piwi77.0 03.03.14, 10:38 a do Putina nic nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oszolom-z-radia-maryja Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 12:54 paszoł won ruski pachołku! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 12:58 Chwileczkę, jeszcze nikt za nic mi nie płaci i nikomu się jeszcze nie wysługuję. Proszę mnie nie obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 20:33 piwi77.0 napisał: > Chwileczkę, jeszcze nikt za nic mi nie płaci i nikomu się jeszcze nie wysługuję > . Proszę mnie nie obrażać. Ale jak sam napisałeś nie masz nic przeciwko Putinowi... Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 20:36 A czy stosunek do Putina determinuje jakieś wyznaczniki postaw ideowych? Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:41 karkowiak2plus napisał: > A czy stosunek do Putina determinuje jakieś wyznaczniki postaw ideowych? Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:21 aiwom2 napisała: Ale jak sam napisałeś nie masz nic przeciwko Putinowi... Napisałem, bo tak jest, nic do Putina nie mam, a dokładniej to go nawet trochę podziwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:29 piwi77.0 napisał: > aiwom2 napisała: > > Ale jak sam napisałeś nie masz nic przeciwko Putinowi... > > Napisałem, bo tak jest, nic do Putina nie mam, a dokładniej to go nawet trochę > podziwiam. Dlatego uzasadnione jest to, co napisał ci oszol. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:36 O jaka sztama z Oszołem. Na wszystkich niwach? Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:40 karkowiak2plus napisał: > O jaka sztama z Oszołem. Na wszystkich niwach? Jak na razie tylko na tej jednej :) Zazwyczaj trzymam sztamę z Piwim. Ale nie rozumiem jak można nie mieć nic przeciwko putinowemu totalitaryzmowi... Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:44 To spojrzyj przez inny pryzmat na tą sprawę. Ja bym chciał mieć takiego przywódcę w Polsce jakiego mają Rosjanie. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:47 karkowiak2plus napisał: > To spojrzyj przez inny pryzmat na tą sprawę. > Ja bym chciał mieć takiego przywódcę w Polsce jakiego mają Rosjanie. A ja zdecydowanie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:52 Wolisz ciecia? Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:55 karkowiak2plus napisał: > Wolisz ciecia? Tusk to ciec? Czy Komorowski? Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:59 Sama sobie odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:59 karkowiak2plus napisał: > Sama sobie odpowiedz Nie jestem kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:05 karkowiak2plus napisał: > A kim? Najprawdziwszym 100-procentowym męczyzną :) Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:15 karkowiak2plus napisał: > Macho? Zależy co rozumiesz przez macho. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:56 Gdybym mógł zaimportować kogoś z Kremla do Warszawy, to byłby to Ławrow, nie Putin. On rozumie interes Rosji, ma plan jak go realizować i umie go potem konsekwentnie realizować. Sikorski przy nim, to bezradnie ujadający piesek. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:00 piwi77.0 napisał: > Gdybym mógł zaimportować kogoś z Kremla do Warszawy, to byłby to Ławrow, nie Pu > tin. On rozumie interes Rosji, ma plan jak go realizować i umie go potem konsek > wentnie realizować. Sikorski przy nim, to bezradnie ujadający piesek. Diabeł tkwi chyba w szczegółach - i w metodach. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:18 Przede wszystkim tkwi w inteligencji i sprawności posługiwania się własnym rozumem, a to talenty, które nie dotyczą nikogo z polskich przywódców. Nie rozumiem niczego z tego co dziś wyczyniają Komorowski, Tusk i Sikorski. Nie wiem po co Polsce gwarancje Obamy, nie wiem po co zwoływanie BBN, nie rozumiem dlaczego mówią o jakims zagrożeniu, którego nie ma, zupełnie nie wiem co chce Sokorski osiągnąć tym co wypowiada w kierunku Rosji. Wiem natomiast o co chodzi Rosji - chce skorzystać z sytuacji, gdy darmo może wziąć coś cennego. I Rosja sobie to weźmie i nikt jej nie podskoczy. Rosja co najwyżej zapamieta sobie, który kundelek poszczekiwał najgłosniej i przypomni sobie ten smutny fakt, gdy kundelek będzie łasił się o kawałaczek rosyjskiej kiełbaski. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:27 piwi77.0 napisał: > Przede wszystkim tkwi w inteligencji i sprawności posługiwania się własnym rozu > mem, a to talenty, które nie dotyczą nikogo z polskich przywódców. Masz chyba bardzo wygorowane oczekiwania. > Nie rozumiem > niczego z tego co dziś wyczyniają Komorowski, Tusk i Sikorski. Nie wiem po co > Polsce gwarancje Obamy, nie wiem po co zwoływanie BBN, nie rozumiem dlaczego mó > wią o jakims zagrożeniu, którego nie ma, zupełnie nie wiem co chce Sokorski osi > ągnąć tym co wypowiada w kierunku Rosji. Ze ty nie widzisz zagrożenia nie znaczy, ze go nie ma. O zagrożeniu mówią nie tylko Komorowski, Tusk i Sikorski, mówią tez o tym szeroko za granica, i nawet głośniej niz w PL. > Wiem natomiast o co chodzi Rosji - chc > e skorzystać z sytuacji, gdy darmo może wziąć coś cennego. I Rosja sobie to weź > mie i nikt jej nie podskoczy. Rosja co najwyżej zapamieta sobie, który kundelek > poszczekiwał najgłosniej i przypomni sobie ten smutny fakt, gdy kundelek będzi > e łasił się o kawałaczek rosyjskiej kiełbaski. A ja nie za bardzo wiem, o co chodzi Rosji. Po co im ten Krym w Rosji i czemu nie może być w Ukrainie? Przeciez Rosja podpisała umowy międzynarodowe o swoich granicach. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:35 aiwom2 napisała: Po co im ten Krym w Rosji i czemu nie może być w Ukrainie? Gdybym nagle miał możliwość wzięcia sobie za darmo całego Krymu na własność, to bym go sobie wziął i tu rozumiem Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:36 Piwi. Rozbawiłeś mnie do rozpuku. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:43 piwi77.0 napisał: > aiwom2 napisała: > > Po co im ten Krym w Rosji i czemu nie może być w Ukrainie? > > Gdybym nagle miał możliwość wzięcia sobie za darmo całego Krymu na własność, to > bym go sobie wziął i tu rozumiem Putina. Nie ma nic za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 04.03.14, 07:20 aiwom2 napisała: Nie ma nic za darmo. Tak się mówi zwykłym ludziom nie będącym u władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:45 Bo jak Putin bierze Krym, to totalitaryzm, a jak Polacy zajmują Afganistan w interesie Amerykanów, to bratnia pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:48 piwi77.0 napisał: > Bo jak Putin bierze Krym, to totalitaryzm, a jak Polacy zajmują Afganistan w in > teresie Amerykanów, to bratnia pomoc? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:54 W zasadzie interwencja na Krymie jest naturalna. A w Afganistanie orientalna. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 naturalna interwencja 03.03.14, 21:59 karkowiak2plus napisał: > W zasadzie interwencja na Krymie jest naturalna. > A w Afganistanie orientalna. Interwencja na Krym to byłaby bardziej naturalna turecka. A może teraz uderzyć jednocześnie na Lwów, jak w 1938 na Zaolzie? Trzeba przecież "bronic" tez ludności polskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: naturalna interwencja 03.03.14, 22:01 Masz złe dane. Tatarzy i Turcy nie należą wcale jednej grupy etnicznej,a poza tym Tatarzy też nie są na Krymie autochtonami. Postudiuj kapkę. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 Re: naturalna interwencja 03.03.14, 22:06 karkowiak2plus napisał: > Masz złe dane. Tatarzy i Turcy nie należą wcale jednej grupy etnicznej,a poza t > ym Tatarzy też nie są na Krymie autochtonami. Rosjanie są :) > Postudiuj kapkę. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 Tatarzy krymscy 03.03.14, 22:13 karkowiak2plus napisał: > Masz złe dane. Tatarzy i Turcy nie należą wcale jednej grupy etnicznej,a poza t > ym Tatarzy też nie są na Krymie autochtonami. > Postudiuj kapkę. Tak czytam na wikipedii o tych Tatarach krymskich: "Crimean Tatars (Crimean Tatar: Qırımtatarlar, Ukrainian: Кримcькi тaтaри, Russian: Крымcкие тaтaры) or Crimeans (Crimean Tatar: Qırım, Qırımlı) are a Turkic ethnic group" i dalej: "The term Turkic represents a broad ethno-linguistic group of peoples including existing societies such as the Turkish people, Azerbaijanis, Chuvashes, Kazakhs, Tatars..." Czyli wg wikipedii Tatarzy i Turcy to jedna grupa etniczna, wg ciebie nie... Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 Re: Tatarzy krymscy 03.03.14, 22:28 karkowiak2plus napisał: > Ano nie...... Co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Tatarzy krymscy 03.03.14, 22:32 Różnice między Tatarami a Turkami są mniej więcej takie jak między Rosjanami,a Łużyczanami. Poza tym Krym został utracony na korzyść Rosji,a nie Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 Re: Tatarzy krymscy 03.03.14, 22:42 karkowiak2plus napisał: > Różnice między Tatarami a Turkami są mniej więcej takie jak między Rosjanami,a > Łużyczanami. Czyli jednak jedna grupa jezykowo-etniczna... I Rosjanie i Luzyczanie to przeciez Slowianie. > Poza tym Krym został utracony na korzyść Rosji,a nie Ukrainy. Ale potem na korzysc Ukrainy, i zaakceptowany w 1994 r. przez Rosje. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: naturalna interwencja 04.03.14, 14:04 Historia Zaolzia jest bogatsza niz tylko wiesci z 1938 roku. W 1920 roku Petliki wykorzystaly atak Sowietow i zapie...li Polsce Zaolzie. Wzieliby wiecej, ale nie spodziewali sie, ze Polska obroni sie przed napascia sowieckich siepaczy. Na nauke dziewcze nigdy nie jest za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 14:02 to ty "paszoł won", kościelny pachołku... ... i nawet nie tyle kościelny, co naszodziennikowy i od tego radia z ryjem!! Poniał??? Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 19:36 Oszołek Ty kretynie. Puknij się w swoją świętojebliwą makówkę i pomyśl jeśli jesteś w stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:16 O, Oszoł się wygadał. Mówi po rosyjsku. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:27 Tak tak...z czukczym akcentem. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 13:59 ... dopiero teraz się przyznajesz?? Jak ci Putin w oczka patrzy??? :D:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 19:34 Ja też jestem pełen podziwu do jego rozgrywki. On już osiągnął swoje. Obnażył przydatność Ukrainy do UE. A teraz po prostu kpi sobie z tej impotenckiej zgrai z Brukseli. Żadnej aneksji Krymu nie będzie. Krym sam się kiedyś zgłosi po pomocną dłoń do Moskwy. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 20:36 karkowiak2plus napisał: > Krym sam się kiedyś zgłosi po pomocną dłoń do > Moskwy. Jak półwysep może się zgłosić?... Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 20:42 Półwysep może się zgłosić do miasta. Nie kumasz? Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:43 karkowiak2plus napisał: > Półwysep może się zgłosić do miasta. > Nie kumasz? Nie : ) Miasto (Moskwa) jest tu bowiem symbolem państwa rosyjskiego jako jego stolica, a symbolem czego ma być Krym? Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 21:51 No właśnie..... Czego? Otóż Krym jest dość szczególnym kwiatkiem na mapie postradzieckiej. To połać ziemi,która niewiele ma wspólnego z Ukrainą. Zrób tam referendum a się przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom2 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:03 karkowiak2plus napisał: > No właśnie..... > Czego? > Otóż Krym jest dość szczególnym kwiatkiem na mapie postradzieckiej. > To połać ziemi,która niewiele ma wspólnego z Ukrainą. > Zrób tam referendum a się przekonasz. Autochtoni tam to nie Rosjanie, tylko Tatarzy krymscy. A z Ukraina o tyle ma dużo wspólnego, ze jest częścią Ukrainy na zasadzie umów międzynarodowych. Ma chyba więcej wspólnego z Ukraina niż Czeczenia z Rosja. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 03.03.14, 22:04 Tu się muszę z Tobą zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 04.03.14, 14:36 Jak dobrze, ze wczesniej nie przeprowadzales podobnego referendum w Legnicy, gdy stacjonowali tam jeszcze Ruskie. Tez moglbys radosnie klaskac, ze wiekszosc rdzennych mieszkansow stanowia Ruskie Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 04.03.14, 07:47 Na sowieckiego kolaboranta nadajesz sie i bez znajomosci jezyka radzieckiego Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 04.03.14, 08:42 lepian4 napisał: Na sowieckiego kolaboranta nadajesz sie i bez znajomosci jezyka radzieckiego Też tak myślę. Zawód kolaboranta nie wymaga specjalnych umiejętności, więc ci, co nie są w stanie go wykonywać, to przypadki kliniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 04.03.14, 11:01 Lojalnosc wobec wroga nie jest umiejetnoscia, panie dzieju. Od tego wielowiekowego lizania dupy Ruskim kompletnie poprzewracalo sie wam w glowach. Dyskutuj lepiej o pedalach i ich normalnosci Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 04.03.14, 11:25 Dla mnie wrogiem jest ten, co próbuje mi wmówić w kim mam widzieć wroga. Z resztą potrafię się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 04.03.14, 11:49 Kurde, ten nawet do wątku o języku potrafi wsadzić pedała :) Lepik rower se kup. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 04.03.14, 15:13 To nie ja podziwiam Putina, za jego antypedalska polityke i nie ja zamierzam sie z nim dogadywac piekna rusyczyzna. Juz to widze, kolaborant Piw musialby zmienic caly ten oswiecony swiatopoglad, by podlizac sie Putinowi! Niech wezmie ze soba Koltera i areczka, bedzie krasna trojka Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: Jakby co, to dobrze znam rosyjski, 04.03.14, 14:38 Przed Putinem portkami trzęsą tylko geje. Wiadomo, że Putin gejów nie lubi najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś