Dodaj do ulubionych

Ale pojechał....

11.01.14, 10:59
wiadomosci.onet.pl/kraj/korwin-mikke-o-premierze-wstyd-mi-za-tego-karla/xkrx4
No i okazało się,że PIS i PO tak naprawdę różnią się tylko podejściem do Antoniego M.
A umowy śmieciowe przeszkadzają najbardziej rządowi.
Obserwuj wątek
    • piwi77.0 Re: Ale pojechał.... 11.01.14, 12:10
      Zostawmy opinię Mikke, Tusk zwyczajnie kłamie, w obliczu zbliżających się wyborów nie zrobi już niczego sensownego.
      • bling.bling Re: Ale pojechał.... 11.01.14, 13:44
        piwi77.0 napisał:

> Zostawmy opinię Mikke, Tusk zwyczajnie kłamie, w obliczu zbliżających się wybor
        > ów nie zrobi już niczego sensownego.

Opinia Mikke jest w tym najciekawsza. Nawet po niej znajdzie on wielu wyznawców którzy będą jeszcze z tego dumni
        • migreniasta Re: Ale pojechał.... 11.01.14, 15:01
          No właśnie......
          Czasem powinno się nazywać sprawy po imieniu.
      • migreniasta Re: Ale pojechał.... 11.01.14, 15:00
        To,że przerżnie kolejne wybory to pewne jak bumcykcyk.
        Pytanie brzmi : Czy go kiedykolwiek ktokolwiek z tego rozliczy.
        Co ludzie widzieli w tym ryszawym diable?
        • piwi77.0 Re: Ale pojechał.... 11.01.14, 16:17
          Nie ma pewnych przegranych, ani pewnych wygranych, więc Tusk swoje szanse ma. Poza tym Tusk jedynie uosabia sklerykalizowane, łase na absurdalne obietnice, łatwo ulegające megalomanii i ciągle jeszcze mało pragmatyczne społeczeństwo. Dopóki więc społeczeństwo nie wyzwoli się z tego co mu uwiera, a z czego pewnie nie zdaje sobie nawet sprawy, zawsze będą wybierani dziwni ludzie. I co z tego, że będą nosili inne nazwisko niż Tusk?
          • migreniasta Re: Ale pojechał.... 11.01.14, 18:09
            Czy Twoja teoria potwierdza fakt,że wybory wygrywa największy oszust?
            • piwi77.0 Re: Ale pojechał.... 11.01.14, 18:18
              Oczywiście, że nie, zresztą Tusk nie jest w moich oczach oszustem. Jest z jednej strony populistą jak każdy polityk, z drugiej strony musi ulegać grupom nacisku, jeśli w ogóle chce funkcjonować. W ostatecznym rachunku najwięcej do powiedzenia ma społeczeństwo, bo żaden polityk nie przeprowadzi niczego całkowicie wbrew niemu (pokaz jak to funkcjonuje mieliśmy podczas próby sił w związku z ACTA). Władza więc jest niczym innym jak lustrzanym odbiciem społeczeństwa i czasem dziwi obrzydzenie tegoż społeczeństwa gdy widzi owo własne odbicie.
        • sclavus Re: Ale pojechał.... 12.01.14, 20:22
          Tak czytam sobie , co piszesz i czytam ... i tak sobie myślę, że jesteś taką biznesłomen, która zatrudnia wyłącznie(!!!) na umowy śmieciowe i umowy o dzieło (czyli jeszcze bardziej śmieciowe)!
          ... i jest ci smutno, że nie będziesz mała na kawior i szampana :D:D
          • karkowiak2plus Re: Ale pojechał.... 12.01.14, 23:50
            No ktoś musi ten kawior zjeść jak Ciebie nie stać.
            • sclavus Re: Ale pojechał.... 13.01.14, 01:04
              Skąd wiesz, że mnie nie stać???
              Czy dlatego, że się "domyślasz" iż nie zatrudniam na śmieciówki???
              Dziwne! :D
    • snajper55 A kto to jest ten Korwin-Mikke? /nt 11.01.14, 13:45
      S.
      • migreniasta Re: A kto to jest ten Korwin-Mikke? /nt 11.01.14, 14:58
        Ktoś kogo czyta kilka osób więcej niż mnie i Ciebie......
        • sclavus Re: A kto to jest ten Korwin-Mikke? /nt 12.01.14, 20:27
          ... bo ma archaiczno-anarchistyczne i wolno-amerykankowe poglądy???
      • t-zorro Re: A kto to jest ten Korwin-Mikke? /nt 15.01.14, 20:09
        To ten który uważa, że w naszym kraju trzeba jeszcze mniej ingerencji państwa i uregulowań, a wówczas wszystko się ułoży pomyślnie (liberalnie i naturalnie), czyli tak jak było u zarania ludzkości. Obowiązywało prawo buszu. Głosi poglądy konsekwentnie a wśród młodych, bez doświadczenia (dobrze sytuowanych) zawsze znajduje zwolenników
    • rossdarty Re: Ale pojechał.... 11.01.14, 23:32
      Cóż, jestem na cenzurowanym: materiał filmowy niedostępny poza granicami Polski, ale domyślam się wypowiedzi JKM.
      Pajac z trafnymi określeniami, ale nieskuteczny jak wykazuje długoletnia jego działalność.
      I właśnie teraz, pisząc to co piszę zrobiłem sobie niewielką przerwę zastanawiając się:
      gdybym miał do wyboru: Mikke - Tusk, lub Mikke - Kaczyński, lub... Mikke - mój sąsiad z bloku naprzeciwko, zachowujący się ura-bura szef podwóra...
      Historia lubi sie powtarzać...
      W kampanii prezydenckiej w której startował Wałęsa powtarzałem: wszyscy, tylko nie ON
      .
      Teraz mogę powiedzieć wszyscy, tylko nie JKM...
      • migreniasta Re: Ale pojechał.... 11.01.14, 23:46
        To powtarzaj..powtarzaj może i tym razem wykrakasz jak Wałęsie.
        W zasadzie rządy JKM wniosą nowy powiew i przewietrzą nam scenę.
        Mam już dosyć tych samych ryjów
        • katrina_bush Jestes w fanklubie tego zapuszczonego dziada ? 12.01.14, 00:02
          Jestes w fanklubie tego zapuszczonego kolchozowego dziada JKM ?
          • migreniasta Re: Jestes w fanklubie tego zapuszczonego dziada 12.01.14, 01:26
            Nie. Nie jestem w żadnym fanklubie.
            Poza tym koleżanko koleżanko on nie jest kołchoziakiem.
            A Ty bronisz Tuseczka?
            Za co-za szwindle i kłamstwa?
            • sclavus Re: Jestes w fanklubie tego zapuszczonego dziada 12.01.14, 20:59
              szwindle???
              Odważna z ciebie pinda/fizda... anonimowo
              PeeS - zgłosiłaś jego szwindle w prokuraturze???
        • rossdarty Re: Ale pojechał.... 12.01.14, 00:11
          migreniasta napisała:

> To powtarzaj..powtarzaj może i tym razem wykrakasz jak Wałęsie.
          > W zasadzie rządy JKM wniosą nowy powiew i przewietrzą nam scenę.
          > Mam już dosyć tych samych ryjów

Twierdzisz że na złość mnie wybrano Wałęsę na prezydenta???
          Przeceniasz mnie:D
          A co do JKM: jakie rządy??? Ten człowiek może i trafnie (używając własciwych i ciekawych słów) komentuje, ale gdyby został np. premierem to mielibyśmy rząd sfrustrowanych jego ocenami ministrów:(
          Może i byłoby śmiesznie, ale czas już zakończyć ten polski kabaret, (jeśli już nie jest za późno...)
          • migreniasta Re: Ale pojechał.... 12.01.14, 01:23
            On nie odważyłby się zostać premierem.
            On by go tyllko firmował.
            Podejrzewam,że premierem zostałby jakiś trzydziestopięciolatek.
            Ale to tylko takie domysły...
            • piwi77.0 Re: Ale pojechał.... 12.01.14, 10:24
              Kolejny kandydat na szarą eminencję dążącą do kierowania z cienia. Co za okropna kultura polityczna!
        • sclavus Re: Ale pojechał.... 12.01.14, 20:31
          Nie patrz codziennie w lustro - patrz raz na miesiąc!!!
    • piwi77.0 Re: Ale pojechał.... 12.01.14, 10:18
      Mikke u mnie odpada, bo to konserwatywny katol i takiż jego cały program. Do tego wygląda niechlujnie.
      • angelfree Re: Ale pojechał.... 13.01.14, 17:34
        Mikke, zaraz, zaraz... to ten facet z kanapy, który jakieś żenujące głupoty pisał o sportowcach z paraolimpiady?
    • qqazz Jak zwykle celnie i dosadnie 12.01.14, 23:29
      co ciekawe jest to wypowiedź kogoś kto jako pierwszy zobaczył w Tusku kandydata na poważnego polityka i mówił o tym głośno, inni sie wtedy podśmiewali a sam Tusk o mało z drabiny nie spadł.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka