Gość: Napoleonka28 IP: *.net195-132-41.noos.fr 20.03.05, 20:13 Jakie imiona dla dzieci pary polsko-francuskiej?Takie zeby dobrze brzmialy w obydwu jezykach.Jestem w kropce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agent Towarzyski Re: Para mieszana-imie dla dziecka IP: *.echostar.pl 20.03.05, 20:22 Nikola dla dziewczynki, a dla chłopczyka?? Hmmm... Nipepsi?) Czyli to Nikola, Nipepsi, czyli... imona dla dzieci.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z USA Imie mieszanca IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 20.03.05, 20:24 Adam, Beniamin, Benedykt, Derek, Karol, Hubert, Henryk, Michal, Mark, Robert... Monica, Magdalena, Eliza, Barbara, Anna, Maria, Teresa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent do speczadań Re: Para mieszana-imie dla dziecka IP: *.echostar.pl 20.03.05, 20:40 Podzielam zdanie kolegi po fachu, że Nikola to dobry wybór. Dodałbym jeszcze Andżelikę. Jeśli chodzi o imiona męskie to mam tak samo kiepski gust jak przybysz z USA, który bruździ mi tu jakimiś zamerykanizowanymi słowami i dlatego nie będę się wypowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Para mieszana-imie dla dziecka 20.03.05, 20:44 Ja tak mimochodem tylko - co to jest "speczadanie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Napoleonka28 Re: Para mieszana-imie dla dziecka IP: *.net195-132-41.noos.fr 20.03.05, 20:49 Witaj po_godzinach,tu Wiosna od Wirtualnego:) Chyba chodzi o spec-zadanie. Zapomnialam dodac ze chce aby te imiona wpisywaly sie w nasza polska tradycje ale jednoczesnie byly international:)ja np. optuje za Julia i tu jestesmy zgodni,gorzej z imieniem dla chlopca. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Para mieszana-imie dla dziecka 20.03.05, 21:00 witaj Wiosno))) jednak przybyłas))) nazwij Jean) i Marie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Towarzyski Re: Para mieszana-imie dla dziecka IP: *.echostar.pl 20.03.05, 21:29 Już Wiosna?? Trochę przed czasem, ale to chyba nie powód do zmartwień.) Zdrada!!)) Zamiast zasugerować Marcinusa Juliusza Cezara to jakiś tam Jean. Ja w rewanżu będę lobbował za Julią!! i.... Franciszkiem z Asyżu.) Hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Para mieszana-imie dla dziecka 20.03.05, 21:35 przy zbitce "lju" można sie poślinić a "juliu" brzmi jak mlaskanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Towarzyski Re: Para mieszana-imie dla dziecka IP: *.echostar.pl 20.03.05, 21:23 Jak to co to jest speczadanie? To po prostu spec-zadanie, tyle, że bez myślnika który się nie zmieścił.) W tym przypadku przedrostek spec- oznaczał misję polegającą na ustaleniu imion dzieci. Brawa za Julię. Miałem właśnie podać to niebiansko piękne imię, ale uleciało mi z głowy. Z chłopcami zawsze są problemy.)) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Para mieszana-imie dla dziecka 20.03.05, 21:39 poza tym miałeś brać się do roboty, czyż nie?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Towarzyski Re: Para mieszana-imie dla dziecka IP: *.echostar.pl 20.03.05, 22:11 Nie lubię tego, ale kolejny raz muszę przyznać, że masz rację!)) Biorę się do roboty! Co miało oznaczać "("? Pokazujesz mi język, czy też może machasz ogonkiem??)) Pewnie śmiejesz się z mojego ulubionego kobiecego imienia: Julia!! Co w tym dziwnego, że romantyczny facet lubi romantyczne imona??) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Para mieszana-imie dla dziecka 20.03.05, 22:23 Teraz juz się nie opłaca - nie rób juz dziś roboty, usiądź wygodnie, wyciągnij się )) "(" było odruchem). Hmmm miałam być powściąglia ... i panować nad gestykulacją. Nie śmieję się, Julia to piękne i tragiczne imię). Osobiście wolę takie, w których pięknie wybrzmiewa głoska "r". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Towarzyski Re: Para mieszana-imie dla dziecka IP: *.echostar.pl 20.03.05, 22:35 A gdzie tu pięknie wybrzmiewająca zgłoska "r" w imieniu Jean?? Pewnie teraz Wiosna rozważa imię Jean zamiast jedynie słusznego imienia Marcin, z pięknie wybrzmiewającym "r"( Choć w sumie to nie wiem, jak brzmi po francusku.. PS. Nie rób dziś roboty?? Nawet nie zacząłem.( Muszę wyrwać wtyczkę z gniazdka i wyrzucić ją do studzienki ściekowej, bo gdybym wyrzucił do kosza to na pewno usiłowałbym jeszcze ją odnaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiosna Re: Para mieszana-imie dla dziecka IP: *.net195-132-41.noos.fr 20.03.05, 22:40 Ale zgadles!!!Marcin to moje ulubione,aczkolwiek po francusku to Martin,wymawiane zupelnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Para mieszana-imie dla dziecka 20.03.05, 22:42 Nie rób)))) odpocznij sobie). Ja robię i nawet składnie mi idzie) ale ja muszę. dam radę, najwyżej niedostatki jutro nadrobię wdziękiem). Ten Jean to miał było od Sartre"a - a Tyś myslał, że wolę Jeana od Marcina??? No wiesz!) - ale, spójrz - Jan Baptysta , na przykład - nie podoba Ci sie?) Albo Jan Nepomucen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Napoleonka28 Re: Para mieszana-imie dla dziecka IP: *.net195-132-41.noos.fr 20.03.05, 22:38 Maria-pisownia musi byc polska:) Jest wiele polskich meskich imion ktore mi sie podobaja ale dla Francuzow sa nie do wymowienia:( Z kolei ja nie dam calkiem sfrancuzic potomka:))) Milej wiosny!:) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Para mieszana-imie dla dziecka 20.03.05, 22:43 Miłej Wiosno))) Dziękuję i powodzenia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melmire Re: Para mieszana-imie dla dziecka IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 20.03.05, 20:54 Yann :) Odpowiedz Link Zgłoś