Dodaj do ulubionych

pobór do wojska

07.10.05, 16:32
witam, skończylem wlasnie Uniwersytet dziennie i mam kategorię A no i kilka
pytań:
-Jakie jest prawdopodobienstwo ze wezma mnie do wojska,
-kiedy uczelnia przesyla ifo o tym, ze nie jestem juz studetem (ludzie
bronili sie roznie, ja w lipcu niektorzy teraz)
-jakby co, jak oceniacie szanse zapisania sie na uczelnie wyzsza odplatnie w
srodku roku akademickiego, w sensie po jego rozpoczeciu?
Obserwuj wątek
    • yoma Re: pobór do wojska 07.10.05, 17:35
      Wiesz co? Nie uwierzę, że przez pięc lat studiów nie interesowało cię, jak to
      jest z poborem. To ty powinieneś być pytany, a nie pytać. :)
    • wielki_czarownik Re: pobór do wojska 07.10.05, 17:46
      rafalowo napisał:

> witam, skończylem wlasnie Uniwersytet dziennie i mam kategorię A no i kilka
      > pytań:
      > -Jakie jest prawdopodobienstwo ze wezma mnie do wojska,

Duże. Ostatnio brakuje rezerw i biorą ludzi.

> -kiedy uczelnia przesyla ifo o tym, ze nie jestem juz studetem (ludzie
      > bronili sie roznie, ja w lipcu niektorzy teraz)

Nie wiem.

> -jakby co, jak oceniacie szanse zapisania sie na uczelnie wyzsza odplatnie w
      > srodku roku akademickiego, w sensie po jego rozpoczeciu?

W zasadzie zerowe.
      • Gość: asd Re: pobór do wojska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 18:09
        jak to może brakowac ludz??? przecież studenciaki to tylko jakis malutki %
        wszystkich mężczyzn w każdym roku....
        • wielki_czarownik Re: pobór do wojska 07.10.05, 20:18
          Ale brakuje właśnie ludzi wykształconych - podoficerów rezerwy - dowódców niskiego szczebla, których można małym kosztem przerobić na oficerów.
          • czesiekkk Re: pobór do wojska 07.10.05, 23:22
            Zamiast pytać w necie skontaktuj się z WKU.
            A jeżeli już szukasz informacji to wejdż na oficjalną stronę MON, następnie na
            Prawo a dalej na Rozporządzenia, znajdziesz tam akt prawny, który pozwola na
            regulację twojego statusu.
            • Gość: asd Re: pobór do wojska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 12:10
              dzieki,
              jest tam napisane tyle, ze zostane przeniesiony do rezerwy przed 20 stycznia
              2006r (o ile zostane przeniesione). Z tego co zrozumialem, dostane wezwanie na
              WKU i wbiją mi stempel rezerwy...
              • czesiekkk Re: pobór do wojska 08.10.05, 12:55
                Właśnie, kilka lat temu kolega został przeniesiony ok. połowy grudnia, zresztą
                jakbyś zadzwonił do WKU to powiedzą ci kiedy zaczną akcję przeniesienia do
                rezerwy.
                Teraz co prawda jest jakieś przeszkolenie na uczelniach i po studiach, ale z
                drugiej strony przy 20% bezrobociu jest na pewno wielu chętnych do wojska,
                którzy sami chcieliby tam pójść.
                • Gość: limon Re: pobór do wojska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 19:33
                  zostalem w ubieglym roku przeniesiony do rezerwy z okazji ukonczenia studiow
                  inzynierskich, formalnie pieczatke dostalem miesiac temu, a jakis tydzien temu
                  dostalem wezwanie w celu stawienia sie po odbior karty mobilizacyjnej, okazalo
                  sie, ze mam sie zglosic na 3 dniowe cwiczenia,
                  narazie zostawilem im zaswiadczenie, ze sie nadal ucze, karty moblizacyjnej w
                  zwiazku z tym mi kobita nie wypisala, ale jakis major twierdzil, ze teraz jak
                  jestem w rezerwie to ich to, ze dalej studiuje, nie interesuje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka