Dodaj do ulubionych

Dlaczego katolicy zabijają świnki i krówki ,a psy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 07:09
wywyższają i dają im specjalne przywileje ?? Byłem kiedyś w rzeźni i to co
zobaczyłem poruszyło mnie do głębi ,nawet tak zatwardziałego ateistę jakim
jestem ja . Czy wy jedząc szynkę czy stek ,nie myślicie o tym w jakich
męczarniach ginęły te zwierzątka ,żebyście teraz zamienili je na kupę
gów...na ??
Obserwuj wątek
    • Gość: hans to tylko białko IP: *.enovation.oper / *.enovation.nl 15.12.04, 11:08
      Ty podobnie jak pies czy świnia składa sie z białka i wystarczy być tylko nieco
      mniej głupim niż ty żeby zrozumieć, ze pies, świnia, ryba to tylko źródło
      białka. Już dosyć dawno człowiek umieścił się na szczycie łańcucha pokarmowego
      ze wszystkimi konsekwencjami z tego wynikającymi. Ty ze swej strony możesz
      odmówić jedzenia i jeżeli będziesz dzielny to staniesz się źródłem białka da
      robaczkow – tego ci życzę.
      • Gość: cypryss Re: to tylko białko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:18
        ale ty nie miły jesteś, i taki jednostronny i nietolerancyjny. Jedz kotleta...
        izamknij ryj, szacuneczek
        • Gość: hans to wolny kraj i wale twoja zgode IP: *.enovation.oper / *.enovation.nl 15.12.04, 11:23
      • Gość: kosmita Re: to tylko białko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 06:50
        Widzisz hans dlatego ja jem ludzi bo jestem wyżej od nich w tym łańcuchu.
    • Gość: cypryss Re: Dlaczego katolicy zabijają świnki i krówki ,a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:16
      Widze że jesteś przebudzony. A teraz zobacz jak ten system sie zautomatyzował.
      Chyba przebudzenie przyszło późno. Jesteś wegetarianinem?
    • Gość: a Re: Dlaczego katolicy zabijają świnki i krówki ,a IP: *.devs.futuro.pl 15.12.04, 11:23
      daruj, ale znam cale mnostwo nie-katolikow, ktorzy zabijaja takze te zwierzaki
      biedne. wiec nie bardzo rozumiem co ma wegetarianizm do katolicyzmu. to raz.
      dwa - slyszales kiedys o lancuchu pokarmowym?
      • Gość: cypryss przemysł mięsny, no dobra, ale psy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:29
        Czy pies musi być na lańcuchu?
        Czy karpa ma pływać w wannie? Co to jest za zwyczaj, dla czego karp, musi przed
        rytualnym mordem dusić sę w chlorowanej wodzie w wannie?
    • Gość: ateista Re: Dlaczego katolicy zabijają świnki i krówki ,a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 17:17
      Dlaczego kościół traktuje zwierzęta jak rzeczy do jedzenia ?? Przecież nie
      jesteśmy dzikimi zwierzętami i dzisiaj nie potrzebujemy mięsa do życia .
      Technika poszła naprzód ,a zresztą ja wychowałem się na warzywach i owocach i
      mam 1 m 83 cm wzrostu , jestem dobrze zbudowany i nigdy nie zabrakło mi siły do
      życia . Jedzenia kotletów i polędwic to jest taka sama propaganda jak "PIJ
      MLEKO BĘDZIESZ WIELKI" muahahaha . Przestańcie by dzikimi zwierzętami i
      zacznijcie myślec !!
      • Gość: 0573 Re: Dlaczego katolicy zabijają świnki i krówki ,a IP: *.e / 213.25.195.* 15.12.04, 17:36
        a dlaczego cykliści zabijają zwierzęta?
        a dlaczego tygrysy zabijają zwierzęta?
        wydaje mi się, że ci nie służy ten wegetarianizm. zazdroscisz? usmaz sobie
        befsztyk, od razu staniesz się przyjaźniejszy i bardziej zadowolony.
        • Gość: ateista Re: Dlaczego katolicy zabijają świnki i krówki ,a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 18:50
          Nie mierz kogoś swoją miarą . Nie jestem zły ,tylko ciekawiło mnie dlaczego tak
          bardzo lubicie mięso i okrucieństwo z tym związane ?? Przecież człowiek nie
          potrzebuje tak naprawdę mięsa ,żeby prawidłowo się rozwija . To tylko
          propaganda. Kulturalni ludzie nie jedzą zwierzyny ,bo są cywilizowani i ich
          instynkty pierwotne powinny dawno się wyciszyc . Siądźmy do wieczerzy z
          pozażynanymi zwierzątkami które też coś czują . Traktujecie najgłupszego
          człowieka na Ziemi z szacunkiem i prawami ,a zwierzę które potrafi by od
          takiego człowieka przynajmniej 50 % sprytniejsze jest traktowane jak rzecz do
          przetrwania . To gdzie ten cywilizowany i humanitarny kościół ?? Zwierzęta są
          traktowane bardzo okrutnie przez człowieka ,a te w rzeźni czy u rolnika na
          gospodarstwie to już obrazki z ery prehistorycznej .Podobno człowiek poszedł
          dalej niż włócznia i ogień ?? Wiem ,że w rzeźniach sposób zabijania jest
          inny ,co nie zmienia faktu ,że np. dzisiaj zostało zamordowanych kilka tysięcy
          zwierząt ,przetrzymywanych w marnych warunkach ,tylko po to ,żeby wierzący i
          nie wierzący ,nie licząc mnie mogli zamienic te zwierzaczki w gów..no i energię
          z tego zmarnowac na bzdury . CZŁOWIEK NIE POTRZEBUJE MIĘSA !!!! TO MIT I
          PROPAGANDA .
          • demi77 jedzenie miesa a humanitarne traktowanie zwierzat 16.12.04, 16:57
            ma to do siebie, ze jak zwierze jest maltretowane to wydziela toksyczne
            substancje szkodliwe dla zdrowia czlowieka + antybiotyki jakie mmu sie podaje

gdyby zwierze przeznaczone na mieso byloby dobrze traktowane i naturalnie
            odzywiane, mieso byloby bardzo smaczne i zdrowe :)

byc dobrym dla zwierzat niekoniecznie musi oznaczac byc wegeterianinem -
            myslalam, ze o to Ci chodzi
          • Gość: właściciel kota Re: Dlaczego katolicy zabijają świnki i krówki ,a IP: *.e / 213.25.195.* 16.12.04, 22:04
            Gość portalu: ateista napisał(a): CZŁOWIEK NIE POTRZEBUJE MIĘSA !!!! TO MIT I
            > PROPAGANDA .

A co z kotem?Mam kota przybłędę w bloku-polować nie ma na co.Czym mam go karmić
            jeśli jestem przeciwny zabijaniu zwierząt?
    • antyczerwony_sok_pomidorowy Re: Dlaczego katolicy zabijają świnki i krówki ,a 15.12.04, 19:31
      Zdecyduj się wreszcie, czy jesteś wegetarianinem, czy padlinożercą?
      Kiepska prowokacja.
    • Gość: blq niska inteligencja? czy tania prowokacja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 00:08
      drugi raz w ciagu 5 minut odpisuje na jakas tania prowokacje. jak widac na tym
      forum tez pelno niewyzytych oszolomow. ech...

z checia przeprowadzilbym badania, by sprawdzic, jaka jest korelacja miedzy
      stopniem "miesozernosci" a katolicyzmem. Przypuszczam, ze korelacja jest zerowa,
      a jesli juz, to wynika raczej z tego, ze ludzie prości są zarówno przywiązani do
      diety mięsnej, jak i tradycyjnych wartości (w tym chrzescijanstwa).

U ludzi inteligentnych związek pomiędzy religijnością a wegetarianizmem nie
      występuje. Zarówno jedno jak i drugie jest całkowicie wolnym, niezależnym od
      siebie wyborem. W Pismie Swietym tez nie ma przykazania "jedz mięso". Powiem
      więcej, jedna moja znajoma jest zarówno 'ortodoksyjną' katoliczką, jak i
      zatwardziałą wegetarianką (a nawet weganką, to bardziej radykalny odłam wegetarian).

Tak więc usiądź człowieku i zapłacz nad sobą. A następnym razem prowokuj
      inteligentnie, a nie jak prostak.
      • llukiz Re: niska inteligencja? czy tania prowokacja? 16.12.04, 16:19
        Generalnie się zgadzam, ale...
        ludzie prości nabierają się na różne głupie ideologie takie jak wegetarianizm.
        Jest to całkowita bzdura i fajnie jak ktoś nie je mięsa bo nie lubi, ale
        dorabianie do tego prymitywnych ideologii by wytłumaczyć się przed soba?
        • Gość: chrześcijanin Re: niska inteligencja? czy tania prowokacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 16:30
          wegetarianizm nie jest ideologią!!!!

Jest takie przykazanie, o którym szanowni forumowicze zapominają
          NIE ZABIJAJ !!!!

gdyby Kościół dzisiaj ogłosił,że prawdziwy katolik to taki co nie je miesa-
          kościoły by opustoszały...to nic ,że chrystus był wege...to nic ,że był żydem
          Polaków to nie interesuje....ważny jest KOŚCIÓŁ,POLSKI KOŚCIÓŁ ,BEZ ŻYDOSTWA I
          JAKICHŚ TAM WEGETARIAN.... który to kościól stał sie bardziej TRADYCJĄ niż
          miejscem spotkań wiernych....eh, ludzie ludzie....żadnej wrażliwości....
          żadnego szacunku dla "braci mniejszych " i tych wiekszych też...
          pozdrawiam
          Na szczęście można być chrześcijaninem bez INSTYTUCJI KOŚCIOŁA....
          • Gość: blq Re: niska inteligencja? czy tania prowokacja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 17:15
            jak miło czytać mądre posty mądrych ludzi? zgadzam się z każdym zdaniem, dodam
            jeszcze że

Wegetarianizm nie jest nie tylko ideologią, ale nie jest też głupi. jest zdrowy,
            gdyż obecnie w mięsie zwierząt odkłada się zbyt dużo związków szkodliwych dla
            organizmu. kto chce być zdrowy, nie musi rezygnować z mięsa, ale powinien je
            ograniczyć. z tego samego powodu, niestety, ryba to dziś cała tablica
            mendelejewa...

• Gość: w19 Re: niska inteligencja? czy tania prowokacja? IP: *.e / 213.25.195.* 16.12.04, 20:58
            Czy ja dobrze rozumiem?sugerujesz,ze Jezus był wege...?A ryby,które dzielił z
            chlebami i piekł po zmartwychwstaniu to jakis rodzaj roślin?
            Piate przykazanie nie mogło dotyczyć zwierząt.Poczytaj o ofiarach Izraelitów.
    • demi77 LUDZIE!!!!!!!!!! 16.12.04, 16:42
      zanim zaczniecie odpowiadac to zastanowcie sie jak zostalo postawione pytanie
      przez Ateiste. Chyba wyraznie pyta nie o to dlaczego jemy mieso, tylko o w
      jakich warunkach jest zwierze zabijane.

Religia nie ma tu nic do rzeczy i to do czego sluzy nam swinia nie nic do
      reczy, problem jest w humanitarnym traktowaniu ZWIERZAT, a nie miesa :)
      • Gość: chrześcijanin Re: LUDZIE!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 16:54
        pytanie brzmi: DLACZEGO KATOLICY.....?nie ma nic do rzeczy?
        to jak traktujemy zwierzeta świadczy o tym jakimi jesteśmy ludźmi a co za tym
        idzie- w tym przypadku- jakimi jesteśmy katolikami, chrześcijanami,
        muzułmanami...itp...jedzenie mięsa jest konsekwencją ZABIJANIA, no nie mówię o
        ekstremalnych przypadkach, gdy zabija się dla " przyjemności"
        • demi77 Re: LUDZIE!!!!!!!!!! 16.12.04, 17:00
          no racja, sory czesto rozmawiam na ten temat i ciagle ludzie kojarza dobre
          traktowanie zwierzat z zaprzestaniem jedzenia miesa - zagalopowalam sie wiec.

> muzułmanami...itp...jedzenie mięsa jest konsekwencją ZABIJANIA

tak, ale to juz jest po zabiciu MIESO, a problem chyba jest w traktowaniu
          istoty ZYWEJ - tzn. takie jest moje zdanie przynajmniej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka