Gość: MMM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 13:29 może każdy blok powinien miec swoje Forum, na którym można poznać sąsiadów??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wars Re: poznajmy sąsiadów IP: 217.153.180.* 24.10.03, 14:30 A po co ich poznawać? Potem są same z nimi kłopoty: albo są wścibscy i wszystko chcą wiedzieć (kto do nas przychodzi, o której wychodzi), albo przychdzą pożyczać różne rzeczy. I wcale nie zareagują, jak ktoś obcy będzie się szwędał po klatce (ze strachu oczywiście będą stali wewnątrz). Wars Odpowiedz Link Zgłoś
ao22 Re: poznajmy sąsiadów 26.10.03, 17:19 obawiam się, że moi sąsiedzi (a raczej sąsiadki- średnia wieku 70) nie byłyby zainteresowane uczestnictwem w forum... :-)) ale dalszych sąsiadów z miła chęcią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europa Re: poznajmy sąsiadów IP: *.chello.pl 26.10.03, 21:03 Miałam kiedyś cudowne sąsiadki, właśnie w wieku 60-70 lat. Urodziłam dziecko, siedziałam na urlopie wychowawczym, mąż całymi dniami i nocami ( lekarz) w pracy. Mimo, ze były to panie dość proste, miałam do kogo otworzyć usta, pomogły, doradziły, rzuciły okiem na mieszkanie ( gdy wróciłam do pracy ). Minęły lata, zmienilismy mieszkanie, poznaliśmy na eleganckim warszawskim osiedlu nowych sasiadów. Ledwo mówimy sobie "dzień dobry", każdy nie wychyli nosa nawet przy najwiekszych halasach na klatce schodowej a omyłkowo wrzucona do skrzynki pocztowej korespondencja ląduje nie u właściciela lecz w najlepszym razie na podeście klatki schodowej ( a w tym gorszym wyrzucana jest do śmieci). Oto obrazek z życia sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: poznajmy sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.03, 11:05 W tych nowych blokach jest strasznie. U mnie też sąsiedzi ledwo odpowiadają na dzień dobry. Myslała, że będzie lepiej. Najmilsze są właśnie starsze panie. Może i plotkarki, ale można z nimi miło porozmawiać i pilnują porządku na klatce. Interesują się wszystkim, ale to ma swoje zalety. Jedna z nich przepędziłą raz dresiarz, który zaglądała do samochodów. gorzej jest z tymi młodymi-tak koło 30-tki, więc dobrze, że mieszkam na tym samym osiedlu od urodzenia, bo przynajmniej mam pod reką starych znajomych. Pozdrawiam z Jelonek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymista Re: poznajmy sąsiadów IP: *.chello.pl 26.10.03, 19:55 Po co?Miasto to dzungla,dom to drzewo,a robaki i tak przyjda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia Re: poznajmy sąsiadów IP: *.edu.pl 27.10.03, 13:46 dobry pomysł, szczególnie dla tych którzy czekają na nowe mieszkanko na nowym osiedlu. Można wymieniać sie uwagami i pogladami na temat postepu prac na budowie oraz rzetelności dewelopera. czekam na odzew sąsiadów z Hery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia Re: poznajmy sąsiadów z HERY IP: *.uksw.edu.pl 03.11.03, 10:38 ponawiam prośbę o odzew Odpowiedz Link Zgłoś