Pedofilia jest mylona z czynem pedofilskim, a to dwie zupełnie różne kategorie. Pedofilia w rozumieniu medycznym/naukowym to popęd i zaburzeniu preferencji seksualnych, czyli parafilii. Taka osoba preferuje kontakty seksualne z dziećmi, bo tylko z nimi jest w stanie osiągnąć satysfakcję seksualną. Co ciekawe, wśród sprawców przestępstw seksualnych na dzieciach jest naprawdę niewielki odsetek osób ze stwierdzoną lub rozpoznaną pedofilią. Najczęściej dzieci są krzywdzone przez osoby, które nie są pedofilami, a jedynie dopuszczają się czyny pedofilskiego w sposób zastępczy - pedofil zastępczy. U osób tych ich naturalna, wrodzona preferencja dotyczy osób dorosłych i dojrzałych, ale używają dzieci jako obiektów zastępczych. Ponieważ społeczeństwo najczęściej nie rozróżnia tych dwóch wariantów dla tego też w potocznym języku używa się określenia pedofil w stosunku do każdego, kto dopuścił się czyny karalnego na nieletniej/nieletnim.
              Dziecko jest często obiektem bezpieczniejszym, bardziej dostępnym i niejako łatwiejszym od dorosłej kobiety. Osoby dopuszczające się czynów pedofilskich w wielu przypadkach po prostu nie potrafią wchodzić w normalne relacje ze swoimi rówieśniczkami. Albo też jak w przypadku księży, którzy wybraliby dorosłą osobą o ile by mogli, ale z braku możliwości realizowania tej potrzeby wybierają dziecko. W przypadku księży zdecydowanie częściej dochodzi do czynów pedofilskich, a niżeli są oni pedofilami.

> Czyli powyzej seks z osoba 14-letnia to tez nie jest pedofilia? Aha.

W znaczeniu naukowym nie jest to pedofilia, w świetle prawa jest to czyn karalny na nieletniej. Pedofil jeżeli taka osoba wie, że ma skłonności pedofilskie, to zazwyczaj do nich wraca.
              > O tym, ze w artykule wylacznie mowa o dziewczynkach, a nie o obiekcie seksualny
              > m dowolnej plci ponizej 11 rz. Jakos jednak plec nie zawsze jest obojetna...

Bo w artykule nie mowa jest o pedofilach, a o mężczyznach dopuszczających się czynów pedofilskich. Pedofil gdy z seksualnego pociągu do dzieci zdaje sobie sprawę próbuje za wszelką cenę nawiązać satysfakcjonującą relację z osobami dorosłymi, dopiero w przypadku powtarzającego się braku satysfakcji podczas obcowania z dorosłymi, upewnia się, że jest pedofilem wówczas najczęściej stara się wytrwać w postanowieniu, by fizycznie nie realizować swojego popędu. Rozumie, że jest to złe. Najczęściej pedofile ograniczają się do szukają treści pedofilskich w internecie, gdzie zwykle na ich ślad trafia policja, ale znacznie rzadziej sami dopuszczają się aktu pedofilskiego. Z kartotek kryminalnych wynika, że pedofile rzadko kiedy krzywdzą dzieci świadomie (w przypadku pedofilii zastępczej jest na odwrót). Pedofilom często zależy na pełnej relacji z dzieckiem, a sam seks jest drugorzędny. Skupiają się na budowaniu znajomości, a siebie postrzegają, jako osobę młodszą. Bywa też, że z ich strony pojawia się uczucie do dziecka. Seks jest dopiero efektem tej całej relacji, a więc do samego aktu dochodzi po zbudowaniu pełnej relacji emocjonalnej z dzieckiem, najczęściej nie mają po temu warunków. Zaś gdy pedofilem jest bliski mężczyzna z rodziny najczęściej nie budzi on podejrzeń i ma swobodę działania. W przypadku gdy mowa jest o czynie pedofilskim, przestępcy chodzi jednie o seksualne zaspokojenie nie na budowanie więzi emocjonalnej z dzieckiem. Dopuszczający się czynu pedofilskiego (nie pedofil w znaczeniu naukowym) dąży jedynie do aktu seksualnego, w tym celu prezentuje narządy płciowe, pokazuje pornografię, dotyka miejsca intymne i kończy aktem skulnym. Zaś Pedofilia, jako zjawisko nie czyn pedofilski bazuje na pełnej relacji emocjonalno-seksualnej z dzieckiem, przy czym seks jest drugoplanowy zaś relacja emocjonalna pierwszoplanowa, seks ma być jej wypadkową.
              • aiwom Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 24.08.13, 00:43
                tigertiger napisała:

> > Czyli jesli zonaty i dzieciaty facet dobiera sie do 11-latki, to to z def
                > inicji
                > > nie jest pedofilia? Aha.
                >
                > Powtórzę po raz kolejny należy rozróżnić pedofilię od czynu pedofilskiego.

No dobra, to mowmy o czynach pedofilskich. Liczy sie przeciez skutek - czyli wykorzystanie seksualne dziecka, a nie motywy, czy typ popedu sprawcy.
                • tigertiger Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 24.08.13, 07:02
                  Słusznie. Koncentrowanie się na orientacji seksualnej sprawcy jest w przypadku pedofilii bezzasadne, zaś w przypadku czyny pedofilskiego nie ma żadnego znaczenia ani płeć, ani orientacja sprawcy. Sam czym jest absolutnie nie do zaakceptowania, ani pod względem molarnym, ani prawnym. Zaś doszukiwanie się wśród przedstawicieli danej grupy społecznej szczególnych predyspozycji do dewiacji czy patologicznych zachowań jest przejawem uprzedzenia do danej grupy i niestety jest groźne dal samego zjawiska bowiem odwraca uwagę od natury problemu molestowania dzieci jako takiej, a przerzuca ją na konkretną grupę. W przypadku zachowań pedofilskich utrwalone są w społeczeństwa mity o tym, że homoseksualiści to pederaści, albo księża. Pooco jest wyjątkiem, który oskarża heteroseksualnych ojców. W ten sposób traci się czujność, lekarz, nauczyciel, rolnik nie wzbudza podejrzeń, matki, ojcowie tez nie bo są hetero. Prawda jest jednak inna i hetero matki i ojcowie w równym stopniu co nie hetero czy ludzie bezdzietni dokonują czynów pedofilskich na dzieciach obojga płci. Tak jak w określonych sytuacjach osoba heteroseksualna może mieć w życiu incydent homoseksualny, a homoseksualna mieć heteroseksualny (w świecie heteroseksualnej normatywności aż 90% osób homoskeulnych miewa incydenty heteroseksualne i nie czyni to z nich biseksualistów, ani nie znaczy z hetero przeszli na homo) tak samo osoby nie będące pedofilami mogą w pewnych warunkach dokonać czynów pedofilskich i tu ani konkretna płeć, ani konkretna orientacja seksualna nie jest bardziej predysponowana. Tylko stereotypowanie płci oraz uprzedzenia do danej grupy społecznej utrwalane w społeczeństwie od setek lat wpływają na nasze przykopalniana. Niestety cierpią na tym dzieci molestowane w taka zawianej "normalnej rodzinie", bo skoro takich czynów dopuszczają się głównie "zboczeńcy" lub ludzie wywodzący się z nizin społecznych,niewykształcanie, uzależnieni oraz do takich czynów predysponuje określona orientacja, płeć lub sutanna to w innych przypadkach czujność maleje lub wręcz się taką możliwość wyklucza jak w przypadku chociażby kobiet było do niedawna. Czemu wiec służy doszukiwanie się w jednej czy drugiej grupie większych predyspozycji do zachowań nagannych ? Na pewno nie krzywdzonym dzieciom. Przy okazji pogłębiają się jedynie uprzedzenia i utrwalają nieprawdziwe stereotypy.
      • piwi77.0 Re: "Orientacja seksualna" pedofilii 19.08.13, 12:37
        Wyjaśnienie problemu jest tak pełne, że w zasadzie można by w tym punkcie zamknąć wątek.
    • sclavus ci proponuję, żebyś się zapoznał, 21.01.14, 00:40
      z następującymi określeniami:
      - pedofilia...
      - hebefilia...
      - efebofilia...
      - homoseksualizm...
      Powinno ci to pomóc w dyskusji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka