Gość: mnk IP: *.itpp.pl 08.09.02, 18:06 ... jak w wąskie uliczki Koła zwali się blachosmrodziarstwo na otwarcie nowego Oszołoma... :-( buuuuuuuuu.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mnk a widzieliscie billboardy...? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 09.09.02, 07:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnk a widzieliscie billboardy...? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 09.09.02, 07:33 Widzieliscie billboardy reklamujace nowe centrum handlowe: Napis: Warszawa, ul. Górczewska ilestam (koło Koła) Dziwnie troche wyglada to sformułowanie `koło Koła` ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Koło dla 4 kółek IP: 195.187.84.* 09.09.02, 12:47 Koło Koła to zakamuflowana sugestia dla samochodziarzy, aby do reszty rozjechali i tak już rozjechane Koło :) Wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnk Re: Koło dla 4 kółek IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 09.09.02, 13:02 Witaj, ZETko, jak tam urlop? co robiliście? :-) Dawno Ciebie tu nie widziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet do mnk IP: 195.187.84.* 09.09.02, 14:10 Fakt, dawno tu nie zaglądałam. Po urlopie zwaliło mi się trochę roboty, a poza tym jakoś częściej pisałam na forum głównym. Tutaj było jakoś pustawo - chyba to mnie zniechęciło. Teraz będę częściej tu zaglądać, obiecuję! :) PS. Urlop jednak nie był taki tragiczny, byłam tydzień w górach, a i w Warszawie się nie nudziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnk Do Zet-ki IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 09.09.02, 14:20 Cieszę się, że wypoczęłaś ;-) faktycznie, ostatnio to forum jakos tak zamarlo, ale zaczynam dostrzegac pewne oznaki zmartwychwstania - chociazby Twoja obecnosc ;-) Pozdrawiam serdecznie i ściskam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 29871163 Wola, gdzie hipery są u siebie w domu IP: *.shell.nl 09.09.02, 13:51 myślę, że Wolaków jak nikogo innego uszczęśliwiono hiperami. Ktoś mieszkający np. na Olbrachta ma w promieniu 6 kilometrów do wyboru: Tesco na poznańskiej wylotówce Geant w Forcie Wola Carrefour na Reducie Carrefour na Bemowie Auchan na Górczewskiej Makro we Włochach Hit na Jelonkach plus cokolwiek to będzie koło Ronda Babka. Najbardziej mnie ciekawi jak to się stało, że hipery przegapiły ten wspaniały teren w okolicach gazowni na Kasprzaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnk Re: Wola, gdzie hipery są u siebie w domu IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 09.09.02, 14:16 Jeszcze by brakowalo na Kasprzaka... tfu, zebys nie wypowiedzial w zla godzine, w praktycznie samym centrum Warszawy hipermarket? Chciałbyś powtórki z Carrefoura Wileńskiego? bo ja nie... Odpowiedz Link Zgłoś
windows3.1 nie ma strachu... 09.09.02, 14:39 ... już chyba im przeszło koło nosa. Przecież ma tam być to cośtam Wajdy, Muzeum Powstania czy jakoś tak. Więc chyba nie zmieszczą nic więcej. Napisałem kiedyś, że bardzo lubię tamte rejony (oczywiście za dnia, bo nocą można dostać w trąbę). Byłem tam w niedzielę pokazać dziecku pociągi na Zachodniej, i zobaczyłem jakiś nowy i dość elegancki biuro-magazyn czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
janior Re: 18 wrzesnia - dlugo zapamietamy ta date... 09.09.02, 16:42 Witam! Ja nie zapamiętam tej daty. Cóż uważam, że jest na Woli i Bemowie za dużo hipermarketów, ale takie sprawa rynku. Dopóki będzie się opłacać je budować rotą będą budowane i jestem zdecydowanie przeciwny ustawowego zabraniania ich budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bejot Re: 18 wrzesnia - dlugo zapamietamy ta date... IP: 213.241.45.* 09.09.02, 17:47 w zasadzie podoba mi się chyba tylko jedno- mają tam być kina ....... multipleks czy cośtam, cośtam- w zasadzie to na Woli jest tylko kino Femina i chyba Muranów, ale to daleko z Bemowa. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
janior Re: 18 wrzesnia - dlugo zapamietamy ta date... 09.09.02, 21:58 No jescze Cinema City na Lotnisku... Mnie również cieszą kina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnk Re: 18 wrzesnia - dlugo zapamietamy ta date... IP: *.itpp.pl 09.09.02, 22:15 Nie uznaje takich kin jak to przy carrefour Bemowo i to przy nowym auchan. Jezeli ide do kina, to chce w ciszy i spokoju obejrzeć film, wczuć się w jego przesłanie, a nie słuchać dzwoniących non stop telefonów, szelestu papierków, wąchać smród popcornu i wysłuchiwać umizgów dresików do towarzyszących plastikowych panienek. Jestem staroświecki? ;-) może. Odpowiedz Link Zgłoś
janior Re: 18 wrzesnia - dlugo zapamietamy ta date... 10.09.02, 12:09 Akurat takie zachowanie można spotkać w każdym kinie. Ja również lubię małe kina, problem w tym, że te małe z regóły nie mają pieniędzy na dobre filmy i dobre nagłośnienie. Np. bardzo lubię ta najmniejszą salkę (nie pamiętam, jaką ma literę) w Feminie. Byłem tam na American Beauty kilka lat temu i na prawdę oprócz super filmu super klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raas Re: 18 wrzesnia - dlugo zapamietamy ta date... IP: *.acn.pl / 10.131.130.* 13.09.02, 16:49 Femina i Muranow sa w Srodmiesciu, wola konczy sie na ulicy Jana Pawla II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m-j Re: 18 wrzesnia - dlugo zapamietamy ta date... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.09.02, 11:55 Wladowalem sie do srodka centrum przedwczoraj, plac budowy, jedynie ze dwa butiki jako tako wyposazone, reszta pusta, niektore to betonowe dziury (moze w ogole jeszcze nie wynajete), w glownym hallu tez jeszcze nie wykonczone, pietro zamkniete, zadnej knajpki. Na parkingu tez sajgon. A jak Wam sie podoba glowne wejscie, chyba sie nie spodziewali, ze nie beda mogli rozebrac szklarni i tych ruder przed. Doskonale zaslaniaja widok glownego wejscia ;)))) Pozdrawiam M-J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: 18 wrzesnia - dlugo zapamietamy ta date... IP: *.pl 14.09.02, 22:00 Mam kilka uwag dotyczących wypowiedzi na temat nowego hipermarketu! Otórz jeśli chodzi o kina, które tam beda to sądzę, że bedzie tak samo jak na Bemowie, czyli w dużej, a nawet ogromnej sali kilka osób na krzyż( chyba, że premiera w weekend), więc nie sądze aby ktoś przeszkadzał w oglądaniu!! A po drugie do mojego przedmówcy, jeśli chodzi o szklarnie to od początku wiadomo było, że szklarnie zostaną, gdyż są to zabytkowe obiekty rodziny Ulrychów( ogrodnicy),a własciciel kompleksu obiecał się nimi zaopiekować i doprowadzić do ich jako takiej konserwacji! Odpowiedz Link Zgłoś
m-j Re: 18 wrzesnia - dlugo zapamietamy ta date... 19.09.02, 00:49 Szklarnie mialy zostac i zostaly doprowadzone do jako takiego stanu, chodzi mi o budynek drewniany przy samej jezdni, do konca nie wiadomo jaki bedzie jego los, moze zostac w tym miejscu (wyremontowany, lub odbudowany), moze tez byc rozebrany i odbudowany w innym miejscu, tymczasem szpeci glowne wejscie, ale dodaje tez Wolskiego uroku ;))), Palacyk Ulrycha, bedzie prawdopodobnie odrestaurowany. m-j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard SYROKA NA OTWARCIE NIE IDĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.02, 19:11 Ryszard SYROKA Przewodniczący Rady Gminy Warszawa-Centrum Radny Rady Dzielnicy Wola List otwarty do Zarządu Centrum Handlowego Wola Park Szanowni Państwo, serdecznie dziękuję za zaproszenie mnie na otwarcie Centrum Handlowego Wola Park i hipermarketu Auchan, przy ulicy Górczewskiej 124. Z przykrością zmuszony jestem odmówić. Wielokrotnie zwracałem Państwa uwagę na kontrowersje jakie inwestycja „Centrum Wola Park” budzi wśród mieszkańców dzielnicy. Szczególny niepokój odczuwają tysiące osób zamieszkałe na terenie osiedla „Koło”. Jeszcze w 1998 roku informowałem na Sesji Rady Dzielnicy Wola o niebezpieczeństwach związanych z inwestycją a związanych m.in. z problemami komunikacyjnymi w rejonie ulicy Górczewskiej. Wielokrotnie interweniowałem w tej sprawie u władz samorządowych, ostrzegając przed groźbą zatoru komunikacyjnego. Poszerzenie ulicy Górczewskiej i zaopatrzenie jej w – dyskusyjne – rozwiązania skrzyżowaniowe jest rozwiązaniem tylko jednego problemu. W dalszym ciągu pozostaje bowiem kwestia sieci niewielkich, lokalnych ulic i uliczek najbliższej okolicy. Ulic już dziś wykorzystywanych jako alternatywne dojazdy dla pojazdów transportowych powstającego centrum handlowego. Powodując przesunięcie terminu otwarcia Centrum z 5 na 18 września 2002 roku, zwracałem Państwa uwagę na te problemy. Wspominałem także o obawach okolicznych mieszkańców związanych z nocnymi dostawami, głośnymi imprezami promocyjnymi itp. Pomijam w tym miejscu – także podnoszone przez mnie wielokrotnie – kwestie ekonomiczne, niezwykle istotne dla niemałej grupy drobnych kupców od lat działających w tym rejonie. Niestety, poza niezadowoleniem związanym z moim działaniem uniemożliwiającym otwarcie Państwa inwestycji do czasu zakończenia przebudowy ul. Górczewskiej innej reakcji się nie doczekałem. Mam świadomość, iż Miasto Stołeczne Warszawa musi się rozwijać, a jego rozwój opierać się musi o wielkokapitałowe inwestycje. Uważam jednak, iż nie mogą odbywać się one w absolutnym oderwaniu od opinii najbliższych sąsiadów – w tym przypadku mieszkańców Koła. Z należnymi wyrazami Ryszard SYROKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnk Re: NA OTWARCIE NIE IDĘ IP: *.itpp.pl 15.09.02, 21:24 Nic dodać, nic ująć - podpisuję się pod tym oburącz. Przede wszystkim współczuję mieszkańcom tych kilku wysokich bloków sąsiadujących z Oszołomem. Naprawde nie ma im czego zazdroscic... :-( Do tego oczywiscie fakt, ze po otwarciu tego centrum przejazd ulicą Górczewską i sąsiednimi stanie się AWYKONALNY. Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia94 Re: 18 wrzesnia - dlugo zapamietamy ta date... 17.09.02, 04:03 Szanowni moi sąsiedzi Wolacy! Niech sobie to centrum powstanie. Zostawmy wszystko prawom rynku. Ponieważ podaż powierzchni dla firm i sklepów na Woli (i w całej W-wie) przewyższa popyt - najprawdopodobniej cała ta inwestycja będzie nietrafiona. Nikt tam znacząco nie będzie jeździł i nic znaczącego tam nie kupi. Jeśli ma upaść - niech upadnie samo z siebie, mimo reklamy. A my będziemy mieć (jak skończą przebudowę wiaduktu pod Pr. Tysiąclecia) bardziej przejezdną GÓrczewską. I prawdziwą Wolę. Np. na targu na Kole przy Obozowej (wtorek i piątek). Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś