Gość: Quesso Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.wlan.pl 29.01.07, 00:46 Aha, jeszcze bałem się potwora z piwnicy. Którego nazywałem "diabeł" Był jakby pakerem, który całe ciało miał wysadazne jagodami lśniącymi w ciemności pwinicy. Potrafiłem w panice wybiec po schodach krzycząc: "Diabeł! Diabeł!" :) Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Zostało mi do tej pory 29.01.07, 00:52 panicznie boję się......węży. Nawet jak widzę je w telewizji to ciarki po mnie przechodzą i muszę mięć zapalone światło w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Dydka na Słomianych Nóżkach i Baby Jagi 29.01.07, 00:53 oraz właściciela domu w którym mieszkałem, a który był ocalałym z holocaustu starym Żydem. Miał mnie porwać i zrobić ze mnie w piwnicy macę. Brat starszy mi tę teorię wpajał ;-) a starzy, jak się dowiedzieli o tej edukacji, chcieli zrobić z niego marmoladę. A kto bratu o macy i Żydzie powiedział to juz nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rio Bravo Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.nycmny.east.verizon.net 29.01.07, 02:12 Bałem się rekinów i wężów ukrywających się pod kołdrą. Zawsze kiedy kładłem się spać wydawało mi się, że gdy włożę nogi pod kołdrę to będzie tam rekin lub wąż, który mi je odgryzie. Praktycznie nigdy nie kładłem się spać bez uprzedniego sprawdzenia łóżka i podniesienia kołdry. Pozatym bałem się pająków, bo wydawało mi się, że ukąszenie każdego pająka musi skończyć się śmiercią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oskar skarpety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 08:39 ja bałem się suszących się w łazience skarpet. Byłem przekonany, ze w nocy wyjdą z tej łazienki i mnie zaduszą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziq81 Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 09:07 Wspomnianego już serialu "Miasteczko Twin Peaks", wojny, robaków i długich ciężkich zasłon w salonie;) Odpowiedz Link Zgłoś
mary4 Re: Czego baliście się w dzieciństwie? 29.01.07, 09:33 Strasznie bałam sie mapetów, a juz w sczególności Pigi :-) oraz Bajki " O czym szumią wierzby" paskudstwo -jeszcze teraz przechodza mnie ciarki na sama myśl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 10:11 Bałam się koguta który przez dwa lata gonił mnie od furtki do drzwi domu (specjalnie drań czekał na mnie jak wracałam ze szkoły)pijanych ludzi,wariatów,zboczeńców co zostało mi do teraz,a najbardziej bałam się nieżyjącego już ojca mojej koleżanki z klasy,który patrzył się na nas dziwnie wyłupiastymi oczami i oblizywał się lubieżnie(tego pana bała się większość moich koleżanek).Strasznie bałam się i boje nadal pająków,na ich widok wrzeszcze.Bałam się sąsiada ,który po wypłacie zalewał sie w pestkę i mając pretensje do całego swiata i argument w postaci tłuczka do miesa,robił wycieczki po najbliższej okolicy i tłukł sie po nocy do drzwi naszego domu.Od paru lat nie przychodzi do nas bo zerwał wreszcie miotłą,i to dośc porządnie a uciekając zgubił tłuczek i jeden but. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Ja się bałem, że jak dorosnę to pójdę do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 09:57 i nie będę mógł się bawić z moją koleżanką w doktora... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble,ble kaczory bałem sie przedszkolanki.... IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.01.07, 10:01 brzydka jak żona naszego prezie, do tego grała na pianinie, będąc przekonaną,że potrafi... koszmar ! Odpowiedz Link Zgłoś
dubiduu Re: Czego baliście się w dzieciństwie? 29.01.07, 10:12 Moja prababcia w młodości straciła rękę do łokcia, posiadała protezę ręki. Kiedy umarła dziadkowie trzymali jej protezę w tapcznie (nie wiem dotąd po co? może w ramach jakiegoś truchła albo co;)), na którym spałam w dziecińswie, kiedy u nich nocowałam....Możecie się domyśleć, że bałam się, że ta ręka wyjdzie sama z łóżka i mnie udusi albo pobije;)))) Koszmar mówię Wam. ps. Proteza opuściła mieszkanie dziadków wraz z tapczanem, na miejscu którego stoi teraz sofa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinka_malinka Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 10:44 bardzo bałam się spojrzeć w nocy w lustro. Kuzyn opowiedział mi kiedyś bardzo przekonującą historię, że jeżeli o północy spojrzymy w lustro zobaczymy ducha. Potem przez kilkanaście lat przemykając w nocy do łazienki starannie omijałam wzrokiem wszelkie lustra. I jeszcze bałam się straszliwie na filmie "Dom wampirów" (wczesne lata 70-te). A teraz marzę o tym by ten film zobaczyć jeszcze raz ale nie wiem czy jest gdzieś osiągalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biem zaiks Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 10:59 aaa ja w wypozyczalni kaset widzialam taka kasete z filmem chyba blackout sie nazywal, na okładce był facet w skorzanym ubraniu na całej głowie taka skorzana kominiarka z otworami na oczy i usta ale te otwory mozna było zamknac takim zamkiem błyskawicznym ! to bylo straszne ta okladka i ten facet ktorego oczu i ust nie bylo widac poprzez te zamki a 2 sen ktory do tej pory mi sie czasem sni to włamywacze wkradajacy sie na linach wspinaczkowy do domu, zawsze wsrod nich jest kobieta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bri Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.biuro.silverscreen.pl 29.01.07, 11:03 Bałam się spowiedzi zanim jeszcze miałam okazję się pierwszy raz wyspowiadać. Wyobrażałam sobie, że spowiedź wygląda tak: staję na środku kościoła, jest przejmująca cisza a ja muszę na głos i przy wszystkich powiedzieć swoje grzechy. Drugi lęk to było zgubienie książek z biblioteki - zdarzyło mi się to raz, gdzieś w czwartej klasie i biblioteka przez wiele lat przysyłała potem do mnie upomnienia. Śniły mi się koszmary, że z tego powodu idę więzienia itp. Bałam się wojny. Jak stan wojenny się zaczął miałam 6 lat i przez kilka strasznych dni wyobrażałam sobie bombardowania, czołgi, ssmanów rozstrzeliwujących małe dzieci itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate1972 Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 12:10 Zabawki-pajaca szmacianego z porcelanową twarzą - ohydny upiorny uśmiech na tej twardej gębie. Cieni na suficie. Wogóle bałam się sypiać, zawsze musiałam mieć schowane nadgarstki, szyję i kostki nóg, to pewnie po to, żeby wampir się do nich nie dobrał :P Piwnicy, ale raczej wychodzenia z niej, wydawało mi się zawsze, że ktoś/coś za mną idzie i wtedy zaczynałam biec po schodach :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katie Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 13:08 Po pierwsze KANAPONÓW - które jak nazwa wskazuje chowały sie w kanapie - u mojej koleżanki konkretnie. Po drugie miałam fobie ze spod dywanu wyskakuja krokodyle i różne potwory jak tylko zgasze światło.więc od drzwi jak najszybciej wskakiwałam do łóżka żeby mnie nic za noge nie wciagnęło pod dywan :) Po trzecie z moja kumpelką -ta od kanaponów- ubzdurałyśmy sobie że w mieszkaniu w naszej klatce,które było puste bo właściciel zmarł, jest po nim kościotrup i straszy:)) i dzwoniłyśmy dzwonkiem do drzwi po czym szybko uciekałyśmy. No i bałyśmy sie do piwnicy schodzic, bo zanim doszłyśmy do włącznika światła myślałyśmy że zarza ktoś wyskoczy z ciemnych zakamarków. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katie Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 13:25 Ktos napisał o lęku przed wciągnięciem przez ruchome schody - też tto miałam i poniekąd troche do dziś mi zostało ( a mam 26 lat). i tez bałam się przechodzenia między wagonami w pociągach. Aha, i pijawek sie bałam.że są obsliżle i mnie obleza i wszystko ze mnie wyssają i do dziś czuje obrzydzenie choc widziałam je tylko w formalinie i w książkach. No i oczywiście rodzoce standartowo straszyli mnie BOBOŚKIEM. że jak bedę niegrzeczna to przyjdzie i mnie zje. Ale chyba nie byłam najgorsza bo mnie nie zjadło , hihi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rixa Re: Czego baliście się w dzieciństwie? 29.01.07, 14:23 Mnie też straszono, tyle, że Bobem- ale działało tylko kilka lat;) Potem, chyba była rocznica wybuchu w Czernobylu, bo przejrzałam (jako 8 czy 7 latka) artykuł ze zdjęciami ludzi w kombinezonach antyradiacyjnych, co wywarło na mnie spore wrażenie- przez dłuuugi, dłuuugi czas, widząc chmury burzowe, pytałam rodziców, czy na pewno nie będzie tych, no, deszczów popromiennych. To chyba było troszkę denerwujace;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.vlan85.dengo.lubman.net.pl 29.01.07, 15:46 Ciemności generalnie. Czasy były takie ( choć nie tak odlełe), że w niespodziewanych momentach elektrownia wyłączała prąd. Jak nie było świeczki pod ręką, to...Widoku ognia w nocy za oknem ( wypalanie traw). Burzy z piorunami. Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuleczka Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 15:52 Gremlinów i klauna z filmu "To" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tumartini Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.07, 15:57 Ja się bałam potwornie... PARYZOLA. Tak, nie pomyliłam się, PARYZOLA. To byl taki stwor przeraźliwy, który mieszkał w rurach. Rodzice przypominali mi o tym, gdy za długo siedziałam w wannie. Aha, no i jak miałam jakieś 12 lat zaczęłam bać się pająków. I tak mi niestety zostało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: 83.217.104.* 29.01.07, 16:19 Deszczu sie panicznie balam. Pralizowal mnie. Jak zaczynalo padac wpadalam w histerie - modlilam sie, plakalam, chowalam... Ze dwa lata to trwalo jak mialam ok 7-9 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crazy.berserker Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:34 A ja bałam się panicznie burzy - że piorun trafi w nasz dom i go spali. Strach napędzała babcia która straszyła, że jak zostawię w burzę włączony do kontaktu telewizor to w nas na pewno strzeli. I jeszcze paniczny strach przed wojną - kilka razy mi się śniła - zawsze budziłam się z krzykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirabela27 Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 02:06 Ja też panicznie bałam się burzy, z tego samego powodu. Chowałam się pod kołdrę i zatykałam uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
fatalna_jendza Re: Czego baliście się w dzieciństwie? 29.01.07, 20:48 Wilka z wyjątkowo realistycznie przedstawionej bajki o czerwonym kapturku. Przez to bałam się ciemnych pokoi, z których ów wilk mógł wyskoczyc. Pająków. Pędzących ulicą ciężarówek, które tak czasami "sapią"- szczególnie, jeśli taka "sapnęła" przy mnie. Psów. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle Re: Czego baliście się w dzieciństwie? 29.01.07, 22:40 To może nie do wiary, ale HULKA HOGANA! Kuzyn miał na drzwiach szafy plakat. Na zdjęciu Hulk miał głowę jakoś ak obróconą, że bez względu na to w którym miejscu pokoju akurat byłam, miałam wrażenie, że się na mnie gapi. Co po kilku latach, gdy już dorosłam, nie przedzkodziło w radosnym oglądaniu wrestlingu:) Odpowiedz Link Zgłoś
bogus56 Re: Czego baliście się w dzieciństwie? 29.01.07, 23:40 czarnej wolgi!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.cs.net.pl 30.01.07, 10:40 Ja bałam się melodii, która pojawiała się na koniec Misia Uszatka. Była smutna i przerażająca jak dla mnie. Jak tylko się zaczynała, wybuchałam płaczem. Później rodzice po prostu wyłączali tvw odpowiednim momencie aby uchronić mnie przed tym traumatycznym przeżyciem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
loginka1 Re: Czego baliście się w dzieciństwie? 30.01.07, 12:14 Kiedy spałam u dziadków nasłuchiwałam czy babcia oddycha. Bałam się, że umrze w czasie snu. Poza tym matka uraczyła mnie kiedyś opowieścią o kimś, kto rzekomo przebudził się w trumnie. Całe życie towarzyszy mi fobia, że mnie też to spotka :-/ Na szczęście uświadomiona rodzina obiecała kremację w razie potrzeby ;-) I jeszcze w dzieciństwie do histerii doprowadzały mnie... ogryzki. Mój brat zajadał się jabłkami, a że był z niego straszny bałaganiarz, wszędzie zostawiał ogryzki. Wiedząc, że ich nie znoszę, czasem posuwał się dalej i wrzucał mi takiego obślizgłego ogryza za koszulę. Brrr... Do dzisiaj jestem nerwowa jak ktoś przy mnie je jabłko ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
borowik1 Re: Czego baliście się w dzieciństwie? 30.01.07, 16:22 ja sie niczego nie bałem, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
agaswaczenska Re: Czego baliście się w dzieciństwie? 30.01.07, 16:53 ja piekielnie bałam się burzy!!!!Wymiotowałam ze strachu gdzie popadnie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 18:24 matki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anik Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 19:11 Bałam się, że wybuchnie bomba zakopana w ogródku. Nigdy tam nie było żadnej ale jak miałam 5 lat to byłam przekonana, że jest i już. Do tej pory mam dreszcze jak sobie o tym pomyśle a najdziwniejsze jest to, że nikt mi nie potrafi do traz wyjaśnić skąd ja sobie ubzdurałam tą bombę. Odpowiedz Link Zgłoś
anula_j Drewnianego Pana 30.01.07, 21:59 Była kiedyś taka seria w niedzielę "W starym kinie", na pewno pamiętacie.... Właśnie w czołówce był drewniany pan, który szedł do kina. Zawsze zamykałam oczy i zaczynałam płakać, bo jak on wchodził na stopień do tego kina to sie tak przechylał do tyłu, taki totalny sztywniak... kojarzył mi się z żywym trupem!!! Straszna trauma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Drewnianego Pana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 00:23 ja to jeszcze Trumana i bomby atomowej. i jeszcze bardziej ze powódż zaleje Saską Kępe. a brat to po prostu tylko duzego zlego wilka z trzech swinek. (tez USA!!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 20:21 1 tabliczki z kosciotrupem 2 cmentarzy 3 otwartych trumien na pogrzebach 4 dlugich i ciezkich zaslon (zawsze mi sie wydawalo ze ktos za nimi jest) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 20:25 aha jeszcze cos pamietacie polozone na kszesle ubrania, ktore w ciemnosciach wygladaly jak postacie? strasznie sie tego balam Odpowiedz Link Zgłoś