Dodaj do ulubionych

Mam genialną propozycję dla swojej babci

23.07.07, 21:51
Ma już 89 lat i cały czas żyje.
Pomyślałem, że jak się rzuci z mostu, to ja, moi rodzice, moja żona i dziecko
dostaniemy do podziału 110 tys. zł. Rodzice są dosyć zamożni, więc chętnie
zrzekną się tej kasy dla nas. A mamy do spłacenia kredyt na mieszkanie i
samochód. Zaproponowałem to babci, wstępnie się zgodziła, ale dopiero w
przyszłym roku, bo chce dożyć dziewięćdziesiątki.
Genialna myśl, co nie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ferment Re: Mam genialną propozycję dla swojej babci IP: *.chello.pl 23.07.07, 22:00
      > Ma już 89 lat i cały czas żyje.<

Zyje cały czas ? Nie przesadzasz czasem ? Może czasem nie żyje?
    • rzydzio54 czemu nie wyslales babci na pielgrzymke? 23.07.07, 22:08
      • michu666 Re: czemu nie wyslales babci na pielgrzymke? 23.07.07, 22:09
        Bo nie może ruszać nogami.
        • rzydzio54 Re: czemu nie wyslales babci na pielgrzymke? 23.07.07, 22:18
          w autobusie nie musi ruszac
          • michu666 Re: czemu nie wyslales babci na pielgrzymke? 23.07.07, 22:31
            rzydzio54 napisał:

> w autobusie nie musi ruszac

Ale musi przecież pielgrzymowac.
          • michu666 Re: czemu nie wyslales babci na pielgrzymke? 23.07.07, 22:32
            rzydzio54 napisał:

> w autobusie nie musi ruszac

A współpielgrzymi jak na prawdziwych katolików przystało przecież nie pomogą.
    • nz2 Re: Mam genialną propozycję dla swojej babci 23.07.07, 22:20
      ale jeśli to Ty się wcześniej rzucisz z mostu, to będzie mniej osób do podziału tej kasy po Babci
      • kochanica-francuza Nie, jeżeli on się rzuci 24.07.07, 15:08
        to pieniądze podzieli rodzina z Babcią.
    • Gość: DSD A nie myslales zeby sprzedac swoje dziecko... IP: 144.92.198.* 24.07.07, 00:43
      ...jakiemus bogatemu pedofilowi z Zachodu? Ewentualnie na czesci zamienne do
      prywatnej kliniki (babcia sie tutaj nie nadaje, za stara).

A tak na serio, to przypomina mi sie bajka Andersena o dwoch Klausach. Jeden z
      nich tez zabil babcie lub ciotke bo myslal ze mu za to zaplaca.
      • kochanica-francuza I co, bo mi się nie chce szukać w trzech tomach 24.07.07, 15:09
        Andersena?
        • Gość: DSD Re: I co, bo mi się nie chce szukać w trzech toma IP: 144.92.199.* 25.07.07, 00:27
          Udalo mi sie znalesc po angielsku:

andersen.com.ua/en_little_claus_and_big_claus.html
          epizod z babka jest gdzies w trzeciej cwiartce tekstu (wrzuc 'grandmother' w
          Search).
    • Gość: Michu2 Re: Mam genialną propozycję dla swojej babci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 07:19
      Michu, czy Ty naprawdę zazdrościsz tym ludziom 100 tys?
      Czy marzy Ci się śmierć dziecka po to żeby dostać takie pieniądze?
      Wiem, że to o babci to bzdura (pomyśl, że jak ją wykończycie to koniec z jej
      emeryturą), ale Twoja zazdrość jest widoczna i jest to przerażające.
      • crax Michu2 24.07.07, 07:27
        Gdyby wydarzyła się inna katastrofa o tej samej skali (np. wypadek autokaru wiozącego młodzież na "Przystanek Woodstock" Owsiaka) to takie cymbały jak ty pierwsze darłyby mordy trzęsąc się z oburzenia na rozdawnictwo państwowej kasy. Pomyśl, debilu, trochę.
        • Gość: Michu2 Re: Michu2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 07:29
          Czy Ty jesteś normalny? Skąd ta reakcja i takie przypuszczenia? O co Ci chodzi?
          • crax Re: Michu2 24.07.07, 08:01
            Przypuszczenia wzięły się po przeczytaniu twoich "argumentów". Zazdrości czy nie zazdrości - nieważne. Ważne, że ludzie, którym się to absolutnie nie należy dostają za friko grubą kasę m.in. z MOJEJ kieszeni. Można im współczuć, ale nie płacić!! A chodzi mi o to, że jako przedstawiciel katoprawicy wyznajesz swoiste zasady sprawiedliwości społecznej: jak dają swoim (elektorat PiS) - dobrze; jak nie - skandal i złodziejstwo.
            To się "filozofia Kalego" nazywa, jeśli nie wiesz.
            • Gość: Michu2 Crax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 08:10
              Z mojego postu nie wynika, że jestem przedstawicielem katoprawicy i
              zwolennikiem PIS. Nie jestem wierzący a w wyborach głosowałem na PO. Jaka
              filozofia Kalego była w mojej wypowiedzi? Gdzie pisałem, że za katolików należą
              się odszkodowania a za młodzież jadącą na koncerty nie? Ty to sam wymyśliłeś,
              wymyśliłeś moje poglądy polityczne, wymyśliłeś, że jestem katolikiem, i na
              podstawie tego co sam wymyśliłesz nazwałeś mnie debilem.
              Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Spadam do pracy.
              • crax Re: Michu2 24.07.07, 08:18
                Jakoś dziwnie jestem przekonany, że nie mówisz prawdy :))) Jako wyborca PO (rozumiem, że prawicowy liberał) tym bardziej powinieneś być przeciw JAKIEJKOLWIEK pomocy finansowej ze strony państwa. I krytykować takie działania. A ty tego nie zrobiłeś. To wystarczy żeby zorientować się co o tym NAPRAWDĘ sądzisz.
        • Gość: ferment Re: Michu2 IP: *.chello.pl 24.07.07, 10:55
          > crax napisał:

> Gdyby wydarzyła się inna katastrofa o tej samej skali (np. wypadek autokaru wio
          > zącego młodzież na "Przystanek Woodstock" Owsiaka) to takie cymbały jak ty pier
          > wsze darłyby mordy trzęsąc się z oburzenia na rozdawnictwo państwowej kasy.<

Skąd to wiesz?
          • Gość: pol_pol fermenciku IP: *.chello.pl 24.07.07, 11:04
            crax miał w nocy erekcję a potem wizje.
            Erekcja przeszła, wizja została....
            • Gość: ferment Re: fermenciku IP: *.chello.pl 24.07.07, 11:07
              A TY skąd TO wiesz?
              • Gość: pol_pol Re: fermenciku IP: *.chello.pl 24.07.07, 12:37
                Gość portalu: ferment napisał(a):

> A TY skąd TO wiesz?

Bo jestem DUCHEM.
                • Gość: ferment Re: fermenciku IP: *.chello.pl 24.07.07, 12:48
                  >> Bo jestem DUCHEM.<

Nie wiedziałe, przepraszam. To wszystko wyjaśnia.
          • crax Re: Michu2 24.07.07, 13:56
            Skąd to wiem? Bo umiem kojarzyć fakty. Skoro w styczniu katoprawica (tu na forum też - bardzo łatwo możesz sprawdzić) rozkręciła zadymę pt. "Jakim prawem publiczna telewizja udostępnia ZA DARMO sataniście-Owsiakowi czas antenowy dla WOŚP" to bardzo łatwo mozna sobie wyobrazić co by się działo gdyby dać im państwowe pieniążki do ręki.
            • Gość: ferment Re: Michu2 IP: *.chello.pl 24.07.07, 14:00
              > crax napisał:

> Skąd to wiem? Bo umiem kojarzyć fakty. Skoro w styczniu katoprawica (tu na foru
              > m też - bardzo łatwo możesz sprawdzić) rozkręciła zadymę pt. "Jakim prawem publ
              > iczna telewizja udostępnia ZA DARMO sataniście-Owsiakowi czas antenowy dla WOŚP
              > " to bardzo łatwo mozna sobie wyobrazić co by się działo gdyby dać im państwowe
              > pieniążki do ręki.<

no cóż, ja takiej wyobraźni nie mam.
              Tylko wyobrażasz sobie. Nie wiesz.

A
              • crax No tak, tak... 24.07.07, 14:30
                Ty musisz zobaczyć na własne oczy. Taaaa...
                • Gość: ferment Re: No tak, tak... IP: *.chello.pl 24.07.07, 14:35
                  > crax napisał:

> Ty musisz zobaczyć na własne oczy. Taaaa...<

Wolę niż fantazjować, wydumywać. Szczególnie, że nie da się raczej zweryfikować
                  Twoich sądów, po co się wysilać.
                  • crax Re: No tak, tak... 24.07.07, 15:29
                    "Szczególnie, że nie da się raczej zweryfikować Twoich sądów,..."

Nie? A chociażby na podanym przeze mnie przykładzie. Dowodzi on, że mam rację.
              • rilley Re: Michu2 24.07.07, 15:24
                Ferment, masz trochę racji, że Twój adwersarz spekuluje.
                Ale dokładnie takim samym językiem posługuje się PiS. Dzisiaj premier
                powiedział, że gdyby był profesor na czele rzadu to by osłaniał złodziei i
                łapówkarzy. Skąd on to wie, skoro nawet nazwiska żadnego profesora jeszcze nie
                padło? Nie wiadomo.
                Podobnie wszyscy publicyści posłuszni PiSowi piszą "gdyby to napisała Wyborcza
                to podniosłaby larum" "gdyby rządziła PO to by się skompromitowała", "gdyby
                Tusk wygrał wybory to by sobie z tym nie poradził". gdyby gdyby gdyby - to jest
                język PiS i temu nie zaprzeczysz.
                • crax Wypraszam sobie... 24.07.07, 15:32
                  "...Twój adwersarz spekuluje."

Był wrzask oburzenia katoprawicy "jakim prawem daje się Owsiakowi czas antenowy gratis"? Był. A może zapomniałeś? Więc gdzie tu widzisz spekulacje?
                  • Gość: ferment Re: Wypraszam sobie... IP: *.chello.pl 24.07.07, 22:32
                    > crax napisał:

> "...Twój adwersarz spekuluje."
                    >
                    > Był wrzask oburzenia katoprawicy "jakim prawem daje się Owsiakowi czas antenowy
                    > gratis"? Był. A może zapomniałeś? Więc gdzie tu widzisz spekulacje?,
                    Ja to nie widzę związku. Z żałobą.
                    • crax Re: Wypraszam sobie... 24.07.07, 22:45
                      "Ja to nie widzę związku. Z żałobą."

I bardzo słusznie, że nie widzisz, gdyż nie o żałobie tu mowa.
                      • Gość: ferment Re: pomyłka IP: *.chello.pl 24.07.07, 22:50
                        >> I bardzo słusznie, że nie widzisz, gdyż nie o żałobie tu mowa.<

O, kurczę, pomyliłem wątki
                        Ale pryznałeś mi słuszność. Szkoda, ze to nieporozumienie:0
                        Pozdrawiam
                • Gość: ferment Re: Michu2 IP: *.chello.pl 24.07.07, 22:31
                  >dyby gdyby gdyby - to jest
                  >
                  > język PiS i temu nie zaprzeczysz. <

Nie zaprzeczę, nie potwierdzę. Polityka mnie bawi, ale nie na tyle by o niej
                  dyskutować
      • makrama1 Re: Mam genialną propozycję dla swojej babci 24.07.07, 08:38
        Gość portalu: Michu2 napisał(a):

> Michu, czy Ty naprawdę zazdrościsz tym ludziom 100 tys?
        > Czy marzy Ci się śmierć dziecka po to żeby dostać takie pieniądze?
        > Wiem, że to o babci to bzdura (pomyśl, że jak ją wykończycie to koniec z jej
        > emeryturą), ale Twoja zazdrość jest widoczna i jest to przerażające.

Ja może mam coś z oczami, ale nie bardzo widzę tu zazdrość. Raczej sarkazm
        doprawiony ironią albo odwrotnie.
    • facet123 Re: Mam genialną propozycję dla swojej babci 24.07.07, 07:28
      No nie Michu, to nie tak. Cały absurd tej sytuacji polega na tym, że pojedyncza
      babcinka bez względu na to jak tragicznie zginie nie wywoła tym ani szczodrości
      kancelarii prezydenta i rządu, ani medialnej zbiorowej żałoby z darmowymi
      mszami, pogrzebami i uroczystościami.
      Niestety, gdy twoja babcia zginie, nawet jeśli zostanie poszatkowana przez
      zdziczały kombajn, to nikt się tym nie przejmie, bo ludzie lubią tylko zbiorowe
      tragedie - tylko wtedy mają swoje igrzyska. A tak to samemu trzeba się
      zatroszczyć o pogrzeb i o żadnej pomocy nie ma mowy.
      • Gość: Michu2 Re: Mam genialną propozycję dla swojej babci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 07:50
        Ok, facet123 ja to rozumiem, masz rację.
        Tylko ta zazdrość autora wątku wydała mi się straszna.
      • Gość: DSD Nie moge sie nie zgodzic... IP: 144.92.199.* 25.07.07, 02:23
        ... ale jesli watkotworca zabije babcie i oglosi ze zrobil to aby zaprotestowac
        przeciwko IV Rzeszy Kaczynskich tudziez klerokracji, to moze liczyc
        przynajmniej na moralne wsparcie wielu Sz. Forumowiczow (np. bo odmawiala
        glosno rozaniec miedzy 22 a 6).
    • robotkuchenny marzenia się spełniają 24.07.07, 07:57
      Marzenia sie spełniają. Jak o czymś dużo myślisz, marzysz, śnisz to często
      przychodzi spełnienie. Może twoja rodzina zginie w jakiejś efektownej
      katastrofie i zyskasz kupę kasy? Nie trać nadziei.
    • Gość: ktos Re: Mam genialną propozycję dla swojej babci IP: *.aster.pl 24.07.07, 10:15
      Zal mi ciebie człowieku!Nie masz pojecia co czują rodziny ofiar.
    • hypatia69 Jeśli chcesz mieć pewność, 24.07.07, 10:30
      że wszystko pójdzie jak trzeba - załóż czarne wdzianko i rogi bawołu, gębę
      pomaluj na czerwono, chwyć widły i udając szatana zepchnij babcię z tego mostu.
      Ale tak, żeby wszyscy widzieli. Jest szansa, że przy okazji Ciebie zamkną w
      Tworkach, a żona odpocznie...
      • Gość: ferment Re: Jeśli chcesz mieć pewność, IP: *.chello.pl 24.07.07, 11:01
        > hypatia69 napisała:

> że wszystko pójdzie jak trzeba - załóż czarne wdzianko i rogi bawołu, gębę
        > pomaluj na czerwono, chwyć widły i udając szatana zepchnij babcię z tego mostu.
        >
        > Ale tak, żeby wszyscy widzieli. Jest szansa, że przy okazji Ciebie zamkną w
        > Tworkach, a żona odpocznie...<

Świetne!
    • Gość: brum A co na to dziadek? IP: *.chello.pl 24.07.07, 14:17
      • Gość: go samobójstwo-nie IP: *.chello.pl 24.07.07, 22:36
        samobójstwa się nie liczą. Lepiej niech skoczy np. ze spadochronem. Może w tym
        wieku nie wytrzyma???
        • hypatia69 Re: samobójstwo-nie 25.07.07, 00:48
          Ja dalej bedę obstawać przy mojej metodzie...
          • Gość: Rex. Mam genialną propozycję dla mojej babci IP: *.toya.net.pl 28.07.07, 21:37
            Oto "GENIUSZ" z "genialną propozycją. Tylko czub.k może coś takiego wymyślić.
            A jakaż dyskusja się wywiązała, i polityka była, i kościół i osobiste wycieczki
            forumowiczów i Owsiak i coś jeszcze.A ja spróbuję zapytać, jeśli admin nie
            wytnie /jak poprzednio/, jaka rodzina wydała takiego geniusza na świat?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka