Dodaj do ulubionych

Wybory 21 listopada Bemowo

IP: *.chello.pl 01.11.10, 19:47
Ma ktoś może już swojego faworyta, nie mam pojęcia na kogo glosować a jest to dosyć ważne. Mieszkam na ulicy Szadkowskiego i z tego rejonu muszę wybrać jakiego radnego. Czy ktoś z tej okolicy ma już swojego faworyta ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Musisz mieć 4 faworytów!!! IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.10, 20:06
      Do rady dzielnicy, miasta, sejmiku Mazowsza i na prezia W-wy;-)
      • 0ffka Re: Musisz mieć 4 faworytów!!! 02.11.10, 16:46
        Nie ma na kogo głosować :( Zaczyna mnie poważnie wnerwiać!
      • j666 Re: Musisz mieć 4 faworytów!!! 02.11.10, 17:53
        Na prezydenta: Janusz Korwin Mikke.
        • Gość: Martyna Re: Musisz mieć 4 faworytów!!! IP: *.chello.pl 02.11.10, 21:02
          chyba żartujesz ten człowiek jest dziwny. Słyszałam że chciał zlikwidować tramwaje w warszawie. Sorry ale to już skreśla go z mojej listy. W sumie na Bemowie to Burmistrz dużo zrobił tylko chyba się nie da glosować żeby został ponownie. Bo wybieramy Burmistrza, Prezydenta i kogoś do sejmu tak ?
          • Gość: Bemovvi@k Re: Musisz mieć 4 faworytów!!! IP: *.acn.waw.pl 02.11.10, 21:52
            Martyno, burmistrza wybiorą radni, nie my. My wybieramy radnych. Bemowo jest podzielone na cztery okręgi i w każdym z nich kandydują inni ludzie. Tutaj jest spis:
            wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/140000/146502.html
            Masz zakładki 'geografia' i 'wybory do rady dzielnicy' W geografi sprawdzasz sobie, gdzie jest Twoja obwodowa komisja wyborcza, znaczy gdzie pójdziesz głosować. No i nie mniej ważne, sprawdź, w którym jesteś okręgu wyborczym. W zakładce 'wybory do rady dzielnicy' masz opisane granice okręgów i listę komitetów wyborczych. Jak klikniesz na dany komitet, możesz sobie sprawdzić, jacy ludzie kandydują z jakiego okręgu. Obecny burmistrz, Dąbrowski, kandyduje z drugiego okręgu, czyli Bemowo północno-zachodnie, bliżej fortu Bema. Z okręgu pierwszego, czyli Boernerowo, okolice WAT, kandyduje przewodniczący rady dzielnicy, Popielarz, z trzeciego, Jelonki północne, kandyduje wiceburmistrz Początek i tak dalej. Okręg czwarty, to Jelonki południowe, na południe od Człuchowskiej. Tam kandyduje m.in. radna Gręziak od sportu i kultury fizycznej.
            • Gość: hyt Re: Musisz mieć 4 faworytów!!! IP: *.chello.pl 10.11.10, 17:05
              Nie tylko oni. W okręgu drugim startuje radna Wyganowska od oświaty, a w czwartym Szczołek ze wspólnoty samorządowej, a listę SLD otwiera Suszko
              • Gość: Martyna Re: Musisz mieć 4 faworytów!!! IP: *.chello.pl 11.11.10, 14:46
                Wczoraj na moim osiedlu rozwieszali dykty pisu. Młodzież która się tym zajmowała śmieciła piła piwo i wulgarnie się zachowywała. Tragedia, po cały podwórku walają się plakaty i śmieci jak tak można !
    • Gość: bemowianka Re: Wybory 21 listopada Bemowo IP: *.robbo.pl 11.11.10, 16:44
      W wyborach startuje masa osób bardziej i mniej znanych, ale trzeba się interesować swoim otoczeniem inaczej głosujemy na znane partie. Proponuję zagłosować na samorządowców działających wśród nas i na naszych osiedlach. Łatwiej potem dotrzeć do radnego sąsiada niż do polityka związanego dyscypliną partyjną. Do jednego komitetu podaję link www.naszemiasto.waw.pl może tam kogoś wybierzesz.
      • Gość: Jakub Re: Wybory 21 listopada Bemowo IP: 195.74.79.* 11.11.10, 18:07
        Akurat "nasze miasto" jest słabym pomysłem, średnia wieku w tym stowarzyszeniu to chyba 70 lat. Z takim stażem krzyży na karku to już nic człowiekowi się nie chce lub po prostu metody myślenia są przestarzałe. Głosujmy na ludzi młodych i kreatywnych, chcacych zrobić coś dla ludzi jak i dla siebie bo kto inny zrozumie nas młodych jak nie nasi rówieśnicy.
        • Gość: Aneta Re: Wybory 21 listopada Bemowo IP: *.centertel.pl 11.11.10, 18:23
          Tez nie wiem na kogo glosować na pewno nie na starych dziadków. Swój głos raczej podaruje teraźniejszemu burmistrzowi Panu Jarosławowi Dąbrowskiemu. Uczęszczam na zajęcia które Urząd sponsoruje i jestem prze szczęśliwa. Naprawdę super pomysł by zrobić ćwiczenia dla kobiet w ciąży z wykładami położnej. Widać że Bemowo jest nastawione na rozwój konsumpcyjny oraz na młodych rodziców i ludzi. Wątpię by starsi Panowie i Panie mieli by takie pomysł aby umilić życie młodzieży, nie mowie ze źle by rządzili ale za pewno zabraknie im świeżego spojrzenia na świat. A co do naszego miasta, dostałam ulotkę zatytułowana Bemowo Bad News ?? i co to ma być wzywanie do nienawiści ? wytykanie brudów. Fontana mi się podoba i nie żałuje tych 2mln, zapewne już by tam stali Chińczycy i handlowali klapkami lub za parę tygodni panowie z choinkami. A to że się gmina lansuje ? Takie czasy ale na koncerty imprezy każdy chce chudzić a jak wiadomo wszystko kosztuje, wszystko jest co raz droższe i trzeba więcej za to płacić.
          • Gość: mieszkaniec Re: Wybory 21 listopada Bemowo IP: *.net-serwis.pl 11.11.10, 19:59
            na_kogo_nie_glosowac_na_Bemowie

-----
            > A co do naszego miasta, dostałam ulotkę zatytułowana Bemowo Bad News ??
            > i co to ma być wzywanie do nienawiści ?
            • Gość: mieszkaniec Re: Wybory 21 listopada Bemowo IP: *.robbo.pl 11.11.10, 20:17
              a może to po prostu kilka słów prawdy o tych co żyją z naszych podatków
          • Gość: podatnik Re: Wybory 21 listopada Bemowo IP: *.robbo.pl 11.11.10, 20:08
            Oczywiście, że jako podatnik muszę finansować wiele rzeczy. Tylko dlaczego w dobie kryzysu mam finansować bilety na koncerty, a 2 koncerty (znanych zresztą) zespołów kosztowały Bemowo 600 000zł. Czy nie lepiej byłoby wydać te pieniądze właśnie na opiekę dla kobiet w ciąży? Albo na profilaktykę dla małych dzieci? A ponad 2mln na fontannę i mini placyk to chyba trochę za dużo? Pani Aneto, czy zarządzając swoimi domowymi finansami kupi Pani piękny obraz a dopiero jak ewentualnie coś zostanie to mleko dla dziecka? A tak dla wyjaśnienia to pomysł różnych zajęć, dla ludzi w różnym wieku, sponsorowanych przez dzielnicę nie jest zasługą teraźniejszego burmistrza. Te zajęcia wprowadził poprzedni zarząd i albo było ich więcej, albo ludzie jeszcze o nich mniej wiedzieli, bo łatwiej było się na nie zapisać.
        • Gość: mieszkaniec na_kogo_nie_glosowac_na_Bemowie IP: *.net-serwis.pl 11.11.10, 19:57
          na_kogo_nie_glosowac_na_Bemowie
        • Gość: bemowianka Re: Wybory 21 listopada Bemowo IP: *.robbo.pl 11.11.10, 20:32
          Sprawdziłam na stronie pkw średnia wieku w "naszym mieście" to 51 lat, a dla kobiet nawet 47 lat, więc nie jest tak źle. Nie są to same staruszki, choć dla 20-latka 50-latek to stary zgred
          • Gość: antykomunista Re: Wybory 21 listopada Bemowo IP: *.net-serwis.pl 11.11.10, 23:28
            Przy "wyprowadzaniu sztandaru PZPR" oraz wstępowaniu do SdRP mieli więc średnio po 31 lat, a kobiety po 27 lat.

-----
            > Sprawdziłam na stronie pkw średnia wieku w "naszym mieście" to 51 lat, a dla kobiet nawet 47 lat, więc nie jest tak źle.
      • Gość: mieszkaniec Re: Wybory 21 listopada Bemowo IP: *.net-serwis.pl 11.11.10, 19:56
        na kogo nie glosowac na Bemowie
        • Gość: BEK Re: Wybory 21 listopada Bemowo IP: *.chello.pl 11.11.10, 20:20
          Mieszkam w okręgu wyborczym nr 1 a głosuje w 2 czy to normalne ?
          • Gość: Lucek Re: Wybory 21 listopada Bemowo IP: *.chello.pl 11.11.10, 22:14
            Najprościej zmienić barwy hasła i znowu z korytka podjadać. Feeee !!!!
            Panie Włodzimierzu nie oszukuj Pan mieszkańców !!! Czas na emeryturę !

Włodzimierz Całka

W 1983 objął funkcję przewodniczącego rady osiedla Bemowo IV Spółdzielni Mieszkaniowej "Wola", następnie był członkiem jej Rady Nadzorczej. W 1994 po raz pierwszy wybrany w skład Rady Gminy Bemowo z listy SLD, reelekcję uzyskał w 1998. W latach 1998–2002 pełnił obowiązki wiceburmistrza koalicji SLD–UW, a w 2002 objął funkcję burmistrza dzielnicy Warszawa Bemowo, którą sprawował do 2006. W 2006 założył Warszawskie Porozumienie Samorządowe "Nasze Miasto", które wystawiło swoje listy w wyborach do Rady Dzielnicy Bemowo i Rady Warszawy[1]. Kandydował w wyborach na prezydenta Warszawy[2], uzyskując w I turze 0,62% głosów[3].

Od tego czasu jest radnym dzielnicy Bemowo wybranym z listy stworzonego przez siebie Warszawskiego Porozumienia Samorządowego "Nasze Miasto"[4].

Od 2000 był członkiem SLD, jednak po incydencie z 2001, gdy policja zatrzymała go podczas jazdy pod wpływem alkoholu, zrezygnował z członkostwa. Obecnie należy do Stronnictwa Demokratycznego, jest członkiem jego Rady Naczelnej[5] oraz prezesem warszawskiego oddziału ugrupowania[6].

źródło wikipedia
      • anbuczak Re: Wybory 21 listopada Bemowo 15.11.10, 10:16
        Wydaje mi się że najlepiej jest głosować na osoby które same od dawna mieszkają na Bemowie i same zmagają się z podobnymi problemami jak reszta mieszkańców dzielnicy. Do tego otwartość i szerokie spojrzenie na problem, doświadczenie....
        Polecam zajrzeć:

www.facebook.com/home.php?#!/pages/Anna-Maria-Buczak-kandydatka-do-Rady-Dzielnicy-Bemowo/101824353223609
    • sibeliuss Re: Wybory 21 listopada Bemowo 22.11.10, 17:07
      www.tvn24.pl/-1,1683402,0,1,plakat-w-bikini-wart-25-glosow,wiadomosc.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka