b-beagle 02.01.06, 10:22 Tak wielu ludzi marzy o sławie ale w gruncie rzeczy zycie prywatne takich osób jest w bardzo męczace. Zawsze pod obserwacja cudzych oczu bez cienia anonimowosci. Dobrze, że nie jestem sławna ))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: Czy warto być sławnym 02.01.06, 10:51 To tak, jak z balem sylwestrowym. Jedni uwielbiają, inni nie znoszą. Czyli na tak sformułowane pytanie nie można dać jednoznacznej odpowiedzi, jedynie: "co kto lubi". Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Czy warto być takim ciekawskim i co 02.01.06, 11:01 5 minut zakladac nowy watke z serii :co myslicie o...? Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: Czy warto być takim ciekawskim i co 02.01.06, 11:32 ciekawość to pierwszy stopień do wiedzy ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: Czy warto być sławnym 02.01.06, 12:38 Ja akurat tak jak Ty, b-beagle cieszę się że nie jestem sławna. Ale życie celebrities ma swoje dobre (jesteś uwielbiana, możesz nie płacić mandatów, łatwiej ci załatwić różne sprawy, każdy cię uważa za kumpla...) i złe (nienawidzą cię za to że jesteś lepsza/ładniejsza/bogatsza, musisz się do wszystkich uśmiechać, nie możesz wielu rzeczy robić publicznie, bo zaraz cała Polska cię krytykuje, nie masz prywatności, rodzisz dziecko z ochroniarzem za drzwiami...) strony. Ale ostatnio słyszałam, że Leonardo di Caprio wystarczy jak wkłada ciemne okulary, czapkę bejsbolówkę, powyciągany t-shirt i doskonale wtapia się w tłum. Daje chłopak radę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kezef Warto - nie dostaje się mandatów. 02.01.06, 13:40 Wiele znanych osób chwali się w wywiadach, że złamało przepisy, ale nie dostało mandatu, bo policjant taką osobę rozpoznał i poprosił jedynie o autograf dla dzieci. Najgorsze jest to, że te osoby nie widzą w tym fakcie nic niestosownego i uważają, że jest to powód do chwały. A jako przykład zacytuję pana Dańca: "Z 6 milionów razy zdarzyło mi się przekroczyć dopuszczalną prędkość. Policjanci są jednak dla mnie łaskawi i przeważnie negocjujemy wspólnie liczbę wejściówek na moje występy." perso.wanadoo.fr/polclub/Polansk.htm Odpowiedz Link Zgłoś
nawad Re: Warto - nie dostaje się mandatów. 02.01.06, 21:25 No cóż, w dzisiejszych czasach - jak widać - szlachectwo nie zobowiązuje. Panie i Panowie "on top" wręcz poczytują sobie za punkt honoru nie płacić mandatu. Zresztą większość Polaków poczytuje to sobie jako honor właśnie a nie jako obelgę, że bezkarnie popełniają wykroczenia czy łamią prawo (jakie głupie ono by nie bylo : dura lex sed lex. I efekty widać nie tylko na drogach. Co ciekawe policjanci sami są zadowoleni (potem opowiadają kolegom), że sobie z takim z "topu" porozmawiali. Ale u nas "tradycja historyczna",że prawo nigdy nie było nasze "własne" (najpierw król przeciw szlachcie, poetm zaborcy, potem okupanci) tylko stanowili je zawsze "oni" przekształciła się w "tradycję mentalną" i tak sobie funkcjonuje i wśród ludzi i wśrod samej wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
alberto4 Re: Czy warto być sławnym 02.01.06, 21:40 a ja się cieszę że strona alberto.pl jest coraz bardziej sławna:: www.radiologos.org & www.lodz.mm.pl/%7Eczasdecyzji/linki.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Czy warto być sławnym IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.01.06, 23:21 Nie warto. Warto robić to, co się kocha. Czasem jest się sławnym mimo woli - zapewne niektórzy aktorzy (ci prawdziwi) i inne sławy kochają swoją pracę, ale nienawidzą jej efektów ubocznych - tego całego syfu, jak paparazzi, dziwni ludzie grzebiący w śmietnikach (co on/a je, może jakieś prezerwatywy znajdziemy, albo co ;)), brak prywatności. Wtedy zazwyczaj uciekają na drugi koniec świata. Ale tacy mali ludzie, jak jakieś Frytki, Dody, czy Keny, zawsze będą szczęśliwi, że ich gęba jest rozpoznawalna. Tfu. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Czy warto być sławnym 03.01.06, 00:58 Sława czy szacunek? Wolałbym być szanowanym przez 1 osobę (obcą najzupełniej) więcej niż znanym przez 30 (obcych najzupełniej) osób więcej. Z drugiej strony sława sama w sobie pomaga wpływać na innych (te piszczące nastolatki, ci wiwatujący faceci, te skandujące tłumy...). Z trzeciej strony rozróżnienie między sławą i szacunkiem jest niewyraźne. Odnoszę wrażenie, że zbyt często "sława" jakiejś osoby jest przez innych traktowana jak czynnik przemawiający za jej bezwzględnym słuchaniem lub naśladownictwem. Albo jak czynnik każący ową osobę "śledzić" czy wręcz "prześladować". W sumie nie dziwię się deklaracji B-beagle... P. S. Może docenilibyśmy forum, które pozwala unikać "sławy", a jakieś nici sympatii i szacunku (choć także niechęci) pozwala zawiązać? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Czy warto być sławnym 03.01.06, 01:08 > P. S. Może docenilibyśmy forum, które pozwala unikać "sławy", a jakieś nici > sympatii i szacunku (choć także niechęci) pozwala zawiązać? Doceniamy :) (z powodów jak powyżej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia75 Re: Czy warto być sławnym IP: *.246.81.adsl.skynet.be 03.01.06, 01:18 Troche slawy i chwaly, nie powiem, przydaloby mi sie...:) Nie mylic z pieniadzem!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Czy warto być sławnym 03.01.06, 01:38 Gość portalu: marysia75 napisał(a): > Troche slawy i chwaly, nie powiem, przydaloby mi sie...:) Nie mylic z > pieniadzem!!!:) U mnie masz i jedno, i drugie... A na pieniądze nie licz... Chyba, że nartawdę potzrebujesz... Witaj, Marysiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia75 Re: Czy warto być sławnym IP: *.246.81.adsl.skynet.be 03.01.06, 10:42 Dziekuje, ze choc u Ciebie, wiedzialam, ze na Ciebie mozna liczyc a i od kogos trzeba zaczac:) Ide popracowac na pieniadze (moze choc fama...) Witaj Supaari, noworocznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Czy warto być sławnym 03.01.06, 01:37 po_godzinach napisała: > > > P. S. Może docenilibyśmy forum, które pozwala unikać "sławy", a jakieś ni > ci > > sympatii i szacunku (choć także niechęci) pozwala zawiązać? > > Doceniamy :) > > (z powodów jak powyżej) To się chwali! Witaj, Po_godzinach! Odpowiedz Link Zgłoś