yoma 19.07.06, 12:40 Ty się nie bierz za energię atomową! Ratunku!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0golone_jajka Re: Kaczka! 19.07.06, 12:49 Akurat tu popieram premiera. Nie ma innej drogi, jedynym wyjściem jest energetyka jądrowa Odpowiedz Link Zgłoś
samentu Re: Kaczka! 19.07.06, 13:06 odpady mozna składować BTW o czym nieliczni wiedzą my juz mamy mini elektrownię w Świerku pod Warszawą rocznik 65 dużo starsza i groźniejsza niż Czarnobyl i tez produkuje odpady róznica między odpadami atomowymi a odpadami z elektrowni cieplnej jest taka że te pierwsze można składować w jednym miejscu te drugie wdychamy wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Kaczka! 19.07.06, 13:09 Poza tym elektrownia węglowa produkuje tyle odpadów w jeden dzień ile atomowa w rok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Jeżeli nawet tomografia NMR musi się nazywać IP: 195.136.151.* 19.07.06, 13:19 tomografią komputerową, bo wyrażenie nuklearny rezonans jądrowy mimo, że z energetyką jądrową nie ma nic wspólnego wzbudza wśród ludzi strach. To mozna się spodziwać, że społeczeństwo będzie trudno do tego przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Jeżeli nawet tomografia NMR musi się nazywać 19.07.06, 14:04 > bo wyrażenie nuklearny rezonans jądrowy raczej magnetyczny rezonans jądrowy Nie wzbudza, nie spotkałem się z tym prawdę mówiąc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Jeżeli nawet tomografia NMR musi się nazywać IP: 195.136.151.* 19.07.06, 13:19 tomografią komputerową, bo wyrażenie nuklearny rezonans jądrowy mimo, że z energetyką jądrową nie ma nic wspólnego wzbudza wśród ludzi strach. To mozna się spodziwać, że społeczeństwo będzie trudno do tego przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Kaczka! 19.07.06, 14:06 > o czym nieliczni wiedzą z tego co pamiętam istnienie reaktorów Ewa, Maria (były/są jeszcze inne?) w Świerku nigdy nie było tajemnicą > i tez produkuje odpady tak, tylko porównaj ilości > te pierwsze można składować w jednym miejscu dzięki temu łatwiej trafić w to miejsce Airbusem albo Boeingiem Odpowiedz Link Zgłoś
samentu Naruralnie ze są 19.07.06, 19:48 i to jest prawdziwy cud (sprowadzony za sprawą JPII być może) że to jeszcze funkcjonuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyautenty Re: Kaczka! IP: *.aster.pl 19.07.06, 19:57 0golone_jajka napisał: > Akurat tu popieram premiera.Nie ma innej drogi, jedynym wyjściem jest energety > ka jądrowa ...oparta na ogolonych jądrach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyautenty Re: Kaczka! IP: *.aster.pl 19.07.06, 20:00 0golone_jajka napisał: > Akurat tu popieram premiera. Nie ma innej drogi,jedynym wyjściem jest energety > ka jądrowa ...oparta na ogolonych jadrach. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Najfajniejszy cytat z expose. 19.07.06, 12:51 "Nikt nas nie przekona, że białe jest białe, a czarne - czarne !" W to jestem gotów uwierzyć. ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Rozwój energetyki atomowej będzie stymulował IP: 195.136.151.* 19.07.06, 13:14 rozwój energetyki termojądrowej, która z radioaktywnością nie ma nic wspólnego a jakakolwiek katastrofa będzie miała jedynie zasięg lokalny. Swoją drogą trudno się oprzeć wrażeniu, że ten lęk jest obficie podsycany petrodolarami. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Rozwój energetyki atomowej będzie stymulował 19.07.06, 14:02 > rozwój energetyki termojądrowej chcesz rozwijać ja tak jak Rosjanie badali Tu144? > która z radioaktywnością nie ma nic wspólnego a na czym chcesz ją oprzeć że nie będzie miała? na zimnej fuzji? > a jakakolwiek katastrofa będzie miała jedynie zasięg lokalny. 100km promień chmury radioaktywnej, gęstość zaludnienia ok 122 osoby na km kwadratowy, razem ok 3 830 000 osób zagrożonych w skali Rosji, Chin i Indii faktycznie zasięg lokalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: Rozwój energetyki atomowej będzie stymulował IP: *.aster.pl 19.07.06, 14:12 > Swoją drogą trudno się oprzeć wrażeniu, że ten lęk jest obficie podsycany > petrodolarami. Układ? Czy spisek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: Rozwój energetyki atomowej będzie stymulował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 20:05 Ani układ ani spisek. Powiedz mi tylko dlaczego badania nad nowymi zrodlami energii tak się ślimaczą. Ale bez kpiny proszę. Chcę usłyszeć racjonalną odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
samentu Bo właścicielami patentów są koncerny paliwowe 19.07.06, 20:12 co zreszta pokazują w swoich reklamówkach np. reklama Shella na CNN reklamówki twierdzą że koncerny paliwowe w trosce o przyszłość cywilizacji już dziś pracują nad paliwami ekologicznymi rzecz w tym że pracowac nie ma na czym bo paliwa ekologiczne juz są np. w Brazylii jeździ się wyłącznie na czystym alkoholu etylowym Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Kaczka! 19.07.06, 13:17 Mnie nie chodzi o odpady, mnie chodzi o to, że chce to robić kaczka... Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Kaczka! 19.07.06, 13:30 Eeee tam, przecież on tylko da zielone światło, a "robić" będą fachowcy, którzy się na tym znają, tachnologia będzie dopracowana, bezpieczna, tylko trzeba góóóre kasy wyłożyć. No i może w końcu zamiast na różne światynie czy wizyty guru różncyh sekt Kaczka da na elektrownię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Fizyka u nas stoi na naprawdę wysokim poziomie IP: 195.136.151.* 19.07.06, 13:42 Ale pracy dla fizyków nie ma przez co Mroziewicz musiał zostać klasowym dziennikarzem a Marcinkiewicz premierem. Może teraz się to zmieni a przy okazji wreszcie pchnie naukę na tory na których od dawna być powinna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Fizyka u nas stoi na naprawdę wysokim poziomie IP: 195.136.151.* 19.07.06, 13:42 Ale pracy dla fizyków nie ma przez co Mroziewicz musiał zostać klasowym dziennikarzem a Marcinkiewicz premierem. Może teraz się to zmieni a przy okazji wreszcie pchnie naukę na tory na których od dawna być powinna. Odpowiedz Link Zgłoś
tomas_torquemada Re: Kaczka! 19.07.06, 13:49 Tusk tez kaczka.. chcieliscie lewice to ja macie :) Odpowiedz Link Zgłoś
samentu Atomówka ma jeszcze jeden znaczący plus 19.07.06, 19:51 obnizy ceny energii nawet o połowę wprowadzi konkurencje na rynku prądu a przez to pozbawi monopolu górnicze brzuchate cuchnące spożytym alkoholem gangserstwo nie będzie zysków, będa zwolnienia armii fałszywych górników podbijających karty zjazdu pod ziemię i idących potem na piwo za pieniądze reszty obywateli nikt nie będzie potem przyjeżdzał demolowac Warszawy no i elektorat Pisuaru znacząco się zmniejszy Odpowiedz Link Zgłoś