strikemaster 19.06.09, 00:33 fakty.interia.pl/ciekawostki/news/polske-czeka-zaglada,1324452,,3 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mendalnakloaka Re: Nacjonalistyczne psychozy IP: *.pools.arcor-ip.net 19.06.09, 08:22 Podsluchiwanie sasiadow - pewnie trauma z prl Szpiegowanie pieskow na trawnikach, tez zahacza o tamte wspomnienia Zenada. To nie dotyczy moherow jakby kto myslal, to dotyka mlodych z polskiego z internetu,jak widac we wpisach tutejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nehsa Re: Nacjonalistyczne psychozy IP: *.saite.com.pl 20.06.09, 12:07 Widzisz więc wolnomyślicielu "strikemaster", dlaczego należy wśród ludzi rozpowszechniać nieskończenie racjonalną i areligijną Naukę Ojca Wszystkich Ludzi. Ale o ile zdążyłem się zorientować, to ty i kilku innych, macie w zanadrzu znacznie atrakcyjniejszą wiedzę. Z niecierpliwością czekam. Próżnia nie jest tolerowaną cechą rzeczywistości. A sądząc po tytule wątku, czas nagli. Więc do dzieła. Życzę szczerze powdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Nacjonalistyczne psychozy 20.06.09, 12:20 1. Twoja nauka mogłaby rzeczywiści przyczynić się do eliminacji wojen, degradacji środowiska itp., tylko musiałoby Ci się udać jej rozpowszechnianie na tyle, żeby zastąpiła obecnie obowiązujące wyznania (pod wieloma względami jest podobna do Buddyzmu). Niestety, z powody Twojej nieumiejętności uzasadniania swoich tez kiepsko to widzę. 2. Co miałeś na myśli pisząc, że czas nagli? Nie jest tak źle, psychozy da się leczyć. 3. Rozumiejąc dosłownie Twoje słowa, że próżnia nie jest tolerowaną cechą rzeczywistości, podam Ci przykład próżni kosmicznej. Kto lub co jej nie toleruje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nehsa Re: Nacjonalistyczne psychozy IP: *.saite.com.pl 20.06.09, 17:45 Starając się zrozumieć twoje pytanie, podaj, czy uważasz, że w próżni kosmicznej nic nie ma? Z ostatnich doniesień naukowców wynika, że prożnia w ktorej nic nie ma, to stan, który można uzyskać w warunkach laboratoryjnych, a w rzeczywistości on nie wystepuję. I, ja właśnie tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nehsa Re: Nacjonalistyczne psychozy IP: *.saite.com.pl 20.06.09, 17:50 Przepraszam, ale nie dojąkałem się. Przecież ja, żadnej innej nauki poza Nauką Wszewchmogącego Ojca Wszystkich Ludzi - nie usiłuję głosić. Jest Ona jedyną, Której przestrzeganie skutkuje jednoczeniem Wszystkich Ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Nacjonalistyczne psychozy 23.06.09, 10:29 Dasz jakąś gwarancję, że w wyniku jej przestrzegania nie pojawi się kasta ludzi równiejszych? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Nacjonalistyczne psychozy 21.06.09, 22:28 Ale w dalszy ciągu nie wyjaśniłeś, w jaki sposób rozpowszechnienie tej Twojej nauki miałoby przeciwdziałać powstawaniu wymienianych w artykule legend? Skąd wiesz, że nie powstałyby nowe, oparte na nieskończenie racjonalnej nauce Boga(Ojca)? BTW w laboratorium też nie da się osiągnąć próżni idealnej, co nie zmienia faktu, że objętość, w której znajduje się kilka atomów/cząsteczek na metr sześcienny określa się jako próżnię. Czyli natura jednak próżnię toleruje, co więcej całkiem dużo jej naprodukowała. Odpowiedz Link Zgłoś