Gość: Ice Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 09:24 hmmm w zyciu bym na to nie wpadl ;) do glowy przychodzi mi jednak pytanie kto tu tak naprawde ma kompleksy? odpowiedz chyba tez jest dosc jasna ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smolalek Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.domainunused.net 10.01.08, 10:07 O matko! CO za teoria. A ja myślałam ze w pierszym rzucie zdjęc do naszej klasy wrzuca sie własnie te ze swoją klasa!!! PRZYNAJMNIEJ ZAUWAżYłAM ZE TAK JEST W PARU PRZYPADKACH. MIEDZYINNYMI PO TO WLASNIE POWSTAł WłASNIE TEN PORTAL, ZEBY SIE WYMIENIC ZDJECIAMI Z TYM CZASóW O KTóRYCH ZAPOMNIELISMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 10:25 A ja tam tez szperam i jestem zalogowana.Mam 3 fotki.Jedno z podstawowki,autoportret (dosc stary,ale jeden z niewielu jaki sobie zrobilam) i terazniejsze zdjecie.Dodalam do galerii w liceum mase fotek ze szkolnych wycieczek.Ubaw po pachy:) W tym co pisze autorka jest troche racji,bo jak widze podstarzale Panny,ktore umieszczaja tam jakies sesyjki na pieknych sofach i czekaja na komentarze typu: "slicznie wyszlas" itd-ZENADA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: 212.160.172.* 10.01.08, 10:49 Oglądam tylko zdjecia swoich kolegów i swoje z czasów szkoły. Takie tylko zostały tam zamieszczone. Pisanie o kompleksawch w odniesieniu do portala Nasza-klas jest zwyczajnie bzdurne. Tak, owszem mają kompleksy nieudacznicy opluwające ideę naszej-klasy, miejsca gdzie ludzie utrwalają fajne wspomnienia z czasów młodości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.ondraszek.ds.polsl.pl 10.01.08, 10:50 chyba ci się coś z fotka pomyliło... nie wiem jakich ty masz znajomych,ale moji mają tam całkiem normalne fotki i nie lansują się na nikogo innego niż byli(są) Odpowiedz Link Zgłoś
pyt33 Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. 10.01.08, 12:09 jeszcze kompleks liczby znajomych - tutaj prześcigają się kto ma więcej, a często rzeczywistość jest odwrotna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ynternauta Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 13:05 hehe dobre i powiedzialbym celne. Tez mam taka opinie o tego typu serwisach. Tylko trudno o mowieniu o wlasnych komplesach bo pewnie 90% czytajacych jest zalogowana, wiec sie denerwuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.rwe.com 10.01.08, 15:24 Ja zawsze chciałem mieć fajną jedwabną koszulę. Wydałem na nią dwie pensje i se kupiłem, a przecież nie bede wniej chodził po ulicach i w smierdziacych autobusach na targ jeździł, wiec se zrobię zdjęcie i kolegom pokażę. Niech widzą że mom ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefretete Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.chello.pl 10.01.08, 15:22 Najbardziej śmieszy mnie...powiedzmy opis "Piasek/obecnie Londyn":) Nie sztuką jest wyjechać i popisywać się po powrocie np. zakupionym laptopem, sztuką jest zostać tutaj i znaleźć dobra pracę, i...można. Ludzie wypisują,gdzie są z wielką dumą, a tak naprawdę nie ma się czym chwalić...jedna wielka emigracja, traktowani "jesteśmy" tam jak Ukraińcy albo Koreańcy(nie obrażając) u nas....ale cóż, ahhh jak to brzmi na "Naszej klasie"..."Chicago" albo "Dublin", a co "robimy"?wiadomo...mycie garów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maestro Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: 91.104.91.* 11.01.08, 13:43 No to pojechales nefretete :)) "Ludzie wypisują,gdzie są z wielką dumą, a tak naprawdę nie ma się czym chwalić..." - nie widze powodu dla ktorego mialbym ukrywac fakt ze kilka lat temu przeprowadzilem sie w inne miejsce na ziemi "a co "robimy"?wiadomo...mycie garów" - hehehe no jezeli takie masz pojecie o ludziach ktorzy wyjechali za granice to trudno, rzeczywistosc bywa jednak inna :)) Nasza-klasa to wspanialy portal gdzie mozna odnalezc przyjaciol z dawnych lat. Jezeli ktos dopisuje do tego teorie o leczeniu kompleksow chyba sam je ma. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaa Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 15:39 Dość kontrowersyjna teoria:) chociaż w wielu przypadkach 80% pewnie tak jest:P wkurza mnie fakt jak co chwile ktoś ze znajomych pieprzy "oo dodałem jakiegoś kumpla czy kogoś tam z piaskownicy" suuper, po prostu bomba, sie ciesze nieziemsko... Za dużo niegdyś pokemonów się ludzie na oglądali i teraz na naszej klasie chcą złapać wszystkich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Sokolnicki Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.echostar.pl 10.01.08, 17:59 GRATULUJE POMYSŁU.Teza jest bardzo słuszna, burza wywołana przez twoj pomysł BEZCENNA bo potwierdza pierwszy szkic idei.Chętnie pomoge Tobie w zebraniu materiałów np zdjęć itd. Niezalogowany. Nie studiuje psychologii. Zgadzam się z teza.(choć oczywiście nie można generalizować ,że 100% ludzi tam zalogowanych wstawia zdjęcia , opisy i liste szkół by leczy np kompleksy.Ale znaczna większość.) ŻYCZE POWODZENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.chello.pl 10.01.08, 16:00 Zdaje mi się, że zbyt naciągana jest ta teoria. No, chyba, że zobligujesz się do wnikliwego przeanalizowania profili i znajdziesz na swoje tezy niezbite argumenty. To jednak będzie wiązało się z wniknięciem w przeszłość wybranych użytkowników i porównaniem jej do tego co na portalu prezentują. Sama, mam tam profil, który nie jest tajemnicą. Ciekawa jestem jaki profil psychologiczny mi przypiszesz. Nadmienię, że w obecnej chwili przebywam na długim zwolnieniu lekarskim i mam mnóstwo wolnego czasu, który muszę spędzać leżakując. Tak, więc okno naszej- klasy jest jednym z niewielu okien na świat, jakie mam. To już częściowo podważa tezę, że opowiadają tam o sobie osoby zakompleksione (chyba, że czegoś się o sobie dowiem :) ) li jedynie takie, które desperacko szukają kontaktu z ludźmi. A cóż w tym złego, że ten kontakt może być ze starymi znajomymi? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.daminet.pl 10.01.08, 20:52 a gdzie wyjatek od reguly?, ja mam tam konto i nie pasuje od opisu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrekzlodzi Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.toya.net.pl 10.01.08, 22:00 A ja to widze tak, że bet anka właśnie dzięki waszym postom napisze viekawą pracę a nie dzięki protalowi n-k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Godzio Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 22:32 Uważam, że jest w tym wiele prawdy. Ludzie chcą się pochwalić tym, co osiągnęli (uważam, że wyłącznie taką funkcję pełnią spotkania klas po latach). Ale w jakim celu w takim razie rejestrują się tym portalu ludzie w moim wieku (18 lat), którzy nic jeszcze nie osiągnęli..? Też chcą się czymś pochwalić? Zaszpanować? Może tym, ile mają znajomych.. Ciekawy problem, ale czy można z tego wyciągnąć aż pracę magisterską? Chętnie bym przeczytała.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudi.feniks Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.116.39.103.ltv.pl 10.01.08, 22:40 Kolejna praca o niczym ... mam tylko nadzieję, że sam/ sama płacisz za swoje studia ( ale pewnie rodzice utrzymują ) ... popieram jeden z wątków - głupia się urodziłaś ... ale może jest jeszcze nadzieja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enka Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.centertel.pl 10.01.08, 23:31 a jak ma sie teoria o kompleksach w takim portalu www.mojeosiedle.pl ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zioemk Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 23:41 Ludzie, opamiętajcie się ! Jest trochę rpawdy w tej tezie moim zdaniem, nei każdy kto jest na "nasza-klasa" leczy kompleksy w ten sposób ale jest spora część ludzi która tak robi, tylko że: - to wcale nie dotyczy tylko Polaków, przestańmy mieć jakiś kompleks że to my jesteśmy gorsi, jestem pewien że taki sam procent w innych krajach robi lub robiłby podobnie - a po drugie każdy juz tak ma że próbuje siebie przedstawić w jak najlepszym świetle, większość z nas lubi się troche pochwalić, dzieckiem, samochodem, wycieczkami itd. Niektórzy po prostu przesadzają. Taka sama sytuacja jest na grono.net Reasumująć nie ma co się podniecać, moim zdaniem jest to naturalne ale nie można temu nadać jakiejś dużej skali i sprowdzać do słowa Polak. Poza tym coś wam powiem, często jest tak że gość który zwiedził pół świata na takim portalu zamiści jedno zdjęcie swoje z domowego ogródka a gość który raz był za granicą wrzuci tam tysiąć pięćset zdjęć z tejże wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FixMe Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.chello.pl 11.01.08, 00:04 Łeb masz jak kompleks. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 07:26 no nie wierzę, co za teoria ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 15:03 czytajac odpowiedzi internautow (i internautek) jestem coraz bardziej przerazona. Portal "n-k" jest po prostu po to zeby zobaczyc co u kogo slychac, jak teraz wyglada, co porabia..? Ma 10 dzieci? Czwartego meza? Super, mozna o tym pogadac, bez wzgledu na czas i miejsce. Po prostu. Powodzenia nie zycze - lepiej mniej takich samozwanczych psychologow, ktrzy zamiast leczyc beda wbudzac niesmak (oby tylko) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Forum o Nasza-klasa.pl !!! 11.01.08, 16:43 Właśnie startujemy. Zapraszam ! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50328 S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKS Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: 89.240.202.* 11.01.08, 23:35 Najwiekszy kompleks podejrzewam posiadasz ty. A nawet idac dalej cala game kompleksow. Jesli widzisz zdjecie znajomej w dniu slubu znaczy to nic wiecej, jak podzielenie sie ze swiatem swoim najlepsza chwila. Jesli ty widzisz cos innego oznacza to, ze sama chciala bys posiadac takowe zdjecie. Zanim zostaniesz wiec psychologiem pomysl o udaniu sie na wizyte do psychiatry. I przede wszystkim znajdz sobie temat pracy, bo ten jest mierny. Powodzenia mgr ekonomii:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.08, 19:08 Moje znajome "poobrabiały się" w dokładnym tego słowa znaczeniu. Photoshop działa CUDA poodcinały sobie po parę kg tu i ówdzie:/ żENADA!!! niedowartościowane dziewczynki, a na żywą wciąż tak samo wyglądają jak sprzed lat... Odpowiedz Link Zgłoś
zaciszak Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. 12.01.08, 19:53 To ciekawe, ale na przykładzie mojej klasy mogę stwierdzić, że takie zjawisko istnieje. Chłopak, który nigdy nie grzeszył tężyzną fizyczną, utykał na jedną nogę ma zdjęcie na wielkim ścigaczu. Koleżanka za którą niewiele osób w przepadało, bo uważali ją za kujona i nic więcej, dziś chwali się dwoma kierunkami ukończonych studiów, pisze, że jest krytykiem filmowym i konsultantem od PR. Na tle osób, które ledwo pokończyły licea, albo zawodówki to wygląda imponująco. Inna z kolei dziwnym trafem ma zdjęcie na którym widać tylko oczy (z ładnym makijażem) i kawałek nosa. Tajemnicza brunetka do podrywu. W szkole średniej była tymczasem zawsze przeciętnie ubrana, nie miała też powodzenia u chłopaków. Przypadek? Ale są też inne przykłady obalające tezę. Znajomej urodziło się dziecko, wstawiła jedno zdjęcie i patrząc na nie, nie można stwierdzić, że ona chce komuś utrzeć nosa. Takie rzeczy jeżeli zanliśmy te osoby, po prostu widać. Jest też kategoria ludzi, o której powiesz O BOŻE jak on/a mógł wstawić tak brzydkie zdjęcie? Ostatnio zdziwiło mnie jedno zdjęcie, kobieta lecąca w powietrzu. Nijak nie widać twarzy bo wszystko zamaskowane, latająca wiewióra, a Baśki z 4c nie poznasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sammael85 Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.am.szczecin.pl 13.01.08, 15:00 Bywają ludzie Twego pokroju anka. Ludzie, którzy dowiedziawszy się nieco o jakiejś dziedzinie, tu psychologii, chcą być w niej autorytetem i wyznaczać kierunki innym. Generalizujesz, zapomniałaś, że nie można uczynić regułą, gdy wyjątków jest zbyt wiele. Bardzo szybko chciałabyś coś osiągnąć, zahaczając o rzecz popularną, by zwrócić na siebie uwagę. Praca na temat tego portalu jest zbyt prosta, ponieważ ludzkie osobowości nieraz są tam dosłownie jak na dłoni. Nie stać Cię na nic bardziej ambitnego?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.crowley.pl 13.01.08, 21:51 Ciekawa teoria. Na pewno wielu użytkowników serwisu n-k ma kompleksy i próbuje je zasłonić w opisany przez Ciebie sposób. Ciekaw tylko jestem jaki procent całości oni stanowią i jakie kompleksy najczęściej ukrywają. Unikałbym jednak wnioskowania w stylu sławnej czerwonej torebki Twinki-Winki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black mocha Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 21:07 całkowicie sie zgadzam, u mnie tez sie to w 90% sprawdza:) nawet sama kiedys to stwierdzilam. Jednak widze jeden minus zamyslu pracy - brak niezbitych dowodow - bedziesz dawac na przyklad przyjaciol lub przyjaciol przyjaciol - moze jakas ankieta zamieszczona na necie lub ankieta rozdana na uczelni gdzie studiujesz dodalaby pracy obiektywizmu. Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
nasza.kasa naszakasa.blox.pl 15.01.08, 01:04 Naszym zdaniem nie chodzi tu o kompleksy, tylko o lans. naszakasa.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nasza.kasa naszakasa.blox.pl 15.01.08, 01:02 Naszym zdaniem nie chodzi o kompleksy, tylko o lans. naszakasa.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.chello.pl 15.01.08, 21:37 piszesz wnioski z pracy przed jej powstaniem.to duzy blad .nie chodzi o to zeby udawadniac swoje spostrzezenia przemyslenia ale udowodnic poprzez rozlegle badania dlaczego ten temat stal sie taki chwytliwy.masz byc psychologiem i bedziesz sie zastanawiac dlaczego ludzie postepuja tak czy inaczej i twoje odczucia beda najmniej wazne.zastanow sie czy napewno dobrze wybralas temat . zycze powodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga85 Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 18:41 Nie każdy kto studiuje psychologię musi się na niej znać ;) Ale gratuluję, że tak daleko zaszłaś. Pomysł na stronkę - moim zdaniem - bardzo dobry. Ja również jestem "członkiem" n.k i z tego faktu bardzo się cieszę. Znalazłam tam moich starych znajomych, których nie widziałam wiele lat. Miło odnowić kontakty, dowiedzieć się, jak poukładali sobie życie. Przeważnie zamieszczam tam zdjęcia, na których widnieje tylko moja osoba, ale nie sądzę, że zdjęcia ze ślubu itp. są czymś złym. Właśnie przez takie zdjęcia dowiadujemy się o życiu naszych znajomych...o tym, jak lubią spędzać wolny czas, gdzie jeżdżą na wakacje, jakich mają znajomych itp. Nie rozumiem Twojej postawy. Ty zapewne nie masz założonego tam konta, prawda ? Poza tym "atakujesz" tę stronę. Być może jesteś tak negatywnie nastawiona w stosunku do n.k z powodu braku znajomych ;) Poza tym, naprawdę bardzo dużo ludzi w Twojej ocenie ma kompleksy. Już 6 milionów ! A liczba nadal rośnie. Zastanów się jeszcze raz kto tu ma kompleksy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 15:06 ha! moim zdaniem bardzo ładny temat. Nie jestem na naszej-klasie zarejestrowana, i szczerze mówiąc, widziałam ją tylko wtedy gdy mój chłopak pokazywał mi swoje zdjęcie. Trudno mi zatem przeprowadzić jakąś szerszą analize zamieszczanych tam fotografii. Ale z relacji moich znajomych wiem, jak bardzo niektórzy z nich się stresują tym że ich znajomi mają już domy/mężów/żony/karierę (czy co tam jeszcze można chcieć od życia), a oni jeszcze nie. Porównywanie się z kolegami ze szkoły zawsze budzi stres, czy porównujemy się w internecie, czy na zjeździe klasowym, a więc można podejrzewać, że ten stres "odciśnie" się na zachowaniach. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robalek Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.chello.pl 20.01.08, 15:35 Kogo obchodzi te wasze 1500 idiotycznych opoinii na ten temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 16:00 PS czy hipotezy są sensowne czy nie trudno oczywiście orzekać (zresztą są to hipotezy, ostatecznie). Warto natomiast zauważyć, jak gorącą dyskusję wywołała ta propozycja tematu - myślę że to duży argument za tym, żeby jednak zrobić z niego magisterkę :) Odpowiedz Link Zgłoś