Gość: zet IP: 195.187.84.* 20.05.02, 10:13 Podobno w sobotę było otwarcie odnowionego Pedetu. Byliście tam już? Jak tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mnk Re: Pedet na Woli IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.05.02, 10:22 Nie byłem, dziś moze wracajac do domu wysiade z tramu kilka przystankow wczesniej i obejrze... Dzisiejsza Stoleczna donosi jednak, ze otwarcie PDTu bylo niewypalem - raz, ze niewykonczone, dwa że polowa obiektow handlowych (w tym przede wszystkim oczekiwany przez Starą Wolę Leader Price) jeszcze nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Pedet na Woli IP: 195.187.84.* 20.05.02, 11:50 W drodze do pracy przejeżdżałam tamtędy, spojrzałam, i jakoś mi się nie chciało uwierzyć, że to jest otwarte. Wyglądało jak przed remontem, a od strony parku krzątał się jakiś gościu zawzięcie zamalowując szyby na biało. PS. A co dzieje się w sklepie ABC? Po co właściwie dobudowali jakieś daszki? Będą tam jakieś dodatkowe stoiska? Kiedyś był w tym miejscu podest z ławkami, mozna było spokojnie napić się coli kupionej "na miejscu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnk Re: Pedet na Woli IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.05.02, 11:11 Faktycznie, z zewnatrz PDT prawie nic sie nie zmienil, wewnatrz tez niewiele - zostaly te zalatujace poprzednia epoka mozaiki, obrazki, itp. Zobaczymy jak to bedzie wygladac, gdzy otworza Leader Price i reszte stoisk... bo na razie, to nie ma po co wlasciwie tam zagladac... nic nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Pedet na Woli 21.05.02, 11:53 Gość portalu: zet napisał(a): > > PS. A co dzieje się w sklepie ABC? Po co właściwie dobudowali jakieś daszki? > Będą tam jakieś dodatkowe stoiska? Kiedyś był w tym miejscu podest z ławkami, > mozna było spokojnie napić się coli kupionej "na miejscu" No właśnie nic się nie dzieje - ten sklep to istny relikt minionej epoki, najbardziej osłabia mnie taka babcia co siedzi przy wejściu i zabiera klientom torby na przechowanie. W ogóle w sklepie jest szaro, brudno i ponuro. Też się zastanawiam, po co te przybudówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8772432 Re: Pedet na Woli IP: *.shell.nl 23.05.02, 15:35 ABC to dla mnie jedna wielka zagadka. Świetna lokalizacja. Duży parking. Spora powierzchnia. Łatwy dojazd. Jednym słowem, to mógłby być najlepszy supermarket na bliskiej Woli, w kwartale Kasprzaka - Prymasa - Obozowa/Zytnia - Jana Pawla. Odkąd sprowadziłem się na Wolę było tam brudnawo, drogawo, niezbyt uprzejmie, a do tego trafiały sie dosć często towary przeterminowane albo bliskie daty ważności. Ale od paru miesięcy powiedzieć że jest tam "brudnao, drogawo i niezbyt uprzejmie" to powiedzieć komplement. Tak jakby właściciel zabrał się za rozbudowę, ale stracił płynność i walczy o przetrwanie. Druga opcja: ABC to pralnia pieniędzy (jak Ciao Maurizio) i klienci nie są tam nikomu potrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnk Re: Pedet na Woli IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.05.02, 07:42 ABC to ten (prawie) naprzeciwko PDT z rozgrzebaną od kilku lat rozbudową sklepu? Ktoś potwierdzi/poprawi mnie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Pedet na Woli IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 16:27 Gość portalu: zet napisał(a): > Podobno w sobotę było otwarcie odnowionego Pedetu. Byliście tam już? Jak tam > jest? Jest 23 05 i mozna powiedzieć że tam nic nie ma. kilka buticków na I piętrze z drogim chłamem(typowa pralnia mafijna),na dole talerze i garnki (popłuczyny po starym PDT ),salonik z gazetami i księgarnia z badziewiem ( dużo lepszy wybór jest na Młynarskiej 7 w w przejściu podziemnym). Leader Price tam zapowiadany to będzie gwóźdź do trumny PDT. Ciekawe kto zlikwidował PDT Wola,ile za to dostał w kieszeń i kto za tym stał( a może jeszcze stoi). Czuć tu powiew SLD+PO(a wcześniej UW) władców stolicy od 1994 roku. Ale to powietrze morowe(od moru nie od morowej kompanii) Przechodzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnk Re: Pedet na Woli IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.05.02, 07:38 Niestety, nie masz racji jezeli chodzi o powody likwidacji starego PDT. Wlascicielem budynku jest prywatna spółka, która jest również właścicielem Galerii Centrum. Ponoć PDT w `starej` formie nie przynosił im zysków, więc zlikwidowali. Jezeli chodzi o spostrzeżenia dot. asortymentu, to jak najbardziej się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś