Dodaj do ulubionych

120-letnie reklamy

07.02.06, 22:31
... czyli jak wygladaly reklamy prasowe ponad 100 lat temu:
www.tarnow.pl/media/index.php?id=1335
Obserwuj wątek
    • simon_templar Re: 120-letnie reklamy 08.02.06, 08:07
      "Ja jeden jedyny fabrykant owych znakomitego rodzaju, regularnie na minute
      idacych ..." czemu dzis nie ma takich fantazyjnych reklam?
      Czyzby copywritterzy nie potrafili wymyslic czegos rownie orginalnego?
      • Gość: chochlik Re: 120-letnie reklamy IP: *.lublin.mm.pl 08.02.06, 11:23
        Na reprincie mapy Lublina opracowanej w 1912 roku widnieja w jezyku polskim i
        rosyjskim reklamy róznych przedsiębiorców:
        > ZAKŁAD FRYZJERSKI 'EDWARDA" Lublin, Krak.Przedmieście obok Dyrekcyi T.K.Z.
        Tel.N.356 SALONY MEZKIE I DAMSKIE. Wielka pracownia najrozmaitszych upiekszeń
        z włosów dla pań/.../<
        > Egzystująca od roku 1860 Fabryka Powozów i Bryczek ANTONIEGO ZIELIŃSKIEGO
        w LUBLINIE ulica Bernardyńska N.11, dom własny. Wszelkie reperacje w zakres
        powoźnictwa wchodzące wykonywa prędko i tanio <
        > "Pierwsza Lubelska fabryka parowa Wyrobów Rzeźbiarsko-kamieniarskich" z
        granitu, syenitu.labradoru, marmuru i t.p. JAROSŁAW NOWAK lUBLIN, adres dla
        listów i depesz: "Lublin Nowak" Telefon N.160<
        Prawda, ze ciekawe.

• Gość: chochlik Re: uzupełnienie IP: *.lublin.mm.pl 08.02.06, 11:34
          Zapomniałam dodać że autorem Planu Miasta Lublina zroki 1912 był Witold
          Cholewiński wówczas Inspektor na Okręg Lubelski Krajowego Towarzystwa
          Ubezpieczeń "PRZEZPRNOŚĆ" Tel. N.325, a takze wydawca widokówek z Lublina z
          tamtego okresu. W czasie okupacji własciciel ksiegarni przy ulicy Kapucyńskiej
          w Lublinie znany mi osobiście.
    • cyklotron Re: 120-letnie reklamy 09.02.06, 21:26
      No fajne, ale czy nie powinna sie to znalezc na innym forum niz spolecznestwo?
      Mnie to bardziej pasuje do mediow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka