Dodaj do ulubionych

stanowczo protestuję !!!

26.04.06, 16:12
przeciwko nazywaniu cygańskich morderców polakami!
cyganie nigdy nie byli,nie są i nigdy polakami nie będą!
cyganie zawsze podkreślali swoją odrębność rasową,kulturową i nigdy sie nie
identyfikowali z narodem polskim!

uważam,że poważnym nadużyciem jest nazywanie ich polakami!
Obserwuj wątek
    • taus Re: stanowczo protestuję !!! 27.04.06, 10:08
      Urodzili się w polsce i maja polskie paszporty, chcą niechcac są polakami.
      • 8macek Re: stanowczo protestuję !!! 27.04.06, 21:32
        nie są polakami!!!
        i mnie jako polaka obraża to,że obecnie mówi się o cyganach jakby byli po
        prostu polakami !!!
        głupota dziennikarzy powtarzających to kłamstwo mnie przeraża!

zapytaj się jakiegokolwiek cygana "czy jesteś polakiem?"
        -zawsze odpowie ci,że jest cyganem urodzonym w Polsce!
        ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
        bulwersuje mnie również to,że minister spraw wewnętrznych na konkretne pytanie
        odpowiedział jak idiota a idioci-dziennikarze nie umieli wyegzekwować tego co
        powinien powiedzieć jasno i konkretnie:

ZABÓJCA BYŁ CYGANEM!!!
        • Gość: ferment Re: stanowczo protestuję !!! IP: *.chello.pl 27.04.06, 21:47
          Polska - Polak - taka jest polska pisownia, takze w internecie taka być powinna
          • 8macek Re: stanowczo protestuję !!! 27.04.06, 22:00
            szanowny internauto,fermencie drogi.dziękuję za zwrócenie uwagi.
            ale chyba musisz być bardzo naiwny jeśli myślisz,że po twojej reprymendzie
            (hahaha-nie pierwszej zresztą i zapewne nie ostatniej-hahaha) zmięnię swój styl
            pisania w necie!

pozdrawiam!
            • Gość: ferment Re: stanowczo protestuję !!! IP: *.chello.pl 27.04.06, 22:36
              8macek napisał:

> szanowny internauto,fermencie drogi.dziękuję za zwrócenie uwagi.
              > ale chyba musisz być bardzo naiwny jeśli myślisz,że po twojej reprymendzie
              > (hahaha-nie pierwszej zresztą i zapewne nie ostatniej-hahaha) zmięnię swój styl
              >
              > pisania w necie!
              >
              > pozdrawiam!

Nie tylko Ty tak niedbale piszesz, taka moda. Jeżeli upominasz się, jak
              rozumiem, o godne traktowanie Polski i Polaków, to może warto przestrzegać zasad
              pisowni polskiej.
              Możesz pisać, jak Ci się podoba.
              Nawet po mojej uwadze, Twoje prawo. Tylko, co w ten sposób udawadniasz, nie
              stosując się do zasad polskiej ortografii?
              • 8macek Re: stanowczo protestuję !!! 27.04.06, 23:23
                fermencie!
                pszykro mi rze jesteś jednym z tyh ktuży zwracajom wienkszom uwage na
                ortografie i interpónkcje nisz na treść i merytorycznom wartoś danego postó!
                f ten sposup zapszeczasz fszelkim wolnosciowym postawom negujesz nowatorskie
                pomysły i stfażasz nieotparte wrarzenie rze jesteś starym konserwatywnym
                pierdzielem ktury nie pasuje do luzacko-sfobodnego i zabawowego bońćcobońć
                stylu internetowego jaki morzliwy jest tótaj na tym foróm !

potrafię również napisać ten sam tekst (jak wyżej) niegramatycznie i
                asemantycznie,niezgodnie z obowiązującą w języku polskim składnią i fleksją,nie
                mówiąc już o możliwości wplecenia w niniejszy tekst wulgaryzmów i zabronionych
                prawem obelg!

taki mam po prostu kaprys,że tak sobie pisze a nie inaczej i jest mi z tym
                dobrze...
                tak jak muzykowi jazzowemu jest dobrze z tym,że gra tak jak mu się podoba
                chociaż wcale nie musi to być zgodne z klasycznym zapisem nutowym!

I jeśli to Cię w jakiś sposób uspokoi to zapewniam Cię,że gdybym chciał napisać
                pracę habilitacyjną na temat poprawności języka polskiego stosowanego w
                internecie...
                to miałbyś chłopie kompleksy przy jej czytaniu!

I TO FSZYSKO NA TEN TEMAT
                • taus Z prawnego punktu widzenia 28.04.06, 09:37
                  są Polakami.

Swoją drogą o jakiej treście merytorycznej w swoich postach mówisz??
                  • 8macek Re: Z prawnego punktu widzenia 28.04.06, 09:46
                    natomiast nie są polakami w sensie kulturowo-społecznym i dlatego mnie to boli
                    że mimo to nazywa się ich właśnie teraz polakami chociaż przez "pińcet" lat
                    nikt tak o nich nie mówił.
                    a jeśli nie wiesz co to jest treść merytoryczna wypowiedzi to bardzo mi przykro!
                    nie mam interesu aby cię edukować w tym zakresie sam się doucz!
                    • camel_3d Re: Z prawnego punktu widzenia 28.04.06, 09:53
                      podobnie jak:

mazurzy
                      kaszubi
                      gorale
                      slazacy
                • Gość: lutzek Cel osiągnąłeś :) IP: *.escom.net.pl 28.04.06, 10:58
                  Ja Twojego postu nie przeczytałem, bo nie mam w zwyczaju czytać treści niepoprawnie pisanych ortograficznie i stylistycznie. Chcesz bym przeczytał, napisz jeszcze raz, a nie jak analfabeta.

lutzek
        • camel_3d Re: stanowczo protestuję !!! 28.04.06, 09:25
          a skad wiesz, ze twoja rodzina nie przywedrowala skads tam?
          moze ty tez taki Polak jestes jak ze mnie Chinczyk.:)
          • 8macek Re: stanowczo protestuję !!! 28.04.06, 09:40
            pomijając fakt,że znam swoje korzenie(wiele pokoleń wstecz) to mówię po
            polsku,myślę po polsku i jestem społecznie użyteczny dla polskiego
            społeczeństwa (żaden cygan nie spełnia tych kryteriów chociaż są to najprostrze
            kryteria pozwalające ocenić polskość danego człowieka)
            • 3promile Re: stanowczo protestuję !!! 28.04.06, 09:43
              Macek, Belgowie mają gdzieś, czy to był Cygan, Karaim czy Ślązak. Obywatel
              Polski zabił obywatela Belgii i już.
              • 8macek Re: stanowczo protestuję !!! 28.04.06, 12:12
                właśnie o to chodzi,że media namiętnie podają,że to polak a nie obywatel polski
                jest zabójcą!
                i to mnie właśnie boli bo nie każdy obywatel polski jest polakiem!
                tak jak nie każdy obywatel belgijski jest belgiem!
                tak jak nie każdy obywatel amerykański jest amerykaninem!
                mam nadzieję,że już rozumiesz!
                • 3promile Re: stanowczo protestuję !!! 28.04.06, 12:15
                  I co teraz? Pozostaniesz przy słownych deklaracjach, czy zostaniesz aktywnym
                  działaczem LPR?
            • po_godzinach kryteria według 8macek: 28.04.06, 09:45
              1. Korzenie kilka pokoleń wstecz

2. Mówić i myśleć w języku polskim

3. Być społecznie użytecznym dla polskiego społeczeństwa

Moje pytania:

1. Ile tych pokoleń, czy 2 wystarczą? I czy te "korzenie" to po prostu
              przodkowie urodzeni na terenie ziem polskich? Czy może coś innego?

3. Czy jest to warunek konieczny?
              • 8macek Re: kryteria według 8macek: 28.04.06, 10:07
                ja wiem,że ty upierdliwa jesteś z natury i sobie nie darujesz...

ale dobrze:
                polskie korzenie to co najmniej korzenie słowiańskie(a nie hinduskie),korzenie
                to znaczy,że wrośnięte w tą ziemię(a nie takie,które wędrują sobie losowo
                wybraną drogą),wątpię zatem aby cyganie spełniali kryterium korzeni nawet w
                rozpiętości 2 pokoleń

tak!społeczna użyteczność obywateli jest warunkiem koniecznym dla zdrowego
                społeczeństwa,dla danego narodu wynika to przede wszystkim z logiki i jest
                czystym przejawem zdrowego rozsądku(oczywiście bywa tak,że w kilku przypadkach
                na 100 warunek ten nie jest spełniony),cyganie stanowiący odrębna grupę
                kulturowo-społeczna w żadnym przypadku na 100 nie są społecznie użyteczni,dla
                żadnego państwa zresztą-jest to typowy twór pasożytniczy i szkodzący wszędzie
                tam gdzie się pojawi)

a teraz ty mi odpowiedz dlaczego oprócz wpisu w USC na temat obywatelstwa
                cyganie powinni byc uznawani i traktowani i postrzegani tak samo jak polacy?!
                • 3promile Re: kryteria według 8macek: 28.04.06, 10:09
                  chciałbym nieśmiało zauważyć, że zarówno Słowianie, jak i Cyganie mają rodowód
                  indoeuropejski, więc kwestia "od/do kiedy sprawdzamy te korzenie" jest nadal
                  otwarta...
                  No chyba, że kryterium polskości ma być osiadły tryb życia ;)))
                  • po_godzinach Re: kryteria według 8macek: 28.04.06, 10:21
                    No chyba, że kryterium polskości ma być osiadły tryb życia ;)))

czyli dzisiejsi Polacy jeżdżący za granicę są zagrożeni tym, że przestaną być
                    Polakami... tak hurtem.
                  • 8macek Re: kryteria według 8macek: 28.04.06, 10:26
                    TY!
                    albo chcesz sobie beke pokręcić(to se idź do lunaparku) albo rozmawiamy
                    poważnie! cofnąleś się o ładne kilkanaście tysięcy lat,nie bądź minimalistą idź
                    na całość!cofnij się jeszcze o kilkadziesiąt tysięcy lat i okaże się,że wszyscy
                    jesteśmy murzynami(wszak kolebką homo sapiens sapiens była afryka)
                    tak więc możesz sobie swoją kwestię głęboko wsadzić!
                    :-)
                    • 3promile Re: kryteria według 8macek: 28.04.06, 10:30
                      Ja sobie nie kręcę beki, tylko wskazuję, że twoje argumenty o "korzeniach" można
                      łatwo sprowadzić do absurdu. Więc się chopie trochę wysil, bo jak na razie twój
                      rasizm jest słabiutko umocowany...
                    • Gość: lutzek Język rodowitego Polaka: "pokręcić bekę" :) IP: *.escom.net.pl 28.04.06, 11:03
                      Macek... żenada :) Przez moment nawet wydawało mi się, że można będzie nawiązać z Tobą jakikolwiek sensowny choć w części dyskurs. Ale Ty matoł jesteś posługujący się bulwarowym językiem i tyle.

amen
                      lutzek

PS. Podaj nazwisko, zaraz sprawdzimy czy babcia nie była Białorusinką albo Ukrainką, a dziadek nie walczył w bandach upa. Odważ się, to przeprowadzimy etymologię rodu :) (tak, wiem... jesteś Kowalski, Malinowski albo Nowak :) )
                      • 8macek Re: Język rodowitego Polaka: "pokręcić bekę" :) 28.04.06, 11:49
                        jeśli uważasz,że z powodu używania bulwarowego języka jestem matołem to jesteś
                        zwyczajnym zaściankowym głupolem.
                        a tym bardziej utwierdzasz mnie w tym przekonaniu jeśli sugerujesz,że nazwisko
                        jest głównym wyznacznikiem narodowości.
                        • kon_by_sie_usmial Tak się składa, że... 28.04.06, 13:30
                          8macek napisał:

> a tym bardziej utwierdzasz mnie w tym przekonaniu jeśli sugerujesz,że nazwisko
                          > jest głównym wyznacznikiem narodowości.

nazwisko bardzo często określa Twoje pochodzenie. Kwiatkowski nie będzie pochodził z Holandii, tak samo jak Sawczuk nie będzie z krwi i kości polskiej narodowości, tylko będzie miał pewnie jakieś ukraińskie pochodzenie. Podobnie Maier nie będzie "czysto" Polski, a Wiśniewski będzie miał pradziada polskiego. Nie więm więc Macku jakiej racji próbujesz bronić, bo racji nie masz.

koń
                          • 8macek Re: Tak się składa, że... 28.04.06, 17:07
                            jasne!
                            bardzo fajny przykład :-D
                            szczególnie godne uwagi są tu nazwiska czysto polskobrzmiące po których od razu
                            można poznać,że Jan Kobuszewski lub Roman Polański są żydami, prawda?!
                            • kon_by_sie_usmial Obłędna logika :) 28.04.06, 19:10
                              8macek napisał:

> jasne!
                              > bardzo fajny przykład :-D
                              > szczególnie godne uwagi są tu nazwiska czysto polskobrzmiące po których od razu
                              >
                              > można poznać,że Jan Kobuszewski lub Roman Polański są żydami, prawda?!

A cóż ma wspólnego wyznanie z nazwiskiem? Czy oni są izraelskiego pochodzenia? Czy też są Polakami o wyznaniu mojżeszowym? Nie znasz Żydów, którzy przeszli z katolicyzmu na judaizm??? Zlituj się chłopie.

No napisz jeszcze, kto jest Żydem :) Czuję tu nutę prawdziwego Polaka- Wszechpolaka

koń
                              • 8macek Re: Obłędna logika :) 28.04.06, 20:21
                                ja wiem,że samo wypowiedzenie słowa żyd w naszym kraju może powodować
                                posądzenie o antysemityzm,ale to inna sprawa poza tym chciałbym stanowczo
                                podkreślić,że do żydów jako nacji nigdy nic nie miałem!

a obaj panowie mają jak najbardziej pochodzenie semickie mimo,że z religią
                                judaistyczną mają niewiele wspólnego podobnie jak np.Woody Alen,który otwarcie
                                mówi o swoim żydowskim pochodzeniu jednocześnie podkreślając,że jest ateistą!

niepotrzebnie mnie atakujesz używając nietrafnych argumentów!

ja po prostu nie lubię cyganów i protestuję aby cyganów nazywać polakami!
                                mam do tego prawo i nikt mi tego nie zabroni!
                                całe szczęście,że kaczyńscy nie są cyganami bo wtedy jednak mogliby mi zabronić
                                krytyki cyganów.
                                również nie uważam aby można było cyganów nazywać brytyjczykami(chociaż tam
                                jest ich jeszcze więcej niż w naszym kraju i mają obywatelstwo brytyjskie)
                                cyganie po prostu nie mają innej przynależności narodowej oprócz swojej własnej
                                cygańskiej(sami to na każdym kroku podkreślają),a kwestia formalna w postaci
                                obywatelstwa danego kraju jest zupełnie czym innym niż świadomość narodowa tej
                                nacji!
                      • tabule Re: Język rodowitego Polaka: "pokręcić bekę" :) 28.04.06, 12:14
                        Czy mogę też od siebie coś powiedzieć? Ni ważnego, ale... Mogę, tak? Więc
                        mówię.... Lutzku, twierdzisz, że jedno wyrażenie uniemożliwia nawiązanie z kimś
                        dialogu? I ten sam frazeologizm, uważasz, kwalifikuje cię do określania kogoś
                        matołem??? Dziwne..... Przysłuchuję się waszej zajadłej dyskusji i, pomijając
                        zaperzenie 8macek oraz kontrargumentację najeżdżających, a także racje obu
                        stron, posądzenie o leksykalną bulwarowość z powodu 'kręcenia beki' - wtrącenia
                        jakby nie patrzeć ani czci czyjejkolwiek naruszającego (zwłaszcza Cyganów czy
                        Polaków, tych prawdziwych i tych mniej, a o których tu się mówi), ani ściśle
                        meritum się trzymającego, ot wyrażenia potocznego, gwarowego, idiolektycznego
                        czy jak by go tam nie nazywać - to jest dopiero skręcanie sobie beki albo
                        inaczej rzecz ujmując, a słownikowej kindersztubie zadość czyniąc: to śmieszne
                        jest...... I to dopiero szczerze mówiąc, dalszą dyskusję ucina. Przepraszam za
                        tę nie wnoszącą nic nowego uwagę, Lutzku. I tak po lucku cię pozdrawiam, tak
                        czy owak.
                • po_godzinach Re: kryteria według 8macek: 28.04.06, 10:18
                  > ja wiem,że ty upierdliwa jesteś z natury i sobie nie darujesz...

czasami jestem :)))
                  to wtedy, gdy coś mnie zainteresuje

A więc:
                  - według Twoich kryteriów nie jestem Polką, bo moi dziadkowie nie byli
                  Słowianami

- kryteriów nie spełnia również wielu moich sąsiadów, bo są kompletnie
                  społecznie nieużyteczni będąc zwykłymi menelami

- > a teraz ty mi odpowiedz dlaczego oprócz wpisu w USC na temat obywatelstwa
                  > cyganie powinni byc uznawani i traktowani i postrzegani tak samo jak polacy?!

To jest nieprecyzyjnie napisane, więc pozwolę sobie poprawić:

> a teraz ty mi odpowiedz dlaczego oprócz wpisu w USC na temat obywatelstwa
                  > cyganie powinni byc uznawani i traktowani i postrzegani tak samo jak nie-
                  Cyganie?

Otóż:

- mówią po polsku
                  - chodzą do polskich szkół
                  - są katolikami
                  - mają tu swoje domy
                  - znam Cyganki, którzy odróżniają się ode mnie tylko tym, w co się ubierają
                  Ale to dotyczy również nie-Cyganów
                  - owszem, mają swoją kulturę - ale "moi" menele tez mają swoją - która polega
                  wyłacznie na piciu wina pod sklepem. Czy więc kryterium polskiego picia tego
                  winka jest wyznacznikiem polskości?

Teraz Ty powiedz: dlaczego Cyganie nie powinni byc uznawani i traktowani i
                  postrzegani tak samo jak nie-Cyganie?
            • camel_3d Re: stanowczo protestuję !!! 28.04.06, 09:49
              a tu bys sie badrzdo chlopczyku zdziwil.
              moj kolega jest cyganem, mowi po polsku, mysli po polsku i jest rownie
              uzyteczny dla polskiego spleczenstwa co ty. wiec coz, dla mnie to on jest 100%
              polakiem, podobnie jak kaszubi czy mazurzy, no chyba ze oni dla ciebie nie sa
              polakami..ostetcznie wielu z nich uzywa gwary kaszubskiej lub mazrurskiej..nie
              mowiac juz o slazakach czy chocby goralach..
              • 8macek Re: stanowczo protestuję !!! 28.04.06, 10:16
                napisałem już o korzeniach i społecznej użyteczności więc kwestię
                ślązaków,kaszebe i innych mówiących gwarą uważam za zamkniętą.
                twój kolega jest zatem wyjątkiem potwierdzającym regułę albo może po prostu ty
                jesteś mylnie przekonany,że jest on 100% cyganem.
      • baltazarus Re: stanowczo protestuję !!! 27.04.06, 22:25
        W takim razie podczas II wojny światowej nie zginął żaden Żyd tylko byli to
        Polacy, Rosjanie, Francuzi czy Węgrzy...
        Zastanów się czasem zanim coś napiszesz, zwłaszcza, że mówisz o grupie
        narodowej, która sama podkreśla swoją odrębność narodową.
        • 8macek Re: stanowczo protestuję !!! 27.04.06, 23:04
          baltazarusie,twoja odpowiedź (a odpowiadasz tausowi) powinna być poprzedzona
          jednak cytatem z jego wypowiedzi.
          inaczej jest niestety mało czytelna.
        • camel_3d Re: stanowczo protestuję !!! 28.04.06, 09:50
          z punktu widzenia posiadanego obywatelstwa masz racje.. to byli Polacy. Z
          punktu widzenia przynaleznosci do grupy religijnej to byli Zydzi.
          • mg2005 Re: stanowczo protestuję !!! 28.04.06, 20:24
            camel_3d napisał:

> z punktu widzenia posiadanego obywatelstwa masz racje.. to byli Polacy. Z
            > punktu widzenia przynaleznosci do grupy religijnej to byli Zydzi.

A Żyd-ateista?
            >
            • 3promile Re: stanowczo protestuję !!! 28.04.06, 20:33
              A Żyd-ateista?

Będę strzelał - komuch?
              ;)
              • mg2005 Re: stanowczo protestuję !!! 28.04.06, 22:59
                komuch - niekomuch, ale czy Żyd?...
                • 3promile Re: stanowczo protestuję !!! 28.04.06, 23:08
                  To zależy, czy spytasz "żyd" czy "Żyd"?
                  • mg2005 Re: stanowczo protestuję !!! 29.04.06, 23:05
                    3promile napisał:

> To zależy, czy spytasz "żyd" czy "Żyd"?

Tak jak napisałem...
    • po_godzinach Re: stanowczo protestuję !!! 28.04.06, 08:56
      A co to znaczy według Ciebie "być Polakiem" - jakie to kryteria trzeba spełnić?
      • 8macek Re: stanowczo protestuję !!! 28.04.06, 09:18
        nie sprowokujesz mnie więc odpowiem ci lakonicznie:
        takie,których żaden cygan nigdy nie spełniał i prawdopodobnie nigdy nie będzie
        spełniał.
        • po_godzinach Re: stanowczo protestuję !!! 28.04.06, 09:22
          Pytam poważnie i bez zadnej prowokacji (słowo).
          No bo to nie jest takie jasne - kto jest, a kto nie jest Polakiem. Jak widać
          zresztą :)

Trzeba ustalić kryteria i ten wątek mógłby temu posłużyć.
      • camel_3d Re: stanowczo protestuję !!! 28.04.06, 09:52
        1. pic
        2. palic
        3. nosic dresy
        4 myslec po polsku
        5 popierac LPR i PiS
        6 sluchac radja maryja
        7 byc uzytecznym
        8 miec korzenie:)))
        • po_godzinach sobie żartujesz, a ja 28.04.06, 09:53
          tu poważnie pytam :)
          • camel_3d Re: sobie żartujesz, a ja 28.04.06, 09:57
            coz..ja bympowiedzial tak: Polakiem jest kazdy kto posiada obywatelstwo
            polskie.. ale przede wszytskim Polakiem jest ktos kto mowi o sobie ze jest
            Polakiem.
            Niedalej jak wczoraj bylem w szoku, ja Kovac (jedne z polkarzy niemieckich)
            powiedzial..urodzilem sie w Niemczech, wychowalem sie w Niemczech...ale gram w
            mistrzostwach swiata w druzynie Chorwacji bo..jestem Chorwatem.. ????? dobre...
            • po_godzinach Re: sobie żartujesz, a ja 28.04.06, 10:00
              "przede wszytskim Polakiem jest ktos kto mowi o sobie ze jest
              Polakiem"

... i tu bym się z Tobą zgodziła (jak zresztą zgadzam się ze wszystkim, co tu
              piszesz) - myślę, że człowiek jest tym, kim się czuje, dlatego mozna być
              Polakiem będąc jednocześnie w mniejszości etnicznej.
              • 8macek Re: sobie żartujesz, a ja 28.04.06, 10:35
                no to fajnie,że się zgadzamy bo właśnie o to chodzi,ze żaden cygan nigdy o
                sobie nie powie: "jestem polakiem"
                i napisałem juz to zanim wszyscy się na mnie rzuciliście!
                tak więc skoro sami cyganie nie uważają się za polaków to zupełnie nie rozumiem
                dlaczego wszyscy nagle starają się na siłę ich polonizować!
                dziekuję za uwagę!
                • 3promile Re: sobie żartujesz, a ja 28.04.06, 10:38
                  Aaaa... czyli tak naprawdę to ty teraz stajesz w obronie biednych Cyganów,
                  którym pismaki ubliżają, nazywając ich Polakami?
                  • 8macek Re: sobie żartujesz, a ja 28.04.06, 10:50
                    no właśnie się ciężko zastanawiam jaki interes maja media i politycy w
                    nazywaniu cygańskich pasożytów polakami!
                    może łaskawie mi to ktoś wytłumaczy bo tego nie umiem pojąć!

czy jeśli jakiś arab z polskim obywatelstwem wysadzi coś gdzieś to też wszyscy
                    będą się chwalić,że był polakiem a wy wszyscy będziecie bronić zaciekle jego
                    polskości?!
                    • 3promile Re: sobie żartujesz, a ja 28.04.06, 11:10
                      A kto "zaciekle broni" jego polskości? Jeśliby to polskie obywatelstwo tak
                      bardzo uwierało, to przecież każdy Cygan może je zmienić, prawda?

PS.Czy Paryż podpalali Marokańcy i Algiercy, czy "młodzi francuscy chuligani"?
                      • 8macek Re: sobie żartujesz, a ja 28.04.06, 12:05
                        po pierwsze drogi promilu chciałbym ci zwrócić uwagę,że używając
                        słów "Marokańcy i Algiercy" posługujesz się tym samym językiem bulwarowym ergo
                        jesteś matołem!
                        po drugie słuchając i oglądając relacje z francuskich zamieszek dotarło do mnie
                        jasno i dobitnie,że sprawcami tych zamieszek byli właśnie marokańcy i algiercy
                        posiadający obywatelstwo francuskie(albo też nawet takiego obywatelstwa nie
                        posiadający).
                        i zapewniam cię,że ni byłoby tej żenującej bulwarowej rozmowy gdyby polskie
                        media podały informację o tym,że "zabójcą był cygan(lub rom chociaż to brzmi
                        śmiesznie) posiadający obywatelstwo polskie!

cygan jest takim polakiem jak muzułmańscy zamachowcy londyńscy byli
                        brytyjczykami!
                        nie chciałem tej kwestii tu poruszać bo to następny temat rzeka,ale niestety
                        mentalność kolego promilu,mentalność jest też nie bez znaczenia!
                        i chyba byłbyś faktycznie matołem gdybyś próbował mi udowodnić,że mentalność
                        cygana jest taka sama jak mentalność polaka!
                        • 3promile Re: sobie żartujesz, a ja 28.04.06, 12:10
                          To jest argumentacja na poziomie goebbelsowskich genetyków, mój drogi. Nie wiem,
                          czy na szczęście, czy niestety, ale żyjemy w Unii, w której obowiązują pewne
                          standardy. Na szczęście unijna poprawność nie jest tak absurdalna, jak
                          amerykańska, ale to nie zmienia faktu, że "obywatel polski pochodzenia
                          romskiego" zarówno w polskich, jak i zagranicznych mediach to po prostu Polak. I
                          nie ma co robić z tego tragedii, ate swoje "stanowcze protesty" możesz sobie
                          wsadzić w to bulwarowe du.sko ;))).
                          • 8macek Re: sobie żartujesz, a ja 28.04.06, 12:28
                            no i chyba będę musiał sobie wsadzić bo banda(na czele z tobą) poprawnych
                            politycznie miłośników pasożytniczej nacji cygańskiej z całkowicie
                            niezrozumiałych dla mnie przyczyn broni polskości grupy która tą polskością
                            nigdy nie powinna być zaszczycona!
                            cyganie są wrzodem na bulwarowej d u p i e całego świata,nic nigdy pozytywnego
                            nie wnieśli w historii ludzkości i są genetycznie właśnie predysponowani do
                            złodziejstwa,oszustw,bandyterki i czerpania korzyści z wszystkiego co jest
                            nielegalne.
                            a jak ktoś chciałby ewentualnie posłużyć się przykładem cyganów uczciwie
                            żyjących z muzyki to od razu odpowiadam,że jest to wyjątek ewidentnie
                            potwierdzający regułę!

RZEKŁEM (jako rzecze zaratustra).
                            • 3promile Re: sobie żartujesz, a ja 28.04.06, 12:35
                              No w końcu! Właśnie w tym problem, że ja nie uważam się za osobę poprawną
                              politycznie - ja jestem tylko przeciwnikiem bezprawnego, choć pozornie
                              statystycznie uzasadnionego uogólniania, że Cyganie to mordercy, a Polacy to
                              pijacy, chociaż t e n Cygan okazał się zabójcą, a ja pijakiem.

A ty matołem ;)
                              • 8macek Re: sobie żartujesz, a ja 28.04.06, 13:07
                                ty też okazałeś się matołem!
                                tylko,że o twoim matołectwie to ja już dawno wiedziałem!
                                :-P
                                • 3promile Re: sobie żartujesz, a ja 28.04.06, 13:09
                                  skoro ja jestem matołem, to ty jesteś naziolem ;)
                        • po_godzinach mentalność 28.04.06, 12:16
                          chollera, to ta menelska mentalność moich sąsiadów jest mentalnością Polaka, a
                          mentalność znajomej Cyganki po doktoracie jest mentalnością niepolską?

... chyba się pogubiłam
                          • 8macek Re: mentalność 28.04.06, 12:43
                            cyganka po doktoracie powiadasz?
                            no to na pewno nie jest cyganka bo nie ma cygańskiej mentalności która nakazuje
                            tuż po ukończeniu szeregu szkół podstawowych zająć się natychmiast
                            działalnością przynoszącą ogromne dochody pod warunkiem,że będzie to
                            działalność nielegalna i w dużej mierze oparta na krzywdach osób trzecich!

twoja sąsiadka nie jest zatem cyganką!

a menele?
                            no to juz jest inna sprawa niestety nieodzownie związana z polskością i dlatego
                            jako polak bardzo sie tego wstydzę!
                • po_godzinach cóż za wiedza! 28.04.06, 10:42
                  "żaden Cygan" - mylisz się po prostu. Poruszasz się po stereotypach i tyle.
                • braineater Re: sobie żartujesz, a ja 28.04.06, 11:44
                  Macek, nawet po dużej ilości wódki nie powiem o sobie, że jestem Polakiem, bo
                  to nie moja grupa narodowościowa. Kryteriów pokoleniowych równiez nie spełniam,
                  bo moi dziadkowie nie mieszkali w Polsce - tzn wtedy ten teren nie był polski.
                  W domu rozmawiali ze sobą po niemiecku i gwarą, dziadek nigdy polskiego
                  porzadnie się zresztą nie nauczył.
                  A w dowód wpisane mam obywatelstwo polskie (w spis narodowy
                  ponoć 'nieistniejąca' narodowośc) i gdybym na przykład teraz się z Toba pobił,
                  to w gazetach by poszło, że Polak pobił Polaka, ponieważ akurat media i państwo
                  mają głęboko gdzieś nasze własne poczucie przynależności - wazne jet to, co w
                  dokumentach. A skoro oba zwierzaki miały dokumenty wystawione przez panstwo
                  polskie, potwierdzające ich narodową przynależność do tego kraju, to sa
                  Polakami, niezależnie od tego czy potrafią powiedzieć kiełbasa, sznurek,
                  szczebrzeszyn.

P:)
                  • 8macek Re: sobie żartujesz, a ja 28.04.06, 13:23
                    tylko,że ty pracujesz uczciwie i nie wymyślasz co dzień komu by tu mordę obić
                    żeby zarobić!
                    i mimo,że nie jesteś polakiem to jesteś społecznie użyteczny dla kraju w którym
                    żyjesz,twoja żona również i prawdopodobnie twoje dzieci też takie będą...

poza tym jeszcze raz chciałbym podkreślic,że awersję mam wyłącznie do cyganów
                    np. za ich pasożytniczy z dziada pradziada sposób egzystowania w naszym kraju!
    • facet123 Re: stanowczo protestuję !!! 28.04.06, 09:21
      Skoro wspomniani cyganie uzyskali obywatelstwo polskie, to teraz przysługuje im
      miano polaków i wszystkie związane z tym uprawnienia ze strony państwa
      Polskiego. Może było trzeba się zastanowić przedtem.
      • 8macek Re: stanowczo protestuję !!! 28.04.06, 09:33
        owszem cyganie są narodem który ma m.in. również możliwość posiadania
        obywatelstwa polskiego tak jak np.witnamczycy!
        i nikt chyba nie powie,że wietnamczyk z polskim obywatelstwem jest polakiem!
        • camel_3d Re: stanowczo protestuję !!! 28.04.06, 09:54
          czyli wedlug ciebie chopin nie byl polakiem, bo nie mial korzeni polskich?
          mickiewicz..coz pisal o litwie i myslal jak litwin..wiec tez nie byl polakiem...
          trudno jakos sie oswoje z ta mysla...
    • Gość: lutzek Odróżniasz narodowość od obywatelstwa? IP: *.escom.net.pl 28.04.06, 10:56
      Ów chłopak, chcesz tego czy nie chcesz, jest Polakiem romskiego pochodzenia. Tak samo jak ja jestem Polakiem ********** pochodzenia (wykropkowałem, bo to na potrzeby niniejszego dyskursu nieistotne kim był mój dziadek). "Kumasz"?

lutzek
    • water7 Re: stanowczo protestuję !!! 28.04.06, 11:06
      jak Olisadebe jest polakiem to i każdy może być ja jestem żydówką polką i
      absolutnie się z toba nie zgadzam niezależnie od tego czy jest cyganem żydem czy
      np muzułmaninem a ty jesteś jak zakuty moherowy beret na głowie pięknego romka
    • Gość: lutzek Pytanie... IP: *.escom.net.pl 28.04.06, 11:09
      Czy ja jestem Polakiem?

1. Moja rodzina w Polsce jest dopiero od 4 pokoleń.
      2. Mam obywatelstwo Polskie.
      3. W narodowości wpisuję: a******ckie.
      4. Chodziłem do Polskiej szkoły.
      5. Mówię i myślę po Polsku.
      6. Nawet mi trochę więcej niż każdemu zależy na tym kraju.

Jestem Polakiem, czy nie? Bo nie wiem :)

A teraz mój przyjaciel:

1. Jego rodzina od ZAWSZE mieszkała w Polsce.
      2. On też urodził się Polsce.
      3. Ma obywatelstwo polskie i wpisuje narodowość: polska.
      4. Mówi i myśli po polsku.
      5. Chodził do polskiej szkoły.

ale...

6. Ma w głębokiej dupie ten kraj.

Czy on jest Polakiem?

A może obaj nie jesteśmy Polakami??? :) Aha... nie jesteśmy gejami, ale popieramy ich dążenia do społecznej równości. Czy to nie jest kolejna przeszkoda, by być PRAWDZIWYM Polakiem? :)

lutzek
      • Gość: ferment Re: Pytanie... IP: *.chello.pl 28.04.06, 15:54
        Polak dba o jężyk ojczysty, więc i o przestrzeganie zasad polskiej ortografii.
        Chyba, że nie potrafi, jak potrafi, to dba.

Polak, nawet najbardziej "luzacki" nie ma chyba 8macek.
        Moze ma?
        • 3promile Re: Pytanie... 28.04.06, 15:58
          Gość portalu: ferment napisał(a):

> Polak, nawet najbardziej "luzacki" nie ma chyba 8macek.
          > Moze ma?

Na takie dictum to ja się poczułem wzorcowym Polakiem. Z takim nickiem...
          • Gość: ferment Re: Pytanie... IP: *.chello.pl 28.04.06, 16:12
            Na takie dictum to ja się poczułem wzorcowym Polakiem. Z takim nickiem...

I za takiego Cię uważam:)
            • 3promile Re: Pytanie... 28.04.06, 16:41
              Cholera, byleby nie Wszechpolakiem...
          • Gość: Magda Re: Pytanie... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.04.06, 16:54
            E, tam w kazdym bez wyjatku narodzie znajdzie sie jakis nedzny pijak.
            • Gość: mułła Re: Pytanie... IP: *.malbork.mm.pl 29.04.06, 13:51
              8macek byłby pierwszy do chwalenia się, że to rodak, gdyby ów Adam G., czy jak
              mu tam, był kimś, kto by cośtam wynalazł, zasłynąl jakoś pozytywnie, itp. Gdyby
              go wtedy ktoś zapytał, czy to jego rodak, bez wahania by powiedział, że tak.
              Takie mam nieodparte wrażenie. A może się mylę, co?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka