Dodaj do ulubionych

SM Gorczewska - TV kablowa

IP: 192.193.245.* 04.01.10, 12:12
witam
mieszkam w bloku administrowanym przez SM Gorczewska juz ladnych
pare lat.
zawsze interesowalo mnie dlaczego nie ma tu normalnej TV kablowej?
tylko ta spoldzelni.
dlaczego spoldzielnia nie zgadza sie (bo tak faktycznie jest) na
innych operatorow TV kablowej?
dlaczego musze korzystac z "jedynie slusznej" tv kablowej?
dlaczego nie moge korzystac z nowych uslug jak telewizja HD?
ktos moze napisac, ze moge kupic antene satelitarna, owszem moge -
ale 1) nie musze 2) moge np miec zle ulozone mieszkanie i nie
widziec satelity z okna/balkonu
o internecie juz nie wspomne ..

najbardziej dziwi mnie to, ze do tej pory nic sie nie zmienia..
jesli jest ktos, komu taki stan rzeczy sie nie podoba i chcialby go
zmienic to niech sie wpisuje do watku..

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: effan Re: SM Gorczewska - TV kablowa IP: *.xdsl.centertel.pl 05.01.10, 08:11
      nie zmienia sie bo za taka cene tylu kanalow nikt w stolicy nie ma w
      ofercie... to i ludzie nie buntuja sie specjalnie ze nie ma jak to
      slusznie mowisz wiekszego wyboru... sm gorczewska zmienia
      okablowanie czy juz nawet zmienila na swiatlowodowe co ma udostepnic
      nam i net i telewizje hd podobno niedlugo - i caly czas w tej samej
      cenie - jak to wyjdzie i kiedy oczywiscie zobaczymy, aczkolwiek po
      zmianie we wladzach spoldzielni cos tam ewidentnie ruszylo...
      • Gość: mieszkaniec Re: SM Gorczewska - TV kablowa IP: 199.67.203.* 05.01.10, 10:48
        ciesze sie, ze siec jest modernizowana - moze w koncu sygnal bedzie
        dobrej jakosci bo teraz to jak z azartu.
        ale nie zmienia to faktu, ze ja jako konsument/klient chce miec
        mozliwosc wyboru - teraz takiego wyboru nie mam.
        jezeli teraz spoldzielnia majac swoja telewizje kablowa nie
        dopuszcza innych operatorow to co bedzie jak spoldzielnia uruchomi
        swoj internet? tez nie dopusci innych firm? (i tak ich za wiele nie
        ma) - wymowi im umowy?
        • Gość: smg Re: SM Gorczewska - TV kablowa IP: 77.255.49.* 05.01.10, 20:40
          jako konsument masz prawo także do innego źródła wody niż kran, przecież nie
          musisz korzystać z usług MPWiK.
          Nie widzę problemu, mam neta z Netii przedtem 4Kroki korzystałem sporadycznie
          także z Neostrady, satelitę praktycznie z każdej strony świata masz. Wystarczy
          pomyśleć. Aster twierdzi że jeśli w budynku znajdziesz przynajmniej kilkunastu
          chętnych a w okolicy ok.50 odbiorców to im się opłaca inwestować w rozwój sieci
          .Także widzisz monopol to chyba nie ze strony smg. I zgadzam się z "effan" za
          takie kanały w aster musisz wybulić ok.68zeta więc jest konkurencyjnie.
          • Gość: mieszkaniec Re: SM Gorczewska - TV kablowa IP: 192.193.116.* 06.01.10, 09:18
            mowisz o internecie po drutach telefonicznych i bezprzewodowym..
            tak, tego jeszcze nie zabronili..
            aster (jak i UPC) twierdzi rowniez, ze nie dostali zgody ze
            spoldzielni.
            dlaczego robbo na osiedlu nie oferuje tv kablowej? maja ja w
            ofercie, maja tez okablowane bloki - nie dostali zgody ze
            spoldzielni - bo ta ma swoja tv gorczewska.
            • Gość: effan Re: SM Gorczewska - TV kablowa IP: *.consito.cz 06.01.10, 10:53
              z tą zgodą od spółdzielni to już chyba nie jest tak do końca... 3/4
              mieszkań wykupionych, w każdym bloku jest komitet nieruchomości i
              skoro mają lokatorzy siłę dezycyjną co chcą remontować w swoim bloku
              to chyba tym bardziej będą mogli decydować o instalacjach na
              klatkach schodowych - w tym przypadku instalacjach kablówek.
              Aczkolwiek naprawdę nie wiem czy znajdziesz chętnych którzy za
              jakość HD kilku kanałów będą chcieli płacić za to dwa razy więcej
              niż teraz płacą (a dodatkowo za mniej stacji tv).
              • Gość: Ciekawski Re: SM Gorczewska - TV kablowa IP: *.warszawa.mm.pl 09.01.10, 07:12
                Szanowni niezadowoleni z monopolu SM Górczewska - bardzo się mylicie
                twierdząc, że jesteście konsumentami i macie jakieś tam z tego
                wynikające prawa! Bo jeśli jesteście członkami spółdzielni, to
                zgodnie z filozofią Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów nimi
                nie jesteście!
                Oto cytać z odpowiedzi w tej sprawie UOKiK z dnia 31.12.2009
                nawiązującej do wyroku Trybunału Konstytucyjnego z tą kwestią też
                związanego z dnia 20 kwietnia 2004r: "powyższe wyjaśnienia Trybunału
                nie wskazują, że ochrona członków spółdzielni - których można
                traktowac analogicznie jak konsumentów - ma następować w trybie
                przewidzianym ustawą o ochronie konkurencji i konsumentów. Co
                więceej - Trybunał zdaje się wskazywać, że ochronę tę gwarantować
                mają przepisy prawa spółdzielczego, a w szczególności ustawa o
                spółdzielniach mieszkaniowych, gdy chodzi o spółdzielnie
                mieszkaniowe."
                Tak więc zapomnieć należy o jakichkolwiek naszych prawach jako
                konsument w stosunkach ze spółdzielnią. Trochę dziewne ale w Polsce
                jak najbardziej możliwe.
                • Gość: mooop Re: SM Gorczewska - TV kablowa IP: *.skynet.net.pl 15.03.10, 14:11
                  No to ja dziękuję... Może i jest tanio, ale wybór kanałów nie jest duży... O
                  internet się póki co nie martwię, mam skynet, ale z tą telewizją rzeczywiście
                  słabo jest... Myślę, że gdyby mieli możliwość wyboru, to większość mieszkańców
                  wybrałaby inne firmy oferujące usługi kablówki, jak np. UPC, tam już mają hd,
                  dekodery, dvr i te sprawy, a tutaj co? Kabel idzie przez cały blok, im bardziej
                  się dzieli, tym gorszy sygnał jest, u mnie w jednym pokoju jest jako tako,
                  ujdzie, ale już w drugim, po drugiej stronie mieszkania większość kanałów ma
                  pasy na ekranie, i to bynajmniej nie z winy złego nastrojenia tv...
                  • Gość: ja Re: SM Gorczewska - TV kablowa IP: *.skynet.net.pl 16.03.10, 20:47
                    Jeżeli mieszkacie jak piszecie w sm górczewska, to wystarczy obejrzeć plansze na TVG, aby dowiedzieć się, że od 01-02-2010 oferowane jest 15 kanałów w wersji cyfrowej, w tym dwa w jakości HD (co prawda kodowana C+), ale widać , że coś zaczyna się zmieniać.
                    • Gość: kasia_mm Re: SM Gorczewska - TV kablowa IP: *.xdsl.centertel.pl 17.03.10, 08:30
                      u mnie na klatce wisi info ze od maja beda juz wlaczali
                      szerokopasmowy przekaz tv, moze dlatego od kilku tygodni co chwile
                      do drzwi dzwoni przedstawiciel Netii lub UPC z oferta zalozenia
                      cyfrowej kablowki. Jeszcze wciskaja kit ze sa w
                      trakcie "realizowania zmiany okablowania i operatora tv w tym bloku"
                      i "oczywiste jest ze pani nie odpusci takiej okazji?" hehehe
                      dziękuję poczekam - nawet jesli bedzie podwyzka za osiedlową tv to i
                      tak bedzie to polowa ceny niz u nich:)
                      • Gość: Haha re: kasia_mm............... IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.10, 13:43
                        wolę nawet przepłacić niż być uzależnionym od głównego cenzora SM Górczewska który to w dniu emisji na antenie TVN24 repartażu o nadużyciach w naszej SM .....nakazał wyłączenie tegoż kanału przed emisją:) a po interwencji dziennikarza stwierdził przed kamerą że.........koparka uszkodziła kabel i dlatego tego kanału nie było przez dwie godziny :) Gratuluję zidiocenia temu panu, ciekawe że z całego pakietu programów koparka uszkodziła tylko ten jeden program. Sądzę także że pan ten wkrótce zarządzi cenzurowanie internetu a w przyszłości kontrolę łóżek małżeńskich i nie tylko ! Idiota , bo nie inaczej!!
                    • Gość: tomek Re: SM Gorczewska - TV kablowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 19:51
                      Zgadza się tylko, że większość jest kodowanych (HBO i C+) lub tak jak TVP1,
                      TVP2, Polsat, TVN i inne mam sam głos bez obrazu.
                      Co do jakości nie widzę oszałamiającej różnicy między tymi kanałami a
                      odbieranymi po staremu. Nie znam się na sprawach technicznych ale światłowody
                      doszły tylko do bloków a w środku zostały kable sprzed dwudziestu paru lat.
                      • Gość: borowy Re: SM Gorczewska - TV kablowa IP: 194.11.24.* 06.11.10, 11:34
                        Podzieliłem sygnał na 4 telewizory (straty w sile sygnału są niewielkie), wykupiłem C+ z HD i po zakończeniu umowy w skynet wezmę sobie internet. Wszystko to za połowę ceny podstawowych pakietów ofert innych dostawców TV i internetu, przy czym trzeba pamiętać, że podstawowe pakiety mają znacznie mniej programów od SMG. Przeliczenie jakości na cenę SMG 4:0 Cała Reszta
                        "SMG nie dla idiotów"
                        • Gość: Haha re: borowy......... IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.10, 13:37
                          Czytając śmiać mi się chce , chyba jesteś pracownikiem TVG i dlatego zachęcasz nas do tego gniota! A jeśli jesteś mieszkańcem bloku za "kratami" ( czyli zoo ) to już wszystko jasne :)
                          • Gość: Jacek Instalator IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 14:32
                            Witam,
                            jestem instalatorem w jednej z sieci kablowych na terenie Warszawy.
                            Jeśli jesteście Państwo zainteresowani wymianą starej instalacji, doprowadzeniem telewizji do innego OTV, rozprowadzeniem internetu w zasięgu lokalu lub innymi usługami prosze o kontakt. Szybkie i fachowe wykonanie zleconej usługi
                            509326622
                        • Gość: Roman Re: SM Gorczewska - TV kablowa IP: *.fuw.edu.pl 12.01.11, 07:07
                          Też planowałem przejść z internetem do Górczewskiej ale w grudniu Skynet przebił ich cenowo i zostałem w Skynecie. (Niech żyje konkurencja) Ale co do TV moja ocena jest pozytywna. Jak pojawiły problemy techniczne z jakością zadzwoniłem, zrobili w ciągu jednego dnia (poszedł jakiś kondensator) i nie mam zastrzeżeń. Mam sygnał podzielony na TV i komputer. Jedyne co sobie dołożyłem to tzw. izolator galwaniczny (ok 20 zł np w Dipolu) żeby się odciąć od przepięć.
                          Pozdrawiam
                          Roman
                          • 0ffka Re: SM Gorczewska - TV kablowa 12.01.11, 16:40
                            Gość portalu: Roman napisał(a):

> Też planowałem przejść z internetem do Górczewskiej ale w grudniu Skynet przebi
                            > ł ich cenowo i zostałem w Skynecie. (Niech żyje konkurencja) Ale co do TV moja
                            > ocena jest pozytywna. Jak pojawiły problemy techniczne z jakością zadzwoniłem,
                            > zrobili w ciągu jednego dnia (poszedł jakiś kondensator) i nie mam zastrzeżeń.
                            > Mam sygnał podzielony na TV i komputer. Jedyne co sobie dołożyłem to tzw. izola
                            > tor galwaniczny (ok 20 zł np w Dipolu) żeby się odciąć od przepięć.
                            > Pozdrawiam
                            > Roman

To prawda. Bardzo fachowa obsługa jeśli chodzi o telewizję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka