Dodaj do ulubionych

Polska nie była w koalicji antyhitlerowskiej.

14.05.05, 20:11
Oczywiście,że tak nie myślę,bo tak nie było.
Może Wy internauci,nie wszyscy pamiętacie, ale ja dokładnie pamiętam słowa
wypowiedziane z trybuny sejmowej(sejmu kontraktowego) prawicowego posła
Obertańca.W/g niego przy boku Armii Czerwonej, nie walczyło Wojsko Polskie,
tylko wojsko polskojęzyczne.Dla innego posła,też prawicowca, Goryszewskiego,
nie było ważne czy Polska będzie biedna czy bogata, ważne aby była
katolicka.I jesteśmy biedni za to, katoliccy. Dlatego Rosja(olbrzymi rynek
zbytu)może nam naskoczyć, bo jesteśmy w NATO i ona nas się powinna bać.
Ja na miejscu Putina też bym nie wymienił Polski w koalicji antyhitlerowskiej
bo jakiemu państwu przypisać taką polskojęzyczną zbieraninę, czyż nie? Sami
do siebie miejmy pretensję,że jesteśmy olewani.Kiedy do jasnej cholery
ustatkujemy się z tą antyrosyjską fobią. Tylko tak dalej postępujmy a
powtórzy się Katyń. W tym antyrosyjskim zapędzie nawet nie zauważamy,
że obsrywamy własne gniazdo.Do dziś, nikt z prawicowych chamów nie przeprosił
żołnierzy Wojska Polskiego, za nazwanie ich polskojęzycznym wojskiem.
Jest to oburzające.Kim my jesteśmy do cholery, nadludźmi, którym wszyscy na
około powinni się kłaniać?
Państwem panów, którym Rosja powinna składać hołd?Prawicowi faszyści, tak
tak - faszyści, z kaczorami, donaldami i giertycho - rokitami, jeszcze nie są
u władzy a już pokazują swoje rogi.Te wielkie paniska narobią nam kłopotu.
Dzisaiaj przeczytałem na onecie,że kurdyple od bliźniąt chcą pozbawić
generała Jaruzelskiego stopnia generalskiego.Ciekawy jestem,jak wielkiej
podłośći i chamstwa te kurdyple,nawiedzone wartościami faszystowsko -
chrzścijańskimi,się dopuszczą.
Zastanówcie sie, zaśliepieni nauką śp. papieża polacy,czy aby dobrze
zrobicie wybierając do rządzenia krajem faszystów z Opus Dei i im podobnym
prawicowców.
Myślicie,że oni,te cymbały ,obiecujące nam miody, uzdrowią gospodarkę?
Mylicie się.Oni zrobią z naszego kraju taką wyspę otoczoną wrogami.Ostatnio
nam Białoruś podpadła.Kto będzie następny?
Potem, jak by się coś wydarzyło (odpukać w niemalowane) to pierwsi dają
nogę,by z dala od niebezpieczeństwa, nawoływać do ofiary i poświęceń
pozostawionego na łasce losu narodu.
Chyba już co podobnego było w 1939 r.Też ktoś w tedy uciekł do Angli by
stamtąd nawoływać, pozostałe barachło, do poświęceń i nie oddania guzika.
Lewica kojarzy się Wam internauci z komunizmem,na którym niesłusznie
wieszacie psy.
Ale pamiętajcie, prawica to faszyzm.Pomyślcie o tym przy urnach wyborczych.
Ja stawiam na lewicę,zawsze tak stawiałem.Nie taki diabeł straszny a Bóg
dobry,jak ich ludzie malują.

Obserwuj wątek
    • supaari Re: Polska nie była w koalicji antyhitlerowskiej. 14.05.05, 20:30
      Brednie! Rynku zbytu nie mierzy się powierzchią państwa ani nawet liczbą
      obywateli (tu już Rosja nie imponuje!), tylko siłą nabywczą, a tę Rosja ma na
      poziomie zbliżonym do... Holandii.
      I zastanów się, proszę, czy zwracając się do Poaków, mówisz do "nich" czy do
      tego narodu zaliczasz też siebie, bo konsekwencji wyraźnie w tej kwestii nie
      zachowujesz (nawet się domyślam dlaczego!).
      Prawicowi faszyści to wewnętrzna sprzeczność. Partia hitlerowska miała w nazwie
      przyiotnik "socjalistyczna", a w programie państwową kontrolę nad gospodarką (w
      bardziej finezyjny sposób niż modła sowiecka).
      O nieoddawaniu guzika Beck mówił w Polsce - zanim Armia Czerwona wkroczyła do
      Polski, zanim nawet zrobił to Hitler.
      Na komunizmie rzeczywiście nie powinno sę wieszać psów, bo to poczciwe
      zwierzęta!
      • Gość: antypapista Re: Polska nie była w koalicji antyhitlerowskiej. IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 15.05.05, 20:57
        Pisz na temat.Co myślisz o wojsku polskojęzycznym a nie rynkach zbytu,które
        umieściłem w nawiasie.
        • supaari To było o "wojsku polskojęzycznym"? 15.05.05, 23:10
          Ach, więc to był post o wojsku polskojęzycznym? Wybacz, że nie od początku na
          to wpadłem, ale wątków poruszyłeś tyle...
          Dałbym sobie głowę uciąć, że wiodącym tematem było "dlaczego Rosja może (a
          nawet powinna!) olewać państwo, w którym ktoś ma czelność powiedzieć cokolwiek
          nieprzychylnego na temat nawet nie Rosji Sowieckiej lub postsowieckiej, a jej
          miejscowych sprzyierzeńców"!
          Zabawy pseudo-prawicy z historią i degradacją generałów to rzeczywiście temat
          mało istotny. Żadna partia grająca na takich tematach nie zarobi dzięki
          takim "akcjom" mojego głosu. Ja cenię się wyżej!
          Ale tym bardziej nie zarobią mojego głosu (dosłowni!!!) piewcy "gruszek na
          wierzbie" i tym podobnych dyrdymałów, których efekty widzimy m. in. na salach
          sądowych (Rywiny, Starachowice, Opole...).
          W sprawie naprawdę wiodącego tematu (pominę wpisy w nawiasach, choć nie są
          nieistotne; ja swoich się nie wstydzę!) chodzą mi po głowie słowa kolegi, który
          kilkanaście lat temu, po obejrzeniu filmu przyrodniczego, uznał, że krokodyl
          nilowy ma jednego naturalnego wroga - żółwia, który nie daje się zjeść. Odnoszę
          wrażenie, że ZSRR i Rosja będą traktowały Polskę jak wroga, jak długo nie da
          się zjeść!
          Od odzyskania niepodległości do tej pory wschodni (do niedawna) sąsiad
          zafundował nam takie atrakcje, jak: pakt Ribbentrop-Mołotow, 17 września,
          Katyń, proces moskiewski, sfałszowane referendum i wybory, żałosny system
          polityczny i gospodarczy przez prawie pół wieku, represje wobec przeciwników
          ideowych i tym podobne "dobrodziejstwa". A teraz chciałby pewnie nam zapewnić:
          centrum władzy we własnej ambasadzie, operacje "antyterrorystyczne" w stylu
          Dubrowki i uzależnienie energetyczne. Na takie propozycje odpowiem za Jackiem
          Kaczmarskim: "a ja wcale nie chcę być pożarty, mnie nie śpieszy się do
          śmierci"! Współczesna Rosja pod względem cywilizacyjnym nie jest nam w stanie
          zapewnić NIC!
          Co zdanie w pierwszym Twoim poście, to kilka milimetrów wyższe ćiśnienie w
          moich naczyniach krwionośnych.
          Rosję powinniśmy kochać, bo jak nie, to powtórzy się Katyń? Jak jej będziemy na
          wszystko pozwalać, to będziemy mieli Katynie we Włocławku, Legnicy czy
          Augustowie!
          Wartości faszystowsko-chrześcijńskie? A cóż to takiego? Putin pewnie wyznaje
          enkawudowsko-prawosławne (prawosławie to też chrześcijaństwo, ale pewnie ten
          ostatni termin rezerwujesz dla katolicyzmu)?
          Jak śmiesz nazywać "barachłem" (to chyba ostrzej niż "wojsko polskojęzyczne"?)
          żołnierzy AK, którzy pozostali w kraju i walczyli - jak by nie patrzeć - z
          hitlerowcami?
          "Wyspa otoczona wrogami"? Czyż nie jest to Rosja? Polska, Łotwa, Litwa,
          Estonia, Ukraina (chyba też?), Gruzja i cały Kaukaz, Japonia...). Może problem
          nie leży po stronie Polski?
          Jakimiż to naukami "sp. pamięci papieża" Polacy są zaślepieni? Bo o kremówkach
          to pewnie słyszeli, ale w sprawie encyklik to nawet z 1 tytułem mogą być
          kłopoty...
          Jacyż to polscy politycy należą do Opus Dei? W większości mają za mało
          charakteru i samozaparcia...

Dostrzegłeś w moim wcześniejszym poście przytyk dotyczący wielkości rynku.
          Przyjrzyj się dokładniej, to znajdziesz więcej. A gdyby Ci się nie chciało, to
          zechciej udzielić odpowiedzi na pytania:
          1. W jakiej to części Polski mówi się "kurdyple" zamiast "kurduple"?
          2. Czy to m. in. Tobie zawdzięczam korupcyjno-aferalny milleryzm w ostatnich 4
          latach?
          3. Dlaczego nie oburza Cię to, co mówiono i robiono w Polsce Ludowej z
          żołnierzami AK i sił zbrojnych na Zachodzie?
          • Gość: antypapista Re: To było o "wojsku polskojęzycznym"? IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 22:13
            > Dałbym sobie głowę uciąć, że wiodącym tematem było "dlaczego Rosja może (a
            > nawet powinna!) olewać państwo, w którym ktoś ma czelność powiedzieć
            > cokolwiek
            > nieprzychylnego na temat nawet nie Rosji Sowieckiej lub postsowieckiej, a jej
            > miejscowych sprzyierzeńców"!

Na Twoim miejscu nie ryzykował bym ucinać sobie głowy.A w jaki to sposób nas
            olewa,że Putin nie chce nas ponownie przeprosić za katyń?Przecież to uczyniono,
            wyjaśniono kto to zrobił i czego jeszcze chcemy,corocznej odnowy przprosin?

> Zabawy pseudo-prawicy z historią i degradacją generałów to rzeczywiście temat
            > mało istotny. Żadna partia grająca na takich tematach nie zarobi dzięki
            > takim "akcjom" mojego głosu. Ja cenię się wyżej!
            > Ale tym bardziej nie zarobią mojego głosu (dosłowni!!!) piewcy "gruszek na
            > wierzbie" i tym podobnych dyrdymałów, których efekty widzimy m. in. na salach
            > sądowych (Rywiny, Starachowice, Opole...).

I tu zgadzam się z Tobą.A co do piewców "gruszek na wierzbie" to wskaż mi
            ugrupowanie,które nam tych gruszek nie obiecywało,które ma czyste rączki i jest
            niesłychanie uczciwe.Ja takiego ugrupowania nie znam.Ale kogoś trzeba wybrać,
            czyż nie.Na pewno nie będą to kaczory i ci po byłej UW i AWS,którzy ze złodzi
            przemianowali się teraz na uczciwych.Powiesz,że eseldowcy też się przemianowują
            na uczciwych.To prawda.Ale z dwóch złodziei mniej kradnie ten,który nim
            zaczął poprzednio kraść,nie kończył ślubowanoia "Tak mi dopomóż Bóg".
            Te afery o których wspominasz(oprócz Rywina bo tam żadnej afery nie było,po
            prostu mieli paragraf a szukali człowieka,by do tego paragrafu go przylepić)
            to są nagłaśniane przez wszystkie media.Poprzednicy też się korumpowali w nie
            mniejszym stopniu tylko,że o ich czynach pisało tylko "NIE" Urbana.

> W sprawie naprawdę wiodącego tematu (pominę wpisy w nawiasach, choć nie są
            > nieistotne; ja swoich się nie wstydzę!) chodzą mi po głowie słowa kolegi,
            który
            >
            > kilkanaście lat temu, po obejrzeniu filmu przyrodniczego, uznał, że krokodyl
            > nilowy ma jednego naturalnego wroga - żółwia, który nie daje się zjeść.
            Odnoszę
            >
            > wrażenie, że ZSRR i Rosja będą traktowały Polskę jak wroga, jak długo nie da
            > się zjeść!

Zgadza się.Będzie to trwało tak długo dopóki będziemy dawali im powód do
            takiego traktowania. Nie oni a my zadzieramy nosa.Ich obecne pokolenie zna
            przeszłość z opowiadań i nie można ich obciążać w nieskończoność za to,czego
            nie zrobili.Martyrologia,którą się tak chełpimy,słusznie ich denerwuje.
            Mnie też by trafiał szlag,jak by mi bez przerwy wypominano złe czyny mojego
            dziadka lub ojca.To my nie chcemy żyć z nimi w zgodzie i zawsze stosunki z nimi
            będą się psuły jak u nas będzie rządzić prawica.To co lewica naprawi prawiczki
            zepsują.Im tylko w głowie martyrologia,sprowadzanie prochów jakiś tam
            zasłużonych i jakieś gó..ane uchwały,psu na budę potrzebne a przynoszące
            szkodę.O teczkomani i IPN-owskich parodiach nie wspomnę,poprostu mi się rzygać
            chce.

> Od odzyskania niepodległości do tej pory wschodni (do niedawna) sąsiad
            > zafundował nam takie atrakcje, jak: pakt Ribbentrop-Mołotow, 17 września,
            > Katyń, proces moskiewski, sfałszowane referendum i wybory, żałosny system
            > polityczny i gospodarczy przez prawie pół wieku, represje wobec przeciwników
            > ideowych i tym podobne "dobrodziejstwa".
            > A teraz chciałby pewnie nam zapewnić:
            > centrum władzy we własnej ambasadzie, operacje "antyterrorystyczne" w stylu
            > Dubrowki i uzależnienie energetyczne. Na takie propozycje odpowiem za Jackiem
            > Kaczmarskim: "a ja wcale nie chcę być pożarty, mnie nie śpieszy się do
            > śmierci"!

A może byś tak powiedział co było powodem tych atrakcji,czemu w katyniu
            wykańczli panów a nie szeregowych prostych ludzi.Na pewno nie za to,że byli
            Polakami.Ja ich tam nie żałuję.Widocznie sobie na taki los zasłużyli.
            A co do tego żałosnego systemu polityczno-gospodarczego to ludziom
            żyło się lepiej.Co prawda nie byli bogaczami ale nie zdychali zgłodu i nie
            wieszali się spowodu beznadziei jaka jest teraz.Ale ty temu zaprzeczysz.Bo
            dla ciebie jest ważne jak tobie się żyje.I jak tu nie powiesić takiego
            idiotę,który nie widzi - nie chce widzieć-syfu jaki zafundowała nam solidarność
            i prawicowi popaprańcy,których nalęgło się jak szczurów.Za mało było tych
            moskiewskich procesów.Gdyby było ich więcej nie miał by kto prać mózgi,
            łatwowiernym i naiwnym,ludziom pracy dzięki,którym dostali się do władzy.
            A teraz będziesz mi cytował jakiegoś Kaczmarskiego,który nie chciał być pożarty
            i nie spieszyło mu się do śmierci,do której,że tak się śmiesznie i absurdalnie
            wyrażę, i tak nie dożył.Chyba kara niebios go spotkała.Za komuny się
            wykształcił (ciekawe jak tego dokonał skoro były represje)a potem z niej
            szydził,kpił i tak jak Ty uważał,że wszystko było złe.Ale komunistycznym
            wykształceniem jakoś się nie brzydził i nadal używał go,może powiesz
            dlaczego?

> Współczesna Rosja pod względem cywilizacyjnym nie jest nam w stanie
            > zapewnić NIC!

Pewnie,że nie.Niby dlaczego takiemu podłemu sąsiadowi,miała by co zapewniać?
            W ogóle sie dziwię,że utrzymują z nami stosunki dyplomatyczne.
            Teraz mamy jeszcze większe NIC niż mieliśmy za PRL-u,no nie tak całkowicie nic,
            przybyło nam kościołów.Z godnie z wolą Goryszewskiego,jesteśmy biedni ale za to
            jak bardzo katoliccy.
            • supaari Podaj czas, miejsce i nazwisko kata! 17.05.05, 01:08

Podejrzewam że jesteś sowieckim rezydentem, mój drogi antypapisto!
              Formy "kurdypel" nie znalazłem w słowniku języka polskiego, a Ty unikasz
              odpowiedzi na pytanie z nim związane. Czyżby naleciałość z jakiejś akademii
              katów spod Smoleńska lub Czelabińska?
              Nie ustosunkowałeś się do pozostałych pytań...
              Będę ryzykował głowę za prawdę, bo w moim kręgu kulturowym to norma. U Ciebie
              głowę poświęca się, gdy enkawudzista strzeli w jej tył, jeśli za wolno
              biegniesz... Ewentualnie można poświęcić cudzą, co jasno dałeś mi do
              zrozumienia wyłuszczając swoje credo o poświęcaniu głowy.
              Sprawa Katynia to nie słowo "przepraszam", ale akta, których Rosja nie ma
              ochoty przekazać. Czyżby za wiele znajomych nazwisk się w nich przewijało?
              A "olewanie" Polski to między innymi milczenie o roku 1939. Przyznasz, drogi
              antypapisto, że w Rosji twierdzi się (inaczej niż na całym świecie!), iż druga
              wojna światowa zaczęłą się w czerwcu 1941 r.? I stąd te wielkie plakaty,
              telebimy w czasie ostatniej moskiewskiej gali z datami 1941-1945. Post-sowieci
              nie chcą się przyznać, że wojnę zaczynali jako sprzymierzeńcy Hitlera!!! Ależ
              to prymitywne wszy! Wszy tak prymitywne, że nawet nie zająkną się o 4. co do
              wielkości armii antyhitlerowskiej koalicji! Nie, nie - mam ich dość i całej tej
              Ligi Przyjaciół Rosji spod czeronych i innokolorowych sztandarów!
              Co do piewców "gruszek na wierzbie", to przychodzi mi jedno i tylko jedno
              nazwisko od zawsze związane z jedną i tylko jedną siłą polityczną! Jeśli znasz
              piewców "śliwek na lipie" lub "jabłek na dębie", to mi ich opisz, proszę...
              Afer są dziesiątki - Twoja "przewodnia siła narodu" jest zdemoralizowana do
              cna! I nic jej już nie naprawi (oprócz kilkudziesięciu lat za stalową kratą, co
              ich pozbawi możliwości szkodzenia Polsce). Całą nadzieja w tym, że wolą narodu
              znikną ze sceny politycznej. Afera Rywina jest najlepiej (!) udokumentowaną
              sprawą korupcyjną w ostatnich latach. Te zmiany w treści ustawy, te
              fałszerstwa... Sam się dziwię jak można było być tak prymitywnym i prostackim.
              Urok Millera pozbawił bohaterów instynktu samozachowawczego? I nie
              porównuj "Nie" z wyrokami sądowymi. To naprawdę nie wypada!
              I nie wypada uprawiać w polityce zagranicznej najstarszego zawodu świata!
              Rozumiem, że Pan przywykł, ale to jest naprawdę uwłaczające!
              W sprawie zadzierania nosa, to nie mam wątpliwości, że współczesna Rosja jest
              mistrzem w tej dziedzinie! 1-2 pokolenia i z tego kraju zostanie "wydmuszka".
              Problemem dla świata będzie jedynie uzbrojenie, które może wpaść (i od pewnego
              czasu wpada) w ręce jeszcze bardziej niebezpiecznych osobników.
              W sprawie winowajców złych stosunków z Rosją - prosze podać jednego sąsiada
              tego kraju o dobrych z nim stosunkach, a ja Panu wymienie dwóch!!! Dokładnie!!
              Albo wykażę, że naciąga Pan fakty!
              Polacy byli traktowani jako "naród panów" i bredzi Pan zupełnie twierdząc, że
              była jakaś "klasowa segregacja ofiar". A poza tym jedna śmierć bez sądu jest
              czymś, co zarówno sowietów, jak ich pomagierów dyskwalifikuje MORALNIE (o ile
              Pan wie co to znaczy).
              W sprawie wykształcenia (Kaczmarskiego i nie tylko), to pragnę zauważyć, że
              ludzi dzielimy na nieuków i samouków. Ktoś, kto tego nie dostrzega należy do
              pierwszej kategorii.
              Gratuluje Panu katolickości! Ja sam mam w tej dzidzinie wiele do nadrobienia.
              Dlatego będę się modlił, żyby Bóg Panu i Panu podobnym otworzył oczy. Być może
              ta modlitwa Pana nie odmieni, ale mi pozwoli być lepszym człowiekiem...

A poza tym podziwiam Pańską zdolność unikania głównych wątków. Gdyby nie
              doświadczenie dydaktyczne, pewnie łyknąłbym te uniki i pobiegł zapisać się do
              SLD. Ale na szczęście tak frajerskie argumenty odróżniam od kilku co najmniej
              lat i tylko mnie one śmieszą. Egzaminu Pan nie zdał!
              • Gość: antypapista Re: Podaj czas, miejsce i nazwisko kata! IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 17.05.05, 20:12
                Uczepiłeś się tego kurdypla jak smark rękawa.Jestem pewny,że nie sprawdzałeś
                tego słowa w słowniku,bo rzeczywiśćie go nie ma,poprostu taką formę używam.
                Odpisując mi chciałeś się tylko popisać swoimi,jakimiś tam wiadomośćiami,w
                stylu Kalego,jakie to nam krzywdy wyrządzano.Krzywdy jakie myśmy wyrządzali,się
                nie liczą.
                No i co z tego,że Rosjanie twierdzą,żę wojna się rozopoczęła 1941r.Mnie to nie
                przeszkadza tak samo ja nie przeszkadza mi,przemilczanie napaści Polski
                skumanej z Hitlerem na Czechy i zabór Zaolzia.Wiem,że zaraz bedziesz wymądrzał
                się z tym Zaolziem,że go nam Czesi zabrały jak Polacy walczyli z bolszewikami,
                których to bolszewików też napadliśmy,co też przemilczamy,za to chwalimy się
                cudem warszawskim sugerująć,że to bolszewicy nas napadli.
                A co w sprawie Katynia to na co nam potrzebne są ich akta.Rozumiem.Musicie nam
                je dać bo my,jaśniepanowie Polacy,taką mamy zachciankę i musicie ją spełnić bo
                jak nie to będziemy się na Was gniewać.A może panowie Polacy honorowo,tak sami
                od siebie wyjaśnią zbrodnie popełnoine na Niemcach.Poniżej cytuję nick jaki
                napisałem na forum onetu,której treści za cholerę nie chciano wydrukować i nie
                wydrukowano.A rzekomo nie mamy cenzury.Co Ty na to powiesz patrioto szastający
                swoją głową za prawdę?Oto cytat: "Osobiście znałem trzech Polaków,którzy
                wykonywali egzekucję na niemieckich rozbitkach wracających z frontu do
                domu.Jestem pewien,że podobnych egzekucji w Polsce było więcej.
                Pisząc o tym nie oznacza,że stawam w obronie szkalująch nas młodzieńców,którzy
                powinni być surowo ukarani.Chcę tylko porównać nienawić Polaków do Rosjan
                za Katyń,ciągle i do obrzydzenia ponawianą mimo,że sprawa ta została wyjaśniona.
                A może my Polacy sami,tak od siebie,ujawnimy prawdę o naszych zbrodniach
                na Niemcach i przeprosimy Niemców za nie,co? Jak tak bardo lubimy się babrać w
                przeszłośći to róbmy to i ujawniajmy również i nasze występki.Ale nie.My
                własnych przywar nie widzimy,ale cudze tak.Dla nas tylko liczą się krzywdy,
                jakie nam wyrządzono,za które w nieskończoność chcemy być przepraszani.Krzywdy
                jakie my wyrządziliśmy innym,nie mają znaczenia.Bo to nie to samo".Koniec
                cytatu.

W każdym państwie,w dużym czy małym,w każdym środowisku ludzkim,istnieją dobre
                i złe rzeczy(zjawiska).Jednak te dobre,należy pielęgnować,że tak się wyrażę aby
                nigdy nie zanikły a złe minializować.Naszą przywarą jest to,że sami dla siebie
                dobrych rzeczy(zjawisk) nie wdrażamy a złe wprowadzamy.Rozważ mądralo co
                zrobiono z peerelowskimi pozytywami a co z negatywami.
                Co do tych śliwek na lipie i jabłek na dębie to od 16 lat słyszę o nich w każdej
                kampanii wyborczej Pamiętam AWS-kie zapewnienia,że zwiększone będą
                zarobki,renty i emerytury i różne świadczenia socjalne,wprowadzone dłuższe
                urlopy macierzyńskie a obniżone podatki.No i wygrali wybory.A kto by nie chciał
                dużo zarabiać i mało płacić podatków,co?W ich ślady poszło SLD i co,też wygrali.
                Teraz nastopiło przemianowanie.Ci co kradli,teraz są niesłychanie uczciwi i już
                widać duże procenty poparcia w sondażach.Za cztery lata lub wcześniej będzie
                odwrotnie.I tak w koło Macieju.Raz oni się bogacą a potem my i na odwrót a
                głupi lud,który ich wybiera,nie ma co żreć.Na tym polega dzisiejsza
                demokracja"Bezprawie w majestacie prawa"

Nie mam zamiaru więcej z tobą dyskutowć bo nie lubię przemądrzałych smarkaczy
                chwalących się doświadczeniami dydaktycznymi.Doświadczenie dydaktyczne hahha,
                okresu III Rzeczpospolitej,w którym wiedzę zdobywano w wyniku antypeerelowskiej
                propagandy.Nie widzi tego co jest teraz ale za to dokładnie wie jak było w
                okresie kiedy nie było go świecie,a jak był to srał w gacie,mówiąc na chleb byb
                na muchy ptapti.Jeżeli myślisz,że znalazłeś w mojej osobie wolnego słuchcza,
                jako tego głupszego to się mylisz.Zawsze będę krytykował,lekceważył i obrzucał
                inwektywami ludzi mających wysokie mniemanie o sobie,których prześladuje pycha
                i mania wyższości.Jako doświadczony dydaktyk powinieneś dopatrzyć się
                odpowiedzi na swoje pytania,bo Ty na moje nie odpowiedziałeś tylko gnębiło cię
                słowo "kurdypel"

> W sprawie wykształcenia (Kaczmarskiego i nie tylko), to pragnę zauważyć, że
                > ludzi dzielimy na nieuków i samouków. Ktoś, kto tego nie dostrzega należy do
                > pierwszej kategorii.

