Dodaj do ulubionych

JUSTYNA POCHANKE

10.02.03, 23:41
Sorki, musiałem ten temat uwolnić ....

Znacie Panią Justynę Pochankę z TVN24? Na pewno tak.

Mam jedno (no może dwa pytania):

1. Czy nie wydaje Wam sie, że ta Pani jest zbyt krzykliwa i w jakiś sposób
agresywna i arogancka?

- zaznaczam, że nie lubię tzw. ciepłych kluch

2. Czy odpowiada Wam, to Jej ciągłe przerywanie wypowiedzi, komentarze w
stylu; A JA I TAK WIEM LEPIEJ?....

- aby dać przeciwstawny przykład, tzw. dziennikarstwa i komentatorstwa na
poziomie, które powala mnie z nóg, podam nazwisko Pani Janiny Paradowskiej
(z "Polityki", komentatorki w "Loży Prasowej").

Moze jestem przewrażliwiony, ale irytuje mnie Pani Pochanke swoją arogancją
(nie chcę być w tym miejscu dosadniejszy w ekspresji epitetów).

Obserwuj wątek
    • Gość: BRYCIO Re: JUSTYNA POCHANKE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 12:47
      Oj zgadzam się ze wszystkim. Pani Pochanke powinna się ciut utemperować. Pani
      Paradowska natomiast być bardziej aktywną, chociaż nie we wszystkim zgadzam się
      z tą Zelazna Damą Polskiego Dziennikarstwa.
      • alfalfa Re: JUSTYNA POCHANKE 11.02.03, 12:59
        Paradowska monopolizuje Lożę Prasową i jest nieznośna! Wpada w słowo swoim
        kolegom po fachu i przydługimi opiniami zabiera czas innym na wypowiedź.
        Ostatnio przy okazji omawiania sprawy Rywina czuła się chyba w obowiązku, jako
        jedyna z grona przsłuchiwana przez prokuratora, do odpierania zarzutów i brała
        wypowiedzi innych dziennikarzy do siebie. Przesada. Nikt jej nie traktuje jako
        ważna figurę w tym wszystkim i mam wrazenie ze się pani Paradowskij trochę
        pokreciło od czasu nagrody jaka dostała.
        ps. Anita Werner najładniejszą TVN dziennikarka jest!:)
    • Gość: moboj Re: JUSTYNA POCHANKE IP: 62.233.250.* 11.02.03, 21:41
      A ja uważam, że Justyna Pochanke jest świetną dziennikarką. Ha, a Janina
      Paradowska to dla mnie Pierwsza Dama Dziennikarstwa - odkąd czytam "Politykę"
      (jakieś 8 lat) jestem zachwycona jej tekstami. a w "Loży prasowej" czasem tylko
      ona ma do powiedzenia coś ciekawego, więc nic dziwnego, że przerywa:)
      • Gość: ax Re: JUSTYNA POCHANKE IP: *.proxy.aol.com 11.02.03, 23:12
        ja sie zgadzam z poprzedniczka, od czasu nagrody Paradowska sie zmienia z
        kazdym wydaniem "lozy" sprawia wrazenie zmeczonej ta cala reszta ktora i tak
        jej ne dorowna, proonwalbym jej dluzszy urlop bo traci swoj wigor i robi sie
        nieco schematyczna, aczkolwiek wciaz jest na topie, Pochanke - fakt - stawia na
        forme a nie na tresc.
        • banita_ Re: JUSTYNA POCHANKE 13.02.03, 13:56
          Masz racje Pochanke powinna przestac rozpychac sie lokciami. Pamietnego
          wrzesnia tez nie dala dojsc do glosu swojemu koledze w studio. Brak kultury
          walka o byt za wszelka cene.
          • Gość: PRACUŚ Re: JUSTYNA POCHANKE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 18:28
            banita_ napisał:

> Masz racje Pochanke powinna przestac rozpychac sie lokciami. Pamietnego
            > wrzesnia tez nie dala dojsc do glosu swojemu koledze w studio. Brak kultury
            > walka o byt za wszelka cene.

Ja GENERALNIE nie lubię ludzi pokroju Justyny Pochanke. Kobieta wie po co ma
            łokcie (i plecy chyba też!... - ale to już mniej ważne). Denerwuje mnie swoją
            krzykliwością i sposobem przeprowadzania dyskucji. Podobnie z resztą zachowuje
            się Jej kumpel, Bogdan Rymanowski. Być może jest to nowoczesne dziennikarstwo,
            ale na pewno pozbawione zasad ...

Pani Paradowska natomiast mnie non-stop urzeka. Ktoś napisał, że też przerywa
            swoim rozmówcą. Tak, przerywa, ale zobaczcie w jak wspaniały sposób. Poza tym
            ta Pani ma naprawdę bardzo dużo mądrych rzeczy do powiedzenia. I nich sobie
            zdominuje "Lożą Prasową" - mi to nie przeszkadza. Przeszkadza mi natomiast
            prównanie Paradowskiej z Pochanke. Pani Pochanke musi jeszcze dużo się nauczyć,
            a przede wszystkim zrozumieć, że głośne mówienie i w miarę ładna buźka, to nie
            wszystko. Pamiętam, jak zdawała relację z 11 września, ze studia razem z Pania
            Beatą (nie pamiętam nazwiska - z góry z to przepraszam). Boże, ta Pochanke nie
            pozwoliła swojej koleżance nic powiedzieć, dokończyć. Obrzydliwe!
            • Gość: Ain Re: JUSTYNA POCHANKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.03, 22:00
              TVN w większości ma chyba najlepsze prezenterki. Mnie zadziwia, ze przy takim
              doborze kadry lansuje się Pochankę na gwiazdę. Kiedy oglądam p. Pochanke to już
              w ogóle nie zwracam uwagi o czym mówi, widzę tylko te karcące spojrzenia, te
              westchnienia,ta wyższość w głosie, te rzuty ramionami, to jest cały teatr.
              Czemu ona musi się tak wiercić? Poza tym z dykcją też chyba nie za dobrze. Mam
              takie domysły, że pani Pochanke widzi się rola nowej Olejnik.Matko Boska.
              • Gość: ax Re: JUSTYNA POCHANKE IP: *.proxy.aol.com 16.02.03, 02:58
                a moze ma owsiki...?
    • Gość: GABI POCHANKE TO WYDRA! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 12:28
      Wstrętna baba, która nie powinna zaistnieć w TVN24. Walter chyba jest chory, że
      ją promuje. Jest tyle fantastycznych dziennikarzy i dziennikarek. Brakuje tylko
      tego, aby ta wydra pojawiła się w Wiadomościach TVN. Ale to chyba nam nie
      grozi, tak długo, jak jest LISEK-CHYTRUSEK. Np. taki LIS. Widać, że jest
      bezczelny, ale jakże ujmująco i z jaką gracją. Nie wiem, może ten cały świat
      dziennikarski jest taki wydrowaty.
      POCHANKE powinna się opanować i popracować nad sobą. Młoda już nie jest, a jest
      taka butna! A może właśnie dlatego taka jest, gdyż dorwała się do kamerki i
      łapie za wszelką cenę wszystko z tych swoim 5 minut.
      KOBITA jest ładna, ma ciekawą urodę i pod główką też troszkę oleju, ale nie w
      ten sposób. Kiedy POCHANKE zaczyna mówić, my natychmiast zmniejszamy ilość
      decybeli.ONA WRZESZCZY a nie mówi.Być może zapatrzyła się na polskie bazary...
      • roanbu Re: POCHANKE TO WYDRA! 16.02.03, 12:40
        Ojej! Nie sądziłem, że tak bardzo poruszy co niektórych ten wątek. Cieszę się
        tym bardziej, że pani Pochanke nie tylko mnie drażni. Ale uważam, że GABI
        trochę przesadziła ze środkami wyrazu.
        Wydra, nie wydra. Jest jaka jest! Zgadzam się, że powinna zmienić coś w swoim
        zachowaniu. Może powinni nauczyć jej odpowiedzniej modulacji głosu.
        A co do LISKA_CHYTRUSKA.... GABI - SUPER!
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka