Dodaj do ulubionych

Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa.pl

• Gość: Ice Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 09:24
      hmmm w zyciu bym na to nie wpadl ;) do glowy przychodzi mi jednak pytanie kto tu
      tak naprawde ma kompleksy? odpowiedz chyba tez jest dosc jasna ;]
    • Gość: smolalek Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.domainunused.net 10.01.08, 10:07
      O matko! CO za teoria. A ja myślałam ze w pierszym rzucie zdjęc do naszej klasy
      wrzuca sie własnie te ze swoją klasa!!! PRZYNAJMNIEJ ZAUWAżYłAM ZE TAK JEST W
      PARU PRZYPADKACH. MIEDZYINNYMI PO TO WLASNIE POWSTAł WłASNIE TEN PORTAL, ZEBY
      SIE WYMIENIC ZDJECIAMI Z TYM CZASóW O KTóRYCH ZAPOMNIELISMY
      • Gość: gosc Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 10:25
        A ja tam tez szperam i jestem zalogowana.Mam 3 fotki.Jedno z
        podstawowki,autoportret (dosc stary,ale jeden z niewielu jaki sobie
        zrobilam) i terazniejsze zdjecie.Dodalam do galerii w liceum mase
        fotek ze szkolnych wycieczek.Ubaw po pachy:)
        W tym co pisze autorka jest troche racji,bo jak widze podstarzale
        Panny,ktore umieszczaja tam jakies sesyjki na pieknych sofach i
        czekaja na komentarze typu: "slicznie wyszlas" itd-ZENADA!
    • Gość: misio Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: 212.160.172.* 10.01.08, 10:49
      Oglądam tylko zdjecia swoich kolegów i swoje z czasów szkoły. Takie
      tylko zostały tam zamieszczone. Pisanie o kompleksawch w odniesieniu
      do portala Nasza-klas jest zwyczajnie bzdurne. Tak, owszem mają
      kompleksy nieudacznicy opluwające ideę naszej-klasy, miejsca gdzie
      ludzie utrwalają fajne wspomnienia z czasów młodości.
    • Gość: Ojciec Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.ondraszek.ds.polsl.pl 10.01.08, 10:50
      chyba ci się coś z fotka pomyliło... nie wiem jakich ty masz znajomych,ale moji
      mają tam całkiem normalne fotki i nie lansują się na nikogo innego niż byli(są)
    • pyt33 Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. 10.01.08, 12:09
      jeszcze kompleks liczby znajomych - tutaj prześcigają się kto ma
      więcej, a często rzeczywistość jest odwrotna
    • Gość: Ynternauta Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 13:05
      hehe dobre i powiedzialbym celne. Tez mam taka opinie o tego typu serwisach.
      Tylko trudno o mowieniu o wlasnych komplesach bo pewnie 90% czytajacych jest
      zalogowana, wiec sie denerwuje ;)
      • Gość: Tomek Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.rwe.com 10.01.08, 15:24
        Ja zawsze chciałem mieć fajną jedwabną koszulę. Wydałem na nią dwie pensje i se kupiłem, a przecież nie bede wniej chodził po ulicach i w smierdziacych autobusach na targ jeździł, wiec se zrobię zdjęcie i kolegom pokażę. Niech widzą że mom ;-)
    • Gość: nefretete Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.chello.pl 10.01.08, 15:22
      Najbardziej śmieszy mnie...powiedzmy opis "Piasek/obecnie Londyn":)
      Nie sztuką jest wyjechać i popisywać się po powrocie np. zakupionym laptopem,
      sztuką jest zostać tutaj i znaleźć dobra pracę, i...można.
      Ludzie wypisują,gdzie są z wielką dumą, a tak naprawdę nie ma się czym
      chwalić...jedna wielka emigracja, traktowani "jesteśmy" tam jak Ukraińcy albo
      Koreańcy(nie obrażając) u nas....ale cóż, ahhh jak to brzmi na "Naszej
      klasie"..."Chicago" albo "Dublin", a co "robimy"?wiadomo...mycie garów
      • Gość: Maestro Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: 91.104.91.* 11.01.08, 13:43
        No to pojechales nefretete :))

"Ludzie wypisują,gdzie są z wielką dumą, a tak naprawdę nie ma się czym
        chwalić..." - nie widze powodu dla ktorego mialbym ukrywac fakt ze kilka lat
        temu przeprowadzilem sie w inne miejsce na ziemi

"a co "robimy"?wiadomo...mycie garów" - hehehe no jezeli takie masz pojecie o
        ludziach ktorzy wyjechali za granice to trudno, rzeczywistosc bywa jednak inna :))

Nasza-klasa to wspanialy portal gdzie mozna odnalezc przyjaciol z dawnych lat.
        Jezeli ktos dopisuje do tego teorie o leczeniu kompleksow chyba sam je ma.

Pozdrawiam
    • Gość: aaaaaaaaaaa Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 15:39
      Dość kontrowersyjna teoria:) chociaż w wielu przypadkach 80% pewnie tak jest:P
      wkurza mnie fakt jak co chwile ktoś ze znajomych pieprzy "oo dodałem jakiegoś
      kumpla czy kogoś tam z piaskownicy" suuper, po prostu bomba, sie ciesze
      nieziemsko... Za dużo niegdyś pokemonów się ludzie na oglądali i teraz na naszej
      klasie chcą złapać wszystkich ;)
      • Gość: Maciej Sokolnicki Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.echostar.pl 10.01.08, 17:59
        GRATULUJE POMYSŁU.Teza jest bardzo słuszna, burza wywołana przez twoj pomysł BEZCENNA bo potwierdza pierwszy szkic idei.Chętnie pomoge Tobie w zebraniu materiałów np zdjęć itd.
        Niezalogowany.
        Nie studiuje psychologii.
        Zgadzam się z teza.(choć oczywiście nie można generalizować ,że 100% ludzi tam zalogowanych wstawia zdjęcia , opisy i liste szkół by leczy np kompleksy.Ale znaczna większość.)
        ŻYCZE POWODZENIA.
    • Gość: Nina Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.chello.pl 10.01.08, 16:00
      Zdaje mi się, że zbyt naciągana jest ta teoria. No, chyba, że zobligujesz się do wnikliwego przeanalizowania profili i znajdziesz na swoje tezy niezbite argumenty.
      To jednak będzie wiązało się z wniknięciem w przeszłość wybranych użytkowników i porównaniem jej do tego co na portalu prezentują.
      Sama, mam tam profil, który nie jest tajemnicą. Ciekawa jestem jaki profil psychologiczny mi przypiszesz.

Nadmienię, że w obecnej chwili przebywam na długim zwolnieniu lekarskim i mam mnóstwo wolnego czasu, który muszę spędzać leżakując. Tak, więc okno naszej- klasy jest jednym z niewielu okien na świat, jakie mam. To już częściowo podważa tezę, że opowiadają tam o sobie osoby zakompleksione (chyba, że czegoś się o sobie dowiem :) ) li jedynie takie, które desperacko szukają kontaktu z ludźmi.
      A cóż w tym złego, że ten kontakt może być ze starymi znajomymi?

Pozdrawiam
    • Gość: franek Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.daminet.pl 10.01.08, 20:52
      a gdzie wyjatek od reguly?, ja mam tam konto i nie pasuje od opisu
    • Gość: Piotrekzlodzi Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.toya.net.pl 10.01.08, 22:00
      A ja to widze tak, że bet anka właśnie dzięki waszym postom napisze viekawą
      pracę a nie dzięki protalowi n-k
    • Gość: Godzio Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 22:32
      Uważam, że jest w tym wiele prawdy. Ludzie chcą się pochwalić tym, co osiągnęli
      (uważam, że wyłącznie taką funkcję pełnią spotkania klas po latach). Ale w jakim
      celu w takim razie rejestrują się tym portalu ludzie w moim wieku (18 lat),
      którzy nic jeszcze nie osiągnęli..? Też chcą się czymś pochwalić? Zaszpanować?
      Może tym, ile mają znajomych.. Ciekawy problem, ale czy można z tego wyciągnąć
      aż pracę magisterską? Chętnie bym przeczytała.. ;)
    • Gość: rudi.feniks Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.116.39.103.ltv.pl 10.01.08, 22:40
      Kolejna praca o niczym ... mam tylko nadzieję, że sam/ sama płacisz za swoje
      studia ( ale pewnie rodzice utrzymują ) ... popieram jeden z wątków - głupia
      się urodziłaś ... ale może jest jeszcze nadzieja ?
    • Gość: enka Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.centertel.pl 10.01.08, 23:31
      a jak ma sie teoria o kompleksach w takim
      portalu www.mojeosiedle.pl
      ???
      • Gość: zioemk Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 23:41
        Ludzie, opamiętajcie się !

Jest trochę rpawdy w tej tezie moim zdaniem, nei każdy kto jest
        na "nasza-klasa" leczy kompleksy w ten sposób ale jest spora część
        ludzi która tak robi, tylko że:

- to wcale nie dotyczy tylko Polaków, przestańmy mieć jakiś kompleks
        że to my jesteśmy gorsi, jestem pewien że taki sam procent w innych
        krajach robi lub robiłby podobnie

- a po drugie każdy juz tak ma że próbuje siebie przedstawić w jak
        najlepszym świetle, większość z nas lubi się troche pochwalić,
        dzieckiem, samochodem, wycieczkami itd. Niektórzy po prostu
        przesadzają.

Taka sama sytuacja jest na grono.net

Reasumująć nie ma co się podniecać, moim zdaniem jest to naturalne
        ale nie można temu nadać jakiejś dużej skali i sprowdzać do słowa
        Polak.

Poza tym coś wam powiem, często jest tak że gość który zwiedził pół
        świata na takim portalu zamiści jedno zdjęcie swoje z domowego
        ogródka a gość który raz był za granicą wrzuci tam tysiąć pięćset
        zdjęć z tejże wycieczki.

• Gość: FixMe Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.chello.pl 11.01.08, 00:04
      Łeb masz jak kompleks.
    • Gość: agnieszka Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 07:26
      no nie wierzę, co za teoria ...
      • Gość: madzia Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 15:03
        czytajac odpowiedzi internautow (i internautek) jestem coraz
        bardziej przerazona. Portal "n-k" jest po prostu po to zeby zobaczyc
        co u kogo slychac, jak teraz wyglada, co porabia..? Ma 10 dzieci?
        Czwartego meza? Super, mozna o tym pogadac, bez wzgledu na czas i
        miejsce. Po prostu.
        Powodzenia nie zycze - lepiej mniej takich samozwanczych
        psychologow, ktrzy zamiast leczyc beda wbudzac niesmak (oby tylko)
    • snajper55 Forum o Nasza-klasa.pl !!! 11.01.08, 16:43
      Właśnie startujemy. Zapraszam !

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50328
      S.
    • Gość: MIKS Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: 89.240.202.* 11.01.08, 23:35
      Najwiekszy kompleks podejrzewam posiadasz ty. A nawet idac dalej cala game
      kompleksow. Jesli widzisz zdjecie znajomej w dniu slubu znaczy to nic wiecej,
      jak podzielenie sie ze swiatem swoim najlepsza chwila. Jesli ty widzisz cos
      innego oznacza to, ze sama chciala bys posiadac takowe zdjecie. Zanim zostaniesz
      wiec psychologiem pomysl o udaniu sie na wizyte do psychiatry. I przede
      wszystkim znajdz sobie temat pracy, bo ten jest mierny. Powodzenia mgr ekonomii:P
    • Gość: lala Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.08, 19:08
      Moje znajome "poobrabiały się" w dokładnym tego słowa znaczeniu. Photoshop
      działa CUDA poodcinały sobie po parę kg tu i ówdzie:/ żENADA!!!
      niedowartościowane dziewczynki, a na żywą wciąż tak samo wyglądają jak sprzed lat...
      • zaciszak Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. 12.01.08, 19:53
        To ciekawe, ale na przykładzie mojej klasy mogę stwierdzić, że takie zjawisko
        istnieje. Chłopak, który nigdy nie grzeszył tężyzną fizyczną, utykał na jedną
        nogę ma zdjęcie na wielkim ścigaczu. Koleżanka za którą niewiele osób w
        przepadało, bo uważali ją za kujona i nic więcej, dziś chwali się dwoma
        kierunkami ukończonych studiów, pisze, że jest krytykiem filmowym i konsultantem
        od PR. Na tle osób, które ledwo pokończyły licea, albo zawodówki to wygląda
        imponująco. Inna z kolei dziwnym trafem ma zdjęcie na którym widać tylko oczy (z
        ładnym makijażem) i kawałek nosa. Tajemnicza brunetka do podrywu. W szkole
        średniej była tymczasem zawsze przeciętnie ubrana, nie miała też powodzenia u
        chłopaków. Przypadek?
        Ale są też inne przykłady obalające tezę. Znajomej urodziło się dziecko,
        wstawiła jedno zdjęcie i patrząc na nie, nie można stwierdzić, że ona chce komuś
        utrzeć nosa. Takie rzeczy jeżeli zanliśmy te osoby, po prostu widać.
        Jest też kategoria ludzi, o której powiesz O BOŻE jak on/a mógł wstawić tak
        brzydkie zdjęcie?

Ostatnio zdziwiło mnie jedno zdjęcie, kobieta lecąca w powietrzu. Nijak nie
        widać twarzy bo wszystko zamaskowane, latająca wiewióra, a Baśki z 4c nie poznasz.
    • Gość: Sammael85 Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.am.szczecin.pl 13.01.08, 15:00
      Bywają ludzie Twego pokroju anka. Ludzie, którzy dowiedziawszy się nieco o
      jakiejś dziedzinie, tu psychologii, chcą być w niej autorytetem i wyznaczać
      kierunki innym. Generalizujesz, zapomniałaś, że nie można uczynić regułą, gdy
      wyjątków jest zbyt wiele. Bardzo szybko chciałabyś coś osiągnąć, zahaczając o
      rzecz popularną, by zwrócić na siebie uwagę. Praca na temat tego portalu jest
      zbyt prosta, ponieważ ludzkie osobowości nieraz są tam dosłownie jak na dłoni.
      Nie stać Cię na nic bardziej ambitnego??????
    • Gość: Przemek Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.crowley.pl 13.01.08, 21:51
      Ciekawa teoria. Na pewno wielu użytkowników serwisu n-k ma kompleksy i próbuje
      je zasłonić w opisany przez Ciebie sposób. Ciekaw tylko jestem jaki procent
      całości oni stanowią i jakie kompleksy najczęściej ukrywają. Unikałbym jednak
      wnioskowania w stylu sławnej czerwonej torebki Twinki-Winki.
    • Gość: black mocha Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 21:07
      całkowicie sie zgadzam, u mnie tez sie to w 90% sprawdza:) nawet sama kiedys to stwierdzilam. Jednak widze jeden minus zamyslu pracy - brak niezbitych dowodow - bedziesz dawac na przyklad przyjaciol lub przyjaciol przyjaciol - moze jakas ankieta zamieszczona na necie lub ankieta rozdana na uczelni gdzie studiujesz dodalaby pracy obiektywizmu.
      Powodzenia:)
      • nasza.kasa naszakasa.blox.pl 15.01.08, 01:04
        Naszym zdaniem nie chodzi tu o kompleksy, tylko o lans.

naszakasa.blox.pl
    • nasza.kasa naszakasa.blox.pl 15.01.08, 01:02
      Naszym zdaniem nie chodzi o kompleksy, tylko o lans.

naszakasa.blox.pl
    • Gość: gosc Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.chello.pl 15.01.08, 21:37
      piszesz wnioski z pracy przed jej powstaniem.to duzy blad .nie
      chodzi o to zeby udawadniac swoje spostrzezenia przemyslenia ale
      udowodnic poprzez rozlegle badania dlaczego ten temat stal sie taki
      chwytliwy.masz byc psychologiem i bedziesz sie zastanawiac dlaczego
      ludzie postepuja tak czy inaczej i twoje odczucia beda najmniej
      wazne.zastanow sie czy napewno dobrze wybralas temat . zycze
      powodzenia .
    • Gość: gaga85 Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 18:41
      Nie każdy kto studiuje psychologię musi się na niej znać ;) Ale gratuluję, że tak daleko zaszłaś. Pomysł na stronkę - moim zdaniem - bardzo dobry. Ja również jestem "członkiem" n.k i z tego faktu bardzo się cieszę. Znalazłam tam moich starych znajomych, których nie widziałam wiele lat. Miło odnowić kontakty, dowiedzieć się, jak poukładali sobie życie. Przeważnie zamieszczam tam zdjęcia, na których widnieje tylko moja osoba, ale nie sądzę, że zdjęcia ze ślubu itp. są czymś złym. Właśnie przez takie zdjęcia dowiadujemy się o życiu naszych znajomych...o tym, jak lubią spędzać wolny czas, gdzie jeżdżą na wakacje, jakich mają znajomych itp. Nie rozumiem Twojej postawy. Ty zapewne nie masz założonego tam konta, prawda ? Poza tym "atakujesz" tę stronę. Być może jesteś tak negatywnie nastawiona w stosunku do n.k z powodu braku znajomych ;) Poza tym, naprawdę bardzo dużo ludzi w Twojej ocenie ma kompleksy. Już 6 milionów ! A liczba nadal rośnie. Zastanów się jeszcze raz kto tu ma kompleksy ;)
      • Gość: Marta Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 15:06
        ha!

moim zdaniem bardzo ładny temat. Nie jestem na naszej-klasie zarejestrowana, i
        szczerze mówiąc, widziałam ją tylko wtedy gdy mój chłopak pokazywał mi swoje
        zdjęcie. Trudno mi zatem przeprowadzić jakąś szerszą analize zamieszczanych tam
        fotografii. Ale z relacji moich znajomych wiem, jak bardzo niektórzy z nich się
        stresują tym że ich znajomi mają już domy/mężów/żony/karierę (czy co tam jeszcze
        można chcieć od życia), a oni jeszcze nie.

Porównywanie się z kolegami ze szkoły zawsze budzi stres, czy porównujemy się w
        internecie, czy na zjeździe klasowym, a więc można podejrzewać, że ten stres
        "odciśnie" się na zachowaniach. Proste.
        • Gość: Robalek Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.chello.pl 20.01.08, 15:35
          Kogo obchodzi te wasze 1500 idiotycznych opoinii na ten temat ?
        • Gość: Marta Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 16:00
          PS czy hipotezy są sensowne czy nie trudno oczywiście orzekać (zresztą są to
          hipotezy, ostatecznie). Warto natomiast zauważyć, jak gorącą dyskusję wywołała
          ta propozycja tematu - myślę że to duży argument za tym, żeby jednak zrobić z
          niego magisterkę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka