Dodaj do ulubionych

dojazdy do pracy

05.10.06, 20:46
Witam
Rozważam kupno mieszkania w dzielnicy Wola. Wybór dzielnicy wynika z miejsc pracy: ja pracuję w Błoniu pod Warszawą, żona na razie w okolicy Blue City ale jest taka ewentualność że przeniosą się do „zagłebia biurowców” czyli okolice Galerii Mokotów.
Podzielcie się swoimi opiniami na temat czasów dojazdów samochodem: rano i po pracy w relacjach:
Wola - Błonie, Pruszków i te rejony
Wola – okolice Galerii Mokotów

Wiem, że Wola jest duża ale nie wiem jeszcze gdzie będę mieszkać, raczej na peryferiach dzielnicy niż bliżej centrum.

Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Obserwuj wątek
    • uhu_an Re: dojazdy do pracy 05.10.06, 21:09
      z woli na błonie to nie ma problemu, bo w godzinach rannych kierunek odbywa sie
      w drugą stronę- zreszta dojazd jest wyjątkowo prosty- jesli byscie zamieszkali
      np. na wolskiej, czy kasprzaka to jechac caly czas prosto. ;o)
      z woli na mokotów- no tu moze byc problem- to zalezy gdzie bys mieszkal- a
      jednak, bo przez wlochy to nie radze. korki maxymalne,a jaktroche popada to i
      tunel zaleje. lepiej jechac przez centrum- no, ale warto pamietac, ze przy onz-
      ecie mogą byc korki, na prymasa 100 lecia do ronda zeslanców i dalej bitwy
      warszawskiej.
      trudno cos napisac o tym drugim wariancie- wiadomo-1. korki; 2. zalezy wszystko
      od miejsca zamieszkania.
    • blank_page Re: dojazdy do pracy 05.10.06, 21:09
      kmtest napisał:

> Wola - Błonie, Pruszków i te rejony

Nie wiem ile czasowo, ale Polczynska super bez korkow bo i rano i po pracy
      jedziesz w odwrotnych kierunkach niz sa korki

> Wola – okolice Galerii Mokotów
      >

Niestety jeden z najgorszych mozliwych przejazdow w Warszawie - rano nawet 45-1h
      Po pracy lepiej ok. 30 min
    • Gość: marianna Re: dojazdy do pracy IP: *.aster.pl 05.10.06, 22:03
      Do mieszkania polecam Bemowo Lotnisko kolice Radiowej/Powstańców Śląskich.
      W kierunku Błonia wyjazd Radiową do Lazurowej i na szosę Poznańską, gora 10
      minut, bo pod prąd.
      Przejazd samochodem na Mokotów zależy de facto od pory doby
      Rano do 7.30 można jechać Obozową, Księcia Janusza, Górczewską, pod Dworcem
      Zachodnim, potem Łazienkowską do Niepodległości (Do SGH jedzie się ok. 20 minut,
      dalej nie sprawdzałam, ale to już niedaleko ) .
      Bliżej 8.00 lepiej sprawdza się wariant Obozowa, Mlynarska, Wolska. Karolkowa,
      Kasprzaka, Towarowa, pl. Zawiszy, Raszyńska, do pomnika lotnika – tam w lewo w
      Trase Lazienkowsa i tez Niedpodległości i dalej. Czas ten sam, bo omija się
      kilka korków (np. róg Wolskiej i Towarowej).

To miejsce Bemowa b. dobre do mieszkania. Wszędzie blisko: szkoła, przedszkole,
      lekarze, komisariat, kościół, banki, sklepy i markety, tereny zielone (laski na
      Kole i Bemowie), multikino – w Carrefourze i w Auchan na Górczewskiej, no i
      zagłębie pubowo-knajpkowe w Centrum Bemowo k. Carrefura na Powstańców Sląskich.
      (Odległość 2 przystanków tramwajowych – 15 minut piechotką) Komunikacja miejska
      OK. do centrum 20-25 minut tramwajem, ok. pół godziny autobusami. Jest też
      autobus nocny
      • prayboy Re: dojazdy do pracy 06.10.06, 10:00
        Ja mam podobna sytuacje, pracuje przy Blue City a niebawem przenosze sie tez na Mokotow.
        Zdecydowalem sie zamioeszkac we Wlochach. Dojazd do Blue idealny a i na Mokotow bedzie okej, bo nie
        trzeba przebijac sie przez tunele. Mozna jechac samochodem lub autobusem 189. Do Blonia dojazd tez
        doskonaly, przez Ursus "pod prad" korkow. No i wlochy sa zdecydowanie tansze niz Wola. Mieszkalem na
        Woli przez 18 lat potem przez 15 na Jelonkach i Wlochy sa zdecydowanie w porzadku.
        • kmtest Re: dojazdy do pracy 08.10.06, 23:29
          dzięki za info.
          by the way- w jakiej części Włoch mieszkasz bo informacje które podałeś nalezy rozpatrywać z którego miejsca je analizujesz,

ponoć są Włochy bliżej Ursusa jak i po tej stronie torów, na płd zach od Ochoty..

2) wlochy tansze niz Wola - w sensie zakupu mieszkania ?
          Analizowałem ceny mieszkań (trochę większych) i zbudowanych po 1995 roku – średnie ceny m2 dla tych dwóch dzielnic są identyczne
          • prayboy Re: dojazdy do pracy 09.10.06, 10:35
            ja meiszkam w tej czesci blizej Ursusa, naprawde wydaje mi sie ze Wola jest zdecydowanie drozsza, no
            ale moze sie myle. Ja swoje, piecioletnie z cegly, kupilem w cenie starego w wielkiej plycie na jalonkach
            wiec mysle ze wola jest jeszcze drozsza
    • ania_k83 Re: dojazdy do pracy 16.10.06, 21:37
      Wola- Mokotów prosty dojazd tramwajami:0 Do Pl. Bankowego i potem w stronę Mokotowa np. metrem lub tramwajem. Oczywiście przesiadka. Nie polecam natmiast dojazdów autobusami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka