irek.cz 16.07.09, 11:44 U mnie sąsiedzi non-stop grlillują. A Wy? Lubicie np. hamburgerki z grilla? tiny.pl/dt39 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tytanya Re: Grillujecie? 16.07.09, 12:05 Tak, ale wolę karkówkę z grilla. Świnki ci nie wkleję, bo wiesz jak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
lernakow Re: Grillujecie? 16.07.09, 12:08 irek.cz napisał: > U mnie sąsiedzi non-stop grlillują. A Wy? > Sporadycznie. Ale z przyjemnością. > Lubicie np. hamburgerki z grilla? > Hamburgerki jak hamburgerki - od mielonego mięsa zdecydowanie wolę takie w kawałku. Dlatego grillujemy raczej marynowaną polędwicę i jakieś warzywa (cukinia świetnie wychodzi na grillu). No i rybę - oczywiście: pstrąg, łosoś. Narobiłeś mi apetytu - chyba dziś odpalę żar-maszynę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: Grillujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 12:19 nie widać ze zdjecia...co ona/on tej krowie jedną ręką tak daje rade?? jakieś nieprofesjonalne to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: Grillujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 12:24 irku foto mało klarowne jakieś;) ta postać wygląda jak babcia z bajki o jasiu i małgosi? wkładająca krowie długi nóż w oko?...niczego sie człowiek dowiedzieć nie może no. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Grillujecie? 16.07.09, 12:39 Rzadko. Raczej ognisko. Kiełbasa, albo mięsko, bo też wbrew pozorom można, albo kleftiko (gar z mięskiem i jarzynami podlanymi winem zakopujesz w żarze)... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: Grillujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 12:48 najlepsze jest wieprzowe wołowe i kurczaki, do tego dużo kiełbasy i szynki tzw blok mięsny;) tak przynajmniej mowi ulotka reklamowa z mojego lokalnego tesco.;) a oni wiedza co mowia - this is good for you. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: Grillujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 15:04 dobrze, ale jeszcze wiecej kurczakow polecam szczegolnie te brojlery wielkie tzw tucz? lol;) widzialam dzis 8 zl za kilo, tony mięsa za grosze! no pelnia szczescia...;) Odpowiedz Link Zgłoś
lernakow Re: Grillujecie? 16.07.09, 15:14 Gość portalu: św.obrazek napisał(a): > dobrze, ale jeszcze wiecej kurczakow polecam szczegolnie > te brojlery wielkie tzw tucz? lol;) > widzialam dzis 8 zl za kilo, tony mięsa za > grosze! no pelnia szczescia...;) > A ja widziałem zwiędłą fasolkę. Czy to powód, żeby nie jeść warzyw? Nie masz jak podważyć wartości apetycznych grillades , więc piszesz od czapy o kiepskiej jakości kurczakach, które w naszym pięknym kraju raczej nie występują (przynajmniej poza Twoim ulubionym Tesco). Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Grillujecie? 16.07.09, 15:20 Ja optuję za drobiem z babcinego podwórka, własnoręcznie zarżniętym. Co prawda przy skubaniu i patroszeniu cuchnie jak nie wiem, co, ale jakie potem dobre za to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: Grillujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 15:22 "Nie masz jak podważyć wartości apetycznych grillades " zle odczytałeś moje intencje, wręcz przeciwnie, daje tylko rady jak wyżywić wielodzietne rodziny za niewielkie pieniądze stosując diete bogatą w mięso, przyznasz ze to wartosciowe dla społeczenstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
lernakow Re: Grillujecie? 16.07.09, 15:25 Gość portalu: św.obrazek napisał(a): > wręcz przeciwnie, daje tylko rady jak wyżywić wielodzietne > rodziny za niewielkie pieniądze stosując diete bogatą w mięso, > przyznasz ze to wartosciowe dla społeczenstwa? > Niespecjalnie. Rodziny, których nie stać na dobre jakościowo jedzenie nie powinny być wielodzietne, bo to prowadzi do dziedziczenia biedy. Działasz na objawy, zamiast zapobiegać przyczynie choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Grillujecie? 16.07.09, 15:28 I tak się wegewątek przeradza w debatę nad słusznością ustawowego podwiązywania patrologii społecznej. Smacznego:D Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Grillujecie? 16.07.09, 15:34 lernakow napisał: > Działasz na objawy, zamiast zapobiegać przyczynie choroby. Nie rozumiem, że św. Obrazek nie zapobiegła wielodzietności występującej wokół niej, a niby jak miałaby zapobiegać? Odpowiedz Link Zgłoś
lernakow Re: Grillujecie? 16.07.09, 15:39 piwi77 napisał: > Nie rozumiem, że św. Obrazek nie zapobiegła wielodzietności > występującej wokół niej, a niby jak miałaby zapobiegać? > A kurczaki z Tesco im kupi? Też nie kupi. Siedzimy na forum i dyskutujemy o możliwych rozwiązaniach. Moim zdaniem lepiej zapobiegać nadmiernej rozrodczości ubogich, niż hodować dla nich tanie i kiepskie mięso. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: Grillujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 15:45 "Moim zdaniem lepiej zapobiegać nadmiernej rozrodczości ubogich, niż hodować dla nich tanie i kiepskie mięso." ależ takie myślenie nie służy gospodarce! Odpowiedz Link Zgłoś
lernakow Re: Grillujecie? 16.07.09, 15:52 Gość portalu: św.obrazek napisał(a): > ależ takie myślenie nie służy gospodarce! > Może i tak. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: Grillujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 15:56 "Dlaczego?" dlatego ze w obecnej gospodarce/handlu liczy sie przerób...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: Grillujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 15:51 ok przyznaje ze użylam..to sie chyba nazywa aluzja literacka? piwi nie skumal? ale ale wlasnie zapodałes w 10: "niż hodować dla nich tanie i kiepskie mięso." jakbyś nie zauważył (naprawde?) - to sie właśnie chyba odbywa? Odpowiedz Link Zgłoś
lernakow Re: Grillujecie? 16.07.09, 15:54 Gość portalu: św.obrazek napisał(a): > "niż hodować dla nich tanie i kiepskie mięso." > jakbyś nie zauważył (naprawde?) - to sie właśnie > chyba odbywa? > Odbywa się. Nie popieram. Dobrym sposobem na ograniczenie produkcji taniego mięsa (która wiąże się z faszerowaniem hormonami i złymi warunkami bytowymi zwierząt) jest ograniczenie rynku na nie. A nabywcami taniego mięsa są ludzie, których nie stać na drogie. Trzeba więc walczyć z biedą, a nie z rzeźniami. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-ef Re: Grillujecie? 16.07.09, 13:06 ehh... grill, grillek, grillus... i to smaczne mięsko! powiem wam ze nei sztuka jest zrobic hamburgera z krowy sztuka jest zrobic krowe z hamburgera Odpowiedz Link Zgłoś
s.os55 Re: Grillujecie? 17.07.09, 11:52 Griluję z przyjaciolmi ale tylko w weekendy. Odpowiedz Link Zgłoś
grenzoid Re: Grillujecie? 17.07.09, 13:56 Ja grilluję, ty gillujesz... Oni grillują: www.youtube.com/user/BarbecueWeb :) Świetne przepisy, trochę lekkiego poczucia humoru i przepyszne jedzenie z rusztu ! A tak osobiście, to grillujemy bardzo dużo ! Odpowiedz Link Zgłoś