migreniasta 12.06.09, 22:02 i Brumów! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=96529969&a=96534139 Co sądzicie o zemście jako takiej i o ludziach ,którzy się mszczą? Studium przypadku na podstawie poczynań Bruma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pocoo Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 22:09 migreniasta napisała: > Co sądzicie o zemście jako takiej i o ludziach ,którzy się mszczą? > Studium przypadku na podstawie poczynań Bruma. To dlatego , ze Brum na procesji został "ubogacony"( tak napisał). Ponieważ procesje omijam z daleka to zemsta jest obca mojej naturze. Czasami się wkurzam ,ale to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 22:13 Zemstą można się rozkoszować i dozować wedle uznania. Można mścić się metodycznie i w aktach( jak w sztuce Szekspira) Ciekawam kiedy będzie ANTRAKT? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 22:17 Na tym Forum szybciej doczekasz się anthraxu niż antraktu. Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 22:35 Może być w takiej formie? www.youtube.com/watch?v=oxqpp_318KI Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 22:53 Nie tylko może, musi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Aczkolwiek wolę to: 12.06.09, 22:42 www.youtube.com/watch?v=6Mz5YwxnoTM Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Aczkolwiek wolę to: 12.06.09, 22:57 To jest lepsze: www.youtube.com/watch?v=uh3XiP--6dY Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Aczkolwiek wolę to: 12.06.09, 23:01 HMMMMM..... Słuchając tego czuję się jakbym zażyła LSD. Może zadedykujemy ten utwór Brumowi w dowód dozgonnej przyjaźni? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster A co powiesz na to? 12.06.09, 23:49 Skoro już zaczęliśmy się wymieniać linkami z jutuba, tak mnie naszło, żeby popatrzeć, co słychać u Hate (pewnie też Ci się nie spodoba), i patrzcie co znalazłem: www.youtube.com/watch?v=8-6VyYrMnlw A Byś się wyśmiewał z growlujących facetów w kieckach. :) Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: A co powiesz na to? 12.06.09, 23:52 Miałam okres w życiu ,że rajcowała mnie taka muzyka. Teraz uszy wolą nutki układające się w spokojniejsze wzorki,choć nie gardzę i takimi rytmami. Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: A co powiesz na to? 13.06.09, 00:02 Stałość w uczuciach to piękna cecha..... Odpowiedz Link Zgłoś
chwila.pl Re: A co powiesz na to? 13.06.09, 09:18 migreniasta napisała: > Stałość w uczuciach to piękna cecha..... Tak, posiadają ją tylko nieliczni wybrańcy losu...:) Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: A co powiesz na to? 13.06.09, 09:20 ha... nie chce wyjsc na kogos kto nienawidzi kobiet, wiec sie nie odezwe w tym temacie :) Odpowiedz Link Zgłoś
chwila.pl Re: A co powiesz na to? 13.06.09, 09:28 teletoobis napisał: > ha... nie chce wyjsc na kogos kto nienawidzi kobiet, wiec sie nie odezwe w tym > temacie :) Ja z kolei nie chcę się tu mądrzyć i prawić frazesy, ale jeśli spotka się miłość swojego życia, zwaną też druga połówką jabłka, to dochowanie wierności uczuć jest czymś zupełnie naturalnym i niezwykle prostym. Wiem to z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: A co powiesz na to? 13.06.09, 09:33 Nie odkrylas Ameryki... a gdzie przepraszam masz teraz te milosc? Odpowiedz Link Zgłoś
chwila.pl Re: A co powiesz na to? 13.06.09, 09:36 teletoobis napisał: > Nie odkrylas Ameryki... a gdzie przepraszam masz teraz te milosc? Kosi ogród. Wróci zmęczony, więc przygotowałam mu już jego ulubione przysmaki. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: A co powiesz na to? 13.06.09, 09:38 no!!! brawo :) Az mu zazdroszcze, szczegolnie mozliwosci koszenia ogrodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: A co powiesz na to? 13.06.09, 09:44 W znakomitej większości przypadków koszenie ogrodu sprawia przyjemność gdy trawa jeszcze nie urosła. Potem zazwyczaj kosi się w/g grafiku. Tylko Forest Gump kosił z pietyzmem i namiętnością. Mój trawnik od kilku lat jest traktowany niczym przymusowa katorga. Pielęgnowanie go nie wprawia już w taki zachwyt jak drzewiej. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: A co powiesz na to? 13.06.09, 09:46 dzien dobry... mnie dodatkowo intr , tfu- wku..ja krety :) Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster To też jest fajne :) 12.06.09, 23:02 www.youtube.com/watch?v=8moOS1H8vaU Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 22:26 migreniasta napisała: > Zemstą można się rozkoszować i dozować wedle uznania. Można mścić się > metodycznie i w aktach( jak w sztuce Szekspira) > Ciekawam kiedy będzie ANTRAKT? Co Ty takiego zrobiłaś Brumowi,że wywala Ciebie na aut? Ja też jestem na "cenzurowanym". Brum napisał , że ma doskonałą pamięć dając tym do zrozumienia , że jest pamiętliwy.Nie "uchodzi" to chrześcijaninowi ale u katolików to normalne i wcale mnie to nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Ośmieliłam się myśleć autonomicznie 12.06.09, 22:32 W kilku wątkach bliżej mi było do opinii wyrażanych przez Piwusia. To rozsierdziło Bruma, który na każdym kroku obrzuca Piwusia błotem. Nie spodobało mi się to i tak stałam się transiarą. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ośmieliłam się myśleć autonomicznie 12.06.09, 23:23 migreniasta napisała: > W kilku wątkach bliżej mi było do opinii wyrażanych przez Piwusia. To > rozsierdziło Bruma, który na każdym kroku obrzuca Piwusia błotem. Nie spodobało > mi się to i tak stałam się transiarą. To jest nas dwie.Ja zrobiłam to samo co Ty.Odzywki Bruma do Piwi były żenujące.Nie spodziewałam się tego po Brumie ,który podkreśla swoją religijność i uduchowienie.Chyba znam Biblię lepiej niż on bo wiem ,że nie bierze przykładu z Jezusa. Ze mnie enrque robi "pedała" i transwestytę.O co w tym wszystkim chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Ośmieliłam się myśleć autonomicznie 12.06.09, 23:27 Jak to o czym? W moim mniemaniu to spisek cyklistów i Bruma. ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
brum.pl1 Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 22:21 Swego czasu zawarliśmy pakt o nieagresji. Ty go zerwałeś w wyjątkowo perfidny sposób. Mam ci przypomnieć? I czego się spodziewałeś? Że ci przepuszczę? Że ci puszczę płazem? A może byś tak po prostu mnie przeprosił? Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 22:27 Nie zawierałam z Tobą żadnych paktów.Nie zrywałam żadnych umów. I kompletnie nie wiem dokąd urządzasz tak dalekie wycieczki osobiste. A teraz spróbuj stanąć obok i napisz co sądzisz o mścicielach. ps -Ksiądz Ci płazem nie puścił ostatnich grzechów? -Jezus nauczał Cię mściwości? -Judasz jest Twym nauczycielem? Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 22:49 migreniasta napisała: > -Judasz jest Twym nauczycielem? Ze wszystkim innym moge sie zgodzic, ale nie z dyskredytowaniem postaci Judasza. Byl on jedynym nieanalfabeta w ferajnie 12 wesolkow. Nie porzucil rodziny, by isc za facetem co rozmnaza ryby i pedzi wino z wody. Opierajac sie na tekscie Pisma. Mesjasz musial zginac za grzechy swiata. Musial tez byc wydany na meke. judasz jako jedyny inteligentny w tej zgrai wiedzial co musi zrobic "by wypelnily sie pisma" Pomysl, jak wygladala by bajka " o dlugowlosym zydzie" dgyby w niej nie bylo zlego wilka pt. Judasz? To wszystko nie mialoby sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 22:55 W zasadzie jest mi wszystko jedno czy Judasz zrobił to umyślnie czy z obowiązku. W Brumowej nomenklaturze Judasz to kreatura i jako taki został użyty w moim poście. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 23:10 Nie przejmuj nomenklatury malp, bo bedziesz jak i ony banany wpi....c :) Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 23:16 Spoko Nie ma takiej opcji A małpy nie tylko spożywanym pokarmem się od nas różnią. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 23:24 wiem, potrafia iskac jedne drugich, a my potrafimy tylko dobic... takie nasze czlowieczenstwo :( Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 23:29 Tego iskania to można im pozazdrościć. Krowy muszą się drapać o drzewa. Większość ludzi o framugę drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 23:31 a ja marze by miec kogos kto mnie pazurkami podrapie...:) jak moja cora byla mala to mial takie grabki i jej obowiazkiem bylo tate po plecach nimi drapac... urocze to bylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 23:37 Zamieść anons . Podaj powierzchnie pleców i cenę za wydrapanie centymetra kwadratowego. Dziś nic nie ma za darmo. Może się znajdzie jakaś PAZURCZASTA...... Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 23:40 poczekam na milosc mego zycia :) Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 23:47 Miłość wyrażoną hektarami wydrapanych pleców? Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 23:49 na pewno nie megabajtami wpisywanych slow :) Poza tym moje plecy mozna jedynie w arach mierzyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 23:59 To zależy od ilości powtórzeń. Prawie jak w kawale o mrówku i żyrafie. Pointa była następująca: Buźka-cipka-buźka-cipka a kilometry lecą. Znałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Zemsta jest nektarem Bogów 13.06.09, 00:02 tak, kiedys w przedszkolu koompel mi opowiedzial... Ale mylisz dwie wielkosci- powierzchnie i odleglosc :) Nawet ja- humanista to dostrzegam :) Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 22:26 ad merritum: zemsta, momo ze kojarzona z niskimi instynktami ma w sobie cos pociagajacego. niestey po jej dokonaniu, wcale nie czuje sie czlek usatysfakcjonowany. Nie kazdz ma dusze i mozliwosci Monte Christo. Ja jednak nie raz marze, jak by tu urawc niektorym led, albo cos wazniejszego w procesie myslenia, na przyklad siusiaka... Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 23:30 teletoobis napisał: > ad merritum: zemsta, momo ze kojarzona z niskimi instynktami... Zemsta jest wysokich lotów.Czy wiesz ,ile razy w Biblii jest użyta groźba zemsty Boga? Zakazy , nakazy i...bo się Pan mścił będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 23:34 Plagi egipskie,Sodoma i Gomora, etc,etc. Słuchając takich wynaturzeń można bzika dostać ,tak ,że kamień na kamieniu nie zostanie i trąba jerychońska miłą uchu muzykę zakwili. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 23:38 ja piszac poprzedni watek abstrahowalem od biblii, wiary i przekzow pozabiblijnych... Zemsta sama w sobie dla jednych nacji jest czyms wielkiem, dla innych ( jak dla Polakow) - prawie niczym. Nie chce mie sie tu wdawac w wiekie wywody, licze na wasza inteligencje i....oczytanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 23:48 Możesz się rozczarować...... Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 23:57 Ustawa nie przewiduje takiego obowiązku....póki co...póki co.... Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Zemsta jest nektarem Bogów 13.06.09, 00:00 pod jakie prawodawstwo bedziemy podlegac? Watykanskie, czy Strassburga? Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Zemsta jest nektarem Bogów 13.06.09, 00:02 Ja oczekuję na wprowadzenie praw buszu. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Zemsta jest nektarem Bogów 13.06.09, 00:04 pod tym prawodawstwem juz dawno jestesmy... buszmenow w czarnych sukienkach... Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Zemsta jest nektarem Bogów 13.06.09, 00:08 Ośmielę się mieć odmienne zdanie i ogłosić swoiste wotum separatum. Poza małymi wyjątkami( zakaz handlu w niektóre dni) nie dostrzegam przemożnego wpływu kleru na moje życie. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Zemsta jest nektarem Bogów 13.06.09, 09:13 1. z twoich podatkow sa finansowani: czarodzieje w szkolach co wmawiaja dzieciom, ze chleb cialem a wino krwia stac sie moze 2. z tych samych twoich podatkow finansowana jest armia kapelanow- w strazy, ABW czy jeszcze gdzie indziej 3.Kazdy urzad epatuje wizerunkiem 2 skrzyzowanzch patykow 4.jak moja kobieta chce usunac pozostalej nocy uczynek, to naraz zjawia je banda glosno krzyczaca 5.majatek narodowy, w tym ziemia jest rozdawana tym zboczencom za darmo ( dlaczego ja nie moge dostac za zlotowke 100ha?) i wiele wiele innych... Odpowiedz Link Zgłoś
chwila.pl Re: Zemsta jest nektarem Bogów 13.06.09, 09:22 teletoobis napisał: > 5.majatek narodowy, w tym ziemia jest rozdawana tym zboczencom za darmo ( > dlaczego ja nie moge dostac za zlotowke 100ha?) Bo nie jesteś zboczeńcem w czarnej sukience:) Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Zemsta jest nektarem Bogów 13.06.09, 09:24 zglosze pretensje do rodzicieli :) Odpowiedz Link Zgłoś
chwila.pl Re: Zemsta jest nektarem Bogów 13.06.09, 09:30 teletoobis napisał: > zglosze pretensje do rodzicieli :) Nieuzasadnione. Sam mogłeś się postarać o czarną sukienkę i udawać zboczeńca. Wystarczy chcieć:) Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Zemsta jest nektarem Bogów 13.06.09, 09:32 nieprawda, do tego trza miec taleny, po ichniemu: powolanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Zemsta jest nektarem Bogów 13.06.09, 09:46 Ale część z nich robi to z wygody. Tam panuje feudalny ustrój..... gosposie łatwa kasa możliwość narzucania innym własnych wizji etc etc itepe itede Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Zemsta jest nektarem Bogów 13.06.09, 09:47 sory, a o czym ja pisalem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 23:17 Pewnie Brumowi by nie przeszkadzały podsłuch i kamery w mieszkaniu, jego sprawa, ale innym pewnie tak. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 23:51 migreniasta napisała: > Co sądzicie o zemście jako takiej i o ludziach ,którzy się mszczą? Zemsta to zajęcie bardzo ludzkie, ale najczęściej nieproduktywne i nieekonomiczne (mszczący się poprzez zemstę sam ponosi straty) > Studium przypadku na podstawie poczynań Bruma. Brum sie nie mści, nie ma nawet takiej możliwości. Przychodzi tu, niedoceniony w realu, a nie znajdując i tu potwierdzenia swej wartosci, zdenerwowany, wypisuje głupoty do kwadratu. Ale wypisywane brednie to jeszcze nie zemsta. Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Zemsta jest nektarem Bogów 12.06.09, 23:56 Ale on sam zatytułował swoje nędzne zachowanie zemstą. Dla podkreślenia swej mocy podzielił ją nawet na akty. Czy to nie oznaka defektu osobowości? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Zemsta jest nektarem Bogów 13.06.09, 00:00 migreniasta napisała: > Ale on sam zatytułował swoje nędzne zachowanie zemstą. Inaczej nikt by nie wiedział, że miała to być zemsta. Taka piosenka, w której najważniejszy był tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Zemsta jest nektarem Bogów 13.06.09, 00:04 To Brum potrafi śpiewać? Nie przypuszczałabym oj nie przypuszczałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
brum.pl1 Pomyłka 13.06.09, 00:12 piwi77 napisał: > Brum sie nie mści, nie ma nawet takiej możliwości. Przychodzi tu, > niedoceniony w realu, a nie znajdując i tu potwierdzenia swej > wartosci, zdenerwowany, wypisuje głupoty do kwadratu. Ale wypisywane > brednie to jeszcze nie zemsta. Osoba pomyliła podmiot opowiadania s-f. Podmiot powinien mieć nazwę "piwuś nieborak". Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Pomyłka 13.06.09, 00:21 Czerpiesz wzorce z niskobudżetowych seriali licencyjnych? Piwuś w rzeczy samej to ktoś. Czemu tytułujesz go per osoba? W moim mniemaniu świadczy to o lukach w wychowaniu. Poważnych lukach. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Pomyłka 13.06.09, 09:14 o jakich lukach prawisz kobieto. toz to wyrazne braki... Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Pomyłka 13.06.09, 10:12 migreniasta napisała: > Czerpiesz wzorce z niskobudżetowych seriali licencyjnych? > Piwuś w rzeczy samej to ktoś. Czemu tytułujesz go per osoba? > W moim mniemaniu świadczy to o lukach w wychowaniu. Poważnych lukach. Poniżanie innych nazywasz luką w wychowaniu? To chyba ja mam "lukę". Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Pomyłka 13.06.09, 10:16 Czym więcej piszemy o Brumie tym bardziej mi go żal. A może on przemyślał w nocy swoje naganne zachowanie i jest w trakcie redagowania konstruktywnej samokrytyki????? Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Pomyłka 13.06.09, 10:21 migreniasta napisała: > Czym więcej piszemy o Brumie tym bardziej mi go żal. A może on przemyślał w noc > y > swoje naganne zachowanie i jest w trakcie redagowania konstruktywnej > samokrytyki????? Oczywiście.Rewelacyjną masz nadzieję.Niech no tylko na horyzoncie zjawi się Piwi a zobaczysz "brumiaste przemyślenia". Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Pomyłka 13.06.09, 10:29 Ja potrafię odróżnić polemikę z poglądami od zwalczania autorów przemyśleń. A swoją drogą to Piwiuś mógłby już wstać. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Pomyłka 13.06.09, 12:54 migreniasta napisała: > A swoją drogą to Piwiuś mógłby już wstać. Właśnie wstał i pije swoją ,po swojemu parzoną kawę z pianką. Odpowiedz Link Zgłoś