Podejrzewam,że Ty należysz do tej drugiej kategorii a ja jak sugerujesz,do tej
                pierwszej.Może tak zostać(chociaż lepiej mi odpowiadałoby słwo "talent").Tylko
                nie mogę zrozumieć po co się uczył,zawracając tyłek wykładowcom skoro,jako
                samouk,sam się wszystkiego nauczył.
                Uważasz,że fachowiec,który początkowo jako nieuk,po ukończeniu studów czy też
                szkoły średniej w dziedzinie naprawy telewizora,komputera,samochodu itp. jest
                głupcem,bo nie zdobył tej wiedzy jako samouk? Marny z Ciebie dydaktyk.
                Twoje doświadczenie dydaktyczne jest naciągane.Ty nie masz żadnego
                doświadczenie dydaktycznego,tylko je sobie tak wmawiasz,lub ci się wydaje,że
                takowe masz.
                Skończyłem z Tobą dyskutować bo odbiegliśmy od tematu a wolnego słuchacza,swoich
                propagandowych bredni,ze mnie nie zrobisz.

• supaari Samouk i nieuk 18.05.05, 00:34
                  Polska agresja na Czechosłowację do spółki z Hitlerem? A ja myślałem, że to
                  tylko przyjęte ultimatum (ok, przyznam - nie było to czyste zagranie) i
                  obeszło się bez walk. Więcej sensu miałoby czepianie się Wielkiej Brytanii i
                  Francji (bo Włochy i Niemcy to osobna historia) za układ monachijski, bo paktu
                  Ribbentrop-Beck jakoś sobie nie przypominam. I zapominasz o współudziale Węgier.
                  Porównywanie systemowej zbrodni, jaką był Katyń z (okropnymi i
                  niedupuszczalnymi - przyznaję) przestępstwami popełnianymi przez obywateli
                  polskich jest mało inteligentne.
                  Jak rozumiem większą złość budzi w Tobie brak gruszek niż ich obiecywanie na
                  werzbie?
                  W sprawie "talentu", to mam pewność, że masz go dużo. Oceniłeś moje
                  doświadczenie dydaktyczne na odległość (c.v. podsyłać nie zamierzam),
                  ustaliłeś, że nie sprawdzałem "kurdypla" w słowniku itd. I mówisz to z takim
                  przekonaniem! Alboś jest krańcowo zakłamany, albo uwierzyłeś we własną
                  propagande!
                  Uff! Dzięki za deklarację zakończenia tej bezpłodnej dyskusji. Deklaruję
                  podobne zaniechanie działań. Nie ma sensu robić z Ciebie "słuchacza
                  propagandowych bredni", bo juz jesteś słuchaczem własnych. I nawet w nie
                  wierzysz!
      • truten.zenobi do supaari 17.05.05, 07:18
        supaari napisał:

> Prawicowi faszyści to wewnętrzna sprzeczność. Partia hitlerowska
        > miała wnazwie
        > przyiotnik "socjalistyczna", a w programie państwową kontrolę
        > nad gospodarką (w
        > bardziej finezyjny sposób niż modła sowiecka).

Stwierdzenie "prawicowi faszyści" nie niesie ze sobą sprzeczności jeżeli mówimy
        o polskiej "prawicy" gdyż w rzeczywistości wszystkie partie "u koryta" głoszą
        idee socjalizmu (choć tak naprawdę albo dążą do władzy absolutnej np. PRL
        giertycha, albo zajebistej biurokracji i korupcji PO). Jedyna partia w Polsce
        którą chyba można uznać za prawicową jest UPR (aczkolwiek nie chcę dyskutować w
        tej chwili nad poziomem tej partii).

Tak więc nazwa zwykle nie odzwierciedla prawdziwego charakteru i jest tylko
        tanim chwytem reklamowym.

Może nie ze wszystkim się zgadzam z antypapistą i palnick’em ale w jednym
        punkcie mają rację głupota Polaków osiągnęła kolejny rekord. Politycy
        publicznie licytują się w kolejnych idiotyzmach i poparcie dla ich partii
        rośnie.
        Później polactwo narzeka: że bieda, że bezrobocie, .... „jak se wybraliśmy tak
        se mamy”
        • supaari Re: do supaari 17.05.05, 10:25
          I tu w zasadzie mogę się zgodzić, ale pod warunkiem, że - na Twój sposób - w
          pojęciu prawicowi faszyści pojawi się cudzysłów zamykający którąkolwiek część
          tego terminu. W poście antypapisty tego nie było...
          Przyznajesz wszak, że wymienione przez abtypapistę postacie nie do końca można
          zaliczyć do prawicy?
          • truten.zenobi Re: do supaari 17.05.05, 11:28
            "" powinien praktycznie pojawiać się przy każdym słowie prawica jeśli się
            odnosi do parti i polityków w Polsce. :( to samo dotyczy zresztą lewicy. :(

W polityce jak w szachach trzeba "planować na 3 ruchy na przód", my jako Polacy
            jednak jesteśmy mistrzami salonowca (nadstawiamy dupę i bezbłędnie potrafimy
            wskazać kto nam przywalił).
    • dunajec1 Re: Polska nie była w koalicji antyhitlerowskiej. 14.05.05, 20:35
      Musze sie zgodzic z Toba,wszystkie te kaczorki,w imie Chrystusa,bij zabij
      ruskiego,a to potezny rynek zbytu,nie wspominajac ze jednak oni weszli do
      Berlina,a ze przez Polske?Bylo blizej.Ze te idioty chca generala pozbawic
      stopnia,tego nie slyszalem,kiedys mu beda pomniki budowac{Jaruzelskiemu},no ale
      cel uswieca srodki,dla kaczorkow liczy sie zdobycie wladzy.
    • marecki997 Re: Polska nie była w koalicji antyhitlerowskiej. 14.05.05, 21:30
      antypapista napisał:

> Ale pamiętajcie, prawica to faszyzm.Pomyślcie o tym przy urnach wyborczych.
      > Ja stawiam na lewicę,zawsze tak stawiałem.Nie taki diabeł straszny a Bóg
      > dobry,jak ich ludzie malują.

Prawica to tak samo faszyzm, jak lewica komunizm. Są na prawicy faszyści ale to
      nie znaczy że cała prawica jest sama w sobie zła i totalitarna. Analogicznie na
      lewicy.
      • Gość: antypapista Re: Polska nie była w koalicji antyhitlerowskiej. IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 15.05.05, 21:02
        Zgadzam się.W każdym środowisku znajdują się dobrzy i łotry.
        Ale najgorsi są ci najbardziej rozmodleni kurdyple kaczory są tego przykładem.
    • Gość: Joseff Tito Re: Polska nie była w koalicji antyhitlerowskiej. IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 21:52
      To co napisałes wygląda na sen szaleńca-przeinnaczasz fakty by twoja racja była
      czysta i chwytliwa.Lepiej dopowiedz czemu Jaruzelskiego chcą pozbawić stopnia
      generała-zaręczam że nie chodzi tu tylko o stan wojenny choc i to już powinno
      być powodem-napisz to ludziom dla jasności.Co do chamow z prawicy którzy powinni
      przepraszać za nazwanie...fakt,w polityce mamy chamstwo na całego,od lewej do
      prawej ale..czy lewicowe chamy przeprosiły ludzi za cokolwiek,nie słowa a
      krzywdę jaką wyrządzali społeczeństwu??Co do faszyzmu-wszystkie państwa które
      bawiły się w faszyzm stoją teraz niespodziewanie dobrze ekonomicznie,w
      odróżnieniu do tych które bawiły się w komunizm.Tyle
      • Gość: antypapista Re: Polska nie była w koalicji antyhitlerowskiej. IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 15.05.05, 22:03
        > To co napisałes wygląda na sen szaleńca-przeinnaczasz fakty by twoja racja
        była
        > czysta i chwytliwa.Lepiej dopowiedz czemu Jaruzelskiego chcą pozbawić stopnia
        > generała-zaręczam że nie chodzi tu tylko o stan wojenny choc i to już powinno
        > być powodem-napisz to ludziom dla jasności
        Nic nie przeinaczam.Jaruzelski był żołnierzem Wojska Polskiego,nie
        polskojązycznego,i narażal swoje życie żebyś mogł istenieć na tym świecie,bo
        mogło by cię nie być,jak by Hitler wygrał wojnę.Jemu i jego towarzyszom broni
        możesz,to istnienie zawdzięczać,bliźniaki na kaczych łapach też. A za co chcą
        go zdegradować?To proste.Za powiedzianą w Moskwie prawdę.

> ale..czy lewicowe chamy przeprosiły ludzi za cokolwiek,nie słowa a
        > krzywdę jaką wyrządzali społeczeństwu?

A niby to jaką wyrządzili krzywdę wyrażaj się jaśniej

> Co do faszyzmu-wszystkie państwa które
        > bawiły się w faszyzm stoją teraz niespodziewanie dobrze ekonomicznie,w
        > odróżnieniu do tych które bawiły się w komunizm.Tyle

I co,nie potrafisz sobie tego wytłumaczyć dlaczego?A zresztą,co to znaczy
        wszystkie państwa? Podkreślając dobrą pozycję ekonomiczną,bawiących się w
        faszyzm,dajesz mi do zrozumienia,że jesteś zwolennikiem waszyzmu.Pięknie.
        Ja wolę socjalizm.Zestarzałem się w tym ustroju.Dzięki generałowi
        Jaruzelskiemu,który ten system wywalczył,miałem zapewnioną pracę,pewną płacę,
        zapewnioną edukację i opiekę lekarską.Nie dopuszczono do tego,aby jakaś kanalia,
        o kapitalistycznym zapędzie,próbował ludzi pracy wyzyskiwać.Moje pokolenie
        odbudowało kraj ze zniszczeń wojennych w czym bardzo przeszkadzały tzw."zimną
        wojną"te kraje,które jak to określiłeś,bawiły się w faszyzm.Generał bronił tego
        systemu i za to ma zapłacić utratą stopnia generalskiego.Wprowadzając stan
        wojenny,rzeczywiście chciał zapobiec wojnie domowej i interwencji wojsk Układu
        Warszawskego(Czesi się nie mogły doczekać,kiedy wkroczą na nasz teren,zgadnij
        dlaczego?)Gdyby tego nie zrobił to nie jeden solidaruch wąchał by kwiatki od
        spodu.A szkoda.
        A Wy jakie macie zasługi? Wasze zasługi to:brak pracy,brak płacy za pracę,
        edukacja pada,służba zdrowia wegetuje,fabryki zrujnowane i polikwidowane,to co
        za PRL-u zbudowano zniszczono lub za bezcen sprzedano.Jednym zdaniem mamy:smród
        głód i ubóstwo,przed czym generał Jaruzelski chciał nas obronić.Teraz za to
        płaci degradacją,poniżeniem i upokorzeniem.
        Ale po co Ci ja to piszę.Przecież Ty i tak gó.. z tego zrozumiesz.

• Gość: Josef Tito Re: Polska nie była w koalicji antyhitlerowskiej. IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:10
          Widzę że mam do czynienia z starym,zakutym łbem który zestarzał się w
          komuniźmie,szkoda tylko że takie typy po przemalowaniu krajem trzasą do oporu,aż
          wytząsa wszystko.I ten własnie kapitalizm oparty jest na własnie takich mamutach
          którzy dorobili się za "wspaniałego" socjalizmu.Co do Jaruzelskiego-wątpię by
          dzieki owemu człowiekowi została wygrana II wojna światowa więc nie piernicz że
          dzięki niemu nie mamy Hitlera,dzięki podobnym mielismy Stalina w takiej postaci
          jakiej mieliśmy.Prawdę jaką powiedział w Moskwie nazwałbym bardzo
          subiektywną,powiedział coś co chciano usłyszeć,coś co by go kryło moralnie
          srając przy okazji na własny kraj-i to może być wreszcie powodem.
          Co do krzywdy komunistów-nie musze wypisywac wszystkiego po kolei-wystarczy
          otworzyć byle książkę do Historii wydaną po 91 roku-znajdziesz tam odpowiedz za
          co powinni przepraszać.
          Większośc krajów które bawiły się w komunizm z narzuconą opieką ZSRR nie stoją
          ekonomicznie najlepiej-wschodnia Europa się podnosi ale Azja??
          Pisze to z powątpiewaniem czy ty i podobni tobie budowniczy PRLu to pojmą-wam
          sie w głowie nie może zmiescić że inni tez moga miec dobrze bez partyjnych
          legitymacji.
          • Gość: antypapista Re: Polska nie była w koalicji antyhitlerowskiej. IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 17.05.05, 21:16
            > Widzę że mam do czynienia z starym,zakutym łbem który zestarzał się w
            > komuniźmie,szkoda tylko że takie typy po przemalowaniu krajem trzasą do
            > oporu,aż wytząsa wszystko.
            > I ten własnie kapitalizm oparty jest na własnie takich
            > mamutach
            > którzy dorobili się za "wspaniałego" socjalizmu.

Mowisz o swych starych? Chyba tak.Znam kilku takich,którzy dorobili się na
            socjaliźmie.Ale to nie jest pokolenie Jaruzelskiego.Pokolenie Jaruzelskiego już
            nie wstrząsa,są za starzy lub nie żyją.Tymi wstrząsaczami to są ci cwaniaczki,
            którym wspaniałomyślna komuna,umorzyła zaciągnięte pożyczki,pobrane na
            działalność gospodarczą.Za tą wspaniałomyślność,teraz naiwna komuna obrywa.
            Ale żeby im umorzyć te pożyczki to skądś musiała te pieniążki wziąć.Otóż wzięła
            od tych starych zakutych łbów.W tedy nie myślała,że te cwane kanalie ją
            wykiwają.

> co do Jaruzelskiego-wątpię by
            > dzieki owemu człowiekowi została wygrana II wojna światowa więc nie piernicz
            > że dzięki niemu nie mamy Hitlera,dzięki podobnym mielismy Stalina w takiej
            > postaci
            > jakiej mieliśmy.

Tak to zrozumiałeś?To ale z Ciebie głąb.Poprawiam się:że dzięki jemu i jego
            towarzyszom broni,których miliony poległo w tej wojnie.To właśnie miałem na
            myśli.A Stalin, w cale nie był taki zły,skoro dziś istnieje taka wywłoka jak Ty.

> Prawdę jaką powiedział w Moskwie nazwałbym bardzo
            > subiektywną,powiedział coś co chciano usłyszeć,coś co by go kryło moralnie
            > srając przy okazji na własny kraj-i to może być wreszcie powodem.

Prawda jaką powiedział w Moskwie jest prawdą faktyczną.Twoja jest subiektywna
            wyczytana z historii po 91 roku.
            Ja jej nie potrzebuję czytać bo ja wiem jak było z opowiadań weteranów tej
            wojny.

> Większośc krajów które bawiły się w komunizm z narzuconą opieką ZSRR nie stoją
            > ekonomicznie najlepiej-wschodnia Europa się podnosi ale Azja??
            > Pisze to z powątpiewaniem czy ty i podobni tobie budowniczy PRLu to pojmą-

Słusznie powątpiewasz.Dlatego,że Twój mózg nie chce pojąć dlaczego stoją gorzej
            o czym już pisałem.

> wam sie w głowie nie może zmiescić że inni tez moga miec dobrze bez partyjnych
            > legitymacji.

A może mi się pomieścić,może.Widać to gołym okiem jak mają dobrze.Ale czy
            słusznie i uczciwie?
            • Gość: Joseff Tito Re: Polska nie była w koalicji antyhitlerowskiej. IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 21:37
              Po pierwsze-nie życzę sobie nazywania mnie wywłoką-ty zacząłes cały ten
              absurd,ludzi o innych pogladach obrzucasz gnojówką-to świadc zy o tym czego cię
              nauczyła komuna-pewnie żarłes ze świaniam w korycie i jescze kwikałes z pokorą
              by dolali byle czego-tak to już jest,niektórzy ludzie zniosa wiele byleby się
              nie czepiano,nawet spodlić się przez złodziejski system tak jak ty.
              Po drugie-komunizm sam w sobie nie był koszmarem-to ówczesni rządzący
              sprowadzili go na totalne manowce-ci których ty byś po stopach całował za talona
              na małego fiata.
              Trzecie-zapominasz o AK które walczyło z okupantami a potem dostało po dupie od
              "sojuszników" z ZSRR w tym i sprzedajnych polaczków,czesto z AL,i pewnie takich
              UBeków i innych dziadów słuchałes przy wódce na rybach.Wpojono w ciebie agresję
              do wszystkiego co niesłuszne ideologicznie,nie potrafisz zmienić się wraz z
              czasem,ludzi się czpiasz,ich świętości,obrażasz wartości narodowe sam żyjąc w
              jakiejś iluzorycznej bańce-co pozwala mi sądzic że jesteś typowym oszołomem
              opierającym się na frazesach-i jeszcze owe pierdoły starasz się wcisnąc
              innym-daj se spokój chłopie,idz na patrol na miasto,walnij z byczka w scianę lub
              co kolwiek ale nie wpajaj ludziom nieprawdy.Za takie przekłamania na zachodzie
              poszedłbyś do wariatkowa w trybie natychmiastowym.
              • Gość: antypapista Re: Polska nie była w koalicji antyhitlerowskiej. IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 18.05.05, 00:24
                Właśnie dokładnie tak jest teraz.A co do wywłoki itp. obrażania to nauczyłem
                się w twojej demokracji od parlamentarzystów np."Spieprzaj dziadu".Poza tym jak
                można nazwać człowieka inaczej,skoro mówi co innego niż widzą jego ślepia i
                ględzi coś o jakiś poglądach z którymi nie zgadzając się oblewam innych
                gnojówką.To,że teraz ok.4 mln.Polaków nie ma pracy i tyle samo dzieci głoduje to
                są moje poglądy,które rzekomo wciskam na siłę innym,a nie fakty?Albo to,że
                kilka tysięcy ludzi bezdomnych tuła się pod mostami i po dworcach,szukających
                żarcia po śmietnikach to dla ciebie nie są fakty tylko moje poglądy ,z którymi
                się nie zgadzasz? No by cię jasna cholera czasła ty zaślepiony kmiocie,już nie
                wywłoka.Bo słów brakuje do takich iditów.Czy Ty w ogóle wychodzisz z domu,że
                tego nie widzisz? No rusz do jasnej cholery tą swoją szlachetnie urodzoną dupę
                i przejdź się po dworcach,przytułkach i innych pakamerach,pogadaj z tymi
                uszczęśliwionymi ludźmi a przekonasz się ,że to są fakty a nie moje poglądy,
                Ty zasrana kreaturo,gó..arzu przemądrzały.Złodziejski system?Właśnie jest
                teraz.Za komuny za takie coś wieszali.Armia Krajowa?To ich zwierzchnicy taki
                nam chcieli zgotować los jaki mamy teraz(Przepraszam tylko szeregowych
                żołnierzy tej Armii,którzy zostali oszukani przez swych pańskich dowódzców.Nie
                o nich tak myślę).Słusznie im się czapa należała a,że przy okazji cierpieli
                szeregowi ludzie,trudno.Niczego winne dzieci też cierpiały na wojnie
                prowadzonej przez głupich dorosłych.

> UBeków i innych dziadów słuchałes przy wódce na rybach.Wpojono w ciebie
                > agresję
                > do wszystkiego co niesłuszne ideologicznie,nie potrafisz zmienić się wraz z
                > czasem,ludzi się czpiasz,ich świętości,obrażasz wartości narodowe sam żyjąc w
                > jakiejś iluzorycznej bańce-co pozwala mi sądzic że jesteś typowym oszołomem
                > opierającym się na frazesach-i jeszcze owe pierdoły starasz się wcisnąc
                > innym-daj se spokój chłopie,idz na patrol na miasto,walnij z byczka w scianę
                lu
                > b
                > co kolwiek ale nie wpajaj ludziom nieprawdy.Za takie przekłamania na zachodzie
                > poszedłbyś do wariatkowa w trybie natychmiastowym.

Słuchałem ubeków?Wpojono mi agresję?Ja ich nie musiałem słuchać,nie było takiej
                potrzeby a agresja moja,którą teraz,w tym poscie okazałem,sama we mnie wlazła i
                nadal włązić jak mi oferma wmawia chorobę skoro jestem zdrowy.Wariatkowem mnie
                częstuje.Coś ci sie pofajtało.Raczej Ciebie by tam zamkli jakby zobaczyli
                takiego głupka,który mówi co inngo niż widzi,który w faktach widzi poglądy.
                Prawdziwa wywłoka.Obrażaj się baranie jeden.Z ciągnij,ze ślepi te filcowe
                okulary a przejrzysz.

• Gość: Joseff Tito Re: Polska nie była w koalicji antyhitlerowskiej. IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 08:26
                  Żygać mi się chcę gdy znowu cie widzę,sory facet,dla mnie jesteś kapuścianym
                  łbem,wiejskim filozofem,reliktem zeszłej epoki.Możesz nazwac mnie głupcem-lecz
                  tylko z powodu tego że wchodze w rynsztokową rozmowę z tobą.Houbisz stary system
                  gdyż był to system kombinatorów i nierobw,zapewne wyjesz do niego po nocach bo
                  wystarczyło oprzeć się o łopatę i w taki sposób przperacować dniówkę-i za to
                  jeździło się jeszcze na wakacje.
                  Dzisiejszy system jest przemalowaną fasadą systemu poprzedniego,w którym to
                  ludziska nic nie musieli umiec a żyli,dla tego dziś sobie nie radzą i klepią
                  bidę,i klepac bide beda bo sa pełni złości że nie ma nic za darmo.W polsce
                  będzie źle dopuki takie egzemplarze jak ty nie znikną z życia politycznego i
                  zniknie żażarta walka między starymi a nowymi,kiedy duchy parszywego sowieckiego
                  socjalizmu znikną na zawsze.
                  Możesz mnie nazywac jak chcesz,pluj sliną na monitor,parskaj pianą,dław się
                  zółcią-mnie to wali ale że od pokoleń związany jestem z prawicą(nie nie,nie
                  jestem zwariowanym katolem aczkolwiek nie opluwam kościoła bo potrzebny ludziom)
                  to nie moge patrzeć na takie przekłamane brednie jakie ty wypisujesz w stosunku
                  do naszej historii.
                  Masz się za mądrale-twój problem i twojego otoczenia,idz na ławeczke do kolegów
                  z ORMO i wychwalaj Stalina że ci żryć dał,ja niestety przez niego tak dobrze się
                  nie bawiłem(i jego rodacy również) ale ty w końcu widzisz lepiej,prawda??
                  I nie gadaj jmi tu o tym że nie znam cen,nie znam dzisiejszych nieciekawych
                  realiów-jestem człowiekiem otwartym i radzę sobie z nimi nienajgorzej-i ty też
                  powinienes się z tego cieszyć,bo gdyby plityka Stalina wciąz trwała to komputer
                  znałbyś z rosyjskich gazet a po paliwo stałbyś z talonem.
                  Ja cię opuszczam ale pamiętaj na przyszłośc-nie wszyscy dadzą sobie pluć w kasze
                  przez takie mędy społeczne jak ty.
                  A eraz wracaj spokojnie do zalewajki bo ci ostygnie,tylko nie zapomnij wczesniej
                  ucałowac wizerunku Wielkiego Wodza-on ci to dał.
                  • Gość: antypapista Re: Polska nie była w koalicji antyhitlerowskiej. IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 18.05.05, 14:08
                    Mnie też chce się rzygać (pisane przez "rz" a nie przez "ż") jak czytam
                    wypociny propagandowe,rzekomo widzącego mnie,pajaca.Te wymiotne mdłości będą
                    trawać dopóki (pisane przez "ó" a nie przez "u") mój organizm nie przyzwyczai
                    się do idiotów,znających poprzedni system z propagandy,w którym wszystko było
                    złe.
                    Bardzo mnie ubawiłeś z tą łopatą.
                    Były takie przypadki u schyłku tego ustroju.Jestem przekonany,że tak właśnie
                    pracował Twój tatuś i mamusia,którzy spłodzili taką pokrakę na obraz i
                    podobieństwo swoje,która sobie teraz radzi żerująć na innych.
                    W tedy takich pracowników nazywano pasożytami i ustanawiano odpowiednie
                    przepisy aby to pasożytnicze dziadostwo jakoś zmusić do pracy,co było bardzo
                    trudne,bo w ówczesnej konstytucji był zapis,że istnieje prawo do pracy a nie
                    obowiązek,co skrzętnie wykorzystywał kapitalistyczny zachód w walce z ustrojem.
                    Ale po co Ja,naiwniak jeden, wyjaśniam takiemu durniowi jak było,skoro on
                    zawsze będzie lepiej wiedzał o tym z propagandowych książek,że było inaczej-tzn,
                    gorzej.
                    A co do tego komputera to czytałem o nim w latach 50 jak Ciebie jeszcze na
                    świecie nie było i to nie z rosyjskich gazet a z polskich.I,że ten komputer
                    był tak duży,że nie zmieścił by się w Twojej chałupie.I nie próbuj udawadniać
                    co by było gdy było.Mogę zagwarantować,chociaż to i tak gó.. daje bo nie
                    uwierzysz,że Polacy odbudowywali kraj ze zniszczen wojennych,nie przy pomocy
                    modlitwy i opierniu się o łopatę ale.....starczy i tak nie zrozumiesz mojego
                    kapuścianego łba.

P.S.
                    Nie wyśmiewaj się z zalewajki niejeden głodujący by ją z konsumował.Obyś
                    jeszcze de niej nie zatęsknił.Ofiaro jedna,czego Ci nie życzę.
    • Gość: ania Re: Polska nie była w koalicji antyhitlerowskiej. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 14:58
      niezle banialuki opowiadasz...sorry ale inaczej nie da sie tego podsumowac,
      przydalyby sie podstawy historii, moze zacznij od paktu ribbentrop-molotow
      ktorego konsekwencja byla napasc niemiec hitlerowskich wraz z rosja sowiecka na
      polske
      • Gość: antypapista Re: Polska nie była w koalicji antyhitlerowskiej. IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 15.05.05, 22:11
        Aniu! Mnie nie chodzi o pakt tylko o polskojęzyczne wojsko.Co Ty o tym sądzisz.

Przestancie już z tym paktem.Czesi też stracili Zaolzie wynniku napaści Polski
        skumanej z Hitlerem.Potem Hitler to Zaolzie nam zabrał razem z resztą Polski.
        • mayta Re: Polska nie była w koalicji antyhitlerowskiej. 18.05.05, 01:03
          ok, papista, zgadzam sie z Toba, ale... na jaka LEWICE stawiasz? Gdzie jest ta
          lewica? Jak sie nazywa?
          • Gość: antypapista Re: Polska nie była w koalicji antyhitlerowskiej. IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 18.05.05, 14:20
            Dziękuję,że się ze mną zgadzasz.A co do lewicy? Tak prawdę mówiąc,nie wiem gdzie
            ona rzeczywiście jest.Miałem na myśli lewicę z prawdziwego zdarzenia,którą być
            może poznam do czasu wyborów.Trochę czasu jeszcze zostało na zastanowienie się.
            Ale kogoś trzeba wybrać.Lepsza jest bylejaka lewica jak pobożna prawica.
            Może Ty masz jakiś pomysł?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka