Dodaj do ulubionych

nie dotykam dziś lodówki

11.01.15, 08:37
Boję się dziś w niedzielę otworzyć lodówkę, aby mi Owsiak nie wyskoczył z puszką, czy słoikiem.
Nawiasem pisząc, to strasznie mało Polaków daje albo daje bardzo małe kwoty, bo 120 000 wolontariuszy plus aukcje i inne darowizny to cuzamen do kupy tylko 50 mln zł uzbierają.
Przy takiej reklamie i całodobowych wrzaskach w telewizorze i komputerze, to powinno być więcej.
Ludzie nie dawajcie mniej niż 100 zł. Jeśli macie dzieci, to każdemu dajcie stówkę w łapę i niech już teraz rano biegnie do skarbonki i wraca z czerwonym pierniczkiem.

Obserwuj wątek
    • bling.bling Re: nie dotykam dziś lodówki 11.01.15, 09:11
      Przyznaj się lepiej ile plebanowi na wódkę dałeś.
      • pocoo Re: nie dotykam dziś lodówki 11.01.15, 10:13
        bling.bling napisał:

> Przyznaj się lepiej ile plebanowi na wódkę dałeś.

"Ksiądz to też człowiek",mówią barany.Wypić musi,panienki "poobracać",w kasynie przegrać,a i na wakacje gdzie nie zna go nikt pieniądze mieć musi.Jak "Owsiakowi dadzą",to na tacę rzucą mniej.Emeryt dba o swojego proboszcza.I słusznie,tylko czego od Owsiaka chce?Niech nie otwiera lodówki to nie będzie kusiła go ta zimna wódka stojąca na drzwiach.
    • piwi77.0 Re: nie dotykam dziś lodówki 11.01.15, 10:25
      em_eryt napisał(a):

Boję się dziś w niedzielę otworzyć lodówkę, aby mi Owsiak nie wyskoczył z puszką, czy słoikiem.

Masz niski próg przestraszania się. Jak nie wrzucisz do puszki nikt Ci nic nie zrobi, ani nawet nie powie. Możesz bez strachu wyjść z ukrycia..
    • yoma Re: nie dotykam dziś lodówki 11.01.15, 10:39
      No to schudniesz.
    • mjot1 Mam święty spokój 11.01.15, 11:28
      z akcentem na święty, bo hen w krzakach z dala od osad ludzkich sobie mieszkam...
      Raz jeden tylko czarnoksiężnik onegdaj zapędził się z tzw. "dobrą nowiną". A jakże przyjąłem, jak strudzonego wędrowcę przyjąć należy.
      • piwi77.0 Re: Mam święty spokój 11.01.15, 11:31
        mjot1 napisał:

Raz jeden tylko czarnoksiężnik onegdaj zapędził się z tzw. "dobrą nowiną".

Co było dobrego w tej nowinie?
        • mjot1 Re: Mam święty spokój 11.01.15, 11:41
          Nie wiem. Zapomniał przekazać chyba...
          • piwi77.0 Re: Mam święty spokój 11.01.15, 11:59
            Tak to z nimi jest. Mówią o nowinie, żeby się nażreć, a jak to zrobią zapominają o niej.
        • wuzet21 Re: Mam święty spokój 11.01.15, 11:44
          W tym wszystkim smutne jest to, że społeczeństwo zajmuje się żebractwem, którym się generalnie brzydzi, bo Państwo nie wywiązuje się ze swoich konstytucją nałożonych zobowiązań.
          W tej kwestii największym błędem rządzących, jest powierzanie kierownictwa resortem zdrowia - lekarzom. Już starożytni wiedzieli, że powinnością lekarza jest leczyć, a kierować odpowiednio wykształconego do kierowania - kierownika.
          • piwi77.0 Re: Mam święty spokój 11.01.15, 12:00
            Dokładnie.
          • karkowiak2plus Żebractwo ...... 11.01.15, 12:01
            w społeczeństwach spełnia dobrą rolę pod warunkiem,że jest niszą. To kanał dystrybucji przeznaczony dla tych,co nie potrafią udźwignąć ciężaru życia.
            Jeśli się je gloryfikuje tak jak Owsiak to należy się poważnie zastanowić nad naszym poziomem rozwoju.

A w kwestii desygnowania lekarzy na kierownicze stanowiska mam podobne zdanie.
            • piwi77.0 Re: Żebractwo ...... 11.01.15, 12:06
              karkowiak2plus napisał:

To kanał dystrybucji przeznaczony dla tych,co nie potrafią udźwignąć ciężaru życia.

Czyli adresowane jakby do mnie, więc dlaczego ja nic z tego nie mam?
              • karkowiak2plus Re: Żebractwo ...... 11.01.15, 12:15
                A skąd masz dom,żarcie,internet,komputer????
          • snajper55 Re: Mam święty spokój 11.01.15, 12:19
            wuzet21 napisał:

> W tym wszystkim smutne jest to, że społeczeństwo zajmuje się żebractwem, którym
            > się generalnie brzydzi, bo Państwo nie wywiązuje się ze swoich konstytucją nał
            > ożonych zobowiązań.

Jakież to zobowiązania masz na myśli? Czyżbyś był kolejnym, który nir zna Konstytucji?

S.
            • wuzet21 Re: Mam święty spokój 11.01.15, 12:32
              snajper55 napisał:

> wuzet21 napisał:
              >
              > > W tym wszystkim smutne jest to, że społeczeństwo zajmuje się żebractwem,
              > którym
              > > się generalnie brzydzi, bo Państwo nie wywiązuje się ze swoich konstytuc
              > ją nał
              > > ożonych zobowiązań.
              >
              > Jakież to zobowiązania masz na myśli? Czyżbyś był kolejnym, który nir zna Konst
              > ytucji?

Czyżbym miał Tobie cytować Ustawę Zasadniczą?
              • yoma Re: Mam święty spokój 11.01.15, 13:00
                Prosimy.
          • em_eryt Re: Mam święty spokój 11.01.15, 12:53
            wuzet21 napisał:

> W tym wszystkim smutne jest to, że społeczeństwo zajmuje się żebractwem, którym
            > się generalnie brzydzi...

Zgodnie z wyrokiem sądu można o Owsiaku pisać "król żebraków" i "cygański maczo", bo ci wolontariusze ze słoikami zaczepiają dosłownie jak cyganki z błagalnym tekstem "panie daj na mleko dzieciom, nie dasz panie, to cie przeklnę".
            Daj pan na inkubator, daj też na Melona.
            Takie akcje to rzeczywiście wstyd dla Polski i Polonii. Kto chce pomóc chorym to zrobi to bez Owsiaka i wrzasku.
            To co napisałem, to jest oczywiście żart i satyra jak w Charlie Hebdo.
            • marta595 Re: Mam święty spokój 11.01.15, 13:10
              em_eryt napisał(a):

> To co napisałem, to jest oczywiście żart i satyra jak w Charlie Hebdo.

Tak jak jałmużna jest żartem niektórych chrześcijan, a w naszym kraju jak widać mnóstwo takich żartownisiów. :D
              • em_eryt Re: Mam święty spokój 11.01.15, 13:20
                Zajrzyj do kodeksu wykroczeń i poczytaj co to jest żebractwo.
                • marta595 Re: Mam święty spokój 11.01.15, 13:31
                  em_eryt napisał(a):

> Zajrzyj do kodeksu wykroczeń i poczytaj co to jest żebractwo.

Nie mam czasu, za chwilę wychodzę pożebrać...a Ty spełnij swój obowiązek w poczuciu być może również chrześcijańskiego rozumienia mego wykroczenia donieś do właściwych organów ścigania...pa :D
                  • brum.pl1 ???? 11.01.15, 13:36
                    marta595 napisała:

> Nie mam czasu, za chwilę wychodzę pożebrać...

Kiepściutko... Nie masz renty inwalidzkiej?
                    Złóż papiery, z pewnością ci przyznają.

• brum.pl1 Pbowiązek spełniony... 11.01.15, 11:47
      Ja już mam serduszko, ad 2015.
      Dzieciarnia stała obok kościoła z puszkami, wszyscy uśmiechnięci, życzliwi, nie słyszałem, by ktokolwiek powiedział jedno marne słowo na WOŚP i na Owsiaka.
      Faktem jest, że ludzie z mojej parafii do biednych, ani skąpych nie należą. I na tacę w kościele i do puszek wrzucają sporo kasy.
      Programu w telewizji nie oglądam, drażni mnie ten jazgot...
      Chyba się starzeję...

• karkowiak2plus Re: Pbowiązek spełniony... 11.01.15, 11:56
        Może nie tyle się starzejesz co wykazujesz dorosłą rozwagę i nie dajesz się kanalizować i wikłać w głupie podziały na Rydzyka i Owsiaka.
        Bo owe podziały są głupie.
        • brum.pl1 Re: Pbowiązek spełniony... 11.01.15, 12:18
          karkowiak2plus napisał:

> Może nie tyle się starzejesz co wykazujesz dorosłą rozwagę
          > i nie dajesz się kanalizować i wikłać w głupie podziały na Rydzyka i Owsiaka.
          > Bo owe podziały są głupie.

Nie tylko głupie, ale też szkodliwe. Dzielą społeczeństwo, zamiast integrować.
          A za miłe słowa bardzo Ci dziękuję.
      • piwi77.0 Re: Pbowiązek spełniony... 11.01.15, 12:04
        brum.pl1 napisał:

Dzieciarnia stała obok kościoła z puszkami, wszyscy uśmiechnięci, życzliwi, nie słyszałem, by ktokolwiek powiedział jedno marne słowo na WOŚP i na Owsiaka.

A więc jest juz etap pośredni. W nastepnym dowiemy się, że WOŚP została stworzona przez Kościół, aby jeszcze bardziej wspierać tych w potrzebie. Dyrektorem zostanie ksiądz. Prałat albo kanonik, żeby było dostojniej. I skończą się te głupie sprawozdania i idiotyczne zarzuty.

• brum.pl1 Re: Pbowiązek spełniony... 11.01.15, 12:09
          piwi77.0 napisał:

> A więc jest juz etap pośredni. W nastepnym dowiemy się, że WOŚP została stworzo
          > na przez Kościół...

Takie pierdoły to tylko ty wymyślasz i opisujesz je jako "fakty dokonane" na forum....
          • piwi77.0 Re: Pbowiązek spełniony... 11.01.15, 12:16
            Owsiaka można też beatyfikować, żeby wszystko było bardziej jasne.
            • brum.pl1 Re: Pbowiązek spełniony... 11.01.15, 12:22
              piwi77.0 napisał:

> Owsiaka można też beatyfikować, żeby wszystko było bardziej jasne.

Można, jeśli spełni odpowiednie kryteria.
              Ciebie tez można, jeśli sobie zasłużysz.
              • mjot1 Re: Pbowiązek spełniony... 11.01.15, 13:05
                brum.pl1 napisał:
                > Można, jeśli spełni odpowiednie kryteria.
                > Ciebie tez można, jeśli sobie zasłużysz.

Jeśliś jest chory; modły należy w(z)nosić do siebie.
                Wyzdrowiejesz? Kryteria spełnione. ;-)
                • brum.pl1 Re: Pbowiązek spełniony... 11.01.15, 13:31
                  mjot1 napisał:

> Jeśliś jest chory; modły należy w(z)nosić do siebie.
                  > Wyzdrowiejesz? Kryteria spełnione. ;-)

?????
                • piwi77.0 Re: Pbowiązek spełniony... 11.01.15, 14:15
                  mjot1 napisał:

Jeśliś jest chory; modły należy w(z)nosić do siebie.
                  Wyzdrowiejesz? Kryteria spełnione. ;-)

To nie ta kolejność. Najpierw typuje się nieboszczyka na ołtarze, a dopiero w drugiej kolejności kombinuje jakiś cud dla niego na potwierdzenie.
              • piwi77.0 Re: Pbowiązek spełniony... 11.01.15, 14:12
                brum.pl1 napisał:

Ciebie tez można, jeśli sobie zasłużysz.

Wiem. Ale ja nie widzę sensu trwonienia pieniędzy na coś co mnie miałoby służyć.
                • brum.pl1 Re: Pbowiązek spełniony... 11.01.15, 14:31
                  piwi77.0 napisał:

> brum.pl1 napisał:
                  >
                  > Ciebie tez można, jeśli sobie zasłużysz.
                  >
                  > Wiem. Ale ja nie widzę sensu trwonienia pieniędzy na coś co mnie miałoby służyć

Nie lubisz komfortu? Wolisz ascezę? Czyli jednak masz zadatki na świętego.
                  Pomyśl, jakby to brzmiało: Święty piwuś...
                  Ładnie?
        • piwi77.0 Re: Pbowiązek spełniony... 11.01.15, 14:21
          piwi77.0 napisał:

W nastepnym dowiemy się, że WOŚP została stworzona przez Kościół,

Oczywiście, za ten okres kiedy WOŚP niesłusznie pozostawała poza Kościołem, Kościołowi dostanie się jakaś niewielka działka za 300 milionów w ramach odszkodowania i nikt już nie będzie miał do nikogo pretensji.

• brum.pl1 Re: Pbowiązek spełniony... 11.01.15, 14:28
            piwi77.0 napisał:

> piwi77.0 napisał:
            >
            > W nastepnym dowiemy się, że WOŚP została stworzona przez Kościół,
            >
            > Oczywiście, za ten okres kiedy WOŚP niesłusznie pozostawała poza Kościołem, Koś
            > ciołowi dostanie się jakaś niewielka działka za 300 milionów w ramach odszkodow
            > ania i nikt już nie będzie miał do nikogo pretensji.

Skoro nalegasz....
            • piwi77.0 Re: Pbowiązek spełniony... 11.01.15, 14:29
              Miękniesz. Wiedziałem.
              • brum.pl1 Re: Pbowiązek spełniony... 11.01.15, 14:34
                piwi77.0 napisał:

> Miękniesz. Wiedziałem.

A kto przy zdrowych zmysłach nie przyjąłby oferowanych przez ciebie 300 milionów?
                Weź ty się puknij.

• piwi77.0 Re: Pbowiązek spełniony... 11.01.15, 14:56
                  To nie oferta, to akt sprawiedliwości za doznane krzywdy.
                  • brum.pl1 Re: Pbowiązek spełniony... 11.01.15, 15:14
                    piwi77.0 napisał:

> To nie oferta, to akt sprawiedliwości za doznane krzywdy.

A kto niby tych krzywd doznał? I kiedy? I kto skrzywdził?

• piwi77.0 Re: Pbowiązek spełniony... 11.01.15, 15:21
                      Kosciół katolicki krzywdzony i prześladowany jest nieustannie. Od 2000 lat. Teraz jeszcze ta bezbożna historia z Orkiestrą Owsiaka. Ale prawda wkrótce zwycięży. Zadośćuczynienie (ta działeczka, o której wspominałem) należy się, aby choć w części wynagrodzić Bogu i Kościołowi doznanych cierpień i krzywd.
                      • brum.pl1 Re: Obowiązek spełniony... 11.01.15, 20:25
                        piwi77.0 napisał:

> Kosciół katolicki krzywdzony i prześladowany jest nieustannie. Od 2000 lat. Ter
                        > az jeszcze ta bezbożna historia z Orkiestrą Owsiaka. Ale prawda wkrótce zwycię
                        > ży. Zadośćuczynienie (ta działeczka, o której wspominałem) należy się, aby choć
                        > w części wynagrodzić Bogu i Kościołowi doznanych cierpień i krzywd.

Amen.
    • marta595 No i nie pomogła nagonka :D 12.01.15, 00:34
      Do siego roku ;)
      • em_eryt Re: No i nie pomogła nagonka :D 12.01.15, 07:44
        Bardzo marnie te żebractwo idzie. Tyle reklamy i propagandy, 120 000 wolontariuszy a zaledwie 36 melonów żebrali.
        Zdecydowana większość Polaków i Polonusów nie daje na Macho romskiego albo daje na odczepnego 2 zł na zakup czerwonej karteczki w kształcie pierniczka (winiety), bo takich się nie czepiają żebracy ;DD
        • pocoo Re: No i już możesz... 12.01.15, 10:48
          em_eryt napisał(a):

> Bardzo marnie ...

...bez strachu otworzyć lodówkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka