Dodaj do ulubionych

Dżuma XXI wieku

12.10.06, 23:12
Zgadnijcie jaka choroba zbierze największe żniwo w XXI wieku? Już zaczęła.
Ale będzie gorzej. I każdego może dopaść.
Obserwuj wątek
    • Gość: zenek Re: Dżuma XXI wieku IP: *.sti.net.pl 12.10.06, 23:53
      wiem !debilizm ! jajco daj se juz na wstrzymanie bo zwymiotuje !
    • maniek.27 Ja wiem ja wiem:)To chyba będzie katofobia:) 12.10.06, 23:56
      n/t
      • 0golone_jajka Re: Ja wiem ja wiem:)To chyba będzie katofobia:) 13.10.06, 09:14
        od katofobii nikt jeszcze nie umarł
        • maniek.27 Re: Ja wiem ja wiem:)To chyba będzie katofobia:) 13.10.06, 14:24
          Jeszcze nie ale kto wie:)?
          • Gość: Jajco Re: Ja wiem ja wiem:)To chyba będzie katofobia:) IP: *.isep.pw.edu.pl 13.10.06, 14:36
            Na tę dżumę, którą mam na myśli umarło już całkiem sporo ludzi.
    • witch-witch Re: Masz na mysli ptasia grype... 13.10.06, 14:30
      Bo na to jeszcze nie ma szczepionek...a jest to bardzo agresywny wirus.
      • Gość: Jajco Re: Masz na mysli ptasia grype... IP: *.isep.pw.edu.pl 13.10.06, 14:35
        Nie, zgadujcie dalej
        • Gość: Echo Re: Masz na mysli ptasia grype... IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 13.10.06, 15:01
          lewicowe zapalenie mozgu
          • Gość: ferment Re: Masz na mysli ptasia grype... IP: *.chello.pl 13.10.06, 16:21
            Gość portalu: Echo napisał(a):

> lewicowe zapalenie mozgu

Echo, jesteś cudna, pozdrawiam Cię:)
            • 0golone_jajka Re: Masz na mysli ptasia grype... 13.10.06, 18:10
              powtarzam, że chodzi o przypadłość od której się umiera!
              • Gość: ferment Re: Masz na mysli ptasia grype... IP: *.chello.pl 13.10.06, 18:28
                Umiera się na życie
                • 0golone_jajka Re: Masz na mysli ptasia grype... 13.10.06, 20:29
                  Świetny strzał, ale pudło. Inną chorobę mam na myśli. Na życie umiera każdy, a na tę chorobę nie cierpią wszyscy.
                  • Gość: ferment Re: Masz na mysli ptasia grype... IP: *.chello.pl 13.10.06, 21:02
                    Po pochwale wzrosła mi motywacja do zgadywania:)
                    Strzelę jeszcze raz: otyłóść.
                    Jest w tarczy?
                    • greta_wierzbinska Re: Masz na mysli ptasia grype... 13.10.06, 21:09
                      moze jakas podpowiedż?
                  • pyorunochron Chodzi ci o choroba zakazna czy niezakazna? 13.10.06, 21:28
                    0golone_jajka napisał:

> Świetny strzał, ale pudło. Inną chorobę mam na myśli. Na życie umiera każdy, a
                    > na tę chorobę nie cierpią wszyscy.

Skoro przyrownujesz do dzumy to chyba zakazna - moze to byc np. grypa, albo inna
                    wirusowa. Ew. gruzlica.
                    A jesli chodzi ci o niezakazna to chyba nowotwory i choroby serca, raczej w 21
                    wieku sie nic pod tym wzgl. nie zmieni.
                    • 0golone_jajka Re: Chodzi ci o choroba zakazna czy niezakazna? 13.10.06, 22:26
                      Jest to choroba silnie zakaźna. Często dziedziczna. Ale uleczalna.
                      • lilimeye Re: Chodzi ci o choroba zakazna czy niezakazna? 13.10.06, 22:50
                        Zaczyna się na i, ma pięć liter i jest związana z religią - zgadłam?
                        • 0golone_jajka Gratuluję 13.10.06, 23:13
                          bardzo blisko, ale ja bym aż tak nie uściślał, ująłbym to po prostu ogólniej,
                          zreztą już to napisałaś
                          • pyorunochron He, he 13.10.06, 23:37
                            0golone_jajka napisał:

> bardzo blisko, ale ja bym aż tak nie uściślał, ująłbym to po prostu ogólniej,
                            > zreztą już to napisałaś

Wiec zaczyna sie na r i ma 7 liter? To zawsze byla bardzo wazna przyczna
                            umieralnosci ludzi ;-) W 21 wieku mam nadz. bedziemy umierac z innych powodow.
                            Na marginesie - nie ma chorob jednoczesnie zakaznych i dziedzicznych. Ch.
                            zakazna moze byc ew. wrodzona, ale nie dziedziczna.
                            • lilimeye Re: He, he 13.10.06, 23:45
                              > Na marginesie - nie ma chorob jednoczesnie zakaznych i dziedzicznych. Ch.
                              > zakazna moze byc ew. wrodzona, ale nie dziedziczna.

Ta wyżej wymieniona pewnie jest wyjątkiem, potwierdzającym regułę :-)
                              • Gość: makaron Re: He, he IP: *.acn.waw.pl 13.10.06, 23:56
                                > Ta wyżej wymieniona pewnie jest wyjątkiem, potwierdzającym regułę :-)

Dokładnie tak :))
    • markus.kembi Re: Dżuma XXI wieku 16.10.06, 14:54
      Tak, już wiem o jaką dżumę chodzi. Ale ten, kto na nią umrze, pójdzie do raju z
      70 dziewicami, więc w sumie nie jest to taki marny koniec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka