Dodaj do ulubionych

Madzia Buczek modli się za Szczukę.

07.03.06, 08:37
www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20060307&id=po01.txt
Obserwuj wątek
    • 0golone_jajka Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 08:40
      Niedługo poleci i Wojewódzki i Szczuka za obrazę miłośniczki pana B.
    • feminasapiens Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 08:47
      Ostatnio wiele słyszę i czytam na temat Madzi Buczek i jej kółek różańcowych,
      ale nigdzie nie mogę się doszukać, więc proszę o podpowiedź:
      gdzie (w RM czy TRWAM) i o której godzinie można wysłuchać/obejrzeć program
      autorski Madzi B.?
      Chciałabym sama wyrobić sobie zdanie.
      • Gość: Matylda Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 11:57
        To co zrobiła Szczuka było obrzydliwe. Jak można kpić z nieszczęścia?
        Naśmiewała się z dykcji Madzi tak jakby sama miała lepszą. To, że Wojewódzki
        jej na to pozwolił świadczy tylko o tym, że sam myśli podobnie więc również
        zasługuje na słowa krytyki. Nie słucham Radia Maryja bo mam zupełnie inne
        poglądy na sprawy religii ale jak przerzucam pilotem programy w TV i zobaczę
        Madzię Buczek to zawsze się zatrzymam. Ta dziewczyna ma w sobie taką siłę, że
        chętnie patrzę, słucham i "ładuję akumulatory". To fenomen, żeby ktoś tak
        młody, tak chory promieniował takim szczęściem.
        Ps. programy z Madzią są około 20 chyba w soboty lub niedziele. Zobacz na
        telegazecie, w programie będzie pewnie coś o Kółkach Różańcowych.
        • nancyboy Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 12:02
          > Jak można kpić z nieszczęścia?
          > Naśmiewała się z dykcji Madzi
          Nie z dykcji tylko z modlitewno-zakonnego sposobu mówienia.
          • Gość: Matylda Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:10
            Ja widziałam, że ze sposobu w jaki Madzia mówi a że mówi o sprawach religii to
            można było odnieść takie wrażenie. To zresztą wszystko jedno, było obrzydliwe i
            już.
            • nancyboy Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 12:16
              > To zresztą wszystko jedno
              To nie jest wszystko jedno. Wyśmiewanie się z czyjejś dykcji (a więc czegoś na
              co się nie ma wpływu) to nie to samo co wyśmiewanie się z czyjejś pretensjonalności.
              • Gość: Matylda Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:39
                I co w związku z tym? Jeden powie że z dykcji, drugi że ze sposobu mówienia
                trzeci że z religii i każdy będzie miał rację bo Szczuka ogólnie nie szanuje
                tego co i jak robi Madzia. Zresztą taka rozmowa mogła się odbyć tylko u
                Wojewódziego. Jest to pan znany ze swojego prostactwa i chamskiego traktowania
                swoich gości. Tylko, że jeśli gość jest obecny to może się obrazić, wyjść,
                sprostować. Jeśli tego nie robi to chyba dlatego, że jest wart tyle co
                prowadzący.
                • tomassi.rollo Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 12:54
                  Ja nie jestem miłośnikiem mediów rydzykowych, jednakże w tym wypadku trudno nie
                  zgodzić się ze stwierdzeniem, że program Wojewódzkiego to jeden wielki salon
                  prostactwa i braku jakichkolwiek manier.

I tyle.
                  • llukiz Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 08.03.06, 19:54
                    > Ja nie jestem miłośnikiem mediów rydzykowych

A ja nie jestem miłośnikiem ani szczuki ani wojewódzkiego, ale tym razem na
                    prawdę udało im się zrobić coś śmiesznego i demaskującego (niechcący pewnie)
                    ochydny mechanizm jaki stosuje RM. A mianowicie RM wykorzystuje osoby chore
                    umysłowo by zwiększyć sobie popularność poprzez wzbudzenie litości wśród ludzi.
                    I wszyscy idioci się na to łapią, gdyż zaspokaja to ich próżność. Bo tacy są oni
                    dobrzy, bo bronią osoby chorej i słabej nie zdolnej do samodzielnej obrony.
                    Podobne hamskie chwyty jak RM stosuje polsat i TVN pokazując reportarze o
                    chorych dzieciach. TFU TFU. Brzydze się wami.
                    • Gość: ferment Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: 87.207.204.* 08.03.06, 20:11
                      llukiz napisał:

>
                      > A ja nie jestem miłośnikiem ani szczuki ani wojewódzkiego, ale tym razem na
                      > prawdę udało im się zrobić coś śmiesznego i demaskującego (niechcący pewnie)
                      > ochydny mechanizm jaki stosuje RM.

OHYDNY!

A mianowicie RM wykorzystuje osoby chore
                      > umysłowo by zwiększyć sobie popularność poprzez wzbudzenie litości wśród ludzi.

Zwiększyć popularność pokazując osoby chore? To tak działa na oglądalność? Czemu
                      zatem inne telewizje tego nie czynią, nie zależy im na ogladalności? Widać nie
                      zależy.

> I wszyscy idioci się na to łapią, gdyż zaspokaja to ich próżność. Bo tacy są on
                      > i
                      > dobrzy, bo bronią osoby chorej i słabej nie zdolnej do samodzielnej obrony.

NIEZDOLNEJ
                      Idioci się tak łapią i podwyższają tę oglądalność? Może i tak.
                      Ale widać ic idioci to poza próżnościa to maja dobre serca.

> Podobne hamskie chwyty jak RM stosuje polsat i TVN pokazując reportarze o
                      > chorych dzieciach. TFU TFU. Brzydze się wami.

CHAMSKIE
                      REPORTAZE
                      A wiesz o co Ci chodzi? Bo mam kłopot zrozumieć, czy ta oglądalność zwiększona
                      to coś złego.
                      • po_godzinach Heh :) Z fermenta wyszedł belfer :)) 08.03.06, 20:14
                        • Gość: ferment Re: Po godzinach w dniu kobiet IP: 87.207.204.* 08.03.06, 20:20
                          Dla Ciebie serdeczne życzenia z okazji dnia kobiet:)
                          Belfer w roku języka polskiego
                          Młodych trzeba uczyć, nawet społecznie i bez wyrazów wdzięćzności
                          Takie hobby
                          • po_godzinach Re: Po godzinach w dniu kobiet 08.03.06, 20:23
                            czeba uczyć, świeta prawda :)

Dziękuje bardzo za życzenia :)
                      • llukiz Jeśli zorientujesz się że tOBIE odpisuje... 08.03.06, 23:05
                        twój post składa się z samych cytatów i świadczy o braku możliwości stworzenia
                        inteligentnej riposty

> A wiesz o co Ci chodzi? Bo mam kłopot zrozumieć, czy ta oglądalność zwiększona
                        > to coś złego.

Ale jeśli sądzisz że wypisywanie ogólnych pierdół przekona internautow to twoich
                        poglądów, to nie doceniasz szarego człowieka. Kogo zainteresje że ch ó j
                        napisałem przez samo h. ? tylko ciebie po je bie/
              • mg2005 Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 13:34
                nancyboy napisał:

> Wyśmiewanie się z czyjejś dykcji (a więc czegoś na
                > co się nie ma wpływu) to nie to samo co wyśmiewanie się z czyjejś pretensjonaln
                > ości.

Szyderstwo to objaw chamstwa, a w tym wypadku - szczególnie obrzydliwego.
                Jeśli p.Szczuka chce skrytykować tę dziewczynę, to może to zrobić - bez szyderstwa
                Wtedy najwyżej wykaże swoją głupotę - nie pierwszy raz.

P.Wojewódzki to już ogólna tragedia...
              • auto258374 Z dedykacją dla Nancyboy 08.03.06, 17:37
                /Gazeta Wybiórcza, "Polscy faszyści zabraniają parady LGZBT", 24. listopada 2015
                roku./

Prezydent Szczecina zabronił parady zorganizowanej przez LGZBT. Organizacje
                broniące praw człowieka planują złożenie pozwu do Strasburga.

Prezydent nie zezwolił na połączoną paradę LGZBT (Les-Gay-Zoo-Bi-Trans) i NPL
                (Necrophile Pride League). W paradzie równości miała również wziąć udział
                delegacja murzyńskich hermafrodytów, zwolenników legalizacji kazirodztwa.
                "-Świętym prawem dorosłego ojca jest kopulacja z synem, przecież się kochamy" -
                argumentuje ubrany na kolorowo manifestant i wyjaśnia: "-Nasza organizacja to
                Tolersex. Towarzystwo młodych i wolnych pomagające osobom w przedziale
                wiekowym 15 - 26 lat w określaniu swojej tożsamości seksualnej, samoakceptacji
                oraz rozwoju własnych zainteresowań i umiejętności."

Znani w mieście polscy aktywiści LGZBT również pojawili się ze swoimi męskimi
                partnerami - pierwszy z koziołkiem o imieniu Pafnucy, zaś drugi z ostatnio
                poznanym pięknym włochatym wyżłem o imieniu Megi. "-Uwielbiam gdy patrzy na mnie
                tymi swoimi smutnymi oczami, gdy jestem w nim z tyłu" - powiedział
                dziennikarzowi. Pojawił się również znany publicysta Janusz Majcher ze swoją
                piekną, nawoskowaną dynią. "-Dynia jest dla mnie jak żona, moim zdaniem to
                przyszłość naszego społeczeństwa. Chcę mieć z nią dzieci, gdyż się kochamy" -
                argumentuje pisarz.

Na paradzie pojawi sie również szereg aktywistek lesbijskich z ukochanymi
                owczarkami niemieckimi, po to by domagać się równych praw i legalizacji ich
                zwiazków. "-Brak akceptacji faszystowskiego społeczenstwa dla naszej inności
                bardzo mnie boli. Przecież my z Dżokiem chcemy tylko miłosci" - wyznała Gazecie
                jedna z manifestantek.

Na znak protestu francuscy nekrofile urządzą pod polską ambasadą w Paryżu
                manifestację z udziałem swoich nieco ospałych partnerów. Manifestacja bedzie
                równiez nielegalna poniewaz naczelny mufti Paryża nie wyraził na nią zgody.
                Demonstranci zapowiadają jednak że ich wystąpienia będą równie radykalne jak te
                z 2005 roku - kochający inaczej będą rysowac parasolkami lakier na zaparkowanych
                na ulicy rowerach oraz podpalac kosze na śmieci zmywaczem do paznokci.

Składany przez aktywistów pozew do Strasburga bedzie sześćdziesiątym czwartym z
                kolei. W ostatnim czasie Trybunal ma problemy z terminowym rozpatrywaniem skarg
                ponieważ priorytet zostal przyznany sprawom przymusowego obrzezania, któremu nie
                chcą poddawac się nie-muzulmanscy mieszkańcy Francji. Druga kategoria spraw to
                protesty przeciwko lekcjom seksu analnego, które według zacofanych mieszkańców
                holenderskich wiosek są dla ich dzieci nieco bolesne. Parlament Europejski
                głosuje obecnie nad normami dotyczacymi refundacji wazeliny dla szkół
                holenderskich, ponieważ jak twierdzi przewodnicząca Dutroux "-walki o tolerancję
                nie możemy zatrzymywać z tak błahych powodów" i wyjaśnia "-dzieci muszą poznać
                wady i zalety wszystkich technik, nie możemy dyskryminować żadnej z nich. Tego
                wymaga postęp i tolerancja."

Manifestację wsparły licznie polskie koła polityczne takiej jak SdUPaL a także
                polscy Zieloni. Ci ostatni dopiero podnoszą się po poważnych stratach zadanych
                im przez w ciągu kilku ostatnich lat. Na AIDS zmarli wybitni działacze na rzecz
                postępu i tolerancji działający w obu partiach, m.in. Szymon Niuniek, Darek
                Szwab i Robert Biedronka, który przez cztery lata bohatersko walczył z
                powikłaniami porzężączkowo-syfilitycznymi za co został odznaczony Orderem
                Tęczowego Odbytu.

Komisja do Spraw Tolerancji wnioskuje już do Parlamentu Europejskiego o
                postawienie w Rotterdamie Pomnika Męczenników Ruchu Gejowskiego, który ma
                upamiętniać ofiary nierównej walki o tolerancję, która zakończyłaby się
                niewątpliwym sukcesem gdyby nie dziesiątkujące środowiska gejowskie choroby
                weneryczne.

W Parlamencie Europejskim jest już projekt ustawy, która ma zmienić klasyfikację
                HIV/AIDS z "przewlekłej choroby" na "lekką dolegliwość związaną z orientacją
                seksualną" i zapewnić środowiskom gejowskim całkowitą refundację leków
                antywirusowych. "-Nie możemy zmienić naszych praktyk seksualnych, bo nie. Zaś
                prezerwatywy to faszystowskie ograniczenie naszej wolności i do tego troszkę
                uciskają" - żachnął się przedstawiciele tęczowego ruchu. "-Z HIV da się żyć, ale
                leczenie jest drogie dlatego żądamy refundacji", dodaje. Grupa walczy także o
                usunięcie z listy zaburzeń psychicznych koprofilii, argumentując że jest to taka
                sama orientacja seksualna jak wszystkie inne i nie powinna być z tego powodu
                dyskryminowana. "Homoseksualizm też był kiedyś tak traktowany, ale to się
                zmieniło i teraz wszyscy nas lubią", wyjaśnia.

Rada Europy w oświadczeniu zarzuciła także Polsce faszyzm i nietolerancję w
                związku z tym że nasz kraj radykalnie odstaje od średniej europejskiej jeśli
                chodzi o ilość zakażeń HIV i ich profil. "-W Niemczech czy Wielkiej Brytanii
                odsetek chorych na HIV jest dwukrotnie większy niż w Polsce, a ilość gejów z tą
                przypadłością 4-5x większa. Nie potafimy tego wyjaśnić inaczej jak nazistowską
                dyskryminacją" - powiedział przedstawiciel agencji EuroStat i zapowiedział
                wniesienie do PE petycji o nakazanie Polsce jak najszybsze dołączenie do
                postępowej czołówki nowej Europy.

/Gazeta Wybiórcza, "Polscy faszyści zabraniają parady LGZBT", 24. listopada 2015
                roku./
        • the_dzidka Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 13:38
          Matylda, a słyszałaś tę wypowiedź? Bo ja owszem. I nie widzę w niejŻADNEJ
          kpiny, a już na pewno nie z nieszczęścia. Tak się składa, że Szczuka nigdy na
          oczy MB nie widziała i z całą pewnością nie miała pojęcia, że jest to
          dziewczyna kaleka. Skoro lubisz "zatrzymać się" na MB, to nalezysz jednak do
          opcji, któa z uporem maniaka będzie się dopatrywała w intencjach Szczuki
          wszystkiego najgorszego, łącznie z obraza uczuć religijnych. Ja osobiście Madzi
          ("Madzi"? ona ma już 18 lat!!) nie mogę strawić. I nie dlatego, że jej widok
          jest powiedzmy oględnie mało estetyczny, bo to akurat smutne, ale dlatego, że
          ta dziewczyna ma mózg wypełniony kablami z radia Maryja, jest totalnie
          zindoktrynowana i plecie trzy po trzy. Ale Szczuka, cokolwiek ja bawiło, z całą
          pewnościa nie nasmiewała się z kalectwaMB. Więc tak się nie unoś.
          • Gość: Matylda Re: the_dzidka IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:45
            No to mamy problem bo ja nie toleruję chamstwa w żadnym wydaniu a ty zostawiasz
            trochę miejsca na wyjątki. Wypowiedz słyszałam. Gdybym nie słyszała to nie
            zabierałabym głosu. Mylisz się. Sposób myślenia Rydzyka jest mi zupełnie obcy,
            nie cierpię również na manię prześladowczą i nie dopatruję się nigdzie spisku
            przeciwko religii katolickiej. Nie chodzi mi też o Madzię (jednak!) konkretnie,
            to mogło spotkać każdego kto w/g pani Szczuki stoi o schodek niżej od niej pod
            względem intelektualnym. Ale czy stoi? Pani Szczuka jest osobą apodyktyczną,
            wiecznie nastawioną na odpieranie ataków. To przytempia w niej możliwość
            logicznego myślenia. Gdyby pomyślała (a ma szansę bo jest osobą niewątpliwie
            inteligentną) może doszłaby do wniosku, że jeśli się walczy o swobodę
            wypowiedzi i postępowania to nie tylko w jedną stronę. Mnie nie przyszłoby do
            głowy wyśmiewać się np. z wady wymowy pani Szczuki. Piszesz też, że widok Madzi
            dla Ciebie jest mało estetyczny. Taka z Ciebie estetka??? Dobrze chociaż, że
            wygląd Madzi wzbudza w Tobie smutek a nie uciechę! Ja lubię i patrzeć na tę
            dziewczynę i jej słuchać. Ona ma w sobie siłę, która dodaje mi odwagi w
            codziennym życiu. A Szczuka? no cóż...widziałam kilka razy jej
            program "Najsłabsze ogniwo" i za każdym razem zastanawiam się jaki mają
            problem, przecież gołym okiem widać, że najsłabszym ogniwem jest...prowadząca.
            • po_godzinach zauważ jednak: 07.03.06, 14:56
              "Gdyby pomyślała (a ma szansę bo jest osobą niewątpliwie
              inteligentną) może doszłaby do wniosku, że jeśli się walczy o swobodę
              wypowiedzi i postępowania to nie tylko w jedną stronę."

Szczuka nie mówiła, ze należy zakazać wystapień Madzi. Właśnie w ramach swobody
              wypowiedzi - prawo do tej ma i Madzia (bo ma) i Szczuka.
              Madzia ma prawo występować po swojemu - i Szczuka ma prawo występować po
              swojemu. A o tym, co kto ogląda decyduje, jak zawsze, widz.
              • Gość: Matylda Re: pomyśl i Ty IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 15:22
                Ja tu sobie krytykuję wypowiedz Szczuki, Szczuka krytykowała wypowiedz Madzi.
                Wolno mnie i wolno Szczuce ale czy moja wypowiedz zieje jadem tak jak jej? Czy
                nie można wypowiadać swoich myśli i emocji nie robiąc krzywdy innym? Czym innym
                jest krytyka a czym innym chamstwo. Nie o poglądy Szczuki mi chodzi tylko o jej
                sposób wyrażania tychże. O ile różne poglądy są potrzebne o tyle chamstwo nie.
                Zbyt wiele go otacza nas na ulicy, w pracy, w autobusie. W TV nie powinno być
                na to miejsca. Od tępienia takich zachowań jest prowadzący program ale liczyć w
                tym względzie na Wojewódzkiego to istne szaleństwo.
                • po_godzinach staram się 07.03.06, 15:29
                  i co widzę?

Moim zdaniem - wypowiedź Szczuki w żadnym razie nie "ziała jedem". Była to
                  parodia pewnego sposobu mówienia. Niektórzy mogą uważać, że tego w ogóle nie
                  powinno się robić. Nie była to równiez żadna "krytyka". Wszyscy, którzy biorą
                  udział w zyciu publicznym (Madzia) muszą liczyć się z tym, że ich zachowanie
                  będzie odbierane w różny sposób.

Styl Wojewódzkiego jest mocno prowokacyjny i równiez nie każdemu musi się to
                  podobać. Ma on tak swoich wrogów, jak i fanów.

• the_dzidka Re: the_dzidka 07.03.06, 15:20
              > Mnie nie przyszłoby do
              > głowy wyśmiewać się np. z wady wymowy pani Szczuki. Piszesz też, że widok
              Madzi
              > dla Ciebie jest mało estetyczny. Taka z Ciebie estetka??? Dobrze chociaż, że
              > wygląd Madzi wzbudza w Tobie smutek a nie uciechę!

Jezeli mówię "mało estetyczny", mam na myśli mało estetyczny. Nie uważam się za
              jakąś szczególna estetkę, ale powiedzmy sobie brutalnie i wprost: Magda Buczek
              wygląda strasznie. Nie mówię tego w jakichś niecnych intencjach: stwierdzam
              fakt. Nikomu nie życze takiego nieszczęścia i nie rozumiem, dlaczego miałabym
              odczuwać - nawet teoretycznie - z niego uciechę. Pani Szczuka także NIE
              wysmiewała się z kalectwa Magdy (nawiasem mówiąc, mnie jej wada wymowy irytuje
              i daję temu wyraz, ale też się z niej nie wyśmiewam), bo nie ma pojęcia nie
              tylko o tym, że Magda jest kaleką, ale nawet nie wie, że Magda nazywa się
              Magda. Natomiast uważam za zupełnie dopuszczalne za nabijanie się z jej
              egzaltacji, z jej mówienia nie tyle głosem małego dziecka, co w infantylny jak
              dla małego dziecka sposób. I ja się z nią zgodzę. Tobie pogoda ducha Magdy
              imponuje, to bardzo ładnie, bo to oznacza, że ta mała ma jakąś misję na tym
              padole do zrobienia. Ja - nie moge jej znieść, i nie ma to nic wspólnego z jej
              straszną ułomnoscią, tylko z jej zachowaniem i poglądami. Mówiąc inaczej: nie
              znosiłabym jej równie mocno, gdyby wyglądała jak Doda ;) Mam nadzieję, że teraz
              rozumiesz mój punkt widzenia. pozdrawiam.
              • Gość: Matylda Re: the_dzidka IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 15:42
                Oczywiście, że rozumiem i szanuję ale nie podzielam. Gdyby Magda wyglądała jak
                Doda to pewnie nie byłaby TĄ Magdą. Z moich obserwacji wynika, że piękno raczej
                nie idzie w parze z pobożnością. Nieszczęście tak. Magda nie mówi w infantylny
                jak dla małego dziecka sposób bo nie jest małym dzieckiem. Jej dziecięcy głos
                może faktycznie mylić słuchacza i jej przemyślenia mogą wydawać się "wyuczone".
                Magda jednak ma 18 lat a jej tragedia sprawia, że jest dużo bardziej dorosła od
                swoich rówieśników. Może nawet wie dużo więcej o życiu niż ja. W każdym razie o
                tym duchowym. To co przebija z jej wypowiedzi to chyba nie egzaltacja tylko
                głęboka wiara, tak przynajmniej mi się wydaje. To, że Szczuka jej nie zna
                jeszcze nic nie usprawiedliwia, przeciwnie. Powinno się mówić o rzeczach
                znanych, szczególnie w TV, która kształtuje poglądy wielu ludzi. pozdr.
    • po_godzinach egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 07.03.06, 12:43
      • mg2005 Re: egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 07.03.06, 13:22
        Chyba nie zrozumiałaś o co chodzi. Przemyśl to jeszcze raz.

A swoją drogą - myślałem,że reprezentujesz wyższy poziom niż p.Szczuka...
        • po_godzinach Re: egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 07.03.06, 13:29
          mg2005 napisał:

> Chyba nie zrozumiałaś o co chodzi.

Wydaje mi się, że zrozumiałam. Jesli uważasz inaczej - udowodnij to.

• mg2005 Re: egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 07.03.06, 13:38
            po_godzinach napisała:

> Wydaje mi się, że zrozumiałam.

W takim razie potwierdziłaś moje podejrzenia co do twojego poziomu.
            • po_godzinach Re: egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 07.03.06, 13:38
              Jakoś to przezyję. Mało mnie interesuje twoje zdanie.
              • mg2005 Re: egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 07.03.06, 13:43
                Faktycznie, to twój problem, nie mój.
                • po_godzinach Re: egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 07.03.06, 13:46
                  Mój "problem"? Nie pochlebiaj sobie.
                  • mg2005 Re: egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 07.03.06, 14:43
                    Jeśli nie widzisz problemu, to jeszcze gorzej...
                    • po_godzinach Re: egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 07.03.06, 14:51
                      "Problemu" z tobą nie mam na pewno.

Czy ci się to podoba, czy nie - nie jesteś żadnym autorytetem, ze zdaniem
                      którego tu, na Forum nalezy się liczyć. Przeciwnie, poprzez niegrzeczne,
                      nieżyczliwe i protekcjonalne traktowanie rozmówców tracisz szansę przekonania
                      innych do swoich racji.
                      • mg2005 Re: egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 07.03.06, 14:56
                        po_godzinach napisała:

> "Problemu" z tobą nie mam na pewno.

Problem masz ze sobą, a zauważenie tego to pierwszy krok do kuracji.

>
                        > Czy ci się to podoba, czy nie - nie jesteś żadnym autorytetem, ze zdaniem
                        > którego tu, na Forum nalezy się liczyć.

Tu nie trzeba być autorytetem - wystarczy trochę kultury i wyobraźni.

Przeciwnie, poprzez niegrzeczne,
                        > nieżyczliwe i protekcjonalne traktowanie rozmówców tracisz szansę przekonania
                        > innych do swoich racji.

"Przygadywał kocioł garnkowi" - znasz to?
                        Przeanalizuj swój 'styl' na tym forum.
                        • po_godzinach Bóg z tobą. 07.03.06, 14:57
                          • mg2005 Bóg z tobą, również. 07.03.06, 15:49
                            Pomodlę się w Twojej intencji.
          • llukiz Re: egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 08.03.06, 23:16
            > > Chyba nie zrozumiałaś o co chodzi.
            >
            > Wydaje mi się, że zrozumiałam. Jesli uważasz inaczej - udowodnij to.

Ten przykład dyskusji świadczy dobitnie o tym, że "po_godzinach" kompromituje
            poglądy których jest orędowniczką i może powstać wrażenie, że liberalizm=lewica.
            A to nie prawda.
    • deltalima Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 13:24
      szczuka powinna spłonąć na stosie, nieprawdaż?
      • eeela Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 13:31
        Nie, powinna byc przywiazana do dzikich rumakow i rozszarpana.
        • mg2005 Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 13:41
          Tolerancja dla "swoich", dla "nie-swoich" - pogarda.

A poza tym - bezdenna głupota i chamstwo.
          • eeela Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 13:44
            A co to, zarty sa juz zabronione?
            Ona nikogo nie nazwala zboczencem, pedalem, zydem ani masonem. Ona sobie
            zazartowala. Czy kalectwo i choroba usprawiedliwia wszelka glupote tak, ze juz z
            niej nie mozna sie troche posmiac?
            • kontrasygnata Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 13:45
              'zrobimy z wami co hitler z żydami', krzyczeli do gejów pełni miłości bliźniego
              katolicy.
              • po_godzinach mg2005 to nie przeszkadza, jak widać. 07.03.06, 13:47
                • mg2005 Re: mg2005 to nie przeszkadza, jak widać. 07.03.06, 14:31
                  A po czym "widać", twoim zdaniem?
                  • mg2005 po_godzinach, jak zwykle insynuujesz?... 07.03.06, 14:59
                    -i 'strzelasz bez prochu'?
                    • po_godzinach nie insynuuję, albowiem nie zauważyłam, abyś 07.03.06, 15:00
                      zajął na ten temat stanowisko
                      • mg2005 Re: nie insynuuję, albowiem nie zauważyłam, abyś 07.03.06, 15:42
                        A muszę? Wystarczy,że ty to robisz, i wiele innych osób też.

To ma być 'dowód' na twoją tezę? Znajdź lepszy.
              • marta_i_koty Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 13:50
                Wystarczy posłuchać tego...:
                youtube.com/watch?v=KHoe8S_HF7s&search=wesele%20polska%20polish%20mandaryna%20kaczynski%20prezydent%20funny%20disco%20polo
                Katolicy, tfu...
                • marta_i_koty Jeszcze raz, może pójdzie... 07.03.06, 13:52
                  youtube.com/watch?v=KHoe8S_HF7s&search=wesele%20polska%20polish%20mandaryna%20kaczynski%20prezydent%20funny%20disco%20polo
              • zhureck Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 13:53
                A skąd pewność, że to byli katolicy, a nie jacyś lewaccy prowokatorzy, okruszku?
                • kontrasygnata Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 15:38
                  tak mi się skojarzyło, robaczku, na podstawie paru zajawek prezentujących
                  przepełnione miłością bliźniego bojówki ojca dyrektora. acha, "ty k.urwo" do
                  nieznalskiej pod siedzibą sądu też krzyczały lewackie prowokatorki w moherowym
                  nakryciu głowy.
              • mg2005 "A u was bija murzynów..." 07.03.06, 14:40
                Znasz ten dowcip?

kontrasygnata napisała:

> 'zrobimy z wami co hitler z żydami', krzyczeli do gejów pełni miłości bliźniego
                >
                > katolicy.
                >
                • kontrasygnata Re: "A u was bija murzynów..." 07.03.06, 15:47
                  tak.
            • mg2005 Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 14:37
              eeela napisała:

> A co to, zarty sa juz zabronione?
              > Ona nikogo nie nazwala zboczencem, pedalem, zydem ani masonem.

Tolerancja obejmuje tylko zboczeńców i żydów?

Ona sobie
              > zazartowala. Czy kalectwo i choroba usprawiedliwia wszelka glupote tak, ze juz
              > z
              > niej nie mozna sie troche posmiac?

Powiem tak: pewnego rodzaju głupoty nie wyleczy sie na tym forum.
              Tu trzeba dobrego psychologa (psychiatry?).
              >
              • eeela Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 14:43
                > Tolerancja obejmuje tylko zboczeńców i żydów?

Nie nazwala rowniez nikogo polamancem, downem, kaleka. Jedyne, czego nie powinna
                obejmowac tolerancja, to glupota i zbrodnia. W tym przypadku mamy do czynienia z
                nietolerancja wobec glupoty.

> Powiem tak: pewnego rodzaju głupoty nie wyleczy sie na tym forum.
                > Tu trzeba dobrego psychologa (psychiatry?).

Czy mozesz dokladnie wytlumaczyc, jakiego rodzaju glupote masz na mysli?
                • Gość: on Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' IP: *.chello.pl 07.03.06, 15:00
                  Pani Szczuka pokazala sie z bardzo, bardzo zalosnej strony.
                • mg2005 Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 15:06
                  eeela napisała:

> Czy mozesz dokladnie wytlumaczyc, jakiego rodzaju glupote masz na mysli?

Taka, która nie pozwala prawidłowo ocenić prostych zdarzeń
                  >
                  • eeela Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 15:14
                    A czy mozesz przedstawic prawidlowa ocene tego prostego zdarzenia i racjonalnie
                    ja uargumentowac?
                    • mg2005 Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 15:46
                      A możesz racjonalnie uzasadnić - dlaczego należy jeść nożem i widelcem?
                      Albo to się 'wyniosło' z domu albo nie.
                      • eeela Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 18:19
                        Sporzadzanie prawidlowych ocen sytuacji sie wynosi z domu? A ja myslalam, ze to
                        jest raczej zdolnosc nabyta, ktorej sie z domu nie wynosi, tylko glowa wlasna
                        pracujac.
                        Nozem i widelcem je sie dlatego, ze w ten sposob najwygodniej doniesc pokarm do
                        ust, nie rozprzestrzeniajac go wokol siebie w promieniu 2 metrow i tymze samym
                        efektywnie zaopatrujac nasz organizm w niezbedne kalorie.
                        • Gość: Kasia Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 17:43
                          No i tu się nie zgodzę. Pewne kultury jedzą rękoma i posługują się nimi bardzo
                          sprawnie nie rozrzucając nic dookoła.
                          • eeela Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 08.03.06, 19:07
                            Inne kultury maja takze inna kulture kulinarna - sporzadzaja dania tak, ze
                            efektywniej je sie widocznie spozywa rekoma. Ryz najefektywniej spozywa sie
                            paleczkami, nie widelcem, ale do konsumowania schabowego paleczki nie spelniaja
                            swojej funkcji.
                            • Gość: Kasia Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 08:49
                              No ale nie mówiliśmy o konsumpcji konkretnie schabowego tylko ogólnie o
                              jedzeniu :)
                              • eeela Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 09.03.06, 11:02
                                Przyklad spozywania jedzenia nozem i widelcem sluzyl mg2005 do udokumentowania
                                mi, ze pewne formy po prostu zachowywac nalezy, nie ogladajac sie na ich
                                racjonalne uzasadnienie. Przyklad byl chybiony, poniewaz spozywanie jedzenia
                                nozem i widelcem ma swoje wzgledy praktyczne, nie tylko kulturowe. Przykladu
                                schabowego uzylam, aby zilustrowac ci, ze to, iz niektore kultury jadaja
                                palcami, nadal nie oznacza, ze forma spozywania jedzenia ma znaczenie jedynie
                                kulturowe.
                                Nawet prawidlowy sposob ukladania sztuccow ma swoje znaczenie praktyczne.
                                Savoir-vivre, ogolnie rzecz biorac, powstal z przyczyn praktycznych, a nie
                                dlatego, ze ktos wpadl na pomysl, jak tu ludziom skomplikowac zycie na salonach.
                            • Gość: kuba Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 10:13
                              ela, chrzanisz jak potłuczona
                              • eeela Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 09.03.06, 11:03
                                > ela, chrzanisz jak potłuczona

Czy moglbys jakos uzasadnic swoj negatywny stosunek do sensu mojej wypowiedzi,
                                czy tez miales po prostu ochote komus nawsadzac? :-D
    • 8macek Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 15:08
      nie widziałem(żałuje) i w zasadzie nie powinienem się wypowiadać co do samego
      faktu natomiast jeśli chodzi o kwestie wyśmiewania się z głupoty to uważam,że
      jaknajbardziej należy to robic i głupotę napiętnować,niech ludzie głupi i
      głupio postępujacy czują i wiedzą,że są głupi(niektórzy przecież tego nie
      wiedzą bo są na to zbyt głupi żeby mieć świadomość swojej głupoty)

:-D
    • taus Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 15:26
      Ja nie rozumiem skad to dopatrywanie się u Szczuki złych intencji.
      Oglądałem ten program, pani Kazimiera nie wiedziała nawet jak nazywa się osoba którą parodiowała, więc skąd mogła wiedzieć o jej niepełnosprawności ??
    • judith79 ne co choruje Madzia Buczek ? 07.03.06, 15:36
      bo jakos wszedzie widze, ze chora, cierpiaca ale nigdzie nie napisali cuz to za
      niezwykla choroba, ze wymaga traktowania jak swieta krowe? jakos nie czuje sie
      zobowiazana do zajmowania sie kalekami jak tego wymaga rydzyjna gazeta,
      zazwyczaj slychac od osob niepelnosprawnych, ze sa NORMALNI i tak chca byc
      traktowani a tu widze w droga strone- jest kaleka jest nie tykalna. mam gdzies
      codze ulomnosci, jesli ktos chce byc osoba publiczna musie sie liczyc z krytyka.
      • the_dzidka Re: ne co choruje Madzia Buczek ? 07.03.06, 16:05
        Masz jak byk w linku w pierwszym poście tego wątku: "Madzia Buczek ukończyła
        wczoraj 18 lat, wkroczyła w dorosłość. Mieszka w Łaziskach Górnych. Od
        urodzenia choruje na wrodzoną łamliwość kości; początkowo lekarze nie dawali
        jej szans na przeżycie. Ma mniej niż 100 cm wzrostu, waży 15 kilogramów, mówi
        dziecięcym głosem. Porusza się na wózku inwalidzkim."
        • judith79 Re: ne co choruje Madzia Buczek ? 08.03.06, 08:49
          doprawdy jestem poruszona, fakt, ze cialo nie tenteges znaczy, ze nie mozna
          smiac sie z tego co w glowce?
          • Gość: Kasia Re: ne co choruje Madzia Buczek ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 17:32
            Czy Ty zwykłego słowa "choruje" nie znasz? "Tenteges" to jest wg Ciebie
            właściwe określenie człowieka, dla którego nawet oddychanie jest cierpieniem?
            Czy zdajesz sobie sprawę na czym polega ta choroba? Raczej nie sądzę. Musisz
            być bardzo młodą osóbką skoro tak łatwo określasz człowieka naprawdę
            cierpiącego, a jednocześnie nie poddającego się rozpaczy, cierpieniu, bólowi.
            Pamietasz swoją 18-tkę? Zabawa, prywatka, śmiech. A może ta impreza jeszcze
            przed Tobą? To nie ważne, pamiętaj, że mając całe życie przed sobą rózne
            jeszcze zakręty napotkasz, być może kiedyś znajdziesz się na takim zakręcie, że
            wypaść z niego będzie bardzo prosto i co wtedy? Śmiejesz się z tego co w głowie
            u tej dziewczyny. A co tam jest takiego śmiesznego? Nadzieja dawana innym
            chorym, cierpiącym? Wiara, która trzyma ją przy życiu? Czy fakt, że człowiek
            się modli, że potrafił zorganizować tysiące dzieci, które także klękają do
            modlitwy jest śmieszny? Dziewczyno! To nie jest śmieszne, bo wymaga ogromnego
            wysiłku, pracy i wyrzeczeń, a z tego nigdy nie wolno się śmiać. Wiem, że hasło
            Radio Maryja wzbudza w wielu ludziach agresję i być może właśnie dlatego ta
            dziewczyna jest wyśmiewana, bo stoi nie po tej stronie barykady, ale to nie
            oznacza, że można ją obrażać i wyśmiewać. Tak modne ostatnio słowo "TOLERANCJA"
            oznacza nie tylko tolerancję dla gejów i lesbijek ale także dla ludzi
            wierzących, ufających Bogu. Walcząc o tolerancję proponuję być konsekwentnym i
            stosować to określenie w stosunku do wszystkich ludzi a nie tylko do wybranej
            grupy.
            • judith79 Re: ne co choruje Madzia Buczek ? 08.03.06, 19:20
              nietenteges w moim slowniku oznacza niedzialajacy, akcja "podworkowych...."
              bawi mnie do lez, kiedys nawet po pijaku udalo nam sie z kumplem na trwam
              trafic:P nie prowadzila tego madzia tylko jakas inna baba ale bylo to rownie
              zabawne. nigdzie nie pisalam, ze jestem tolerancyjna, niestety mloda za bardzo
              tez juz nie jestem(czyli raczej uratowac sie mnie juz nie da od ognia
              piekielnego), za to w przeciwienstwie do wiekszosci krzykaczy na tym forum
              mialam w zyciu do czynienia z niepelnosprawnymi troszke dlatego w moim
              przekonaniu ulomne cialo nie jest absolutnie czyms co powinno
              zapewniac "nietykalnosc" werbalna czy taryfe ulgowa. gdyby tatko rydzy nie mial
              nozek byl by takim samym debilem jakim jest teraz, gdyby andiusza nie mial
              raczki nadal bylby zenujacy. to chyba prosto zrozumiec? cala ta akcja jest tak
              idiotyczna i naciagana, ze moze miec miejsce tylko w tak bajecznym kraju jak
              nasz.
              • Gość: Kasia Re: ne co choruje Madzia Buczek ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 08:56
                Być może bawi Cię do łez różaniec, ale to nie powód, żeby szydzić z modlitwy i
                ludzi, którzy ją odmawiają. Co do ludzi niepełnosprawnych, to czym innym
                jest "nietykalność" a czymś zupełnie innym przedrzeźnianie i wyśmiewanie,
                zwłaszcza w sytuacji kiedy osoba wyśmiewana nie ma możliwości obrony. Paza tym
                po co obrażasz drugiego człowieka? Już naprawdę nie masz żadnych argumentów w
                rzeczowej dyskusji? Określenie, że ktoś jest debilem jest raczej mało rzeczowym
                argumentem. To nadal przemawia za tym, że, przynajmniej psychicznie i
                emocjonalnie jesteś jeszcze bardzo niedojrzałą osóbką. Co zaś się tyczy ognia
                piekielnego, teraz Cię to bawi. Powiem tak, zawsze, nawet pięć minut przed
                śmiercią można uratować każdego od ognia piekielnego, co rzecz jasna nie
                oznacza, że nalezy czekać tak długo :)
                • Gość: judith79 Re: ne co choruje Madzia Buczek ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.03.06, 10:33
                  w wypadku tatka rydzy debil to bardzo rzeczowe okreslenie, posiadanie ulomnego
                  ciala nie oznacza braku mozliwosci obrony, chyba ze jako taka uwazasz np
                  wywalenie komus w pysk (tu madzia mogla by miec problem). cala sytuacja jest
                  absurdalna i myslenie o niej w kategoriach zamachu na godnosc biednej
                  rozmodlonej kaleki jest smieszne. bez odbioru.
                  • Gość: Kasia Re: ne co choruje Madzia Buczek ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 16:01
                    No, więc rozumiem, że argumentów rzeczowych brak. A rozwiązywanie problemów
                    metodą walenia w pysk to już nawet nie wiek dojrzewania, a wręcz przedszkole.
                    Moje gratulacje z powodu rozwiniętego życia emocjonalnego.
    • sojuz1 Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 15:36
      lux_veritatis napisał:

> www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20060307&id=po01.txt
      Przecież ona się na okrągło modli, 24h na dobę. Znajdzie się więc parę minut na
      Szczukę.
      • Gość: gosc Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.hsd1.md.comcast.net 07.03.06, 22:39
        Ale wy tu smutni jestescie...
        Idzcie do Lasek poparodiowac troche niewidomych ( koniecznie zaproscie do tego
        celu jakichs reporterow, zeby bylo smieszniej) w ramach wolnosci wypowiedzi.
        Dla bardziej wojujacych alternatywa przewracania sie albo wymawiania
        pojedynczych slow ( jako parodia chorych po udarze np) i wiele innych
        mozliwosci. Nienawisc do RM tak wam mozgi pozarla, ze nawet braku elementarnej
        przyzwoitosci nie dostrzegacie.
        Jak was czytam, to ciesze sie, ze nie mieszkam juz w tym kraju.
        • Gość: jaija Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.03.06, 22:58
          Czy jesteś ślepy, że nie widzisz, że nikt nie wyśmiewa się z kalectwa Madzi B.?
          Szczuka parodiowała jedynie jej manierę, gdyż założycielka kółek gada jak
          nakręcona i mówi same "świętości" równiez jakby była nakręcona, specyficznym
          dość, przyznam, głoskiem. Nikt natomast nie komentuje jej kalectwa, do jasnej
          cholery! Pewnie tak samo byłaby dziwna, gdyby była człowiekiem zdrowym! I
          jeszcze do tego u Rydzyka...
          • Gość: ja Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 23:54
            Ogladalam ten program...prawidlowo Wojewodzki podsumowal Szczuke " ze powtarza
            sie az do wyrzygania" z tym parodiowaniem Madzi.
            • mg2005 Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 08.03.06, 11:57
              Szyderstwo z uczuć religijnych jest objawem chamstwa i głupoty
              - niezaleznie od kwestii kalectwa.
              • crax Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 08.03.06, 17:19
                A szyderstwo z uczuć innego rodzaju? Bądź areligijnych? To chamstwo czy tez nie?
                • Gość: Kasia Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 17:41
                  Wszelkie szydzenie z czyiś uczuć jest chamstwem, obojętne, czy jest to religia,
                  ateizm, czy cokolwiek innego. Szydzenie z poglądów drugiego człowieka,
                  wyśmiewanie jego uczuć jest zdecydowanie nie na miejscu.
                  • Gość: ferment Re: Kasia jest bardzo mądrą osobą IP: 87.207.204.* 08.03.06, 18:33
                  • eeela Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 08.03.06, 19:11
                    > Wszelkie szydzenie z czyiś uczuć jest chamstwem, obojętne, czy jest to religia,
                    >
                    > ateizm, czy cokolwiek innego. Szydzenie z poglądów drugiego człowieka,
                    > wyśmiewanie jego uczuć jest zdecydowanie nie na miejscu.

1. Jest pewna roznica miedzy szyderstwem a zartem. Zgodze sie, ze granica jest
                    trudno wyczuwalna; osobiscie jednak interpretuje wieszanie psow na Szczuce jako
                    objaw mocnego przewrazliwienia.

2. Szydzenie z pogladow, ze Zydzi i geje do gazu, a swiatem rzadzi spisek
                    masonsko-zydowski, albo ze wszyscy na swiecie sa kryptogejami, tez odrzucasz?
                    Bo ja w szydzeniu z tego typu pogladow znajduje pewna przyjemnosc.
                    • Gość: Kasia Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:04
                      Ad 1 Masz rację, że granica jest płynna, ale z drugiej strony spróbuj postawić
                      się w sytuacji tej dziewczyny, wyobraź sobie, że jesteś ciężko chora, w
                      zasadzie według lekarzy powinnaś umrzeć jakieś 15 lat temu. Znajdujesz jednak w
                      życiu coś co powoduje, że chcesz żyć, masz jakiś cel (obojętnie jaki, to nie
                      ważne co to jest, ale jest to jakiś ważny dla Ciebie element w życiu). Nagle
                      pojawia się ktoś, zdrowy, w pełni sił, popularny, który Cię wyśmiewa, kpi z
                      Twojego kalectwa, wykpiwa to co jest sensem Twojego życia i co? Fajnie jest?
                      Śmiejesz się razem z tym kimś?
                      Ad2.
                      Widzisz, szydzić, a dyskutować to zasadnicza różnica. Szczerze mówiąc szydzić
                      nie należy z nikogo i niczego, ponieważ to uwłacza ludzkiej godności. Owszem,
                      ja mogę się nie zgadzać z czyimś poglądem, ale nie mogę go wyśmiewać lub
                      obrażać, bo to prowadzi donikąd.
                      • eeela Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 09.03.06, 11:11
                        Nagle
                        > pojawia się ktoś, zdrowy, w pełni sił, popularny, który Cię wyśmiewa, kpi z
                        > Twojego kalectwa, wykpiwa to co jest sensem Twojego życia i co? Fajnie jest?

Szczuka nie kpila z kalectwa tej dziewczyny.
                        Rozumiem, ze gdyby sensem zycia jakiejs innej chorej osoby bylo aktywne
                        propagowanie milosci homoseksualnej, rowniez odnioslabys sie do tego z pelna
                        wyrozumialoscia?
                        Ja osobiscie nie czuje sie w obowiazku do cenienia roznych rzeczy tylko dlatego,
                        ze dla niektorych sa sensem zycia. Dla niektorych big brader potrafi byc sensem
                        zycia, albo pilka nozna. Nie powstrzymuje mnie to od kpienia z tych rzeczy, a
                        takze z ludzi, dla ktorych sa one sensem zycia.

> Widzisz, szydzić, a dyskutować to zasadnicza różnica. Szczerze mówiąc szydzić
                        > nie należy z nikogo i niczego, ponieważ to uwłacza ludzkiej godności. Owszem,
                        > ja mogę się nie zgadzać z czyimś poglądem, ale nie mogę go wyśmiewać lub
                        > obrażać, bo to prowadzi donikąd.

Ja nie mowilam o roznicy miedzy szyderstwem a dyskusja, tylko miedzy szyderstwem
                        a zartem. Zartowac sobie nalezy, i to jak najczesciej, bo to dobrze wplywa na
                        kondycje psychofizyczna. Zarty z siebie samej tez znosze w mysl sprawiedliwego
                        podzialu dobr - ja sie smieje z innych, niech oni tez sie posmieja ze mnie.
                        Smiech to zdrowie.
                        • Gość: Kasia Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:57
                          Uważam, że kpiła, ponieważ przedrzeźniała jej charakterystyczny głos, a jest on
                          wynikiem właśnie choroby. Jeśli sensem życia jakiejś osoby jest propagowanie
                          homoseksualizmu, to choć jest mi to obcy sposób uprawiania miłości, to nie
                          posunełąbym się nigdy do wyśmiewania tej osoby, do przedrzeźniania. Takie
                          zachowanie jest mi zwyczajnie obce.
                          Co do żartu to owszem śmiać się z siebie należy, tyle, że tutaj odbywało się to
                          za plecami tej osoby. Swoją drogą bardzo interesuje mnie, czy Pani Szczuka, Pan
                          Wojewódzki oraz widownia równie radośnie bawiliby się gdyby ta dziewczyna
                          siedziała razem z nimi w stuio. JAkoś mam wrażenie, że wątpię.
                          • eeela Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 09.03.06, 16:04
                            > Uważam, że kpiła, ponieważ przedrzeźniała jej charakterystyczny głos, a jest on
                            >
                            > wynikiem właśnie choroby.

Kpila z melodyki, intonacji i doboru slownictwa, ktore nie sa wynikiem choroby,
                            tylko religijnej egzaltacji polaczonej z niskim poziomem intelektualnym.

> Co do żartu to owszem śmiać się z siebie należy, tyle, że tutaj odbywało się to
                            >
                            > za plecami tej osoby.

Sugerujesz, ze za kazdym razem, kiedy mam ochote sie z kogos posmiac, musze go
                            poszukac i koniecznie robic to w jego obecnosci, inaczej bedzie to dwuznaczne
                            moralnie?
                            • Gość: Kasia Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 16:58
                              No i właśnie tej kpiny nie umiem zrozumieć, bo jeśli coś do mnie nie przemawia,
                              irytuje mnie lub jest dla mnie płytkie to zwyczajnie to omijam, nie słucham,
                              nie oglądam. Po co tracić czas tak bez sensu?
                              Co zaś się tyczy śmiania się z kogoś, kto w danym gronie jest nieobecny to jest
                              to właśnie dwuznaczne moralnie, bo nie dajesz tej osobie szansy na obronę, to
                              jest obmawianie kogoś, bardzo niski rodzaj rozrywki.
                              • eeela Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 09.03.06, 17:02
                                > No i właśnie tej kpiny nie umiem zrozumieć, bo jeśli coś do mnie nie przemawia,
                                >
                                > irytuje mnie lub jest dla mnie płytkie to zwyczajnie to omijam, nie słucham,
                                > nie oglądam. Po co tracić czas tak bez sensu?

Gdyby cala ludzkosc tak traktowala otaczajaca nas rzeczywistosc, bylibysmy
                                ludzkoscia ponurakow :-) Czy ty nie rozumiesz zupelnie humoru politycznego,
                                obyczajowego? Smiesza cie tylko wywracanki na rowerach i spadanie kotow z
                                drzewek w programie niejakiego pana Drozdy?

> Co zaś się tyczy śmiania się z kogoś, kto w danym gronie jest nieobecny to jest
                                >
                                > to właśnie dwuznaczne moralnie, bo nie dajesz tej osobie szansy na obronę, to
                                > jest obmawianie kogoś, bardzo niski rodzaj rozrywki.

Rozumiem, ze dla ciebie zart z kogos = obmawianie i szyderstwo, ktore wymaga
                                bronienia sie. Bardzo jednostronna i - wybacz - ograniczona interpretacja.
                                Jaki zatem rodzaj rozrywki uwazasz za odpowiedni? Z czego pozwalasz sie
                                ludzkosci smiac?
                                • Gość: Kasia Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 17:11
                                  Jestem raczej wesołą osobą, która ma sporo dystansu do siebie i z własnej osoby
                                  kpię często, tyle, że no właśnie z własnej osoby, ponadto śmieszy mnie wiele
                                  rzeczy, najbardziej absurdalny dowcip. Raczej nie jestem ponurakiem i wbrew
                                  pozorom nie śmieszy mnie spadający z drzewa kot. Natomiast żarty z kogoś mogą
                                  bawić wyłącznie żartującego i wtedy też według Ciebie są ok?
                                  A co do rozrywki to jest ich wiele i nie jest to bynajmniej ośmieszanie innych
                                  ludzi.
                                  • eeela Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 09.03.06, 17:25
                                    > A co do rozrywki to jest ich wiele i nie jest to bynajmniej ośmieszanie innych
                                    > ludzi.

Nie OSMIESZANIE, tylko ZARTOWANIE Z. Rozumiem, ze nie zdarza ci sie nigdy z
                                    nikogo zartowac? Bo to niepoprawne politycznie?
                                    Jaki absurdalny dowcip cie smieszy? Moze lubisz np. Monty Pythona?
                                    A zdajesz sobie sprawe, ze bardzo wiele zartow w jego skeczach to nasmiewanie
                                    sie z innych ludzi?

Natomiast żarty z kogoś mogą
                                    > bawić wyłącznie żartującego i wtedy też według Ciebie są ok?

Mnie sie wydaje, ze zart Kazimiery Szczuki nie rozbawil jedynie jej samej, ale
                                    tez wielu innych ludzi.
                                    Osoby dzialajace publicznie musza pogodzic sie z tym, ze bywaja publicznie
                                    krytykowane, bywaja tez publicznie wysmiewane. I choroba nikogo od tego nie
                                    zwolni. Michael Jackson tez jest chory, biedulek, a nikt go nie oszczedza i
                                    zarty sobie z niego wszyscy stroja.
    • aktsieta No i zaszczuli Szczukę 08.03.06, 20:33
      jezeli ktoś nie potrafi odróżnić żartu od szydzenia to powinien się zacząć uczyć to odróżniać
    • Gość: lenore13 Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 20:42
      Zwróciłam uwagę na pewien zabawny fakt: w Radiu Maryja osoby, które stworzyły
      sobie pewien luzacki wizerunek publiczny i posługują się zdrobnionym imieniem,
      sprowadzane są zawsze do poziomu oficjalnego:pan Jerzy Owsiak, dziennikarz Jakub
      Wojewódzki... Ale akurat ta pełnoletnia kobieta to Madzia... Skąd taka
      niekonsekwencja? ;)
      • Gość: Kasia Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:08
        Ano stąd, że zaistniała w RM będąc dzieckiem w wieku 9 lat. Wtedy była Madzią,
        dodatkowo ona nie wygląda jak dorosła panna, która właśnie wkracza w dorosłość,
        ona nadal wygląda jak dziecko, malutkie, bo tak na oko 4-5 letnie. Stąd
        prawdopodobnie nadal Madzia. Z doświadczenia z ludźmi chorymi na tego typu
        choroby wrodzone wiem, że na ogół do końca swoich dni wszyscy mówią o
        nich "dzieci" i używają zdrobnień w imionach.
        • Gość: lenore13 Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 12:46
          a mnie śmieszy naiwność, z jaką radiomaryjni próbują manipulować opinią
          czytelnika - wystarczy przeczytać komentowany tekst, ile tam epitetów, etc.
          Madzia to skądinąd sympatyczna osoba, pamiętam ją z Małego Gościa Niedzielnego,
          który czytałam jako dziecko.
          • Gość: Kasia Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:59
            Jeśli Ci coś przeszkadza to po prostu to omijasz, nie czytasz i już Ci w życu
            lepiej. To dość prosty sposób na spokój psychiczny.
    • Gość: Doom Dziecięce Podwórkowe Kółka Różańcowe? IP: *.aster.pl 08.03.06, 21:41
      Mozna sie zapisac?
      Chcialbym zeby i w moim dzieciecym serduszku zapłonela milosc Boza.
      • Gość: ferment Re: Dziecięce Podwórkowe Kółka Różańcowe? IP: 87.207.204.* 08.03.06, 21:51
        Gość portalu: Doom napisał(a):

> Mozna sie zapisac?
        > Chcialbym zeby i w moim dzieciecym serduszku zapłonela milosc Boza.

Zyczę Ci, by zapłonęła. Miłość. Boża.
        • Gość: Doom Re: Dziecięce Podwórkowe Kółka Różańcowe? IP: *.aster.pl 08.03.06, 21:59
          Bog zaplac.
    • po_godzinach tu jest coć dość ciekawego ... 08.03.06, 21:52
      "Tak się po prostu nie robi i jest to niezgodne z ideałami humanizmu -
      komentuje ten urywek programu Paweł Jaros, Rzecznik Praw Dziecka." - piszą w
      Naszym Dzienniku.

Dlaczego Dziecka, skoro M. Buczek skończyła (jak gdzieś pisali) 18 lat? Do
      kiedy jest "dziecko"?
      • Gość: Doom Ciekawsze jest... IP: *.aster.pl 08.03.06, 21:56
        "Dziś PKRD liczą już 117 tys. członków w 28 krajach!"

omatkoboska.
        • po_godzinach Re: Ciekawsze jest... 08.03.06, 21:59
          skąd wiesz?
          • Gość: Doom Re: Ciekawsze jest... IP: *.aster.pl 08.03.06, 22:01
            Policzylem.
            Czuwaj!
            • po_godzinach Re: Ciekawsze jest... 08.03.06, 22:07
              Czuwam i zauważyłam jeszcze ciekawsze: jeden gość pisze o feministkach (jakby
              sam był jedną z nich):
              "Feministki nie dzielą ludzi na proletariat i burżuazję, tak jak to robi
              tradycyjna dialektyka marksistowsko-leninowska, feministki dzielą ludzi na
              dominujących mężczyzn oraz zniewolone kobiety i wzywają do ich wyzwolenia z
              męskiej dominacji ucieleśniającej się w rodzinie. To echo marksistowskiej
              dialektyki, która rozwój społeczny widzi nie we współpracy społecznej czy
              twórczości, ale w konflikcie, agresji i nierozłącznej z nią nienawiści. "
              www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20060307&id=my12.txt
              Po prostu - cudo.
              • Gość: Doom Re: Ciekawsze jest... IP: *.aster.pl 08.03.06, 22:15
                To sam Marian Pilka.

Juz wstep to parawdziwa perla:

"Wbrew powszechnej opinii, że feministki nienawidzą mężczyzn, w rzeczywistości
                nienawidzą one przede wszystkim kobiet, które pragną mieć udane życie rodzinne,
                męża, dzieci i wnuki"
                • po_godzinach Re: Ciekawsze jest... 08.03.06, 22:18
                  a kończy:

"W rzeczywistości marksistowska dialektyka nienawiści do grup społecznych
                  prowadzi feministki przede wszystkim do nienawiści wobec kobiet. I to nienawiść
                  do własnej płci jest istotą feminizmu."

Chyba sie wyrażę. Co za matoł.
                  • Gość: Doom Re: Ciekawsze jest... IP: *.aster.pl 08.03.06, 22:22
                    Widze, ze lektura Myśli Piłki Mariana wciaga.

Wiec na deser: www.eac.net.pl/marianpilka/publicystyka.htm
                    • po_godzinach Re: Ciekawsze jest... 08.03.06, 22:32
                      Ha!

"Ochotnicze Straże Pożarne to podstawowa forma organizacji społecznej polskich
                      wsi i miasteczek. Straż Pożarna spieszy z pomocą w przypadku pożarów i innych
                      nieszczęśliwych wypadków. Ale bez Straży Pożarnej trudno wyobrazić sobie życie
                      społeczne, kulturalne, a nawet towarzyskie miast i miasteczek."

A u mnie nie ma OSP :(

Znakomity myśliciel z tej naszej Piłki.

Dzięki.

• Gość: Doom Re: Ciekawsze jest... IP: *.aster.pl 08.03.06, 22:34
                        I jaki odkrywczy, tworczy, niebanalny umysl, prawda?

Do uslug.
                        • po_godzinach Re: Ciekawsze jest... 08.03.06, 22:37
                          ... no i ten język ...

nie mówiąc nawet o słusznej posturze

w ogóle ciekawa to gazeta ten Nasz Dziennik.

dobrze, że podali link
                          • Gość: Doom Re: Ciekawsze jest... IP: *.aster.pl 08.03.06, 22:39
                            Sluszna uwaga. Jak dla mnie - to odkrycie dnia.
                            Od dzis to bedzie rowniez moj Dziennik.
                            • po_godzinach Re: Ciekawsze jest... 08.03.06, 22:47
                              Od czasu do czasu wymienimy się jakimiś refleksjami, dobrze?

na przykład refleksją na temat nieobyczajności młodych doktorantów:

"Są sytuacje, kiedy jedynie modlitwa może pomóc.
                              W pewien sobotni wieczór w miejscu mego zamieszkania kilku młodych doktorantów
                              zorganizowało spotkanie towarzyskie. Na takim spotkaniu alkohol, według
                              niektórych, to rzecz niezbędna. Sama odmowa spożywania go to już rzecz co
                              najmniej dziwna dla liberałów popierających dosłownie wszystko, co ma choć
                              znamiona bycia w opozycji do Kościoła katolickiego, a Radia Maryja w
                              szczególności. Zaczęło się od ohydnego wyśmiewania z modlitwy, a najbardziej z
                              osób odmawiających Koronkę do Miłosierdzia Bożego. Na przykład nauczyciel
                              opowiadał, że widział kiedyś osobę, która o godz. 15.00 w swym wolnym czasie na
                              korytarzu odmawiała Koronkę, i stwierdził, że jest to niedopuszczalne i
                              bulwersujące. Następnie pojawiły się bzdury o rzekomej spowiedzi przez internet
                              za opłatą.
                              I pomyśleć, że w przyszłości od tych ludzi zależeć będzie polska nauka,
                              edukacja itd. Tragiczne jest też to, że osoby te są pracownikami naukowymi w
                              różnych dziedzinach i sieją spustoszenie moralne w młodych umysłach. Widuję te
                              osoby na Mszach Świętych w kościele środowiska akademickiego. W takich
                              sytuacjach pozostaje mi tylko pomodlić się za nie.
                              "Takie w Polsce obyczaje, jakie młodzieży wychowanie".

Ech ... poruszona kładę się do snu.

Dobranoc :)
                              • Gość: Doom Re: Ciekawsze jest... IP: *.aster.pl 08.03.06, 22:55
                                Jest nawet link do tivitrwam. NA ZYWO!

Dobranoc ;)
                    • Gość: ment Re: Ciekawsze jest... IP: 62.87.223.* 08.03.06, 23:04
                      Z powyższego linka :"Także badania wskazują, że wśród konsumentów pornografii
                      spada zainteresowanie płcią przeciwną, bowiem popęd seksualny zostaje
                      skierowany w stronę produkcji pornograficznej. To jest jednym z powodów stałego
                      trendu opóźniania zawierania małżeństw. Natomiast rodziny zakładane przez
                      konsumentów pornografii cechuje nietrwałość i występowanie w niej przemocy."
                      I tym podobne wypociny obrońcy moralności.Wszystko opada...
    • kamajkore Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 09.03.06, 08:55
      no to niech się modli - jej prawo. i prawo Szczuki sie z tego śmiać. nie wiem co
      tak oburza niektórych tu ludzi. To Szczuka właśnie potraktowała ową magdę, jako
      normalnego w sumie człowieka, którego mozna - tak jak i innych - krytykować.
      Inni nigdy by się na to nie poważyli, bo to przecież 'biedna, chora dziewczynka'
      - czyli politowanie i hipokryzja.
      • zloty_delfin Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 09.03.06, 09:29
        kamajkore napisała:

> no to niech się modli - jej prawo. i prawo Szczuki sie z tego śmiać. nie wiem
        c
        > o
        > tak oburza niektórych tu ludzi. To Szczuka właśnie potraktowała ową magdę,
        jako
        > normalnego w sumie człowieka, którego mozna - tak jak i innych - krytykować.
        > Inni nigdy by się na to nie poważyli, bo to przecież 'biedna, chora
        dziewczynka
        > '
        > - czyli politowanie i hipokryzja.
        >

Oburza tylko to, że nabija się z kogoś niewątpliwie słabszego od siebie ta,
        która robi z siebie bojowniczkę o tolerancję dla inaczej myślących, a każdym
        swoim zachowaniem wyraża swój sprzeciw wobec przemocy werbalnej względem tych,
        których owa przemoc krzywdzi. Jej brak konsekwencji zwala z nóg. Dziękuję za
        taką tolerancję, ja rozumiem to pojęcie mniej wybiórczo.
        • kamajkore Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 09.03.06, 09:33
          > Oburza tylko to, że nabija się z kogoś niewątpliwie słabszego od siebie ta,
          > która robi z siebie bojowniczkę o tolerancję dla inaczej myślących, a każdym
          > swoim zachowaniem wyraża swój sprzeciw wobec przemocy werbalnej względem tych,
          > których owa przemoc krzywdzi. Jej brak konsekwencji zwala z nóg. Dziękuję za
          > taką tolerancję, ja rozumiem to pojęcie mniej wybiórczo.
          no wiesz, słuchałam nagrania z tej rozmowy i nie padła żadna obelga pod adresem
          tej dziewczyny. a to w jaki sposób 'madzia' mówi jest rzeczywiście groteskowe -
          ale nie jest to wynikiem jej choroby. wszystkie zdrowe zakonnice w tym radiu
          mówią podobnie - i tyle. jesli ktos jest na tyle silny zeby prowadzic audycję to
          głos krytyki, zresztą wcale nie ostrej, miałby go powalić? nie sądzę...
          • zloty_delfin Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 09.03.06, 09:36
            O przepraszam, skąd wiesz, że sposób w jaki mówi nie jest wynikiem jej choroby?
            Jeżeli studiowałaś medycynę, to mnie oświeć, bardzo Cię proszę.
    • madzia.buczek wypraszam sobie. ja sie modle o cunnilingus! 09.03.06, 13:48

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka