tambylec 07.02.06, 22:31 ... czyli jak wygladaly reklamy prasowe ponad 100 lat temu: www.tarnow.pl/media/index.php?id=1335 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simon_templar Re: 120-letnie reklamy 08.02.06, 08:07 "Ja jeden jedyny fabrykant owych znakomitego rodzaju, regularnie na minute idacych ..." czemu dzis nie ma takich fantazyjnych reklam? Czyzby copywritterzy nie potrafili wymyslic czegos rownie orginalnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: 120-letnie reklamy IP: *.lublin.mm.pl 08.02.06, 11:23 Na reprincie mapy Lublina opracowanej w 1912 roku widnieja w jezyku polskim i rosyjskim reklamy róznych przedsiębiorców: > ZAKŁAD FRYZJERSKI 'EDWARDA" Lublin, Krak.Przedmieście obok Dyrekcyi T.K.Z. Tel.N.356 SALONY MEZKIE I DAMSKIE. Wielka pracownia najrozmaitszych upiekszeń z włosów dla pań/.../< > Egzystująca od roku 1860 Fabryka Powozów i Bryczek ANTONIEGO ZIELIŃSKIEGO w LUBLINIE ulica Bernardyńska N.11, dom własny. Wszelkie reperacje w zakres powoźnictwa wchodzące wykonywa prędko i tanio < > "Pierwsza Lubelska fabryka parowa Wyrobów Rzeźbiarsko-kamieniarskich" z granitu, syenitu.labradoru, marmuru i t.p. JAROSŁAW NOWAK lUBLIN, adres dla listów i depesz: "Lublin Nowak" Telefon N.160< Prawda, ze ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: uzupełnienie IP: *.lublin.mm.pl 08.02.06, 11:34 Zapomniałam dodać że autorem Planu Miasta Lublina zroki 1912 był Witold Cholewiński wówczas Inspektor na Okręg Lubelski Krajowego Towarzystwa Ubezpieczeń "PRZEZPRNOŚĆ" Tel. N.325, a takze wydawca widokówek z Lublina z tamtego okresu. W czasie okupacji własciciel ksiegarni przy ulicy Kapucyńskiej w Lublinie znany mi osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklotron Re: 120-letnie reklamy 09.02.06, 21:26 No fajne, ale czy nie powinna sie to znalezc na innym forum niz spolecznestwo? Mnie to bardziej pasuje do mediow. Odpowiedz Link Zgłoś