lonelyguy 15.05.05, 11:04 Pomocy!!! Co mam zrobić, normalnie łysieję... Mam strasznie rzadkie włosy na czubku głowy... Pomocy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dunajec1 Re: Co zrobić aby włosy były rzadsze i odrosły? 15.05.05, 18:53 Jak bedziesz wiedzial,napisz,tez mam ten problem,kiedys slyszalem zeby krowie dac polizac,czy to prawda nie wiem,nie probowalem,hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
citrus1 Re: Co zrobić aby włosy były rzadsze i odrosły? 15.05.05, 19:22 Co chciales przez to powiedziec? Chcesz miec, chwilowo, rzadkie wlosy, a po jakims czasie chcesz, zeby sie "zagescily"? Odpowiedz Link Zgłoś
llukiz Re: Co zrobić aby włosy były rzadsze i odrosły? 15.05.05, 20:04 a gdzie tu problem. Ostrzyc się trzeba na łyso i nie będzie problemu Lukiz gg 8105004 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felga Re: Co zrobić aby włosy były rzadsze i odrosły? IP: 5.6.1D* / 216.104.196.* 19.05.05, 16:11 > a gdzie tu problem. Ostrzyc się trzeba na łyso i nie będzie problemu A kolega się strzyże na łyso z tego powodu? Jaki efekt?( bo nie kazdemu bez włosów do twarzy, faceci też muszą mieć ładną facjatę, żeby rezultaty nie były traumatyczne dla otoczenia) Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz_kania PILOXIDIL 15.05.05, 22:55 Jest taki polski środek. Psika się nim skórę głowy rano i wieczorem. On, rzecz jasne, nie powoduje odrastanie włosów, tam gdzie głowa łysa jak kolano, ale wzmacnia cebulki czy coś tam i w efekcie włosy później wypadają. A co za tym idzie, znikają przerzedzenia. Włosy stają się gęstsze. Wiem, bo wypróbowałem na sobie. Niestety na efekt trzeba czekać przynajmniej pół roku i przez ten czas codziennie stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: PILOXIDIL 16.05.05, 11:26 "(...) i w efekcie włosy później wypadają. A co za tym idzie, znikają przerzedzenia. Włosy stają się gęstsze." Bardzo słusznie. Jak wszystkie juz wypadną, nie będzie przerzedzeń tylko jednolitość. Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz_kania Re: PILOXIDIL 16.05.05, 11:33 Napisałem to nieprecyzyjnie. Chodzi o to, że każdemu normalnemu człowiekowi wypadają włosy. W tym czasie inne sobie rosną. Pewna równowaga jest utrzymana. Osobom łysiejącym włosy wypadają szybciej niż inne zdążą urosnąć. Piloxidil OPÓŹNIA moment wypadania włosów, więc włosy robią się gęstsze, bo nowe włosy zdołają urosnąć zanim stare wypadną. Tak to mniej więcej działa. "i w efekcie włosy później wypadają" należy to rozumieć jako opóźnienie procesu wypadania włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: PILOXIDIL 16.05.05, 11:35 ""i w efekcie włosy później wypadają" należy to rozumieć jako opóźnienie procesu wypadania włosów." No patrz pan, ile w tym polskim języku wieloznaczności ... teraz juz wszystko rozumiem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: PILOXIDIL IP: *.crowley.pl 18.05.05, 14:31 A "żeby włosy były rzadsze i odrosły"? Moja babcia nazywała to owłosieniem kolejowym, co stacja to włos. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: PILOXIDIL 18.05.05, 14:38 Sa dwie opcje - rzadko a długo oraz krótko a gęsto. Co wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PILOXIDIL 19.05.05, 10:34 Radzko a długo odpada, pozostałe konfiguracje mogą być. Jeśli chodzi o włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LePeR Re: Co zrobić aby włosy były rzadsze i odrosły? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.05.05, 14:47 o której głowie myslisz... bo na jednej mam totalną łysinę... A chyba fajnie byłoby tak mieć warkoczyk... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Co zrobić aby włosy były rzadsze i odrosły? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 19:47 a tak serio to moze byc lysienie plackowate, mowie serio wiec zglos sie do specjalisty-lekarza rodzinnego lub psychologa bo najczesciej jest to zwiazane z dlugotrwalym stresem 3maj sie Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Co zrobić aby włosy były rzadsze i odrosły? 19.05.05, 10:33 albo smaruj łeb olejem rycynowym, zawiń w ręcznik, trzymaj tak przez noc i umyj. Też poważnie mówię, recepta babci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felga Re: Co zrobić aby włosy były rzadsze i odrosły? IP: 5.6.1D* / 216.104.196.* 19.05.05, 16:05 Takie "cuda" działac mogą na babskie owłosienie. A u facetów są inne niż u kobiet przyczyny wypadania np. genetyczne, hormonalne etc.. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Co zrobić aby włosy były rzadsze i odrosły? 19.05.05, 16:09 A faceci po prostu łysieją i HGW czym się tak przejmują. Tak było, tak jest i tak będzie. Jeśli o mnie chodzi, to włos na klacie ma być, na głowie nie musi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felga Re: Co zrobić aby włosy były rzadsze i odrosły? IP: 5.6.1D* / 216.104.196.* 19.05.05, 19:41 Zawsze można zrobic przeszczep jakby za dużo miał na głowie a za mało na klacie. Albo odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Co zrobić aby włosy były rzadsze i odrosły? IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.05, 22:23 Wetrzec trzeba sok z czarnej rzepy jest super,efekt murowany tylko trzeba powtarzac co pewien czas. Lub tez po wypadnieciu wiekszej ilosci wlosow polecam jakas fajna czapeczke lub peruke;)) Ewentualnie na lysinke wcierac olej slonecznikowy to bedzie fajny efekt odblaskowy....bleble Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Co zrobić aby włosy były rzadsze i odrosły? 20.05.05, 11:55 "Trochę wody kolońskiej i wypolerować"? Odpowiedz Link Zgłoś
introligator_snu Re: Co zrobić aby włosy były rzadsze i odrosły? 20.05.05, 15:14 Heh... to sie nawet fajnie moze nazywac: Lysienie Androgenowe Typu Meskiego. Jezeli to masz to w zasadzie juz nic nie poradzisz bo wynika to po prostu z obecnosci hormonow meskich w twoim organizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
sprite36 Re: Co zrobić aby włosy były rzadsze i odrosły? 20.05.05, 13:55 hehe... nic nie poradzisz. Jedyne wyjście to pogodzenie z losem. Odpowiedz Link Zgłoś