Dodaj do ulubionych

Lotnisk Chopina to wiocha.

06.09.16, 14:05
Na każdym, cywilizowanym lotnisku, można odebrać pasażera sprzed krawężnika w sferze przylotów. Ale nie w Warszawie, wiocha zakazała zatrzymywania się przed strefą przylotów, żeby taksiarze mogli okradać klientów.
Obserwuj wątek
    • j-k Wladze Warszawy sa na uslugach taxi-mafii 06.09.16, 14:16
      czyli taksowkowej - i takie sa prawdziwe tego przyczyny, a z wiocha nie ma to nic wspolnego.
      • kylax1 A co ja napisałem? 06.09.16, 14:22
        Na normalnych lotniskach osoba prywatna podjeżdża, po telefonie przylatującego, pod strefę przylotów, pod tzw. krawężnik, i zabiera znajomego, czy tam kontrahenta biznesowego. W Polsce trzeba tłuc się na parking i zaiwaniać do terminalu.
        • j-k uzyles mylnie slowa - wiocha. 06.09.16, 14:29
          "wiocha" - to jakas prowincjonalna akcja paru osob...

- a tu jest cala zaplanowana akcja Wladz Stolicy w/g zasady "Ty mnie - a ja Tobie"...
          W zamian za to, ze taksowkarzom daje sie zarbic - wysluguja sie stolecznej policji donosicielstwem - gdy sa potrzebne jakies informacje "z miasta"...

(akurat znam ten problem blizej...)
        • inna57 Re: A co ja napisałem? 06.09.16, 14:33
          Nie wiem jakie lotniska uważasz za "normalne" bo nawet w krajach trzeciego świata nie jest tak jak Tobie się marzy.
          • kylax1 W USA, w Kanadzie, Australii, Niemczech. 06.09.16, 14:40

• j-k czyli tam, gdzie nie ma taxi-mafii 06.09.16, 14:44
              zapewniam jednak , ze w wiekszosci krajow taxi-mafia jest.
            • inna57 Re: W USA, w Kanadzie, Australii, Niemczech. 06.09.16, 14:53
              Wiesz z autopsji czy na filmach się głupot naoglądałeś?

Ani w USA, ani w Kanadzie ani w Niemczech tak nie ma. W Australii nie sprawdzałam ale tam akurat się nie wybieram.
              • sverir Re: W USA, w Kanadzie, Australii, Niemczech. 06.09.16, 15:01
                W Chicago i w Miami można podjechać pod terminal.
              • j-k owszem, w Niemczech mozna 06.09.16, 15:06
                inna57 napisała:
                > Ani w USA, ani w Kanadzie ani w Niemczech tak nie ma.

owszem, w Niemczech mozna,
                przynajmniej na lotniskach w Kolonii i Düsseldorfie.
                • inna57 Re: owszem, w Niemczech mozna 06.09.16, 15:19
                  Dokładnie tak samo jak u nas w trzecim od terminalu pasie ruchu lub w oddalonej od głównego wyjścia sekcji parkingowej. W pierwszym zawsze i wszędzie są wyłącznie taksówki i to nie znaczy że wszędzie są mafie tylko takie są zasady na lotniskach.

• kylax1 Bzdury piszesz. W USA nigdy nie byłaś. 06.09.16, 15:23
                Można praktycznie na każdym lotnisku podjechać na kilka minut własnym samochodem i zostawić/odebrać pasażera. Podobnie w Kanadzie, Australii, czy Niemczech.
                • kylax1 podjechać pod terminal, rzecz jasna n/t 06.09.16, 15:24

• sokolasty Re: W USA, w Kanadzie, Australii, Niemczech. 07.09.16, 19:57
                W Monachium, w Budapeszcie i we Wrocławiu pierwsze 10 minut na parkingu dokładnie przed wejściem kosztuje zero.
          • sverir Re: A co ja napisałem? 06.09.16, 14:51
            We Wrocławiu można podjechać, a przecież to nie nawet kraj trzeciego świata.
            • kylax1 Wrocław to cywilizowane miasto. 06.09.16, 15:23
              Warszaffka, to taka duża wieś.
          • pies_na_czarnych Re: A co ja napisałem? 06.09.16, 15:16
            W Brukseli mozna podjechac, ale to przeciez jest jakies lewactwo wiec sie nie liczy. :)
      • pijatyka Re: "Taksówkarze narzekają" 16.11.17, 17:23

warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,34862,21194755,lotnisko-chopina-strefa-kiss-and-fly-juz-dziala-taksowkarze.html
    • wadera3 Re: Lotnisk Chopina to wiocha. 06.09.16, 23:25
      W połowie sierpnia odbierałam synową i wnuka z Chopina, brat podjechał (po sygnale gdzie wyszłyśmy) "pod krawężnik i bez problemu wsiedliśmy ładując bagaże. Nie był to ani pierwszy i z pewnością ostatni taki nasz "wybryk". Nikomu to nie przeszkadzało. Owszem, nie wolno tam parkować, i bardzo dobrze, bo zaraz okoliczni nowomieszkańcy uznaliby to miejsce za parking publiczny.
      Naprawdę nie wiem gdzie jest problem.
      • wtop.ek Re: Lotnisk Chopina to wiocha. 07.09.16, 13:22
        autor wątku po swoich wczasach życia i pierwszym lotem czarterem, nie wiedział, że to terminala przylotów wiedzie kilka wejść, a taksówki stoją tylko na odcinku kilkudziesięciu metrów przy jednym z nich, pod pozostałe wejścia można podjeżdżać własnym autami i odbierać pasażerów, a jak się już chce wychodzić wyjściem przy postoju taxi, wystarczy przejść jezdnię i zostać odebrany z chodnika przed przystankiem autobusowym, czyli oszałamiające 10 metrow dalej :D
        • wadera3 Re: Lotnisk Chopina to wiocha. 07.09.16, 18:35
          No, mogło i tak być :)
    • jaybe Re: Lotnisk Chopina to wiocha. 16.11.17, 23:08
      Nie rozumiem o co ten krzyk,nie chcesz przypadkiem podjechać na płytę lotniska,pod sam samolot? W Londynie na Stanstead za sam wjazd przed lotnisko płacisz Ł3,50 za pierwsze 15 minut w Barcelonie masz za darmo,ale musisz wiedzieć,którym wejściem wychodzisz,bo masz też piętro,Praga,sporo taksówek,w Ostrawie masz 15minut za darmo,Katowice,musisz wjechać i zajmie ci sporo czasu,żeby znajeźć parking,czyli lepiej zapłacić i spokojnie poczekać. W Zurychu czy Londynie na Gatwick czy Heathrow,lepiej zapłacić,niż się stresować,dlatego twój topik uważam,że jest bez sensu. Zurych,Barcelona czy Londyn,tam zawsze panuje wielki ruch,nawet kiedy nie ma ruchu.
    • dunajec1 Re: To wszystko przez chmary zdziczalych 15.12.17, 18:35
      I z tych zdziczalych zydow wybralismy se krola .
    • qqazz Tak jak napisałeś 16.12.17, 23:20
      choć było inaczej, teraz tez da się to zrobić ale trzeba się nieźle zgrać. Modlin to przy Okęciu zaawansowana cywilizacja, przynajmniej w tej materii.
      W temacie chodzi o coś innego, obok jest płatny parking, gdzie koszą jak za zboże, a gros czasu za jaki się płaci to czekanie w kolejce do płacenia, bo po przylocie wiadomo kolejki.

pozdrawiam
      • jaybe Re: Tak jak napisałeś 21.12.17, 02:39
        W Polsce wszystko musi być nienormalne i drogie. Przykład London Stanstead ostatnio latam często i z lotniska autokar do centrum Victoria Station(50mil) zapłaciłem Ł1,85 w tym 50pensów opłata za kartę kredytową. Zamawiasz bilet z wyprzedzeniem on line, wybierasz czas podróży,drukujesz i nawet jeśli samolot się spóźni,nikt się nie czepia,że jesteś za wcześnie,albo za późno,bo jesteś klientem,a nie szkodnikiem. Lądowanie Katowice,25zł bus do centrum,niewygodnie i ciasno. Autokar 27zł,ale musisz czekać na odjazd. Latanie w UK to normalka,u nas przywilej i na tym polega różnica w traktowaniu klienta. Nawet nie chcę,żeby dzieciaki odbierały z lotniska w Londynie,bo stoją w korkach,a potem na parkingach, choć tłumaczyli mi,że parkingi oznaczone są kolorami na których są różne stawki za parking i Orange był najtańszy przy krótkich postojach(godzina).Polska tzw infrastruktura komunikacyjna nie nadąża za rozwojem lotnisk, dlatego jest drogo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka