hummer 24.09.13, 17:52 www.tvn24.pl/pocieto-mu-palce-nie-ma-pieniedzy-by-zaplacic-za-szpital,357105,s.html Przecież to pracodawca mało co go nie zabił, bo chciał wynagrodzenie. Brak mi słów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.c.hrabia Re: By żyło się lepiej 24.09.13, 17:56 Brak mi słów. jak każdemu smakoszowi bananów. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: By żyło się lepiej 24.09.13, 17:58 i żeby było ciekawiej pracodawca może dostanie jakiś skromny wyrok, ale majątek mu zostanie, A chłopaka "puszczą z torbami". OT III RP Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Cała Polska żyje Madzią K 24.09.13, 19:07 pan.nikt napisał: > i żeby było ciekawiej pracodawca może dostanie jakiś skromny wyrok, ale majątek > mu zostanie, A chłopaka "puszczą z torbami". > OT III RP A o pracodawcy cicho. Pewnie ma plecy jak słoń. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Cała Polska żyje Madzią K 24.09.13, 19:12 Była gdzieś notatka, że go zatrzymali. Czy aresztowali??????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Cała Polska żyje Madzią K 25.09.13, 01:14 pan.nikt napisał: > Była gdzieś notatka, że go zatrzymali. Czy aresztowali??????????????????? Go? To on samopas tak poćwiartował człowieka? Pudzian przy nim wymięka. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Cała Polska żyje Madzią K 24.09.13, 19:34 Został aresztowany wraz z drugim podejrzanym. Dobrze, że jest cicho, bo jaki jest sens robienia celebryty z przestępcy lub podejrzanego? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Cała Polska żyje Madzią K 24.09.13, 19:57 masz rację, ale wyrok obejmujący ZAJĘCIE CAŁEGO MAJĄTKU chciałbym usłyszeć/ Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Jak wróci Jarkacz do wadzy 24.09.13, 18:11 to mu zwieracze za friko zregeneruja Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Jak wróci Jarkacz do wadzy 24.09.13, 19:46 Kanalia z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
samantha.1 Re: Jak wróci Jarkacz do wadzy 24.09.13, 20:05 nickbezznaczenia napisał(a): > Kanalia z ciebie. Delikatnie napisane! Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 Re: By żyło się lepiej pracodawcom a pracownicy 24.09.13, 18:16 tylko na umowach śmieciowych.Piekny świat w Tuskolandzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: swiat jest piękny 24.09.13, 18:22 Załóż zbysio firmę, zatrudnij wszystkie niedojdy i płać im miliony. Zbysiek, bądź patriotą ! A jak nie to sie zatrzaśnij. Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 Re: swiat jest piękny 24.09.13, 19:11 Powiedz to swojemu wodzowi z PO jak bedziesz miał pusty żołondek. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: swiat jest piękny 24.09.13, 19:14 pusty żołondek. odchudzam się ,jest piękny , a wątek debilny, na miarę założyciela . Odpowiedz Link Zgłoś
wasilko To ten bydlak-pracodawca jest z PO? 25.09.13, 13:12 wsk175 napisał: > tylko pisiorki tego nie widzą. n/t Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: By żyło się lepiej 24.09.13, 20:28 Bez sensu. Gdyby został ranny w katastrofie to nikt zapewne nie pisnąłby o fakturze za leczenie. Kolejny przykład na to, że nalezy niezwłocznie dokonac zmian w prawie. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: By żyło się lepiej 25.09.13, 01:32 Dokładnie, w sytuacji kiedy koszta sa następstwem umyslnego czynu zabronionego powinniśmy mieć regulacje pozwalające obciażyć sprawcę (bez ograniczeń w egzekucji z jego majatku) a w przypadku kiedy ten nie ma nic jego najblizszych bądx innych osób na których utrzymaniu pozostaje na drodze innej niz żmudny proces cywilny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: By żyło się lepiej 25.09.13, 11:40 Nie wiem czy to dobry pomysł. Co w sytuacji gdy sprawca nie ma majątku, kóry mozna zająć? Proces jak sam piszesz może trwać dugo. A faktura czeka. Nalezałoby obciażyć budżet państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: By żyło się lepiej 25.09.13, 13:10 mila2712 napisała: > Nie wiem czy to dobry pomysł. Co w sytuacji gdy sprawca nie ma majątku, kóry mo > zna zająć? > Proces jak sam piszesz może trwać dugo. A faktura czeka. > Nalezałoby obciażyć budżet państwa. Kolejny biznesmen gołodupiec? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: By żyło się lepiej 25.09.13, 13:12 No przyjmijmy takie założenie....co wtedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: By żyło się lepiej 25.09.13, 21:10 mila2712 napisała: > No przyjmijmy takie założenie....co wtedy ? Zabrać czworaki. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: By żyło się lepiej 25.09.13, 22:12 przykro mi założenie nie obejmowało czworaków Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: By żyło się lepiej 25.09.13, 23:07 mila2712 napisała: > przykro mi założenie nie obejmowało czworaków Co to za biznesmen nie mający czworaków? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: By żyło się lepiej 26.09.13, 07:45 hummer napisał: > Co to za biznesmen nie mający czworaków? Skoro może być pseudoekspert to jest i pseudobiznesmen ( gołodupiec ewentualnie ) Tak więc pytanie jest nadal aktualne :) Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: By żyło się lepiej 25.09.13, 21:48 Powiedzmy taki biznesmen gołodupiec jeździ mercedesem "na szwagra", to komornik na podstawie nakazu wchodzi na mercedesa który jest w jego uzytkowaniu a szwagier niech sobie dochodzi od biznesmena zwrotu za mienie poddane egzekucji. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: By żyło się lepiej 25.09.13, 22:11 Wybacz ale koniecznie muszę się dowiedzieć co to znaczy jeździć mercdesem na szwagra ? Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: By żyło się lepiej 25.09.13, 22:20 Normalnie, moje auto ale zeby komornik mi na nie nie wsiadł to na kwitach jest na szwagra, on widnieje na umowie na niego są dokumenty, formalnie własnosc szwagra. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: By żyło się lepiej 25.09.13, 22:28 Tak podejrzewałam. To jest cwaniactwo czyż nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: By żyło się lepiej 25.09.13, 22:34 Oczywiscie i pora na wprowadzenie regulacji ograniczających takie kombinacje które szkodzą wierzycielom. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: By żyło się lepiej 25.09.13, 21:46 Właśnie chodzi o postępowanie szybkie w trybie przyspieszonym kiedy płatnosc byłaby zawieszana do czasu rozstrzygniecia postepowania karnego (ew kredytowana ze SP) a orzeczenie karne automatycznie byłoby podstawa wystawienia nakazu, do tego egzekucja byłaby rozszerzona w przypadku braku majatku własnego sprawcy np. na składniki majatku z którego korzysta i na majatek osób go utrzymujacych, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: By żyło się lepiej 25.09.13, 21:52 qqazz napisał: > Właśnie chodzi o postępowanie szybkie w trybie przyspieszonym kiedy płatnosc by > łaby zawieszana do czasu rozstrzygniecia postepowania karnego (ew kredytowana z > e SP) a orzeczenie karne automatycznie byłoby podstawa wystawienia nakazu, do t > ego egzekucja byłaby rozszerzona w przypadku braku majatku własnego sprawcy np. > na składniki majatku z którego korzysta i na majatek osób go utrzymujacych, Ano. Trudno z jednej strony chronić biznesmena, który nie płacił pensji i karać znowu biedaka, co pensji nie otrzymał. A biznesmen nie płacił za niego składki. W OC w komunikacji jakoś to rozwiązano. Masz prawo nie płacić OC, ale jak się coś stanie, to niech cię wszyscy święci mają w opiece. Poszkodowany nie może stracić. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: By żyło się lepiej 25.09.13, 22:02 Alez moja idea jest taka, ze po orzeczeniu winy takiego biznesmena automatycznie byłyby na niego cedowane wszelkie wierzytelności ciazące na poszkodowanym którymi musiał sie obciazyc wz. z likwidacja skutków zdarzenia czyli zeby np. sie leczyć. Czyli poszkodowany bierze na leczenie/rehabilitacje kredyt z np. z Providenta (bo innego nie dostaje a leczyć sie musi a NFZ nie chce zapłacić) albo zwyczajnie szpital który wykonał leczenie nalicza opłate i odsetki, nie ma z czego go spłacić, odsetki rosna, zapada wyrok na biznesmena i wtedy poszkodowany idzie z wyrokiem do sądu cywilnego który w trybie uproszczonym w ciagu 7 dni wydaje nakaz który przenosi całe zobowiazanie na sprawce czyli biznesmena i on sie buja z tym długiem który dodatkowo nie ma ograniczeń w egzekucji i pozwala ją rozszerzac jak wyzej napisałem. A dodatkowo majatek poszkodowanego byłby chroniony przed egzekucja do czasu upłynięcia terminu do wniesienia i uprawomocnienia takiego nakazu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: By żyło się lepiej 25.09.13, 22:08 qqazz napisał: > Alez moja idea jest taka, ze po orzeczeniu winy takiego biznesmena automatyczni > e byłyby na niego cedowane wszelkie wierzytelności ciazące na poszkodowanym któ > rymi musiał sie obciazyc wz. z likwidacja skutków zdarzenia czyli zeby np. sie > leczyć. > Czyli poszkodowany bierze na leczenie/rehabilitacje kredyt z np. z Providenta > (bo innego nie dostaje a leczyć sie musi a NFZ nie chce zapłacić) albo zwyczajn > ie szpital który wykonał leczenie nalicza opłate i odsetki, nie ma z czego go s > płacić, odsetki rosna, zapada wyrok na biznesmena i wtedy poszkodowany idzie z > wyrokiem do sądu cywilnego który w trybie uproszczonym w ciagu 7 dni wydaje nak > az który przenosi całe zobowiazanie na sprawce czyli biznesmena i on sie buja z > tym długiem który dodatkowo nie ma ograniczeń w egzekucji i pozwala ją rozsze > rzac jak wyzej napisałem. A dodatkowo majatek poszkodowanego byłby chroniony pr > zed egzekucja do czasu upłynięcia terminu do wniesienia i uprawomocnienia takie > go nakazu. Rozwiązanie proste. A co jak biznesmen jest członkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: By żyło się lepiej 25.09.13, 22:18 Rozpatrujemy zagadnienie w warunkach normalnych a nie patologicznych w których jak jest członkiem to zawsze sąd moze orzec tak jak na Ukrainie, z czym taka np. p Tymoszenko czy p. Juszczenko chyba specjalnie nie walczyli. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: By żyło się lepiej 25.09.13, 23:09 qqazz napisał: > Rozpatrujemy zagadnienie w warunkach normalnych a nie patologicznych w których > jak jest członkiem to zawsze sąd moze orzec tak jak na Ukrainie, z czym taka np > . p Tymoszenko czy p. Juszczenko chyba specjalnie nie walczyli. Rzecz dziwna, Polacy walczą o Tymoszenko, ale wcale nie walczyli o jej poprzednika odsiadującego wyrok w SZA. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nie marudź. NFZ zapłaci 26.09.13, 08:02 i ściągnie ze sprawcy. Proste jak p..... Ale pomarudzić sobie niektórzy lubią. Ale to wolno. M. Odpowiedz Link Zgłoś
wasilko A jak nie zapłaci,bo nie znajdzie tych, no... 26.09.13, 08:58 ... narzędzi... prawnych?! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Nie marudź. NFZ zapłaci 26.09.13, 09:31 Sprawcy pójdą na 6-7 lat do więzienia czyli na nasze utrzymanie.A potem będą bezrobotni i bezpieniężni. Odpowiedz Link Zgłoś