lux_veritatis 07.03.06, 08:37 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20060307&id=po01.txt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0golone_jajka Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 08:40 Niedługo poleci i Wojewódzki i Szczuka za obrazę miłośniczki pana B. Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 08:47 Ostatnio wiele słyszę i czytam na temat Madzi Buczek i jej kółek różańcowych, ale nigdzie nie mogę się doszukać, więc proszę o podpowiedź: gdzie (w RM czy TRWAM) i o której godzinie można wysłuchać/obejrzeć program autorski Madzi B.? Chciałabym sama wyrobić sobie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 11:57 To co zrobiła Szczuka było obrzydliwe. Jak można kpić z nieszczęścia? Naśmiewała się z dykcji Madzi tak jakby sama miała lepszą. To, że Wojewódzki jej na to pozwolił świadczy tylko o tym, że sam myśli podobnie więc również zasługuje na słowa krytyki. Nie słucham Radia Maryja bo mam zupełnie inne poglądy na sprawy religii ale jak przerzucam pilotem programy w TV i zobaczę Madzię Buczek to zawsze się zatrzymam. Ta dziewczyna ma w sobie taką siłę, że chętnie patrzę, słucham i "ładuję akumulatory". To fenomen, żeby ktoś tak młody, tak chory promieniował takim szczęściem. Ps. programy z Madzią są około 20 chyba w soboty lub niedziele. Zobacz na telegazecie, w programie będzie pewnie coś o Kółkach Różańcowych. Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 12:02 > Jak można kpić z nieszczęścia? > Naśmiewała się z dykcji Madzi Nie z dykcji tylko z modlitewno-zakonnego sposobu mówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:10 Ja widziałam, że ze sposobu w jaki Madzia mówi a że mówi o sprawach religii to można było odnieść takie wrażenie. To zresztą wszystko jedno, było obrzydliwe i już. Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 12:16 > To zresztą wszystko jedno To nie jest wszystko jedno. Wyśmiewanie się z czyjejś dykcji (a więc czegoś na co się nie ma wpływu) to nie to samo co wyśmiewanie się z czyjejś pretensjonalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:39 I co w związku z tym? Jeden powie że z dykcji, drugi że ze sposobu mówienia trzeci że z religii i każdy będzie miał rację bo Szczuka ogólnie nie szanuje tego co i jak robi Madzia. Zresztą taka rozmowa mogła się odbyć tylko u Wojewódziego. Jest to pan znany ze swojego prostactwa i chamskiego traktowania swoich gości. Tylko, że jeśli gość jest obecny to może się obrazić, wyjść, sprostować. Jeśli tego nie robi to chyba dlatego, że jest wart tyle co prowadzący. Odpowiedz Link Zgłoś
tomassi.rollo Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 12:54 Ja nie jestem miłośnikiem mediów rydzykowych, jednakże w tym wypadku trudno nie zgodzić się ze stwierdzeniem, że program Wojewódzkiego to jeden wielki salon prostactwa i braku jakichkolwiek manier. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
llukiz Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 08.03.06, 19:54 > Ja nie jestem miłośnikiem mediów rydzykowych A ja nie jestem miłośnikiem ani szczuki ani wojewódzkiego, ale tym razem na prawdę udało im się zrobić coś śmiesznego i demaskującego (niechcący pewnie) ochydny mechanizm jaki stosuje RM. A mianowicie RM wykorzystuje osoby chore umysłowo by zwiększyć sobie popularność poprzez wzbudzenie litości wśród ludzi. I wszyscy idioci się na to łapią, gdyż zaspokaja to ich próżność. Bo tacy są oni dobrzy, bo bronią osoby chorej i słabej nie zdolnej do samodzielnej obrony. Podobne hamskie chwyty jak RM stosuje polsat i TVN pokazując reportarze o chorych dzieciach. TFU TFU. Brzydze się wami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: 87.207.204.* 08.03.06, 20:11 llukiz napisał: > > A ja nie jestem miłośnikiem ani szczuki ani wojewódzkiego, ale tym razem na > prawdę udało im się zrobić coś śmiesznego i demaskującego (niechcący pewnie) > ochydny mechanizm jaki stosuje RM. OHYDNY! A mianowicie RM wykorzystuje osoby chore > umysłowo by zwiększyć sobie popularność poprzez wzbudzenie litości wśród ludzi. Zwiększyć popularność pokazując osoby chore? To tak działa na oglądalność? Czemu zatem inne telewizje tego nie czynią, nie zależy im na ogladalności? Widać nie zależy. > I wszyscy idioci się na to łapią, gdyż zaspokaja to ich próżność. Bo tacy są on > i > dobrzy, bo bronią osoby chorej i słabej nie zdolnej do samodzielnej obrony. NIEZDOLNEJ Idioci się tak łapią i podwyższają tę oglądalność? Może i tak. Ale widać ic idioci to poza próżnościa to maja dobre serca. > Podobne hamskie chwyty jak RM stosuje polsat i TVN pokazując reportarze o > chorych dzieciach. TFU TFU. Brzydze się wami. CHAMSKIE REPORTAZE A wiesz o co Ci chodzi? Bo mam kłopot zrozumieć, czy ta oglądalność zwiększona to coś złego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Po godzinach w dniu kobiet IP: 87.207.204.* 08.03.06, 20:20 Dla Ciebie serdeczne życzenia z okazji dnia kobiet:) Belfer w roku języka polskiego Młodych trzeba uczyć, nawet społecznie i bez wyrazów wdzięćzności Takie hobby Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Po godzinach w dniu kobiet 08.03.06, 20:23 czeba uczyć, świeta prawda :) Dziękuje bardzo za życzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
llukiz Jeśli zorientujesz się że tOBIE odpisuje... 08.03.06, 23:05 twój post składa się z samych cytatów i świadczy o braku możliwości stworzenia inteligentnej riposty > A wiesz o co Ci chodzi? Bo mam kłopot zrozumieć, czy ta oglądalność zwiększona > to coś złego. Ale jeśli sądzisz że wypisywanie ogólnych pierdół przekona internautow to twoich poglądów, to nie doceniasz szarego człowieka. Kogo zainteresje że ch ó j napisałem przez samo h. ? tylko ciebie po je bie/ Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 13:34 nancyboy napisał: > Wyśmiewanie się z czyjejś dykcji (a więc czegoś na > co się nie ma wpływu) to nie to samo co wyśmiewanie się z czyjejś pretensjonaln > ości. Szyderstwo to objaw chamstwa, a w tym wypadku - szczególnie obrzydliwego. Jeśli p.Szczuka chce skrytykować tę dziewczynę, to może to zrobić - bez szyderstwa Wtedy najwyżej wykaże swoją głupotę - nie pierwszy raz. P.Wojewódzki to już ogólna tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
auto258374 Z dedykacją dla Nancyboy 08.03.06, 17:37 /Gazeta Wybiórcza, "Polscy faszyści zabraniają parady LGZBT", 24. listopada 2015 roku./ Prezydent Szczecina zabronił parady zorganizowanej przez LGZBT. Organizacje broniące praw człowieka planują złożenie pozwu do Strasburga. Prezydent nie zezwolił na połączoną paradę LGZBT (Les-Gay-Zoo-Bi-Trans) i NPL (Necrophile Pride League). W paradzie równości miała również wziąć udział delegacja murzyńskich hermafrodytów, zwolenników legalizacji kazirodztwa. "-Świętym prawem dorosłego ojca jest kopulacja z synem, przecież się kochamy" - argumentuje ubrany na kolorowo manifestant i wyjaśnia: "-Nasza organizacja to Tolersex. Towarzystwo młodych i wolnych pomagające osobom w przedziale wiekowym 15 - 26 lat w określaniu swojej tożsamości seksualnej, samoakceptacji oraz rozwoju własnych zainteresowań i umiejętności." Znani w mieście polscy aktywiści LGZBT również pojawili się ze swoimi męskimi partnerami - pierwszy z koziołkiem o imieniu Pafnucy, zaś drugi z ostatnio poznanym pięknym włochatym wyżłem o imieniu Megi. "-Uwielbiam gdy patrzy na mnie tymi swoimi smutnymi oczami, gdy jestem w nim z tyłu" - powiedział dziennikarzowi. Pojawił się również znany publicysta Janusz Majcher ze swoją piekną, nawoskowaną dynią. "-Dynia jest dla mnie jak żona, moim zdaniem to przyszłość naszego społeczeństwa. Chcę mieć z nią dzieci, gdyż się kochamy" - argumentuje pisarz. Na paradzie pojawi sie również szereg aktywistek lesbijskich z ukochanymi owczarkami niemieckimi, po to by domagać się równych praw i legalizacji ich zwiazków. "-Brak akceptacji faszystowskiego społeczenstwa dla naszej inności bardzo mnie boli. Przecież my z Dżokiem chcemy tylko miłosci" - wyznała Gazecie jedna z manifestantek. Na znak protestu francuscy nekrofile urządzą pod polską ambasadą w Paryżu manifestację z udziałem swoich nieco ospałych partnerów. Manifestacja bedzie równiez nielegalna poniewaz naczelny mufti Paryża nie wyraził na nią zgody. Demonstranci zapowiadają jednak że ich wystąpienia będą równie radykalne jak te z 2005 roku - kochający inaczej będą rysowac parasolkami lakier na zaparkowanych na ulicy rowerach oraz podpalac kosze na śmieci zmywaczem do paznokci. Składany przez aktywistów pozew do Strasburga bedzie sześćdziesiątym czwartym z kolei. W ostatnim czasie Trybunal ma problemy z terminowym rozpatrywaniem skarg ponieważ priorytet zostal przyznany sprawom przymusowego obrzezania, któremu nie chcą poddawac się nie-muzulmanscy mieszkańcy Francji. Druga kategoria spraw to protesty przeciwko lekcjom seksu analnego, które według zacofanych mieszkańców holenderskich wiosek są dla ich dzieci nieco bolesne. Parlament Europejski głosuje obecnie nad normami dotyczacymi refundacji wazeliny dla szkół holenderskich, ponieważ jak twierdzi przewodnicząca Dutroux "-walki o tolerancję nie możemy zatrzymywać z tak błahych powodów" i wyjaśnia "-dzieci muszą poznać wady i zalety wszystkich technik, nie możemy dyskryminować żadnej z nich. Tego wymaga postęp i tolerancja." Manifestację wsparły licznie polskie koła polityczne takiej jak SdUPaL a także polscy Zieloni. Ci ostatni dopiero podnoszą się po poważnych stratach zadanych im przez w ciągu kilku ostatnich lat. Na AIDS zmarli wybitni działacze na rzecz postępu i tolerancji działający w obu partiach, m.in. Szymon Niuniek, Darek Szwab i Robert Biedronka, który przez cztery lata bohatersko walczył z powikłaniami porzężączkowo-syfilitycznymi za co został odznaczony Orderem Tęczowego Odbytu. Komisja do Spraw Tolerancji wnioskuje już do Parlamentu Europejskiego o postawienie w Rotterdamie Pomnika Męczenników Ruchu Gejowskiego, który ma upamiętniać ofiary nierównej walki o tolerancję, która zakończyłaby się niewątpliwym sukcesem gdyby nie dziesiątkujące środowiska gejowskie choroby weneryczne. W Parlamencie Europejskim jest już projekt ustawy, która ma zmienić klasyfikację HIV/AIDS z "przewlekłej choroby" na "lekką dolegliwość związaną z orientacją seksualną" i zapewnić środowiskom gejowskim całkowitą refundację leków antywirusowych. "-Nie możemy zmienić naszych praktyk seksualnych, bo nie. Zaś prezerwatywy to faszystowskie ograniczenie naszej wolności i do tego troszkę uciskają" - żachnął się przedstawiciele tęczowego ruchu. "-Z HIV da się żyć, ale leczenie jest drogie dlatego żądamy refundacji", dodaje. Grupa walczy także o usunięcie z listy zaburzeń psychicznych koprofilii, argumentując że jest to taka sama orientacja seksualna jak wszystkie inne i nie powinna być z tego powodu dyskryminowana. "Homoseksualizm też był kiedyś tak traktowany, ale to się zmieniło i teraz wszyscy nas lubią", wyjaśnia. Rada Europy w oświadczeniu zarzuciła także Polsce faszyzm i nietolerancję w związku z tym że nasz kraj radykalnie odstaje od średniej europejskiej jeśli chodzi o ilość zakażeń HIV i ich profil. "-W Niemczech czy Wielkiej Brytanii odsetek chorych na HIV jest dwukrotnie większy niż w Polsce, a ilość gejów z tą przypadłością 4-5x większa. Nie potafimy tego wyjaśnić inaczej jak nazistowską dyskryminacją" - powiedział przedstawiciel agencji EuroStat i zapowiedział wniesienie do PE petycji o nakazanie Polsce jak najszybsze dołączenie do postępowej czołówki nowej Europy. /Gazeta Wybiórcza, "Polscy faszyści zabraniają parady LGZBT", 24. listopada 2015 roku./ Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 13:38 Matylda, a słyszałaś tę wypowiedź? Bo ja owszem. I nie widzę w niejŻADNEJ kpiny, a już na pewno nie z nieszczęścia. Tak się składa, że Szczuka nigdy na oczy MB nie widziała i z całą pewnością nie miała pojęcia, że jest to dziewczyna kaleka. Skoro lubisz "zatrzymać się" na MB, to nalezysz jednak do opcji, któa z uporem maniaka będzie się dopatrywała w intencjach Szczuki wszystkiego najgorszego, łącznie z obraza uczuć religijnych. Ja osobiście Madzi ("Madzi"? ona ma już 18 lat!!) nie mogę strawić. I nie dlatego, że jej widok jest powiedzmy oględnie mało estetyczny, bo to akurat smutne, ale dlatego, że ta dziewczyna ma mózg wypełniony kablami z radia Maryja, jest totalnie zindoktrynowana i plecie trzy po trzy. Ale Szczuka, cokolwiek ja bawiło, z całą pewnościa nie nasmiewała się z kalectwaMB. Więc tak się nie unoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: the_dzidka IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:45 No to mamy problem bo ja nie toleruję chamstwa w żadnym wydaniu a ty zostawiasz trochę miejsca na wyjątki. Wypowiedz słyszałam. Gdybym nie słyszała to nie zabierałabym głosu. Mylisz się. Sposób myślenia Rydzyka jest mi zupełnie obcy, nie cierpię również na manię prześladowczą i nie dopatruję się nigdzie spisku przeciwko religii katolickiej. Nie chodzi mi też o Madzię (jednak!) konkretnie, to mogło spotkać każdego kto w/g pani Szczuki stoi o schodek niżej od niej pod względem intelektualnym. Ale czy stoi? Pani Szczuka jest osobą apodyktyczną, wiecznie nastawioną na odpieranie ataków. To przytempia w niej możliwość logicznego myślenia. Gdyby pomyślała (a ma szansę bo jest osobą niewątpliwie inteligentną) może doszłaby do wniosku, że jeśli się walczy o swobodę wypowiedzi i postępowania to nie tylko w jedną stronę. Mnie nie przyszłoby do głowy wyśmiewać się np. z wady wymowy pani Szczuki. Piszesz też, że widok Madzi dla Ciebie jest mało estetyczny. Taka z Ciebie estetka??? Dobrze chociaż, że wygląd Madzi wzbudza w Tobie smutek a nie uciechę! Ja lubię i patrzeć na tę dziewczynę i jej słuchać. Ona ma w sobie siłę, która dodaje mi odwagi w codziennym życiu. A Szczuka? no cóż...widziałam kilka razy jej program "Najsłabsze ogniwo" i za każdym razem zastanawiam się jaki mają problem, przecież gołym okiem widać, że najsłabszym ogniwem jest...prowadząca. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach zauważ jednak: 07.03.06, 14:56 "Gdyby pomyślała (a ma szansę bo jest osobą niewątpliwie inteligentną) może doszłaby do wniosku, że jeśli się walczy o swobodę wypowiedzi i postępowania to nie tylko w jedną stronę." Szczuka nie mówiła, ze należy zakazać wystapień Madzi. Właśnie w ramach swobody wypowiedzi - prawo do tej ma i Madzia (bo ma) i Szczuka. Madzia ma prawo występować po swojemu - i Szczuka ma prawo występować po swojemu. A o tym, co kto ogląda decyduje, jak zawsze, widz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: pomyśl i Ty IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 15:22 Ja tu sobie krytykuję wypowiedz Szczuki, Szczuka krytykowała wypowiedz Madzi. Wolno mnie i wolno Szczuce ale czy moja wypowiedz zieje jadem tak jak jej? Czy nie można wypowiadać swoich myśli i emocji nie robiąc krzywdy innym? Czym innym jest krytyka a czym innym chamstwo. Nie o poglądy Szczuki mi chodzi tylko o jej sposób wyrażania tychże. O ile różne poglądy są potrzebne o tyle chamstwo nie. Zbyt wiele go otacza nas na ulicy, w pracy, w autobusie. W TV nie powinno być na to miejsca. Od tępienia takich zachowań jest prowadzący program ale liczyć w tym względzie na Wojewódzkiego to istne szaleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach staram się 07.03.06, 15:29 i co widzę? Moim zdaniem - wypowiedź Szczuki w żadnym razie nie "ziała jedem". Była to parodia pewnego sposobu mówienia. Niektórzy mogą uważać, że tego w ogóle nie powinno się robić. Nie była to równiez żadna "krytyka". Wszyscy, którzy biorą udział w zyciu publicznym (Madzia) muszą liczyć się z tym, że ich zachowanie będzie odbierane w różny sposób. Styl Wojewódzkiego jest mocno prowokacyjny i równiez nie każdemu musi się to podobać. Ma on tak swoich wrogów, jak i fanów. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: the_dzidka 07.03.06, 15:20 > Mnie nie przyszłoby do > głowy wyśmiewać się np. z wady wymowy pani Szczuki. Piszesz też, że widok Madzi > dla Ciebie jest mało estetyczny. Taka z Ciebie estetka??? Dobrze chociaż, że > wygląd Madzi wzbudza w Tobie smutek a nie uciechę! Jezeli mówię "mało estetyczny", mam na myśli mało estetyczny. Nie uważam się za jakąś szczególna estetkę, ale powiedzmy sobie brutalnie i wprost: Magda Buczek wygląda strasznie. Nie mówię tego w jakichś niecnych intencjach: stwierdzam fakt. Nikomu nie życze takiego nieszczęścia i nie rozumiem, dlaczego miałabym odczuwać - nawet teoretycznie - z niego uciechę. Pani Szczuka także NIE wysmiewała się z kalectwa Magdy (nawiasem mówiąc, mnie jej wada wymowy irytuje i daję temu wyraz, ale też się z niej nie wyśmiewam), bo nie ma pojęcia nie tylko o tym, że Magda jest kaleką, ale nawet nie wie, że Magda nazywa się Magda. Natomiast uważam za zupełnie dopuszczalne za nabijanie się z jej egzaltacji, z jej mówienia nie tyle głosem małego dziecka, co w infantylny jak dla małego dziecka sposób. I ja się z nią zgodzę. Tobie pogoda ducha Magdy imponuje, to bardzo ładnie, bo to oznacza, że ta mała ma jakąś misję na tym padole do zrobienia. Ja - nie moge jej znieść, i nie ma to nic wspólnego z jej straszną ułomnoscią, tylko z jej zachowaniem i poglądami. Mówiąc inaczej: nie znosiłabym jej równie mocno, gdyby wyglądała jak Doda ;) Mam nadzieję, że teraz rozumiesz mój punkt widzenia. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: the_dzidka IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 15:42 Oczywiście, że rozumiem i szanuję ale nie podzielam. Gdyby Magda wyglądała jak Doda to pewnie nie byłaby TĄ Magdą. Z moich obserwacji wynika, że piękno raczej nie idzie w parze z pobożnością. Nieszczęście tak. Magda nie mówi w infantylny jak dla małego dziecka sposób bo nie jest małym dzieckiem. Jej dziecięcy głos może faktycznie mylić słuchacza i jej przemyślenia mogą wydawać się "wyuczone". Magda jednak ma 18 lat a jej tragedia sprawia, że jest dużo bardziej dorosła od swoich rówieśników. Może nawet wie dużo więcej o życiu niż ja. W każdym razie o tym duchowym. To co przebija z jej wypowiedzi to chyba nie egzaltacja tylko głęboka wiara, tak przynajmniej mi się wydaje. To, że Szczuka jej nie zna jeszcze nic nie usprawiedliwia, przeciwnie. Powinno się mówić o rzeczach znanych, szczególnie w TV, która kształtuje poglądy wielu ludzi. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 07.03.06, 13:22 Chyba nie zrozumiałaś o co chodzi. Przemyśl to jeszcze raz. A swoją drogą - myślałem,że reprezentujesz wyższy poziom niż p.Szczuka... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 07.03.06, 13:29 mg2005 napisał: > Chyba nie zrozumiałaś o co chodzi. Wydaje mi się, że zrozumiałam. Jesli uważasz inaczej - udowodnij to. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 07.03.06, 13:38 po_godzinach napisała: > Wydaje mi się, że zrozumiałam. W takim razie potwierdziłaś moje podejrzenia co do twojego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 07.03.06, 13:38 Jakoś to przezyję. Mało mnie interesuje twoje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 07.03.06, 13:43 Faktycznie, to twój problem, nie mój. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 07.03.06, 13:46 Mój "problem"? Nie pochlebiaj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 07.03.06, 14:43 Jeśli nie widzisz problemu, to jeszcze gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 07.03.06, 14:51 "Problemu" z tobą nie mam na pewno. Czy ci się to podoba, czy nie - nie jesteś żadnym autorytetem, ze zdaniem którego tu, na Forum nalezy się liczyć. Przeciwnie, poprzez niegrzeczne, nieżyczliwe i protekcjonalne traktowanie rozmówców tracisz szansę przekonania innych do swoich racji. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 07.03.06, 14:56 po_godzinach napisała: > "Problemu" z tobą nie mam na pewno. Problem masz ze sobą, a zauważenie tego to pierwszy krok do kuracji. > > Czy ci się to podoba, czy nie - nie jesteś żadnym autorytetem, ze zdaniem > którego tu, na Forum nalezy się liczyć. Tu nie trzeba być autorytetem - wystarczy trochę kultury i wyobraźni. Przeciwnie, poprzez niegrzeczne, > nieżyczliwe i protekcjonalne traktowanie rozmówców tracisz szansę przekonania > innych do swoich racji. "Przygadywał kocioł garnkowi" - znasz to? Przeanalizuj swój 'styl' na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
llukiz Re: egzaltacja tez jest pod ochroną? a od kiedy? 08.03.06, 23:16 > > Chyba nie zrozumiałaś o co chodzi. > > Wydaje mi się, że zrozumiałam. Jesli uważasz inaczej - udowodnij to. Ten przykład dyskusji świadczy dobitnie o tym, że "po_godzinach" kompromituje poglądy których jest orędowniczką i może powstać wrażenie, że liberalizm=lewica. A to nie prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 13:24 szczuka powinna spłonąć na stosie, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 13:31 Nie, powinna byc przywiazana do dzikich rumakow i rozszarpana. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 13:41 Tolerancja dla "swoich", dla "nie-swoich" - pogarda. A poza tym - bezdenna głupota i chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 13:44 A co to, zarty sa juz zabronione? Ona nikogo nie nazwala zboczencem, pedalem, zydem ani masonem. Ona sobie zazartowala. Czy kalectwo i choroba usprawiedliwia wszelka glupote tak, ze juz z niej nie mozna sie troche posmiac? Odpowiedz Link Zgłoś
kontrasygnata Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 13:45 'zrobimy z wami co hitler z żydami', krzyczeli do gejów pełni miłości bliźniego katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: mg2005 to nie przeszkadza, jak widać. 07.03.06, 14:31 A po czym "widać", twoim zdaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 po_godzinach, jak zwykle insynuujesz?... 07.03.06, 14:59 -i 'strzelasz bez prochu'? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach nie insynuuję, albowiem nie zauważyłam, abyś 07.03.06, 15:00 zajął na ten temat stanowisko Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: nie insynuuję, albowiem nie zauważyłam, abyś 07.03.06, 15:42 A muszę? Wystarczy,że ty to robisz, i wiele innych osób też. To ma być 'dowód' na twoją tezę? Znajdź lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_koty Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 13:50 Wystarczy posłuchać tego...: youtube.com/watch?v=KHoe8S_HF7s&search=wesele%20polska%20polish%20mandaryna%20kaczynski%20prezydent%20funny%20disco%20polo Katolicy, tfu... Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_koty Jeszcze raz, może pójdzie... 07.03.06, 13:52 youtube.com/watch?v=KHoe8S_HF7s&search=wesele%20polska%20polish%20mandaryna%20kaczynski%20prezydent%20funny%20disco%20polo Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 13:53 A skąd pewność, że to byli katolicy, a nie jacyś lewaccy prowokatorzy, okruszku? Odpowiedz Link Zgłoś
kontrasygnata Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 15:38 tak mi się skojarzyło, robaczku, na podstawie paru zajawek prezentujących przepełnione miłością bliźniego bojówki ojca dyrektora. acha, "ty k.urwo" do nieznalskiej pod siedzibą sądu też krzyczały lewackie prowokatorki w moherowym nakryciu głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 "A u was bija murzynów..." 07.03.06, 14:40 Znasz ten dowcip? kontrasygnata napisała: > 'zrobimy z wami co hitler z żydami', krzyczeli do gejów pełni miłości bliźniego > > katolicy. > Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 14:37 eeela napisała: > A co to, zarty sa juz zabronione? > Ona nikogo nie nazwala zboczencem, pedalem, zydem ani masonem. Tolerancja obejmuje tylko zboczeńców i żydów? Ona sobie > zazartowala. Czy kalectwo i choroba usprawiedliwia wszelka glupote tak, ze juz > z > niej nie mozna sie troche posmiac? Powiem tak: pewnego rodzaju głupoty nie wyleczy sie na tym forum. Tu trzeba dobrego psychologa (psychiatry?). > Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 14:43 > Tolerancja obejmuje tylko zboczeńców i żydów? Nie nazwala rowniez nikogo polamancem, downem, kaleka. Jedyne, czego nie powinna obejmowac tolerancja, to glupota i zbrodnia. W tym przypadku mamy do czynienia z nietolerancja wobec glupoty. > Powiem tak: pewnego rodzaju głupoty nie wyleczy sie na tym forum. > Tu trzeba dobrego psychologa (psychiatry?). Czy mozesz dokladnie wytlumaczyc, jakiego rodzaju glupote masz na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' IP: *.chello.pl 07.03.06, 15:00 Pani Szczuka pokazala sie z bardzo, bardzo zalosnej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 15:06 eeela napisała: > Czy mozesz dokladnie wytlumaczyc, jakiego rodzaju glupote masz na mysli? Taka, która nie pozwala prawidłowo ocenić prostych zdarzeń > Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 15:14 A czy mozesz przedstawic prawidlowa ocene tego prostego zdarzenia i racjonalnie ja uargumentowac? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 15:46 A możesz racjonalnie uzasadnić - dlaczego należy jeść nożem i widelcem? Albo to się 'wyniosło' z domu albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 07.03.06, 18:19 Sporzadzanie prawidlowych ocen sytuacji sie wynosi z domu? A ja myslalam, ze to jest raczej zdolnosc nabyta, ktorej sie z domu nie wynosi, tylko glowa wlasna pracujac. Nozem i widelcem je sie dlatego, ze w ten sposob najwygodniej doniesc pokarm do ust, nie rozprzestrzeniajac go wokol siebie w promieniu 2 metrow i tymze samym efektywnie zaopatrujac nasz organizm w niezbedne kalorie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 17:43 No i tu się nie zgodzę. Pewne kultury jedzą rękoma i posługują się nimi bardzo sprawnie nie rozrzucając nic dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 08.03.06, 19:07 Inne kultury maja takze inna kulture kulinarna - sporzadzaja dania tak, ze efektywniej je sie widocznie spozywa rekoma. Ryz najefektywniej spozywa sie paleczkami, nie widelcem, ale do konsumowania schabowego paleczki nie spelniaja swojej funkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 08:49 No ale nie mówiliśmy o konsumpcji konkretnie schabowego tylko ogólnie o jedzeniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 09.03.06, 11:02 Przyklad spozywania jedzenia nozem i widelcem sluzyl mg2005 do udokumentowania mi, ze pewne formy po prostu zachowywac nalezy, nie ogladajac sie na ich racjonalne uzasadnienie. Przyklad byl chybiony, poniewaz spozywanie jedzenia nozem i widelcem ma swoje wzgledy praktyczne, nie tylko kulturowe. Przykladu schabowego uzylam, aby zilustrowac ci, ze to, iz niektore kultury jadaja palcami, nadal nie oznacza, ze forma spozywania jedzenia ma znaczenie jedynie kulturowe. Nawet prawidlowy sposob ukladania sztuccow ma swoje znaczenie praktyczne. Savoir-vivre, ogolnie rzecz biorac, powstal z przyczyn praktycznych, a nie dlatego, ze ktos wpadl na pomysl, jak tu ludziom skomplikowac zycie na salonach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 10:13 ela, chrzanisz jak potłuczona Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Prawdziwe oblicze 'postępowej tolerancji' 09.03.06, 11:03 > ela, chrzanisz jak potłuczona Czy moglbys jakos uzasadnic swoj negatywny stosunek do sensu mojej wypowiedzi, czy tez miales po prostu ochote komus nawsadzac? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 15:08 nie widziałem(żałuje) i w zasadzie nie powinienem się wypowiadać co do samego faktu natomiast jeśli chodzi o kwestie wyśmiewania się z głupoty to uważam,że jaknajbardziej należy to robic i głupotę napiętnować,niech ludzie głupi i głupio postępujacy czują i wiedzą,że są głupi(niektórzy przecież tego nie wiedzą bo są na to zbyt głupi żeby mieć świadomość swojej głupoty) :-D Odpowiedz Link Zgłoś
taus Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 15:26 Ja nie rozumiem skad to dopatrywanie się u Szczuki złych intencji. Oglądałem ten program, pani Kazimiera nie wiedziała nawet jak nazywa się osoba którą parodiowała, więc skąd mogła wiedzieć o jej niepełnosprawności ?? Odpowiedz Link Zgłoś
judith79 ne co choruje Madzia Buczek ? 07.03.06, 15:36 bo jakos wszedzie widze, ze chora, cierpiaca ale nigdzie nie napisali cuz to za niezwykla choroba, ze wymaga traktowania jak swieta krowe? jakos nie czuje sie zobowiazana do zajmowania sie kalekami jak tego wymaga rydzyjna gazeta, zazwyczaj slychac od osob niepelnosprawnych, ze sa NORMALNI i tak chca byc traktowani a tu widze w droga strone- jest kaleka jest nie tykalna. mam gdzies codze ulomnosci, jesli ktos chce byc osoba publiczna musie sie liczyc z krytyka. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: ne co choruje Madzia Buczek ? 07.03.06, 16:05 Masz jak byk w linku w pierwszym poście tego wątku: "Madzia Buczek ukończyła wczoraj 18 lat, wkroczyła w dorosłość. Mieszka w Łaziskach Górnych. Od urodzenia choruje na wrodzoną łamliwość kości; początkowo lekarze nie dawali jej szans na przeżycie. Ma mniej niż 100 cm wzrostu, waży 15 kilogramów, mówi dziecięcym głosem. Porusza się na wózku inwalidzkim." Odpowiedz Link Zgłoś
judith79 Re: ne co choruje Madzia Buczek ? 08.03.06, 08:49 doprawdy jestem poruszona, fakt, ze cialo nie tenteges znaczy, ze nie mozna smiac sie z tego co w glowce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ne co choruje Madzia Buczek ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 17:32 Czy Ty zwykłego słowa "choruje" nie znasz? "Tenteges" to jest wg Ciebie właściwe określenie człowieka, dla którego nawet oddychanie jest cierpieniem? Czy zdajesz sobie sprawę na czym polega ta choroba? Raczej nie sądzę. Musisz być bardzo młodą osóbką skoro tak łatwo określasz człowieka naprawdę cierpiącego, a jednocześnie nie poddającego się rozpaczy, cierpieniu, bólowi. Pamietasz swoją 18-tkę? Zabawa, prywatka, śmiech. A może ta impreza jeszcze przed Tobą? To nie ważne, pamiętaj, że mając całe życie przed sobą rózne jeszcze zakręty napotkasz, być może kiedyś znajdziesz się na takim zakręcie, że wypaść z niego będzie bardzo prosto i co wtedy? Śmiejesz się z tego co w głowie u tej dziewczyny. A co tam jest takiego śmiesznego? Nadzieja dawana innym chorym, cierpiącym? Wiara, która trzyma ją przy życiu? Czy fakt, że człowiek się modli, że potrafił zorganizować tysiące dzieci, które także klękają do modlitwy jest śmieszny? Dziewczyno! To nie jest śmieszne, bo wymaga ogromnego wysiłku, pracy i wyrzeczeń, a z tego nigdy nie wolno się śmiać. Wiem, że hasło Radio Maryja wzbudza w wielu ludziach agresję i być może właśnie dlatego ta dziewczyna jest wyśmiewana, bo stoi nie po tej stronie barykady, ale to nie oznacza, że można ją obrażać i wyśmiewać. Tak modne ostatnio słowo "TOLERANCJA" oznacza nie tylko tolerancję dla gejów i lesbijek ale także dla ludzi wierzących, ufających Bogu. Walcząc o tolerancję proponuję być konsekwentnym i stosować to określenie w stosunku do wszystkich ludzi a nie tylko do wybranej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
judith79 Re: ne co choruje Madzia Buczek ? 08.03.06, 19:20 nietenteges w moim slowniku oznacza niedzialajacy, akcja "podworkowych...." bawi mnie do lez, kiedys nawet po pijaku udalo nam sie z kumplem na trwam trafic:P nie prowadzila tego madzia tylko jakas inna baba ale bylo to rownie zabawne. nigdzie nie pisalam, ze jestem tolerancyjna, niestety mloda za bardzo tez juz nie jestem(czyli raczej uratowac sie mnie juz nie da od ognia piekielnego), za to w przeciwienstwie do wiekszosci krzykaczy na tym forum mialam w zyciu do czynienia z niepelnosprawnymi troszke dlatego w moim przekonaniu ulomne cialo nie jest absolutnie czyms co powinno zapewniac "nietykalnosc" werbalna czy taryfe ulgowa. gdyby tatko rydzy nie mial nozek byl by takim samym debilem jakim jest teraz, gdyby andiusza nie mial raczki nadal bylby zenujacy. to chyba prosto zrozumiec? cala ta akcja jest tak idiotyczna i naciagana, ze moze miec miejsce tylko w tak bajecznym kraju jak nasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ne co choruje Madzia Buczek ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 08:56 Być może bawi Cię do łez różaniec, ale to nie powód, żeby szydzić z modlitwy i ludzi, którzy ją odmawiają. Co do ludzi niepełnosprawnych, to czym innym jest "nietykalność" a czymś zupełnie innym przedrzeźnianie i wyśmiewanie, zwłaszcza w sytuacji kiedy osoba wyśmiewana nie ma możliwości obrony. Paza tym po co obrażasz drugiego człowieka? Już naprawdę nie masz żadnych argumentów w rzeczowej dyskusji? Określenie, że ktoś jest debilem jest raczej mało rzeczowym argumentem. To nadal przemawia za tym, że, przynajmniej psychicznie i emocjonalnie jesteś jeszcze bardzo niedojrzałą osóbką. Co zaś się tyczy ognia piekielnego, teraz Cię to bawi. Powiem tak, zawsze, nawet pięć minut przed śmiercią można uratować każdego od ognia piekielnego, co rzecz jasna nie oznacza, że nalezy czekać tak długo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judith79 Re: ne co choruje Madzia Buczek ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.03.06, 10:33 w wypadku tatka rydzy debil to bardzo rzeczowe okreslenie, posiadanie ulomnego ciala nie oznacza braku mozliwosci obrony, chyba ze jako taka uwazasz np wywalenie komus w pysk (tu madzia mogla by miec problem). cala sytuacja jest absurdalna i myslenie o niej w kategoriach zamachu na godnosc biednej rozmodlonej kaleki jest smieszne. bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ne co choruje Madzia Buczek ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 16:01 No, więc rozumiem, że argumentów rzeczowych brak. A rozwiązywanie problemów metodą walenia w pysk to już nawet nie wiek dojrzewania, a wręcz przedszkole. Moje gratulacje z powodu rozwiniętego życia emocjonalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
sojuz1 Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 07.03.06, 15:36 lux_veritatis napisał: > www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20060307&id=po01.txt Przecież ona się na okrągło modli, 24h na dobę. Znajdzie się więc parę minut na Szczukę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.hsd1.md.comcast.net 07.03.06, 22:39 Ale wy tu smutni jestescie... Idzcie do Lasek poparodiowac troche niewidomych ( koniecznie zaproscie do tego celu jakichs reporterow, zeby bylo smieszniej) w ramach wolnosci wypowiedzi. Dla bardziej wojujacych alternatywa przewracania sie albo wymawiania pojedynczych slow ( jako parodia chorych po udarze np) i wiele innych mozliwosci. Nienawisc do RM tak wam mozgi pozarla, ze nawet braku elementarnej przyzwoitosci nie dostrzegacie. Jak was czytam, to ciesze sie, ze nie mieszkam juz w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.03.06, 22:58 Czy jesteś ślepy, że nie widzisz, że nikt nie wyśmiewa się z kalectwa Madzi B.? Szczuka parodiowała jedynie jej manierę, gdyż założycielka kółek gada jak nakręcona i mówi same "świętości" równiez jakby była nakręcona, specyficznym dość, przyznam, głoskiem. Nikt natomast nie komentuje jej kalectwa, do jasnej cholery! Pewnie tak samo byłaby dziwna, gdyby była człowiekiem zdrowym! I jeszcze do tego u Rydzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 23:54 Ogladalam ten program...prawidlowo Wojewodzki podsumowal Szczuke " ze powtarza sie az do wyrzygania" z tym parodiowaniem Madzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 08.03.06, 11:57 Szyderstwo z uczuć religijnych jest objawem chamstwa i głupoty - niezaleznie od kwestii kalectwa. Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 08.03.06, 17:19 A szyderstwo z uczuć innego rodzaju? Bądź areligijnych? To chamstwo czy tez nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 17:41 Wszelkie szydzenie z czyiś uczuć jest chamstwem, obojętne, czy jest to religia, ateizm, czy cokolwiek innego. Szydzenie z poglądów drugiego człowieka, wyśmiewanie jego uczuć jest zdecydowanie nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Kasia jest bardzo mądrą osobą IP: 87.207.204.* 08.03.06, 18:33 Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 08.03.06, 19:11 > Wszelkie szydzenie z czyiś uczuć jest chamstwem, obojętne, czy jest to religia, > > ateizm, czy cokolwiek innego. Szydzenie z poglądów drugiego człowieka, > wyśmiewanie jego uczuć jest zdecydowanie nie na miejscu. 1. Jest pewna roznica miedzy szyderstwem a zartem. Zgodze sie, ze granica jest trudno wyczuwalna; osobiscie jednak interpretuje wieszanie psow na Szczuce jako objaw mocnego przewrazliwienia. 2. Szydzenie z pogladow, ze Zydzi i geje do gazu, a swiatem rzadzi spisek masonsko-zydowski, albo ze wszyscy na swiecie sa kryptogejami, tez odrzucasz? Bo ja w szydzeniu z tego typu pogladow znajduje pewna przyjemnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:04 Ad 1 Masz rację, że granica jest płynna, ale z drugiej strony spróbuj postawić się w sytuacji tej dziewczyny, wyobraź sobie, że jesteś ciężko chora, w zasadzie według lekarzy powinnaś umrzeć jakieś 15 lat temu. Znajdujesz jednak w życiu coś co powoduje, że chcesz żyć, masz jakiś cel (obojętnie jaki, to nie ważne co to jest, ale jest to jakiś ważny dla Ciebie element w życiu). Nagle pojawia się ktoś, zdrowy, w pełni sił, popularny, który Cię wyśmiewa, kpi z Twojego kalectwa, wykpiwa to co jest sensem Twojego życia i co? Fajnie jest? Śmiejesz się razem z tym kimś? Ad2. Widzisz, szydzić, a dyskutować to zasadnicza różnica. Szczerze mówiąc szydzić nie należy z nikogo i niczego, ponieważ to uwłacza ludzkiej godności. Owszem, ja mogę się nie zgadzać z czyimś poglądem, ale nie mogę go wyśmiewać lub obrażać, bo to prowadzi donikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 09.03.06, 11:11 Nagle > pojawia się ktoś, zdrowy, w pełni sił, popularny, który Cię wyśmiewa, kpi z > Twojego kalectwa, wykpiwa to co jest sensem Twojego życia i co? Fajnie jest? Szczuka nie kpila z kalectwa tej dziewczyny. Rozumiem, ze gdyby sensem zycia jakiejs innej chorej osoby bylo aktywne propagowanie milosci homoseksualnej, rowniez odnioslabys sie do tego z pelna wyrozumialoscia? Ja osobiscie nie czuje sie w obowiazku do cenienia roznych rzeczy tylko dlatego, ze dla niektorych sa sensem zycia. Dla niektorych big brader potrafi byc sensem zycia, albo pilka nozna. Nie powstrzymuje mnie to od kpienia z tych rzeczy, a takze z ludzi, dla ktorych sa one sensem zycia. > Widzisz, szydzić, a dyskutować to zasadnicza różnica. Szczerze mówiąc szydzić > nie należy z nikogo i niczego, ponieważ to uwłacza ludzkiej godności. Owszem, > ja mogę się nie zgadzać z czyimś poglądem, ale nie mogę go wyśmiewać lub > obrażać, bo to prowadzi donikąd. Ja nie mowilam o roznicy miedzy szyderstwem a dyskusja, tylko miedzy szyderstwem a zartem. Zartowac sobie nalezy, i to jak najczesciej, bo to dobrze wplywa na kondycje psychofizyczna. Zarty z siebie samej tez znosze w mysl sprawiedliwego podzialu dobr - ja sie smieje z innych, niech oni tez sie posmieja ze mnie. Smiech to zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:57 Uważam, że kpiła, ponieważ przedrzeźniała jej charakterystyczny głos, a jest on wynikiem właśnie choroby. Jeśli sensem życia jakiejś osoby jest propagowanie homoseksualizmu, to choć jest mi to obcy sposób uprawiania miłości, to nie posunełąbym się nigdy do wyśmiewania tej osoby, do przedrzeźniania. Takie zachowanie jest mi zwyczajnie obce. Co do żartu to owszem śmiać się z siebie należy, tyle, że tutaj odbywało się to za plecami tej osoby. Swoją drogą bardzo interesuje mnie, czy Pani Szczuka, Pan Wojewódzki oraz widownia równie radośnie bawiliby się gdyby ta dziewczyna siedziała razem z nimi w stuio. JAkoś mam wrażenie, że wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 09.03.06, 16:04 > Uważam, że kpiła, ponieważ przedrzeźniała jej charakterystyczny głos, a jest on > > wynikiem właśnie choroby. Kpila z melodyki, intonacji i doboru slownictwa, ktore nie sa wynikiem choroby, tylko religijnej egzaltacji polaczonej z niskim poziomem intelektualnym. > Co do żartu to owszem śmiać się z siebie należy, tyle, że tutaj odbywało się to > > za plecami tej osoby. Sugerujesz, ze za kazdym razem, kiedy mam ochote sie z kogos posmiac, musze go poszukac i koniecznie robic to w jego obecnosci, inaczej bedzie to dwuznaczne moralnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 16:58 No i właśnie tej kpiny nie umiem zrozumieć, bo jeśli coś do mnie nie przemawia, irytuje mnie lub jest dla mnie płytkie to zwyczajnie to omijam, nie słucham, nie oglądam. Po co tracić czas tak bez sensu? Co zaś się tyczy śmiania się z kogoś, kto w danym gronie jest nieobecny to jest to właśnie dwuznaczne moralnie, bo nie dajesz tej osobie szansy na obronę, to jest obmawianie kogoś, bardzo niski rodzaj rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 09.03.06, 17:02 > No i właśnie tej kpiny nie umiem zrozumieć, bo jeśli coś do mnie nie przemawia, > > irytuje mnie lub jest dla mnie płytkie to zwyczajnie to omijam, nie słucham, > nie oglądam. Po co tracić czas tak bez sensu? Gdyby cala ludzkosc tak traktowala otaczajaca nas rzeczywistosc, bylibysmy ludzkoscia ponurakow :-) Czy ty nie rozumiesz zupelnie humoru politycznego, obyczajowego? Smiesza cie tylko wywracanki na rowerach i spadanie kotow z drzewek w programie niejakiego pana Drozdy? > Co zaś się tyczy śmiania się z kogoś, kto w danym gronie jest nieobecny to jest > > to właśnie dwuznaczne moralnie, bo nie dajesz tej osobie szansy na obronę, to > jest obmawianie kogoś, bardzo niski rodzaj rozrywki. Rozumiem, ze dla ciebie zart z kogos = obmawianie i szyderstwo, ktore wymaga bronienia sie. Bardzo jednostronna i - wybacz - ograniczona interpretacja. Jaki zatem rodzaj rozrywki uwazasz za odpowiedni? Z czego pozwalasz sie ludzkosci smiac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 17:11 Jestem raczej wesołą osobą, która ma sporo dystansu do siebie i z własnej osoby kpię często, tyle, że no właśnie z własnej osoby, ponadto śmieszy mnie wiele rzeczy, najbardziej absurdalny dowcip. Raczej nie jestem ponurakiem i wbrew pozorom nie śmieszy mnie spadający z drzewa kot. Natomiast żarty z kogoś mogą bawić wyłącznie żartującego i wtedy też według Ciebie są ok? A co do rozrywki to jest ich wiele i nie jest to bynajmniej ośmieszanie innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 09.03.06, 17:25 > A co do rozrywki to jest ich wiele i nie jest to bynajmniej ośmieszanie innych > ludzi. Nie OSMIESZANIE, tylko ZARTOWANIE Z. Rozumiem, ze nie zdarza ci sie nigdy z nikogo zartowac? Bo to niepoprawne politycznie? Jaki absurdalny dowcip cie smieszy? Moze lubisz np. Monty Pythona? A zdajesz sobie sprawe, ze bardzo wiele zartow w jego skeczach to nasmiewanie sie z innych ludzi? Natomiast żarty z kogoś mogą > bawić wyłącznie żartującego i wtedy też według Ciebie są ok? Mnie sie wydaje, ze zart Kazimiery Szczuki nie rozbawil jedynie jej samej, ale tez wielu innych ludzi. Osoby dzialajace publicznie musza pogodzic sie z tym, ze bywaja publicznie krytykowane, bywaja tez publicznie wysmiewane. I choroba nikogo od tego nie zwolni. Michael Jackson tez jest chory, biedulek, a nikt go nie oszczedza i zarty sobie z niego wszyscy stroja. Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta No i zaszczuli Szczukę 08.03.06, 20:33 jezeli ktoś nie potrafi odróżnić żartu od szydzenia to powinien się zacząć uczyć to odróżniać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenore13 Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 20:42 Zwróciłam uwagę na pewien zabawny fakt: w Radiu Maryja osoby, które stworzyły sobie pewien luzacki wizerunek publiczny i posługują się zdrobnionym imieniem, sprowadzane są zawsze do poziomu oficjalnego:pan Jerzy Owsiak, dziennikarz Jakub Wojewódzki... Ale akurat ta pełnoletnia kobieta to Madzia... Skąd taka niekonsekwencja? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:08 Ano stąd, że zaistniała w RM będąc dzieckiem w wieku 9 lat. Wtedy była Madzią, dodatkowo ona nie wygląda jak dorosła panna, która właśnie wkracza w dorosłość, ona nadal wygląda jak dziecko, malutkie, bo tak na oko 4-5 letnie. Stąd prawdopodobnie nadal Madzia. Z doświadczenia z ludźmi chorymi na tego typu choroby wrodzone wiem, że na ogół do końca swoich dni wszyscy mówią o nich "dzieci" i używają zdrobnień w imionach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenore13 Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 12:46 a mnie śmieszy naiwność, z jaką radiomaryjni próbują manipulować opinią czytelnika - wystarczy przeczytać komentowany tekst, ile tam epitetów, etc. Madzia to skądinąd sympatyczna osoba, pamiętam ją z Małego Gościa Niedzielnego, który czytałam jako dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:59 Jeśli Ci coś przeszkadza to po prostu to omijasz, nie czytasz i już Ci w życu lepiej. To dość prosty sposób na spokój psychiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Dziecięce Podwórkowe Kółka Różańcowe? IP: *.aster.pl 08.03.06, 21:41 Mozna sie zapisac? Chcialbym zeby i w moim dzieciecym serduszku zapłonela milosc Boza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Dziecięce Podwórkowe Kółka Różańcowe? IP: 87.207.204.* 08.03.06, 21:51 Gość portalu: Doom napisał(a): > Mozna sie zapisac? > Chcialbym zeby i w moim dzieciecym serduszku zapłonela milosc Boza. Zyczę Ci, by zapłonęła. Miłość. Boża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: Dziecięce Podwórkowe Kółka Różańcowe? IP: *.aster.pl 08.03.06, 21:59 Bog zaplac. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach tu jest coć dość ciekawego ... 08.03.06, 21:52 "Tak się po prostu nie robi i jest to niezgodne z ideałami humanizmu - komentuje ten urywek programu Paweł Jaros, Rzecznik Praw Dziecka." - piszą w Naszym Dzienniku. Dlaczego Dziecka, skoro M. Buczek skończyła (jak gdzieś pisali) 18 lat? Do kiedy jest "dziecko"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Ciekawsze jest... IP: *.aster.pl 08.03.06, 21:56 "Dziś PKRD liczą już 117 tys. członków w 28 krajach!" omatkoboska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: Ciekawsze jest... IP: *.aster.pl 08.03.06, 22:01 Policzylem. Czuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Ciekawsze jest... 08.03.06, 22:07 Czuwam i zauważyłam jeszcze ciekawsze: jeden gość pisze o feministkach (jakby sam był jedną z nich): "Feministki nie dzielą ludzi na proletariat i burżuazję, tak jak to robi tradycyjna dialektyka marksistowsko-leninowska, feministki dzielą ludzi na dominujących mężczyzn oraz zniewolone kobiety i wzywają do ich wyzwolenia z męskiej dominacji ucieleśniającej się w rodzinie. To echo marksistowskiej dialektyki, która rozwój społeczny widzi nie we współpracy społecznej czy twórczości, ale w konflikcie, agresji i nierozłącznej z nią nienawiści. " www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20060307&id=my12.txt Po prostu - cudo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: Ciekawsze jest... IP: *.aster.pl 08.03.06, 22:15 To sam Marian Pilka. Juz wstep to parawdziwa perla: "Wbrew powszechnej opinii, że feministki nienawidzą mężczyzn, w rzeczywistości nienawidzą one przede wszystkim kobiet, które pragną mieć udane życie rodzinne, męża, dzieci i wnuki" Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Ciekawsze jest... 08.03.06, 22:18 a kończy: "W rzeczywistości marksistowska dialektyka nienawiści do grup społecznych prowadzi feministki przede wszystkim do nienawiści wobec kobiet. I to nienawiść do własnej płci jest istotą feminizmu." Chyba sie wyrażę. Co za matoł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: Ciekawsze jest... IP: *.aster.pl 08.03.06, 22:22 Widze, ze lektura Myśli Piłki Mariana wciaga. Wiec na deser: www.eac.net.pl/marianpilka/publicystyka.htm Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Ciekawsze jest... 08.03.06, 22:32 Ha! "Ochotnicze Straże Pożarne to podstawowa forma organizacji społecznej polskich wsi i miasteczek. Straż Pożarna spieszy z pomocą w przypadku pożarów i innych nieszczęśliwych wypadków. Ale bez Straży Pożarnej trudno wyobrazić sobie życie społeczne, kulturalne, a nawet towarzyskie miast i miasteczek." A u mnie nie ma OSP :( Znakomity myśliciel z tej naszej Piłki. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: Ciekawsze jest... IP: *.aster.pl 08.03.06, 22:34 I jaki odkrywczy, tworczy, niebanalny umysl, prawda? Do uslug. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Ciekawsze jest... 08.03.06, 22:37 ... no i ten język ... nie mówiąc nawet o słusznej posturze w ogóle ciekawa to gazeta ten Nasz Dziennik. dobrze, że podali link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: Ciekawsze jest... IP: *.aster.pl 08.03.06, 22:39 Sluszna uwaga. Jak dla mnie - to odkrycie dnia. Od dzis to bedzie rowniez moj Dziennik. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Ciekawsze jest... 08.03.06, 22:47 Od czasu do czasu wymienimy się jakimiś refleksjami, dobrze? na przykład refleksją na temat nieobyczajności młodych doktorantów: "Są sytuacje, kiedy jedynie modlitwa może pomóc. W pewien sobotni wieczór w miejscu mego zamieszkania kilku młodych doktorantów zorganizowało spotkanie towarzyskie. Na takim spotkaniu alkohol, według niektórych, to rzecz niezbędna. Sama odmowa spożywania go to już rzecz co najmniej dziwna dla liberałów popierających dosłownie wszystko, co ma choć znamiona bycia w opozycji do Kościoła katolickiego, a Radia Maryja w szczególności. Zaczęło się od ohydnego wyśmiewania z modlitwy, a najbardziej z osób odmawiających Koronkę do Miłosierdzia Bożego. Na przykład nauczyciel opowiadał, że widział kiedyś osobę, która o godz. 15.00 w swym wolnym czasie na korytarzu odmawiała Koronkę, i stwierdził, że jest to niedopuszczalne i bulwersujące. Następnie pojawiły się bzdury o rzekomej spowiedzi przez internet za opłatą. I pomyśleć, że w przyszłości od tych ludzi zależeć będzie polska nauka, edukacja itd. Tragiczne jest też to, że osoby te są pracownikami naukowymi w różnych dziedzinach i sieją spustoszenie moralne w młodych umysłach. Widuję te osoby na Mszach Świętych w kościele środowiska akademickiego. W takich sytuacjach pozostaje mi tylko pomodlić się za nie. "Takie w Polsce obyczaje, jakie młodzieży wychowanie". Ech ... poruszona kładę się do snu. Dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: Ciekawsze jest... IP: *.aster.pl 08.03.06, 22:55 Jest nawet link do tivitrwam. NA ZYWO! Dobranoc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ment Re: Ciekawsze jest... IP: 62.87.223.* 08.03.06, 23:04 Z powyższego linka :"Także badania wskazują, że wśród konsumentów pornografii spada zainteresowanie płcią przeciwną, bowiem popęd seksualny zostaje skierowany w stronę produkcji pornograficznej. To jest jednym z powodów stałego trendu opóźniania zawierania małżeństw. Natomiast rodziny zakładane przez konsumentów pornografii cechuje nietrwałość i występowanie w niej przemocy." I tym podobne wypociny obrońcy moralności.Wszystko opada... Odpowiedz Link Zgłoś
kamajkore Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 09.03.06, 08:55 no to niech się modli - jej prawo. i prawo Szczuki sie z tego śmiać. nie wiem co tak oburza niektórych tu ludzi. To Szczuka właśnie potraktowała ową magdę, jako normalnego w sumie człowieka, którego mozna - tak jak i innych - krytykować. Inni nigdy by się na to nie poważyli, bo to przecież 'biedna, chora dziewczynka' - czyli politowanie i hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 09.03.06, 09:29 kamajkore napisała: > no to niech się modli - jej prawo. i prawo Szczuki sie z tego śmiać. nie wiem c > o > tak oburza niektórych tu ludzi. To Szczuka właśnie potraktowała ową magdę, jako > normalnego w sumie człowieka, którego mozna - tak jak i innych - krytykować. > Inni nigdy by się na to nie poważyli, bo to przecież 'biedna, chora dziewczynka > ' > - czyli politowanie i hipokryzja. > Oburza tylko to, że nabija się z kogoś niewątpliwie słabszego od siebie ta, która robi z siebie bojowniczkę o tolerancję dla inaczej myślących, a każdym swoim zachowaniem wyraża swój sprzeciw wobec przemocy werbalnej względem tych, których owa przemoc krzywdzi. Jej brak konsekwencji zwala z nóg. Dziękuję za taką tolerancję, ja rozumiem to pojęcie mniej wybiórczo. Odpowiedz Link Zgłoś
kamajkore Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 09.03.06, 09:33 > Oburza tylko to, że nabija się z kogoś niewątpliwie słabszego od siebie ta, > która robi z siebie bojowniczkę o tolerancję dla inaczej myślących, a każdym > swoim zachowaniem wyraża swój sprzeciw wobec przemocy werbalnej względem tych, > których owa przemoc krzywdzi. Jej brak konsekwencji zwala z nóg. Dziękuję za > taką tolerancję, ja rozumiem to pojęcie mniej wybiórczo. no wiesz, słuchałam nagrania z tej rozmowy i nie padła żadna obelga pod adresem tej dziewczyny. a to w jaki sposób 'madzia' mówi jest rzeczywiście groteskowe - ale nie jest to wynikiem jej choroby. wszystkie zdrowe zakonnice w tym radiu mówią podobnie - i tyle. jesli ktos jest na tyle silny zeby prowadzic audycję to głos krytyki, zresztą wcale nie ostrej, miałby go powalić? nie sądzę... Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Madzia Buczek modli się za Szczukę. 09.03.06, 09:36 O przepraszam, skąd wiesz, że sposób w jaki mówi nie jest wynikiem jej choroby? Jeżeli studiowałaś medycynę, to mnie oświeć, bardzo Cię proszę. Odpowiedz Link Zgłoś