Dodaj do ulubionych

Jakby co, to dobrze znam rosyjski,

03.03.14, 10:38
a do Putina nic nie mam.
Obserwuj wątek
    • oszolom-z-radia-maryja Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 12:54
      paszoł won ruski pachołku!
      • piwi77.0 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 12:58
        Chwileczkę, jeszcze nikt za nic mi nie płaci i nikomu się jeszcze nie wysługuję. Proszę mnie nie obrażać.
        • aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 20:33
          piwi77.0 napisał:

> Chwileczkę, jeszcze nikt za nic mi nie płaci i nikomu się jeszcze nie wysługuję
          > . Proszę mnie nie obrażać.

Ale jak sam napisałeś nie masz nic przeciwko Putinowi...
          • karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 20:36
            A czy stosunek do Putina determinuje jakieś wyznaczniki postaw ideowych?
            • aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:41
              karkowiak2plus napisał:

> A czy stosunek do Putina determinuje jakieś wyznaczniki postaw ideowych?

Nie wiem.
          • piwi77.0 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:21
            aiwom2 napisała:

Ale jak sam napisałeś nie masz nic przeciwko Putinowi...

Napisałem, bo tak jest, nic do Putina nie mam, a dokładniej to go nawet trochę podziwiam.
            • aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:29
              piwi77.0 napisał:

> aiwom2 napisała:
              >
              > Ale jak sam napisałeś nie masz nic przeciwko Putinowi...
              >
              > Napisałem, bo tak jest, nic do Putina nie mam, a dokładniej to go nawet trochę
              > podziwiam.

Dlatego uzasadnione jest to, co napisał ci oszol.
              • karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:36
                O jaka sztama z Oszołem. Na wszystkich niwach?
                • aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:40
                  karkowiak2plus napisał:

> O jaka sztama z Oszołem. Na wszystkich niwach?

Jak na razie tylko na tej jednej :) Zazwyczaj trzymam sztamę z Piwim. Ale nie rozumiem jak można nie mieć nic przeciwko putinowemu totalitaryzmowi...
                  • karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:44
                    To spojrzyj przez inny pryzmat na tą sprawę.
                    Ja bym chciał mieć takiego przywódcę w Polsce jakiego mają Rosjanie.
                    • aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:47
                      karkowiak2plus napisał:

> To spojrzyj przez inny pryzmat na tą sprawę.
                      > Ja bym chciał mieć takiego przywódcę w Polsce jakiego mają Rosjanie.

A ja zdecydowanie nie.
                      • karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:52
                        Wolisz ciecia?
                        • aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:55
                          karkowiak2plus napisał:

> Wolisz ciecia?

Tusk to ciec? Czy Komorowski?
                          • karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:59
                            Sama sobie odpowiedz
                            • aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:59
                              karkowiak2plus napisał:

> Sama sobie odpowiedz

Nie jestem kobieta.
                              • karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:01
                                A kim?
                                • aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:05
                                  karkowiak2plus napisał:

> A kim?

Najprawdziwszym 100-procentowym męczyzną :)
                                  • karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:05
                                    Macho?
                                    • aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:15
                                      karkowiak2plus napisał:

> Macho?

Zależy co rozumiesz przez macho.
                      • piwi77.0 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:56
                        Gdybym mógł zaimportować kogoś z Kremla do Warszawy, to byłby to Ławrow, nie Putin. On rozumie interes Rosji, ma plan jak go realizować i umie go potem konsekwentnie realizować. Sikorski przy nim, to bezradnie ujadający piesek.
                        • aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:00
                          piwi77.0 napisał:

> Gdybym mógł zaimportować kogoś z Kremla do Warszawy, to byłby to Ławrow, nie Pu
                          > tin. On rozumie interes Rosji, ma plan jak go realizować i umie go potem konsek
                          > wentnie realizować. Sikorski przy nim, to bezradnie ujadający piesek.

Diabeł tkwi chyba w szczegółach - i w metodach.
                          • piwi77.0 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:18
                            Przede wszystkim tkwi w inteligencji i sprawności posługiwania się własnym rozumem, a to talenty, które nie dotyczą nikogo z polskich przywódców. Nie rozumiem niczego z tego co dziś wyczyniają Komorowski, Tusk i Sikorski. Nie wiem po co Polsce gwarancje Obamy, nie wiem po co zwoływanie BBN, nie rozumiem dlaczego mówią o jakims zagrożeniu, którego nie ma, zupełnie nie wiem co chce Sokorski osiągnąć tym co wypowiada w kierunku Rosji. Wiem natomiast o co chodzi Rosji - chce skorzystać z sytuacji, gdy darmo może wziąć coś cennego. I Rosja sobie to weźmie i nikt jej nie podskoczy. Rosja co najwyżej zapamieta sobie, który kundelek poszczekiwał najgłosniej i przypomni sobie ten smutny fakt, gdy kundelek będzie łasił się o kawałaczek rosyjskiej kiełbaski.
                            • aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:27
                              piwi77.0 napisał:

> Przede wszystkim tkwi w inteligencji i sprawności posługiwania się własnym rozu
                              > mem, a to talenty, które nie dotyczą nikogo z polskich przywódców.

Masz chyba bardzo wygorowane oczekiwania.

> Nie rozumiem
                              > niczego z tego co dziś wyczyniają Komorowski, Tusk i Sikorski. Nie wiem po co
                              > Polsce gwarancje Obamy, nie wiem po co zwoływanie BBN, nie rozumiem dlaczego mó
                              > wią o jakims zagrożeniu, którego nie ma, zupełnie nie wiem co chce Sokorski osi
                              > ągnąć tym co wypowiada w kierunku Rosji.

Ze ty nie widzisz zagrożenia nie znaczy, ze go nie ma. O zagrożeniu mówią nie tylko Komorowski, Tusk i Sikorski, mówią tez o tym szeroko za granica, i nawet głośniej niz w PL.

> Wiem natomiast o co chodzi Rosji - chc
                              > e skorzystać z sytuacji, gdy darmo może wziąć coś cennego. I Rosja sobie to weź
                              > mie i nikt jej nie podskoczy. Rosja co najwyżej zapamieta sobie, który kundelek
                              > poszczekiwał najgłosniej i przypomni sobie ten smutny fakt, gdy kundelek będzi
                              > e łasił się o kawałaczek rosyjskiej kiełbaski.

A ja nie za bardzo wiem, o co chodzi Rosji. Po co im ten Krym w Rosji i czemu nie może być w Ukrainie? Przeciez Rosja podpisała umowy międzynarodowe o swoich granicach.
                              • piwi77.0 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:35
                                aiwom2 napisała:

Po co im ten Krym w Rosji i czemu nie może być w Ukrainie?

Gdybym nagle miał możliwość wzięcia sobie za darmo całego Krymu na własność, to bym go sobie wziął i tu rozumiem Putina.
                                • karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:36
                                  Piwi. Rozbawiłeś mnie do rozpuku.
                                  Pozdro.
                                • aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:43
                                  piwi77.0 napisał:

> aiwom2 napisała:
                                  >
                                  > Po co im ten Krym w Rosji i czemu nie może być w Ukrainie?
                                  >
                                  > Gdybym nagle miał możliwość wzięcia sobie za darmo całego Krymu na własność, to
                                  > bym go sobie wziął i tu rozumiem Putina.

Nie ma nic za darmo.
                                  • piwi77.0 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 04.03.14, 07:20
                                    aiwom2 napisała:

Nie ma nic za darmo.

Tak się mówi zwykłym ludziom nie będącym u władzy.
                  • piwi77.0 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:45
                    Bo jak Putin bierze Krym, to totalitaryzm, a jak Polacy zajmują Afganistan w interesie Amerykanów, to bratnia pomoc?
                    • aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:48
                      piwi77.0 napisał:

> Bo jak Putin bierze Krym, to totalitaryzm, a jak Polacy zajmują Afganistan w in
                      > teresie Amerykanów, to bratnia pomoc?

Nie.
                    • karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:54
                      W zasadzie interwencja na Krymie jest naturalna.
                      A w Afganistanie orientalna.
                      • aiwom2 naturalna interwencja 03.03.14, 21:59
                        karkowiak2plus napisał:

> W zasadzie interwencja na Krymie jest naturalna.
                        > A w Afganistanie orientalna.

Interwencja na Krym to byłaby bardziej naturalna turecka.
                        A może teraz uderzyć jednocześnie na Lwów, jak w 1938 na Zaolzie? Trzeba przecież "bronic" tez ludności polskiej...

• karkowiak2plus Re: naturalna interwencja 03.03.14, 22:01
                          Masz złe dane. Tatarzy i Turcy nie należą wcale jednej grupy etnicznej,a poza tym Tatarzy też nie są na Krymie autochtonami.
                          Postudiuj kapkę.
                          • aiwom2 Re: naturalna interwencja 03.03.14, 22:06
                            karkowiak2plus napisał:

> Masz złe dane. Tatarzy i Turcy nie należą wcale jednej grupy etnicznej,a poza t
                            > ym Tatarzy też nie są na Krymie autochtonami.

Rosjanie są :)

> Postudiuj kapkę.
                          • aiwom2 Tatarzy krymscy 03.03.14, 22:13
                            karkowiak2plus napisał:

> Masz złe dane. Tatarzy i Turcy nie należą wcale jednej grupy etnicznej,a poza t
                            > ym Tatarzy też nie są na Krymie autochtonami.
                            > Postudiuj kapkę.

Tak czytam na wikipedii o tych Tatarach krymskich:
                            "Crimean Tatars (Crimean Tatar: Qırımtatarlar, Ukrainian: Кримcькi тaтaри, Russian: Крымcкие тaтaры) or Crimeans (Crimean Tatar: Qırım, Qırımlı) are a Turkic ethnic group"

i dalej:

"The term Turkic represents a broad ethno-linguistic group of peoples including existing societies such as the Turkish people, Azerbaijanis, Chuvashes, Kazakhs, Tatars..."

Czyli wg wikipedii Tatarzy i Turcy to jedna grupa etniczna, wg ciebie nie...
                            • karkowiak2plus Re: Tatarzy krymscy 03.03.14, 22:24
                              Ano nie......
                              • aiwom2 Re: Tatarzy krymscy 03.03.14, 22:28
                                karkowiak2plus napisał:

> Ano nie......

Co nie?
                                • karkowiak2plus Re: Tatarzy krymscy 03.03.14, 22:32
                                  Różnice między Tatarami a Turkami są mniej więcej takie jak między Rosjanami,a Łużyczanami.
                                  Poza tym Krym został utracony na korzyść Rosji,a nie Ukrainy.
                                  • aiwom2 Re: Tatarzy krymscy 03.03.14, 22:42
                                    karkowiak2plus napisał:

> Różnice między Tatarami a Turkami są mniej więcej takie jak między Rosjanami,a
                                    > Łużyczanami.

Czyli jednak jedna grupa jezykowo-etniczna... I Rosjanie i Luzyczanie to przeciez Slowianie.

> Poza tym Krym został utracony na korzyść Rosji,a nie Ukrainy.

Ale potem na korzysc Ukrainy, i zaakceptowany w 1994 r. przez Rosje.
                        • lepian4 Re: naturalna interwencja 04.03.14, 14:04
                          Historia Zaolzia jest bogatsza niz tylko wiesci z 1938 roku. W 1920 roku Petliki wykorzystaly atak Sowietow i zapie...li Polsce Zaolzie. Wzieliby wiecej, ale nie spodziewali sie, ze Polska obroni sie przed napascia sowieckich siepaczy.

Na nauke dziewcze nigdy nie jest za pozno.
      • sclavus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 14:02
        to ty "paszoł won", kościelny pachołku...
        ... i nawet nie tyle kościelny, co naszodziennikowy i od tego radia z ryjem!!
        Poniał???
      • karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 19:36
        Oszołek Ty kretynie. Puknij się w swoją świętojebliwą makówkę i pomyśl jeśli jesteś w stanie.
      • yoma Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:16
        O, Oszoł się wygadał. Mówi po rosyjsku.
        • karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:27
          Tak tak...z czukczym akcentem.
    • sclavus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 13:59
      ... dopiero teraz się przyznajesz??
      Jak ci Putin w oczka patrzy???
      :D:D:D:D:D
    • karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 19:34
      Ja też jestem pełen podziwu do jego rozgrywki.
      On już osiągnął swoje. Obnażył przydatność Ukrainy do UE.
      A teraz po prostu kpi sobie z tej impotenckiej zgrai z Brukseli.
      Żadnej aneksji Krymu nie będzie. Krym sam się kiedyś zgłosi po pomocną dłoń do Moskwy.
      • aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 20:36
        karkowiak2plus napisał:

> Krym sam się kiedyś zgłosi po pomocną dłoń do
        > Moskwy.

Jak półwysep może się zgłosić?...
        • karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 20:42
          Półwysep może się zgłosić do miasta.
          Nie kumasz?
          • aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:43
            karkowiak2plus napisał:

> Półwysep może się zgłosić do miasta.
            > Nie kumasz?

Nie : ) Miasto (Moskwa) jest tu bowiem symbolem państwa rosyjskiego jako jego stolica, a symbolem czego ma być Krym?
            • karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:51
              No właśnie.....
              Czego?
              Otóż Krym jest dość szczególnym kwiatkiem na mapie postradzieckiej.
              To połać ziemi,która niewiele ma wspólnego z Ukrainą.
              Zrób tam referendum a się przekonasz.
              • aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:03
                karkowiak2plus napisał:

> No właśnie.....
                > Czego?
                > Otóż Krym jest dość szczególnym kwiatkiem na mapie postradzieckiej.
                > To połać ziemi,która niewiele ma wspólnego z Ukrainą.
                > Zrób tam referendum a się przekonasz.

Autochtoni tam to nie Rosjanie, tylko Tatarzy krymscy.
                A z Ukraina o tyle ma dużo wspólnego, ze jest częścią Ukrainy na zasadzie umów międzynarodowych. Ma chyba więcej wspólnego z Ukraina niż Czeczenia z Rosja.
                • karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:04
                  Tu się muszę z Tobą zgodzić.
              • lepian4 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 04.03.14, 14:36
                Jak dobrze, ze wczesniej nie przeprowadzales podobnego referendum w Legnicy, gdy stacjonowali tam jeszcze Ruskie. Tez moglbys radosnie klaskac, ze wiekszosc rdzennych mieszkansow stanowia Ruskie
    • lepian4 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 04.03.14, 07:47
      Na sowieckiego kolaboranta nadajesz sie i bez znajomosci jezyka radzieckiego
      • piwi77.0 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 04.03.14, 08:42
        lepian4 napisał:

Na sowieckiego kolaboranta nadajesz sie i bez znajomosci jezyka radzieckiego

Też tak myślę. Zawód kolaboranta nie wymaga specjalnych umiejętności, więc ci, co nie są w stanie go wykonywać, to przypadki kliniczne.
        • lepian4 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 04.03.14, 11:01

Lojalnosc wobec wroga nie jest umiejetnoscia, panie dzieju. Od tego wielowiekowego lizania dupy Ruskim kompletnie poprzewracalo sie wam w glowach.
          Dyskutuj lepiej o pedalach i ich normalnosci
          • piwi77.0 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 04.03.14, 11:25
            Dla mnie wrogiem jest ten, co próbuje mi wmówić w kim mam widzieć wroga. Z resztą potrafię się dogadać.
            • yoma Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 04.03.14, 11:49
              Kurde, ten nawet do wątku o języku potrafi wsadzić pedała :) Lepik rower se kup.
              • lepian4 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 04.03.14, 15:13
                To nie ja podziwiam Putina, za jego antypedalska polityke i nie ja zamierzam sie z nim dogadywac piekna rusyczyzna. Juz to widze, kolaborant Piw musialby zmienic caly ten oswiecony swiatopoglad, by podlizac sie Putinowi! Niech wezmie ze soba Koltera i areczka, bedzie krasna trojka
    • bling.bling Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 04.03.14, 14:38
      Przed Putinem portkami trzęsą tylko geje. Wiadomo, że Putin gejów nie lubi najbardziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka