Gość: mama IP: *.jelonki.robbo.pl 27.04.07, 22:03 26 kwietnia 2007 roku o godzinie 22:53 urodziła się Oliwka, nowa obywatelka Bemowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tami46 Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! 27.04.07, 23:59 Gratulacje i szczeSliwego,spokojnego macierzyństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! IP: *.aster.pl 28.04.07, 09:23 rośnij zdrowo, gratulacje dla taty i mamy i samych przespanych nocy!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytka Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 09:49 witamy nową Obywatelkę a rodzicom serdecznie gratulujemy i życzymy spokojnych dni i nocy mza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 20:49 co za debilizm !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malpa_w_czerwonym5 Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! 06.05.07, 03:29 A co to kogo obchodzi. Nie krzywdź dziecka takim imieniem. :-// Odpowiedz Link Zgłoś
pimpusia77 Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! 06.05.07, 19:51 Mnie to obchodzi na przykład. A rodzice skrzywdzili Ciebie... niekoniecznie imieniem ale brakiem serdeczności dla innych ludzi. Kiepsko Cię wychowali po prostu... i nie wiem co gorsze: mieć imię które niekoniecznie się spodoba innym czy być takim gburem jak Ty... A rodzicom gratuluję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
malpa_w_czerwonym5 Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! 07.05.07, 02:18 Może i Ciebie obchodzi, ale nie każdy lubi czytać spam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Bemowa Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! IP: *.subscribers.sferia.net 10.05.07, 12:48 To go nie produkuj cwoku! Odpowiedz Link Zgłoś
malpa_w_czerwonym5 Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! 11.05.07, 00:26 To nie ja produkuje smaperskie wątki ćwoku. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa_w_czerwonym5 Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! 11.05.07, 00:27 spamerskie miało być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rauber a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.spray.net.pl 06.05.07, 19:59 jakieś polskie imiona może by zacząć nadawać? co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.aster.pl 10.05.07, 08:34 Ludzie wyluzujcie trochę. Proponuje, żeby każdy z Was podał swoje imię tutaj na forum i udowodnił nam wszystkim, że jego imię jest polskie. No Mieszki, Gniewki i Jurandy. Do ataku!!!!!! Gratulacje dla rodziców Oliwii. Świat nie musi składać się Kaś, Aś i Ań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rauber Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 10:00 Zgodzę się może na tyle że Olejki, Oliwki, Masełka i Smalczyki urozmaicają nasze menu. Teraz czekamy na Lecha, Mocnego oczywiście. Rodzice! nie krzywdźcie dzieci dziwacznymi imionami, coś co obco brzmi nie zawsze jest fajne, zazwyczaj budzi politowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpusia77 Re: a teraz urodzi się Olejek :] 10.05.07, 12:29 > Rodzice! nie krzywdźcie dzieci dziwacznymi imionami, coś co obco brzmi nie > zawsze jest fajne, zazwyczaj budzi politowanie. robiłeś statystyki wśród 1000 wybranych osób czy na podstawie swojego osądu wydajesz taka opinię? U mnie nie budzi politowania. Mnie sie podobają "dziwaczne" imiona. Aha, no i oczywiście mało które imię wśród popularnych w Polsce jest z pochodzenia polskie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Bemowa Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.subscribers.sferia.net 10.05.07, 12:45 Oliwka jest zdrobniale, a normalnie Oliwia ! Bardzo ładne imię. Zaproponuj drogi kolego ładne polskie imiona bo na razie tylko krytykujesz. A czy wiesz, że pierwszą znaną Oliwią była bohaterka dramatu Williama Shakespeare "Wieczór Trzech Króli, lub co chcecie"? I jeszcze wiele sław np Olivia Newton-John amerykańska piosenkarka :) p.s.chyba że masz na imię Rauber, to cię rzeczywiście rodzice skrzywdzili !!! Odpowiedz Link Zgłoś
der-rauber Re: a teraz urodzi się Olejek :] 10.05.07, 13:03 I znów amerykańskie, anglojęzyczne udziwnienia, prochy M. Reya się przekręcają w grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.aster.pl 10.05.07, 13:18 ludzie ktoś chciał się podzielic swoim szczęściem sama to rozumiem jak urodziły się moje dzieci też chciałam to powiedziec całemu światu a co do imenia to każde jest ładne jak się je ładnie wymawia gratyluje rodzicą i jeżeli mają czas na wchodzenie na forum życzę cierpliwości pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
der-rauber Re: a teraz urodzi się Olejek :] 10.05.07, 13:06 Nie robiłem badań, za to znajoma jest nauczycielką na Śląsku, od jakiegoś czasu notują niepokojący przyrost serialowych imion którymi się krzywdzi dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurita Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.biol.uw.edu.pl 10.05.07, 13:17 Witaj Oliwio na swiecie!!!! Ps jak fajnie ze nie umiesz czytac i nie przeczytasz tych glupich komentarzy Odpowiedz Link Zgłoś
pimpusia77 Re: a teraz urodzi się Olejek :] 10.05.07, 14:16 nie no... faktycznie przyrost takich imion budzi niepokój conajmniej jak efekt cieplarniany... no i krzywda faktycznie straszna... biedne dzieci do końca życia będą sie musiały tłumaczyć ze swoich imon takim ograniczonym ludkom jak Ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 16:48 W ten sposób zaciera się polska kultura i wieloletnia tradycja. Serialowe imiona, głupkowata obcobrzmiąca nazwa osiedla, firmy, itd. Zatracamy tożsamość :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Bemowa Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.subscribers.sferia.net 11.05.07, 00:28 Weś już przestań kłapac bo słuchac się nie da, sam się podpisujesz niemiecka nazwą a pouczasz innych! A kultury sie wzajemnie przenikają tak było i będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.subscribers.sferia.net 11.05.07, 00:29 weż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rojber Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 11:26 Jestem w 1/16 Niemcem. Mam prawo podpisywać sie z niemiecka. Mam niemieckie nazwisko, polskie imię, jestem Polakiem i bronię tego co polskie :) Niech więc będzie spolszczone Rauber - Rojber. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Bemowa Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.subscribers.sferia.net 11.05.07, 23:07 Skąd wiesz że Oliwka nie jest z domieszką krwi angielskiej Odpowiedz Link Zgłoś
malpa_w_czerwonym5 Plastic is fantastic! 11.05.07, 00:37 >Rodzice! nie krzywdźcie dzieci dziwacznymi imionami, coś co obco brzmi nie >zawsze jest fajne, zazwyczaj budzi politowanie. Brawo Rauber! Dla niektórych polskie imiona nie są dość dobre żeby je dziecku nadać, trzeba się przecież pokazać w towarzystwie jakim to się jest egzaltowanym snobem. A później powstają Ethiennete, Xaviery i inne językowe potworki, jak u Wiśniewskich, stylizowane na nowele telewizyjne. W połączeniu z polskimi nazwiskami wzbudzają tylko politowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa_w_czerwonym5 Re: a teraz urodzi się Olejek :] 11.05.07, 00:40 > Ludzie wyluzujcie trochę. Proponuje, żeby każdy z Was podał swoje imię tutaj na > forum i udowodnił nam wszystkim, że jego imię jest polskie. Ty pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ljuljanna Re: a teraz urodzi się Olejek :] IP: *.4kroki.net 12.05.07, 14:09 Stanowczo wolę Oliwkę od Izaury. Oczywiście chodzi o samo imnię! Mieszkam z sympatyczną Izaurą Angeliką Paliwodą w jednej klatce schodowej... ręce opadają do jądra ziemi, bo dziewczyna do dzisiaj ma żal do rodziców o te imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falmon Ja też urodziłam się 26 kwietnia,ale 22 lata temu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:44 szczęśliwi ci co urodzili się 26 kwietnia:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Ja też urodziłam się 26 kwietnia,ale 22 lata IP: *.jelonki.robbo.pl 22.05.07, 19:30 Serdeczne życzenia zdrowia i szczęścia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamnik Re: wczoraj urodziła się Oliwka ! IP: *.chello.pl 24.05.07, 01:23 i co z tego??? Odpowiedz Link Zgłoś