yoma 16.09.05, 11:58 ...po latach pracy w szpitalu dostała 1600 zł odprawy". Z całym szacunkiem, panie Tusk, ale co mnie pańska mama obchodzi? Wspomóż pan mamę i nie zawracaj pan głowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mam Re: "Moja mama... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 12:12 Z całym szcunkiem Yoma, ale co Ty nas obchodzisz i twój sosunek do czyjejś matki? Napisz, zadzwoń do niej, a nam na forum nie zawracaj głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: "Moja mama... 16.09.05, 12:19 To już nie wolno o hasłach wyborczych?... chlip?.... A w ogóle się podpisz, jak ze mną rozmawiasz, anonimów nie drukujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam Re: "Moja mama... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 12:25 "anonimów nie drukujemy" - czyli co? Yoma to GW, admin czy kto tam jeszcze?;))) Coś mi to dowcip o okręcie i ... przypomina...DDDD ps. Moj nick jest tak samo dobry jak każdy inny, a jeśli Ci chodzi o logowanie to nie ma jeszcze takiego obowiązku;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam Re: "Moja mama... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 12:31 Zgadzam się - manier nie masz takoż;)) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: "Moja mama... 16.09.05, 13:28 Doprowadzić adwersarza do zgody to czysta rozkosz. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grek Re: "Moja mama... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 14:24 Mam...kurczę, przeczytaj swój pierwszy post w tej, hmmm... dyskusji ? Yomie chodziło o infantylizm i ni-w-5-ni-w-9'izm spotu Tuska...o co chodzi Tobie, zupełnie pojęcia nie, nomen omen, mam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam Re: "Moja mama... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 14:32 Nie udawaj Greka, że gorszych i bardziej infantylnych spotów nie widziałeś;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grek Re: "Moja mama... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 11:06 Widzę same infantylizmy i pierdoły, jak to w kampanii; Donald ze swoimi wypocinami lokuje sie w środku stawki... niemniej podtrzymuję swoje opinię, że Twoja reakcja na post Yomy była nieadekwatna do jego tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
psychcio Yoma, 16.09.05, 14:38 B. proszę, podtrzymuj dyskusję - nie mam co czytać, a nie chce mi się iść po gazetę. Jeszcze mi GW wcisną :( Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Yoma, 16.09.05, 14:41 Tu mi się wyczerpały argumenty, padłam pod siłą polemiki - ale sprawdź @ Odpowiedz Link Zgłoś
psychcio Re: Yoma, 16.09.05, 15:32 yoma napisała: > Tu ... padłam pod siłą polemiki .... Właśnie wróciłem z zakupów. Kupiłem GW! MAM co czytać:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Yoma, 16.09.05, 15:39 W ten deszcz iść po GW - musisz ją bardzo kochać. Odpowiedz Link Zgłoś
psychcio Re: Yoma, 16.09.05, 15:52 yoma napisała: > W ten deszcz iść po GW - musisz ją bardzo kochać. Byłem za chlebem, a GW mi "wciśli" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
psychcio Re: Yoma, 16.09.05, 16:07 yoma napisała: > I tak się dałeś? Ja cię nie poznaję... Przecie pisałem, że jestem nasączony - to i wola słabnie pod wpływem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
psychcio Re: Yoma, 16.09.05, 16:28 yoma napisała: > Co ten deszcz robi z ludzi :) To nie tylko deszcz, to również czerwone, wytrawne, sączone ... No, ale bez deszczu to chyba bym pedałował nadmorską ścieżką rowerową;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Yoma, 16.09.05, 16:30 Taaa, a ja bym robiła zasady na kwasach... wzdech. Odpowiedz Link Zgłoś
psychcio Re: Yoma, 16.09.05, 16:45 yoma napisała: > Taaa, a ja bym robiła zasady na kwasach... Mój intelekt (podobno w zaniku) nie nadąża - to przez ten czerwony spowalniacz intelektów ... tyż wzdech Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Yoma, 16.09.05, 16:47 :P Zasady na kwasach są to nasadzenia (śliczne słowo) roślin ozdobnych na kwaśnej glebie. Parcelę po dziadkach ostatnio porządkuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
psychcio Re: Yoma, 16.09.05, 16:51 yoma napisała: > :P Zasady na kwasach są to .... Na to bym nie wpadł, nawet przy zerowym wskazaniu alkomatu :))) Ty mi się kojarzysz z gadatliwym ptactwem [patrz wontek zienciowy:)] Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Yoma, 16.09.05, 16:52 Bo i sama na to nie wpadłam, z niewielką pomocą przyjaciół. O co chodziło z tym ptactwem, bo nie pamiętam? Odpowiedz Link Zgłoś
psychcio Re: Yoma, 16.09.05, 16:55 yoma napisała: > O co chodziło z tym ptactwem, bo nie pamiętam? O papuzią profesję ... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Yoma, 16.09.05, 17:01 Aha. W temacie gadatliwości: siedzę i po...gaduję, bo co tu robić w długie deszczowe popołudnie. W temacie profesji: nie jestem. Jakoś woli Bożej nie czułam. Odpowiedz Link Zgłoś
psychcio Re: Yoma, 16.09.05, 17:03 Czy nie skończyła Ci się 1. zmiana? Już po 17 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Yoma, 16.09.05, 17:04 E, robota była w południe zrobiona, więc tak sobie siedzę i po... gaduję. Odpowiedz Link Zgłoś
psychcio Re: Yoma, 16.09.05, 17:11 yoma napisała: > ... siedzę i po... gaduję. To masz dobrzeeee! Właśnie wróciła osoba zarządzająca gospodarstwem i od progu znalazła mi zajęcie. Mam natychmiast rozpocząć selekcję odzieży/obuwia --> wstąpiła w nią anielska dobroć i mam przygotować wyposażenie dla żebraka spod kościoła. Chyba jej ulegnę bez większych oporów - cel jest zbożny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Yoma, 16.09.05, 17:16 Rozumiem, pozdrawiam, życzę zdrowia, szczęścia, pociechy z dzieci :) Odpowiedz Link Zgłoś
psychcio Re: Yoma, 16.09.05, 17:18 yoma napisała: > Rozumiem, pozdrawiam, życzę zdrowia, szczęścia, pociechy z dzieci :) I ja Ci też :) Dziecko mam tylko jedno - nie chciałem się dwukrotnie wygłupiać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: "Moja mama... 16.09.05, 18:51 jesli to było z 15 lat temu to była to ładna sumka :))))hę ... Odpowiedz Link Zgłoś
squirrel9 Re: "Moja mama... 16.09.05, 18:59 Hasło jest "chwytne" w końcu każdy ma mamę i każda dostała za mało ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfg Re: "Moja mama... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.09.05, 19:14 Chodiz o to, yoma, że kiedyś Ty po xxx latach pracy w xxx możesz dostać grosze, a pan T chce to zmienić. Ile masz lat, że tego nie zrozumiałaś? <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
squirrel9 Re: "Moja mama... 16.09.05, 19:36 Wydaje mi się,że Tuskowi nie chodzi o to by dać mamie więcej ale o to by w sprawiedliwym kraju ktoś po kilku tygodniach "prezesowania" w państwowej spółce czli również w "budżetówce" nie dostawał kilku milionów odprawy. I to Tusk chce zmienić. Może cały chwyt z tym spotem jest taki,że Tusk obiecuje odebrać prezesom a ludzie liczą na to,że on chce "dać" ubogim mamom. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: "Moja mama... 16.09.05, 19:15 yoma napisała: > ...po latach pracy w szpitalu dostała 1600 zł odprawy". > > Z całym szacunkiem, panie Tusk, ale co mnie pańska mama obchodzi? Wspomóż pan > mamę i nie zawracaj pan głowy. "mama" symbolizuje tutaj np. pracowników budżetówki, albo w ogóle tych porządnie pracujących, ale zarabiajacych byle jak. Więc całe zdanie przekazuje jakis sens ogólny, z którym oczywiście można polemizować. To co Ty proponujesz, to przerzucanie się słowami - to jest nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy_yomy Re: "Moja mama... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 19:44 mangaparbet3 napisała: "To co Ty proponujesz to przerzucanie się słowami - to jest nudne" Owszem jest to juz od dawna nudne. Wiadomo, że trójka : Doom, po_godzinach i yoma specjalizują się w pustosłowiu, przerzucaniu się słowani, rozwalaniu cudzych wątków. Zabawne też to już dawno przstało być, o ile wogóle było. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: "Moja mama... 17.09.05, 09:43 "w ogóle" piszemy oddzielnie, jakby co. Odpowiedz Link Zgłoś
lena575 Re: "Moja mama... 17.09.05, 09:46 Jak się odcinamy od "ogółu" to piszemy oddzielnie a razem jak się nie odcinamy to razem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy_yomy Re: "Moja mama... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 12:21 Po_ godzinach, oczywiście masz rację jeśli chodzi o ortografię, co do maritum jak zwykle - czyli NIC;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy_yomy Re: "Moja mama... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 12:39 Oczywiście powinno być "meritum". Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: "Moja mama... 17.09.05, 18:21 problem w tym, iż w twoich słowach ciężko je znaleźć poza tym nigdy nie pomyslałam o tym, aby pisać dla twojej przyjemności ) co innego - dla yomy. To tak. Odpowiedz Link Zgłoś
mytany.m Re: "Moja mama... 17.09.05, 18:27 No to glosujcie na kwasniewskiego(albo jego przyjaciol)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avocado Re: "Moja mama... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 19:29 Sieroty po Cimoszce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avocado Re: masz jakąs obsesję? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 19:33 Nie, dlaczego? Mnie matka Tuska nie drażni, bo nie ja jej dawałem odprawę;)) To Yomę gnębi sumienie hihihi.... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: masz jakąs obsesję? 17.09.05, 19:38 e tam, zaraz sumienie wyraża tylko swój brak zainteresowania (przynajmniej ja to tak rozumiem) Ale co ma do tego Kwasniewski, czy Cimoszewicz, tudziez moje sympatie polityczne, lubo ich brak? Ot, zagwozdka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avocado Re: masz jakąs obsesję? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 19:42 No nie wiem, ale tak mnie Mytany zsugerował;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avocado Re: masz jakąs obsesję? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 19:46 A nie szkodzi;)) Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: "Moja mama... 18.09.05, 09:17 po_godzinach napisała: > "w ogóle" piszemy oddzielnie, jakby co. "na pewno" też osobno, a "naprawdę" razem. No i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dys_ortograf Re: "Moja mama... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 10:16 Może po_godzinach dorabia jako korektorka?;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: "Moja mama... 20.09.05, 14:02 Dlaczego po godzinach, może w normowanym czasie pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielęgniarka Re: "Moja mama... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 19.09.05, 21:27 A ja własnie usłyszałam, że platforma składa obietnice odebrania budżetówce 13. pensji. Jak to sie ma do wynurzeń pana Tuska na temat Mamy? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: "Moja mama... 19.09.05, 21:31 Gość portalu: pielęgniarka napisał(a): > A ja własnie usłyszałam, że platforma składa obietnice odebrania budżetówce 13. > > pensji. I bardzo słusznie. 13-ka to nagroda z wypracowanego zysku. Jaki zysk może miec urzędnik, czy nauczyciel? Jak to sie ma do wynurzeń pana Tuska na temat Mamy? A co ma jedno do drugiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: "Moja mama... 20.09.05, 11:57 A ja się tylko zastanawiałam, dlaczego Tusk uważa, że 38 mln narodu ma obchodzić tragiczny los jego mamy :) To tak, jak gdybym ja wykupiła reklamę w środku masowego przekazu, żeby zakomunikować światu, że mój ostatni pracodawca jest mi nadal winien 13 000. Można, ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: "Moja mama... 20.09.05, 12:03 Tuskowa matula to jest małe miki w porównaniu z pięćdziesięciodziewięciosekundowym telefonicznym tete-a-tete z Olejniczakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: "Moja mama... 20.09.05, 12:15 A to ty przeżyłeś czy ojciec? Bo już nie pamiętam. Mnie tylko ostatnio badanie opinii zdyskryminowało :( Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: "Moja mama... 20.09.05, 12:18 Przed kwadransem, ^!*&%^$*&^%$#@ mać! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: "Moja mama... 20.09.05, 12:20 Hihi dobrze, że mnie w domu nie ma :))) No proszę - praca jest pożyteczna :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tingel-tangel Re: "Moja mama... 20.09.05, 12:29 A ja uważam, że to dobrze, że Olejniczak dzwoni do ludzi. Przynajmniej się nauczą na przyszłość, że Telekomunikacja to kompromitacja i przestaną korzystać z usług tej organizacji - no, już miałem napisać "przestępczej", ale się w ostatniej chwili powstrzymałem. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: "Moja mama... 20.09.05, 14:03 Są organizacją przestępczą. Wyciągają pieniądze nawet od nieboszczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: "Moja mama... 21.09.05, 12:59 yoma napisała: > Są organizacją przestępczą. Wyciągają pieniądze nawet od nieboszczyków. Obawiam się, że jednak bezskutecznie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: "Moja mama... 21.09.05, 14:17 Skutecznie - mówię, bo wiem, bo ostatnio własnie uświadamiałam potomka nieboszczyka, żeby się nie dawał robic Tepsie w konia :) Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: "Moja mama... 21.09.05, 14:43 Po tym wczorajszym telefonie od Olej-nic-z-aka wysłałem dziś do tepsy pisemko, że rezygnuję z telefonu - Skype i komóra wystarczą... Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: "Moja mama... 21.09.05, 14:48 jak nie dostaną kasy, to nie zignorują ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: "Moja mama... 21.09.05, 14:49 Windykatora nie będzie obchodziło, czy ty napisałeś pisemko, czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: "Moja mama... 21.09.05, 14:51 Mam to gdzieś, gdiż mam dowód nadania przesiłki poleconej, Yomisławo! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: "Moja mama... 21.09.05, 15:13 Dobra. Trzymam kciuki, a ty potem opowiesz, jak było, tylko na szczękę uważaj :) (A skąd kto ma wiedzieć po dowodzie, co było w piśmie. Może laurka z wyrazami zachwytu świadczonymi usługami. ) Odpowiedz Link Zgłoś