Dodaj do ulubionych

Totalne fałszowanie historii

17.11.13, 08:48
wiadomosci.onet.pl/swiat/protesty-w-nowym-jorku-i-w-londynie-przeciwko-znieslawianiu-polakow-przez-bbc/p46q6
To ,że obozy były hitlerowskie to jest jasne jak słońce,natomiast artykuł jest manipulacją. Spójrzcie na zdjęcie. Ono sugeruje,że na zdjęciu są Polacy protestujący przeciwko fałszowaniu historii.

Prawdę mówiąc moje uczucia narodowe nie są deptane .
Obserwuj wątek
    • kolter-xl Re: Totalne fałszowanie historii 17.11.13, 10:12
      karkowiak2plus napisał:

> To ,że obozy były hitlerowskie to jest jasne jak słońce,natomiast artykuł jest
      > manipulacją. Spójrzcie na zdjęcie. Ono sugeruje,że na zdjęciu są Polacy protest
      > ujący przeciwko fałszowaniu historii.
      >
      > Prawdę mówiąc moje uczucia narodowe nie są deptane .

Ale taka powszechna praktyka jest wszędzie stosowana.Popatrz na TVN Turbo "Uwaga! Pirat"

Komentator mówi tak o polskim kierowcy jadącym np w Toyocie ;kierowca japońskiego auta .Lub o kierowcy w Oplu ;kierowca Niemieckiego auta .
      • karkowiak2plus Re: Totalne fałszowanie historii 17.11.13, 10:56
        Ciekawe spostrzeżenie.
        W takim razie Polakiem się bywa trzymając żytnią w ręku.
        Niedługo jednak polskość zaginie,gdyż polmosy bankrutują.
        • kolter-xl Re: Totalne fałszowanie historii 17.11.13, 12:10
          karkowiak2plus napisał:

> Ciekawe spostrzeżenie.

Kiedy w TVN słyszę te ' kierowca niemieckiego auta " nie wiem czemu od razu mam na myśli ze tu mowa o człowieku.

> W takim razie Polakiem się bywa trzymając żytnią w ręku.
          > Niedługo jednak polskość zaginie,gdyż polmosy bankrutują.

Niech bankrutują ,od lat nie pijam Polskiej wódy .
      • kalllka Re: Totalne fałszowanie 17.11.13, 11:18
        w takim razie co jest wedle ciebie na zdjeciu, karkowiaku?

bez dwoch zdan, brak rzetelnosci w mediach ( nikt nie weryfikuje informacji tuz przed jej wypuszczeniem) powoduje chaos i dezinformacje.
        ale nie mam zludzen co do ciebie, kolter
        bowiem ugruntowywanie oszustwa informacyjnego jak chocby w watku o masoneri, podbijanie tzw zlych 'praktyk' medialnych , jest twoim chlebem powszednim, kolter; powiedzialabym nawet zes specjalista do spraw lokalnej dezinformacji.
        ot, weekendowy oportunista.
        • karkowiak2plus Re: Totalne fałszowanie 17.11.13, 11:28
          kalllka napisała:

> w takim razie co jest wedle ciebie na zdjeciu, karkowiaku?

Grupa ludzi o innym niż polskie etnicznym pochodzeniu.
          Zdjęcie nie przedstawia tego co jest zawarte w tytule,a jednak ma za zadanie legitymizowanie jakiejś tezy.

>
          > bez dwoch zdan, brak rzetelnosci w mediach ( nikt nie weryfikuje informacji tuz
          > przed jej wypuszczeniem) powoduje chaos i dezinformacje.
          > ale nie mam zludzen co do ciebie, kolter
          > bowiem ugruntowywanie oszustwa informacyjnego jak chocby w watku o masoneri, p
          > odbijanie tzw zlych 'praktyk' medialnych , jest twoim chlebem powszednim, kolt
          > er; powiedzialabym nawet zes specjalista do spraw lokalnej dezinformacji.
          > ot, weekendowy oportunista.

A Ty Kallleczko nie zjawiałaś się tu w weekend? (jest wszak niedziela)
          I znienacka? Nikt nie zapowiedział Twojego tu wejścia.
          • kalllka Re: Totalne fałszowanie 17.11.13, 12:20
            zgoda, dawno mnie tu nie bylo, witam:)
            milo, ze opisales co bylo na zdjeciu. takie jednoznaczne wyjasnienie uniemozliwia manipulacyjnym wrzutkom "pokazac"...co wlasciwie autor "mial na mysli"

( a zjawilam sie wiedziona zlym przeczuciem, ze lokalna dzialalnosc shuflera- koltera musiec przekroczyla dobrosiasiedzkie zasady i granice przyzwoitosci informacyjnej, owoz- mila, dobrze wychowana kotka przylazlszy z wizyta bez miaukniecia ni pardonu nasikala mi na dywanik. odebralam ten sic! z wlasciwa sobie flegma, lecz potraktowalam zasadniczo, tak jak zasmierdla rybe w gazecie..)
            • kolter-xl Re: Totalne fałszowanie 18.11.13, 20:00
              kalllka napisała:

> zgoda, dawno mnie tu nie bylo, witam:)
              > milo, ze opisales co bylo na zdjeciu. takie jednoznaczne wyjasnienie uniemozliw
              > ia manipulacyjnym wrzutkom "pokazac"...co wlasciwie autor "mial na mysli"
              >
              > ( a zjawilam sie wiedziona zlym przeczuciem, ze lokalna dzialalnosc shuflera- k
              > oltera musiec przekroczyla dobrosiasiedzkie zasady i granice przyzwoitosci info
              > rmacyjnej, owoz- mila, dobrze wychowana kotka przylazlszy z wizyta bez miaukni
              > ecia ni pardonu nasikala mi na dywanik. odebralam ten sic! z wlasciwa sobie fl
              > egma, lecz potraktowalam zasadniczo, tak jak zasmierdla rybe w gazecie..)

Znowu post który mnie oczernia pozostał , co to qrwa za podłe zwyczaje ??
        • kolter-xl Re: Totalne fałszowanie 18.11.13, 19:58
          kalllka napisała:

> w takim razie co jest wedle ciebie na zdjeciu, karkowiaku?
          >
          > bez dwoch zdan, brak rzetelnosci w mediach ( nikt nie weryfikuje informacji tuz
          > przed jej wypuszczeniem) powoduje chaos i dezinformacje.
          > ale nie mam zludzen co do ciebie, kolter
          > bowiem ugruntowywanie oszustwa informacyjnego jak chocby w watku o masoneri, p
          > odbijanie tzw zlych 'praktyk' medialnych , jest twoim chlebem powszednim, kolt
          > er; powiedzialabym nawet zes specjalista do spraw lokalnej dezinformacji.
          > ot, weekendowy oportunista.

Ciekawe ze te bluzgi na mój temat przetrwały nożyce cenzora ,ślepy czy z wiochy ??
      • snajper55 Re: Totalne fałszowanie historii 17.11.13, 21:37
        kolter-xl napisał:

> Komentator mówi tak o polskim kierowcy jadącym np w Toyocie ;kierowca japońs
        > kiego auta
        .Lub o kierowcy w Oplu ;kierowca Niemieckiego auta .

...sugerując, że kierowca ukradł to auto w Niemczech. To jest antypolonizm, z którym należy walczyć. Bo to jest polskie auto kupione przez Polaka, na które zarobił on pracą swoich polskich rąk.

S.
        • kolter-xl Re: Totalne fałszowanie historii 18.11.13, 19:56
          snajper55 napisał:

> kolter-xl napisał:
          >
          > > Komentator mówi tak o polskim kierowcy jadącym np w Toyocie ;kierowca
          > japońs
          > > kiego auta
          .Lub o kierowcy w Oplu ;kierowca Niemieckiego auta .
          > ]
          >
          > ...sugerując, że kierowca ukradł to auto w Niemczech. To jest antypolonizm, z k
          > tórym należy walczyć. Bo to jest polskie auto kupione przez Polaka, na które za
          > robił on pracą swoich polskich rąk.
          >
          > S.

Ja to odbieram jako Niemca czy Japończyka za kierownicą .
    • tigertiger Re: Totalne fałszowanie historii 17.11.13, 16:04
      oj tam czepiasz się, przecież to medium internetowe tam nie pracują kompetentni dziewiarze za przyzwoitką garze tylko młodzi bez dorobku stażystki. W medium internetowym chodzi o to by tytuł i ilustracja do niego przykuła uwagę, a że wstawia się cokolwiek co pasuje to normalka.
      Ja na focie widzę tłum Azjatów, ale nie przyszłoby mi na myśl przyglądać się focie, gdybyś nie zwrócił mi na to uwagi.:) Swoja drogą szukałam w googolach pod hasłami: Poles living in New York, London, demonstrated, protest, world war, british BBC. I poza stronami polonijnymi nikt o tych protestach nie pisze. To chyba nie były one aż tak liczne:)
      • karkowiak2plus Re: Totalne fałszowanie historii 17.11.13, 19:46
        Bo ich wcale nie było. Pies z kulawą nogą się tam nie pofatygował.
        I na tym włąśnie polega fałszowanie historii.
        A to co napisałaś o młodych adeptach sztuki dziennikarskiej nie napawa optymizmem. Przecież w miarę nabierania doświadczeń będą kłamać jak z nut.
        • tigertiger Re: Totalne fałszowanie historii 17.11.13, 20:39
          > Bo ich wcale nie było. Pies z kulawą nogą się tam nie pofatygował.
          > I na tym włąśnie polega fałszowanie historii.
          No to pikinie to świadczy o naszych polonusach. Zakompleksieni szczekacze czyli typowa narodowa "kargulszczyna".

> A to co napisałaś o młodych adeptach sztuki dziennikarskiej nie napawa optymizm
          > em. Przecież w miarę nabierania doświadczeń będą kłamać jak z nut.

To siła wyższa, albo na spotkaniu redakcyjnym przebijesz "sensacyjnym newsem" i zarobisz 50 zł, albo nie. To kombinujesz jak koń pod górę co pominąć, a co wyolbrzymić, aby zabrzmiało kontrowersyjnie, a że to manipulacja to co z tego, skoro wszyscy tak robią więc taka jest rzeczywistość do okuła.Skończyły się te czasy kiedy dla młodych etyka zawodowa miała nadrzędne znaczenie, ale i etycznych wzorców im brak.
          • karkowiak2plus Re: Totalne fałszowanie historii 17.11.13, 20:55
            Posmutniałem. I smutek mój jest tym większy im mniejszy stał się ten wątek po ingerencji ADMINA.
            Oczy my ku... mamy pisać jak Admin Fałszuje historię w wątku traktującym o fałszowaniu historii.
            Sorki za obsceniczność,ale słoma z butów mi się wysypała.
            • tigertiger Re: Totalne fałszowanie historii 17.11.13, 21:18
              Trzeba tylko mieć świadomość, że internetowe media to to samo co brukowa prasa i nie oczekiwać od niej nic ponad to czym jest. Parafrazując znaną maksymę "czytaj kto pisze, a nie tylko co pisze" i się nie martw, bo rzetelne dziennikarstwo także w tym kraju jeszcze istnieje, ale oni do internetu nie pisują to nie ta liga:)
              • karkowiak2plus Re: Totalne fałszowanie historii 17.11.13, 22:05
                Nie jestem czytelnikiem brukowców.
                A tu czasem lubię sie poprzekomarzać z niektórymi.
              • kalllka Re: Totalne fałszowanie historii 17.11.13, 23:20
                Otóż śmiem twierdzić tygrysie, ze się mylisz. Internetowe media, nigdzie na świecie nie są lekceważone. Są potężnym przekaźnikiem tak informacji jak kreatorem nastrojów społecznych Są wiec potęga... z której w Polsce, akurat głownie pijarowcy pokroju koltera, zdali sobie sprawę.. Ciagnac korzyści z naszej nieświadomości
                Wiec twoja wypowiedz tygr. potwierdza tylko wysoki stan ignorancji i strachu przed odpowiedzialnością za własna osobowość internetowa. Za jednolitosc tego co się w życiu myśli, mówi i robi. Potwierdza lek przed konfrontacja tożsamości z przekombinowanym systemowo monstrum.
                Ale pociesze cię tajger,
                prędzej czy pózniej przyjdzie stawić temu czoła... To nieuniknione.

to by było na tyle w sprawie wycinek.
                • tigertiger Re: Totalne fałszowanie historii 18.11.13, 06:53
                  Zupełnie nie wiem o czym ty piszesz i o co ci chodzi właściwie?. Porozmawiajmy konkretnie, bo mowa trawa to tylko zwykłe bicie piany.
                  Interenet jest dziś najpopularniejszym medium i trudno aby go lekceważyć. Każda stacja telewizyjna, radiowa, magazyn czy gazeta mają swoje strony internetowe.
                  Natomiast funkcjonują w necie strony wyłącznie funkcjonujące w tej przestrzeni takie jak portale plotkarskie czy informacyjne, które opierają się na artykułach stworzonych nie przez dziennikarzy, felietonistów, dokumentalistów, dziennikarzy śledczych, a na researcherach wyszukujących w sieci informacji, które przeredagowuje się w taki sposób, aby zabrzmiał sensacyjne i kontrowersyjne. Portale informacyjne, żyją dzięki ilości wejść użytkowników na ich strony, prowokowanie tytułem czy artykułem prowokuje użytkowników do podjęcia dyskusji, pozostawienia komentarza, zalogowania się na stronie. Czym więcej użytkowników odwiedzionych portal tym większe zyski z reklamy. Natomiast media funkcjonujące w formie drukowanej, muszą pozyskać czytelnika za sprawą indywidualnego, obiektywnego i w miarę rzetelnego dziennikarstwa, tak aby pozyskać lojalnego czytelnika i sprzedać nakład, a tym samym być atrakcyjnym na rynku. Na stronach internetowych tych mediów pojawiają się przedruki z numeru, który ukazał się w kolportażu,za który trzeba zapłacić, a więc są dodatkowe środki na to by zatrudnić dziennikarzy z prawdziwego zdarzenia. Oczywiście na storach tych mediów będą tylko wybrane artykuły w całości reszta we we fragmentach i do ściągnięcia za opłatą. Dla tego portale sensu stricte internetowe są z innej ligi i mają inny profil odbiorcy, a więc inne zadanie. Nie chodzi o rzetelne przekazywanie informacji, a o to aby było dostatecznie kontrowersyjne, biedaczce emocje. Polskie media internetowe bazują na mediach anglosaskich tak jak i cały świat stad nie tworzą własnych newsów tylko je wyszukują, a potem tłumaczą, a że każde tłumaczenie niesie za sobą prawdopodobieństwo przekłamania to i zuchwałość większa, gdy chce się wygrać w wyścigu szczurów redakcyjnych o to czyj news dostanie się na stronę.
                  Tu mamy tego przykład, news o protestach Polonii pojawił się jedynie na stronach polonijnych, nie odnotowały owych protestów żadne inne serwisy informacyjne. Protesty być może były, ale ilustracje zdjęcie tłumu Azjatów sugerujące wyście na ulice tysięcy albo i setek polonusów w proteście są ewidentnym przekłamaniem. Gdyby NY Times, albo BBC, albo jakiekolwiek liczące się obiektywne i rzetelne medium podało taką informację, to musiało by mieć po temu dowody w postaci zdjęć z miejsca protestów, wywiadówka z uczestnikami protestu i wywiadów z reprezentantami stacji BBC. A portal internetowy nie wymaga tego od swoich dziennikarzy, oni mogą powołać się na informację nadesłaną lub wyszukana na stronie polonijnej londynek.net i nie muszą jej wcale weryfikować czy jest zgodna z prawdą, przeciwnie mogą nawet dodać zdjęcie tłumu Azjatów aby wywrzeć fałszywe wrażenie, że to chodzi o Polonię protestującą w NY. Z takimi mediami nikt się nie liczy, nawet media polonijne nie zamieściły zdjęć dokumentacyjny protesty. Jak myślisz z jakiego powodu ?
                  Strasznie dużo napisałaś ale zupełnie o niczym, a dasz potrafisz tyle samo ale posługując się konkretami ?
                  • bling.bling Re: Totalne fałszowanie historii 18.11.13, 08:14
                    tigertiger napisała:

> Zupełnie nie wiem o czym ty piszesz i o co ci chodzi właściwie?. Porozmawiajmy
                    > konkretnie, bo mowa trawa to tylko zwykłe bicie piany.

nie martw się tygrysie, nie jesteś sam
                    • tigertiger Re: Totalne fałszowanie historii 18.11.13, 09:53
                      Kiedy tu nie ma się czym martwić. Ja tylko się dziwię po co ludzie bełkoczą zamiast się zwyczajnie komunikować ? jak jeszcze temu bełkotowi towarzyszą nadmierne emocje to dopiero jest zastanawiające - ale o co chodzi ? Ze zwykłej ciekawości próbuję dociec, ale jeśli to chodzi o formę nie o treść w przekazie to kompletnie mnie to nie interesuje. Czyjeś frustracje wylewane anonimowo na forum w formie oczyszczenia to nie moje zmartwienie. Jeśli to komuś przynosi jakoś ulgę to niech mu będzie na zdrowie:)
                      • bling.bling Re: Totalne fałszowanie historii 18.11.13, 12:01
                        kalka jak sama nazwa wskazuje nie ma treści a jedynie formę. A jeśli ta treść się pojawia to jest przypadkowym zlepkiem słów bez idei za tymi słowami się kryjącymi
                • kolter-xl Re: Totalne fałszowanie historii 18.11.13, 19:55
                  kalllka napisała:

> to by było na tyle w sprawie wycinek.

No a nie wiesz kto kapuje ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka