Dodaj do ulubionych

Mija moda na swięta

20.12.14, 12:33
np u nas w katowickich galeriach pusto
chyba ludziom się znudziło że co rok to samo

sens ma swietowanie nowego roku
Obserwuj wątek
    • tigertiger Re: Mija moda na swięta 20.12.14, 14:34
      A nie przyszło ci na myśl panie trol1, upss tirol1, że świętowanie to nie jest przejściowa moda tylko element wielodziedzinowej kultury, tradycja, zwyczaj? Sądzisz, że to iż w katowickich galeriach jest "pusto" to dowód solenny na to, że Ślązakom się znudziło podtrzymywanie tradycji ?
      To, że stopa bezrobocie rośnie w Katowicach oczywiście nie ma wpływu na to, że w weekend przedzierający wigilię nie ma ruchu takiego jak przed laty ? To, że dziś robi się częściej zakupy w sieci niż w galeriach tez pewnie nie ma żadnego znaczenia ? Można zresztą co najwyżej wysnuć wniosek , że moda na robienie zakupów tuż przed świętami w tłoku, amoku minęła, ale podstaw do tego by uznać iż święta to moda i to taka co się nudzi nie ma żadnych.
      Dla smarkacza oczywiście każdy pretekst do melanżowania jest dobry i taki Sylwester choć "co roku jest to samo" to ma o wiele "głębszy" sens, niż podtrzymywanie więzi rodzinny oraz etniczno-religijnej.:)

• mjot1 Re: Mija moda na swięta 20.12.14, 17:47
      No ale "Kevin sam w domu" będzie?
      • yoma Re: Mija moda na swięta 20.12.14, 18:11
        Już był. Vabank też.
        • mjot1 Re: Mija moda na swięta 20.12.14, 19:49
          To falstart musiał być jakiś. I się nie liczy.
          To tak jakby zeżreć opłatka tydzień przed wigilią
          • mjot1 Re: Mija moda na swięta 20.12.14, 20:04
            Niniejszym uprzejmie donoszę, że w wigilijny wieczór w Polsacie będzie „Kevin sam w domu”
            • lumpior Re: Mija moda na swięta 20.12.14, 20:10
              mjot1 napisał:

> Niniejszym uprzejmie donoszę, że w wigilijny wieczór w Polsacie będzie „K
              > evin sam w domu”
              No i dobrze.A jak w kościołach klepie się te same pacierze i czci to samo zmartwychwstanie? Ile można?
            • yoma Re: Mija moda na swięta 20.12.14, 20:39
              Znowu? :)

A Potop kiedy? :)
              • marta595 Re: Mija moda na swięta 20.12.14, 22:40
                yoma napisała:

> A Potop kiedy? :)

Po nas...;)
    • lumpior Re: Mija moda na swięta 20.12.14, 17:55
      Obyś miał racje.Ale jeszcze są "opłatki",czyli w większości fałszywe życzenie,gra wzajemna serdecznościami,a nawet lizanie po łapach facetów w sukienkach.Sanepid na to zezwala,nie ściga.Obrzydlistwo i świństwo,zaraza i epidemia zagraża. Niech się "nawiedzają ' w kościołach.
    • piwi77.0 Re: Mija moda na swięta 20.12.14, 18:16
      Żaden kalendarz nie będzie wyznaczał mi co mam robić. To, kiedy ja imprezuję, o tym decyduję wyłącznie ja.
    • marta595 Re: Mija moda na swięta 20.12.14, 23:03
      W okresie około świątecznym, podobnie jak w weekend, najlepiej wybrać się na zakupy w godzinach późnopopołudniowych, a najlepiej wczesnowieczornych. Jest spokojnie, bezstresowo...przynajmniej u mnie. :D
      • tigertiger Re: Mija moda na swięta 21.12.14, 07:27
        Marta twoja dobra rada przyda się tym, którzy nie zaobserwowali totalnych pustek w galeriach handlowych. Tirol obwieścił radosną nowinę, że "mija moda na święta" bo w Katowicach jest pusto w galeriach. Twierdzi, że święta się powtarzają co roku i są nudne, a świętowanie nowego roku nie jest nudne bo dla smarkacza, który dorósł do uczestnictwa w pijaństwie sylwestrowym jest czymś w czym jeszcze nie uczestniczył i "mającym sens". Jemu twoje rady się do niczego nie przydadzą.:)
    • propanstwowiec Re: Mija moda na swięta 21.12.14, 09:20
      To, że zrobiło się pusto w galeriach może świadczyć też o tym że ludzie właśnie przestają myśleć tylko o zakupach a zaczynają myśleć o Świętach!

Albo, że nie mają już takich zasobów finansowych (np. w budżetówce od 7 lat bez podwyżek :)
    • taniarada Re: Mija moda na swięta 21.12.14, 10:16
      tirol1 napisał:

> np u nas w katowickich galeriach pusto
      > chyba ludziom się znudziło że co rok to samo
      >
      > sens ma swietowanie nowego roku
      Nie wiem czy zauważyłeś ,że społeczeństwo z roku na rok ubożeje .A w galeriach ceny wzięte z kosmosu .Więc po co przepłacać .Jak gdzie indziej można kupić taniej.
    • douglasmclloyd Re: Mija moda na swięta 22.12.14, 20:55
      tirol1 napisał:

> np u nas w katowickich galeriach pusto
      > chyba ludziom się znudziło że co rok to samo

Jaki palant świętuje w galerii?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka