Dodaj do ulubionych

pralka Ardo AE1033

05.11.06, 15:41
kto ma taką pralkę i powie mi jak wyjąc pojemnik na proszek nie uszkadzając
go. Strasznie tam sie pełno starego proszku nazbierało i chce to wyczyscić
ale nie moge wyjac tego pojemnika. Wiem, ze w innych pralkach wyjmuje sie go
bez problemu. Dziekuję
Obserwuj wątek
    • mala_cholera Re: pralka Ardo AE1033 05.11.06, 15:54
      Zachowalas instrukcje obslugi?
      • Gość: misiek77misiek Re: pralka Ardo AE1033 IP: *.aster.pl 05.11.06, 16:12
        tak, mam instrukcję ale tam niestety nie ma informacji :(
        • mala_cholera Re: pralka Ardo AE1033 05.11.06, 16:19
          Tej pralki nie posiadam. Moim doswiadczeniem w takim razie Ci sie nie przysluze.
          Jedyne co mi do glowy przychodzi to numer telefonu do biura obslugi klienta. Byc
          moze znajdziesz taki w zalaczonej instrukcji.
          • Gość: misiek77misiek Re: pralka Ardo AE1033 IP: *.aster.pl 05.11.06, 16:25
            dzieki za pomysł :)
    • makrama1 Re: pralka Ardo AE1033 05.11.06, 16:47
      Mam BOSCHa, ale kto wie może akurat zastosowali podobne rozwiązanie.
      Po wysunięciu pojemnika pomiędzy komorami na proszek, za komorą na płyn do
      płukania jest taka niewielka płaszczyzna z solidnym wgłębieniem. To wgłębienie
      naciska się palcem i tak trzymając wyciąga cały zasobnik. Jak Ci się nie przyda
      to sobie chociaż wyeliminujesz jedną możliwość :))
      • Gość: misiek77misiek Re: pralka Ardo AE1033 IP: *.aster.pl 05.11.06, 16:56
        hmm nic z tego, próbowałam ale po pierwsze nie ma podobnego wgłębienia a po
        drugie klinuje sie z lewej strony, jakas dziwna ta pralka w mojej starej pralce
        nie było takich problemów. Wysłałam e-maila do serwisu moze mi cos poradzą. Ale
        dziekuję za odpowiedzi :)
    • Gość: merdak Re: pralka Ardo AE1033 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 14:29
      Wysuwasz zbiorniczek do końca, przyciszkasz palcem krateczkę po prawej stronie,
      unosisz delikatnie cały pojemnik ku górze i już można wyjąć.
      • des4 Re: pralka Ardo AE1033 06.11.06, 14:44
        W każdej pralce po wysunięciu pojemnika na proszek, w środku jest jakiś
        plastikowy dżinks, kształt zależy od typu i marki, z reguły jest tak, że
        naciskając tego dżinksa, wyjmujesz pojemnik na proszek...niestety musisz trochę
        pomacać...;)
        • Gość: misiek77misiek Re: pralka Ardo AE1033 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 14:58
          macałam ;) naprawde i nic nie ma takiego. hmm nawet mój facet sprawdzał i
          prawie wyrwał ze złości ten pojemnik i nic....
          nie ma tam tegto dźinksu, przycisku, wgłębienia
          normalnie nic nie ma :(((
    • Gość: misiek77misiek Re: pralka Ardo AE1033 IP: *.aster.pl 06.11.06, 19:04
      Udało sie !!!! Dzieki za wszystkie rady. Napisałam do serwisu ardo i poradzili
      mi zeby uniesc lekko i mocno pociagnać, trzasneło ale nic sie nie połamało. :)
      jeszcze raz dzieki Wam za rady :)
      • czesiekkk Re: pralka Ardo AE1033 06.11.06, 21:12
        To uważaj na tą półeczkę na proszek. Mi się naderwała w Boshu i musiałem płacić
        z 90 zł. Delikanie i jeszcze raz delikatnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka