irish76 16.06.05, 14:06 hej! kto z Was kończył i w którum roku? ja w 95 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nobody Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.devs.futuro.pl 16.06.05, 15:51 Ja w 1999, kto Cie wtedy uczył ? Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: XXX LO im Śniadeckiego 16.06.05, 16:12 wychowawca: pani Maślakowa a reszta to hmm polski- Kobuz a potem Przymusiala, ZPT- Guzek, WF - Glos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.aig.pl 29.07.05, 15:27 Heh :o) 1993. Głos mnie uczył, Mistrzu też. Fizy - dyrektorka, polskiego pani Grodzicka. A historii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 62.29.175.* 23.08.07, 09:27 Hej Kaczor ja tez kończyłam w 1993 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma_ruda Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.devs.futuro.pl 18.11.05, 10:22 kurcze Maśłakowa - to bylo malenstwo:)) ja skonczylam w 96 - wychowawczyni ta od ruska z ruskim nazwiskiem, ludmila ale kurcze co dalej?? potem Maslakowa, Czepek - biologia, Mistrzuniu - informatyki i zpt, glosowa wf, biczyk polski...dalej nei pamietam:) to byly czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noody Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.chello.pl 17.06.05, 12:39 Ja też w 1999. Kto był twoim wychowawcą? Odpowiedz Link Zgłoś
gtuptus Re: XXX LO im Śniadeckiego 01.07.05, 15:55 a czy wśród osób czytających forum jest ktoś kto kończył LO w roku 1977??? Odpowiedz Link Zgłoś
sbb5 Re: XXX LO im Śniadeckiego 24.10.05, 14:05 Ja kończyłem LO XXX w 1979. Klasa p. Modzelewskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.stat.gov.pl 30.11.06, 16:03 Mieczysłąwy Modzelewskiej od matmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobody Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.devs.futuro.pl 12.07.05, 17:12 A kto z Was pamieta czasy, kiedy PO uczył S.Owsiany ? To był całiiem w porzadku facet jak na peowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dio Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 213.25.40.* 21.09.05, 12:04 Co tam ciekawego slychac teraz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bemowianin Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.devs.futuro.pl 13.11.05, 22:25 Trzeba to forum jakos rozruszac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniana Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.aster.pl 18.06.05, 14:01 ja tez 1999:) Odpowiedz Link Zgłoś
witttorio Re: XXX LO im Śniadeckiego 20.06.05, 12:27 Ach wy szczawie - ja XXX kończyłem w 1987 roku !! Odpowiedz Link Zgłoś
witttorio Re: XXX LO im Śniadeckiego 20.06.05, 12:28 kto pamięta WOJNARA ten niech sie wpisuje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roch Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 217.153.127.* 22.06.05, 20:33 ja w 1991 i pamietam "plemnika" i tego postrzeleńca od PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pmilka Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 212.160.172.* 23.06.05, 14:59 plemnika też pamiętam, uczył mnie w I klasie, natomiast od PO niestety już nie żyje jakieś 12 lat(mam na mysli tego co organizował spływy, wyjazdy itp) Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: XXX LO im Śniadeckiego 12.07.05, 09:36 gwoli scislosci umarl na raka. stopnial w oczach po prostu. Dla mnie byl bardzo w porzadku. jakbyscie poczyli sie panem Mleczko ktory go zastapil to byscie sie zalamali. w zyciu nie widzialem takiego palanta jako nauczyciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.aig.pl 29.07.05, 15:28 Ten od spływów był super. Ten, o którym mowa to, jak się przedstawiał "podpułkownik, magister inżynier Adam S." ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.zgpila.com.pl / *.winkowski.pl 24.06.05, 15:06 ja też pamiętam plemnika, coś mi słabo idzie liczenie, ale skończyłam chyba rok póżniej, i maślakową, Głosów, Grzybowską itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vader Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 30.09.05, 10:52 Kto pamięta Biczyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuk Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 62.181.175.* 30.09.05, 12:05 doskonale pamiętam - mój wychowawca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma_ruda Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.devs.futuro.pl 18.11.05, 10:25 JA, JA, JA - kurcze jak on mnie nie znosil, no ale on nie lubil gadania na lekcjach :D a ja straszna gadlua jestem Odpowiedz Link Zgłoś
gtuptus Re: XXX LO im Śniadeckiego 01.07.05, 15:50 Gość portalu: roch napisał(a): > ja w 1991 i pamietam "plemnika" > i tego postrzeleńca od PO Ja kończyłam w 1977 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 213.77.90.* 05.07.05, 16:11 Ja w 1992 ;] a pan od PO był naszym idolem ;]]]] czy ktoś pamięta jak chciał uczyć rzutów granatem ??? albo jak wyglądał u niego musztra ;]]]] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 62.29.175.* 23.08.07, 09:32 mnie się najbardziej podobało wyjście z telefonami polowymi, które nie działały, i bieganie z nimi wokół szkoły ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.urmc.rochester.edu 26.06.05, 13:30 Nie do zapomnienia! Bardzo interesujaca postac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciuga Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 217.149.249.* 23.08.05, 11:07 ja pamietam te mende - plemnika, trzymal mnie w niepewnosci na kilka minut przed, to sie chyba nazywalo, sesja - zdajesz czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
belik22 Re: XXX LO im Śniadeckiego 21.05.06, 23:18 Pamięta, pamięta, ale miała "ksywkę" Plemnik, i z uwagi na upodobania chyba zasłużoną Odpowiedz Link Zgłoś
belik22 Re: XXX LO im Śniadeckiego 28.07.06, 21:13 faktycznie niezapomniane wrażenia. Znalazł każdą okazję, żeby poświńtuszyć, i bardzo był z tego zadowolony. Tak było do tego 85, kiedy kończyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 193.108.194.* 12.04.07, 15:26 pamiętam, że my go nazywaliśmy "plemnik" Odpowiedz Link Zgłoś
witttorio Re: XXX LO im Śniadeckiego 20.06.05, 13:12 szkoda że nie ma dobrej strony XXX LO. Ta oficjalna jest kiepska bo nawet nie mozna dokonać żadnego wpisu. Mam jeszcze kontakty sprzed lat i kilka osób chciałoby sie spotkać. Moze masz jakiś pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: XXX LO im Śniadeckiego 20.06.05, 15:19 nie mam zadnego. ciezko zebrac sie moje klasie. nie mowiac zeby zebrac absolwentow z innych lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
belik22 Re: XXX LO im Śniadeckiego 21.05.06, 23:22 A nam się udało rok temu zrobic spotknaie po 20 latach od matury i była większość ( ponad 20 osób) z klasy. Może warto próbować indywidualnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 213.241.34.* 26.06.05, 16:47 99r. wychowawca: Maślak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinS Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.ssmb.com 29.06.05, 16:45 To miło, że ta szkoła wydała na Świat takich absolwentów, którzy wspominają ją... Ja kończyłem w 1989 roku (ostatnia matura za komuny). Nasza klasa zebrała się ponownie we wrześniu 2004 - wystarczy chcieć. Najbardziej to zmieniła się okolica... gdzie te stare budynki pamiętające getto i okupację. Ostatnim moim wychowawcą był Głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grosz Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.05, 15:00 Ja też skończyłam to Liceum, ale nie mam zbyt dobrych wspomnień :( Moją wychowawczynią była Wojewódzka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ) Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.chello.pl 01.07.05, 00:10 eee tam nie macie zbyt dobrych wspomnien bo uczyli was inni nauczyciele, teraz sie wszytsko pozmienialo, nowi nauczyciele, nowe wymagania, szkoła podnosi poziom :D Odpowiedz Link Zgłoś
witttorio Re: XXX LO im Śniadeckiego 01.07.05, 11:52 Młodziaki - skoro szkoła podnosi poziom to zróbcie zebranie absolwentów. Nawet nie wiecie ile mozna złapać kontaktów na przyszłość. Wiecie ile absolwentów XXX LO jest teraz dobrze poustawianych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vader Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 30.09.05, 11:03 Marcin Sokołowski to przecież "Sokół". Pamiętasz Safjana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio1984 Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.chello.pl 02.07.05, 08:46 witam, ja tę szkołę konczyłam w 1976roku. W tamtych czasach była to jedna z lepszych średnich szkół.Pozdrawiam. EM Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: XXX LO im Śniadeckiego 05.07.05, 16:32 jezu ja sie wtedy urodzilem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pio1984 Re: XXX LO im Śniadeckiego 11.07.05, 19:56 Wiem, że jestem dla Ciebie "dzieciaku" wiekową osobą, ale nie aż taką żebyś odrazu porównywał mnie do Jezusa. Pozdrawiam EM. Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: XXX LO im Śniadeckiego 12.07.05, 09:37 bez urazy oczywiscie pelen szacuneczek :) Odpowiedz Link Zgłoś
algirdas Re: XXX LO im Śniadeckiego 24.09.05, 14:54 Gość portalu: pio1984 napisał(a): > witam, ja tę szkołę konczyłam w 1976roku. W tamtych czasach była to jedna z > lepszych średnich szkół.Pozdrawiam. EM Moj brat też skończył XXXtkę też jakoś tak w okolicach 1977 -78. Jego wychowawaczynią była niejaka Krystyna Sobczyńska. Dobrych wspomnień to on o niej nie ma. Jakby był organizowany zjazd absolwentów to dajcie znać na moje priva. Acha! on jest z rocznika 1959. Razem z nim do klasy chodzili ludzie, których nawet parę razy widziałem w TV (jeden z nich jest ponoć znanym aktorem serialowym). Pagarbiai Algirdas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna@osx.pl Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.crowley.pl 22.08.07, 13:28 Witam, ukonczylam szkole w 76 roku, IVG, Boguslawa Kowalskiego. Czy ktos pamieta tamte czasy? Wielu z nas zrobilo wrecz kariery. Sa szkoly, ktore organizuja zjazdy, ale nie Sniadecki, szkoda. A moze o czyms nie wiem? Gdyby ktos byl laskaw odpisac joanna@osx.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtuptus Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 212.244.241.* 24.08.07, 08:20 Hej ja koończyłam tę szkołę w 1977 roku. Klasa nasz "należała" poczatkowo do Ewy Szymańskiej od anglika, później do Rabij.Nam tzn naszej klasie udało się spotkać 5 lat temu, ale na gruncie prywatnym. Od czasu do czasu mam kontakt z Wawrzyńcem Konarskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatka Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 213.77.90.* 05.07.05, 16:14 Ja również przez tą ciućmę mam złe wspomnienia z LO. Niestety mieliśmy pecha spotkać takiego "nauczyciela" łoj aż mnie ciarki przeszły mimo, że to tyle lat .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.aig.pl 29.07.05, 15:30 Oooo, Wojewódzka. Pamiętam ja Odpowiedz Link Zgłoś
witttorio Re: XXX LO im Śniadeckiego 01.07.05, 11:49 Marcinie S - musieliuśmy się zatem mijać w szkole bo ja maturę robiłem w 1988 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinS Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.ssmb.com 05.07.05, 15:01 Na pewno się spotkaliśmy, ja chodziłem do klasy o profilu mat.-fiz. Matematyka z p. Ramotowską wywarła na mnie głębokie piętno. Wspominam mile p. Reterską, dzięki której do dziś mam słabość do książek i języka polskiego. Również p. Karolak sprawiła, że historia stała się dle mnie hobby. P. Trojanowski, w czasach dogorywającej komuny, wprowadzał nas w arkany wolnego słowa i dumy narodowej. "Plemnik" zaś ganiał nas za niezmieniane buty ("no i gdzie masz kapcie?"). Niemile wspominam p. Szymańską, przewodniczącą komórki PZPR w szkole, która miała skrajnie inne ode mnie wyobrażenie o mojej przszłości. Poza tym w naszej klasie było paru "spadochroniarzy"... Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: XXX LO im Śniadeckiego 05.07.05, 16:34 he he he to powiem wam ze Ramotowska podobne pietno wywolywala rownize przez piersza polowe lat '90 :) mam uraz do dzisiaj. nawet do twierdzenia Talesa :) (ale nie bylem spadochroniarzem) :) Odpowiedz Link Zgłoś
1_olo Re: XXX LO im Śniadeckiego 28.10.22, 12:00 Przez Ramotowską wiele osób zmieniło szkołę. Straszna jędza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS72 Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 194.72.49.* 01.07.05, 16:48 matura w 91, biol-chem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.3.pl 01.07.05, 20:49 Śniadek chyba z roku na rok jest coraz gorszy ..nauczyciele juz chyba nie ucza z powolania tylko przymusu..totalna olewka w stosunku do uczniow . bo nauczyciel ma zawsze racje ..a uczen nie moze miec wlasnego zdania..eh..zaluje ze poszlam do tego liceum ... niewiem co to bedzie za kilka lat..moze sie bede smiac z tego mojego narzekania na ów szkołe i dobrze ja wspominac jednak na dzień dzisiejszy jakos nie moge wczuc sie w jej klimat... <matura tuż tuż :(( ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobody Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.devs.futuro.pl 01.07.05, 23:47 Wpisujcie nazwiska nauczyli ktorzy was najwiecej nauczyli i tych ktrych najgorzej wspominacie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P do op IP: *.chello.pl 02.07.05, 00:50 w ktorej jetes klasie?i na ktorych nauczycieli tak nazekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatka Re: do op IP: 213.77.90.* 05.07.05, 16:18 Najgorzej do dziś wspominam Wojewódzką. Amen. Ona dla mnie zawsze będzie pierwowzorem Czarownicy. Mściwe wstrętne babsko. Mam nadzieję że już biednych ludzi nie uczy ....... Odpowiedz Link Zgłoś
pio1984 Re: do op 05.07.05, 20:09 Droga Agatko, czy pani Wojewódzka uczyła jezyka polskiego, czy matematyki. Dawno kończyłam XXX-tkę ale pamietam, że ktoś o tym nazwizku tez nas gnębił.Poniewaz najgorzej wspominam właśnie pania od jezyka polskiego (przyszła do naszej szkoły jak byłm w klasie maturalnej) i babkę od matematyki, dlatego jestem ciekawa, która to to "ta Wojewódzka".Pozdrawiam EM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatka Re: do op IP: 213.77.90.* 06.07.05, 09:13 Od matematyki. Kosiła szczególnie pod koniec roku i szczególnie tych których nie bawiły jej dowcipy, zreszta dość marne .... ja do tych należałam ;]]]] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;p Re: do op IP: *.chello.pl 16.07.05, 17:35 Głosowie, Karolak jeszcze ucza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: do op IP: 62.29.175.* 23.08.07, 09:42 nie zapomnę tekstu pani Karolak: "Niech ktoś usiądzie w pierwszej ławce, bo nic nie widzę" <rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatambyłam Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 193.24.24.* 15.07.05, 16:29 O Boże! to tak dawno było...nie pamiętam już wielu. Karolak od historii "Żyrafa", PO - no comment, byłam na Jego pogrzebie jako delegacja ze szkoły, Wojciechowski od polskiego - do dzisiaj mam uraz i wstręt do tego przedmiotu, sześć razy zaliczałam semestr, tak się skubaniec uwziął, Plewczyńska od fizyki, moja wychowawczyni, mocno niezrównoważona kobieta, Państwo Głos - czad ludzie oby takich więcej, a kto zna Mistrza??? To był Gościu! Czy oni wszyscy jeszcze pracują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grosz Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.05, 17:11 O tak Mistrzu to był czadowy facet!:) Głosów tez bardzo miło wspominam, za to Wojewódzka, Karolak - okropność. Odpowiedz Link Zgłoś
pio1984 Re: XXX LO im Śniadeckiego 16.07.05, 08:39 Witam serdecznie, czy ktoś mógłby mi powiedziec, kto to jest Mistrz i jak nazywał fie facet od PO ( ten który juz nie zyje).Dziękuję i pozdrawiam EM Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: XXX LO im Śniadeckiego 18.07.05, 12:12 mistrzu to pan Guzek. Znany z powiedzenia: na świecie sa ludzie i kobiety ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dragonais Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 19:26 A czy ktoś ponad wymienianie się opiniami o nauczycielach byłby w stanie ocenić jakoś tą szkołe Teraz, np. klasy o profilu bio-chem, alo coś w ten klimat, z chemią w każdym razie? baardzo jest mi to potrzebne, i o wszytskieopinie proszę pod adress : dragonais@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaoli Re: XXX LO im Śniadeckiego 19.07.05, 12:19 Kończyłam humanistyczną w 1990. Pierwsza wychowawczyni Wojewódzka - zostawiłą nas po roku - miała przeczucia, że będziemy fatalną klasą, potem przejęła nas fizyczka - Żuchowska- nie za dobrze wspominam, dyskusyjny talent pedagogiczny, kto zna ten wie o czym mowa. Z perspektywy czasu oceniam szkołę jako słabą. Z klasy na studia dostało się wtedy najwyżej 5 osób, po roku jeszcze kilka. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 62.29.175.* 23.08.07, 09:48 oj, pani Żuchowska :))) niesamowite wręcz przeżycia na fizyce. Do dzis nie znoszę tej dziedziny. A juz najgorsze było jak leczyła przeziębienie czosnkiem i musieliśmy się tłoczyc w ostatnich ławkach, żeby zlapać oddech :P Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: XXX LO im Śniadeckiego 19.07.05, 16:38 akurat taki profil mialby sens jakbys trafil na chemii na Jozwiakowa a na biologii na Falfus te Panie sa naprawde ok i jak ktos chce cos potem robic w tym kierunku to moze sie u nich uczyc Odpowiedz Link Zgłoś
belik22 Re: XXX LO im Śniadeckiego 21.05.06, 23:29 Najwięcej nauczyła pani Zimecka ( chemia), ksywka "Pieszczocha", bo jak ktos podpadł to mówiła "pieszczoszki".... Naprawdę duzy format. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polo Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.chello.pl 28.05.06, 11:13 Wydaje mi się ,że chodzi Ci o p. I. Zimowską od chemii. Swietny nauczyciel, chociaz bardzo wymagajacy jednoczesnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belik22 Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.06.06, 20:54 masz rację co do nazwiska, po latach się zapomina. Chemia na szczęscie lepiej została :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 62.29.175.* 23.08.07, 09:50 Zimowska a nie Zimecka... straszna kobieta ale bardzo w porządku. Stare dobre metody nauczania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bono Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.devs.futuro.pl 20.07.05, 18:14 A kto teraz uczy w Sniadku polskiego i matematyki. Ktorzy z nich rzeczywiscie czegos nauczą ? Odpowiedz Link Zgłoś
pio1984 Re: XXX LO im Śniadeckiego 20.07.05, 19:59 Witam, przepraszam, że nie odpowiem na Twoje pytanie, XXX-tkę kończyłam w 1976 r. Chciałam się tylko zapytać, czy jesteś byłym mieszkańcem bloku przy Górczewskiej 18 i czy to Ty kończyłeś III LO?. Pozdrawiam EM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.ericsson.net 22.07.05, 12:18 Ja kończyłam w 1989 humanistyczna. polskiego uczyła mnie p. Grodzicka (nikt jej nie wspomniał?), historii Maślakowa, rosyjskiego Rabijowa ( na szczescie tylko 2 lata, przedtem urbanowska, czasowniki odmineiam bezbłędnie do dziś:-))) . Miło wspominam szkołę, z klasy mam męża:-))). Zjazd absolwentów byłby super Pozdrawiam wszystkich, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinS Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.ssmb.com 28.07.05, 16:23 A zatem kończyliśmy w tym samym roku. Ja byłem w klasie mat.-fiz. Moja żona również jest z naszego liceum... Wasza klasa też była "w dechę" - miło ją wspominam, choć z nazwiskami miałbym problem... U nas "gwiazdą" był Plemnik, który ścigał wszystkich za niezmienianie butów na kapcie. Też nie najlepiej wspominam Rabijową, ale generalnie szkoła wtedy była naprawdę fajna, włączając w to kadrę nauczycielską. Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aczor Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.aig.pl 29.07.05, 15:36 Pani Grodzicka!!! Super była! Mnie uczyła jako ostatni rocznik (matura 1993), a potem odeszła na emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
annanas Re: XXX LO im Śniadeckiego 22.08.05, 16:40 Aczor, jestes z mojego rocznika, jaką klasa kończyłeś, bo ja na początku byłam w mat-fizie a potem porzemianowali ją jako ogólną. Pozdrawiam -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.aig.pl 29.07.05, 15:38 A nikt nie wspomniał p. Czepek od biologii? Moja wychowawczyni. Złośliwa, jak nei wiem co, ale ogólnie dało się z nią żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bellace Re: XXX LO im Śniadeckiego 02.08.05, 21:49 ja kończyłam IVd w 1994, może ktoś z was chodził ze mną razem do klasy albo do równoległej. moją wychowawczynią była p. Liliana Ziółkowska :)serdecznie ją z tego miejsca pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joal Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.05, 22:47 matura w stanie wojennym, jak miło powspominać... Moją wychowawczynią była prof."Krycha" Sobczyńska (przepowiadała mi karierę zawodową przy sprzedaży hot-dogów, co się na nie sprawdziło).Pamiętam też prof.Karwana i jego stoicki spokój. Dzięki tym nauczycielom, ci co dobrnęli do matury, nie mieli problemów z dostaniem się na studia. Polonista niestety minął się z powołaniem - na każdej lekcji wygłaszał mowy pochwalne na temat ówczesnego ustroju, ale większość i tak go nie słuchała, zajęta rozwiązywaniem zadań z matematyki i fizyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 16:43 Oj tak, "Krycha" była niesamowita. Moja kariera miała się według niej zakończyć nawet przed maturą. Reszta klasy również nie rokowała dobrze. Nie pamiętam wielu nauczycieli ale "Rudej" nie zapomnę do końca życia. Nie wiem jak jest teraz ale ta szkoła nie była wtedy taka zła. Z tego co wiem to wszyscy którzy chcieli dostali się na studia bez problemu. Pozdrawiam wszystkich którzy zdawali maturę w 1979r. A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.ericsson.net 05.08.05, 10:43 Dałam plamę: historii uczyła mnie Karolakowa, nie Maślakowa- ta uczyła mnie wiedzy o społeczeństwie:-))). Prof. Czepek pamietam: tleniona blondi z mocno wymalowanymi ustami: mogła przegadac całą lekcję o swoim zdaje się litewskim pochodzeniu. O nią chodzi, prawda? Przez Plemnika mój obecny mąż zmieniał szkołę pół roku przed maturą. Poszturchali się trochę na korytarzu... chyba poszło o kapcie:-)))) Bardzo lubiłam pfor. Ramotowską i chyba jestem w mniejszości:-))). Była nasza wychowawczynia przez rok (potem sie poddała:-)). Wpadłam u niej z "lewym" zwolnieniem lekarskim, a przy tym wpadła cała klasa- sprawdziła wszystkie od poczatku roku. Prawie cała klasa miała obniżoną ocenę z zachowania na półrocze. Ale warto było- obejrzałam "Nieśmiertelnego" :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sbb5 Re: XXX LO im Śniadeckiego 24.10.05, 14:17 Ja też zdawałem maturę w LO XXX w 1979 r. Serdecznie Cie pozdrawiam. Byłem w klasie "A" A Ty? SBB5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.devs.futuro.pl 17.08.05, 21:54 Jak teraz jest w Sniadku ? Odpowiedz Link Zgłoś
pio1984 Re: XXX LO im Śniadeckiego 20.08.05, 12:28 Cześć, też jestem ciekawa, co się teraz dzieje w starej, poczciwej XXX. Myślę, że od 1976 roku dużo się zmieniło, chodziaż wiele wymienianych tu nazwisk uczących profesorów jeszcze do tej pory przyprawia mnie o strach. Pozdrawiam.EM Odpowiedz Link Zgłoś
annanas Re: XXX LO im Śniadeckiego 22.08.05, 16:38 Ja zdałam maturę w 1993 r. Pamietam p Wojewódzka-bardzo złosliwa kobieta (nb. stwierdzila, że nie mam talentu do mamtematyki, a w sumie skończyłam studia matematyczna na UW :-)), p Grodzicką, Łabudzińską i Jóżwiak-rewelacyjne kobiety. Sympatyczna była również p. Rabij i Czepek, Głosy, Trojanowski. Nudizara Karolak i Żuchowska oraz Plemnik. Guzek taki sobie gosciu- średnio bawiły mnie jego żarty-szowinista. Może ktoś z mojego rocznika jest na forum :-) Fajnie byłoby się spotkać po tylu latach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.devs.futuro.pl 23.08.05, 09:24 witam wszystkich absolwentów:) a jest ktoś z rocznika '73 - matura 1992 klasa ogólna? zaczynaliśmy jako mat-fiz miło się Was czyta i wspomina stare, dobre czasy....:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annanas >>>>>>>>>>>>>> 24.08.05, 09:14 Joanno, ja równiez jestem z rocznika 73 i zaczynałam liceum jako mat-fiz a kończyłam jako ogólną. Więc wniosek prosty: jesteśmy z tej samej klasy! Jesli chciałabyć pogadać to pisz na : annans@gazeta.pl albo na gg: 7530190 . Pozdrawiam serdecznie. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
annanas do Joanny 24.08.05, 09:17 Joanno pomyliłam się w adresie prawidłowo jest: annanas@gazeta.pl :-) To chyba z radości, ze jest na tym forum kroś z mojej klasy, tak mi się rece tak trzesą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: do annanas IP: *.devs.futuro.pl 24.08.05, 12:53 wysłałam ci wiadomość na priva jaki ten świat mały :) pozdr. Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciuga Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 217.149.249.* 23.08.05, 11:12 ja jestem 68, zdawalem zgodnie z planem ale roku nie pamietam. wychowawczynia byla maslakowa. chodzilem do humanistycznej. bylo nas 4 na koncu 2. pozdr dla absolwentow Odpowiedz Link Zgłoś
a.rapacka Re: XXX LO im Śniadeckiego 10.05.06, 16:42 no to byliśmy w tej samej klasie ;)))) Tak czytam te posty i postaci nauczycieli wyłaniają się jak te duchy z przeszłości ..... o wielu już zapomniałam, większości tych, których pamiętam nie wspominam najlepiej.. (wyj. Marylka Urbanowska i mimo wszystko Trojan). ale czytanki, którą przerabialiśmy z Szymańską przez cały rok: Chris Parker from Manchester to chyba do końca życia nie zapomnę.. I kreatywnych (co zrobić, żeby nie było klasówki) lekcji łaciny z biednym, młodym człowiekem, którego nazwiska nie pamiętam... O Boże, jakie były jazdy... agn Odpowiedz Link Zgłoś
a.rapacka Re: XXX LO im Śniadeckiego 10.05.06, 16:49 Gość portalu: maciuga napisał(a): > ja jestem 68, zdawalem zgodnie z planem ale roku nie pamietam. wychowawczynia b > yla maslakowa. > chodzilem do humanistycznej. bylo nas 4 na koncu 2. pozdr dla absolwentow no to byliśmy w tej samej klasie ;)))) Tak czytam te posty i postaci nauczycieli wyłaniają się jak te duchy z przeszłości ..... o wielu już zapomniałam, większości tych, których pamiętam nie wspominam najlepiej.. (wyj. Marylka Urbanowska i mimo wszystko Trojan). ale czytanki, którą przerabialiśmy z Szymańską przez cały rok: Chris Parker from Manchester to chyba do końca życia nie zapomnę.. I kreatywnych (co zrobić, żeby nie było klasówki) lekcji łaciny z biednym, młodym człowiekem, którego nazwiska nie pamiętam... O Boże, jakie były jazdy... agn Odpowiedz Link Zgłoś
zuk77 Re: XXX LO im Śniadeckiego 24.08.05, 15:59 Ja skończyłam chyba 1997 roku (rocznik 1977). Klasa humanistyczna Biczyka (absolwenta szkoły). Szkołę wspominam miło. Czepek to starsza, szykowna brunetka - świetnie uczyła. Natomiast anglista Bruszewski, rusycystka Prowodyriow (baba horror), geografica Grzybowska - to raczej jakieś pomyłki pedagogiczne. Ale Bruszewski wiele mnie nauczył. Były jeszcze dwie sieroty - matematyczka Szafrańska - obrzydziła mi matmę do końca życia i chemiczka, Jaworowska, czy jakoś tak. Ona wiedziała o chemi mniej niż my i faworyzowała panów. Mistrzu był wspaniały i małżeństwo Głosów - w-fiści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 62.181.175.* 31.08.05, 13:23 czy już wszyscy zapomnieli o Śniadku? Odpowiedz Link Zgłoś
pio1984 Re: XXX LO im Śniadeckiego 01.09.05, 14:26 Witam, ja pamiętam o XXX cały czas, ale widzę, że takich starych absolwentów jak ja odzywa się bardzo mało. Pozdrawiam "Młodzież". EM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 10:46 Witam, też kończyłem Śniadka w 1997r. Wychowawczyni: Plewczyńska (biedna kobieta). J.polski: Wojczakowski (fajny, choć filozof). Matematyka: Szafrańska (dopóki nie zaszła ;)), potem Staszewski (spoko). Historia: Karolak (b.mnie lubiła). Chemia: chyba Jaworowska czy jakoś tak (ledwo zdawałem). Biologia: babcia, kochająca swojego pieska (jeździła dużym fiatem). Geografia: Kozłowski (super gość). Z Grzybowską miałem pierwszą lekcję i od razu powiedziała kilku osobom, że nie zdadzą. Poza tym Głos i Mistrzu. Ogólnie oceniam szkołę nie najgorzej, bo do równoległej klasy chodziła przez 3 lata dziewczyna, którą spotkałem po kilku latach. Za miesiąc bedziemy małżeństwem... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 01:29 Ja kończyłam Śniadka w 1998. Moją wychowawczynią była p. Karolak. Kobieta bardzo sympatyczna, ale jej lekcje były strasznie nudne. Pani Hryczuk - od angielskiego - nie lubiła mnia - z wzajemnością. Najbardziej lubiłam p. Falfus od biologii. Dużo wymagała, ale biologię znam super do dzisiaj i bardzo się nią interesuję. Lubiłam też p.Powodyriow. Bardzo ostra kobieta, wymagająca, ale umie nauczyć rosyjskiego i jest babką z klasą. Pani Plewczyńska (chyba od fizyki) był biedna, nikt jej nie słuchał. Pamiętam p.Owsianego od PO. Ja i moja przyjaciółka mialyśmy z niego spory ubaw. Ten pan chyba sam nie wiedział o czym mówi i sypał jak z rękawa jakimiś dziwnymi przysłowiami. Niestety poziom nauczania nie był tam wysoki i nie dziwię się, że teraz szkoła ta jest na 51 miejscu w rankingach. Mam nadzieję, ze pedagog uaktywnił swą działalność, bo jak ja byłam w tej szkole to nie widziałam pedagoga na oczy, a paru osobom przydałaby się jego pomoc. Pod względem towarzyskim było tam bardzo fajnie. Często wspominam tamte czasy i ludzi z którymi dzieliłam cieżki żywot ucznia. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.devs.futuro.pl 10.09.05, 09:50 Zgadzam się Ludmila Powodyriow rzeczywiscie ma dobre metody, zeby nauczyc ruskiego. Do tej pory pamietam to czego nas nauczyla, zdawalem mature u niej i nie mam z tym jezykiem zadnego problemu. Florczak tez mnie duzo nauczyla. Z angielskim bylo juz gorzej. Nie wiem jak to teraz wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 09:41 Mam pytanie:czy matmy uczy nadal prof.Staszewwski(chodzi w kowbojkach i spodniach dresowych+marynarka),w sumie fajny gosc-nikogo nie obllewał.I czy na p.Plewczynską od fizyki nadal mowi sie Zulu - Gula? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Sokolowski Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.aster.pl 25.09.05, 09:18 Skonczylem te szkole w 1997 roku (jestem z 1977) a uczyli mnie: Dariusz Bruszewski: no takiego agregata to trudno spotkac. Angielskiego uczyl rozdajac na kazdej lekcji jakies kolorowe karteczki - zbieralem je summiennie i trzymam do dzis. Na jego lekcjach mialem ubaw kosmiczny mimo, ze czasami stawial kilka luf jednej osobie na jednej lekcji. A podchodząc do klasowych drzwi z kluczem zawsze zaczynał celować kilka metrów wcześniej. Czasami wkładaliśmy mu szpilkę w dziurkę od klucza. pani Zimowska: chemiczka, doprowadzila do tego, ze prawie trzeslem sie ze strachu chodzac na jej lekcje. Na korytarzu nigdy nie odzywala sie do uczniow. Zdawala sobie sprawe ze swojego zlowrogiego "image" pani Czepek: biologiczka, miala sposob na zglaszajacych nieprzygotowania. Na poczatku lekcji wprowadzala hitchkokowski nastroj pytajac sie: "Kto jest nieprzygotowany?". Ci co wymiekali zglaszali sie zapewniajac sobie spokoj na jedna lekcje. Zazwyczaj jednak nie pytala :) pani Maslak: historyczka, Liczylem ile razy ziewnie na lekcji. Srednio tak ze 20 na godzine lekcyjna. Poprawienie wynikow w nauce mozna bylo osiagnac przynoszac jej gazete na sprawdzian. Mistrzu: no smieszny gosc, detektyw. Po remoncie kibli tego samego dnia pojawily sie na scianach tamze dosc glupawe rysunki zrobione markerem. Mistrzu chodzil po klasach i sie pytal czy ktos nie ma pozyczyc markera. A u mnie mozna bylo dostac rysunek techniczny dla Mistrza za 3 browary :) pan Glos: WueFista, tez dosc charakterystyczny. Najlepiej prezentowal sie w kraciastym garniturze na szkolnych dyskotekach. Na bramce zazwyczaj stal z Mistrzem. pani Przymusiala: ona nie lubila mnie, ja nie lubilem jej. Rok w rok dawala mi ledwie mierniaka z polskiego (fakt, miała za co). Tak się bałem, że mnie uwali na maturze, że w końcu zacząłem totalne kucie z polskiego. Efekty: 4 z pisemnej i 5 z ustnej. Moje głośne "Co?!" mocno skonfudowało komisję w czasie odczytywania wyników. pan Biczyk: chodził z torbą na ramię. Tylko paski miała tak długie, że zwisała mu ledwie nad ziemią. pani Grzybowska: geograficzka, moja wychowawczyni. Najczęściej zadawała pytanie "tak czy nie?". Lubowała się w zestawieniach statystycznych. Kto, mając w ręku rocznik statystyczny, podważał jej wywody miał prze... A ja robiłem "kodowane" ściągi tychże zestawień i kładłem normalnie na stole podczas sprawdzianów. Działało. Od bidy można było je powiesić na "dekoracji". Na długiej przerwie można było wyskoczyć na dymka "w bramie". Dla odważniejszych pozostawał jabol (około 3,50, albo 35tys sztuka) zakupiony w sklepie nieopodal. Oczywiście trzeba było się spieszyć a po fakcie nie zbliżać się do nauczycieli. Jakby co, to chodziłem do IB, IIB, IIB i IVB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuk Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.09.05, 19:20 to jesteś z tego samego rocznika, co ja. Z tego co wiem 'b' przez chwilę była klasą o profilu mat-fiz. Ja natomiast byłam w 'c', czyli humanistycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
tatamaraka Re: XXX LO im Śniadeckiego 25.09.05, 22:53 Zgadza się z tym profilem. Zmiana nastąpiła pod wpływem nacisku uczniów. Trochę szkoda. pani Szafranska od matmy okazala sie chyba zbyt wymagajaca. Bylem jednym z niewielu (jesli nie jedynym), ktoremu taka zmiana sie nie podobala. A Wy, mieliscie chyba bardzo dobrego nauczyciela od polskiego, to byl pan Wojczakowski? ps. (tatamaraka = Marcin Sokolowski) ps2. pozdrowienia dla pani Szafranskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuk Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 62.181.175.* 26.09.05, 11:51 Nie, wychowawcą i nauczycielem od polskiego był Biczyk. Nauczył nas sporo, ale nie bez bólu (naszego ;-)). Miał pewną „zabawę”. Z Bruszewskim, gdy zbliżał się koniec semestru lub wystawiali zagrożenia, każdy licytował się, kto w danej klasie postawi więcej – taki był finał, że np. na 23 osoby w klasie „zagrożone” było 20. Odpowiedz Link Zgłoś
tatamaraka Re: XXX LO im Śniadeckiego 26.09.05, 13:14 No niezly z nich duet byl. A slyszales o plotkach, na temat plotek (wiem, troche zagmatwane) rozpuszczanych przez Mistrza na temat Biczyka? co to ludzie nie wymysla... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuk Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 62.181.175.* 26.09.05, 15:40 coś słyszałam - Chodzi o to, że Biczyk jest homo? Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: XXX LO im Śniadeckiego 26.09.05, 16:23 he he he tez o tym slyszalem :) a wogole to pamieta ktos Bazyla? skonczyl w koncu ta szkole? bo jak ja konczylem to byl 8 rok w szkole. kazda klasa zaliczona podwojnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tatamaraka Re: XXX LO im Śniadeckiego 26.09.05, 16:30 No, no, pamietam. A wlasciwie sobie przypomnialem o nim. Bazyl, hehe. On chyba jakas tajemnicza komitywe z Mistrzem zawiazal. Rzeczywiscie Bazyl byl elementem stalym XXX. Natomiast jesli chodzi inne "ciekawe" postacie to jeszcze byla taka pani wozna, bardzo filigranowa, czarne wlosy, no taka nie za mloda. Tez kazdy musi ja kojarzyc bo lubila sobie pogadac z uczniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma_ruda Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.devs.futuro.pl 18.11.05, 10:44 oboje pamietam :)) bazyl jak ja bylam w 3 czy 2 klasie jakos wyparowal:) moze skonczyl szkole ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuk Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 62.181.175.* 18.11.05, 13:45 Chodziłam do c, ale w pierwszej klasie byłam w e, od drugiej stworzyli profile i przeszłam do humanistyczego. Więc, jeśli od początku byłaś w e, to się znamy. A od rosyjskiego była Powodyriow - strasznie się nie lubiłyśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma_ruda Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.devs.futuro.pl 18.11.05, 14:44 od poczatku bylam w e :)) ale kurcze nie pamietam kto sie od nas przeniosl - takiej fajnej klasy :D - przeniosl do c:)) przypomnisz mi?? moze byc na priva ma_ruda2@gazeta.pl mnie tez powodyriowa nie lubila :))) z wzajemnascia!! Odpowiedz Link Zgłoś
asik74 Re: XXX LO im Śniadeckiego 23.08.07, 10:22 Oł maj gad, BAZYL :D zapomniałam o tym gościu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 09:48 Ja pamiętam Bazyla, do mojej klasy też chodził. Odpowiedz Link Zgłoś
tatamaraka Re: XXX LO im Śniadeckiego 26.09.05, 16:27 Nie bardzo chcialem tak publiczne i otwarcie. Jego sprawa czy jest czy nie. Natomiast rzeczona plotka mowila, ze sie zwierzyl Mistrzowi a ten wszystko wypeplal. A w ogole to: Trzydziestke wspominam baaardzo milo, poznalem tam wielu ludzi, ktorzy tworza trzon towarzystwa, w ktorym sie obracam do dzis, tj prawie 10 lat od skonczenia tej szkoly. Natomiast jesli chodzi o poziom, to ogromna wiekszosc moich znajomych stamtad, w tym i ja, pokonczyla juz studia. Jak przejezdzam ul. Wolnosc (a czasami robie lekki antyskrot) to zawsze lezka w oku sie kreci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuk Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 62.181.175.* 26.09.05, 17:04 Bazyl w końcu chyba skończył szkołę. Nie wiem skąd, ale większość wiedziała o plotkach dotyczących prof. Biczyka - jednak, czy były one prawdziwe nie wiem i nie obchodzi mnie to, bo dzięki niemu dostałam się bez specjalnych przygotowań na Polonistykę (do egzaminu wcale się nie uczyłam). Z mojej klasy też większość (jeśli nie wszyscy) dostali się na studia i je pokończyli. Szkołę wspominam bardzo miło. Woźna, o której wspomniałeś też dobrze wbiła mi się w pamięć - mnie częstowała owocami, bo "blado wyglądałam". To była fajna szkoła i cieszę się, że do niej poszłam. Odpowiedz Link Zgłoś
tatamaraka Re: XXX LO im Śniadeckiego 26.09.05, 17:12 No i jeszcze jedna ciekawostka mi sie przypomniala. Mianowicie bylismy sponsorowani przez Browary Warszawskie. Pamietacie te kalendarze? Chyba z kolumna Zygmunta. Od browarow mielismy przede wszystkim autokar wozacy nas na roznego rodzaju wycieczki. A na wycieczkach dzialo sie, dzialo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuptus Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 212.244.241.* 29.09.05, 12:51 a kiedy ja chodziłam do tej szkoły (maturę zdawałam w 1977) mieliśmy tzw prace społeczne właśnie na terenie browarów. Dziewczęta na coca-coli a chłopcy na rozlewni piwa. Praktyki te pozwalały na na "dogłębne poznanie życia" - Broń Boże nie ma w tym negatywnego podtekstu. Wychowawczynią naszej klasy w tamtych czasach była Pani Gaciąg chemiczka. Czy ktoś z Was pamięta te czasy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joal Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.09.05, 22:24 o ile pamiętam Panią Gaciąg, była to już starsza Pani, ale szykowna, która ubierała się w bluzki z duużym dekoldem i chętnie tłumaczyła chłopcom (!) zawiłości chemii. Skutecznie się ignorowałyśmy tzn. ja nic się nie nauczyłam z chemii, a Pani Profesor nie sprawdzała mojej (nie)wiedzy; i dobrze. Maturę zdawałam 5 lat póżniej tzn. '82. Ciekawa jestem kto Cię uczył matematyki, fizyki i biologii (czy Plemnik?- był świetny!) Browary sobie przypominam, więc nie była to akcja jednorazowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pio1984 Re: XXX LO im Śniadeckiego 02.10.05, 14:16 Tak ja pamiętam bardzo dobrze, zwłaszcza Panią Gaciagową. Prace społeczne w Browarach tez pamiętam, ale myslę, ze niektórzy z mojej klasy woleliby o wizycie w Browarach nie wspominać - wszyscy bylismy przydzieleni do rozlewni piwa. Pozdrawiam EM Odpowiedz Link Zgłoś
sbb5 Re: XXX LO im Śniadeckiego 24.10.05, 14:13 Ja kkończyłe LO XXX w 1979 i doskonale pamiętaM PRAKTYKI W BOROWRZE NA gRZYBOWSKIEJ I LINNIE BORWARU I cOCA COLI I Gaciongową tez pamiętam... Miło spotkackoleżankę ze szkoły :)) Odpowiedz Link Zgłoś
belik22 Re: XXX LO im Śniadeckiego 21.05.06, 23:40 Pamiętam, prawidłowe brzmienie nazwiska to GaciONG. Faktycznie przemioeszanie pewnego szyku i słabej dydaktyki. Ale wspomnień sporo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.06, 03:14 Klasa humanistyczna powstała z inicjatywy Biczyka, początkowo tylko językowa. Rok ukończenia:1998 Klasa c Set klasyczny: Brusio-angielski, Bzyczyk-polski, Ramotowska-matma, Florczak- niemiecki, Głos wf, Falfus biologia (wychowawczyni), Zióła (ruda) fizyka, oczywiście owsiany w roli po. itd Motto: Śniadecki gdyby żył to by pił! Ten napis "Rama" na framudze drzwi od matematycznej to zasługa naszej klasy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma_ruda Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.devs.futuro.pl 18.11.05, 10:38 chyba cie zuku pamietam :)) ja chodzilam do VIE a ty d? prawda??? jak milo :))) ciekwe czy ktos z VIE jeszcze tu jest ?? sylwia 77 Odpowiedz Link Zgłoś
asik74 Re: XXX LO im Śniadeckiego 23.08.07, 10:06 nareszcie ktoś wspomniał Bruszewskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irish76 Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.centertel.pl 26.09.05, 17:14 a radiowezel dziala? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tatamaraka Re: XXX LO im Śniadeckiego 26.09.05, 17:34 pewnie dziala, ale teraz na topie to hip-hop jest. A czasy sniadka kojarza mi sie nieodlacznie z grunge :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinS Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 83.145.118.* 27.09.05, 10:31 Swietna szkola i guzik mnie obchodza notowania na ktorym to jest obecnie miejscu w rankingu szkol. Z mojej klasy rowniez wszyscy "wyszli na ludzi" i pokonczyli dobre szkoly. Ilekroc spotykam kogos kto konczyl XXX-tke, jestem przekonany, ze mam do czynienia z ludzmi wartosciowymi. Choc otoczenie szkoly zmienilo sie przez te lata ja rowniez, gdy mam okazje, skrecam by przypomniec sobie tamte szkolne czasy. I choc minelo juz 16 lat od rozstania sie ze "Sniadeckim", moi najblizsi znajomi i przyjaciele wlasnie z tej szkoly sie wywodza... Pozdrawiam wszystkie roczniki "Sniadeckiego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irish76 Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.centertel.pl 27.09.05, 11:46 moi znajomi tez sobie niezle radza. Wiec zle nie bylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuk Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 62.181.175.* 27.09.05, 14:53 Pani Czepek zawsze powtarzała, że jak ktoś czegoś chce, to nie przeszkodzi w tym nawet kiepski nauczyciel. Waiadomo, nie wszyscy pedagodzy w 30. byli rewelacyjni, ale jeśli chcieliśmy studiować dany kierunek, nic nie stało na przeszkodzie. A niektórzy umieli zaciekawić swoim przedmiotem. A tak z innej beczki - pamiętacie "siłownię" - co wyżsi musieli uważać, by nie walnąć głową w sufit ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: XXX LO im Śniadeckiego 28.09.05, 16:32 no baaaa to chyba przez ta silownie mam teraz lekki lysiejacy placuszek na czubku glowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.A.U. Klasa humanistyczna, matura '95... IP: 81.210.22.* 04.01.06, 15:00 ... wychowawczyni p. Kardaś i dwie niezapomniane (ze względu na wartość poznawczą, a nawet edukacyjną:))) wycieczki do Krakowa i Zakopanego. Jest tu ktoś z tej klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
konkubinka Re: Klasa humanistyczna, matura '95... 11.05.06, 23:20 co prawda bez matury w tej szkole ale jest ktos chyba ztego roku:):) czy nick pochodzi od Twego nazwiska??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kto Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.devs.futuro.pl 04.10.05, 17:32 Kto w Sniadku wg Was najlepiej uczy teraz polskiego i matmy ? Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: XXX LO im Śniadeckiego 10.10.05, 11:12 a czy uczy jeszcze Pani Przymusiala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sppa Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.devs.futuro.pl 17.10.05, 16:20 Pnai Przymusiala juz od kilku ladnych lat nie uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pook Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.devs.futuro.pl 08.10.05, 07:48 Hej ! Jest tam ktos , po drugiej stronie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 09:56 Ja też w 95 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: 62.181.175.* 28.10.05, 17:26 czy ktoś z Was był w klasie, której wychowawcą był prof. Biczyk? Odpowiedz Link Zgłoś
nossidar Re: XXX LO im Śniadeckiego 30.10.05, 11:53 Witam, ja kończyłam XXX w 2000 r. Uczyli mnie : D. Bruszewski - wychowawca od I do III klasy J. Biczyk - polski E. Grzybowska - geografia Ziólkowska - fizyka Jarzębowska - chemia Bąk - niemiemcki Czepek - Biologia Owsiany - PO Mistrz - WT, informatyka, wychowawca w klasie IV Maślak- historia pani od mamteamtyki nie pamietam :PPP Nie było fajnie. W latach mojej kariery w XXX LO wsyztskim nauczycielom poprzewracało sie w głowach chyba. Fajna była tylko studniówka i część ludzi z klasy. Do tej pory sie trzymamy!!! klasa C :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nossidar Re: XXX LO im Śniadeckiego 30.10.05, 12:14 ooo mam :) Matematyka - Pani Frelek ;) Byla jeszcze plastyka i łacina, al etych pan to juz nie pamietam :P Moze ktoś sieodnajdzie z mojego rocznika ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvn Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.acn.waw.pl 01.11.05, 19:54 Tak, ja tez skonczylam w 2000 :) Uczyli mnie ci sami nauczyciele co Ciebie (poza fizyka - mnie uczyla pani Zuchowska, a matematyki najpierw Ramotowska, a potem Staszewski). Rzeczywiscie bylo tak sobie. Poziom nauczania byl kiepski (pani Czepek, Biczyk czy pani Bak to chlubne wyjatki), budynek zalosny, zimny i nie bylo nawet gdzie usiasc na przerwie, a klase mialam totalnie niezgrana. Ale matura byla przyjemna, mimo wszystko mysle o tych czasach z sentymentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia do pio1984 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.12.05, 21:06 Ja też kończyłam Śniadka w 1976r. Klasa mat-fiz, wychowawca - Albert Stoma (matematyka), j. polski - Mirosława Grodzicka, chemia - Drapała, biologia - oczywiście Plemnik, geografia - Bronowska, j. rosyjski - Marylka Urbanowska, j. angielski - Blandyna Wiesiołek (tragedia), historia - Maślak, To były czasy. W 1996 nasza klasa (IVc)zrobiła imprezkę - 20 lat po maturze. Super było. Może teraz czas na 30 lecie matury. Pozdrawiam młodzież. Sonia. Odpowiedz Link Zgłoś
pio1984 Re: do pio1984 29.12.05, 19:29 Witaj Soniu, miło spotkać rówieśniczkę. Moja wychowwczynią przez 3 lata była pani od angielskiego - chyba Bojanowska, a po mężu Twardowska, a może cos pomyliłam.W czwartej klasie anglika uczyła naszą klasę Szymańska - wole nie wspominać.Chemia Gaciagowa - IV-tej klasie była naszą wychowawczynią - dla mnie była nienormalna. Polski Wiloch, nauczył nas bardzo dużo, ale odszedł na rok przed nasza maturą, a na jego miejsce przyszła jakaś babka. Geografia i biologia - ten sam duet, historia - też Maślak. Soniu,tę imprezke zrobiliscie jako klasa, czy może było coś dla wszystkich absolwentów?.Cos kiedyś słyszałam, ze coś w Sniadku ma być, ale później wszystko ucichło. Jak byście cos w przyszłym roku robili, to daj znać, może skrzyknę część swojej klasy, chodziaż watpię, raz próbowałam, była okazja, przyjechał chłopak, który na stałe po maturze wynósł sie w góry, niestety rozmawiałam tylko z kilkoma osobami z mojej klasy i każy proponował inny termin i inne miejsce spotkania. Soniu, życzę Ci w nowym, jakby nie było dla naszego rocznika jubileuszowym, roku dużo radości, usmiechu ispełnienia wszystkiego, co tylko sobie wymarzysz. Pozdrawiam EM PS. Oczywiscie wszystkiego najlepszego dla wszystkich, którzy chodzili, chodzą lub będą chodzić do XXX tki, niech ten rok przyniesie wszystkim wiele szczęścia i radości. EM Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka27 Re: do pio1984 02.01.06, 22:38 O jaki miły wątek ;) Zgłaszam sie i ja - matura '96, klasa ogólna (E) W mych wspomnieniach pozostali ;) Ludmiła Powodyriow :) rosyjski - wychowawczyni - niezła była Żuchowska - fizyka...hasło sztandarowe - "pokaż mi swoje biuro" no comm Czepek - biologia - taaa ten manewr z nieprzygotowaniami był niezły...dostawałam rozstroju zoładka przed biologią ;) Jaworska albo Jaworowska od chemii - porazka kompletna (ale raz jej sie udalo mnie nastraszyc, jak mnie prawie udupila na semestr ;) ) Grzybowska - geografia, zaznaczanie złóż na pustych mapach - rysowalam kółka gdzie popadlo, a ona poprawiala np o milimetr w bok... Maślak - my favourite ;) mialam u niej chody ;) w ziewaniu byla faktycznie niezla Staszewski - matma - to był agent...no i maturę z matmy chyba wiele wspomina z rozrzewnieniem :) Nie pamietam jak sie nazywala babka od angielskiego ale ta to byla dopiero agregatka...angielskiego to my moglismy ją uczyc - a juz jej tekst "take a wanienka or have a szałerek" chodzi za mną do dzis (nieznosiłam baby z wzajemnością...co moglo sie skonczyc kiepsko na maturze) Głosowa - wf - wf nie byl zbyt wyszukany - albo "aerobic" albo siatkowka, albo odrabianie innych lekcji Pamietam tez inne postaci zycia szkolnego np Mistrza, Biczyka, Bruszewskiego, Ryterską, Karolakową i innych, no i panią woźną vel Ciocię :) no i fajki w bramie ;) albo piwko z panem Staszewskim ehhh to byly czasy :) a teraz dzieci, praca - szare zycie ;) w tym roku 10 lat od matury - ciekawe czy nasza klasa sie skrzyknie ? czasem sie spotykamy, ale fajnie byloby sie spotkac w wiekszym gronie i powspominac :) PS moj mąż też skończył Śniadka ;) ale syna bym tam nie posłała khe khe Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: do Marchefka27 04.01.06, 13:12 czesc. widze ze chodzilysmy to tej samej klasy!!!!!!!!! ja tez IV E - tez powodyriowa wychowoawczynia - matko koszmar baba :) z ciekawosci od jakiegos czasu sledze ten watek i znalazlam koleznake z klasy:))) moze na priva dogadamy sie kto jest kto??? a swoja droga klas amoglaby sie strzyknac, a jak nie to moze my sie spotkamy?? pozdr i czekam na maila :) Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka27 Re: do Marchefka27 04.01.06, 17:34 hehe ja chyba wiem ktos ty ;) albo sie domyslam :) a czy klasa sie skrzyknie - zobaczymy ... choc osobiscie srednio mi sie chce wierzyc :) a spotkania na razie odpadają, bo jestem uziemiona przy dziecku - jak bedzie wieksze kto wie... hmm a powodyriow ? nie zapomnialam ze byla upierdliwa ale nie wspominam jej jako koszmar baby ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: do Marchefka27 04.01.06, 17:40 marchefka27 napisała: > hehe ja chyba wiem ktos ty ;) albo sie domyslam :) no to masz fajnie, bo ja mysle i mysle i wymyslec nie moge kos ty - moze sie przyznasz?? (chociaz mam typy :DD) > a czy klasa sie skrzyknie - zobaczymy ... choc osobiscie srednio mi sie chce > wierzyc :) a w to i ja nie wierze - chyba ze 2 lata temu albo wiecej bylo spotkanie na nowogrodzkiej bylo cale 10 osob. > a spotkania na razie odpadają, bo jestem uziemiona przy dziecku - jak bedzie > wieksze kto wie... wlasnie - gratuluje synka :DDD > > hmm a powodyriow ? nie zapomnialam ze byla upierdliwa ale nie wspominam jej > jako koszmar baby ;) no co ty???????? boshe tak kobieta to KOSZMAR! ale moze dlatego ze mnie nienawidizla??? to o przyznasz sie ktos ty? bo mnie meczy. moze byc na maial gazetowego :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wero Re: do Marchefka27 IP: *.chello.pl 07.01.06, 11:31 Powodyriowa miala jednak pewna klase i choc wymagała sporo, to mam dla niej szacunek. Lepsza taka niz inne panie od angielskiego, ktore i uczyly marnie i zadnego poziomu nie trzymaly. Pzdr. dla pani Ludmily ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tpiat Re: XXX LO im Śniadeckiego 08.01.06, 21:50 Hehe, łezka się w oku kręci. Ja kończyłem bodaj w '99 roku, w klasie pana Staszewskiego. Bywa tu jeszcze ktoś od Staszka? Choć wyrosłem na anglistę, matematykę bardzo mile wspominam, tak samo polski z p. Reterską. No i informatykę z nieodżałowanym p. Granicą. Inna sprawa, że już z 8-9 lat nie miałem z nikim ze Śniadka kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka27 Do Wero 16.01.06, 21:47 Zgadzam sie w zupelnosci...a juz szczegolnie co do pań od angielskiego....Boze bron przed takimi "indywidualnosciami"...nie pamietam jak sie to babsko zwało, ale zatrulo mi zycie tak ze do dzis nie moge jej wspomniec bez zgrzytu zębów... A co do Pana Staszewskiego ;) ja matematyki nie wspominam najcielpej ;) bywalo niefajnie, ale za to po lekcjach - calkiem odwrotnie :) te imprezki z panem Staszewskim ;) nie bylo to mocno wychowacze z jego strony ale wspomina sie miło :) Odpowiedz Link Zgłoś
tatamaraka ... Albo 77? 29.01.06, 15:36 Oj, dawno nie zagłądałem tutaj, odgrzewam kotleta ;) Swoją drogą pomysł "reunion" fajny jest, kiedy to ja kończyłem Śniadka? W 1996? To za rok wypada dziesięciolecie... a w tym dziewięciolecie. Fiu, fiu. Kawał czasu. Czyta ktoś z IVB? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: ... Albo 77? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 11:54 albo 79 :] up up!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Molk 30dziestka IP: *.chello.pl 30.09.06, 08:13 Jak tam dzisiaj szkolka wyglada, jakies zmiany Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: XXX LO im Śniadeckiego 27.12.06, 16:19 cos nam temat spadł z tapety ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGG Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.axelspringer.pl 10.01.07, 12:03 Matura '88, klasa humanistyczna. Moze ktos z tej klasy sie odezwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.chello.pl 12.04.07, 18:22 Zdawałam maturę w 1994,moim wychowawcą był Wojczakowski(super).Bardzo mile wspominam to liceum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.chello.pl 02.09.07, 16:42 hej ja wlasnie chodze do śniadeckiego i czytajac wczesniejsze posty stwierdzam ze troche sie zmienilo. wielu nauczycieli ktorych wyminiliscie juz nie pracuje. ja chodze do 1klasy. uczy mnie m.in p. powodyriow od ruska, p, ramotowska od matmy, p.plewczynska fizyka, p.bruszewski angielski no i oczywiscie polski p. biczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.subscribers.sferia.net 02.09.07, 22:29 Łał. Nie wiedziałem że Bruszewski znowu jest w Śniadeckim. Ja miałem przyjemnośc tylko z trzema nauczycielami z tej ekipy. Generalnie wygląda to tak: P.Bruszewski - bardzo niemiły typ. Złośliwy, lubiący gnębic swoich uczniów, poniżac ich publicznie. Gdyby to przeczytał pewnie by się uśmiechnął sam do siebie z zadowoleniem. Nie mniej w tym szaleństwie jest metoda, lepiej z nim nie zadzierac i zawsze byc "ready". P.Ramotowska - dobrze jest przez pierwszy rok zapracowac sobie na opinie dobrego ucznia, bo potem to wiele ułatwia, znam takich co sądza że jest świetną nauczycielką, nie mniej na studiach miałem okazję poznac swietnych nauczycieli od matematyki i w porównaniu p.Ramotowska wypada na minus przynajmniej w moim przypadku. Pamiętliwa, chłodna, mściwa. Uwaga na niezapowiedziane kartkówki. i kulminacja czyli p. Biczyk Chociaż można mu przypisac wszystkie cechy p.Bruszewskiego oraz p. Ramotowskiej to przyznac trzeba ze potrafi jak nikt zainteresowac kulturą, literatura polską i zagraniczną. Jego metody bardzo kontrowersyjne ale dużo mu zawdzięczam. Uczy myślec młodych ludzi a potem to się w życiu bardzo przydaje. Generalnie czekają cię ciężki lata. powodzenia ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.chello.pl 11.09.07, 19:52 tak... co do p. Ramotowskiej to sie zgadzam w 100%. Ta kobieta miala przyjemnosc oblac mnie na poprawce... Jeśli chodzi i o p. Bruszewskiego to mam o nim troche lepsze zdanie i uwazam ze jest dobrym nauczycielem ale fakt cholernie zlosliwym. P. Biczyk ma swoje wady ale ogolnie swietnie uczy. Byl moim wychowawca w zeszlym roku szkolnym i jakos go lubie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyra Re: XXX LO im Śniadeckiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 16:10 mnie usunęli ze śniadeckiego :/ ale nie żałuję :) Odpowiedz Link Zgłoś