Dodaj do ulubionych

Strach w państwie

25.11.05, 12:10
Śledząc wydarzenia w prasie oraz telewizji, naszła mnie taka oto refleksja, osobiście obleciał mnie strach na myśl o tym co może być dalej w Polsce, bo skoro konstytucja pozwala na zgromadzenia to czemu władze , tłumią właśnie te wiece równości ? Czy wszystko jest w pożądku, skoro Ludwik Dorn chwali policję za to jak rozpędziła marsz ? Owszem z jednej strony był on nielegalny bo nie zatwierdzony przez prezydenta Poznania ale z drugiej strony , nie można chyba zabronić tego typu manifestacji (pokojowej zresztą), tak samo boje się strasznie "troski" LPR o Polską rodzine, bo przecież jak by się tak logicznie zastanowić co ma polityka do prokreacji, czemu tak się uparli na stworzenie "idealnej" rodziny, wg ligi, ja rozumiem że w duchu kościoła tak ma być ale to przesada. Ludzie naprawde się boje bo wszyscy wg. mnie fanatyczni politycy zbywają tematy takie jak tolerancja, a to się robi niebezpieczne, czy ktoś z was czuje podobnie, bo ja się boje by Polska nie zamieniła się w Państwo policyjno-katolicko-zastraszające.
Obserwuj wątek
    • po_godzinach Nie bój się. 25.11.05, 12:17
      Kaczyńskim udało się skutecznie Polaków skłócić i podzielić, co trudno
      będzie im wybaczyć. Nie darmo mówiono o nich, że są mistrzami destrukcji.
      Ludzie,którzy dotąd jakoś się dogadywali, pomimo istniejącej między nimi
      różnicy - nagle stanęli naprzeciw siebie.

Podział jest wyraźny: po jednej stronie ludzie o pogladach konserwatywnych, po
      drugiej o pogladach liberalnych. Na dobrą sprawę dobrze się stało - zniknął
      dawny podział na "komuchów" i "solidarnościowych" - bo i wśród jednych i
      drugich sa ludzie mieszczący się w nowym podziale.

Poza tym kraj się zegalitaryzował - co chyba jest bliskie prawdy o Polsce,
      można powiedzieć - wyszło szydło z worka: jak na dłoni widać, jacy jesteśmy.

Nie mozna pominąć polityki Kościoła, który dąży do zagarniania coraz wiekszej
      przestrzeni publicznej - ale tym bym się nie martwiła, bo dłużej klasztora, niz
      przeora i znając Polaków jestem pewna, że nie dadzą się zagarnąć bez ich woli.

"Parada" jest więc w tym sensie zaledwie pretekstem, narzędziem do walki między
      konserwatystami a liberałami - walki o miejsce w przestrzeni publicznej.

Dopóki są wolne media - nie da się ludziom zamknąć ust).

Nie bój się - kogo sie boisz - bandy politykierów, którzy chca nam ukraść
      państwo? Tyle ukradną, na ile im pozwolimy.
      • metiowiec Re: Nie bój się. 25.11.05, 12:25
        Po_godzinach, napisałeś

>Nie bój się - kogo sie boisz - bandy politykierów, którzy chca nam ukraść
        >państwo? Tyle ukradną, na ile im pozwolimy.

Już nawet nie kolejnego "rozbioru" się boje tylko niepokoi mnie bardzo to, że dużo polityków bez ŻADNYCH konsekwencji zbywa takie tematy bardzo problematyczne, zmieniaja temat, odwracaja kota ogonem, Marsz Równości najbardziej z tego wszystkiego mnie niepokoi, ponieważ jawnie jest łamane prawo wolności słowa i nikt z tym nic nie robi, boje sie bo młodzież wszechpolska jest nietykalna tego sie własnie boje tej bezkarnosci

• po_godzinach Re: Nie bój się. 25.11.05, 12:31
          Jasne.
          Ale nie wolno sie bać, nie wolno dać się zastraszyć, oni na to tylko czekają -
          trzeba się przeciwstawiać. W koncu co Ci kto zrobi? Mogą Ci naskoczyć.

Mówię Ci - dopóki są wolne media, jest OK - nie zapominaj, ze jest opinia
          międzynarodowa, której nawet Kaczory nie mogą lekcewazyć, bo idzie za nią duża
          kasa, a az takimi głupcami nie sa, aby pozwolic Polsce zbankrutować.

Nie dajmy się zwariować.
          • Gość: DOBRY DUCH Re: Nie bój się. PRACUJCIE NAD SOBA !!! IP: *.versanet.de 26.11.05, 13:24
            a ja boje sie po prostu glupoty. nie ma nic gorszego, niz byc glupim. czlowiek
            nie rozumie wiele z tego, co wokol niego sie dzieje i zdaje sie na
            opinie "wolnych" mediow. wierzcie mi i probujcie samodzielnie myslec. pracujcie
            nad soba. jeszcze macie najpewniej szanse. akurat, jak obalony zostanie nowy
            rzad, zaczniecie cos rozumiec. ale lepiej pozni, niz wcale :)))
            • Gość: pskw Re: Nie bój się. PRACUJCIE NAD SOBA !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 00:06
              Lepiej też dłuży niż krócy, dali niz bliży i tani niż droży.. Ale jakoś ni dydy
              Nie kumam, o co Ci chodzi... Może dlatego, że mi Anetka najlepsze wyrazy
              pozabierała, a informacje czerpię z wolnych mediów... Ale cóż, ja w niewielkim
              mieście mieszkam, to i skąd miałyby się wziąć tu szybkie.
              PS:
              Skąd u Ciebie bierze się podejrzenie, że ten, który nie czyta dokładnie tego, co
              Ty, nie myśli samodzielnie, tylko złym wpływom ulega? Jakoś podejrzanie często
              się ten akurat zarzut pod adresem innych, niż czytelnicy Naszego Dziennika czy
              Gazety Polskiej pojawia. Że niby one tak sprytnie napisane materiały przynoszą,
              co to samodzielnemu myśleniu sprzyjają, a inne to, Panie, manipulacja?
      • Gość: Wolne media Dopóki są wolne media... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.11.05, 08:01
        > Dopóki są wolne media - nie da się ludziom zamknąć ust).

Wolne media są solą w oku Kaczorów, Giertychów i innych Pisowców. Mam wielkie obawy, że niedługo wolnych mediów (poza niszowymi) już nie będzie.
        • Gość: gatekeeper Wolne media??? Gdzie?:)))) IP: *.ip.fastwebnet.it 28.11.05, 18:48
          nie ma czegos takiego jak wolne media, no chyba ze ktos sobie prowadzi piracka
          stacje radiowa... media sa zaleznie od kapitalu panstwowego, bezczelnie
          serwowanej ideologii politycznej - takiej czy innej, oraz kapitalu spolek ktore
          rzadza nimi finansowo? czy dziennikarz TVN powie cos nieprzychylnego ale
          prawdziwego o Legii Warszawa albo podspolce ITI? nie, bo oba podmioty sa zalezne
          od inwestora, czyli wladzy ekonomicznej. Kaczynscy nie sa niczym nowym, bo juz
          chca sie rzucic na media publiczne. niby mowia o tylko o ekspertach, ktorymi
          obsadza Krajowa Rade (czy ktos jeszcze pamieta ze miala byc zniesiona?) i inne
          podmioty kierujace mediami publicznymi w Polsce, ale na pewno beda to eksperci
          "spokrewnieni", chocby w piatym czy dziesiatym rzedzie...

nie ma wolnych mediow. nigdy zreszta nie bylo...
        • bloczek4 Wolne od czego? Od pieniędzy właścicieli? 30.11.05, 12:33
          Od ich intersów? Takich mediów nie ma, chyba, że powielaczowa bibuła.
      • Gość: oserwtor Re: Nie bój się. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 18:00
        > Nie bój się - kogo sie boisz - bandy politykierów, którzy chca nam ukraść
        > państwo? Tyle ukradną, na ile im pozwolimy.

W jaki sposob chcesz im nie pozwolic, jesli beda kradli? No chyba, ze Jestes z
        mediow, albo Agory, to przepraszam, ale reszta niestety nie i co wiecej nie ma
        wplywu, bo nie wie o niczym. A jak juz wie, to jest juz po fakcie.

Pomijajac socjalistyczny program PIS-u, robia jedna rzecz, ktora mnie cieszy i
        zalezy mi na niej bardziej, niz na tych wszystkich reformach i obietnicach
        przedwyborczych. Jaka to sprawa? Oczywiscie, ze chodzi o oczyszczanie panstwa z
        ponadobywateli tworzacych grupe SLD. Miejmy nadzieje, ze im sie to uda, bo w
        przeciwnym wypadku, mozemy za niedlug byc nastepna "Argentyna". O tym niestety
        sie nie mowi, ale mysle, ze zacznie sie jak PIS przejmie KRRiT. Bo niby po co
        Agora mialaby informowac o plusach rzadu, jak ich ludzie sa w opozycji, prawda?
        Miejmy nadzieje, ze porzadek bedzie zrobiony tez we wladzy sadowniczej. To
        srodowisko powinno byc najczystrze z wszystkich grup panstwowych, a jak wyglada
        rzeczywistosc? Mysle, ze kazdy moze sobie odpowiedziec.

Mam 21 lat i chyba mozna powiedziec, ze jestem bardzo zdolnym i inteligentnym
        czlowiekiem. Jestem w trakcie studiowania informatyki i posiadam juz dosc bogate
        doswiadczenie zawodowe w handlu, jestem obecnie przedstawicielem handlowym
        Orange. Zarabiam po 6 miesiacach, wiecej niz moja matka z 30-to letnim
        doswiadczeniem w pielegniarstwie. Wiec mozna by powiedziec, ze jest mi dobrze i
        nie powinienem narzekac.

Za 4 dni zmieniam kraj...

Powodzenia,
        rodacy.

Pozdrawiam,
        Grzegorz
        • Gość: pskw Re: Nie bój się. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 00:11
          No i tu Cię rozumiem...
        • Gość: pskw Re: Nie bój się. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 00:13
          "Za 4 dni zmieniam kraj... "

No i tu Ciebie rozumiem...
          • Gość: kazisi Re: Nie bój się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 12:33
            a czy to nie tchórzostwo?
            • Gość: oserwtor Re: Nie bój się. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 19:37
              Nie, ja wbrew temu, ze tu zyje, mam duze plany odnosnie mojego zycia i mojej
              osoby. Nie mam tu warunkow, wiec zmieniam lokalizacje na korzystniejsza. Poza
              tym, nie uwazam, zeby mozna bylo nazwac tchorzem niewolnika, ktory ucieka od
              swojego Pana w stone wolnosci.
            • rychh1 Re: Nie bój się. 28.11.05, 12:34
              dziwne wszyscy popierają odmieńców wyjeżdzając zabierz wszystkich chorych
              seksualnie
        • Gość: mietek Re: Nie bój się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 00:25
          >Mam 21 lat i chyba mozna powiedziec, ze jestem bardzo zdolnym i inteligentnym
          > czlowiekiem. Jestem w trakcie studiowania informatyki i posiadam juz dosc bogate
          > doswiadczenie zawodowe w handlu, jestem obecnie przedstawicielem handlowym
          > Orange. Zarabiam po 6 miesiacach, wiecej niz moja matka z 30-to letnim
          > doswiadczeniem w pielegniarstwie.
          Czwarte: Czcij Ojca swego i Matke Swoją.
          Tyle sie uczyles, a podstaw nie znasz
          • Gość: oserwtor Re: Nie bój się. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 08:06
            Moglbys wyjasnic, skad takie podsumowanie? Skad wiesz, ze ich nie szanuje,
            oserwujesz mnie, bo chyba nie z moich slow?

Pozdrawiam,
            Grzegorz
      • Gość: ktoś Re: Nie bój się. IP: *.crowley.pl 26.11.05, 20:38
        Księżyc już ukradli-przepraszam za żart.
      • drakkar1 Re: Nie bój się. 27.11.05, 21:21
        tylko, tylko...popatrz co się w ostatnich dniach dzieje z TVP. Obserwuję wręcz
        ordynarne manipulacje materiałami. Nagle, po wyborach. I to mnie przeraża.
        Zaczałem się chować do TVN. Hm.
      • Gość: G.P. Re: Nie bój się. IP: 151.100.6.* 28.11.05, 14:20
        Zostanmy wszyscy razem!

Nie dajmy sie tym klamcom.

Peace.
    • husyta Może wprowadzą koncesje na działalność religijną? 25.11.05, 12:18
      Nie ty jeden masz takie obawy.

PiS zaczął coś majstrować nad ustawą o sektach.
      Przypuszczam, że będzie tak skonstruowana, aby skryminalizować wszystkich,
      którzy nie pójdą łapka w łapkę z KK.

Może będą wydawane jakieś koncesje na działalność religijną, tylko dla tych,
      którzy będą ekumenicznie ulegli wobec przewodniej roli KK. Pozostali zostaną
      zdelegalizowani.
      • grupanietrzymajacawladze Dopóki jeszcze tego typu wpisy 25.11.05, 12:37
        pojawiają się na forum zbnczy że jest nadzieja. A PiS-owcy na geniuszy nie
        wyglądają i nim się zorientują że istnieje internet... będzie po nich!

forum.tuning-pc.pl/foto/kaczory.swf
      • Gość: normalny Re: Może wprowadzą koncesje na działalność religi IP: *.ny325.east.verizon.net 27.11.05, 22:29
        jestes palant
    • acorns A ja się nie boję. 25.11.05, 18:10
      Nadmierna tolerancja oznacza zgubę. Dziś zaakceptujemy i będziemy tolerować
      ekscesy grupki ekstremistów gejowskich z tzw. środowiska, a za rok pedofile
      założą swoje organizacje i zaczną nam udowadniać, że wcale nie krzywdzą dzieci
      i są normalnymi ludźmi kochającymi inaczej i chcą sobie manifestować swoje
      preferencje seksualne. I nie będzie można im zabronić tego, ponieważ
      konstytucja zezwala na zgromadzenia. Pedofilia jako taka karalna nie jest.
      Wolno być pedofilem, nie wolno podejmować czynności seksualnych wobec
      małoletniego poniżej 15 lat. Czyli demonstracja pedofilów de facto przejść
      sobie może. A jak pedofile mogą sobie demonstrować, to czemu nie zoofile? Albo
      nekrofile?
      • Gość: pskw Re: A ja się nie boję. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 20:25
        "Pedofilia jako taka karalna nie jest.
        Wolno być pedofilem, nie wolno podejmować czynności seksualnych wobec
        małoletniego poniżej 15 lat."

Dżizas kwa ja p...lę... co za belkot...

Wolno też być złodziejem, pod warunkiem, że się nic nie ukradło, wolno być
        mordercą, pod warunkiem, że się nikogo nie zamordowało... Wolno też być idiotą,
        i tu akurat nie trzeba spełniać żadnych warunków.
        • tapatik Re: A ja się nie boję. 30.11.05, 10:39
          Gość portalu: pskw napisał(a):

> "Pedofilia jako taka karalna nie jest.
          > Wolno być pedofilem, nie wolno podejmować czynności seksualnych wobec
          > małoletniego poniżej 15 lat."
          >
          > Dżizas kwa ja p...lę... co za belkot...
          >
          > Wolno też być złodziejem, pod warunkiem, że się nic nie ukradło, wolno być
          > mordercą, pod warunkiem, że się nikogo nie zamordowało... Wolno też być
          > idiotą, i tu akurat nie trzeba spełniać żadnych warunków.

To nie jest bełkot. Można mieć skłonności pedofilskie, ale na przykład bierzesz
          leki uspokajające i te skłonności pedifilskie usypiasz, nikogo nie krzywdzisz.
          Złodziejem jest osoba, która coś ukradła, pedofilem osoba, która ma skłonności w
          kierunku dzieci.
      • Gość: Yoga Re: A ja się nie boję. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.11.05, 20:36
        Czy Ty naprawde nie widzisz roznicy miedzy homoseksualista a pedofilem?
        Pedofilia to nie sa preferencje seksualne. To jest ciezka choroba, w wyniku
        ktorej moze zostac skrzywdzone dziecko. W zwiazkach homoseksualnych dwoje
        doroslych ludzi jest ze soba DOBROWOLNIE, SWIADOMIE, Z MILOSCI. Nikt nikogo nie
        krzywdzi i do niczego nie zmusza. Nie zagladajmy ludziom do lozek, pilnujmy
        siebie. Pozdrawiam
        • Gość: Novum dictum Re: A ja się nie boję, tylko się brzydzę pedałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 21:27
          Do łóżek nikt im nie zagląda. Tu chodzi o to, aby nie obnosili swojego
          zboczenia na ulicy, ponieważ budzą obżydzenie.
          Apel do Policji: Jak widać, nadmiernie kulturalne zachowanie Policji
          rozzuchwala tylko przestępczych pedałów.
          Brać na akcję kamery i filmować zboczków, oraz tych co za nimi stoją.
          • Gość: pskw Re: A ja się nie boję, tylko się brzydzę pedałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 22:46
            No... To "obżydzenie" jakoś freudowsko o Tobie świadczy. Z onymi na Madagaskar!
            • Gość: rafvonthorn Po ortografii ich poznacie! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 16:16
          • Gość: human Re: A ja się nie boję, tylko się brzydzę pedałami IP: *.netcologne.de 26.11.05, 09:45
            zboczenie, to slowo negatywne nie moze byc uzyte na okreslenie seksualnych
            zachowan ludzi tej samej plci,pana/pani reakcja to agresja byc moze wynikajaca z
            ksenofobii.proponuje rozmowy z psychologiem.tolerancja na kolor skory
            ,plec,wyznania,odmienne zachowania seksualne,czy polityczne orientacje,to
            podstawa do normalnego funkcjonowania spoleczenstw obywatelskich.
            • Gość: Mietek Re: A ja się nie boję, tylko się brzydzę pedałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 00:35
              > tolerancja na kolor skory ,plec,wyznania,odmienne zachowania seksualne,czy
              > polityczne orientacje,to podstawa do normalnego funkcjonowania spoleczenstw
              > obywatelskich.
              1. Zdecydowanie wole społeczeństwa od społeczeństw obywatelskich.
              2. kolor skóry, płeć, wyznanie OK, odmienne zachowania seksualne zdecydowanie
              odrzucam zwłaszcza gwałty
              • Gość: aszszo Re: A ja się nie boję, tylko się brzydzę pedałami IP: *.devs.futuro.pl 28.11.05, 16:45
                Gwałt odmiennym zachowaniem seksualnym? Czyś ty człowieku oszalał? Gwałt to
                przestępstwo, i to w dodatku taki, w którym chodzi o przemoc na drugim
                człowieku, a nie o seks (bo seks to coś takiego, co uprawiają dwie osoby
                dobrowolnie, gdybyś miał jakieś wątpliwości)! Odmienne to jest twoje myślenie i
                to dość szczególnie...
              • Gość: human Re: A ja się nie boję, tylko się brzydzę pedałami IP: *.netcologne.de 28.11.05, 18:20
                gwalt to patologia- margines, spoleczenstwo obywatelskie to takie w ktorym
                pan/pani decyduje co dzieje sie w danym panstwie ,czyli dojrzalosc polityczna.
                pozdrawiam
          • lukasztolerancja1 Re: A ja się nie boję, tylko się brzydzę pedałami 26.11.05, 21:23
            Mowisz jak nazista.
          • Gość: kleo Re: A ja się nie boję, tylko się brzydzę pedałami IP: *.aster.pl 27.11.05, 19:49
            Novum dictum,
            mnie obrzydzenie bierze, jak widze, ze ktos morda klapie i orty sadzi wcale nie
            jak kwiatki na lace.
            Zajrzyj do slownika ortograficznego. Bledy wygladaja smiesznie i pacyfikuja
            zalosnego skurczybyka, czyli ciebie.
            Mam dla Ciebie nowine: jestes na 98% ukrytym, jak to nazywasz, pedalem. taka
            homofobia ma swoje uzasadnienie- nie akceptujesz samego siebie, stad frustracja
            i nienawisc.
            Idz sie lecz, zgodnie ze swoja doktryna. I nie manifestuj sie ze swoimi
            zalosnymi, wyswiechtanymi komunalami, powoduja u mnie atak ziewania
          • tapatik Re: A ja się nie boję, tylko się brzydzę pedałami 30.11.05, 10:42
            Gość portalu: Novum dictum napisał(a):

> Do łóżek nikt im nie zagląda. Tu chodzi o to, aby nie obnosili swojego
            > zboczenia na ulicy, ponieważ budzą obżydzenie.

Homoseksulizm nie jest zboczeniem. Przynajmniej tak uważają psychiatrzy, a im
            bardziej wierzę niż politykom.

> Apel do Policji: Jak widać, nadmiernie kulturalne zachowanie Policji
            > rozzuchwala tylko przestępczych pedałów.

Wskaż mi przestępcze zachowanie homoseksualistów.
            Co poza tym proponujesz? Aby każdego homo pakować do więzienia na 25 lat?

> Brać na akcję kamery i filmować zboczków, oraz tych co za nimi stoją.

Jak wyżej. Poza tym kto powiedział, że na paradę równości przychodza tylko
            homoseksualiści?
        • acorns Re: A ja się nie boję. 25.11.05, 21:29
          > Czy Ty naprawde nie widzisz roznicy miedzy homoseksualista a pedofilem?

Owszem widzę. Nawet całkiem sporą, mniej więcej taką jak między dzieckiem a
          dorosłym.

> Pedofilia to nie sa preferencje seksualne. To jest ciezka choroba, w wyniku
          > ktorej moze zostac skrzywdzone dziecko.

Ale dopóki dziecko nie zostanie skrzywdzone, pedofilia przestępstwem nie jest,
          więc pedofile w kraju demokratycznym, neutralnym światopoglądowo mają prawo
          sobie demonstrować swoje preferencje/orientację/chorobę jak kto woli.

> Nikt nikogo nie krzywdzi i do niczego nie zmusza.

Jaki masz dowód na to, że dwunastolatka wskakująca do łóżka czterdziestolatkowi
          jest krzywdzona? Postępowi Holendrzy mają na ten temat inne zdanie. Nie jest
          regułą, że pedofil krzywdzi. To tylko stereotyp, a podobno ze stereotypami
          trzeba walczyć. I mówię to jako ojciec córki w podobnym wieku, bo widzę co
          gó..arstwo wyprawia i nie mam klapek na oczach.

Nie chodzi mi o walkę o prawa pedofilów bo podobnie jak homoseksualistów mam
          ich głęboko w d. razem z ich prawami. Daję tylko przykład, że dyskusja na temat
          ich praw może być otwarta. Jeśli na to pozwolimy tolerując gejowskie ekscesy w
          biały dzień w centrach miast.
          • po_godzinach Re: A ja się nie boję. 25.11.05, 21:31
            Co masz na mysli pisząc "gejowskie ekscecy"?
            To tak, żeby uniknąć nieporozumień.
            • acorns Re: A ja się nie boję. 25.11.05, 21:37
              Na przykład to:

chadzboyz.com/gaypride/galleries/pride2004/dyke/img_6674.htm -
              demoralizowanie małych dzieci

www.boyzone2.com/chadzboyz/pride/2003/boyz/136_3699_r1.htm -
              znieważenie symbolu narodowego

www.chadzboyz.com/gaypride/galleries/pride2005/boyz/img_0818.htm - czy
              tak wygląda normalność?

Czy myślisz, że oni tam w Kanadzie od tego zaczynali? Pewnie tak jak i u nas -
              tylko kolorowo, z transparentami, niby nic strasznego, ale z czasem pokażą
              swoje prawdziwe oblicze. Uczmy się na błędach innych.
              • po_godzinach Re: A ja się nie boję. 25.11.05, 21:43
                -
                > demoralizowanie małych dzieci

na tym zdjęciu nie widzę demoralizacji, co prawda, ale przyjmuje na wiarę)

> tak wygląda normalność?

Nie, tak nie wygląda normalność.
                >
                > Czy myślisz, że oni tam w Kanadzie od tego zaczynali? Pewnie tak jak i u nas -

> tylko kolorowo, z transparentami, niby nic strasznego, ale z czasem pokażą
                > swoje prawdziwe oblicze. Uczmy się na błędach innych.

Tak tez myslę - uczmy sie błędach, ale uczmy się dobrze.

Sądzę, że na błędach Kanady mozna nauczyć się chociażby tego, żeby nie dopuścic
                prawem publicznego obnażania sie nikogo (bez względu na orientację),
                publicznego seksu (każdego), ochronic prawem symbole narodowe - i łamanie tego
                uznac za przestepstwo.
                To byłby bardzo pożądany kompromis.

A to, czy komuś apetyty urosną w miarę jedzenia? Zawsze rosną i to każdemu. Ale
                nie każdy apetyt musi byc zaspokojony - do tego przeciez służą kompromisy).

• acorns Re: A ja się nie boję. 25.11.05, 21:54
                  Widziałem paradę w Berlinie. Byłem tam w tym czasie. Zapeniam Cię, że w
                  pochodzie idą też rodziny z dziećmi i dzieci oglądają różne "ciekawe" rzeczy
                  np. w zaułkach, a nieraz też i całkiem jawnie - na ulicy. Środowisko gejowskie
                  (nie mylić z normalnymi gejami i lesbijkami) jest tak skrajnie nietolerancyjne
                  i pozbawione jakichkolwiek zahamowań, że każdą próbę ograniczania ich wolności
                  będą podciągać pod homofobię i łamanie praw człowieka. Także wywijanie fiutami
                  na ulicy.
                  • po_godzinach Re: A ja się nie boję. 25.11.05, 21:59
                    Nie jestem pewna, czy zrozumiałeś, co miałam na myśli pisząc o kompromisie.

Pisałam przeciez o zakazie obnażania się).

W "prawach człowieka" nie ma ani słowa o prawie do publicznego onażania, ani o
                    prawie do publicznego seksu, jest tylko o prawie do godności.

Osobiście uważam, że każdy ma prawo głosić każdy pogląd, co wcale nie znaczy,
                    że każdy pogląd ma byc automatycznie wcielany w zycie. Granica jest tam, gdzie
                    zaczyna się cudza krzywda.

Takie jest moje zdanie).
                    • acorns Re: A ja się nie boję. 25.11.05, 22:09
                      Zastosowałem tu zbyt duży skrót myślowy. Pisałem o tym jakie to środowisko
                      gejowskie jest. Z tymi ludźmi nie da się dojść do kompromisu. Im zawsze
                      wszystkiego mało. Zauważ, że już żądają zmian w polskim prawie (ustawa o
                      rejestrowanych związkach partnerskich), choć i tak wszystko to, co niby miała
                      im ta ustawa dać mogą osiągnąć za pomocą innych środków prawnych. Przyjdzie
                      czas to zażądają liberalizacji przepisów dot. obnażania się i kopulowania na
                      ulicy. Przyjdzie czas, to zażądają praw do adopcji, a stąd już zielone światło
                      dla pedofilów. Dwóch pedofilów weźmie ślub jako zwykli geje, potem adoptują
                      sobie dwie dziewczynki albo dwóch chłopców albo chłopca i dziewczynkę i już
                      mogą się zabawiać do woli bez ryzyka, że rodzice dzieci pozwą ich do sądu.
                      • po_godzinach Re: A ja się nie boję. 25.11.05, 22:18
                        Rozumiem. Ale dziś sytuacja gejów (o ile wiem) jest taka, ze praw mają zero.
                        Społeczeństwo jedynie wie, ze istnieją w Polsce homoseksualiści, nic ponadto.
                        Nie ma na ten temat żadnej wiedzy, panują więc lęk i przesądy.

jesli więc mają zero praw - włącznie z brakiem prawa do bezpiecznego przyznania
                        się do nomoseksualizmu - przyznasz, że ich walka o jakiekolwiek prawo jest
                        zrozumiała.

Nam, którzy nie jesteśmy w żadnej mniejszości (zakładam) bardzo trudno postawić
                        sie na miejscu osoby w takiej mniejszości będącej - a to dopiero jest właściwy
                        punkt widzenia.

Rozumiem argumenty o eskalacji żądań - jednak myślę, że należy tu postawić na
                        zdrowy rozsądek i o ile ja zgodze się na rejestrowanie związków partnerskich
                        (nie widzę bowiem, w czym może to faktycznie społeczeństwu szkodzić), o tyle na
                        adopcję dzieci i te - jak piszesz: ekscesy juz nie.

Dobrze, że zaczyna się o tym głośno rozmawiać.

• acorns Re: A ja się nie boję. 25.11.05, 22:42
                          > Rozumiem. Ale dziś sytuacja gejów (o ile wiem) jest taka, ze praw mają zero

I tu się mylisz. Homoseksualiści mają dokładnie takie same prawa jak całe
                          społeczeństwo polskie. Podlegają pod dokładnie to samo prawo. Problem polega na
                          tym, że oni żądają szczególnych praw dla siebie. Bo na przykład problem taki,
                          że na niektórych oddziałach szpitalnych nie ma możliwości odwiedzenia swojego
                          partnera dotyka nie tylko homoseksualistów. Także ja nie mogę na tych samych
                          oddziałach odwiedzić chorego kumpla, choć jestem hetero. Nad zniesieniem tego
                          ograniczenia trzeba rozmawiać, ale nie w kontekście praw gejów, tylko praw
                          całego społeczeństwa. Bo w momencie gdy geje będą mogli odwiedzać swoich
                          partnerów a ja swojego kumpla nie, to w tym momencie ja jestem dyskryminowany i
                          nie mam równych praw.

Znam osoby o orientacji homseksualnej. Żyją sobie normalnie, nie obnoszą się z
                          tym, ale też nie ukrywają za wszelką cenę. Nie czują się poniżani,
                          dyskryminowani. Są przeciwni paradom, bo wiedzą dobrze, że to im tylko szkodzi.
                          Bo bedą kojarzeni z agresywnymi krzykaczami ubranymi i uczesanymi jak jakaś
                          subkultura. Będą kojarzeni z tymi zdjęciami nagich obleśnych typów na ulicach.

> Nam, którzy nie jesteśmy w żadnej mniejszości (zakładam) bardzo trudno
                          postawić
                          >
                          > sie na miejscu osoby w takiej mniejszości będącej - a to dopiero jest
                          właściwy
                          > punkt widzenia.

Każdy z nas należy do jakiejś mniejszości. Tu krzykacze z tych wszystkich parad
                          mają rację.

• po_godzinach Re: A ja się nie boję. 25.11.05, 22:48
                            Nie rozumiemy się, przykro mi.

Zaprzyjaźniony z moją rodziną gej od wielu lat ma partnera, niestety, w opinii
                            społecznej - w tym i Twojej - nie ma prawa do normalnego bycia z nim, otwartego
                            przyznania sie do tego. Musi się ukrywać jak szczur - ale tego już Twoja
                            wyobraźnia nie udźwignie).

Powtórzę - nie ma prawa z ukochanym człowiekiem iśc na głupi bal, jak każda
                            inna para hetero.

Długo by opowiadać - ale po co?)
                            • acorns Re: A ja się nie boję. 25.11.05, 23:12
                              po_godzinach napisała:

> Nie rozumiemy się, przykro mi.
                              >
                              > Zaprzyjaźniony z moją rodziną gej od wielu lat ma partnera, niestety, w
                              > opinii społecznej - w tym i Twojej - nie ma prawa do normalnego bycia z nim,
                              > otwartego przyznania sie do tego.

Czy ja napisałem, że nie daję tym ludziom prawa do normalnego życia? Ich
                              obecność w życiu w żaden sposób mi nie przeszkadza.

> Powtórzę - nie ma prawa z ukochanym człowiekiem iśc na głupi bal, jak każda
                              > inna para hetero.

Kto im zabrania? Ja im nie bronię. Mógłbym się wódki z nimi napić na tym balu.
                              A nastawienia części społeczeństwa nie da się zmienić regulacjami prawnymi.
                              Żadna ustawa nie zmieni sposobu myślenia, może jedynie coś narzucić. Szkoda
                              tylko, że dzięki paradom wizerunek geja i lesbijki jest taki jak na paradach w
                              Toronto czy w Berlinie, a tego społeczeństwo długo jeszcze nie zaakceptuje.
                              • po_godzinach Re: A ja się nie boję. 25.11.05, 23:18
                                Kto im zabrania? Ja im nie bronię. Mógłbym się wódki z nimi napić na tym balu.
                                A nastawienia części społeczeństwa nie da się zmienić regulacjami prawnymi.
                                Żadna ustawa nie zmieni sposobu myślenia, może jedynie coś narzucić. Szkoda
                                tylko, że dzięki paradom wizerunek geja i lesbijki jest taki jak na paradach w
                                Toronto czy w Berlinie, a tego społeczeństwo długo jeszcze nie zaakceptuje.

Masz rację - równiez uważam, że ustawą nie zmieni sie mentalności, tylko debatą.

Ale, wiesz, patrząc inaczej - fakt zaistnienia polskiej Parady spowodował
                                jednak, że debata się rozpoczęła)))

Czyli - jest jednak sukces. Choć będzie to trudne bardzo wszystko.
                                • Gość: Efa Re: A ja się nie boję. IP: 217.197.77.* 28.11.05, 14:28
                                  > Masz rację - równiez uważam, że ustawą nie zmieni sie mentalności, tylko
                                  debatą

hmmm czasem prawo musi być pierwsze aby zmieniała się mentalność - np kwestia
                                  przemocy w rodzinie - debata by nic nie załatwiła - trzeba było ustanowić prawa
                                  które jej zabraniają. Tak samo w tym przypadku - najpierw prawo a potem powolne
                                  przyzwyczajanie sie ludzi do niego. Ustawa może pomóc w zmianie mentalności a
                                  napewno ją przyśpieszyć.
                            • lukasztolerancja1 Re: A ja się nie boję. 26.11.05, 21:30
                              I to jest bardzo smutne, a czyz nie powinnismy glosic tolerancji, kiedys bylismy z niej znani.
                          • Gość: BearHUNTER Re: A ja się nie boję. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 15:21
                            Nie no, zaraz, zaraz, kto powiedzial, ze Ci Panowie sa oblesni? Mi sie oni
                            podobaja.
          • Gość: pskw Re: A ja się nie boję. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 23:18
            A zerknij sobie na zaje... superhetero.
            images.google.pl)/images?svnum=10&hl=en&lr=&q=macho&btnG=Search
            Każda argumenta dobra:).
            PS: Staryyyy... Jak Ci zazdroszcze córki!!! Syna już wychowałem, pora na drugie dziecko. A niech tam... Ale je chcę córkę!
            PS:Becikowego jakoś, kwa, nie chcę.
        • Gość: ziga Re: A ja się nie boję. IP: *.poyry.com 26.11.05, 14:31
          A czy normalne sa stosunki doodbytnicze
        • Gość: xczcsg Re: A ja się nie boję. IP: *.cable.mindspring.com 26.11.05, 15:24
          tak ale homesksualisci krzywdza mlodych przez ich marsze. to jest krzywdzeni
          homoseksualnosc jest krzywda dla kultury polskij, dla spolecznosci
          • Gość: pskw Re: A ja się nie boję. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 01:08
            Synku, a co Ty spod cable.midspringe.com wiesz o współczesnej kulturze w Polsce?
            Mam wrażenie, że dla Ciebie kultura polska to wizyty akrobatów z "Mazowsza",
            super czadowy występ popłuczyn po zespole "Perfect" i Beata Koziadraka, czy
            cóś... No i góralska kapela zawodząca "Oj maluśki..."...
      • Gość: pskw Re: A ja się nie boję. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 21:27
        Jeszcze jedno... To ciekawe, że PiS-owi udało się doprowdzić do stygmatyzacji wszelkiego oporu wobec ich wizji Polski. Kto się z nami nie zgadza, ten pedał, lesba, biseks, liberał (w domyśle nieledwie libertyn) albo esbek. Organizatorzy Marszu Równości mówili o tym jasno: chcemy zgłosić "marsz", a oni ; parada, parada, parada... mówimy o tolerancji, a władze: geje, geje, geje...
      • Gość: cubitus Re: A ja się boję takich idiotów i demagogów. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.11.05, 22:57
        Człowieku zastanów sie co ty wygadujesz.

Po pierwsze pedofilia to uznana dewiacja - po prostu choroba (homoseksualizm
        nie jest juz za taka uwazany, o ile mi wiadomo). Natomiast zachowania
        pedofilskie to przestepstwo (a homoseksualne nie).

A co do obawy przed demonstrowaniem "preferencji" w postaci pociągu do dziecka
        to jest to nawoływanie i pochwalanie popełnienia przestępstwa - to jest
        karalne !!!!. Natomiast marsz wzywajacy do tolerancji to zupełnie co innego, no
        ale dla niektorych jak cos jest "inne" to od razu chore.

Demagogia rules !!!

• acorns Re: A ja się boję takich idiotów i demagogów. 25.11.05, 23:04
          > A co do obawy przed demonstrowaniem "preferencji" w postaci pociągu do
          dziecka
          > to jest to nawoływanie i pochwalanie popełnienia przestępstwa - to jest
          > karalne !!!!

A kto powiedział, że demonstranci będą nawoływali do seksu z nieletnimi albo
          pochwalali to? Oni po prostu będą sobie nieśli transparenty typu "Jestem
          pedofilem i jestem z tego dumny" Namawiają kogoś do czegoś? Pochwalają coś co
          jest przestępstwem? Pedofilia sama w sobie przestępstwem nie jest, dopiero
          wprowadzanie swoich preferencji w czyn jest karalne.
          • po_godzinach Re: A ja się boję takich idiotów i demagogów. 25.11.05, 23:07

Mylisz się. Karalne jest demonstrowanie i nawoływanie do przemocy, a pedofilia
            jest przemocą.

• acorns Re: A ja się boję takich idiotów i demagogów. 25.11.05, 23:20
              Przemoc jest demonstracją siły i chęcią przejęcia całkowitej kontroli i władzy
              nad drugą osobą.

Pedofilia jest odchyleniem seksualnym przejawiającym się w skłonności do
              praktyk seksualnych z dziećmi.
              • po_godzinach Re: A ja się boję takich idiotów i demagogów. 25.11.05, 23:24
                Nie, mój drogi - przemoc to każde (fizyczne i psychiczne) oddziaływanie na
                drugą osobę wbrew jej woli lub poza jej świadomością.

Poedofilia jest przemocą, bo oddziłowuje na dzieci wbrew ich świadomej woli.
                • acorns Re: A ja się boję takich idiotów i demagogów. 25.11.05, 23:31
                  Pedofilia jako taka nie jest przemocą ani na nikogo ne oddziaływuje.
                  Wprowadzanie jej w czyn - tak, choć też nie zawsze. A jeśli ktoś ma jakieś
                  złudzenia to niech zajrzy w legitymacje panienkom naprzykrzającym się pod
                  dyskotekami, zwłaszcza na prowincji. A z córką też mam dobry kontakt i opowiada
                  mi jak naprawdę jest na koloniach i wycieczkach a nie tylko "pływaliśmy
                  kajakami, bawiliśmy się w podchody, zbieraliśmy grzybki...". Sam też bywałem
                  instruktorem na obozach i wiem dobrze kto się za mną uganiał i ile miał lat:)
                  • po_godzinach Re: A ja się boję takich idiotów i demagogów. 25.11.05, 23:37
                    acorns napisał:

> Pedofilia jako taka nie jest przemocą ani na nikogo ne oddziaływuje.

Aaaa, masz na mysli pedofilię w sferze marzeń)
                    To podobno u dorosłych mężczyzn często się zdarza).

> Wprowadzanie jej w czyn - tak, choć też nie zawsze. A jeśli ktoś ma jakieś
                    > złudzenia to niech zajrzy w legitymacje panienkom naprzykrzającym się pod
                    > dyskotekami, zwłaszcza na prowincji. A z córką też mam dobry kontakt i
                    opowiada
                    >
                    > mi jak naprawdę jest na koloniach i wycieczkach a nie tylko "pływaliśmy
                    > kajakami, bawiliśmy się w podchody, zbieraliśmy grzybki...". Sam też bywałem
                    > instruktorem na obozach i wiem dobrze kto się za mną uganiał i ile miał lat:)

No tak, ale ludzie dorośli sa odpowiedzialni za dzieci.
                    Wiek, będący granicą inicjacji seksualnej różnie wyglądał w róznych czasach,
                    dziś jest to 14, czy tez 15 (nie wiem) lat. W końcu prawo do czegos służy)

To, ze 12-latka chętnie poszłaby z jakimś mężczyzną - nie znaczy, ze ów
                    mężczyzna powinien na to się zgodzić.

Teraz juz rozumiem, o co Ci chodzi).
                    • acorns Re: A ja się boję takich idiotów i demagogów. 25.11.05, 23:53
                      Z tą pedofilią to był tylko przykład, że wszystko można atakować, wszystkiego
                      można bronić, że we wszystkim panują jakieś stereotypy. Pedofil taki się
                      urodził, heteroseksualista się taki urodził, gej się taki urodził i żaden nie
                      jest lepszy ani gorszy z samego faktu urodzenia. Pedofil może stać się
                      działaczem na rzecz dzieci i nigdy żadnego nie skrzywdzić, gej może stać się
                      światowej sławy artystą, a heteroseksualista może zamordować z zimną krwią dwie
                      dziewczynki - 2 i 6 lat i ich ojca. Nie jest i nigdy nie będzie reguły na wpływ
                      orientacji seksualnej na miarę człowieczeństwa.

No dobrze, to ja na razie idę spać.
                      • po_godzinach Re: A ja się boję takich idiotów i demagogów. 25.11.05, 23:54
                        ja tez
                        dobranoc)
                    • Gość: GERANTOFIL Re: A ja się boję takich idiotów i demagogów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 15:30
                      UFFFFF... tak sie ciesze, ze wole starszych Panow, a nie mlodsze dzieci...
        • Gość: Mietek Re: A ja się boję takich idiotów i demagogów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 00:48
          Hm oglądałem kiedyś taki stary film włoski. Tytułu nie pamiętam Może Rzym nocą.
          Szef policji podczas nocnej eskapady pokazywał różne łajdactwa. O jednym facecie
          powiedział: Tego nie możemy aresztować bo przespał się z Panem Ministrem. Im
          dłużej żyję tym bardziej skłaniam się ku przekonaniu, że różne świństwa są
          popierane przez władze.
          Reżyser tego filmy nazywał się Fellini czy tak jakoś...
      • Gość: Leppiej Re: A ja się nie boję. IP: *.ing.uj.edu.pl 26.11.05, 12:17
        Juliusz Cezar lubił się zabawiać z chłopcami. Czy uważasz, że dopowadził do
        upadku imperium rzymskie?
      • lukasztolerancja1 Re: A ja się nie boję. 26.11.05, 21:20
        A Ty co wszystkich innych do gazu, to juz dziesiatki lat po Hitleryzmie, w zlych czasach sie urodziles.
    • po_godzinach na razie musimy tolerować głupotę 25.11.05, 18:23
    • metiowiec Re: Strach w państwie 25.11.05, 20:26
      Odnośnie pedofili o których piszesz to mimo wszystko widze różnicę, pomiędzy manifestowaniem miłości do dzieci (które nie mają do końca własnego zdania wykształconego[wiadomo nie wszystkie] i są niepełnoletnie etc etc) a dorosłymi ludźmi którzy pragną nie być tylko dyskryminowani za coś co nie jest złe w gruncie rzeczy (nie wnikam czy złe dla katolików etc.) nie jest złe ogólnie bo nikomu nie robi krzywdy
      • Gość: pskw Re: Strach w państwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 21:18
        Ja bym w kontekście pedofilii słowa miłość unikał jak ognia, bo tu chodzi o zaspokojenie chorej żądzy i tyle. Inaczej zupełnie ma się rzecz w przypadku związku dwóch dojrzałych mężczyzn czy kobiet, gdzie rzeczywiste uczucie, a nie, jak widzą to różne homofobiczne nieszczęścia, nabrzmiałe prącie bądź pełny chuci język stanowią o wyborze partnera. Ina rzecz, że jakich argumentów byś nie użył, i tak oponenta w tej materii nie przekonasz, homofobia to choroba, jak pedofilia...
        • acorns Re: Strach w państwie 25.11.05, 21:31
          Gość portalu: pskw napisał(a):

> Ja bym w kontekście pedofilii słowa miłość unikał jak ognia, bo tu chodzi o
          zas
          > pokojenie chorej żądzy i tyle.

Skąd wiesz? Z autopsji, z doświadczenia czy po prostu stereotyp?
          • Gość: pskw Re: Strach w państwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 21:41
            Widzę, że posiadłeś jakąś tajemną wiedzę, do której ja, ze względu na brak tego rodzaju ciągot, nie mam dostępu.
            • acorns Re: Strach w państwie 25.11.05, 21:50
              Po prostu przyszedł taki czas, że musiałem z córką rozmawiać na temat zagrożeń,
              także ze strony pedofilów. Musiałem posiąść tę "wiedzę tajemną" jak to
              określasz, czyli różnego rodzaju publikacje naukowe niekoniecznie w jężyku
              polskim. Aby z nią rozmawiać musiałem wiedzieć o czym rozmawiam.
              • Gość: pskw Re: Strach w państwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 22:33
                Niejednokrotnie rozmawiałem o tym z moim synem. Jesli chodzi o pedofilię jesteśmy po jednej stronie barykady, ale, jeśli to możliwe, bo nie wiem, w jakim stopniu jesteś PiSdzielcem, odpieprz się od gejów, bo, poza pojedynczymi przypadkami ciężkiej choroby zwanej "ru.., co na drzewo nie ucieka", własciwej także dla sporego grona heteroseksualnych (mam nadzieję, że i o nich swojej córce nieco opowiedziałeś), to sympatyczni, normalni i odpowiedzialni ludzie.
      • Gość: Doświadczony Re: Strach w państwie IP: *.inter / *.inter-c.pl 26.11.05, 19:39
        Ponad trzydziesci lat temu w pewnym miescie poderwałem laskę palce lizać.
        Wzrost około 170, biust dobra piąteczka. Spędziłem upojną zakrapianą mocnymi
        trunkami noc. Z ciekawosci zajrzałem jej do torebki. Miała zaledwie niecałe 16
        latek i doswiadczenie 40-latki. Czy ktokolwiek nazwałby to pedofilią? Przecież
        jak idę ja, mój syn czy znajomy do łóżka z laską wyrośniętą to ma ją pytać o
        wiek.

• Gość: kamyk Re: Strach w państwie IP: *.wa-wa.inpoland.pl 25.11.05, 21:04
      katole i prawica to najwiekszy syf na swiecie
      • Gość: Walczyć z nosiciel Re: Strach w państwie, zboczeńcy grasują po ulicac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 21:19
        Nie ma nic gorszego od widoku pedała manifestującego swoje zboczenie
        publicznie na ulicy.
        • po_godzinach To nie jest wątek o pedofilach, ale 25.11.05, 21:30
          Ty pewnie wszędzie ich widzisz.

Rozumiem (chyba) Twój strach, ale - jesli możesz - opanuj go, jak na
          prawdziwego mężczyznę przystało.
        • Gość: czarownica Re: Strach w państwie, zboczeńcy grasują po ulica IP: *.elpos.net 25.11.05, 21:33
          ale jestes beznadziejny,nie ma nic gorszego od takich
          konserwatywnych,prawicowych idiotow ktorzy nie daja szans nikomu kto nei jest z
          nimi. modl sie (skoro taki koscielny jestes)zeby takich jak ty bylo jak najmnniej.
        • Gość: pskw Re: Strach w państwie, zboczeńcy grasują po ulica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 21:35
          Jest. Do trzystu czterdziestu dwóch razy gorszy. Dres albo wszechpolak. Oni tez demonstrują swoje zboczenia, całą głębią swojego jesteśtwa.
          • Gość: az Re: Strach w państwie, zboczeńcy grasują po ulica IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 25.11.05, 21:44
            Z autorem tematu chyba cos nie tak - manifestacja byla nielegalna wiec nic
            niezwyklego ze zostala rozbita. Gdyby to byla manifestacja wszechpolakow
            (nielegalna) to rowniez nalezaloby ja przerwac - tylko ze wtedy bilibyscie brawa
            policji.

Jakos nie wiedzialem ze geje moga lamac prawo bo "trzeba byc tolerancyjnym itd".

Przeciwnikiem gejow nie jestem (dopoki nie zaczna chodzic od drzwi do drzwi z
            tekstem "Czy wiesz ze Jezus mogl byc gejem?") ale niech zalatwiaja swoje sprawy
            zgodnie z prawem.
            • Gość: pskw Re: Strach w państwie, zboczeńcy grasują po ulica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 22:51
              Panimaju, jak mnie w trakcie manifestacji przeciwko Żarnobylowi zomowiec parę razy pałą strzelił, to w gruncie rzeczy powinieniem być mu wdzięczny... Przecież on tylko dał mi delkatnie do zrozumienia, że demonstruję nielegalnie. A przecież prawo to sprawiedliwość.
            • Gość: pandada Re: Strach w państwie, zboczeńcy grasują po ulica IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 26.11.05, 01:31
              1. Nielegalność Marszu Równości polegała jedynie na braku zgody administratora. Bardzo mały kaliber wykroczenia.

Kontrmanifestacja wszechpolsko-bandycka nawet nie próbowała dostać pozwolenia, a do tego była agresywna i łamała przepisy prawa karnego (szerzenie nienawiści, propagowanie zbrodni nazistowskich, groźby karalne).

2. Użycie przez policję przemocy do isiwania ludzi, którzy nie stanowili żadnego zagrożenia jest nadużyciem władzy.
      • Gość: antylewicowiec Re: Strach w państwie IP: 81.15.180.* 26.11.05, 13:37
        czego dobrego można się spodziewać po lewicy i jej mutantach?
      • Gość: Mietek Re: Strach w państwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 00:50
        To co napisałeś oznacza, że brak Ci jakichkolwiek argumentów. Potrafisz tylko
        obrażać.
    • Gość: WP [...] IP: 66.98.152.* 25.11.05, 22:41
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: raienn rozpędzać zgromadzenia - to też łamanie prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 23:03
        gdyby rozpędzono marsz katolików, też byłabym przeciw. Konstytucja ma wymiar ogólniejszy niż rozporządzenie. A stanowi o wolności gromadzenia się w obronie poglądów, które nikogo nie krzywdzą. Geje i lesbijki to, jak ktoś wspomniał, dorośli ludzie....
    • Gość: Marcin Re: Strach w państwie IP: *.acn.waw.pl 25.11.05, 23:13
      Dla mnie jest cholernie niepokojące to, że zabroniono demonostrować gejom pod
      pozorem niebezpieczeństwa naruszenia porządku publicznego. Na tej zasadzie
      można zakazać demonstracji przeciwko kibolom, bo oni też mogą napaść pokojową
      demonstrację i dojdzie o naruszenia porządku. Jutro zakażemy demonstracji SLD-
      odwcom, a pojutrze Platformersom, bo bojówki Młodzieży Wszechpolskiej mogą mieć
      inne zdanie, mogą chcieć zorganizować kontrdemonstracje, a zatem znów może
      dojść do naruszenia porządku publicznego. Tak można uzasadnić prawie każdą
      odmowę. Ale w państwie demokratycznym istnieje DOMNIEMANIE prawa do
      manifestacji, a odmowa zgody na nią powinna być absolutnym wyjątkiem.
    • Gość: w.s3 Re: Strach w państwie IP: *.chello.pl 25.11.05, 23:14
      Wiele agresywnych zachowań w stosunku do gejów wynika ze strachu.Strachu przed
      samym sobą bo "maczo" zauważył nagle ,że zaczynają mu się podobać
      chłopcy.Frustracja wyzwala agresję.
    • Gość: pskw Re: Strach w państwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 23:23
      Nie jesteś sam, spokojnie! Nie po to brałem ja i moi rówieśnicy na dupę i okolice nerek pałami od ZOMO, żeby jacyś misiowie nam dyktowali jedynie słuszną drogę.
      • Gość: az Re: Strach w państwie IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 25.11.05, 23:53
        w.s3 czegos glupszego napisac juz nie mogles, prawdopodobnie sa to twoje
        osobiste wyznania. zenada.
        • Gość: pandada Re: Strach w państwie IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 26.11.05, 01:34
          Akurat jest to potwierdzane przez badania kliniczne. Zadeklarowane homofoby mają wysoki odsetek erekcji na homoseksualnym porno.
    • pawel1800 Stalinisci 26.11.05, 00:01
      Przeciez Dorn i Kaczynscy to stalinisci
      • Gość: Maciej Re: Stalinisci - aj waj, 3 X TAK!!! IP: *.chello.pl 26.11.05, 00:23
        W rzeczy samej! Ci panowie - ta "przewielejebna trójka 2 + 1" , którzy mmieli i
        mają gęby pełne frazesów o wolności i walce z komuną (co to takiego i czy
        jeszcze dycha?), mogliby śmiało zostać następcami tow. Felka Dzierżyńskiego,
        Józka Stalina i niespełnionego tego malarza z wąsikiem. Są psychomaniakalnie
        zaślepieni przekonaniem słuszności własnych idei (a przecież nikt inny jak
        ideowcy gotów jest do największych zbrodni, aby przeforsować swoje "idee"), oni
        postrzegają świat prościutko: w czarno-białych barwach, czyli kto nie z nimi,
        ten przeciw nim. To nieodrodni synowie totalitaryzmu - i znowu, tfu, historia u
        nas zatacza koło. Po czerwonym reżimie stalinowskim i okresie byle jakiego, ale
        względnie spokojnego PRLu wstrząśniętego stanem wojennym nadchodzi era
        niemiłościwie nam panującej czerni. Chociaż z tego przemieszania czerwonego z
        czarnym to bardziej jakoś brunatny wychodzi...
      • beago Re: Stalinisci 26.11.05, 00:46
        ok, przeczytałam wszystko... i wiecie? pogubiłam się. Ma świetnych znajomych którzy są homo. W życiu nie myśleli, by iść na jakąś paradę - bo seksualność to nie powód do obnażania się. Fakt, rozumiwm, ja też nie idę na wiec, by się przyznać, że lubię się kochać ze swoim facetem. To intymna sprawa. Moja i jego. Ale przecież jestem za tolerancją. Kompletnie mnie nie rusza, że ktoś jest inny. Czytałam jednak "Lubiewo". Kurde, wstrząsnęło mną. Czy jest zatem różnica między ciotę a gejem? Jest chyba.. skoro moim znajomi geje tacy nie są (na szczęśćie)... Bo mówcie co chcecie... "Lubiewo" dla mnie jest zboczone, zboczone znaczy tyle, co odbiegające od normy...
        A po co parada...
        Hm... przecież nasz polski naród tylko to drażni
        więc ja nie wiem, po co rozdrażniać
        chyba się w tym pogubiłam
        Jestem jednak za legalizacją związków homoseksualnych. Ale dzieci nie powinni móc adopotować. Bo skoro nie mogą ich mieć - to będzie nienaturalne. I najlepsze... że oni sami to rozumieją. Kurde. Pogubiona ja.
        bea

• Gość: pandada Re: Stalinisci IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 26.11.05, 01:46
          Jeden pedzio demonstruje (tu nie było żadnej parady) innemu to zwisa (lub ma to w d...)

Każdy ma po prostu prawo do wolności. Do pójścia na manifestację lub do machnięcia na to ręką.
          Jeżeli ma potrzebę demonstrować, to ma i już. Możemy dyskutować, czy merytorycznie ma rację, ale nie możemy zabronić mu swobodnej wypowiedzi.

Poza tym ów marsz nie jest jednoznacznie związany z gejami. Byli tam też anarchiści, feministki itp.

Nie sądzę, aby demonstracja gejów dotyczyła seksualności. Raczej chodzi o partnerstwo. Nie ma co gejów sprowadzać do roli seksoholików i traktować ich tak samo jak pary heteroseksualne, na które potrafimy przecież spojrzeć bez opętania myślą, że oni ze sobą tentego i może jeszcze w różnych pozycjach.
        • Gość: Echo Kurde, pogubiona ty... IP: 70.137.170.* 26.11.05, 06:24
          >Jestem jednak za legalizacją związków homoseksualnych. Ale dzieci nie powinni
          móc >adopotować. Bo skoro nie mogą ich mieć -
          >to będzie nienaturalne. I najlepsze... że oni sami to rozumieją. Kurde.
          Pogubiona >ja.

W Ameryce zaczelo sie tak samo. Najpierw AIDS jako najbardziej politycznie
          poprawna choroba. Potem "partnerstwa domowe" zeby miec ubezpieczenie i... "moc
          odwiedzac w szpitalu. Potem parady i wiecej parad.
          Teraz zadania "malzenstw" homoseksualnych i adopcji dzieci. Od grzebyczka do
          koniczka. Dzisiaj w NYT Christopher Bobinski powiedzial, "juz myslelismy ze
          wygralismy te walke w Europie a tu w Polsce trzeba od nowa"

Nowe wraca. Polacy trzymajcie sie. Tolerujcie, szanujcie ale nie dajcie sie
          oglupic ze nie jestescie "postympowi". Istnieja granice "postympu".
      • Gość: Mietek Re: Stalinisci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 00:51
        Taaaaa, a Ty jesteś gestapowiec?
    • bolekbolek1 Idz sie leczyc zboczencu! 26.11.05, 03:03
      homoseksualizm to choroba, lecz sie jeszcze masz na to czas.
      • tapatik Idz sie leczyc głupku! 30.11.05, 10:52
        Głupota jest chorobą.
    • stanislaw32 ja sie nie boje ale coraz bardziej wstydze Polski 26.11.05, 08:57
      Prosze Panstwa, w wieczor wyborczy plakac nam sie chialo kiedy okazalo sie ze
      wybory wygral populizm.
      To tragedia dla Polski -poniewaz miala szanse na rozwoj, na postep. Wybrala
      klamliwe obietnice.. ale moze troche dlatego ze po drugiej stronie zabraklo
      osobowosci...

Wracajac do tematu: mysle ze juz kilkakrotnie Polska wisiala przed widmem kraju
      nacjonalistyczno-katolickiego, jednak typowa dla Polaka przekora uniemozliwila
      takie przemiany. Chociaz oddanie wladzy w rece jednej rodziny i to takiej
      -budzic moze strach.

Ja duzo bardziej czuje sie zawstydzony fakem ze na prezydenta wybrana zostaje
      osoba ktora dla wlasnego widzimisie zabrania mniejszosciom demonstrowania ich
      pogladow.
      Nie oznacza to nic innego jak to ze tacy wlasnie sa w wiekszosci Polacy.
      Przerazajace jest to ze ludzie w 21 wieku boja sie obcych, boja sie nowego.
      Przerazajace jest to ze poglady gloszone w Radiu Maryja sa "normalne" chociaz
      tchna fanatyzmem i wrogoscia, a glosy wzywajace do tolerancji uwaza sie za
      zboczenie.
      Przerazajace jest to ze policja nie zamyka i nie karze wyrostkow wykrzykujacych
      hasla faszystowskie, "bo to tylko mlodzi gowniarze", a zamyka ludzi ktorzy
      prosza zeby uszanowano ich innosc.
      Przerazajace jest to ze ludzie nadal nie rozrozniaja pomiedzy gejem a pedofilem,
      a mimo to zabieraja glos w dyskusji.
      Dla tych ktorzy nie wiedza na czym polega roznica: pedofilia a nawet jej
      gloszenie to przestepstwo. W najbardziej liberalnym moralnie kraju swiata, w
      Holandii, nie wolno nawet pytac o pedofilska pornografie bo mozna isc za to za
      kratki.
      Pedofilia to zboczenie.
      Gloszenie zachecanie do pedofilii na ulicach powinno byc karalne. Ale parady
      gejow nie maja z pedofilia absolutnie nic wspolnego!!!!
      To mlodziez wszechpolska wprowadza ludzi w blad.
      Mam wielu znajomych gejow i widzialem juz wiele gejowskich parad, gejowskich
      dzielnic, gejowskich przyjec.
      Jako osoba wyrosla w katolickim domu byly to dla mnie doswiadczenia bardzo
      trudne do zrozumienia.
      Zawsze myslalem ze gejowie to zboczency. Teraz nie wiem i uwazam ze nie wazne na
      czym polega homoseksualizm i skad sie bierze.
      Ale wiem ze Ci ludzie tacy po prostu sa, oni nie udaja, to nie jest poza.
      Uwierzcie mi, to cecha ich charakteru.
      Bardzo czesto zdarzalo mi sie ze na przyjeciu na ktore przychodze z zona to
      wlasnie moj kolega gej jako pierwszy zauwaza nowa fryzure mojej zony.
      Pomyslcie -takich rzeczy sie nie udaje, takie rzeczy nie sa poza.
      A przede wszystkim takie rzeczy nikogo nie krzywdza. Ponadto parady gejow sa w
      wielu miastach na swiecie swego rodzaju folklorem.
      Przeraza mnie fakt ze ktos nazywa takie parady ekscesami.
      Pierwszych chrzescijan tez oskarzano o kanibalizm bo podluchano ze na ich
      zgromadzeniach mowi sie "bierzcie i jedzcie to jest moje cialo" -wiemy jednak ze
      bylo to nieporozumienie wynikajace z niewiedzy.
      To wlasnie chrzescijanie ktorych zamieniano kiedys w karme dla lwow powinni byc
      teraz wzorem tolerancji dla innych, dla tych ktorzy sa w mniejszosci.

Ostatnio rozmawialem na ten temat z moja wlasna rodzina i ku mojemu zdumieniu
      zaczeli oni mowic ze tak, ze trzeba gejom zabronic, bo jak nie to nas zaleja, to
      zniszczakraj, to...
      I tutaj zadalem pytanie: TO CO????!!!
      Bycie gejem nie jest choroba. Homoseksualizmem nie da sie zarazic.
      Gejowie nikogo do niczego nie zmuszaja.
      Ponadto:
      Geja nie da sie wyleczyc. Wiec przepraszam: co z nimi "zrobic"?
      Zabronic im? Niech sie chowaja cale zycie ze swoimi pogladami bo Radio Maryja
      uwaza je za zle?
      Mozna dyskutowac czy gejowie moga adoptowac dzieci ale czy wolno im odmawiac
      prawa do demonstrowania swojej innosci?
      Nie wiem czy moi bliscy wzieli te swoje poglady z kosciola, a moze po prostu nie
      wiedza o czym mowia?
      Moze myli im sie homoseksualizm z pedofilia z AIDS...
      Nota bene pedofilia wsrod ksiezy a nawet biskupow, za co powinno sie wsadzac do
      wiezienia, nie wywolala tyle emocji.

Co to za kraj?!

To kraj biedny. Kraj niewyksztalcony. Kraj ciemny.
      Tylko tak mozna wytlumaczyc fakt ze wybory wygrali populisci.
      Mowili prostym jezykiem: chcesz zeby ci nie zniknela lodowka glosuj na PiS.
      Liberalowie mowili jezykiem ladnym grzecznym. ALE W POLSCE MALO KTO ICH BYL W
      STANIE ZROZUMIEC.
      Mysle ze to czego w Polsce potrzeba to ludzi mowiacych prostym jezykiem.
      Ludzi ktorzy wytlumacza co to jest gej.
      Ludzi ktorzy wytlumacza co to jest liberalizm gospodarczy.
      Tusk powinienbyl powiedzic prostymi slowami: my proponujemy liberalizm
      gospodarczy to znaczy ze bedziemy miec nadal problemy ale na dluzsza mete kraj
      wyjdzie na prosta tak jak Wielka Brytania. Jesli wybierzecie tych ktorzy wam
      obieuja, to wam nie pomoze, bo reformy sie przeciagna a oni co prawda dadza wam
      becikowe ale zeby wprowadzic becikowe podniosa wam podatki gdzie indziej. Bo na
      becikowe pieniadze skads trzeba wziac.

Potrzebna jest praca u podstaw.
      A jak latwo sie domyslec takie zmiany potrzebuja bardzo duzo czasu.
      Poki co, wstydze sie Polski. Wstydze sie.

Stanislaw

• organza77 Quo Vadis Polsko ???? 26.11.05, 09:12
        Panie Stanisławie - zgadzam się z Pana opinią
        • Gość: anna Re: Quo Vadis Polsko ???? IP: 5.5R6D* / *.95.89.139.cable.012.net.il 26.11.05, 09:53
          Panie Stanislawie ja rowniez zgadzam sie z Panska opinia
          • Gość: Mietek Re: Quo Vadis Polsko ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 00:53
            A ja się śmieję.
            Ubaw mam po pachy
        • Gość: human Re: Quo Vadis Polsko ???? IP: *.netcologne.de 26.11.05, 09:55
          zboczenie, to slowo negatywne nie moze byc uzyte na okreslenie seksualnych
          zachowan ludzi tej samej plci, tolerancja na kolor skory ,plec,wyznania,odmienne
          zachowania seksualne,czy polityczne orientacje,to podstawa do normalnego
          funkcjonowania spoleczenstw obywatelskich.agesja, przemoc, wojny, handel bronia
          to sa postawy godne potepienia.
          • luzon13 Re: Quo Vadis Polsko ???? 26.11.05, 13:38
            Gość portalu: human napisał(a):

> zboczenie, to slowo negatywne nie moze byc uzyte na okreslenie seksualnych
            > zachowan ludzi tej samej plci

Poproszę o wyjaśnienie: nie może czy nie powinno i dlaczego ?

Luzon
            • Gość: human luzon IP: *.netcologne.de 26.11.05, 19:09
              " nie moze" "nie powinno"- forma w tym wypadku jest bez znaczenia.wyrazilem
              jasno swoje zdanie-"poglad."dlaczego"-proponuje,zapytac osob bardziej
              kompetentnych niz ja,np.seksuologa psychologa a moze tez i prawnika.pozdrawiam
              • luzon13 Re: luzon 27.11.05, 11:10
                Gość portalu: human napisał(a):

> " nie moze" "nie powinno"- forma w tym wypadku jest bez znaczenia.

Mylisz się.
                Nie może oznacza zakaz.
                Nie powinno to zupełnie inna sprawa.

> wyrazilem
                > jasno swoje zdanie-"poglad.

Pogląd bez uzasadnienia jest nic nie warty.

> "dlaczego"-proponuje,zapytac osob bardziej
                > kompetentnych niz ja,np.seksuologa psychologa a moze tez i prawnika.

To ty bierzesz udział w dyskusji, więc ciebie pytam. Jeżeli nie wiesz dlaczego
                coś twierdzisz, jaki jest sens dyskusji z tobą ?

Luzon
                • Gość: human Re: luzon IP: *.netcologne.de 27.11.05, 11:51
                  poglady a dyskusja ma dwa przeciwstawne znaczenia. ja nikogo nie zamierzam
                  uczyc-pouczac,wyrazilem to co czuje.od pana/pani zalezy czy temat mojej
                  wypowiedzi jest zrozumialy czy tez nie.lacze pozdrowienia
      • Gość: nic dodac nic ujac nic dodac nic ujac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 10:30
        nic dodac nic ujac
      • Gość: Borys Re: ja sie nie boje ale coraz bardziej wstydze Po IP: 195.117.201.* 26.11.05, 11:50
        Tak... w pelni sie z panem zgadzam panie Stefanie ;)) Na szczescie Wrocław znow
        pokazał zatwardziałej i ciemnej Polsce jak jest na swiecie a powinno byc w
        Polsce i tam parada równości sie odbedzie :)) A Prawo i Sprawiedliwośc wg
        Kaczyńskich to juz poprostu jakas paranoja. Niema czegos takiego jak nielegalne
        zgromadzenie ;| Poprostu kazdy ma do etgo prawo, taka konstytucja, wiec jak
        prawnik moze cos takiego powiedziec ?
        • Gość: DOBRY DUCH Y IP: *.versanet.de 26.11.05, 13:26
          Borys, nie pien sie. ucz sie ortografii, to dla ciebie wazniejsze :)))
        • luzon13 Re: ja sie nie boje ale coraz bardziej wstydze Po 26.11.05, 13:34
          Gość portalu: Borys napisał(a):
          > Niema czegos takiego jak nielegalne
          >
          > zgromadzenie ;| Poprostu kazdy ma do etgo prawo, taka konstytucja, wiec jak
          > prawnik moze cos takiego powiedziec ?

Bzdury. Będę strzelał: nie jesteś prawnikiem ;-) ?

Luzon
      • acorns Re: ja sie nie boje ale coraz bardziej wstydze Po 26.11.05, 12:10
        stanislaw32 napisał:

> Co to za kraj?!
        >
        > To kraj biedny. Kraj niewyksztalcony. Kraj ciemny.

Proponuję więc wyemigrować do jakiegoś kraju bogatego, wykszałconego, jasno
        oświeconego, zmienić obywatelstwo. Nikt nikogo siłą w Polsce nie trzyma.
        • Gość: ere Re: ja sie nie boje ale coraz bardziej wstydze Po IP: *.icpnet.pl 26.11.05, 12:41
          Czyli proponujesz opcję: Kto nie z nami ten przeciwko nam i wystawiamy go za drzwi?
        • stanislaw32 Re: ja sie nie boje ale coraz bardziej wstydze Po 26.11.05, 22:25
          Pisze z zagranicy...
          Wybor PiS przez Polske oznacza ze dla ludzi tak dobrze wyksztalconych jak ja
          bardzo dlugo nie bedzie w Polsce miejsca.
          S

acorns napisał:

> stanislaw32 napisał:
          >
          > > Co to za kraj?!
          > >
          > > To kraj biedny. Kraj niewyksztalcony. Kraj ciemny.
          >
          > Proponuję więc wyemigrować do jakiegoś kraju bogatego, wykszałconego, jasno
          > oświeconego, zmienić obywatelstwo. Nikt nikogo siłą w Polsce nie trzyma.
        • po_godzinach Re: ja sie nie boje ale coraz bardziej wstydze Po 28.11.05, 15:08
          Polska ma swą niechlubna tradycje wyganiania z niej swoich obywateli - chcesz
          się w nia wpasować?
      • luzon13 Re: ja sie nie boje ale coraz bardziej wstydze Po 26.11.05, 13:28
        stanislaw32 napisał:
        [...]
        > Wracajac do tematu: mysle ze juz kilkakrotnie Polska wisiala przed widmem
        kraju
        > nacjonalistyczno-katolickiego, jednak typowa dla Polaka przekora uniemozliwila
        > takie przemiany.

Bzdury. Powodem była przekora ?

> Chociaz oddanie wladzy w rece jednej rodziny i to takiej
        > -budzic moze strach.

Jakiej ?

> Ja duzo bardziej czuje sie zawstydzony fakem ze na prezydenta wybrana zostaje
        > osoba ktora dla wlasnego widzimisie zabrania mniejszosciom demonstrowania ich
        > pogladow.

Czy na pewno powodem było widzimisię ?
        [...]

> Przerazajace jest to ze ludzie w 21 wieku boja sie obcych, boja sie nowego.

Tu nie chodzi o nowe. Internet też jest nowy. Kto się go boi ?
        [...]
        > Przerazajace jest to ze policja nie zamyka i nie karze wyrostkow
        wykrzykujacych
        > hasla faszystowskie, "bo to tylko mlodzi gowniarze"

Zgadzam się.

> a zamyka ludzi ktorzy
        > prosza zeby uszanowano ich innosc.

Kogo zamknięto z tego powodu ?
        [...]
        > Pedofilia to zboczenie.

Poproszę o uzasadnienie, dlaczego pedofilia jest zboczeniem, a homoseksualizm
        nie.
        [...]
        > Zawsze myslalem ze gejowie to zboczency. Teraz nie wiem i uwazam ze nie wazne
        n
        > a
        > czym polega homoseksualizm i skad sie bierze.
        > Ale wiem ze Ci ludzie tacy po prostu sa, oni nie udaja, to nie jest poza.
        > Uwierzcie mi, to cecha ich charakteru.

Jeżeli to nieważne to po co o tym piszesz ?

[...]
        > Ponadto parady gejow sa w
        > wielu miastach na swiecie swego rodzaju folklorem.
        > Przeraza mnie fakt ze ktos nazywa takie parady ekscesami.

ROTFL ! Znane ci jest pojęcie moralności publicznej ?
        [...]
        > To wlasnie chrzescijanie ktorych zamieniano kiedys w karme dla lwow powinni
        byc
        > teraz wzorem tolerancji dla innych, dla tych ktorzy sa w mniejszosci.

Wiesz czym się skończyła początkowa tolerancja dla chrześcijan ?
        [...]
        > Gejowie nikogo do niczego nie zmuszaja.

W Polsce JESZCZE nie, to prawda.

> Geja nie da sie wyleczyc. Wiec przepraszam: co z nimi "zrobic"?

Dlaczego uważasz, że trzeba z nimi coś zrobić ?
        [...]
        > Mozna dyskutowac czy gejowie moga adoptowac dzieci ale czy wolno im odmawiac
        > prawa do demonstrowania swojej innosci?

Jeżeli chodzi o dyskusje i demonstracje nie mam nic przeciwko.

> Nie wiem czy moi bliscy wzieli te swoje poglady z kosciola, a moze po prostu
        ni
        > e
        > wiedza o czym mowia?

Dlaczego ich o to nie spytałeś ?
        [...]
        > To kraj biedny. Kraj niewyksztalcony. Kraj ciemny.

Poczułeś się lepiej stawiając się ponad ciemnotę ?
        [...]
        > Ludzi ktorzy wytlumacza co to jest gej.
        [...]
        > Potrzebna jest praca u podstaw.
        > A jak latwo sie domyslec takie zmiany potrzebuja bardzo duzo czasu.

Celne uwagi. Jak myślisz, dlaczego środowiska homoseksualne się do nich nie
        stosują ?
        [...]

> Stanislaw

Luzon
        • stanislaw32 Re: ja sie nie boje ale coraz bardziej wstydze Po 26.11.05, 22:52
          Pozwole sobie na niektore pytania nie odpowiadac.
          Prosze czytac prase na wiele pytan tam znajda sie odpowiedzi.

> > osoba ktora dla wlasnego widzimisie zabrania mniejszosciom demonstrowania
          > ich
          > > pogladow.
          >
          > Czy na pewno powodem było widzimisię ?

Oczywiscie ze mozna tu dyskutowac. Mogl to byc juz wtedy element gry wyborczej,
          bardzo inteligentne uderzenie do najbardziej licznego w Polsce elektoratu.
          Niewykluczone rowniez ze Kaczynscy naprawde wierza w to co robia. To by
          oznaczalo ze tworca tego watku slusznie boi sie o Polske. Kraj w rekach
          fanatykow -nie ma nic gorszego.
          Niektore rzeczy jednak jak to ktos slusznie zauwazyl sa za glupie zeby mogly byc
          robione z glupoty.

> Tu nie chodzi o nowe. Internet też jest nowy. Kto się go boi ?

Przepraszam bardzo ale dla PiS nawet supermarkety sa nie do zaakceptowania, sa
          inne, nowe, czuja sie w nich najwyrazniej zagubieni.
          Obawiam sie ze internet tez bedzie dla nich niewygodny. Bo kazdy moze w nim
          pisac to co mysli a nie to co nakazuje i akceptuje Radio Maryja.
          Nie sadze nota bene zeby ktos odbierajacy Radio Maryja uzywal internetu.

> Poproszę o uzasadnienie, dlaczego pedofilia jest zboczeniem, a homoseksualizm
          > nie.

"Zboczenie" to slowo bardzo wzgledne. Jestem doktorem nauk przyrodniczych i daje
          slowo ze jest ono duzo bardziej wzgledne niz sie to PiS-owi i wielu Polakom wydaje.
          Nasz problem jednak nie polega na tym zeby powiedziec co jest zboczeniem a co nie.
          Zboczenie to bardzo brzydkie slowo.
          Dla wielu fakt ze zabieram glos na tym forum bedzie rowniez zboczeniem.
          Mowmy o INNOSCI.
          Otoz odmiennosci wsrod ludzi nalezy podzielic na szkodliwe i nieszkodliwe.
          Oczywiscie homoseksualizm z punktu widzenia spoleczenstwa jest w pewnym sensie
          niekorzystny, jednak powiedzmy sobie szczerze ze spoleczenstwa sa teraz na innym
          stopniu rozwoju. Dawniej Mojzesz nakazal kamienowac homoseksualistow. Ale
          kamienowano rowniez osoby ktore lamiac szabat pracowaly w sobote. U nas sie tego
          drugiego nie robi, a wciaz rzuca sie kamieniami na homoseksualistow.
          Zadziwia mnie ze np Wszechpolacy czy LPR tak sklonni sa do wydawania ostrych
          sadow opierajac sie na religii, przeciez oni najwyrazniej nie czytali Pisma
          swietego. Kto z nich jest bez grzechu skoro podnosza na innych kamienie???
          Homoseksualizm jest nieszkodliwy.
          Pedofilia jest szkodliwa dla innych. I dlatego ta druga powinna byc karalna
          -robi krzywde innym.

> > Gejowie nikogo do niczego nie zmuszaja.
          >
          > W Polsce JESZCZE nie, to prawda.

Nigdzie gejowie nikogo do niczego nie zmuszaja. Zwykle sa to duzo bardziej
          lagodni ludzie niz heteroseksualisci. Nigdy nie slyszalem o takich przypadkach.
          Paradoksalnie dzielnice gejow zwykle duzo chetniej sa zamieszkiwane przez
          kobiety poniewaz sa bezpieczniejsze noca.
          Natomiast sa dosyc liczne przypadki pedofilii wsrod ksiezy i nie jest to powod
          zeby zamknac wszystkie koscioly.

> Poczułeś się lepiej stawiając się ponad ciemnotę ?

Niestety to raczej bol.
          Kiedy sie odkrywa nietolerancje i ograniczenia wlasnej rodziny wlasnego kraju.
          Kazdy chcialby byc ze swego kraju dumny...
          Ja nie moge... Nie ze wszystkiego.

> Celne uwagi. Jak myślisz, dlaczego środowiska homoseksualne się do nich nie
          > stosują ?

Bardzo przepraszam czy zostales skrzywdzony przez homoseksualiste?

Stanislaw
          • luzon13 Re: ja sie nie boje ale coraz bardziej wstydze Po 27.11.05, 12:17
            stanislaw32 napisał:

> Pozwole sobie na niektore pytania nie odpowiadac.
            > Prosze czytac prase na wiele pytan tam znajda sie odpowiedzi.

Prasa prezentuje różne poglądy. Masz na myśli tą jedynie słuszną ;-) ?

> > > osoba ktora dla wlasnego widzimisie zabrania mniejszosciom demonstr
            > owania
            > > ich
            > > > pogladow.
            > >
            > > Czy na pewno powodem było widzimisię ?
            > Oczywiscie ze mozna tu dyskutowac. Mogl to byc juz wtedy element gry
            wyborczej,
            > bardzo inteligentne uderzenie do najbardziej licznego w Polsce elektoratu.

Możliwe. Trzeba było od razu o tym napisać.

> Niewykluczone rowniez ze Kaczynscy naprawde wierza w to co robia. To by
            > oznaczalo ze tworca tego watku slusznie boi sie o Polske. Kraj w rekach
            > fanatykow -nie ma nic gorszego.

Więc po co pisałeś o widzimisię, kiedy sam masz inne zdanie ?
            > Niektore rzeczy jednak jak to ktos slusznie zauwazyl sa za glupie zeby mogly
            by
            > c
            > robione z glupoty.

Też możliwe. Tak samo jak np. dopuszczenie przez organizacje homoseksualne, aby
            jedynym reprezentantem ich postulatów była skompromitowana lewica. W mojej
            ocenie to jedna z przyczyn sukcesu wyborczego PiS.

> > Tu nie chodzi o nowe. Internet też jest nowy. Kto się go boi ?
            >
            > Przepraszam bardzo ale dla PiS nawet supermarkety sa nie do zaakceptowania, sa
            > inne, nowe, czuja sie w nich najwyrazniej zagubieni.

Bzdury. Powodem ewentualnej zmiany polityki wobec hipermarketów (jeśli można
            tak to nazwać) jest ich inność czy nowość ?

> Obawiam sie ze internet tez bedzie dla nich niewygodny. Bo kazdy moze w nim
            > pisac to co mysli a nie to co nakazuje i akceptuje Radio Maryja.

Obawiasz się ? OK. Na jakiej podstawie ?

> Nie sadze nota bene zeby ktos odbierajacy Radio Maryja uzywal internetu.

Bzdury. Gdybym był złośliwy, napisałbym o twojej fobii wobec RM i jego
            słuchaczy. Rzucając takie bezpodstawne slogany i uogólnienia niczego sensownego
            nie osiągniesz.

> > Poproszę o uzasadnienie, dlaczego pedofilia jest zboczeniem, a homoseksua
            > lizm
            > > nie.
            >
            > "Zboczenie" to slowo bardzo wzgledne. Jestem doktorem nauk przyrodniczych i
            daj
            > e
            > slowo ze jest ono duzo bardziej wzgledne niz sie to PiS-owi i wielu Polakom
            wyd
            > aje.
            > Nasz problem jednak nie polega na tym zeby powiedziec co jest zboczeniem a co
            n
            > ie.

Przecież to ty użyłeś tego słowa.

> Zboczenie to bardzo brzydkie slowo.

Słowo jak słowo. To użytkownicy języka nadali mu negatywną konotację.
            Prawidłowe jego znaczenie to odmienność od normy.
            [...]
            > Mowmy o INNOSCI.
            > Otoz odmiennosci wsrod ludzi nalezy podzielic na szkodliwe i nieszkodliwe.
            > Oczywiscie homoseksualizm z punktu widzenia spoleczenstwa jest w pewnym sensie
            > niekorzystny, jednak powiedzmy sobie szczerze ze spoleczenstwa sa teraz na
            inny
            > m
            > stopniu rozwoju. Dawniej Mojzesz nakazal kamienowac homoseksualistow. Ale
            > kamienowano rowniez osoby ktore lamiac szabat pracowaly w sobote. U nas sie
            teg
            > o
            > drugiego nie robi, a wciaz rzuca sie kamieniami na homoseksualistow.
            > Zadziwia mnie ze np Wszechpolacy czy LPR tak sklonni sa do wydawania ostrych
            > sadow opierajac sie na religii, przeciez oni najwyrazniej nie czytali Pisma
            > swietego. Kto z nich jest bez grzechu skoro podnosza na innych kamienie???
            > Homoseksualizm jest nieszkodliwy.

Moje zdanie jest takie: homoseksualizm i jego praktykowanie w mojej ocenie jest
            oczywiście nieszkodliwe.
            Problem leży jednak nie w samym homoseksualizmie (oczywiście w moim przypadku),
            lecz w postulatach środowisk homoseksualnych. Niektóre są słuszne (tolerancja)
            jednak jej nie da się zadekretować odgórnie. Właściwą drogą jest cierpliwe
            przekonywanie o nieszkodliwości odmiennego sposobu wyrażania swojej
            seksualności przez nich. Tylko tak można zmienić postrzeganie przez ludzi tego
            zjawiska i jego ocenę.
            Problem leży natomiast gdzie indziej. Osiągnięcia środowisk homoseksualnych w
            kilku krajach zachodnich w dziedzinie zmiany prawa (zarówno przepisów jak i ich
            interpretacji) powodują, że polscy homo, nawet jeśli tych postulatów nie
            wysuwają, są z nimi w sposób naturalny utożsamiani. Jeżeli to prawda, to nie
            widzę w tym nic dziwnego. Próba zmiany przez zorganizowane akcje
            ukształtowanego i sprawdzonego modelu rodziny powoduje w sposób naturalny
            protest społeczny.
            Zaznaczam, że nie komentuję tu sprzeciwu przeciwko homoseksualistom z powodów
            religijnych, bo nie mam z nimi nic wspólnego i ich nie popieram.

> Pedofilia jest szkodliwa dla innych. I dlatego ta druga powinna byc karalna
            > -robi krzywde innym.

Zgoda.
            [...]
            > > Celne uwagi. Jak myślisz, dlaczego środowiska homoseksualne się do nich n
            > ie
            > > stosują ?
            >
            > Bardzo przepraszam czy zostales skrzywdzony przez homoseksualiste?

Nie. Co to ma wspólnego z moim pytaniem ?

> Stanislaw

Luzon
          • donq Re: ja sie nie boje ale coraz bardziej wstydze Po 28.11.05, 21:34
            Pan Panie Stanislawie pisze z zagranicy? Moge niedyskretnie zapytac, czy Pan
            sie tam urodzil, czy tez wyjechal Pan z Polski?

Uciekal Pan przed Polska nacjonalistyczno-katolicka? Jesli tak, to ciekaw bym
            byl kiedy Pan wyjechal?

Jaka nauke przyrodnicza Pan reprezentuje, ze pozwala to Panu wypowiadac sie
            autorytatywnie na temat zboczen i ich wzglednosci? Ciekaw bym byl Pana
            naukowego zdania na temat ewentualnego zboczenia (czy tez moze innosci by
            brzydkimi slowami nie psuc sobie humoru) tego Pana:

www.chadzboyz.com/gaypride/galleries/pride2005/boyz/img_0693.htm
            www.chadzboyz.com/gaypride/galleries/pride2005/boyz/img_0694.htm
            Nawet opinie wzgledne sa interesujace (np. "jest on zboczony na 55.67% i
            szkodliwy na 0.12%").

Oczywiscie o lagodnosci tego pana i jego glebokiej niecheci do napastowania
            sasiadek nie watpie. A propos - Pan jest zorientowany - czy w dzielnicach
            pedalskich (o pardon, kochajacych inaczej) osiedlaja sie wskutek "innej"
            lagodnosci rodziny z malymi chlopcami i mlodzi heteroseksualni mezczyzni?

Mysle, ze nie docenia Pan "moherowych beretow" uwazajac, ze nie potrafia sie
            poslugiwac Internetem. Prawde mowiac, dosc smieszny to poglad.

A co Pan sadzi o szkodliwosci pedofilii, gdy dziecko sie zgadza, lubi i jeszcze
            dajmy na to dochod rodzinie przynosi. Nikt nikogo do niczego nie zmusza, wiec
            gdzie jest cos nie tak?

Widzi Pan, ja zapewne bylbym wg Pana ciemnym zakompleksionym i zasciankowym
            czlowiekiem. Niektorzy sadza, ze takie obelgi z podobnych Panskim ust to powod
            do chwaly, mnie raczej tylko irytuja.

Ja raczej uwazam, ze nowe polskie rzady to szansa, niewielka, bo problemow duzo
            a mozliwosci i checi ilosc zapewne umiarkowana (a media i postepowi dynamiczni
            mlodzi ludzie ujadaja), ale moze wreszcie czerwono-rozowy "salon" (jak to p.
            Lysiak wdziecznie okresla) choc troche dostanie po dupie. Jestem umiarkowanym
            pesymista.

Ale moze sie uda i nie tylko pedalstwo nie bedzie maszerowac ale Polska bedzie
            krajem z mocno ograniczonymi wplywami bylych czerwonych. Jesli tylko tyle
            Kaczynscy zrobia, bedzie juz niezle. Wnoszac z natezenia atakow w GW, chyba
            niektorzy "trzymajacy wladze" czuja sie zagrozeni. To dobrze. Oby sie bali
            dalej i oby sie doczekali spelnienia swych obaw.

Czego sobie i panstwu zycze.

DonQ

• skrzydlate Re: ja sie nie boje ale coraz bardziej wstydze Po 26.11.05, 17:55
        stanislaw32 - podpisuję się wszystkimi kończynkami pod wypowiedzią
      • Gość: Mietek Re: ja sie nie boje ale coraz bardziej wstydze Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 00:41
        1. Wstydź się za siebie
        2. Swoją drogą to nawet nie jest zabawne jak głupiec gani głupotę. Raczej żenada
      • Gość: aravir Re: ja sie nie boje ale coraz bardziej wstydze Po IP: 217.153.90.* 28.11.05, 13:34
        Ja też się wstydzę Polski, ale przy tym także się boje, bo uważam, że rządy
        Kaczorów mogą poważnie zagrozić krajowi. Przecież wcale nie jest powiedziane, że
        Polska jest skazana na sukces. Możemy się rozwijać i dogonić Europę, ale możemy
        też ugrząść w błotku i się zamienić w jakąś Białoruś, albo państwo wyznaniowe w
        stylu krajów z bliskiego wschodu. Ostatnio niestety jest coraz więcej sygnałów,
        że się zatrzymamy. Politycy PiS mogą rozwiązać tylko jeden problem - korupcje.
        Ale boje się, że im to także się nie uda, bo zamiast tworzyć rozwiązania
        systemowe i zmieniać ogólne podejście Polaków do państwa, będą starali się
        walczyć z korupcją na zasadzie szeryfa wyłapującego nieuczciwych ludzi i
        karzącego ich często nawet bez własciwego osądzenia. Chyba nie muszę pisać, że
        to nie da żadnych pozytywnych skutków. A tak w ogóle to obstawiam, że za 4 lata
        będziemy mieli ujemny "wzrost" PKB.
    • Gość: han Policja przy aparacie fiskalnym to pestka IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.11.05, 13:57
      Najlesze w Polsce są Kolegia Skarbowe. Jest to instytucja, która zwykłemu
      obywatelowi kojarzy sie z organem odwoławczym od spraw fiskalnych, a za fasadą
      ukrywa się organizacja, ktora zgodnie z prawem polskim nie podlega nikomu, nawet
      rządowi RP (wymiana informacji sprowadza się do okresowego sprawozdania, hehe).
      W ich uprawnieniu jest mozliwość kontrolowania korespondencji, Internetu, maili,
      inwigilacja, prowadzenie sztucznej działalności gospodarczej, prowokacja itp.
    • najezdzca Re: Strach w państwie 26.11.05, 15:09
      Ja mam taką teorię, że najbardziej napaleni przeciwnicy otwartego społeczeństwa są ofiarami przemocy rodzinnej i przemocy seksualnej. Bo w kim taka parada równości (w której nota bene nie uczestniczą tylko i wyłacznie geje) może rozniecać takie emocje, jak nie w kimś kto ma źle poukładane klocki w głowie. Jeśli komuś seks i zachowania seksualne kojarzą się nie z miłością lecz przemocą i obrzydliwością to jest biedny. Wymaga pomocy. I im głośniej się wydziera, że jest zgorszony, tym bardziej popada w rozpacz z powodu stłumionych potrzeb. Być może wielu wygolonych osiłków z Młodzieży Wszechpolskiej to kryptogeje tak naprawdę.

Co do upadku Polski i staczania się w totalitaryzm to oczywiście jest gorzej i będzie trochę gorzej ale co się przegnie w jedną, wygnie sie w drugą za 4 lata...
    • Gość: gyjuygf Re: Strach w państwie IP: *.cable.mindspring.com 26.11.05, 15:13
      chodzi o moralnosc. Niema czegos takiego jak tolerancja dla homoseksualistow.
      jak czujesz sie H to wyjezdzaj z naszego kraju ktory przed tolerancja ma
      jeszcze obowiazek moralny
      • elizariusz A jakie sa wydatki na bezpieczeństwo w Polsce? 26.11.05, 16:10
        W państwach totalitarnych(III Rzesza, ZSRR) było to od 25-50% PKB.
        Obecnie tylko Korea PŁN wydaje 25% PKB.
        To jedyne w pełni państwo totalitarne na swiecie.

Państwo policyjna to takie w którym na bezpieczeństwo wydaje sie
        powyzej 5% PKB.
        Z krajów zachodu wydaje tyle Izrael,Singapur z komunistycznych
        Chiny,Kuba a z panstw islamskich Arabia Saudyjska i Iran.

• Gość: xandau Re: Strach w państwie IP: *.bulldogdsl.com 26.11.05, 17:07
        Podstawą społeczeństwa obywatelskiego jest tolerancja i poszanowanie innych
        nacji, mniejszosci seksualnych, które nie naruszają praw umowy społecznej(nie
        propaguja przemocy, faszyzmu itd). "Utrudnianie", że tak to nazwe manifestacji,
        która ma charakter pokojowy - jej hasła nie łamią prawa, jest ograniczeniem
        swobód obywatelskich. Żeby społeczeństwo mogło ewoluować takie manifestacje
        muszą mieć miejsce,( animuja dyskurs społeczny, prowadza do uświadomienia
        palących problemów społecznych i są droga do ich rozwiązania)
        I jescze jedno: PiS nie stanie sie raczej partią faszystowską, aczkolwiek trzeba
        patrzeć im na ręce, żeby "ich" prawo nie stało sie sprawiedliwością; jedyna
        słuszną...
    • grenzik Re: Strach w państwie 26.11.05, 17:24
      Ja się nie boję :) , lecz z przykrością stwierdzam, że znowu jesteśmy w
      państwie, w którym za głośne wyrażanie odmiennych od "słusznych" poglądów, można
      dostać po głowie. Najbardziej jednak martwi mnie to, że demonstranci w Poznaniu
      niepotrzebnie dostali pały, a skandujących faszystowskie hasła ("Zrobimy z wami,
      to co Hitler z Żydami" itp) policja zignorowała. Ale coś czuję, że Kaczorkom
      podoba się taki klimat :/
    • Gość: idealista Re: Strach w państwie IP: *.elpos.net / *.elpos.net 26.11.05, 21:22
      Trudno powiedzieć...
      Z jednej strony "miłość" narzucona siłą nie jest miłością.
      Z drugiej strony chciałbym, żeby ktoś w koncu zrobił porządek... przywrócił
      ELEMENTARNĄ SPRAWIEDLIWOŚĆ - wiem, że to utopia, ale czasami tego bardzo mi
      brakuje. Chodzi o to co sie dzieje na ulicach, stadionach i innych miejscach
      pubilicznych. Pobłażliwość wobec przysłowiowych "dresiarzy", "kiboli" itp. jest
      porażająca. Grupy szczyce się swoją siłą, nawet ją demonstrującą. Nieudolna
      policja robi w gacie, a jak czasami zrobi z nimi porządek to wielki krzyk sie
      podosi w mediach jaka to policja niedobra, jak bije tych "grzecznych chłopców
      kochających swój klub" - to żenujące.
      Natomiast odrębną kwestia jest wykorzystywanie sił porządkowych do celów
      politycznych. Uważam, że PiS niebezpiecznie zbliżył się do przekroczenia tej
      granicy, nie wiem co z tego wyniknie. Patrząc na zachowanie się podczas Marszu
      Równości można wyciągnąć nieciekawe wnioski. Tutaj policja staneła w pewnym
      sensie po stronie faszystów i kiboli. Nie chodzi o faktyczną im pomoc, ale o
      sprawność działania w sytuacji, kiedy trzeba było zapobiec przemocy - wzięli
      się za tych najmniej agresywnych. Nie widziałem, żeby podczas meczowych zadym
      tak sprawnie sobie radzili... tutaj to było, choć było zdecydowanie łatwiej.
      Pomijając aspekty prawne - prawo jest ŚLEPE.
      Wydaje mi się, że sprawne działania policji będą eksponowane w
      łatwych "przypadkach". W trudniejszych sytuacjach, gdzie będzie zdecydowany
      opór tak łatwo nie będzie.
      Chciałbym, żeby nasze państwo było solidarne, ale tak naprawdę, a nie jak w
      sloganie wyborczym PiS... Wiem też, że nie wszystkim na tym zależy.
      Nie boję się, że pójdę do więzienia za tolerancję dla gejów, Żydów, Murzynów,
      okularników lub amatorów zaczarowanych pierniczków. Obyśmy nie musieli
      tolerować dresiarzy, kiboli, faszystów, rasistów i innych destrukcyjnych
      ugrupowań.
      Czekam na prawdziwe PRAWO i prawdziwą SPRAWIEDLIWOŚĆ.
      Idealista.
    • Gość: I tak wiecie kto.. Re: Strach w państwie IP: *.broker.com.pl 26.11.05, 22:53
      Autorze tego artykułu - na pewno nie jesteś katolikiem.
      Ale masz rację - równość dla wszystkich!
      Mam ochotę zorganizować paradę na cześć dr Mengele, był taki uroczy, a jak bardzo przyczynił się do rozwoju medycyny na świecie.
      I bardzo lubił dzieci.
      Jeżeli masz pomysł jak mam to zrobić, to napisz.
      • po_godzinach Ja mam pomysł: popukaj sie w głowę. 26.11.05, 22:57
        • Gość: rafvonthron Re: Ja mam pomysł: popukaj sie w głowę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:01
          Daj sobie spokój, jedyna opcja to ignorować takie wypowiedzi. Próbowałem
          dyskutować- nic nie daje. A niegrzeczne odpowiedzi tylko ich utwierdzają w
          głupiocie i chamstwie.

Jak się robi sygnaturkę?
    • Gość: uiguiytui Re: Strach w państwie IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.11.05, 23:58
      i własnie o to chodzi zebys sie bal wtedy banda ochlapusow spod wierzowca
      wkoncu sie uspokoi i bedzie porzadek taki jak byl za komuny! Dzieki Ci Kaczor i
      calemu Pisowi skladam podziekowania i prosimy o wiecej! w imieniu calego
      dolnegoslaska!
      • po_godzinach "komuno, wróć"? 27.11.05, 00:00
        jakie macie nieosiągalne marzenia)

• Gość: rafvonthorn Erich Fromm, "Ucieczka od wolności" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:03
          Albo wolność, albo bezpieczeństwo.
          Bardzo polecam tę książkę, warto przeczytać w dzisiejszej sytuacji Polski.
    • Gość: bola Do fanów AKSAMITNYCH beretów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 06:32
      To nie sen i nie żadna IV Rzeczpospolita tylko początki Białorusi bis. Nie
      wazne czy ideologia spod szyldu Łukaszenki czy koalicji moherowych beretów-
      kazda jest straszna. Chcę spokojnie pracować, nie ważne czy z homo czy
      heteroseksualistą, chcę spokojnie spłacać mo kredyt na mieszkanie, a nie
      wysłuchiwać gawęd o becikowym dla Giertycha, chce RZECZYWISTEJ pomocy dla
      rodziny w postaci NISKICH PODATKÓW I PRZEDSZKOLA, niewazne czy prywatnego czy
      państwowego. Ludzie - TO WASZE GŁOSY W WYBORACH STWORZYŁY MOCHEROWĄ KOALICJĘ.
    • Gość: jeleniogórzanin Re: Strach w państwie IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.11.05, 07:11
      Tak,dożyliśmy czasów,że w zjednoczonej,demokratycznej Europie,my Polacy
      tworzymy państwo katolicko-nacjonalistyczno-policyjne.Żadnej
      tolerancji,wolności,równości,tylko jedna,jedynie słuszna linia klerykalna.A
      stąd juz tylko krok do sądów inkwizycyjnych... .I jak tu nie krzyczeć:,,komuno
      wróć,,?
      • Gość: dodo Re:Pamietaj: za komuny nie moglbys takie glupoty IP: *.san-francisco-13rh15-16rt.ca.dial-access.att.net 27.11.05, 20:52
        bazgrac. Jesli uwazasz ze anarchia, korupcja i szalejace bezrobocie to
        dobrodziejstwa i osiagniecia post-komuny, to twoja sprawa.
    • Gość: Jan Re: Strach w państwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 10:51
      Jaki strach? To że ma być więcej policjantów, Urząd antykorupcyjny itd. Tylko
      dlaczego ja się tego nie boję?
    • bis_to_ja metiowcu, pewnie masz coś na sumieniu,że się boisz 27.11.05, 10:58
      • Gość: detektor Re: ucza nas wolnosci IP: *.pools.arcor-ip.net 27.11.05, 11:12
        Politycy zza odry i nysy? Tam dopiero teraz "polapali sie", ze neonazisci
        korzystaja zanadto demokracji i zbyt sie rozwineli. Teraz ich usiluja zwalczac.
        Lipa! Zagranica niech pilnuje swoich problemow.
        Powinni jeszcze wytykac nas palcem, ze nie pozwalamy na wprowadzenie "kultury"
        na wies, zabraniajac niemieckiemu "artyscie" preparowania zwlok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka