0golone_jajka 12.10.06, 23:12 Zgadnijcie jaka choroba zbierze największe żniwo w XXI wieku? Już zaczęła. Ale będzie gorzej. I każdego może dopaść. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zenek Re: Dżuma XXI wieku IP: *.sti.net.pl 12.10.06, 23:53 wiem !debilizm ! jajco daj se juz na wstrzymanie bo zwymiotuje ! Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Ja wiem ja wiem:)To chyba będzie katofobia:) 13.10.06, 09:14 od katofobii nikt jeszcze nie umarł Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.27 Re: Ja wiem ja wiem:)To chyba będzie katofobia:) 13.10.06, 14:24 Jeszcze nie ale kto wie:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajco Re: Ja wiem ja wiem:)To chyba będzie katofobia:) IP: *.isep.pw.edu.pl 13.10.06, 14:36 Na tę dżumę, którą mam na myśli umarło już całkiem sporo ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
witch-witch Re: Masz na mysli ptasia grype... 13.10.06, 14:30 Bo na to jeszcze nie ma szczepionek...a jest to bardzo agresywny wirus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajco Re: Masz na mysli ptasia grype... IP: *.isep.pw.edu.pl 13.10.06, 14:35 Nie, zgadujcie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: Masz na mysli ptasia grype... IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 13.10.06, 15:01 lewicowe zapalenie mozgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Masz na mysli ptasia grype... IP: *.chello.pl 13.10.06, 16:21 Gość portalu: Echo napisał(a): > lewicowe zapalenie mozgu Echo, jesteś cudna, pozdrawiam Cię:) Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Masz na mysli ptasia grype... 13.10.06, 18:10 powtarzam, że chodzi o przypadłość od której się umiera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Masz na mysli ptasia grype... IP: *.chello.pl 13.10.06, 18:28 Umiera się na życie Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Masz na mysli ptasia grype... 13.10.06, 20:29 Świetny strzał, ale pudło. Inną chorobę mam na myśli. Na życie umiera każdy, a na tę chorobę nie cierpią wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Masz na mysli ptasia grype... IP: *.chello.pl 13.10.06, 21:02 Po pochwale wzrosła mi motywacja do zgadywania:) Strzelę jeszcze raz: otyłóść. Jest w tarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
greta_wierzbinska Re: Masz na mysli ptasia grype... 13.10.06, 21:09 moze jakas podpowiedż? Odpowiedz Link Zgłoś
pyorunochron Chodzi ci o choroba zakazna czy niezakazna? 13.10.06, 21:28 0golone_jajka napisał: > Świetny strzał, ale pudło. Inną chorobę mam na myśli. Na życie umiera każdy, a > na tę chorobę nie cierpią wszyscy. Skoro przyrownujesz do dzumy to chyba zakazna - moze to byc np. grypa, albo inna wirusowa. Ew. gruzlica. A jesli chodzi ci o niezakazna to chyba nowotwory i choroby serca, raczej w 21 wieku sie nic pod tym wzgl. nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Chodzi ci o choroba zakazna czy niezakazna? 13.10.06, 22:26 Jest to choroba silnie zakaźna. Często dziedziczna. Ale uleczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
lilimeye Re: Chodzi ci o choroba zakazna czy niezakazna? 13.10.06, 22:50 Zaczyna się na i, ma pięć liter i jest związana z religią - zgadłam? Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Gratuluję 13.10.06, 23:13 bardzo blisko, ale ja bym aż tak nie uściślał, ująłbym to po prostu ogólniej, zreztą już to napisałaś Odpowiedz Link Zgłoś
pyorunochron He, he 13.10.06, 23:37 0golone_jajka napisał: > bardzo blisko, ale ja bym aż tak nie uściślał, ująłbym to po prostu ogólniej, > zreztą już to napisałaś Wiec zaczyna sie na r i ma 7 liter? To zawsze byla bardzo wazna przyczna umieralnosci ludzi ;-) W 21 wieku mam nadz. bedziemy umierac z innych powodow. Na marginesie - nie ma chorob jednoczesnie zakaznych i dziedzicznych. Ch. zakazna moze byc ew. wrodzona, ale nie dziedziczna. Odpowiedz Link Zgłoś
lilimeye Re: He, he 13.10.06, 23:45 > Na marginesie - nie ma chorob jednoczesnie zakaznych i dziedzicznych. Ch. > zakazna moze byc ew. wrodzona, ale nie dziedziczna. Ta wyżej wymieniona pewnie jest wyjątkiem, potwierdzającym regułę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makaron Re: He, he IP: *.acn.waw.pl 13.10.06, 23:56 > Ta wyżej wymieniona pewnie jest wyjątkiem, potwierdzającym regułę :-) Dokładnie tak :)) Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Dżuma XXI wieku 16.10.06, 14:54 Tak, już wiem o jaką dżumę chodzi. Ale ten, kto na nią umrze, pójdzie do raju z 70 dziewicami, więc w sumie nie jest to taki marny koniec. Odpowiedz Link Zgłoś