Dodaj do ulubionych

wczoraj urodziła się Oliwka !

IP: *.jelonki.robbo.pl 27.04.07, 22:03
26 kwietnia 2007 roku o godzinie 22:53 urodziła się Oliwka, nowa obywatelka
Bemowa.
Obserwuj wątek
    • tami46 Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! 27.04.07, 23:59
      Gratulacje i szczeSliwego,spokojnego macierzyństwa.
      • Gość: kasia Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! IP: *.aster.pl 28.04.07, 09:23
        rośnij zdrowo, gratulacje dla taty i mamy i samych przespanych nocy!!:)
      • Gość: mag-ia1 Re: i tacierzyństwa!!! IP: *.aster.pl 28.04.07, 10:05
    • Gość: zytka Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 09:49
      witamy nową Obywatelkę
      a rodzicom serdecznie gratulujemy i życzymy spokojnych dni i nocy
      mza
      • Gość: arek Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 20:49
        co za debilizm !!!!!
    • malpa_w_czerwonym5 Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! 06.05.07, 03:29
      A co to kogo obchodzi.

Nie krzywdź dziecka takim imieniem. :-//
      • pimpusia77 Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! 06.05.07, 19:51
        Mnie to obchodzi na przykład.
        A rodzice skrzywdzili Ciebie... niekoniecznie imieniem ale brakiem serdeczności dla innych ludzi.
        Kiepsko Cię wychowali po prostu... i nie wiem co gorsze: mieć imię które niekoniecznie się spodoba
        innym czy być takim gburem jak Ty...

A rodzicom gratuluję :-)
        • malpa_w_czerwonym5 Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! 07.05.07, 02:18
          Może i Ciebie obchodzi, ale nie każdy lubi czytać spam.
          • Gość: Mieszkaniec Bemowa Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! IP: *.subscribers.sferia.net 10.05.07, 12:48
            To go nie produkuj cwoku!
            • malpa_w_czerwonym5 Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! 11.05.07, 00:26
              To nie ja produkuje smaperskie wątki ćwoku.
              • malpa_w_czerwonym5 Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! 11.05.07, 00:27
                spamerskie miało być
    • Gość: Rauber a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.spray.net.pl 06.05.07, 19:59
      jakieś polskie imiona może by zacząć nadawać? co?
      • Gość: XYZ Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.aster.pl 10.05.07, 08:34
        Ludzie wyluzujcie trochę. Proponuje, żeby każdy z Was podał swoje imię tutaj na
        forum i udowodnił nam wszystkim, że jego imię jest polskie.

No Mieszki, Gniewki i Jurandy. Do ataku!!!!!!

Gratulacje dla rodziców Oliwii. Świat nie musi składać się Kaś, Aś i Ań.
        • Gość: Rauber Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 10:00
          Zgodzę się może na tyle że Olejki, Oliwki, Masełka i Smalczyki urozmaicają
          nasze menu.
          Teraz czekamy na Lecha, Mocnego oczywiście.

Rodzice! nie krzywdźcie dzieci dziwacznymi imionami, coś co obco brzmi nie
          zawsze jest fajne, zazwyczaj budzi politowanie.
          • pimpusia77 Re: a teraz urodzi się Olejek :] 10.05.07, 12:29
            > Rodzice! nie krzywdźcie dzieci dziwacznymi imionami, coś co obco brzmi nie
            > zawsze jest fajne, zazwyczaj budzi politowanie.

robiłeś statystyki wśród 1000 wybranych osób czy na podstawie swojego osądu wydajesz taka opinię?
            U mnie nie budzi politowania. Mnie sie podobają "dziwaczne" imiona.
            Aha, no i oczywiście mało które imię wśród popularnych w Polsce jest z pochodzenia polskie....
            • Gość: Mieszkaniec Bemowa Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.subscribers.sferia.net 10.05.07, 12:45
              Oliwka jest zdrobniale, a normalnie Oliwia ! Bardzo ładne imię. Zaproponuj drogi
              kolego ładne polskie imiona bo na razie tylko krytykujesz. A czy wiesz, że
              pierwszą znaną Oliwią była bohaterka dramatu Williama Shakespeare "Wieczór
              Trzech Króli, lub co chcecie"? I jeszcze wiele sław np Olivia Newton-John
              amerykańska piosenkarka :)

p.s.chyba że masz na imię Rauber, to cię rzeczywiście rodzice skrzywdzili !!!
              • der-rauber Re: a teraz urodzi się Olejek :] 10.05.07, 13:03
                I znów amerykańskie, anglojęzyczne udziwnienia, prochy M. Reya się przekręcają
                w grobie.
              • Gość: mama Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.aster.pl 10.05.07, 13:18
                ludzie ktoś chciał się podzielic swoim szczęściem sama to rozumiem jak
                urodziły się moje dzieci też chciałam to powiedziec całemu światu a co do
                imenia to każde jest ładne jak się je ładnie wymawia gratyluje rodzicą i jeżeli
                mają czas na wchodzenie na forum życzę cierpliwości pozdrawiam
            • der-rauber Re: a teraz urodzi się Olejek :] 10.05.07, 13:06
              Nie robiłem badań, za to znajoma jest nauczycielką na Śląsku, od jakiegoś czasu
              notują niepokojący przyrost serialowych imion którymi się krzywdzi dzieci.
              • Gość: aurita Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.biol.uw.edu.pl 10.05.07, 13:17
                Witaj Oliwio na swiecie!!!!

Ps jak fajnie ze nie umiesz czytac i nie przeczytasz tych glupich komentarzy
              • pimpusia77 Re: a teraz urodzi się Olejek :] 10.05.07, 14:16
                nie no... faktycznie przyrost takich imion budzi niepokój conajmniej jak efekt cieplarniany...
                no i krzywda faktycznie straszna... biedne dzieci do końca życia będą sie musiały tłumaczyć ze swoich
                imon takim ograniczonym ludkom jak Ty...
                • Gość: RAUBER Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 16:48
                  W ten sposób zaciera się polska kultura i wieloletnia tradycja. Serialowe
                  imiona, głupkowata obcobrzmiąca nazwa osiedla, firmy, itd. Zatracamy tożsamość :(
                  • Gość: Mieszkaniec Bemowa Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.subscribers.sferia.net 11.05.07, 00:28
                    Weś już przestań kłapac bo słuchac się nie da, sam się podpisujesz niemiecka
                    nazwą a pouczasz innych! A kultury sie wzajemnie przenikają tak było i będzie.
                    • Gość: MB Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.subscribers.sferia.net 11.05.07, 00:29
                      weż
                    • Gość: Rojber Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 11:26
                      Jestem w 1/16 Niemcem. Mam prawo podpisywać sie z niemiecka. Mam niemieckie
                      nazwisko, polskie imię, jestem Polakiem i bronię tego co polskie :)

Niech więc będzie spolszczone Rauber - Rojber.
                      • Gość: Mieszkaniec Bemowa Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.subscribers.sferia.net 11.05.07, 23:07
                        Skąd wiesz że Oliwka nie jest z domieszką krwi angielskiej
          • malpa_w_czerwonym5 Plastic is fantastic! 11.05.07, 00:37
            >Rodzice! nie krzywdźcie dzieci dziwacznymi imionami, coś co obco brzmi nie
            >zawsze jest fajne, zazwyczaj budzi politowanie.

Brawo Rauber!
            Dla niektórych polskie imiona nie są dość dobre żeby je dziecku nadać, trzeba się przecież pokazać w towarzystwie jakim to się jest egzaltowanym snobem. A później powstają Ethiennete, Xaviery i inne językowe potworki, jak u Wiśniewskich, stylizowane na nowele telewizyjne. W połączeniu z polskimi nazwiskami wzbudzają tylko politowanie.
        • malpa_w_czerwonym5 Re: a teraz urodzi się Olejek :] 11.05.07, 00:40
          > Ludzie wyluzujcie trochę. Proponuje, żeby każdy z Was podał swoje imię tutaj na
          > forum i udowodnił nam wszystkim, że jego imię jest polskie.

Ty pierwszy.
          • Gość: Ljuljanna Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.4kroki.net 12.05.07, 14:09
            Stanowczo wolę Oliwkę od Izaury. Oczywiście chodzi o samo imnię! Mieszkam z
            sympatyczną Izaurą Angeliką Paliwodą w jednej klatce schodowej... ręce opadają
            do jądra ziemi, bo dziewczyna do dzisiaj ma żal do rodziców o te imiona.
    • Gość: ? imię koszmarne IP: *.jjs.pl 13.05.07, 14:16
      pretensjonalne niesamowicie
    • Gość: falmon Ja też urodziłam się 26 kwietnia,ale 22 lata temu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:44
      szczęśliwi ci co urodzili się 26 kwietnia:D
      • Gość: mama Re: Ja też urodziłam się 26 kwietnia,ale 22 lata IP: *.jelonki.robbo.pl 22.05.07, 19:30
        Serdeczne życzenia zdrowia i szczęścia!
    • Gość: jamnik Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! IP: *.chello.pl 24.05.07, 01:23
      i co z tego???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka