Dodaj do ulubionych

Prezydent ułaskawił Sobotkę

16.12.05, 17:45
Jenak to zrobił
Obserwuj wątek
    • 3promile Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę 16.12.05, 17:46
      Zdziwiłbym się, gdyby było inaczej.
    • bloczek4 Brawo! To się samookreslił jednoznacznie... 16.12.05, 17:47
      Jeszcze jeden, którego można ocenić jasno po tym, jak kończy
      • 3promile Re: Brawo! To się samookreslił jednoznacznie... 16.12.05, 17:48
        Myślę, że on tego nie zrobił dla Sobotki; on to zrobił na złość Ziobrze za te
        machlojki z przetrzymywaniem akt...
        • bloczek4 Tak czy owak: strzelił sobie w kolano... 16.12.05, 17:56
    • silvya Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę 16.12.05, 17:47
      Jego wola, jego prawo itd....
      • bloczek4 A dla Kwacha osobiście to nawet obowiazek :) 16.12.05, 17:47
        • silvya Re: A dla Kwacha osobiście to nawet obowiazek :) 16.12.05, 17:50
          :D
          • silvya Enterneło mi się za szybko 16.12.05, 17:51
            Przyjdzie Kaczka nikogo nie ułaskawi to niech chociaż ten trochę.
    • markus.kembi Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę 16.12.05, 19:33
      Chój im w dupę. I jednemu i drugiemu.
      • Gość: ciekawa Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę IP: *.aster.pl 16.12.05, 19:38
        Dla mnie to wymowne podsumowanie jego kadencji-takie 10 lat w pigułce.
        Myślę,że takich pigułek po drodze było dziesiątki ,tylko tej ostatniej sprawy
        nie udało się ukryć,bo nie było już całej armii osób kryjących i pomocnych .
      • Gość: antypapista Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 16.12.05, 20:38
        Pisz poprawnie.Ch.. a nie chój
        • markus.kembi Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę 16.12.05, 20:58
          Ale tobie wykropkowali, a mnie nie.
          • Gość: antypapista Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 17.12.05, 20:21
            Jest to dowód poprawnej pisowni.Nie przewidzieli,że właściciel tego
            przyrodzenia nie wie jak się to słowo poprawnie pisze.
            Sprawdźmy,które z poniższych słów czy wykropkują:
            Ch..,chój,huj i hój.
            • Gość: antypapista Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 17.12.05, 20:27
              Widzisz? Tak jak przypuszczałem.
              Czytając,opuść słowo "czy"Zapomniałem je skasować gdy zmieniłem treść tego
              zdania.
    • iberia29 Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę 16.12.05, 19:35
      no to sie Olek popisal......jakos mnie to nie dziwi...
      • Gość: Jadwiga Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę IP: *.lublin.mm.pl 16.12.05, 20:03
        Podobno w zakładach penitencjarnych panuje przeludnienie, w zwiazku z tym wielu
        skazanych czeka z wyrokiem w kieszeni na szwolnienie miejsca. A ilu bandziorów
        z wieloletnuim wyrokiem za przestępstwo na mieniu, ciele i zyciu zostaje
        przedwcześnie warunkowo wypuszczonych na "urlop" w czasie którego ma szansę na
        recydywę, a pan generalny prokurator i minister sprawiedliwości w jednej osobie
        przeżywa ciężką frustrację z powodu złagodzenia przez ustępującego Prezydenta
        (przeciwnika politycznego) wyroku "groźnemu przestępcy POLITYCZNEMU którego
        winą (bez dowodów) było przestępstwo domniemane, niedokonane.
        Policjantom "zagrożonym" wiadomością z "przecieku" nic się nie stało. De facto
        nikt nie doznał krzywdy ani na ciele, ani na majatku. Wyrok został wydany "dla
        zasady" . Przecież naprawdę szkoda miejsca w więzieniu dla
        takiego "niebezpiecznego przestępcy"
        • iberia29 Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę 16.12.05, 20:23
          jasne ci ze swiecznika sa w koncu nietykalni i bezbledni....wlasnei dla
          przykladu powinien zostac ukarany.
    • 17_mgnien_wiosny Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę 16.12.05, 20:02
      Ojciec chrzestny zawsze bronił swoich siostrzeńców, niezależnie co by zrobili.
      Ostatecznie pokrewieństwo moralne do czegoś zobowiązuje. Oczywiście o folmie
      mówię ;)

I nie zrobił tego na złość, tylko z kalkulacji, to, po prostu taki człowiek jest
      • zloty_delfin Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę 16.12.05, 20:08
        17_mgnien_wiosny napisał:

> Ojciec chrzestny zawsze bronił swoich siostrzeńców, niezależnie co by zrobili.
        > Ostatecznie pokrewieństwo moralne do czegoś zobowiązuje. Oczywiście o folmie
        > mówię ;)
        >
        > I nie zrobił tego na złość, tylko z kalkulacji, to, po prostu taki człowiek
        jest
        >

I tu jest pies pogrzebany.
      • bloczek4 Kwaśny własnie zmarginalizował SLD do końca 16.12.05, 20:48
        Każde ugrupowanie, które zblizy się choc na kilometr politycznie do SLD bedzie
        miało na karku odór Sobotki
    • Gość: braun_f Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę IP: 212.160.138.* 17.12.05, 01:02
      a ja wierze w ministra Ziobro!
      kwacha i reszte jeszcze dotknie palec sprawiedliwosci!
      prezydent wszystkich polakow - tfu!
      • Gość: tomek Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę IP: *.abacus.sanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 01:19
        Ktoś tu wyżej napisał, że Kwachu strzelił sobie w kolano ułaskawiając Sobotkę.
        Znając jednak cwaniactwo różowych socjaldemokratów (czyli dawnych czerwonych)
        wyciągam inne wnioski. Zastanówmy się najpierw co Kwachu ma do stracenia?
        Odpowiedź brzmi - NIC! Jako polityk osiągnął w Polsce wszystko (nie ma wyższego
        stanowiska niż funkcja prezydenta). Przecież nie będzie się ubiegał o fotel
        jakiegoś tam ministra czy innego marszałka, więc prawdopodobnie zakończy
        karierę polityka. Teraz liczy się dla niego kasa, znajomości, układy i to
        właśnie gwarantują mu tacy kolesie jak Sobotka, Dochnal czy Siemiątkowski.
        Skąd to wiem? Nie oglądam reżymowej telewizji, znam trochę historii i potrafię
        wyciągać wnioski. To tyle.
    • mr_pope Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę 17.12.05, 01:58
      Tak sobie czytam co tu napisane i same głosy oburzenia na ułaskawienie. W
      związku z tym mam pytanie: co wiecie o winie Sobotki? Sąd wywiódł ją na
      podstawie logicznego wywodu. Tak samo wy zostalibyście skazani za morderstwo
      gdyby przypadkiem udało wam się być w pobliżu bez odpowiedniego alibi. No,
      chyba, że macie dostęp do tajnych informacji, do których nie mógł nawet zajrzeć
      sąd. A wtedy zmieniam zdanie i przyłączam się do głosów oburzenia.
      • Gość: Irek Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę IP: 85.219.140.* 17.12.05, 21:49
        Już wczoraj chciałem napisać dokładnie to co markus.kembi, ale się
        wstydziłem.Dzięki za wyrękę.
        • Gość: Marcel Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę IP: 85.219.140.* 18.12.05, 00:22
          Pan prezydent mnie nie zaskoczył brakiem moralności.Byłbym zaskoczony gdyby
          postąpił inaczej.Po prostu dobry zniego koleś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka