Dodaj do ulubionych

fundusz alimentacyjny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 22:06
Interesuje mni jedna sprawa. Chodzi mianowicie o FA. O przywrócenie FA walczą
głównie kobiety, gdyż to przeważnie na nich ciązy obowiązek wychowywania
dzieci. Natomiast wielu mężczyzn jest przeciwko FA. Nazywają samotne
matki "dziwkami", mówią, że nie bedą płacic za to, że one chcą " rozkładac
nogi". I całą wine zrzucaja na kobiety. A przecież FA powatał ponieważ to
właśnie mężczyźni sa nieodopwiedzialni i nie chca płacic na swoje dzieci. Nie
kobiety, kobiety te dzieci wychowują. a więc dlaczego to kobiety obrzucane
sa obelgami. A nieodpowiedzialni i niedojrzali mężczyźni niemalźe wybielani.
Bo ich nie oskarża sie, że "okradają podatników" (a przeciez to własnie oni
nie płacą na swoje dzieci)?? Przeciez Swoje istnienie (byłe) FA zawdziecza
mężczyznom, a nie kobietom. A więc dlaczego winione są kobiety???
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek Re: fundusz alimentacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 08:52
      Obecnie te kobiety, zamiast zbierać podpisy dotyczące przywrócenia FA sprzedają
      się Samoobronie za obiad w dobrej restauracji, lub sponsorowany tydzień na
      wakacjach. Co o tym powiesz? Moim zdaniem, to całkowity brak logiki w
      działaniu. Jestem za przywróceniem FA (choć nie dotyczy mnie ta kwestia) Jestem
      za podniesieniem wysokości świadczeń. Ale te kobiety same sobie szkodzą. A
      później pozostanie już tylko płacz....i kilka zdjęć wakacji sponsorowanych
      przez Samoobronę. Współczuję.
      • Gość: bn Re: fundusz alimentacyjny IP: *.devs.futuro.pl 08.09.04, 08:57
        Obecnie te kobiety, zamiast zbierać podpisy dotyczące przywrócenia FA sprzedają
        >
        > się Samoobronie za obiad w dobrej restauracji, lub sponsorowany tydzień na
        > wakacjach. Co o tym powiesz?

Wcale tego nie popieram. Uważam, ze robią źle, same sobie szkodzą.
        Mi chodzi dlaczego kobiety samotnie wychowujące dzieci i walczące o
        przywrócenie FA są obwiniane o to, ze okradają podatników. Przeciez to nie one
        okradają podatników, tylko "tatusiowie", którzy nie chca łożyć na swoje dzieci,
        choć jest to ich obowiązek. Ale to kobiety sa obwiniane. A przeciez wina lezy
        po stronie mężczyzn.
        • Gość: jacek Re: fundusz alimentacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 10:59
          Także nie rozumiem takiego postępowania facetów. To są zwykłe sku...syny.
          Ale, czy popierasz, czy nie, takie fakty mają miejsce. To jest właśnie
          tragedia, kiedy matki samotnie wychowujące dzieci sprzedają ich wieloletnią
          perspektywę utrzymania za obiecanki wciągnięcia na listę mandatów poselskich
          Samoobrony. Przecież kobiety same nie chcą tych pieniędzy. Kto ma za nich
          walczyć? Samoobrona? Kiedy one same nie walczą? Przecież Samoobrona ma je
          głęboko w d...Tu chodzi o zwyczajne, (nie)ludzkie dążenie do zaspokojenia
          swoich ambicji politycznych.
          > Mi chodzi dlaczego kobiety samotnie wychowujące dzieci i walczące o
          > przywrócenie FA są obwiniane o to, ze okradają podatników
          One nie walczą, nie rozumiesz tego? Błędem było zniesienie FA, ale kiedy już do
          tego doszło, kobiety, zamiast WALCZYĆ o inną formę dochodu dla swoich pociech
          SPRZEDAJĄ SIĘ SAMOOBRONIE. Widać to jak na dłoni. MATKI SPRZEDAJĄ SWOJE DZIECI.
          Rozumiałbym takie postępowanie, jeśli chodziłoby o dochód matek. Ale one
          SPRZEDAJĄ dochód swoich dzieci. Widziałem na demonstracji dzieci z kartkami
          typu "nie odbierajcie namprawa do szczęścia". Proponuję zmienić brzmienie tych
          napisów Może zorganizować demonstrację i dać dzieciom kartki z napisem :MAMO
          NIE SPRZEDAWAJ MOJEGO SZCZĘŚCIA
          • Gość: bn Re: fundusz alimentacyjny IP: *.devs.futuro.pl 08.09.04, 11:51
            To jest właśnie
            > tragedia, kiedy matki samotnie wychowujące dzieci sprzedają ich wieloletnią
            > perspektywę utrzymania za obiecanki wciągnięcia na listę mandatów poselskich
            > Samoobrony. Przecież kobiety same nie chcą tych pieniędzy. Kto ma za nich
            > walczyć? Samoobrona? Kiedy one same nie walczą? Przecież Samoobrona ma je
            > głęboko w d...Tu chodzi o zwyczajne, (nie)ludzkie dążenie do zaspokojenia
            > swoich ambicji politycznych.

A zgadzam sie całkowicie, że samoobrona ma je głęboko w d.... I wcale nie
            popieram tego co one robią.
    • ania_53 Re: fundusz alimentacyjny 08.09.04, 10:04
      Fundusz Alimentacyjny był dobry, tylko reszta była zła.Moim zdaniem należałoby
      utworzyć jakieś przymusowe miejsca pracy dla ludzi dłużników alimentacyjnych i
      pobory (w części) szłyby na poczet alimentów.Niepotrzebnie sadzać za kratki,
      tam żyją na koszt podatnika.Zastanawia mnie jedna rzecz,czy po latach ojcowie
      przypomną sobie o dorosłych dzieciach i będą od dzieci wołać o alimenty czy
      utrzymanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka