morfeus12 Re: Strach w państwie 27.11.05, 12:07 Czy wy jesteście poważni?? Dlaczego oni protestowali?? Mają się w polsce tak źle?? Dlaczego nie ryczeli np. "Pedały Górą"??Dlaczego??, przecież o to im właśnie chodziło. A kto zapłaci za tę Policję??POLACY!!! To wszystko niepozornie jest za nasze podatki- to wszystko trzeba z czegoś opłacić. Za to płaci państwo!!! Nie łudźmy się ale np. Ja nie chce płacić za "zloty pedałów". W ogóle nie rozumiem sensu tych wszystkich wiecy. Normalni ludzie nie paradują i nie krzyczą np. "Hetero Górą". BEZ SENSU!!! A państwo płaci i pieniądze gdzieś uciekają!!!:/:/:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Strach w państwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 15:26 bo normalni ludzie hetero nie musza chowac sie kiedy chca pobyc z ukochana osoba, faktycznie dla ludzi heteroto bez sensu bo naich widok nikt nie wrzeszczy a kiedy facet trzyma faceta za reke to juz nie bedzie to tolerowane. I nie chodzi tu opedaly gora. Chodzi tu tylko o to zeby ludzie ich nie dyskryminowali. I wtedy to ma sens. Bo nikt nie chce sie kryc cale zycie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak' 2005 Re: Strach w państwie IP: *.net.ircam.fr 27.11.05, 12:55 >jak ci sie Polska nie podoba to mozesz z niej wyjechac,tak jak ja to zrobilem! >jak sie boisz zyc w Polsce to nie wychodz na ulice i nie ogladaj hororow jakie >tam sie dzieja,a w ogole to zglos sie do poradni zdrowia psychicznego,cykorze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dariusz Re: Strach w państwie IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 27.11.05, 15:51 W tym calym burdeliku jaki sie teraz tworzy najbardziej denerwuja skrajnosci. Rzady przejela pseudo-prawica, a wydaje mi sie ze cofnalem sie troszka w czasie do pietnowan, skrajnosci itp. Wiec? Zgromadzenie - palki, policja? Policjanta nie winie, bo wykonuje rozkazy, taki job, ale osoba ktora wydaje te rozkazy to jest skrajnie szalona, nie liczy sie absolutnie z nietykalnoscia cielesna drugiego czlowieka, z poszanowaniem dla kobiety. Idac dalej, osoba ktora jest katolikiem i pragnie jedynie zakonczenia obrazania pedalow i lesbijek (nie lubie ludzi gustujacych w tej samej plci co swoja), dajmy na to kobieta ma byc targana za wlosy, kopana? Obraz Matki patronki Polski gdzie teraz jest? Rydzyk pewnie podpie..l za przeproszeniem, wplyw kosciola jest kolejna skrajnoscia, wybor tej bandy nieudacznikow przez polakow na godpodarzy wlosci polskich byl prawdilowy? Kim jest ten caly Dorn? Panosza Panowie w sejmie, dostali wladze to im odwalilo, a tu z ojcem krzyzykiem pogadaja, bo co? bo staruchy sluchaja i zaglosuja, pomrzemy kiedys wszyscy, oby pierwsi ktorzy odpowiadaja za kolejne juz w histori do-grobu-pojscie szanownego kraju w ktorym orzelek sra policji na noski. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Strach w państwie 27.11.05, 16:13 metiowiec napisał: > Śledząc wydarzenia w prasie oraz telewizji, naszła mnie taka oto refleksja, oso > biście obleciał mnie strach na myśl o tym co może być dalej w Polsce, bo skoro > konstytucja pozwala na zgromadzenia to czemu władze , tłumią właśnie te wiece r > ówności ? Czy wszystko jest w pożądku, skoro Ludwik Dorn chwali policję za to j > ak rozpędziła marsz ? Owszem z jednej strony był on nielegalny bo nie zatwierdz > ony przez prezydenta Poznania ale z drugiej strony , nie można chyba zabronić t > ego typu manifestacji (pokojowej zresztą), tak samo boje się strasznie "troski" > LPR o Polską rodzine, bo przecież jak by się tak logicznie zastanowić co ma po > lityka do prokreacji, czemu tak się uparli na stworzenie "idealnej" rodziny, wg > ligi, ja rozumiem że w duchu kościoła tak ma być ale to przesada. Ludzie napra > wde się boje bo wszyscy wg. mnie fanatyczni politycy zbywają tematy takie jak t > olerancja, a to się robi niebezpieczne, czy ktoś z was czuje podobnie, bo ja si > ę boje by Polska nie zamieniła się w Państwo policyjno-katolicko-zastraszające. Nijaki A.H. też zaczynał od z pozoru drobnych zakazów - Niemcy wyli z zachwytu no i osiągnąl sukcesy o jaich myślą PiSdzielcy - Potem Niemcy też wyli ale już bez zachwytu. Sukcesów życzę - szczęść boże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Rzeczywiscie jestem przerazona!!! IP: 70.137.190.* 27.11.05, 16:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=32581696&a=32613250 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lothien społeczeństwo obywatelskie IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 27.11.05, 18:49 przed paru godzinami wróciłam z wiecu we Wrocławiu,w mieście, w którym ponad 60 lat temu miała miejsce "noc kryształowa" - czyż to nie symboliczne? Ludzie mają krótką pamięć - niestety. Przecież tu nie chodzi o gejów, Marsjan czy wielbicieli trabantów. chodzi tylko o art 57 konstytucji, o wolnośc wypowiedzi, o prawo zrzeszania się, o prawo demonstrowania swoich poglądów. Może zupełnie inaczej do tej sprawy podeszłam niż większość uczestnikow marszu (z obydwu stron). Nie poszłam na wrocławski Rynek szukać zadymy, czy taniej sensacji. Przypadkiem oberwałam jajem (cóż kuracje jajeczne wpływaja bardzo na włosy;). Wiecie, co mnie rozwaliło? była młodzież, osoby starsze, a w mniejszości w znikomym procencie: MY pokolenie 30-latków. I dotarł do mnie fakt. NIGDY nie będziemy społeczeństwem obywatelskim, zawsze damy się prowadzić na smyczy różnej maści "politycznym magikom", bo przecież są tematy zastępcze: akcyza na paliwo, VAT, kurs franka szwajcarskiego. Demokracja? Wolność? Odpowiedzialność. W przypadku nas nie siega dalej niz do progu mieszkania. Sad but true.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detektor Re: społeczeństwo obywatelskie IP: *.pools.arcor-ip.net 27.11.05, 18:52 Weg damit - Schwule bitte mich nicht belästigen. Aaaaamen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: społeczeństwo obywatelskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 00:57 > we Wrocławiu,w mieście, w którym ponad 60 > lat temu miała miejsce "noc kryształowa" - O nie! Tamto miasto nazywało się Breslau. Misto to ludzie a nie tylko miejsce w przestrzeni. Skrajna ciemnota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pipen Re: społeczeństwo obywatelskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 01:03 > NIGDY nie będziemy społeczeństwem obywatelskim lothien, najpierw musimy być społeczeńswem. Najpierw potrzebna jest wspólnota. Później potrzebny jest dialog. Konieczny jest sąd (osąd sprawy, werdykt). Slogany typu So niczego nie załatwią. Wyluzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaal Re: Strach w państwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 18:51 Naucz się pisać i dopiero potem zabieraj głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wróbel Re: Strach w państwie IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 27.11.05, 18:52 Rozstrzelać wszystkie strachy! Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Polska zamieni sie w panstwo faszystowskie 27.11.05, 19:58 zreszta sledzac wypowiedzi Kaczorow od lat oni takiego panstwa chca- silne, scentralizowane, z prezydentem jako glowa panstwa majaca na wszystko wplyw, z pogladem ze panstwo ma wszystkim sterowac a dodatkowo niechec do obcych, pokazywanie wyzszosci Polaka-katolika (juz to zreszta przerabialismy i nigdy dobrze nie wyszlismy) nad innymi, dodatkowo niechec do Rosji, Niemiec i szukanie wszedzie wrogow to niestety rodzi sie ustroj faszystowski w Ciemnogrodzie. Dodatkowo wspracie warcholow z samoobrony, nacjonalistow z LPR i ADOLF KACZYNSKI gotowy- maly, smieszny, zakompleksiony czlowieczek... IV RZECZPOSPOLITA:)smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xandau Re: Polska zamieni sie w panstwo faszystowskie IP: *.bulldogdsl.com 27.11.05, 20:53 Juz nie pamietam kto to powiedzial; wyczytalem to w wywiadzie z jakimś socjologiem w "Forum": państwo może albo dążyć do tego by społeczeństwo było szczęśliwe, albo zakładać odgórnie idee i starać sie je realizować. Jak myślicie w którym kierunku idzie Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Polska zamieni sie w panstwo faszystowskie IP: *.pools.arcor-ip.net 27.11.05, 22:37 Przeciez kierunek w czasie wyborow przez nieswiadomych, nieobliczalnych wyborcow zostal zatwierdzony. Jaki, nie trzeba zgadywac, same wywiady, oswiadczenia, posuniecia rzadu mowia same za siebie. Coz powrot do dawnych czasow w innym wydaniu. Ciekawa jestem dalszego przebiegu, jak dlugo, trudno powiedziec jak dlugo narod wytrzyma i czy zdobedzie sie na odwage. Prezydentura i rzad w jednych rekach, czego chcieliscie teraz macie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Sowizdrzał Re: Polska zamieni sie w panstwo faszystowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 01:31 > zreszta sledzac wypowiedzi Kaczorow od lat oni takiego panstwa chca- silne, > scentralizowane, z prezydentem jako glowa panstwa majaca na wszystko wplyw, OK tak mówią Kaczory > z pogladem ze panstwo ma wszystkim sterowac Tego od nich nie słyszałem, oni mówią, że państwo nie może uciekać od odpowiedzialności a to co innego > a dodatkowo niechec do obcych, pokazywanie wyzszosci Polaka-katolika Tutaj już bujasz totalnie > (juz to zreszta przerabialismy i nigdy dobrze nie wyszlismy) nad innymi, może jakieś przykłady? > dodatkowo niechec do Rosji, Niemiec i szukanie wszedzie wrogow to niestety > rodzi sie ustroj faszystowski w Ciemnogrodzie. Faszyści czerpią wzory z Niemiec. Niechęć do Niemiec to przejaw antyfaszyzmu. Tutaj Kaczory walczą o to, żeby rózne niedouczone a oświecone jednostki nie zostały nagle wyrzucone z miasta w którym mieszkają. Tu raczej trzeba im za to podziękować. No chyba, że kto głuchy i ślepy. > Dodatkowo wspracie warcholow z samoobrony, nacjonalistow z LPR zgosa > i ADOLF KACZYNSKI gotowy- maly, smieszny, zakompleksiony czlowieczek... >IV RZECZPOSPOLITA:)smutne... 1. Ubliżasz człowiekowi, który na to nie zasłużył 2. Adolfa Hitlera wybrali Niemcy, a nie Polacy 3. Faszyzm to pomysł włoski a nie Polski 4. Gdybyś znał historię to być wiedział, że Rzeczpospolita obojga narodów to było państwo wielonarodowe i multireligijne 5. Hasło polak-katolik powstało w zaborze pruskim jako obrona przed (rzeczywistym) uciskiem religijnym ze strony (protestanckiego) kanclerza Rzeszy Niemieckiej Bismarka. 6. Napoleon też był mały. Wyższy wzrost nie oznacza automatycznie większej wiedzy, mądrości, czy inteligencji. Swoją drogą nie pojmuje, jak można biegać na wiece toleracji, jak się pogardza kimś z powodu wzrostu. 40-latek. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Polska zamieni sie w panstwo faszystowskie 30.11.05, 11:36 Gość portalu: Dyzio Sowizdrzał napisał(a): > Faszyści czerpią wzory z Niemiec. Niechęć do Niemiec to przejaw antyfaszyzmu. Koń by się uśmiał. Przeczytaj definicję faszyzmu. Faszyzm to ruch głoszący hasła nienawiści wobec określonej grupy społecznej lub narodowej. Tak więc nienawiść do Niemców też może być faszyzmem. Z drugiej strony nasi rodzimi faszyści twierdzą, że takim "podnarodem" są Żydzi. > 1. Ubliżasz człowiekowi, który na to nie zasłużył To się jeszcze okaże. > 2. Adolfa Hitlera wybrali Niemcy, a nie Polacy Zgoda. > 3. Faszyzm to pomysł włoski a nie Polski No to co, że włoski? Czy to znaczy, że w Polsce nie ma faszystów? <ciach> > 6. Napoleon też był mały. Wyższy wzrost nie oznacza automatycznie większej > wiedzy, mądrości, czy inteligencji. Swoją drogą nie pojmuje, jak można biegać > na wiece toleracji, jak się pogardza kimś z powodu wzrostu. A z tym się zgodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cien Re: Polska zamieni sie w panstwo faszystowskie IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 28.11.05, 01:34 Pacynko, powiec mi kto ma bronic Polski i Polakow przed "napadami" miedzynarodowej bandy zlodziei, skorumpowanych politykow i amoralnych nieuzytkow? Dajmy szanse PiS. Tak prawde powiedziawszy to oni nie maja nic zlego na sumieniu. Najwiekszy zarzut to wzrost blizniakow i to ze jeden z nich okreslil pijanego nudziciela diadem. Z zyciorysu wynika ze Lech i Jaroslaw Kaczynscy sa zdolni, uczciwi, pracowici politycy i patriotyczni Polacy. Takich przywodcow Polska potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: Polska zamieni sie w panstwo faszystowskie IP: 70.137.190.* 28.11.05, 16:29 > pokazywanie wyzszosci Polaka-katolika (juz to zreszta przerabialismy i nigdy > dobrze nie wyszlismy) nad innymi, Przerabialismy rowniez wyszosc Polaka-komunisty (dobrze wyszlismy?), Polaka-protestanta (jak masowo oddawal Polske krolowi Szwecji, ktory ja doszczetnie zniszczyl). Potem Polaka-kolaboranta (stad "niechec do Rosji, Niemiec"). Mam nadzieje ze nie dojdziemy do Polaka-islamisty, chociaz podobno juz 35,000 przeszlo na islam od 1989. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Strach w państwie IP: *.ny325.east.verizon.net 27.11.05, 22:25 Nie boj sie lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Z WARSZAWY Poparcie dla Rządu rośnie, na forum GW maleje... IP: *.chello.pl 27.11.05, 23:23 Ciekawy jest fakt, że wszystkie niezależne sondaże potwierdzają, iż poparcie społeczne dla Rządu rośnie - natomiast na forum GW wypowiadają się w większości przeciwnicy PiS i Kaczyńskich. Albo tą gazetę czytają ludzie jednego pokroju, albo wszystkie media i ośrodki badania opinii publicznej oflagowano cenzurą. Ja zwiększenia liczebności policjantów na ulicach mist zupełnie się nie obawiam. W Warszawie liczebność Policji na ulicach została zwiększona kilkukrotnie, w centrum co kilkaset metrów widać patrol policyjny, a i w wielkich blokowiskach sytuacja znacznie się poprawiła. Wasze posty, że się stąd wyprowadzacie itp. są naprawdę żałosne. Jesteście panikarzami, którzy nawet nie spróbowali, a już rezygnują. Albo wynika to z waszej niskiej samooceny, albo celowo to forum, jak i GW są opanowane przez zwolenników PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Poparcie dla Rządu rośnie, na forum GW maleje IP: *.pools.arcor-ip.net 27.11.05, 23:49 Czy tylko czyta sie gazete wyborcza? Ten kto tak robi mysli jednostronnie i ma uprofilowane zdanie. W zwiazku z powyzsza wypowiedzia o wzroscie poparcia dla PiSu nie potwierdza sie tego w zadnym innym wydaniu dziennych doniesien z wirtualnych polskich mediow, obojetnie jakiego wydawnictwa. Prasa zagraniczna jak tez donosza o tym polskie media nie ma zaufania do tago co sie stalo w Polsce, wiec nie ma sie co dziwic opini publicznej? Nie sadze zeby zwolenicy PO sie tu rozgoryczali. Jak sie chce koniecznie w cos wierzyc, to trzeba sobie koniecznie wmowic, wtedy wierzy i widzi sie to co chce sie koniecznie widziec i wierzyc. Na diagnoze "urojenia" tez wyroslo zielsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cien Re: Poparcie dla Rządu rośnie, na forum GW maleje IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 28.11.05, 00:34 Panie z Warszawy, wydaje mi sie ze Pan niezupelnie zdaje sobie sprawe z faktu ze rozne miedzynarodowe czynniki, przy pomocy srodkow komunikacyjnych, probuja za wszelka cene zniszczyc wszystko co jest drogie Polskiej Duszy i Sercu. Chce Pan przyklad?...Prosze: Polak jest leniwy, Polak glupi katolik, Polak wspolpracowal z Niemcami w mordowaniu niewinnych Zydow, Polak jest urodzonym antysemita, Mickiewicz to zdrajca a homoseksualizm to mniejszosc spoleczna ktora nalezy pielagnowac...bo tak postepuje, zdeprawowany,wyzuty z wszelkich moralnych zasad,Zachod. O Wschodzie nie bede wspominal bo tojest znane..latwiej widoczne. Naturalnie ta anty-polska propaganda jest bardzo wyrafinowanie wpleciona w rzekomo obiektywne opinie rzekomych polskich pisakow, radiopaplakow telomaniakow i innego rodzaju wrogow Polski. Byl czas kiedy mi sie wydawalo ze,"Polska Jest Chrystusem Narodow", to przesada. Dzisiaj,po przjsciu wojennej i politycznej gehenny, uwazam ze okreslenie "Polska Jest Chrystusem Narodow" jest bardzo romantyczne i uzasadnione. Zdaje sobie sprawe ze p. Michnik i spolka maja zupelnie odmienne zdanie. Niestety, GW nawet nie probuje bronic interesow Polski. Dlaczego? Mozna sie tylko domyslac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wł. Harasimowicz Re: Strach w państwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 23:50 Rozwój społeczny odbywa się po spirali, wracamy do tego samego momentu ale na wyższym poziomie, ot wszystko. Mamy już przetrenowane obalanie tyranów. Może będziemy mieć pierwszego klienta dla Trybunału Stanu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Opinie glupcow i doktrynerow!!! IP: 70.137.190.* 28.11.05, 03:22 W kazdym demokratycznym panstwie szanuje sie wole wyborcow. Tymczasem przez to forum przewija sie szloch jak to polscy wyborcy sa "nieswiadomi i nieobliczalni." Niedomyci, za bardzo katoliccy, faszystowscy etc. Przypominaja sie napomnienia z czasow PRLu ze polska klasa robotnicza jest niedojrzala i zacofana bo wywodzi sie z chlopstwa. Zawsze bylo slychac popatrzcie na NRDowcow jacy sa szczesliwi w swoich trabantach! Pamietam rysunek Mleczki z panami w kapturach jak sobie podaja haslo: "nasze plenum uchwalilo ze trzeba zmienic narod." A narod mial to w nosie i poslal ten ustroj szczescia, zdrowia i wszelkiej pomyslnosci na smietnik historii!!! I chwala Polakom. Teraz slyszymy od biurokratow z Brukseli przez nikogo nie wybranych i przed nikim nie odpowiedzialnych ze Polska ma za malo aborcji i malzenstw homoseksualnych. Ze Polacy musza sie sekularyzowac, "unowoczesniac", legalizowac narkotyki i ogolnie byc jak Holandia, Francja czy Niemcy ktore z przerazeniem patrza jak sie im zapada cala cywilizacja. Polacy wiec jeszcze raz moga odegrac historyczna role jesli sie nie poddadza tym idiotycznym "postympowym" naciskom. Czas przestac sie kajac i podazac za instynktami ktore teraz sa wlasnie w awangardzie historii!!! -------------- Re: Polska zamieni sie w panstwo faszystowskie Autor: Gość: Thea IP: *.pools.arcor-ip.net Data: 27.11.05, 22:37 "Przeciez kierunek w czasie wyborow przez nieswiadomych, nieobliczalnych wyborcow zostal zatwierdzony." Odpowiedz Link Zgłoś
les.vacances Re: Opinie glupcow i doktrynerow!!! 28.11.05, 04:24 Teraz slyszymy > od biurokratow z Brukseli przez nikogo nie wybranych i przed nikim nie > odpowiedzialnych ze Polska ma za malo aborcji i malzenstw homoseksualnych. Ze > Polacy musza sie sekularyzowac, "unowoczesniac", legalizowac narkotyki i ogolni > e > byc jak Holandia, Francja czy Niemcy ktore z przerazeniem patrza jak sie im > zapada cala cywilizacja. Mozesz podac zrodlo tych "rewelacji"? Polacy wiec jeszcze raz moga odegrac historyczna role > jesli sie nie poddadza tym idiotycznym "postympowym" naciskom. Czas przestac si > e > kajac i podazac za instynktami ktore teraz sa wlasnie w awangardzie historii!!! Co to sie niektorym Polakom na emigracji roi sie w glowach :-) Kolega pewnie z USA pisze, czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: Opinie glupcow i doktrynerow!!! 28.11.05, 09:28 Nie będę się odnosił do całości twojej wypowiedzi, ponieważ tak idiotyczne teksty typu: "Teraz slyszymy od biurokratow z Brukseli [...] ze Polska ma za malo aborcji i malzenstw homoseksualnych." w ogóle nie kwalifikują się do jakiegokolwiek komentarza. Jednak jeśli chodzi o: Gość portalu: Echo napisał(a): "Czas [...] podazac za instynktami...", to chciałbym ci powiedzieć, że powinnas sie cieszyć, że ja za instynktami nie podążam. A to dlatego, że mój instynkt mi mówi, żeby takich jak ty... no tego nie napiszę, bo to podpada pod groźbę karalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: Strach w państwie IP: 70.137.190.* 28.11.05, 04:44 To bylo w 2003 kiedy przepychanki o aborcje byly na porzadku dziennym. www.amconmag.com/09_08_03/article1.html Poland, at the urging of the Catholic Church in the former Soviet-bloc country, successfully lobbied for a special provision, similar to one granted to Ireland, that safeguards the country’s abortion laws against interference from Brussels—at least for the immediate future. But that’s not all that’s made Poles skeptical about assimilating into Europa. There’s another proposal now drifting through the European parliament that’s making Euroskeptic Poles seasick. This one promises to provide aid via the UN Population Fund to bring free abortions to women of developing nations, the latest form of western imperialism—in short, exporting the culture of death." "This summer, just two weeks after the Polish referendum sent the country sailing Brussels-bound, Women on Waves sent forth the Langenort to proselytize the Poles by dropping anchor at the Baltic seaport of Wladyslawowo. Some astute observers commented that sending the abortion ship to the shores of Poland smacked of patronizing neo-colonialism." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: Strach w państwie IP: 70.137.190.* 28.11.05, 04:48 www.lifeissues.net/writers/mos/mos_51euconstitutionhalt.html Though the current EU Constitution does not provide for a right to abortion or euthanasia, its vague statement on human rights and its strengthening of notoriously anti-life European courts could easily lead to the imposition of such a "right" by judicial fiat. Any American familiar with the absurd misinterpretation of the American constitution by the U.S. Supreme Court in Roe v. Wade will understand this danger easily enough. "By making the EU Charter of Fundamental Rights legally binding in EU law, the Constitution overrides national constitutions and gives the EU Court of Justice in Luxembourg the power to determine the fundamental rights of EU citizens," Odpowiedz Link Zgłoś
les.vacances Re: Strach w państwie 28.11.05, 04:52 Odczepcie sie w koncu od cudzych tylkow i zajmijcie sie wlasnymi,ok? Inkwizytorzy od siedmiu bolesci. Ziemia sie spod nog usuwa, kosciol wplywy traci i ostatnim rzutem na tasme probujecie ratowac to, co sami zepsuliscie. Nie ludzcie sie, to jest wasz poczatek konca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: Strach w państwie IP: 70.137.190.* 28.11.05, 07:41 > Odczepcie sie w koncu od cudzych tylkow i zajmijcie sie wlasnymi,ok? > Inkwizytorzy od siedmiu bolesci. Ziemia sie spod nog usuwa, kosciol wplywy > traci i ostatnim rzutem na tasme probujecie ratowac to, co sami zepsuliscie. > Nie ludzcie sie, to jest wasz poczatek konca. Odczepcie sie od Polski "misjonarze" od siedmiu bolesci. Tzw. "sekularyzm" traci wplywy we Francji i innych krajach na rzecz islamu, a "misjonarze" smierci ciagle maja za duzo dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucynda Demokracja dla wszystkich !!!! IP: *.arcor-ip.de 28.11.05, 09:51 mieszkam po powrocie z Niemiec ponownie w Polsce, ale jestem zszokowana wpływem kościoła na politykę w Polsce. Nie ma spotkania politycznego żeby nie było widać "czarnych". A do tego kościół wtrąca się i mówi bez ogródek jak mamy żyć i myśleć. Przy tym sam nie jest bez skazy: patrz buskup Petz. Państwo wywiera coraz większy wpływ na to kto może protestować i kiedy. Podstawowe prawa demokracji odbierane są o obawie o nasza obywatelską moralność. A przecież czy jestem lesbijką, gejem itd to moja osobista sprawa i nikt nie ma prawa mówic ki jak żyć. Dobrze chociaż, że jest jeszcze częśc narodu która protestuje w obronie praw demokratcznych !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cien Re: Demokracja dla wszystkich !!!! IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 28.11.05, 18:35 Lucynda, czy Ty Wiesz co to jest demokracja? - Wiekszosc decyduje i ustanawia prawa przez wybranych reprezentantow. Zdrowy rozsadek dyktuje ze mniejszosc narodowa,(szczegolnie ta ktora nie wie do czego sluzy odbytnica), powinna sie podporzadkowac woli wiekszosci. Homoseksualisci nie tylko rzadaja rownouprawnienia, bo to przeciez maja, oni chca specjalnych przywilejow. Oni chca aby im bylo wolno niszczyc wszysto to co dla wiekszosci Polakow jest cenne i narzucic im ich chorobliwy, wypaczony zdegenerowany sposob zycia. Niestety, wplyw homoseksualistow na zycie normalnych ludzi, na calym swiecie, jest co raz to wiekszy.Trudno powiedziec jak to sie skonczy.....A moze nie trudno? Moze to i bajka, ale ostatecznie cale zycie to jedna wielka bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Strach w państwie IP: *.bcub.ro / 141.85.5.* 28.11.05, 10:30 No coz. Polacy juz przed wyborami mieli przedsmak tego co moze sie wydarzyc- zakazanie marszu rownosci w Warszawie przez Kaczynskiego,a jednak,ciekawostka na niego glosowali,wiec dlaczego teraz nazekaja?!Od poczatku obserwujac sytuacje jaka panuje w Polsce(bedac zagranica szczegolnie wazne wydaja nam sie losy ojczyzny),bylam przerazona, szcegolnie po wygranej kaczynskiego i PIS- u.Zyjemy w kraju katolickim i niestety dlugo tego nie zmienimy,choc moze nie trzebaby bylo zmieniac gdybysmy potrafili oddzielic religie od polityki co jest mozliwe w wiekszosci krajow europejskich,no coz jak widac, daleko nam jeszcze do EUROPY, malo tego zaczynamy sie od niej coraz bardziej oddalac, tak zaczynam wracac do panstwa (mi)policyjnego, w ktorym kosciol sprawuje najwieksza wladze! A moglismy wybrac inaczej?! Odpowiedz Link Zgłoś
atsieta Re: Strach w państwie 28.11.05, 10:35 I o to chodzi by ludziska czuli strach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cien Re: Strach w państwie IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 28.11.05, 18:55 Mika, masz racje. Polacy juz przed wyborami mieli gorzko w ustach i dlatego wybrali Lecha Kaczynskiego. Wyglada na to ze Lach Kaczynski to jedyny czlowiek ktory moze uchronic Polske od komunistyczno-kapitalistyczno-nazistowsko liberalnej zarazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: równy Re: Strach w państwie IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.05, 12:52 A ja się nie boję;już kupiłem moherowy beret,wpuszczę księdza który chadza po tzw. kolędzie,będę wszystkim tgłosił że najlepszym pismem jest Niedziela a radiem Maryja,najmądzejszym politykiem przewodniczący Jarek.A jak zdam egzaminy i załatwię sobie robotę w Londynie, pier...nę to wszystko ,bo na to zasługuje to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cien Re: Strach w państwie IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 28.11.05, 19:04 rowny, jestes bardzo szlachetna osobe. Mam nadzieje ze nie jestes Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Caucesku to juz przerabial... IP: 81.19.200.* 28.11.05, 13:09 czy jak tam sie pisze jego nazwisko. doszlo nawet do przymusowego zapladniania kobiet. W ciagu 10 lat luczba ludnosci miala w Rumunii zwiekszyc soie o 8 milionow. Kolejna bedzie Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
atsieta Re:ja to mam...i to samo innym proponuje 28.11.05, 13:11 www.motyl.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: Caucesku to juz przerabial... IP: 70.137.190.* 28.11.05, 16:31 > czy jak tam sie pisze jego nazwisko. doszlo nawet do przymusowego zapladniania > kobiet. W ciagu 10 lat luczba ludnosci miala w Rumunii zwiekszyc soie o 8 > milionow. > Kolejna bedzie Polska? Widzisz, jesli mowimy o Polakach-bezmozgowcach to pewnie z powodu wypowiedzi takich jak twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łania Re: Strach w państwie IP: *.dsl.teksavvy.com 28.11.05, 16:11 Podpisuję się pod listem Metiowca obiema rękami. Myślę,że coraz więcej ludzi czuje ten strach przed przyszłością i życiem w Polsce. Kolejne lata stracone, kolejne puste hasła, kolejny rząd, który nie martwi się tym co istotne, i który zaczyna od zakazów, nakazów i zmian personalnych. Śmialiśmy się kiedyś z sejmu, że okrągły jak arena cyrkowa. A teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: Strach w państwie IP: 70.137.190.* 28.11.05, 16:34 Ciagle nie widze skad ta rozpacz. Ze komuszki przegraly? Przez 2 tygodnie spadala zlotowka wskutek placzy takich jak ty, ale idzie z powrotem do gory. Ze to ostateczne zamkniecie ery komuny? Ano ostateczne!!! Nie ma o co plakac. > Podpisuję się pod listem Metiowca obiema rękami. Myślę,że coraz więcej ludzi > czuje ten strach przed przyszłością i życiem w Polsce. Kolejne lata stracone, > kolejne puste hasła, kolejny rząd, który nie martwi się tym co istotne, i który > zaczyna od zakazów, nakazów i zmian personalnych. Śmialiśmy się kiedyś z sejmu, > że okrągły jak arena cyrkowa. A teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrwr Re: Strach w państwie IP: 167.3.114.* 28.11.05, 17:01 Ja tam się nie boję. Tylko Polski szkoda, bo straciliśmy szansę na duży krok do przodu. Byłem niedawno w Irlandii na szkoleniu. Taki biedny kraj był. Po powrocie do Polski szok - brudno, ciemno i ubogo. I agresja na każdym kroku. A tak nawiasem: Supermarkety są w katolickiej Irlandii czynne w niedzielę Panowie pisiory. Komuchy wrócą za 4 lata po kolejnej kompromitacji rządów prawicy. Niestety ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cien Re: Strach w państwie IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 28.11.05, 19:20 Baranku, przeciez ten rzad nie mial jeszcze okazji rzadzic. Daj im szanse. Pozwol im powymiatac post-komunistyczno-liberalne smieci. Lech Kaczynski to uczciwy, zdolny polityk i i przykladny Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Strach w państwie 28.11.05, 19:22 hehehehe)) "uczciwy i przykladny Polak", taaaaaa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cien Re: Strach w państwie IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 28.11.05, 19:43 po godzinach, wyspij sie. Sen przywraca zdrowy rozsadek. Tak, Lech Kaczynski to uczciwy i przykladny Polak. Jedyny zarzut jaki mu, np.,GW stawia to wzrost i to ze pijanego ujadacza nazwal dziadem. Poza tym nie slyszalem o Lachu Kaczynski nic racjonalnie negatywnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po_godzinach Re: Strach w państwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:28 od twojego "zdrowego rozsądku" strzez mnie panie amen Odpowiedz Link Zgłoś
marysia75 Re: Strach w państwie 28.11.05, 19:50 po_godzinach napisała: > hehehehe)) > > "uczciwy i przykladny Polak", taaaaaa) Uwaga, Echo Cieniem sie stalo i mieszkalo miedzy nami:) To samo pole semantyczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODO Re: Widzisz byles w Irlandii, i juz jestes Wernyho IP: *.san-francisco-16rh15-16rt.ca.dial-access.att.net 28.11.05, 23:05 Unia to kaganiec na Polskiej szyi. Dopuki bedziemy potakiwac UE, A NIE BRONIC WLASNYCH INTERESOW, NIE MA SZANS NA POPRAWE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Strach w państwie, przestancie bredzic lewusy. IP: *.san-francisco-16rh15-16rt.ca.dial-access.att.net 28.11.05, 23:00 Wreszcie Polacy maja pro-Polski rzad. Chwala im za to , ze bedac nad przepascia dokonali wlasciwego wyboru. Na lewo od Demokracji jest Anarchia. Anarcia to system w ktorym wszystkim wszystko wolno. Jesli ktos ma potrzebe zabijania , bo z taka sie urodzil, to tez nalezy go tolerowac. Ptasi mozdzku czy zgodisz sie ze mna? Na szczescie Polacy zaczynaja myslec, drzyjcie lewusy (lewacy). Odpowiedz Link Zgłoś
brolu1 Re: Strach w państwie 28.11.05, 21:38 odczowam cos podobnego... zle sie zaczyna dziac... faszyzm i nietolerancja... zabobon i ciemnogrod... lpr... Odpowiedz Link Zgłoś
atsieta Re: Folwark zwierzęcy. 29.11.05, 11:08 Kaczki rządzą,Lisa słuchają a lwa posadzili.Ciemno wszędzie co to będzie co to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
szadka90 Re: Strach w państwie 29.11.05, 20:51 cze dj tiesto jest the best ja nawet artykuł onim napisałem tu macie linki www.emuzyka.pl/fani/artykuly/artykul.php?id=13 www.emuzyka.pl/fani/artykuly/artykul.php?id=13 www.emuzyka.pl/fani/artykuly/artykul.php?id=13 www.emuzyka.pl/fani/artykuly/artykul.php?id=13 www.emuzyka.pl/fani/artykuly/artykul.php?id=13 Odpowiedz Link Zgłoś
dalfin Re: Strach w państwie 29.11.05, 22:22 a ja proponuję zajrzeć na www.kaczejaja.ath.cx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Fallaci o nienawisci glupcow i doktrynerow IP: *.dsl.snfc21.sbcglobal.net 30.11.05, 17:51 frontpagemagazine.com/Articles/ReadArticle.asp?ID=20359 "Nienawidze Zarquawich i bin Ladenow. Nienawidze bekartow ktorzy pala koscioly w Europie. Nienawidze Chomskich, Moorow i Farrakhanow ktorzy sprzedaja nas wrogowi. Nienawidze ich tak jak nienawidzilam Hitlera i Mussoliniego. To jest moja swietokradzka piesn wolnosci" Fallaci jest zagrozona 3-letnim wiezieniem we Wloszech za "nienawisc". Komentuje to tak: What’s more, Fallaci pointed out that Europe’s hate speech laws never seem to be used against the “professional haters, who hate me much more than I hate them” “..any Muslim can unhook a crucifix from a wall in a school or hospital and throw it into the garbage,” with little fear of consequences." "Co wiecej, Fallaci wypunktowuje ze europejskie prawa przeciw sianiu nienawisci nigdy nie wydaja sie byc uzywane przeciwko zawodowym nienawistnikom ktorzy nienawidza mnie o wiele bardziej niz ja ich" "Kazdy muzulmlanin moze zdjac krzyz ze sciany w szkole czy szpitalu i wrzucic go do smietnika bez obawy konsekwencji." Te wypowiedz dedykuje nienawistnikom tego forum ktorzy dzien w dzien okazuja nienawisc do Polski, katolicyzmu, politykow (bo wygrali wybory) etc. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia75 Re: Fallaci o nienawisci glupcow i doktrynerow 30.11.05, 17:57 Ty, Echo, to masz interesujace lektury: Brigitte Bardot i Oriane Fallaci:)takie intelektualistki (one chyba wiekowo ci bliskie i dlatego...) Coz, rzecz gustu. Poczytaj sobie troche katolickie czasopismo *Golias*, szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Fallaci o nienawisci glupcow i doktrynerow 01.12.05, 09:16 Gość portalu: Echo napisał(a): > "Kazdy muzulmlanin moze zdjac krzyz ze sciany w szkole czy szpitalu > i wrzucic go do smietnika bez obawy konsekwencji." Gdzie? W Polsce? Z drugiej strony, czy w szkole albo szpitalu powinien wisieć krzyż? Mam na mysli szkoły i szpitale świeckie. > Te wypowiedz dedykuje nienawistnikom tego forum ktorzy dzien w dzien okazuja > nienawisc do Polski, katolicyzmu, politykow (bo wygrali wybory) etc. Ty w tym momencie pokazujesz nienawiść do muzułmanów. Odpowiedz Link Zgłoś