3promile Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę 16.12.05, 17:46 Zdziwiłbym się, gdyby było inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
bloczek4 Brawo! To się samookreslił jednoznacznie... 16.12.05, 17:47 Jeszcze jeden, którego można ocenić jasno po tym, jak kończy Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Brawo! To się samookreslił jednoznacznie... 16.12.05, 17:48 Myślę, że on tego nie zrobił dla Sobotki; on to zrobił na złość Ziobrze za te machlojki z przetrzymywaniem akt... Odpowiedz Link Zgłoś
silvya Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę 16.12.05, 17:47 Jego wola, jego prawo itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
silvya Enterneło mi się za szybko 16.12.05, 17:51 Przyjdzie Kaczka nikogo nie ułaskawi to niech chociaż ten trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę 16.12.05, 19:33 Chój im w dupę. I jednemu i drugiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę IP: *.aster.pl 16.12.05, 19:38 Dla mnie to wymowne podsumowanie jego kadencji-takie 10 lat w pigułce. Myślę,że takich pigułek po drodze było dziesiątki ,tylko tej ostatniej sprawy nie udało się ukryć,bo nie było już całej armii osób kryjących i pomocnych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypapista Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 16.12.05, 20:38 Pisz poprawnie.Ch.. a nie chój Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę 16.12.05, 20:58 Ale tobie wykropkowali, a mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypapista Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 17.12.05, 20:21 Jest to dowód poprawnej pisowni.Nie przewidzieli,że właściciel tego przyrodzenia nie wie jak się to słowo poprawnie pisze. Sprawdźmy,które z poniższych słów czy wykropkują: Ch..,chój,huj i hój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypapista Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 17.12.05, 20:27 Widzisz? Tak jak przypuszczałem. Czytając,opuść słowo "czy"Zapomniałem je skasować gdy zmieniłem treść tego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę 16.12.05, 19:35 no to sie Olek popisal......jakos mnie to nie dziwi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadwiga Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę IP: *.lublin.mm.pl 16.12.05, 20:03 Podobno w zakładach penitencjarnych panuje przeludnienie, w zwiazku z tym wielu skazanych czeka z wyrokiem w kieszeni na szwolnienie miejsca. A ilu bandziorów z wieloletnuim wyrokiem za przestępstwo na mieniu, ciele i zyciu zostaje przedwcześnie warunkowo wypuszczonych na "urlop" w czasie którego ma szansę na recydywę, a pan generalny prokurator i minister sprawiedliwości w jednej osobie przeżywa ciężką frustrację z powodu złagodzenia przez ustępującego Prezydenta (przeciwnika politycznego) wyroku "groźnemu przestępcy POLITYCZNEMU którego winą (bez dowodów) było przestępstwo domniemane, niedokonane. Policjantom "zagrożonym" wiadomością z "przecieku" nic się nie stało. De facto nikt nie doznał krzywdy ani na ciele, ani na majatku. Wyrok został wydany "dla zasady" . Przecież naprawdę szkoda miejsca w więzieniu dla takiego "niebezpiecznego przestępcy" Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę 16.12.05, 20:23 jasne ci ze swiecznika sa w koncu nietykalni i bezbledni....wlasnei dla przykladu powinien zostac ukarany. Odpowiedz Link Zgłoś
17_mgnien_wiosny Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę 16.12.05, 20:02 Ojciec chrzestny zawsze bronił swoich siostrzeńców, niezależnie co by zrobili. Ostatecznie pokrewieństwo moralne do czegoś zobowiązuje. Oczywiście o folmie mówię ;) I nie zrobił tego na złość, tylko z kalkulacji, to, po prostu taki człowiek jest Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę 16.12.05, 20:08 17_mgnien_wiosny napisał: > Ojciec chrzestny zawsze bronił swoich siostrzeńców, niezależnie co by zrobili. > Ostatecznie pokrewieństwo moralne do czegoś zobowiązuje. Oczywiście o folmie > mówię ;) > > I nie zrobił tego na złość, tylko z kalkulacji, to, po prostu taki człowiek jest > I tu jest pies pogrzebany. Odpowiedz Link Zgłoś
bloczek4 Kwaśny własnie zmarginalizował SLD do końca 16.12.05, 20:48 Każde ugrupowanie, które zblizy się choc na kilometr politycznie do SLD bedzie miało na karku odór Sobotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braun_f Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę IP: 212.160.138.* 17.12.05, 01:02 a ja wierze w ministra Ziobro! kwacha i reszte jeszcze dotknie palec sprawiedliwosci! prezydent wszystkich polakow - tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę IP: *.abacus.sanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 01:19 Ktoś tu wyżej napisał, że Kwachu strzelił sobie w kolano ułaskawiając Sobotkę. Znając jednak cwaniactwo różowych socjaldemokratów (czyli dawnych czerwonych) wyciągam inne wnioski. Zastanówmy się najpierw co Kwachu ma do stracenia? Odpowiedź brzmi - NIC! Jako polityk osiągnął w Polsce wszystko (nie ma wyższego stanowiska niż funkcja prezydenta). Przecież nie będzie się ubiegał o fotel jakiegoś tam ministra czy innego marszałka, więc prawdopodobnie zakończy karierę polityka. Teraz liczy się dla niego kasa, znajomości, układy i to właśnie gwarantują mu tacy kolesie jak Sobotka, Dochnal czy Siemiątkowski. Skąd to wiem? Nie oglądam reżymowej telewizji, znam trochę historii i potrafię wyciągać wnioski. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę 17.12.05, 01:58 Tak sobie czytam co tu napisane i same głosy oburzenia na ułaskawienie. W związku z tym mam pytanie: co wiecie o winie Sobotki? Sąd wywiódł ją na podstawie logicznego wywodu. Tak samo wy zostalibyście skazani za morderstwo gdyby przypadkiem udało wam się być w pobliżu bez odpowiedniego alibi. No, chyba, że macie dostęp do tajnych informacji, do których nie mógł nawet zajrzeć sąd. A wtedy zmieniam zdanie i przyłączam się do głosów oburzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę IP: 85.219.140.* 17.12.05, 21:49 Już wczoraj chciałem napisać dokładnie to co markus.kembi, ale się wstydziłem.Dzięki za wyrękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Prezydent ułaskawił Sobotkę IP: 85.219.140.* 18.12.05, 00:22 Pan prezydent mnie nie zaskoczył brakiem moralności.Byłbym zaskoczony gdyby postąpił inaczej.Po prostu dobry zniego koleś. Odpowiedz Link Zgłoś